PANEL UŻYTKOWNIKA
Login:
Hasło:
Temat: Losowanie LM
1  2  3  4    dalej ›

Marek
Komentarzy: 367
Miejscowość: Lublin
- Poniedziałek [2010.05.10; 09:59]
Losowanie nas interesujące będzie 6 sierpnia. Śledzę uważnie "pracę" jednego fana SPURS który na forum uaktualnia zestaw naszych ewentualnych przeciwników w el. LM. Robi to solidnie - wyliczając nawet punkty potrzebne do rozstawienia w losowaniu. Na dziś(10 maja) wygląda to następująco:
5 drużyna rozstawionych:
Sevilla, Werder Bremen,Zenit, Tottenham i Ajax
5 drużyn nierozstawionych:
Basel:ok:, Dinamo Kiev :tak:, Braga:ok:, Sampdoria:nie:, Auxerre :ok:

I to są nasi ewentualni przeciwnicy. Nie ma możliwości sprawdzenia jego wyliczeń ale gość zawsze był akuratny i ma sporą wiedzę.
Po następnym weekendzie wprowadzę ewentualne zmiany

Paweł
Komentarzy: 1784
Miejscowość: Tychy
- Poniedziałek [2010.05.10; 11:14]
jeśli Lyon zajmie 3 miejsce wtedy nie rozstawiony będzie Ajax ...

mosaj
Komentarzy: 388
Miejscowość: Głogów
- Poniedziałek [2010.05.10; 11:17]
Niewątpliwie najtrudniejszym przeciwnikiem byłaby Sampdoria, rozgrywają znakomity sezon i dobrze radzą sobie w spotkaniach z najsilniejszymi (np. ostatni mecz z Romą), cała reszta jak najbardziej do ogrania :)

Boyd
Komentarzy: 156
Miejscowość: Wrocław
- Poniedziałek [2010.05.10; 12:17]
Ale 10 drużyn pozostanie po I rundzie eliminacji niemistrzów,a w puli są przecież jeszcze Celtic, Olympiakos, FC Brugge i jeszcze po jednym klubie z Rumunii i Turcji. Jesli Celtic nie będzie rozstawiony to wygląda mi na najtrudnieszego przeciwnika.

gurahl
Komentarzy: 55
Miejscowość: Warszawa
- Poniedziałek [2010.05.10; 12:50]
Co do Sampdorii to zgadzam się, że jest to trudny przeciwnik ale obserwując też trochę ligę włoską to zazwyczaj są drużyną jednego sezonu albo zostają rozkupieni albo spoczywają na laurach dlaczego teraz miałoby być inaczej?

Chciałbym spotkania z Ajaxem, dlaczego? By utrzeć nosa Jola, do którego straciłem szacunek po tym jak od nas odszedł i zaczął strzelać fochy...

Pozatym, jak wiemy z przykładu Wisły lepiej mieć dobrego przeciwnika i być zmotywowanym do wygranej niż walczyć z teoretycznymi ogórkami, którzy będą ziemię gryźć żeby się zakwalifikować.

radeon
Komentarzy: 260
Miejscowość: Kraków
- Poniedziałek [2010.05.10; 13:15]
Basel Braga Auxerre powinno sie udax... Ajax to fajny rywal z podtekstami ale wolalbym zebysmy trafili na nich w grupie... Dynama Kijów bym nie chcial niewygodny przeciwnik tak samo jak Sampdoria... Celtiki i Bruggie tez sa do ogrania

varba
Komentarzy: 1367
- Poniedziałek [2010.05.10; 13:45]
Najgorzej będzie mecz wyjazdowy, bo na WHL możemy pokonać każdego, nawet Chelsea i Arsenal walczących o tytuł! Niewątpliwie to będzie najważniejsze 2 mecze tego sezonu! Już nie mogę się doczekać:cwaniak:

varba
- Poniedziałek [2010.05.10; 13:55]
Ja Celticem aż tak bardzo bym się nie przejmował, od dawna przechodzą kryzys, ich najlepszym graczem był Robbie Keane, który wraca do nas z wypożyczenia. Jakby to był Celtic to przynajmniej wiedzielibyśmy czego się spodziewać.

aapa
Komentarzy: 1074
Miejscowość: Kraków dawna stolica Polaków
- Poniedziałek [2010.05.10; 14:18]
gurahl, Jol od nas odszedł? strzelał fochy? podaj jakieś przykłady. Jestem przekonany, że gdy Jol pojawi się na WHL dostanie owację na stojąco.

