O, właśnie sobie siadłem do komputra muzyki posłuchać a tu taki w sam raz temat.Tak jak pisałem poprzednio nie mam specjalnego słuchu muzycznego.Więc żaden tam Frank Zappa itp:)Musi byc mocno i wyraziście.A najlepiej jak jest brutalnie:cwaniak:
To ja pojadę zespołami.A,że słucham wielu gatunków pogrupuje to.
METAL:
*Mokoma-mój absolutnie ulubiony zespół.Fińska kapela.Grają coś co jest nazywane blackned thrashem-czyli szybko, ostro a do tego brudno i brutalnie.Tak niesamowitego klimatu to ze świecą szukać.Ponuro, straszno.Więcej niż muzyka.
*Rytmihairio-to również zespół z Finlandii.Tym razem hardcore punk z domieszką thrashu.Bardzo specyficzna muzyka.Wokalista sprawia wrażenie mocno pijanego(sądząc po tematyce utworów bardzo możliwe).Do tego fiński język.Doskonałe w roli odstresowywacza.
*Sepultura-a, to juz chyba każdy zna.Klasycy.Genialny 'ChaosAD'.
*Nailbomb-projekt Maxa Cavalery(Sepultura)i gościa z Fudge Tunnel.Metal Industrialny.Mocne, wyraziste teksty.
*Żywiołak-chyba nie powinienem się przyznawać, bo każdy się z tej muzyki smieje.Biometal, znaczy folk ale mocno "podrasowany".
*Rootwater-polski zespół.Pierwsza płyta słaba, ale druga miażdży.Metalowe wersje różnych ludowych pieśni.Śpiewane w różnych językach.Świetny wokalista, Maciej Taff.
*Sick of it all, Biohazard-hardcore(gatunek taki)
ROCK:
*Sex Pistols
*The Clash
*Arctic Monkeys
*Foo Fighters-ostatnio odkryłem.Fajnie sie słucha.Choć niektóre utwory naprawde dobre.
*RHCP-od czasu do czasu.
*The Rascals
*The Last Shadow Puppets
*The Good, the Bad and the queens-Damion Albarn, to nazwisko mówi chyba samo za siebie.
*Farben Lehre
*Led Zeppelin-a co bede tłumaczył
*Polska klasyka-ostatnio mnie złapała, Perfect, Lady Pank, ma swój klimat
*Dżem-no, tu też nie ma co się rozwodzić, fascynacja i muzyką i wykonawcą
RAP:
mówią, że polski rap to dno, lae to głupie gadanie, jeśli ktos mysli, że to w większości brednie dresów, z małymi wyjątkami to,się myli.
*O.S.T.R-znany, nie ma co gadać,
*Fisz-on też, absolutnie każdy jego projekt jest genialny,
*Kopruch-pogromca Pejów, Wilków i Bilonopodobnych.Znakomity parodysta.Polecam jego płyte Plan B.Amsolutnie genialna.
*Napszykłat-w zasadzie to trudno ich sklasyfikować.Rewelacyjna muzyka.
*Afront
*Bakflip-to jest w sumie rapcore.Piekielnie inteligentne teksty.
*ciekawa jest też Poema Faktu, chociaż mi tak sobie podchodzi
*i dla posmiania Waszka G, Lech Roch Pawlak i im podobni
INNE czyli to, czego nie potrafię sklasyfikować:
*Valravn-duński folk z domieszką elektroniki, śpiewany oczywiście po duńsku.Wokalistka nie z tego świata(chodzi mi ogłos).Nie lubie takich określeń ale to po prostu magiczna muzyka
*Gorillaz-wiadomo
No, to by było chyba na tyle.Chociaż zdaje mi się, że o paru raperach zapomniałem.W każdym razie jeśli coś mi się przypomni to dam znać
O, właśnie sobie siadłem do komputra muzyki posłuchać a tu taki w sam raz temat.Tak jak pisałem poprzednio nie mam specjalnego słuchu muzycznego.Więc żaden tam Frank Zappa itp

Musi byc mocno i wyraziście.A najlepiej jak jest brutalnie
To ja pojadę zespołami.A,że słucham wielu gatunków pogrupuje to.
METAL:
*Mokoma-mój absolutnie ulubiony zespół.Fińska kapela.Grają coś co jest nazywane blackned thrashem-czyli szybko, ostro a do tego brudno i brutalnie.Tak niesamowitego klimatu to ze świecą szukać.Ponuro, straszno.Więcej niż muzyka.
*Rytmihairio-to również zespół z Finlandii.Tym razem hardcore punk z domieszką thrashu.Bardzo specyficzna muzyka.Wokalista sprawia wrażenie mocno pijanego(sądząc po tematyce utworów bardzo możliwe).Do tego fiński język.Doskonałe w roli odstresowywacza.
*Sepultura-a, to juz chyba każdy zna.Klasycy.Genialny 'ChaosAD'.
*Nailbomb-projekt Maxa Cavalery(Sepultura)i gościa z Fudge Tunnel.Metal Industrialny.Mocne, wyraziste teksty.
*Żywiołak-chyba nie powinienem się przyznawać, bo każdy się z tej muzyki smieje.Biometal, znaczy folk ale mocno "podrasowany".
*Rootwater-polski zespół.Pierwsza płyta słaba, ale druga miażdży.Metalowe wersje różnych ludowych pieśni.Śpiewane w różnych językach.Świetny wokalista, Maciej Taff.
*Sick of it all, Biohazard-hardcore(gatunek taki)
ROCK:
*Sex Pistols
*The Clash
*Arctic Monkeys
*Foo Fighters-ostatnio odkryłem.Fajnie sie słucha.Choć niektóre utwory naprawde dobre.
*RHCP-od czasu do czasu.
*The Rascals
*The Last Shadow Puppets
*The Good, the Bad and the queens-Damion Albarn, to nazwisko mówi chyba samo za siebie.
*Farben Lehre
*Led Zeppelin-a co bede tłumaczył
*Polska klasyka-ostatnio mnie złapała, Perfect, Lady Pank, ma swój klimat
*Dżem-no, tu też nie ma co się rozwodzić, fascynacja i muzyką i wykonawcą
RAP:
mówią, że polski rap to dno, lae to głupie gadanie, jeśli ktos mysli, że to w większości brednie dresów, z małymi wyjątkami to,się myli.
*O.S.T.R-znany, nie ma co gadać,
*Fisz-on też, absolutnie każdy jego projekt jest genialny,
*Kopruch-pogromca Pejów, Wilków i Bilonopodobnych.Znakomity parodysta.Polecam jego płyte Plan B.Amsolutnie genialna.
*Napszykłat-w zasadzie to trudno ich sklasyfikować.Rewelacyjna muzyka.
*Afront
*Bakflip-to jest w sumie rapcore.Piekielnie inteligentne teksty.
*ciekawa jest też Poema Faktu, chociaż mi tak sobie podchodzi
*i dla posmiania Waszka G, Lech Roch Pawlak i im podobni
INNE czyli to, czego nie potrafię sklasyfikować:
*Valravn-duński folk z domieszką elektroniki, śpiewany oczywiście po duńsku.Wokalistka nie z tego świata(chodzi mi ogłos).Nie lubie takich określeń ale to po prostu magiczna muzyka
*Gorillaz-wiadomo
No, to by było chyba na tyle.Chociaż zdaje mi się, że o paru raperach zapomniałem.W każdym razie jeśli coś mi się przypomni to dam znać.