25 lipca 2012, 12:30 [cytuj]
Panowie, podziwiam - wstać nad ranem, żeby obejrzeć pierwszy poważny sparing, no naprawdę, chyba cierpicie na bezsenność
A do tego SpursTV Online miało jakieś problemy i zaciął się stream (nb. informacja dla memberów - nie musicie czekać na kod dostępu - jeśli nie dostaliście od razu przy podpisaniu/przedłużeniu umowy, znaczy to że był jakiś błąd techniczny - napiszcie do nich maila i szybko przyślą). Gdybym wstał i nie miał ogarniętych streamów przez Sopcasta, to ostro bym się zirytował
Z tego co piszecie, AVB od początku postanowił przyuczyć naszych piłkarzy do swoich koncepcji. Bardzo dobrze, to że jeszcze to nie wygląda tak, jak powinno, to nie szkodzi - mamy czas, kilka kolejnych sparingów, dużo treningów, więc zapewne z każdym meczem będzie wyglądać coraz lepiej. Pytanie - jak z szybkością u Verthogena? Przy wysoko grającej linii obrony szybcy obrońcy to podstawa. Kaboul jest szybki, Dawson też daje radę, miejmy nadzieję że Jasio też.
Co do Bassonga na lewej obronie i ewentualnych innych wynalazków, to AVB swego czasu powiedział, że kolejne transfery przeprowadzi po analizie potencjału poszczególnych formacji. Na pewno potrzebujemy 2 napastników (akurat słaba forma Defoe nawet mnie cieszy - bardziej obawiałbym się eksplozji formy w sparingach, bo mogłoby to skłonić AVB do poprzestania na jednym nowym napastniku i oparcia gry w jakimś stopniu na "Usherze". A to, znając jego chimeryczność, nie byłby zbyt dobry pomysł.
Co do bramkarza-stopera, to Brad w sumie jakimś demonem szybkości nie jest, ale z kolei jak się rozpędzi, to zderzenie z nim porównałbym z kolizją z pociągiem towarowym

A jako że Hugo Lloris, jeśli się nie mylę, gra dobrze nogami i nadaje się na takiego a la stopera, nasze zainteresowanie nim jest już podwójnie wytłumaczalne - nie tylko wiek Brada, ale też taktyka Andre.
Panowie, podziwiam - wstać nad ranem, żeby obejrzeć pierwszy poważny sparing, no naprawdę, chyba cierpicie na bezsenność :)
A do tego SpursTV Online miało jakieś problemy i zaciął się stream (nb. informacja dla memberów - nie musicie czekać na kod dostępu - jeśli nie dostaliście od razu przy podpisaniu/przedłużeniu umowy, znaczy to że był jakiś błąd techniczny - napiszcie do nich maila i szybko przyślą). Gdybym wstał i nie miał ogarniętych streamów przez Sopcasta, to ostro bym się zirytował ;)
Z tego co piszecie, AVB od początku postanowił przyuczyć naszych piłkarzy do swoich koncepcji. Bardzo dobrze, to że jeszcze to nie wygląda tak, jak powinno, to nie szkodzi - mamy czas, kilka kolejnych sparingów, dużo treningów, więc zapewne z każdym meczem będzie wyglądać coraz lepiej. Pytanie - jak z szybkością u Verthogena? Przy wysoko grającej linii obrony szybcy obrońcy to podstawa. Kaboul jest szybki, Dawson też daje radę, miejmy nadzieję że Jasio też.
Co do Bassonga na lewej obronie i ewentualnych innych wynalazków, to AVB swego czasu powiedział, że kolejne transfery przeprowadzi po analizie potencjału poszczególnych formacji. Na pewno potrzebujemy 2 napastników (akurat słaba forma Defoe nawet mnie cieszy - bardziej obawiałbym się eksplozji formy w sparingach, bo mogłoby to skłonić AVB do poprzestania na jednym nowym napastniku i oparcia gry w jakimś stopniu na "Usherze". A to, znając jego chimeryczność, nie byłby zbyt dobry pomysł.
Co do bramkarza-stopera, to Brad w sumie jakimś demonem szybkości nie jest, ale z kolei jak się rozpędzi, to zderzenie z nim porównałbym z kolizją z pociągiem towarowym ;) A jako że Hugo Lloris, jeśli się nie mylę, gra dobrze nogami i nadaje się na takiego a la stopera, nasze zainteresowanie nim jest już podwójnie wytłumaczalne - nie tylko wiek Brada, ale też taktyka Andre
25 lipca 2012, 13:32 [cytuj]
dzejkob powiedział/a:
Ooo super, dzięki tuczi. A jak się Townsend zaprezentował?
Andros wyglądał, jak dla mnie, całkiem nieźle. Musi zdecydowanie poprawić jakość i celność podań, ale jest szybki, energiczny i widać, że chce się angażować w grę ofensywną. Myślę, że może w tym sezonie być naprawde solidnie wykorzystywany przez AVB. Chyba, że pójdzie na wypożyczenie do jakiegoś klubu z PL.
Andros wyglądał, jak dla mnie, całkiem nieźle. Musi zdecydowanie poprawić jakość i celność podań, ale jest szybki, energiczny i widać, że chce się angażować w grę ofensywną. Myślę, że może w tym sezonie być naprawde solidnie wykorzystywany przez AVB. Chyba, że pójdzie na wypożyczenie do jakiegoś klubu z PL
Can't Smile Without You!!!
25 lipca 2012, 13:34 [cytuj]
halabala powiedział/a:
Panowie, podziwiam - wstać nad ranem, żeby obejrzeć pierwszy poważny sparing, no naprawdę, chyba cierpicie na bezsenność

