PANEL UŻYTKOWNIKA
Login:
Hasło:
Temat: Dobry Film, warto o obejrze?- polecam
1  2  3  4  5  6  7    dalej ›  ostatnia ›

varba
Komentarzy: 856
- Środa [2009.03.18; 01:06]
Jestem fanem dobrego kina, lubię dobre filmy, chętnie posłucham propozycji jaki warto obejrzeć

woitek
Komentarzy: 178
- Środa [2009.03.18; 05:33]
Gran Torino-bardzo ciekawa historia.

Komentarzy: 0
- Środa [2009.03.18; 08:44]
Jeśli jeszcze nie widziałeś to "Snatch" (Przekręt) i "Lock,stock & 2 smokig barrels" (Porachunki), który jest jakby prequelem "Snatcha"."25 godzina" też dobry film.

Skaju
Komentarzy: 206
Miejscowość: Legnica/Wrocław
- Środa [2009.03.18; 08:53]
The Mirrors

Paweł
Komentarzy: 1492
Miejscowość: Tychy
- Środa [2009.03.18; 11:09]
ja tam głównie horrory i komedie, więc polecam ";Pozwól mi wejść" szwedzki horror, bardzo fajny, nie taka tandeta jak te wszystkie Piły i inne.

MARCUS
Komentarzy: 755
Miejscowość: POZNAN
- Środa [2009.03.18; 11:23]
Ja tylko gołe dupy i futbol oglądam więc się nie przydam.:D

Qcin
Komentarzy: 49
Miejscowość: Torun
- Środa [2009.03.18; 15:07]
wiekszosc Tarantino/Rodrigueza, szczególnie Od zmierzchu do świtu, Planet terror i Cztery pokoje.
Z pozostałych to Przypadek Harolda Cricka no i wszystko z Natali Portman;d
Z klasyki jak nie oglądałeś to przede wszystkim Skazani na Shawshank i The Hurricane

Arcz69
Komentarzy: 45
Miejscowość: Tychy
- Środa [2009.03.18; 15:34]
Never back down(naciągane ale fajne efekty i ogolnie jakos mi sie spodobał ) , requiem dla snu(daje do myslenia ;) ) , Skazani na Showshank(szczegolnie polecam ) :)

aapa
Komentarzy: 916
Miejscowość: Kraków dawna stolica Polaków
- Środa [2009.03.18; 15:35]
A ja ostatnio nadrabiałem Oscary i tak:
Przypadek Benjamina Buttona- średni, nie zawielez tego wynika, ale stary, a za chwilę bardzo młody Brad Pitt, zrobiony naprawdę fajnie.
Slumdog- to nie jest jakiś wielki film, ale moim zdaniem jest dobry. Polecam. Zinnych filmów Boyle`a oczywiście Płytki grób i Trainspoting.
Gran Torino- było już wyżej więc tylko powtórzę, że warto, bo Eastwood coraz starejszy,a nikt inny niegra tak wkurzających Polaków o durnych poglądach, aleprzy tym bardzo porządnych gości.
Walkiria- raczej słabe
Body of Lies- lubię Ridleya Scotta więc uznajmy, że może być, kilka rzeczy np. agenci załatwiający wszystko przez telefon, prowadząc przy tym normalne życie bardzo mi się podobało.
Milk- Sean Penn - pure genius.
Znim diabeł dowie się, że nie żyjesz- przedostatni film Sidneya Lumeta, bardzo dobry.

raku
Komentarzy: 292
Miejscowość: Łowicz/Łódź
- Środa [2009.03.18; 17:04]
Czasam forum (nieużywane zresztą niestety) na portalu kulturalnym, przy którym robię, jest zasypywane linkami do taaaakich filmów, że, tu cytat: "aż się mózg lasuje" :D Może i niskobudżetowe, ale wartka akcja ;)

ginola
Komentarzy: 903
Miejscowość: Szczecin/Warszawa
- Środa [2009.03.18; 19:57]
SKoro jestes fanem dobrego kina to o Tarantino, Scorsese, Coppoli czy Stonie chyba nie musze pisac. Jakis miesiac temu polozyl mnie na plecy film "Kropka nad I" ("Dot the I" bodajze). Na prawde goraco polecam. Z wymienionych przez aape "nowooskarowych" moge polecic "Slumdoga" i "Zanim diabel...". "Walkiria" slaba, "Ciekawy przypadek..." mega tragiczny, reszty jeszcze nie widzialem

Sajmon
Komentarzy: 452
Miejscowość: Bolesławiec
- Środa [2009.03.18; 20:22]
Eh te współczesne filmy.. :(

Mega zajawki, super zapowiedzi, oczojebne plakaty. I zawsze GÓWNO z tego jest. To taka aluzja do tych Benjaminów, Walkyrii itd.