Barti89
Komentarzy: 147
Miejscowość: Bydgoszcz
- Poniedziałek [2010.05.10; 14:34]
Najgorsza rzeczywiście Sampdoria jednak nie wierze aby ich kluczowi piłkarze u nich zostali ( no może z wyjątkiem Cassano, który chce zostac ) Tak jak powiedział Radeon - Dynamo bardzo nie wygodny rywal szczególnie w Kijowie. Brema też potrafi zagrac wspaniałą piłkę z genialnymi Ozilem i Marinem. To będą emocje , najważniejsze mecze !

gurahl
Komentarzy: 55
Miejscowość: Warszawa
- Poniedziałek [2010.05.10; 14:57]
aapa mnie chodziło o te jego wszystkie wypowiedzi po odejściu (narzekania na Commoliego i Levy'ego podczas jego pobytu w HSV i nie tak dawno wypowiedź o suarezie). Nie czytałem oryginałów jego wypowiedzi, może w oryginale było to w innej tonacji, może dziennikarze zwęszyli sensacje i wszystko wyolbrzymili dla mnie on po prostu strzelał fochy...

używając słowa odszedł, nie rozróżniam czy został wyrzucony, odszedł, rozwiązał umowę za porozumieniem stron ogólnie chodzi o kulture. Sam odchodząc z pracy mam chęć powiedzenia kilku miłych słów kilku osobom ale się opanowuje ;-)

Sajmon
Komentarzy: 577
Miejscowość: Bolesławiec
- Poniedziałek [2010.05.10; 15:34]
Jeśli miałbym typować - zagramy z Ajaxem albo z Celtami. I na pewno, jak zwykle, moje typy się nie sprawdzą i padnie na Werder :P

varba
- Poniedziałek [2010.05.10; 15:51]
Sajmon powiedział/a:
Jeśli miałbym typować - zagramy z Ajaxem albo z Celtami. I na pewno, jak zwykle, moje typy się nie sprawdzą i padnie na Werder :P

A przeczytałeś pierwszy post Marka? Bo o nim tu dyskutujemy!

Zoolander
Komentarzy: 322
Miejscowość: Skwierzyna
- Poniedziałek [2010.05.10; 23:20]
Jak klub rozstawiony nie możemy natrafić na inny rozstawiony, więc żadnych Werderów ani Ajaxów nie typujcie.

Marek
Komentarzy: 367
Miejscowość: Lublin
- Wtorek [2010.05.11; 11:19]
Właśnie:zly: Czytać proszę uważniej:D
Wszystko wskazuje na to że będzie rozstawieni. To dobrze.
Z pozostałych drużyn Sampdoria wzbudza mój lekki niepokój. Włosi to zawsze Włosi. Bez względu na skład to byłby bardzo trudny rywal.

klimasz123
Komentarzy: 42
Miejscowość: CIechanów
- Wtorek [2010.05.11; 12:44]
witam :) wyliczenia najlepiej sprawdzić u źródła a więc należy wejść na stronkę następującą:

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/trank2009.html

Tu dokladnie mozna sobie sprawdzić kto ma ile punktów. Jeśli chodzi o zespoły z którymi możemy rywalizować to... Marek sie myli bo z 5 zespołami z najsilniejszych lig rywalizuje 5 zespołów z europy która wygrywa baraże więc teoretycznie gdybyśmy byli rozstawieni to mamy 10 potencjalnych rywali.
Dokładne zasady awansu do fazy grupowej są na stronie
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/access2010.html
a wiec zespoly z lig ktore sa na miejscach 6 -16 walcza ze soba w 2meczach i zwycięzcy wchodzą do decydującej fazy kwalifikacji w której dochodzą zespoły z ang,hiszpanii,wloch, niemiec i francji.
Jakie zespoly beda braly udzial w rywalizacji to dopiero sie dowiemy po zakonczeniu sezonu :)
Czy ktoś ma jeszcze jakies pytanka?

