Forum dyskusyjne
28 marca 2010, 23:18 [cytuj]
Ginola masz racje z Iwanskim ze w meczu z Lechią rozegrał dobry mecz, podobnie zresztą jak cała Legia. Tyle ze od takich zespołów jak Legia, Lech, Wisła nalezy wymagać gry w ktorej takich ogorasów jak Lechia, Odra, nalezy po prostu golić 2:0 minimum. I taki mecz jak z Lechią Legia powinna grać co kolejkę. Oczywiscie, siłą ogórków jest to ze na mecz z o wiele silniejszym zespołem potrafią niebywale się spiąć (casus Burnley z meczu z Man Utd z początku sezonu chociażby), ale trzeba pokazać chociażby to, że zepchnęło sie przeciwnika do wstawiania autokaru w bramce. I słuchanie takich pierdół ktore o ile pamietam wygadywal przed meczem z Odrą W. pan J.Wawrzyniak ze
"ciąży na nas presja", "będzie nam trudno" to tylko powoduje zwykły śmiech. Jaka presja? Zadnej presji, takie mecze sie wygrywa z pączkiem w ręku i to jeszcze na dodatek u siebie !. A co do Iwanskiego wymagania muszą byc naprawde wysoko postawione nie tylko ze wzgledu na to w jakim zespole gra ale rowniez ze wzgledu na to ile ten czlowiek zarabia. W zamian dostajemy szmaciarstwo pierwszej klasy, za wyjatkiem meczu z Lechią Gdańsk gdzie zagrał bardzo dobrze. Zresztą moim zdaniem problem Legii leżał w głowach, niemniej jednak nie zycze sobie Legii jako mistrza bo jesli kurwa mam oglądać taką legię jak sprzed meczów z Lechią w meczach kwalifikacyjnych do LM to sorry ale mam dosyc kompromitacji. I niestety, takiej Legii sie mozna spodziewać. Tam jest cała kupa gwiazdeczek do wymiany i nalezy to zrobic szybko i natychmiast. Rybus to dobry piłkarz, tak samo Szałachowski. Grzelak? ten czlowiek to napastnik? zupełnie o tym zapomnialem. Ile on juz tam gra i ile goli strzelił? W zupelnosci sie zgadzam z Kowalczykiem ktory bezustannie wysmiewa tego goscia.
Md18 tez sie ciesze ze zwyciestwa Ruchu Chorzów nad Cracovią. Cracovia, Polonia W. i Odra W. niech lecą z ekstraklasy, Cracovia za zielony stolik kosztem ŁKS, a te dwa pozostale za styl kopaniny osiedlowej.
Ginola masz racje z Iwanskim ze w meczu z Lechią rozegrał dobry mecz, podobnie zresztą jak cała Legia. Tyle ze od takich zespołów jak Legia, Lech, Wisła nalezy wymagać gry w ktorej takich ogorasów jak Lechia, Odra, nalezy po prostu golić 2:0 minimum. I taki mecz jak z Lechią Legia powinna grać co kolejkę. Oczywiscie, siłą ogórków jest to ze na mecz z o wiele silniejszym zespołem potrafią niebywale się spiąć (casus Burnley z meczu z Man Utd z początku sezonu chociażby), ale trzeba pokazać chociażby to, że zepchnęło sie przeciwnika do wstawiania autokaru w bramce. I słuchanie takich pierdół ktore o ile pamietam wygadywal przed meczem z Odrą W. pan J.Wawrzyniak ze
"ciąży na nas presja", "będzie nam trudno" to tylko powoduje zwykły śmiech. Jaka presja? Zadnej presji, takie mecze sie wygrywa z pączkiem w ręku i to jeszcze na dodatek u siebie !. A co do Iwanskiego wymagania muszą byc naprawde wysoko postawione nie tylko ze wzgledu na to w jakim zespole gra ale rowniez ze wzgledu na to ile ten czlowiek zarabia. W zamian dostajemy szmaciarstwo pierwszej klasy, za wyjatkiem meczu z Lechią Gdańsk gdzie zagrał bardzo dobrze. Zresztą moim zdaniem problem Legii leżał w głowach, niemniej jednak nie zycze sobie Legii jako mistrza bo jesli kurwa mam oglądać taką legię jak sprzed meczów z Lechią w meczach kwalifikacyjnych do LM to sorry ale mam dosyc kompromitacji. I niestety, takiej Legii sie mozna spodziewać. Tam jest cała kupa gwiazdeczek do wymiany i nalezy to zrobic szybko i natychmiast. Rybus to dobry piłkarz, tak samo Szałachowski. Grzelak? ten czlowiek to napastnik? zupełnie o tym zapomnialem. Ile on juz tam gra i ile goli strzelił? W zupelnosci sie zgadzam z Kowalczykiem ktory bezustannie wysmiewa tego goscia.
