Forum dyskusyjne
23 lutego 2010, 08:32 [cytuj]
Pisalem kiedys ze mamy najgorszy terminarz i to sie tu tylko potwierdza...Musimy byc w mega formie zeby powalczyc o top4. strasznie nam potrzebny Lennon, mial juz dawno wrocic a teraz mowi sie ze jeszcze 2 tyg to moze potrwac. Jedynym plusem jest to ze mamy 6 meczow u siebie i 5 wyjazdow... Moze wygramy z evertonem (choc sa w mega formie, maja niesamowicie silna linie pomocy) ewentualnie ze stoke na wyjezdzie, ale 3 punkty przeciw arsenalowi moga sie okazac rownie dobrze zerem) Wariant optymistyczny jak dla mnie:
Tottenham
Feb 28: Everton (H)1
Mar 6: Man City (A)1
Mar 13: Blackburn (H)3
Mar 20: Stoke (A) 1
Mar 27: Portsmouth (H) 3
Apr 3: Sunderland (A) 3
Apr 10: Arsenal (H) 3
Apr 17: Chelsea (H) 1
Apr 25: Man United (A) 0
May 1: Bolton (H) 3
May 9: Burnley (A) 3
Lącznie 22 punkty
Liverpool
Feb 28: Blackburn (H) 3
Mar 8: Wigan (A) 1
Mar 15: Portsmouth (H) 3
Mar 21: Man United (A) 0
Mar 28: Sunderland (H) 3
Apr 3: Birmingham (A) 1
Apr 11: Fulham (H) 3
Apr 19: West Ham (H) 3
Apr 24: Burnley (A) 1
May 1: Chelsea (H) 1
May 9: Hull (A) 3
Lacznie 22 punkty (i ratuje nas punkcik przewagi)
Manchester City
Feb 27: Chelsea (A) 0
Mar 6: Tottenham (H) 1
Mar 14: Sunderland (A) 3
Mar 20: Fulham (A) 1
Mar 29: Wigan (H) 3
Apr 3: Burnley (A) 1
Apr 11: Birmingham (H) 3
Apr 17: Man United (H) 1
Apr 24: Arsenal (A) 0
May 1: Aston Villa (H) 1
May 9: West Ham (A) 3
TBC: Everton (H) 1
Lacznie 18-20 punktów (jeden z tych remisów moga wygrac)
Aston Villa
Mar 6: Sunderland (H) 3
Mar 13: Stoke (A) 1
Mar 16: Wigan (A) 3
Mar 20: Wolves (H) 3
Mar 27: Chelsea (A) 0
Apr 3: Bolton (A) 1
Apr 10: Everton (H) 1
Apr 18: Portsmouth (A) 3
Apr 25: Birmingham (H) 1
May 1: Man City (A) 1
May 9: Blackburn (H) 3
Lacznie 20 punktów, moze 22 jak wygraja derby z Birmingham.
Ciasno strasznie w walce o top 4. W wariancie optymistycznym tabela wyglada tak
4. Tottenham 68
5. Liverpool 67
6. Man City 66
7. AV 65
W taka tabele do konca nie wierze, bo kazda druzyna ma gdzie tracic punkty i pewnie 65 punktow juz da top4.