Wujo
Komentarzy: 241
- Wtorek [2010.05.11; 12:51]
Ja wam powiem niczym polski komentator(z może i piłkarz) hehehe :
na tym etapie nie ma słabych drużyn-poziom się podniósł!
:D

TypOks
Komentarzy: 416
Miejscowość: Kielce
- Wtorek [2010.05.11; 13:13]
radeon powiedział/a:
Basel Braga

rzeczywiście z nimi byłoby dobrze :)

ginola
Komentarzy: 1075
Miejscowość: Szczecin/Warszawa
- Wtorek [2010.05.11; 13:31]
klimasz123 powiedział/a:
witam :) wyliczenia najlepiej sprawdzić u źródła a więc należy wejść na stronkę następującą:

http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method3/trank2009.html

Tu dokladnie mozna sobie sprawdzić kto ma ile punktów. Jeśli chodzi o zespoły z którymi możemy rywalizować to... Marek sie myli bo z 5 zespołami z najsilniejszych lig rywalizuje 5 zespołów z europy która wygrywa baraże więc teoretycznie gdybyśmy byli rozstawieni to mamy 10 potencjalnych rywali.
Dokładne zasady awansu do fazy grupowej są na stronie
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/access2010.html
a wiec zespoly z lig ktore sa na miejscach 6 -16 walcza ze soba w 2meczach i zwycięzcy wchodzą do decydującej fazy kwalifikacji w której dochodzą zespoły z ang,hiszpanii,wloch, niemiec i francji.
Jakie zespoly beda braly udzial w rywalizacji to dopiero sie dowiemy po zakonczeniu sezonu :)
Czy ktoś ma jeszcze jakies pytanka?

No dokładnie, wcale nie jest powiedziane, że trzecią fazę kwalifikacji "Non-championów" przejdą teoretycznie mocniejsze ekipy. A co do rozstawienia w czwartej fazie - czy aby na pewno decyduje tylko współczynnik klubowy? Bo mi się wydaje, że wylicza się jakiś trzeci współczynnik ze współczynnika krajowego i klubowego. A wtedy np. Sampdoria ma pewne rozstawienie, my oczywiście też.

Boyd
Komentarzy: 156
Miejscowość: Wrocław
- Wtorek [2010.05.11; 13:33]
Ten ranking klubów, co zapodał linka klimasz123, nie uwzględnia obecnego sezonu, gdzie Spurs odpoczywali od Europy, a takie np. Dynamo Kijów było w LM, grało całkiem nieźle i zdobyło tam 5 punktów.
Jak im dolicza punkty za ten sezon do rankingu to moga być przed nami (co by było chyba nawet sprawiedliwe, bo w zeszłym sezonie byli w półfinale UEFA CUP).Dynamo może jednak nie awansowac do fazy -play off, ale niewiele to nam daje bo chyba ich ranking przejmuje ich ew. zwycięsca.
Sevilla, Werder, Zenit i Lyon, jesli się zakwalifikuje(raczej tak) są na bank przed nami.
Reasumując będziemy w fazie paly -off dzięki krajowemu rankingowi, ale czy będziemy rozstawieni niewiadomo...

1  2  3  4    dalej ›

Użytkownicy Online: J_D_18,
Gości Online:
Zarejestrowanych użytkowników: 343
Najnowszy użytkownik: peter09
STRONA GŁÓWNA | KONTAKT | WSPÓŁPRACA | REDAKCJA | REKLAMA
Projekt i wykonanie: RAHU