Md18 tez sie ciesze ze zwyciestwa Ruchu Chorzów nad Cracovią. Cracovia, Polonia W. i Odra W. niech lecą z ekstraklasy, Cracovia za zielony stolik kosztem ŁKS, a te dwa pozostale za styl kopaniny osiedlowej
"Potrzebujemy dużego, brzydkiego obrońcy. Taki poradziłby sobie w akcji przy pierwszym golu. Usunąłby piłkę, napastnika i trzy pierwsze rzędy trybun" - Ian Holloway, menedżer Blackpool
28 marca 2010, 23:31 [cytuj]
mam taki pomysl na polska pilke-wprowadzic tzw.SALARY CUP,jak w NBA,tyle ze na jednego zawodnika powinno przypadac tak ok 3-4tys pln(brutto),Iwanscy i inni znikna,a zaczna grac ci co im sie chce.Myslicie ze poziom sie obnizy?Moze niewiele,ale bedzie taniej.A dobrzy pilkarze przeciez zawsze moga dorobic w reklamie

Jakby co moge kandydowac na prezesz pzpn,prosze o glosy poparcia,internetowe(na razie)
mam taki pomysl na polska pilke-wprowadzic tzw.SALARY CUP,jak w NBA,tyle ze na jednego zawodnika powinno przypadac tak ok 3-4tys pln(brutto),Iwanscy i inni znikna,a zaczna grac ci co im sie chce.Myslicie ze poziom sie obnizy?Moze niewiele,ale bedzie taniej.A dobrzy pilkarze przeciez zawsze moga dorobic w reklamie:)Jakby co moge kandydowac na prezesz pzpn,prosze o glosy poparcia,internetowe(na razie):brawo:
29 marca 2010, 19:05 [cytuj]
Didier - wiesz, że dzwonią, ale nie wiesz w którym kościele. O presji wywieranej przez kibiców powiedział nie Wawrzyniak tylko Urban
http://www.sport.pl/pilka/10,65039,7635542,Trener_Legii__przegralismy_przez_brak_dopingu_i__szydere_.html .
Wawrzyniak owszem, wypowiedział się, ale skomentował to wprost przeciwnie, że nie przesadzajmy z tą presją
http://www.sport.pl/pilka/10,65050,7636379,Wawrzyniak__Okrzyki_z_trybun_i_brak_dopingu_to_zadna.html
Didier - wiesz, że dzwonią, ale nie wiesz w którym kościele. O presji wywieranej przez kibiców powiedział nie Wawrzyniak tylko Urban - http://www.sport.pl/pilka/10,65039,7635542,Trener_Legii__przegralismy_przez_brak_dopingu_i__szydere_.html
.
Wawrzyniak owszem, wypowiedział się, ale skomentował to wprost przeciwnie, że nie przesadzajmy z tą presją - http://www.sport.pl/pilka/10,65050,7636379,Wawrzyniak__Okrzyki_z_trybun_i_brak_dopingu_to_zadna.html
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
30 marca 2010, 15:17 [cytuj]
Pomocnik Śląska Wrocław Marek G. został zatrzymany we wtorek przez wrocławską prokuraturę, która od kilku lat ściga korupcję w polskiej piłce.
