Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

1  2  3  4  5    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Premier League » Newcastle United - Tottenham 16.10.11r
16 października 2011, 00:57 [cytuj]
Nie chcę popadać w jakiś hurraoptymizm, który często obraca się przeciwko mnie, ale o wynik jestem spokojniejszy niż przed derbami ze zdołowanym i rozbitym Arsenalem. Mimo, że St. James Park jest naprawdę trudnym wyjazdem dla każdej drużyny PL, to z kolei N'castle nie jest klubem takiego kalibru, aby tak długo utrzymywać się bez porażki i niedługo, po chwilach radości, będzie musiało wrócić do szeregu. W tym sezonie "zbieramy żniwo" na tych obiektach, gdzie rok temu głupio traciliśmy punkty (DW Stadium, Molineux) i oby ta taktyka była kontynuowana dzisiejszego wieczoru.

Wirus Fifa zrobił przeobraził Bogu ducha winny klub w szpital, więc Harry będzie miał niemały problem z wystawieniem jedenastki. Dawno nie było sytuacji, w której to obrona była nietknięta (wg mnie Dawson to na dzień dzisiejszy rezerwa, a Gallasa póki co można traktować jako kogoś pomiędzy Kingiem a Woodym), a największe problemy sprawiała pomoc, którą w letnim okienku każdy chciał rozsprzedać gdzie tylko się da. Jestem bardzo ciekawy wystawionej jedenastki. Harry określił szanse na grę Adebayora, Lennona i Sandro na 50%, ale podobno wystawienie tego pierwszego może spowodować poważniejsze powikłania: nie liczyłbym na jego występ. Rafa prawdopodobnie jest zdrowy, w raporcie o nim nie wspomniano, ale szanse pewnie też oceniane na 50%. Optymistyczna jedenastka powinna wyglądać tak:

Friedel - BAE - Kaboul - King - Walker - Bale - Parker - Modrić - van der Vaart - Defoe - Adebayor

ale nastawiałbym się na przesunięcie Garetha na prawą stronę, przez będzie całkiem niewidoczny, chociaż Harry czasami lubi go tam wystawiać, a na lewej zagra ktoś z trójki Rose, Towsend, Gio. Drugie 50% zakłada, że Adebayor jednak nie zagra i wtedy jedenastka będzie przypominać kształtem coś takiego:

Friedel - BAE - Kaboul - King - Walker - Gio - Parker - Modrić - Bale - Rafa - Defoe

Skrajnie pesymistyczna wizja zakłada jeszcze wystawienie naszej katiuszy w miejsce Vaarta i przestawienie się na 4-5-1, ale ostatnio odnoszę wrażenie, że Harry ma o Rusku podobne zdanie jak większość Spursmanii.