Jesteśmy zawsze tam (przez neta

), gdzie nasz Tottenham gra...
Ps. Kaboul wydaje się być nieco szybszy od Jaśka, ale tak naprawdę to prawdziwą ocenę będziemy mogli wydać dopiero po kilku meczach.
:D Jesteśmy zawsze tam (przez neta ;) ), gdzie nasz Tottenham gra... :D
Ps. Kaboul wydaje się być nieco szybszy od Jaśka, ale tak naprawdę to prawdziwą ocenę będziemy mogli wydać dopiero po kilku meczach
Can't Smile Without You!!!
25 lipca 2012, 13:55 [cytuj]
Bale z 9 hehe, czyżbyśmy znaleźli napastnika?
Bale z 9 hehe, czyżbyśmy znaleźli napastnika?
25 lipca 2012, 14:17 [cytuj]
Trzeba też przyznać, że kontuzja Bale'a była raczej ściemą bo przecież dzisiaj to on powinien już myśleć o pierwszym meczu na IO, tymczasem strzela dla nas bramki w sparingach. Oczywiście wszystko z korzyścią dla nas
EDIT: No właśnie , napisałem, że z korzyścią, a tu takie cos:
Tottenham podczas amerykańskiego tournee zremisował 1-1 z zespołem Davida Beckhama, a strzelcem bramki dla angielskiego klubu okazał się właśnie "kontuzjowany" Bale.
Jak już przyznał prezydent FIFA, Sepp Blatter, zawodnik może zostać zawieszony za swoje zachowanie. Warunek jest jeden - angielska federacja musi złożyć skargę, wówczas Bale może dostać zakaz pojawiania się na boiskach w trakcie Igrzysk Olimpijskich, nawet do dwunastego sierpnia.
23-letni Bale został już skrytykowany przez media angielskie oraz autorytety walijskiej piłki. Głos zabrał między innymi Robbie Savage, który na Twitterze napisał: "Więc legenda jak Giggs może grać dla Wielkiej Brytanii, a Bale z kontuzją strzela bramkę dla Tottenhamu, to w porządku?"; "Kapitan Walii Ramsey, najbardziej zasłużony zawodnik Giggs, zwycięzca ligi angielskiej Richards, czy Bale myśli, że jest lepszy, nawet jeśli jest świetny?".
W podobnym tonie wypowiedział się Gary Lineker: "Garteh Bale, niezdolny do gry na Igrzyskach z powodu kontuzji, zagrał ostatniej nocy dla Tottenhamu. Życiowa szansa zaprzepaszczona. Zaskakujące".
Trzeba też przyznać, że kontuzja Bale'a była raczej ściemą bo przecież dzisiaj to on powinien już myśleć o pierwszym meczu na IO, tymczasem strzela dla nas bramki w sparingach. Oczywiście wszystko z korzyścią dla nas :)
EDIT: No właśnie , napisałem, że z korzyścią, a tu takie cos:
Tottenham podczas amerykańskiego tournee zremisował 1-1 z zespołem Davida Beckhama, a strzelcem bramki dla angielskiego klubu okazał się właśnie "kontuzjowany" Bale.
Jak już przyznał prezydent FIFA, Sepp Blatter, zawodnik może zostać zawieszony za swoje zachowanie. Warunek jest jeden - angielska federacja musi złożyć skargę, wówczas Bale może dostać zakaz pojawiania się na boiskach w trakcie Igrzysk Olimpijskich, nawet do dwunastego sierpnia.
23-letni Bale został już skrytykowany przez media angielskie oraz autorytety walijskiej piłki. Głos zabrał między innymi Robbie Savage, który na Twitterze napisał: "Więc legenda jak Giggs może grać dla Wielkiej Brytanii, a Bale z kontuzją strzela bramkę dla Tottenhamu, to w porządku?"; "Kapitan Walii Ramsey, najbardziej zasłużony zawodnik Giggs, zwycięzca ligi angielskiej Richards, czy Bale myśli, że jest lepszy, nawet jeśli jest świetny?".
W podobnym tonie wypowiedział się Gary Lineker: "Garteh Bale, niezdolny do gry na Igrzyskach z powodu kontuzji, zagrał ostatniej nocy dla Tottenhamu. Życiowa szansa zaprzepaszczona. Zaskakujące"
Come On You Spurs !