Marek G. usłyszy zarzuty korupcyjne Fot. Krystyna Pączkowska /Newspix.pl
Piłkarz Śląska usłyszy najpewniej zarzuty popełnienia czynów korupcyjnych w okresie występów w Górniku Polkowice w sezonach 2003/2004 i 2004/2005 - podała stacja Orange Sport Info.
W dwóch sezonach 2003/2004 i 2004/2005 Górnik Polkowice miał ustawił 40 meczów za kwotę od kilku do kilkunastu tys. zł za każdy z nich.
Marek G. w Górniku Polkowice grał od 2004 do 2007 r. Klub wrocławski nie zajął jeszcze stanowiska w sprawie swego zatrzymanego piłkarza.
Nie wiem czy się smiać czy płakać...
Pomocnik Śląska Wrocław Marek G. został zatrzymany we wtorek przez wrocławską prokuraturę, która od kilku lat ściga korupcję w polskiej piłce.
Piłkarz Śląska usłyszy najpewniej zarzuty popełnienia czynów korupcyjnych w okresie występów w Górniku Polkowice w sezonach 2003/2004 i 2004/2005 - podała stacja Orange Sport Info.
W dwóch sezonach 2003/2004 i 2004/2005 Górnik Polkowice miał ustawił 40 meczów za kwotę od kilku do kilkunastu tys. zł za każdy z nich.
Marek G. w Górniku Polkowice grał od 2004 do 2007 r. Klub wrocławski nie zajął jeszcze stanowiska w sprawie swego zatrzymanego piłkarza.
Nie wiem czy się smiać czy płakać
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
30 marca 2010, 17:05 [cytuj]
Walić to
Walić to:P
30 marca 2010, 17:34 [cytuj]
Zoolander powiedział/a:
pewnie nie on ostatni
pewnie nie on ostatni ;)
Tottenham 'Til I Die
31 marca 2010, 16:35 [cytuj]
korupcja była jest i będzie . Niestety tego zjawiska nigdy się nie wyeliminuje
korupcja była jest i będzie . Niestety tego zjawiska nigdy się nie wyeliminuje :blee:
6 kwietnia 2010, 22:02 [cytuj]
No i niestety tylko remis w Chorzowie, ale Jaga rozbiła Lechie juz 2-0 i raczej ten wynik sie nie zmieni(88 min).
Dziwi mnie postawa Niebieskich bo Pogoń w tej rundzie gra bardzo przeciętnie i z 2 miejsca osuneła sie na 5 pozycje, dlatego myslalem ze wygrana bedzie duża.
No i niestety tylko remis w Chorzowie, ale Jaga rozbiła Lechie juz 2-0 i raczej ten wynik sie nie zmieni(88 min).
Dziwi mnie postawa Niebieskich bo Pogoń w tej rundzie gra bardzo przeciętnie i z 2 miejsca osuneła sie na 5 pozycje, dlatego myslalem ze wygrana bedzie duża
7 kwietnia 2010, 00:08 [cytuj]
A oglądałeś? To pocieszę Cię tym, że Ruch zdecydowanie dominował i tylko problem był w tym, że Janukiewicz zagrał mecz życia. W rewanżu przy kilkunastu tysiącach kibiców na Twardowskiego to już będzie inna bajka. Zaczynam się szykować na wyjazd do Bydgoszczy!!!
xBulix powiedział/a:
Hehehe
Hehehe:D
7 kwietnia 2010, 21:06 [cytuj]
No to ja licze na taką postawe Szczecinian w Łodzi w czerwcu, może w koncu coś sie bedzie dzialo na tym naszym stadionie. Mecz ogladalem tak szczatkowo czyli w zasadzie nie

Btw Ruch ostanio zremisował ze Śląskiem W. a i tak mecz pełen akcji był

A Pogoń? Nie przegarała czasem z latarnia - Motorem?