Pisalem kiedys ze mamy najgorszy terminarz i to sie tu tylko potwierdza...Musimy byc w mega formie zeby powalczyc o top4. strasznie nam potrzebny Lennon, mial juz dawno wrocic a teraz mowi sie ze jeszcze 2 tyg to moze potrwac. Jedynym plusem jest to ze mamy 6 meczow u siebie i 5 wyjazdow... Moze wygramy z evertonem (choc sa w mega formie, maja niesamowicie silna linie pomocy) ewentualnie ze stoke na wyjezdzie, ale 3 punkty przeciw arsenalowi moga sie okazac rownie dobrze zerem) Wariant optymistyczny jak dla mnie:
Tottenham
Feb 28: Everton (H)1
Mar 6: Man City (A)1
Mar 13: Blackburn (H)3
Mar 20: Stoke (A) 1
Mar 27: Portsmouth (H) 3
Apr 3: Sunderland (A) 3
Apr 10: Arsenal (H) 3
Apr 17: Chelsea (H) 1
Apr 25: Man United (A) 0
May 1: Bolton (H) 3
May 9: Burnley (A) 3
Lącznie 22 punkty
Liverpool
Feb 28: Blackburn (H) 3
Mar 8: Wigan (A) 1
Mar 15: Portsmouth (H) 3
Mar 21: Man United (A) 0
Mar 28: Sunderland (H) 3
Apr 3: Birmingham (A) 1
Apr 11: Fulham (H) 3
Apr 19: West Ham (H) 3
Apr 24: Burnley (A) 1
May 1: Chelsea (H) 1
May 9: Hull (A) 3
Lacznie 22 punkty (i ratuje nas punkcik przewagi)
Manchester City
Feb 27: Chelsea (A) 0
Mar 6: Tottenham (H) 1
Mar 14: Sunderland (A) 3
Mar 20: Fulham (A) 1
Mar 29: Wigan (H) 3
Apr 3: Burnley (A) 1
Apr 11: Birmingham (H) 3
Apr 17: Man United (H) 1
Apr 24: Arsenal (A) 0
May 1: Aston Villa (H) 1
May 9: West Ham (A) 3
TBC: Everton (H) 1
Lacznie 18-20 punktów (jeden z tych remisów moga wygrac)
Aston Villa
Mar 6: Sunderland (H) 3
Mar 13: Stoke (A) 1
Mar 16: Wigan (A) 3
Mar 20: Wolves (H) 3
Mar 27: Chelsea (A) 0
Apr 3: Bolton (A) 1
Apr 10: Everton (H) 1
Apr 18: Portsmouth (A) 3
Apr 25: Birmingham (H) 1
May 1: Man City (A) 1
May 9: Blackburn (H) 3
Lacznie 20 punktów, moze 22 jak wygraja derby z Birmingham.
Ciasno strasznie w walce o top 4. W wariancie optymistycznym tabela wyglada tak
4. Tottenham 68
5. Liverpool 67
6. Man City 66
7. AV 65
W taka tabele do konca nie wierze, bo kazda druzyna ma gdzie tracic punkty i pewnie 65 punktow juz da top4
http://wilczki.tumblr.com/
23 lutego 2010, 12:46 [cytuj]
MARCUS powiedział/a:
Z jednej strony macie rację z FA, z drugiej wszyscy widzieli jak to wyglądało. To niby jeszcze jest sport i takie zachowanie nie przystoi. Sposób kary mi się nie widzi, ale ja osobiście po tym manewrze życzę im, aby spadli. Wyjątkowo nie fair zagranie i zostawienie tego tylko dlatego, że nie ma oficjalnie paragrafu.... no nie wiem, też mi się to nie podoba.

Kara jest bezsensowna bo łamie podstawowe zasady liberalizmu - jak Wolves będą chcieli to mogą przecież nawet oddać mecz walkowerem. Ale Twoim (i w tym wypadku też moim) świętym prawem jest życzyć im spadku za takie kutasiństwo.
Kara jest bezsensowna bo łamie podstawowe zasady liberalizmu - jak Wolves będą chcieli to mogą przecież nawet oddać mecz walkowerem. Ale Twoim (i w tym wypadku też moim) świętym prawem jest życzyć im spadku za takie kutasiństwo
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
23 lutego 2010, 12:59 [cytuj]
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7591786.html - nie mogłem się powstrzymać...
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,7591786.html - nie mogłem się powstrzymać
23 lutego 2010, 13:21 [cytuj]
Te, liberał

Czy ten ksiądz coś złego zrobił?
"Jak ktoś nie chce, niech nie wpłaca, nikogo nie będę do niczego zmuszać - odpowiada ks. Olszewski. - Ofiara ma być dobrowolna."
No, więc właśnie. Ale ja już kończę temat, bo miało być bez takich tematów po akcji z Adolfem.
Te, liberał:) Czy ten ksiądz coś złego zrobił?
"Jak ktoś nie chce, niech nie wpłaca, nikogo nie będę do niczego zmuszać - odpowiada ks. Olszewski. - Ofiara ma być dobrowolna."
