PANEL UŻYTKOWNIKA
Login:
Hasło:
Temat: Londyn - filmy, ksiazki

gorgo
Komentarzy: 0
Miejscowość: Gdańsk
- Czwartek [2010.02.04; 12:52]
Słuchajcie w marcu bede pierwzy raz w Londynie i pierwszy raz na meczu Tottenhamu. Chce troche poczuc atmosfere tego miasta i mam do Was pytanie czy macie znacie jakies filmu, ksiazki szczególnie związane z tym miastem?

dzieki za podpowiedzi!

Marcin
Komentarzy: 1088
Miejscowość: Racibórz
- Czwartek [2010.02.04; 17:27]
Na myśl przychodzi mi powieść Neila Gaimanna "Nigdziebądź". Ale zaznaczam, to jest miejska fantastyka, na dodatek w wydaniu gaimannowskim, więc musiałbyś przygotować się na bardzo niesamowitą, nieco groteskową historię. Za to świetnie opowiedzianą.

Skaju
Komentarzy: 282
Miejscowość: Legnica/Wrocław
- Czwartek [2010.02.04; 18:30]
"Biblia" dużej części kibiców WHU - Hooligans :rotfl:

gorgo
- Piątek [2010.02.05; 12:06]
Nigdziebądź - ta ksiazka to biblia WHU?

czapla
Komentarzy: 73
Miejscowość: Grójec/Warszawa
- Piątek [2010.02.05; 12:50]
Film 'Hooligans' to "biblia" sporej części kibiców WHU:)

raku
Komentarzy: 386
Miejscowość: Łowicz/Łódź
- Piątek [2010.02.05; 12:53]
Sherlock Holmes :P

xBulix
Komentarzy: 187
Miejscowość: Łódź
- Piątek [2010.02.05; 13:21]
Zamiast oglądać hollywodzkie produkcje posluchaj sobie tych utworków:
The Clash - London Calling
IAMX - Think of England

halabala
Komentarzy: 308
Miejscowość: Gdynia
- Piątek [2010.02.05; 15:39]
Kiedys widzialem ciekawa produkcje - skladala sie z kilku(nastu?) krotkich opowiesci dziejacych sie w londynskim metrze - nie pamietam tytulu, ale bylo to interesujace.

Londyn jest magiczny, jesli bedziesz mial okazje byc tam troche dluzej, zakochasz sie :)

aapa
Komentarzy: 1074
Miejscowość: Kraków dawna stolica Polaków
- Piątek [2010.02.05; 15:52]
I bardzo dużo rzeczy jest free, rzadko niestety jest to związane z piłką. Ale np. wszystkie muzea są za darmo co moim zdaniem jest odlotowe.

ginola
Komentarzy: 1075
Miejscowość: Szczecin/Warszawa
- Piątek [2010.02.05; 16:11]
aapa powiedział/a:
Ale np. wszystkie muzea są za darmo co moim zdaniem jest odlotowe

Wszystkie jak wszystkie;) Ale dwie pozycje obowiązkowe nawet dla kogoś kto z szeroko pojętym humanizmem nie ma nic wspólnego, czyli British Museum i National Gallery, są darmowe. Zależy ile będziesz i jak się wkręcasz, ja jako fan historii spędziłem w British Museum w sumie 5 dni i, od momentu jak wyszedłem ostatni raz niecałe trzy lata temu, ciągle czuję niedosyt;(

Marcin
- Piątek [2010.02.05; 19:19]
Aha, przypomniało mi się coś. "Nigdziebądź" powstało na podstawie serialu i ten serial można obejrzeć na YT. A, i jeszcze z innych propozycji książkowych z fantastyki-LonNiedyn Chiny Mievilla. Pomysł podobny do Gaimanna ale nie czytałem więc się nie wypowiadam.

- Poniedziałek [2010.02.08; 09:30]
Harry Potter jest z Londynu .Jest tam nakręcony i napisany;)

aapa
Komentarzy: 1074
Miejscowość: Kraków dawna stolica Polaków
- Poniedziałek [2010.02.08; 11:07]
No to jeszcze Scoop, Wszystko gra i Sen Kasandry Woodyego Allena

gorgo
- Poniedziałek [2010.02.08; 11:25]
ooo super nie widziałem scoop, te pozostałe ogladałem. Fakt to dobre kino, gdzie sporo widać Londynu.

gorgo
- Poniedziałek [2010.02.08; 12:57]
Marcin powiedział/a:
Aha, przypomniało mi się coś. "Nigdziebądź" powstało na podstawie serialu i ten serial można obejrzeć na YT. A, i jeszcze z innych propozycji książkowych z fantastyki-LonNiedyn Chiny Mievilla. Pomysł podobny do Gaimanna ale nie czytałem więc się nie wypowiadam
Marcin powiedział/a:
Aha, przypomniało mi się coś. "Nigdziebądź" powstało na podstawie serialu i ten serial można obejrzeć na YT. A, i jeszcze z innych propozycji książkowych z fantastyki-LonNiedyn Chiny Mievilla. Pomysł podobny do Gaimanna ale nie czytałem więc się nie wypowiadam
Marcin powiedział/a:
Marcin powiedział/a:
Marcin powiedział/a:

co to jest YT?

Marcin
- Poniedziałek [2010.02.08; 14:57]
YouTube.

halabala
Komentarzy: 308
Miejscowość: Gdynia
- Poniedziałek [2010.02.08; 19:49]
A propos muzeów - dwie pozycje obowiązkowe - wspomniana już National Gallery i mój prywatny numer jeden - Imperial War Museum. Koniecznie z przejściem przez okopy I wojny światowej i zbombardowaną londyńską ulicę. Tam można spokojnie spędzic co najmniej pół dnia. No i obie za free

Użytkownicy Online:
Gości Online:
Zarejestrowanych użytkowników: 343
Najnowszy użytkownik: peter09
STRONA GŁÓWNA | KONTAKT | WSPÓŁPRACA | REDAKCJA | REKLAMA
Projekt i wykonanie: RAHU