Nie mam kota, mam swinia morskiego.Ale on ma się dobrze. Więc pociągne dyskusję, skoro się dopominasz.
Po pierwsze-podaj mi cytaty, kiedy Rydzyk nazywa Janine Ochojską lub Annę Dymną "Żydami" albo równie obraźliwie (obraźliwie bo wg Rydzyka to jest obraźliwe). Odpuściłem Owsiaka bo wiem, że Owsiak był krytykowany. Pajacyk od początku był wspomniany żartobliwie. A dopominam się tych cytatów bo ciekawi mnie jak daleko się posuwasz w tej swojej skłonności do generalizowania.
Dlaczego uznałem, że sugerujesz, że wszyscy katolicy to fanatycy, katole i katoliby, i słuchają się Radia Maryja? A jak mam rozumiec to, ze rozmawiamy o katolikach, zwykłych parafianach a Ty na to wyskakujesz z przekrętami Radia Maryja? Co to ma do rzeczy? Wytłumacz mi jaki związek z matactwami ojca dyrektora mają działania zwykłych księży? Oczywiście jeśli twierdzisz, że kościół katolicki to w Polsce legalna mafia to się zgadzam, ale to inna kwestia. Po prostu nie widzę innego logicznego powiązania między sprawami jakiejś tam parafii a oszustwami jednej, radykalnej frakcji:bezradny:
No, i pytasz gdzie napisałeś, że dawanie na tacę jest złe. Zasugerowałeś. Bo z Marcusem napisalismy, ze to sprawa babci czy będzie głodna ale da na tacę czy na odwrót, a Ty od razu z patologicznymi zjawiskami.
Zresztą, w ogóle, postawiona została teza, że symbolicznej babci nie trzeba chronić przed tym łódzkim farożem a Ty zamiast się do niej odnieść (tezy, nie babci) wyskakujesz z Rydzykiem. Że oszust i złodziej.
Zostaje jeszcze kwestia wykorzystywania "ograniczonej poczytalności" (a Twoim zdaniem jeśli ten proboszcz z Łodzi ja wykorzystuje to fundacje, np TVN'u czy Polsatu, albo Polska Akcja Humanitarna też w tym uczestniczą? no i czy o ubezwłasnowolnieniu nie decyduje sąd czasem?) i najnizszych instynktów. Ale nie mam casu tego roztrząsać. Świń coś pokasłuje
Nie mam kota, mam swinia morskiego.Ale on ma się dobrze. Więc pociągne dyskusję, skoro się dopominasz.
Po pierwsze-podaj mi cytaty, kiedy Rydzyk nazywa Janine Ochojską lub Annę Dymną "Żydami" albo równie obraźliwie (obraźliwie bo wg Rydzyka to jest obraźliwe). Odpuściłem Owsiaka bo wiem, że Owsiak był krytykowany. Pajacyk od początku był wspomniany żartobliwie. A dopominam się tych cytatów bo ciekawi mnie jak daleko się posuwasz w tej swojej skłonności do generalizowania.
Dlaczego uznałem, że sugerujesz, że wszyscy katolicy to fanatycy, katole i katoliby, i słuchają się Radia Maryja? A jak mam rozumiec to, ze rozmawiamy o katolikach, zwykłych parafianach a Ty na to wyskakujesz z przekrętami Radia Maryja? Co to ma do rzeczy? Wytłumacz mi jaki związek z matactwami ojca dyrektora mają działania zwykłych księży? Oczywiście jeśli twierdzisz, że kościół katolicki to w Polsce legalna mafia to się zgadzam, ale to inna kwestia. Po prostu nie widzę innego logicznego powiązania między sprawami jakiejś tam parafii a oszustwami jednej, radykalnej frakcji
No, i pytasz gdzie napisałeś, że dawanie na tacę jest złe. Zasugerowałeś. Bo z Marcusem napisalismy, ze to sprawa babci czy będzie głodna ale da na tacę czy na odwrót, a Ty od razu z patologicznymi zjawiskami.
Zresztą, w ogóle, postawiona została teza, że symbolicznej babci nie trzeba chronić przed tym łódzkim farożem a Ty zamiast się do niej odnieść (tezy, nie babci) wyskakujesz z Rydzykiem. Że oszust i złodziej.
Zostaje jeszcze kwestia wykorzystywania "ograniczonej poczytalności" (a Twoim zdaniem jeśli ten proboszcz z Łodzi ja wykorzystuje to fundacje, np TVN'u czy Polsatu, albo Polska Akcja Humanitarna też w tym uczestniczą? no i czy o ubezwłasnowolnieniu nie decyduje sąd czasem?) i najnizszych instynktów. Ale nie mam casu tego roztrząsać. Świń coś pokasłuje.