Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

<  1  2  
Forum dyskusyjne » Premier League » LA Galaxy - Spurs
25 lipca 2012, 12:30 [cytuj]
Panowie, podziwiam - wstać nad ranem, żeby obejrzeć pierwszy poważny sparing, no naprawdę, chyba cierpicie na bezsenność :)

A do tego SpursTV Online miało jakieś problemy i zaciął się stream (nb. informacja dla memberów - nie musicie czekać na kod dostępu - jeśli nie dostaliście od razu przy podpisaniu/przedłużeniu umowy, znaczy to że był jakiś błąd techniczny - napiszcie do nich maila i szybko przyślą). Gdybym wstał i nie miał ogarniętych streamów przez Sopcasta, to ostro bym się zirytował ;)

Z tego co piszecie, AVB od początku postanowił przyuczyć naszych piłkarzy do swoich koncepcji. Bardzo dobrze, to że jeszcze to nie wygląda tak, jak powinno, to nie szkodzi - mamy czas, kilka kolejnych sparingów, dużo treningów, więc zapewne z każdym meczem będzie wyglądać coraz lepiej. Pytanie - jak z szybkością u Verthogena? Przy wysoko grającej linii obrony szybcy obrońcy to podstawa. Kaboul jest szybki, Dawson też daje radę, miejmy nadzieję że Jasio też.

Co do Bassonga na lewej obronie i ewentualnych innych wynalazków, to AVB swego czasu powiedział, że kolejne transfery przeprowadzi po analizie potencjału poszczególnych formacji. Na pewno potrzebujemy 2 napastników (akurat słaba forma Defoe nawet mnie cieszy - bardziej obawiałbym się eksplozji formy w sparingach, bo mogłoby to skłonić AVB do poprzestania na jednym nowym napastniku i oparcia gry w jakimś stopniu na "Usherze". A to, znając jego chimeryczność, nie byłby zbyt dobry pomysł.

Co do bramkarza-stopera, to Brad w sumie jakimś demonem szybkości nie jest, ale z kolei jak się rozpędzi, to zderzenie z nim porównałbym z kolizją z pociągiem towarowym ;) A jako że Hugo Lloris, jeśli się nie mylę, gra dobrze nogami i nadaje się na takiego a la stopera, nasze zainteresowanie nim jest już podwójnie wytłumaczalne - nie tylko wiek Brada, ale też taktyka Andre.
Panowie, podziwiam - wstać nad ranem, żeby obejrzeć pierwszy poważny sparing, no naprawdę, chyba cierpicie na bezsenność :) A do tego SpursTV Online miało jakieś problemy i zaciął się stream (nb. informacja dla memberów - nie musicie czekać na kod dostępu - jeśli nie dostaliście od razu przy podpisaniu/przedłużeniu umowy, znaczy to że był jakiś błąd techniczny - napiszcie do nich maila i szybko przyślą). Gdybym wstał i nie miał ogarniętych streamów przez Sopcasta, to ostro bym się zirytował ;) Z tego co piszecie, AVB od początku postanowił przyuczyć naszych piłkarzy do swoich koncepcji. Bardzo dobrze, to że jeszcze to nie wygląda tak, jak powinno, to nie szkodzi - mamy czas, kilka kolejnych sparingów, dużo treningów, więc zapewne z każdym meczem będzie wyglądać coraz lepiej. Pytanie - jak z szybkością u Verthogena? Przy wysoko grającej linii obrony szybcy obrońcy to podstawa. Kaboul jest szybki, Dawson też daje radę, miejmy nadzieję że Jasio też. Co do Bassonga na lewej obronie i ewentualnych innych wynalazków, to AVB swego czasu powiedział, że kolejne transfery przeprowadzi po analizie potencjału poszczególnych formacji. Na pewno potrzebujemy 2 napastników (akurat słaba forma Defoe nawet mnie cieszy - bardziej obawiałbym się eksplozji formy w sparingach, bo mogłoby to skłonić AVB do poprzestania na jednym nowym napastniku i oparcia gry w jakimś stopniu na "Usherze". A to, znając jego chimeryczność, nie byłby zbyt dobry pomysł. Co do bramkarza-stopera, to Brad w sumie jakimś demonem szybkości nie jest, ale z kolei jak się rozpędzi, to zderzenie z nim porównałbym z kolizją z pociągiem towarowym ;) A jako że Hugo Lloris, jeśli się nie mylę, gra dobrze nogami i nadaje się na takiego a la stopera, nasze zainteresowanie nim jest już podwójnie wytłumaczalne - nie tylko wiek Brada, ale też taktyka Andre
25 lipca 2012, 13:32 [cytuj]
dzejkob powiedział/a:
Ooo super, dzięki tuczi. A jak się Townsend zaprezentował?