No, więc właśnie. Ale ja już kończę temat, bo miało być bez takich tematów po akcji z Adolfem
23 lutego 2010, 15:43 [cytuj]
Co to za dziwna ankieta w której jak ktoś lubi Croucha i Pavlyuchenko to nie może zagłosować, czemu musi być albo-albo???
Co to za dziwna ankieta w której jak ktoś lubi Croucha i Pavlyuchenko to nie może zagłosować, czemu musi być albo-albo??? :glupek:
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
23 lutego 2010, 15:46 [cytuj]
varba powiedział/a:
Co to za dziwna ankieta w której jak ktoś lubi Croucha i Pavlyuchenko to nie może zagłosować, czemu musi być albo-albo???

Bo to nie jest sonda kogo lubisz bardziej tylko który jest teraz w stanie dać więcej zespołowi. Ja nie jestem przekonany do żadnej odpowiedzi - czy Paw zdobyłby te dwie brameczki w Wigan gdyby wcześniej Crouch nie męczył tak długo obronców?!
Bo to nie jest sonda kogo lubisz bardziej tylko który jest teraz w stanie dać więcej zespołowi. Ja nie jestem przekonany do żadnej odpowiedzi - czy Paw zdobyłby te dwie brameczki w Wigan gdyby wcześniej Crouch nie męczył tak długo obronców?!
23 lutego 2010, 15:54 [cytuj]
Marcin powiedział/a:
Te, liberał

Czy ten ksiądz coś złego zrobił?
No, więc właśnie. Ale ja już kończę temat, bo miało być bez takich tematów po akcji z Adolfem
"Mam w rodzinie kilka starszych osób i wiem jak zareagują na takie wezwanie. Wyciągną ostatni grosz i w kopercie zaniosą do kościoła." - to a propos tego na czyje to barki spadnie. I czy wykorzystywanie wypranych mózgów na pewno jest dobrowolnością?!
"W każdą niedzielę czytamy nazwiska tych, którzy wpłacili i modlimy się za nich." - a to w temacie ideowości. Komentarz chyba zbędny...
"Mam w rodzinie kilka starszych osób i wiem jak zareagują na takie wezwanie. Wyciągną ostatni grosz i w kopercie zaniosą do kościoła." - to a propos tego na czyje to barki spadnie. I czy wykorzystywanie wypranych mózgów na pewno jest dobrowolnością?!
"W każdą niedzielę czytamy nazwiska tych, którzy wpłacili i modlimy się za nich." - a to w temacie ideowości. Komentarz chyba zbędny
23 lutego 2010, 16:58 [cytuj]
Źle się wyraziłem, ale miałem na myśli mniej więcej to co Ty Ginola, że obaj nam są potrzebni i można dobierać atak do przeciwnika, choćby dwa najbliższe dwa mecze, na Everton lepszy wydaję mi się Pavlyuchenko a na Bolton Crouch, nawet mógłby wyjść z Romanem, bo wcale to źle nie wyglądało!
Źle się wyraziłem, ale miałem na myśli mniej więcej to co Ty Ginola, że obaj nam są potrzebni i można dobierać atak do przeciwnika, choćby dwa najbliższe dwa mecze, na Everton lepszy wydaję mi się Pavlyuchenko a na Bolton Crouch, nawet mógłby wyjść z Romanem, bo wcale to źle nie wyglądało!
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
23 lutego 2010, 17:22 [cytuj]
ginola powiedział/a:
"W każdą niedzielę czytamy nazwiska tych, którzy wpłacili i modlimy się za nich." - a to w temacie ideowości. Komentarz chyba zbędny
Dobra, miałem nie kontynuować ale trudno, najwyżej nas wytną. Żeby nie było niedomówień-jako, że "sympatyzuję z pogaństwem" zdanie o KK mam pewnie trochę gorsze niż Ty. Ale, co do pierwszego cytatu. To nie wiem w czym problem. Że starzy ludzie zamiast chleba i lekarstwa dadzą na tacę? To Ty jesteś liberał czy nie jesteś? Ich pieniądze, ich sprawa

Czy ten ksiądz jakimiś restrykcjami grozi, albo co?