No to ja licze na taką postawe Szczecinian w Łodzi w czerwcu, może w koncu coś sie bedzie dzialo na tym naszym stadionie. Mecz ogladalem tak szczatkowo czyli w zasadzie nie :P Btw Ruch ostanio zremisował ze Śląskiem W. a i tak mecz pełen akcji był :D A Pogoń? Nie przegarała czasem z latarnia - Motorem? :P
8 kwietnia 2010, 17:28 [cytuj]
A propos jagi to Michał Probierz jest głównym kandydatem do zastąpienia Stefana "cudotwórcy" Białasa.
A propos jagi to Michał Probierz jest głównym kandydatem do zastąpienia Stefana "cudotwórcy" Białasa
21 kwietnia 2010, 19:00 [cytuj]
Żałosny to ty jesteś JD18 .Mamy takich zawodników jakich mamy i trzeba się z tym pogodzić a nie na każdym kroku pisać że nasza piłka jest słaba. Chodzę na mecze naszej ekstraklasy i powiem szczerze że klimat na meczach i poziom ligi nie jest aż tak niski jak go złośliwi opisują
Żałosny to ty jesteś JD18 .Mamy takich zawodników jakich mamy i trzeba się z tym pogodzić a nie na każdym kroku pisać że nasza piłka jest słaba. Chodzę na mecze naszej ekstraklasy i powiem szczerze że klimat na meczach i poziom ligi nie jest aż tak niski jak go złośliwi opisują
21 kwietnia 2010, 19:24 [cytuj]
No, ale na każdym kroku to ona, ta polska piłka, udowadnia, że jest słaba. Moim zdaniem niemiłosiernie słaba. Fakt jednak, że od samego pisania to się nie poprawi.
No, ale na każdym kroku to ona, ta polska piłka, udowadnia, że jest słaba. Moim zdaniem niemiłosiernie słaba. Fakt jednak, że od samego pisania to się nie poprawi
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
21 kwietnia 2010, 22:41 [cytuj]
jaroszy powiedział/a:
Mamy takich zawodników jakich mamy i trzeba się z tym pogodzić a nie na każdym kroku pisać że nasza piłka jest słaba.
Z Aapą się zgadzam, że samo pisanie nic nie da ale żeby się godzić?
22 kwietnia 2010, 13:44 [cytuj]
Marcin powiedział/a:
Chyba się zgubiłem. O co kaman???
Chyba się zgubiłem. O co kaman???
22 kwietnia 2010, 16:57 [cytuj]
No tak, brzmi bez sensu

Miałem na myśli, że zgadzam się z Aapą, że od samego gadania się nic nie zmieni ale nie rozumiem podejścia Jaroszego, że
jaroszy powiedział/a:
Mamy takich zawodników jakich mamy i trzeba się z tym pogodzić a nie na każdym kroku pisać że nasza piłka jest słaba.
No tak, brzmi bez sensu:| Miałem na myśli, że zgadzam się z Aapą, że od samego gadania się nic nie zmieni ale nie rozumiem podejścia Jaroszego, że[quote=jaroszy]Mamy takich zawodników jakich mamy i trzeba się z tym pogodzić a nie na każdym kroku pisać że nasza piłka jest słaba. [/quote]
22 kwietnia 2010, 18:12 [cytuj]
Chodziło mi po prostu o to ża baza treningowa dla młodych adeptów piłki nożnej jest w porównaniu do innych lig bardzo słaba a budżety klubów są małe i nie pozwalają na ściągnięcie do naszej ligi dobrych piłkarzy. Chyba nikt nie powie że te fakty nie mają znaczenia na to że poziom naszej ligi nie jest wysoki.
Chodziło mi po prostu o to ża baza treningowa dla młodych adeptów piłki nożnej jest w porównaniu do innych lig bardzo słaba a budżety klubów są małe i nie pozwalają na ściągnięcie do naszej ligi dobrych piłkarzy. Chyba nikt nie powie że te fakty nie mają znaczenia na to że poziom naszej ligi nie jest wysoki
22 kwietnia 2010, 19:04 [cytuj]
Ja się z Tobą zgadzam. Ale i tak uważam, że "pogodzić się" z tym to najgorsze co można zrobić.
Ja się z Tobą zgadzam. Ale i tak uważam, że "pogodzić się" z tym to najgorsze co można zrobić