Andros wyglądał, jak dla mnie, całkiem nieźle. Musi zdecydowanie poprawić jakość i celność podań, ale jest szybki, energiczny i widać, że chce się angażować w grę ofensywną. Myślę, że może w tym sezonie być naprawde solidnie wykorzystywany przez AVB. Chyba, że pójdzie na wypożyczenie do jakiegoś klubu z PL.
Andros wyglądał, jak dla mnie, całkiem nieźle. Musi zdecydowanie poprawić jakość i celność podań, ale jest szybki, energiczny i widać, że chce się angażować w grę ofensywną. Myślę, że może w tym sezonie być naprawde solidnie wykorzystywany przez AVB. Chyba, że pójdzie na wypożyczenie do jakiegoś klubu z PL
Can't Smile Without You!!!
25 lipca 2012, 13:34 [cytuj]
halabala powiedział/a:
Panowie, podziwiam - wstać nad ranem, żeby obejrzeć pierwszy poważny sparing, no naprawdę, chyba cierpicie na bezsenność :)

:D Jesteśmy zawsze tam (przez neta ;) ), gdzie nasz Tottenham gra... :D

Ps. Kaboul wydaje się być nieco szybszy od Jaśka, ale tak naprawdę to prawdziwą ocenę będziemy mogli wydać dopiero po kilku meczach.
:D Jesteśmy zawsze tam (przez neta ;) ), gdzie nasz Tottenham gra... :D Ps. Kaboul wydaje się być nieco szybszy od Jaśka, ale tak naprawdę to prawdziwą ocenę będziemy mogli wydać dopiero po kilku meczach
Can't Smile Without You!!!
25 lipca 2012, 13:55 [cytuj]
Bale z 9 hehe, czyżbyśmy znaleźli napastnika?
Bale z 9 hehe, czyżbyśmy znaleźli napastnika?
25 lipca 2012, 14:17 [cytuj]
Trzeba też przyznać, że kontuzja Bale'a była raczej ściemą bo przecież dzisiaj to on powinien już myśleć o pierwszym meczu na IO, tymczasem strzela dla nas bramki w sparingach. Oczywiście wszystko z korzyścią dla nas :)

EDIT: No właśnie , napisałem, że z korzyścią, a tu takie cos:

Tottenham podczas amerykańskiego tournee zremisował 1-1 z zespołem Davida Beckhama, a strzelcem bramki dla angielskiego klubu okazał się właśnie "kontuzjowany" Bale.
Jak już przyznał prezydent FIFA, Sepp Blatter, zawodnik może zostać zawieszony za swoje zachowanie. Warunek jest jeden - angielska federacja musi złożyć skargę, wówczas Bale może dostać zakaz pojawiania się na boiskach w trakcie Igrzysk Olimpijskich, nawet do dwunastego sierpnia.

23-letni Bale został już skrytykowany przez media angielskie oraz autorytety walijskiej piłki. Głos zabrał między innymi Robbie Savage, który na Twitterze napisał: "Więc legenda jak Giggs może grać dla Wielkiej Brytanii, a Bale z kontuzją strzela bramkę dla Tottenhamu, to w porządku?"; "Kapitan Walii Ramsey, najbardziej zasłużony zawodnik Giggs, zwycięzca ligi angielskiej Richards, czy Bale myśli, że jest lepszy, nawet jeśli jest świetny?".

W podobnym tonie wypowiedział się Gary Lineker: "Garteh Bale, niezdolny do gry na Igrzyskach z powodu kontuzji, zagrał ostatniej nocy dla Tottenhamu. Życiowa szansa zaprzepaszczona. Zaskakujące".
Trzeba też przyznać, że kontuzja Bale'a była raczej ściemą bo przecież dzisiaj to on powinien już myśleć o pierwszym meczu na IO, tymczasem strzela dla nas bramki w sparingach. Oczywiście wszystko z korzyścią dla nas :) EDIT: No właśnie , napisałem, że z korzyścią, a tu takie cos: Tottenham podczas amerykańskiego tournee zremisował 1-1 z zespołem Davida Beckhama, a strzelcem bramki dla angielskiego klubu okazał się właśnie "kontuzjowany" Bale. Jak już przyznał prezydent FIFA, Sepp Blatter, zawodnik może zostać zawieszony za swoje zachowanie. Warunek jest jeden - angielska federacja musi złożyć skargę, wówczas Bale może dostać zakaz pojawiania się na boiskach w trakcie Igrzysk Olimpijskich, nawet do dwunastego sierpnia. 23-letni Bale został już skrytykowany przez media angielskie oraz autorytety walijskiej piłki. Głos zabrał między innymi Robbie Savage, który na Twitterze napisał: "Więc legenda jak Giggs może grać dla Wielkiej Brytanii, a Bale z kontuzją strzela bramkę dla Tottenhamu, to w porządku?"; "Kapitan Walii Ramsey, najbardziej zasłużony zawodnik Giggs, zwycięzca ligi angielskiej Richards, czy Bale myśli, że jest lepszy, nawet jeśli jest świetny?". W podobnym tonie wypowiedział się Gary Lineker: "Garteh Bale, niezdolny do gry na Igrzyskach z powodu kontuzji, zagrał ostatniej nocy dla Tottenhamu. Życiowa szansa zaprzepaszczona. Zaskakujące"
Come On You Spurs !
<  1  2  

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 52 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się