Wolff napisał(a):
Muszę częściowo odszczekać co napisałem,bo w drugiej połowie odrobiliśmy lekcję. Dla mnie bardzo trafna zmiana Lo Celso. Żartując Harry na pomocnika
Czemu odszczekać? Przeciez zespół jest taktycznie słabo przygotowany i ten mecz temu wcale nie zaprzecza. oddaliśmy 6 celnych strzałów i mamy 5 goli dzięki indywidualnościom Kane i Sona. Trzeba ich pochwalić, Kane mi bardzo zaimponował, świetne zagrania. Ale czy potrafiliśmy zdominowac rywala na boisku? No nie.. Zobacz pierwszą połowę, jeden strzał na bramkę, dramat. Wszyscy na pewno klnęli jak się dało, takie mecze jak ten nie będzie się zdarzał co tydzien(mam na mysli drugie 45 minut). Moim zdaniem braki mamy w srodku pola, i wydaje mi się, że będziemy się z Nimi zmagać cały sezon bo nie liczyłbym na żadne transfery.
I pisząc o srodku pola nie mam na myśli Lo Celso. Gdyby jeszcze Ndombele nie był szklany i mozna byłoby powiedzieć , że jest regularny to spoko, ale tak nie jest. Winks jest słaby, Sissoko przeciętny i już swoje lata ma. Umówmy się, nie mamy dobrego srodka pola, nie mamy nawet lepszego od Leicester. Taka prawda. Czy z takim srodkiem pola możemy liczyc na coś lepszego niż długie piłki, gra z kontry i liczenie na przebłyski geniuszu Bale i Sona? Raczej wątpię. Zresztą nie sądze by Moirinho miał z tym problem, nie bede zdziwiony jak na takie City wyjdziemy w srodku z Hojbjergiem i Dierem..