Wynik: 0:0, 0:1

Nie chcę popadać w jakiś hurraoptymizm, który często obraca się przeciwko mnie, ale o wynik jestem spokojniejszy niż przed derbami ze zdołowanym i rozbitym Arsenalem. Mimo, że St. James Park jest naprawdę trudnym wyjazdem dla każdej drużyny PL, to z kolei N'castle nie jest klubem takiego kalibru, aby tak długo utrzymywać się bez porażki i niedługo, po chwilach radości, będzie musiało wrócić do szeregu. W tym sezonie "zbieramy żniwo" na tych obiektach, gdzie rok temu głupio traciliśmy punkty (DW Stadium, Molineux) i oby ta taktyka była kontynuowana dzisiejszego wieczoru. Wirus Fifa zrobił przeobraził Bogu ducha winny klub w szpital, więc Harry będzie miał niemały problem z wystawieniem jedenastki. Dawno nie było sytuacji, w której to obrona była nietknięta (wg mnie Dawson to na dzień dzisiejszy rezerwa, a Gallasa póki co można traktować jako kogoś pomiędzy Kingiem a Woodym), a największe problemy sprawiała pomoc, którą w letnim okienku każdy chciał rozsprzedać gdzie tylko się da. Jestem bardzo ciekawy wystawionej jedenastki. Harry określił szanse na grę Adebayora, Lennona i Sandro na 50%, ale podobno wystawienie tego pierwszego może spowodować poważniejsze powikłania: nie liczyłbym na jego występ. Rafa prawdopodobnie jest zdrowy, w raporcie o nim nie wspomniano, ale szanse pewnie też oceniane na 50%. Optymistyczna jedenastka powinna wyglądać tak: Friedel - BAE - Kaboul - King - Walker - Bale - Parker - Modrić - van der Vaart - Defoe - Adebayor ale nastawiałbym się na przesunięcie Garetha na prawą stronę, przez będzie całkiem niewidoczny, chociaż Harry czasami lubi go tam wystawiać, a na lewej zagra ktoś z trójki Rose, Towsend, Gio. Drugie 50% zakłada, że Adebayor jednak nie zagra i wtedy jedenastka będzie przypominać kształtem coś takiego: Friedel - BAE - Kaboul - King - Walker - Gio - Parker - Modrić - Bale - Rafa - Defoe Skrajnie pesymistyczna wizja zakłada jeszcze wystawienie naszej katiuszy w miejsce Vaarta i przestawienie się na 4-5-1, ale ostatnio odnoszę wrażenie, że Harry ma o Rusku podobne zdanie jak większość Spursmanii. Wynik: 0:0, 0:1
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
16 października 2011, 10:17 [cytuj]
Liczę, że Gareth zapewni nam 3 punkty w tym meczu, jeszcze nie szalał tak jak w tamtym sezonie, chociaż w każdym meczu był bardzo aktywny. Najwyższa pora żeby udowodnił kto jest najlepszym skrzydłowym PL :skromny:

0:2 i będzie ok.
Liczę, że Gareth zapewni nam 3 punkty w tym meczu, jeszcze nie szalał tak jak w tamtym sezonie, chociaż w każdym meczu był bardzo aktywny. Najwyższa pora żeby udowodnił kto jest najlepszym skrzydłowym PL :skromny: 0:2 i będzie ok
16 października 2011, 12:53 [cytuj]
Zoolander, zdaje się, że wypuszczenie naszej katiuszy za Rafe będzie równoznaczne z ustawieniem całego zespołu na 4-4-2. Póki co, takie zestawienie nam służy, dlatego może być to nawet ciekawa opcja w razie nieobecności Vaarta. Romek z Defoe z przodu mogą coś ugrać.
Zoolander, zdaje się, że wypuszczenie naszej katiuszy za Rafe będzie równoznaczne z ustawieniem całego zespołu na 4-4-2. Póki co, takie zestawienie nam służy, dlatego może być to nawet ciekawa opcja w razie nieobecności Vaarta. Romek z Defoe z przodu mogą coś ugrać
16 października 2011, 13:01 [cytuj]
Vivian powiedział/a:
Zoolander, zdaje się, że wypuszczenie naszej katiuszy za Rafe będzie równoznaczne z ustawieniem całego zespołu na 4-4-2. Póki co, takie zestawienie nam służy, dlatego może być to nawet ciekawa opcja w razie nieobecności Vaarta. Romek z Defoe z przodu mogą coś ugrać