Spóźniłem się, bo w zasadzie wypisaliście wszystko co dobre ;p Ale z tych 'nowości' nie wspomnieliście o "Dniu, w którym zatrzymała się Ziemia". Nie mówię, że zachęcam, bo jak dla mnie akcja się wlecze, ale byłem w kinie i podobał mi się duet Keanu-Connelly (ze wskazaniem na tą drugą :* ^^).

Czytałem wasze poprzednie posty, ale nie wiem czy wspominaliście jeszcze o braciach Cohenach? Ich twórczość też warta oglądnięcie :) Ostatni ich film jaki oglądałem to "To nie jest kraj dla starych ludzi" i był to chyba najlepszy thriller jaki zdarzyło mi się oglądać. Ale nie wiem czemu tak sądziłem, bo słabo go pamiętam ;p

W dzisiejszych czasach masz panie szeroki wachlarz, ino znaleźć coś dobrego i używać sobie! :tak:

raku
Komentarzy: 292
Miejscowość: Łowicz/Łódź
- Środa [2009.03.18; 21:03]
Dlatego zareklamuje najlepszy portal dotyczący szeroko rozumianej kultury - www.duzeka.pl. Tam znajdziesz wszystko, co cię interesuje. Co warto obejrzeć, jakie płyty trzeba wysłuchać, którą książkę należy przeczytać.

Osobiście polecam dwa filmy, być może mniej znane szerokiej publice. Jeden czeski - "Butelki zwrotne". Bardzo ciekawe spojrzenie na świat Czeskiego staruszka, którego świat staje na głowie, gdy odchodzi z pracy w szkole.

Drugim filmem jest "Imiennik", produkcja indyjsko-amerykańska. Zagubiona Indyjska rodzina w czasach rasowej segregacji w Ameryce. Równie ciekawe.

Poza tym jest jeszcze kilka innych filmów, które trzeba obejrzeć: "Wyspa", "Klasa" czy (ja wielbię ten film) "Mała Moskwa". ;)

varba
- Środa [2009.03.18; 23:43]
Sajmon z tym filmem "To nie kraj dla starych ludzi" to masz racje zajebisty ale "Dzień w który zatrzymała się Ziemia" to straszny średniak. Ginola jaki to gatunek filmu ta "Kropka nad I" bo chyba się skuszę skoro tak reklamujesz:cwaniak:

woitek
Komentarzy: 178
- Czwartek [2009.03.19; 00:33]
Sajmon zobacz sobie The Day The Earth Stood Still z 1951 o wiele lepszy niz ten nowy.

varba
- Czwartek [2009.03.19; 00:53]
Woitek a na ilu zwojach taśmy jest ten film :D

ginola
Komentarzy: 903
Miejscowość: Szczecin/Warszawa
- Czwartek [2009.03.19; 12:03]
Kurde varba az nie wiem jak to okreslic. Generalnie jest to niskobudzetowy film o pewnym przekrecie, tyle ze nie chodzi tu o kase, a o milosc. Tak, wiem jak to tandetnie zabrzmialo, ale na prawde tandete nie jest:D Mi sie podobalo na maxa a na prawde jestem bardzo wymagajacy jesli chodzi o filmy. BTW, widzialem ze wczoraj lecial na dwojce film Johna Singeltona "Chlopaki z sasiedztwa". Jesli ktos nie widzial, takze polecam. Sam SPike Lee powiedzial,ze jest to najwazniejszy film w historii murzynskiego kina!!! Nawiasem mowiac to jest ku**a skandal zeby takie zajebiste filmy puszczac o polnocy, no ale coz, TVP jest i dlugo jeszcze mentalnie bedzie w poznym Gomolce, ew. wczesnym Gierku:|

varba
- Czwartek [2009.03.19; 13:38]
Już wytropiłem ten film na torrentach chciałem się tylko upewnić że to ten, Chłopaków z sąsiedztwa oglądałem kilka razy, oglądałem też Chłopaczków z sąsiedztwa parodię tego filmu nawet śmieszna była

varba
- Piątek [2009.03.20; 00:03]
a jakieś dobre filmy pschyologiczne typu "lot nad kukułczym gniazdem" lub "piękny umysł" ktoś zna? tylko trochę nowsze niż ten pierwszy???

Skaju
Komentarzy: 206
Miejscowość: Legnica/Wrocław
- Piątek [2009.03.20; 00:10]
Dzisiaj obejrzałem Suspirię z 1975 roku. Fajny klasyczny horror bez efektów specjalnych i zarąbistym soundtrackiem ;]

1  2  3  4  5  6  7    dalej ›  ostatnia ›

Użytkownicy Online:
Gości Online:
Zarejestrowanych użytkowników: 866
Najnowszy użytkownik: Defoe.18
STRONA GŁÓWNA | KONTAKT | WSPÓŁPRACA | REDAKCJA | REKLAMA
Projekt i wykonanie: RAHU