Bardziej 4-4-1, o czym już gdzieś wspominałem, ale Rusek będzie się po boisku błąkał i gubił, więc bardziej wskazane jest zaliczenie go jako pomocnika, bo jego pożytek w ataku jest taki sam albo nawet mniejszy niż Friedela :)
Bardziej 4-4-1, o czym już gdzieś wspominałem, ale Rusek będzie się po boisku błąkał i gubił, więc bardziej wskazane jest zaliczenie go jako pomocnika, bo jego pożytek w ataku jest taki sam albo nawet mniejszy niż Friedela :)
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
16 października 2011, 13:09 [cytuj]
Mimo wszystko czuję, że w obliczu absencji Adebayora i tak przyjdzie nam dziś spotkać się z Pavem, czy to od pierwszej 11stki (w co, szczerze mówiąc, wątpię), czy w drugiej połowie z ławki.
Mimo wszystko czuję, że w obliczu absencji Adebayora i tak przyjdzie nam dziś spotkać się z Pavem, czy to od pierwszej 11stki (w co, szczerze mówiąc, wątpię), czy w drugiej połowie z ławki
16 października 2011, 16:19 [cytuj]
tak wychodzimy : Friedel; Walker, Kaboul, King, Assou-Ekotto; Modric, Livermore, Parker, Bale; Van der Vaart; Adebayor.
tak wychodzimy : Friedel; Walker, Kaboul, King, Assou-Ekotto; Modric, Livermore, Parker, Bale; Van der Vaart; Adebayor
Come On You Spurs !
16 października 2011, 16:29 [cytuj]
Czyli prawdopodobnie zagramy 4-2-3-1 chyba że Harry znów nas czymś zaskoczy, wolałbym klasyczne 4-4-2 i duet Defoe-Adebayor z przodu.
Czyli prawdopodobnie zagramy 4-2-3-1 chyba że Harry znów nas czymś zaskoczy, wolałbym klasyczne 4-4-2 i duet Defoe-Adebayor z przodu
The game is about glory. It's about doing things in style, with a flourish, about going out and beating the other lot, not waiting for them to die of boredom
16 października 2011, 16:44 [cytuj]
Ciekawe jaki środek, Modric-Parker czy Livermore-Parker?
Szkoda że Harry nie stawia na Towsenda kosztem Livermora.
Ciekawe jaki środek, Modric-Parker czy Livermore-Parker? Szkoda że Harry nie stawia na Towsenda kosztem Livermora
16 października 2011, 16:51 [cytuj]
Trudny teren, a Livermore pokazał się z dobrej strony w defensywie. 1:0 dla Tottenhamu.
Trudny teren, a Livermore pokazał się z dobrej strony w defensywie. 1:0 dla Tottenhamu
16 października 2011, 16:54 [cytuj]
macie jakieś linki?
macie jakieś linki?
16 października 2011, 16:56 [cytuj]
I już wszystko wiemy (składy) ;]

^ ja oglądam na sopcastcie, zazwyczaj nic się tam nie zacina.
Stacja: Bloodzeed HQ
I już wszystko wiemy (składy) ;] ^ ja oglądam na sopcastcie, zazwyczaj nic się tam nie zacina. Stacja: Bloodzeed HQ
Tottenham Tottenham, no one can stop them
16 października 2011, 16:58 [cytuj]
Ależ mamy koszulki ;d
Ależ mamy koszulki ;d
16 października 2011, 16:58 [cytuj]
niestety nie potrafię się tym posługiwać :P
niestety nie potrafię się tym posługiwać :P
16 października 2011, 17:00 [cytuj]
http://www.meczyki.pl/

No to tu masz do wyboru, do koloru :) polskie, angielskie i inne ;)
http://www.meczyki.pl/ No to tu masz do wyboru, do koloru :) polskie, angielskie i inne ;)
Tottenham Tottenham, no one can stop them
16 października 2011, 17:02 [cytuj]
po prostu wpisujesz nazwe kanalu i jedziesz :)
po prostu wpisujesz nazwe kanalu i jedziesz :)
Tottenham till I die, I'm Tottenham till I die, I know I am, I'm sure I am, I'm Tottenham till I die...
16 października 2011, 17:03 [cytuj]
czemu Gra Livermore zamiast Defoe?? kontuzja??
czemu Gra Livermore zamiast Defoe?? kontuzja??
16 października 2011, 17:05 [cytuj]
Defoe jest na ławce , widocznie Harry nie chciał grać dwoma napastnikami ;)
Defoe jest na ławce , widocznie Harry nie chciał grać dwoma napastnikami ;)
16 października 2011, 17:06 [cytuj]
http://www.real-tv-sport.com/channel-2.php
http://www.real-tv-sport.com/channel-2.php
16 października 2011, 17:31 [cytuj]
Kurde no z całym szacunkiem ale Bale móglby też czasem podawać ;o
Kurde no z całym szacunkiem ale Bale móglby też czasem podawać ;o
16 października 2011, 17:32 [cytuj]
Ledley zszedł, oby nic groźnego!
Ledley zszedł, oby nic groźnego!
1  2  3  4  5    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2024/2025?
1 50%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 50%
2 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 62 Zarejestrowanych użytkowników: 5254 Ostatnio zarejestrowany: trafostacja

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się