A drugi-niewyrwałeś go trochę z kontekstu? "Nie mam przekonania tylko do podawania danych osobowych. Ale są tacy, którzy chcieliby usłyszeć w kościele, że są dobrymi parafianami." Ot, co. GW znowu zamiast najpierw zapytać rzekomo uciskanych to bohatersko staje w ich obronie. A jeśli ci parafianie chcą być pochwaleni, wyczytani z ambony czy skąd tam ksiądz gada? Może również/choć w taki sposób chcą wesprzeć tworzoną przez nich wspołnotę? Może im to wcale nie przeszkadza

Poza tym, choć pewnie wyjdzi, że mam jakąś paranoje, nie podoba mi się część leadu tego artykułu. "Każda rodzina MA przyjść z pieniędzmi do kancelarii." Noo, mi tam z tekstu bardziej wynika, że każda rodzina MOŻE przyjść. Gdybym rzeczywiście miał obsesję na punkcie GW to bym uznał, że to taka mała manipulacja
Dobra, miałem nie kontynuować ale trudno, najwyżej nas wytną. Żeby nie było niedomówień-jako, że "sympatyzuję z pogaństwem" zdanie o KK mam pewnie trochę gorsze niż Ty. Ale, co do pierwszego cytatu. To nie wiem w czym problem. Że starzy ludzie zamiast chleba i lekarstwa dadzą na tacę? To Ty jesteś liberał czy nie jesteś? Ich pieniądze, ich sprawa:bezradny: Czy ten ksiądz jakimiś restrykcjami grozi, albo co?
A drugi-niewyrwałeś go trochę z kontekstu? "Nie mam przekonania tylko do podawania danych osobowych. Ale są tacy, którzy chcieliby usłyszeć w kościele, że są dobrymi parafianami." Ot, co. GW znowu zamiast najpierw zapytać rzekomo uciskanych to bohatersko staje w ich obronie. A jeśli ci parafianie chcą być pochwaleni, wyczytani z ambony czy skąd tam ksiądz gada? Może również/choć w taki sposób chcą wesprzeć tworzoną przez nich wspołnotę? Może im to wcale nie przeszkadza:bezradny: Poza tym, choć pewnie wyjdzi, że mam jakąś paranoje, nie podoba mi się część leadu tego artykułu. "Każda rodzina MA przyjść z pieniędzmi do kancelarii." Noo, mi tam z tekstu bardziej wynika, że każda rodzina MOŻE przyjść. Gdybym rzeczywiście miał obsesję na punkcie GW to bym uznał, że to taka mała manipulacja:)
23 lutego 2010, 21:11 [cytuj]
Stuttgart 1-0 Barcelona, Cacau piękna główka!
Stuttgart 1-0 Barcelona, Cacau piękna główka! :brawo:
23 lutego 2010, 21:40 [cytuj]
http://www.skysports.com/story/0,19528,11675_5974349,00.html
Wypowiedź Redknappa, może nawet Barometra zadowoli, mam nadzieję że tak się stanie!
http://www.skysports.com/story/0,19528,11675_5974349,00.html
Wypowiedź Redknappa, może nawet Barometra zadowoli, mam nadzieję że tak się stanie! ;)
23 lutego 2010, 22:07 [cytuj]
Brawo Roman!Dales trenerowi okazje do powiedzenia czegos madrego.
Brawo Roman!Dales trenerowi okazje do powiedzenia czegos madrego
You'll Never Walk Alone
24 lutego 2010, 13:32 [cytuj]
Marcin powiedział/a:
To Ty jesteś liberał czy nie jesteś?
Jestem. Pytanie brzmi o jakich jego aspektach mówmimy. Jeśli chodzi o gospodarkę - jak najbardziej jestem klasycznym liberałem czy nawet leseferystą. Jeśli chodzi o kwestie społeczne - czy aby nie namieszali Ci w głowie Kaczyński z Giertychem mówiący, że liberalizm równa się wyścig szczurów i dorabianie się kosztem słabszego?! Ci debile mylą liberalizm z libertarianizmem i anarchoindywidualizmem. Chyba jednak nie o to chodziło Millowi w "O wolności", choć oczywiście każdy może mieć swoją interpretację. Jednakże na pewno klasyczny liberalizm nie wyklucza instytucji ubezwłasnowolnienia - pełnego i częściowego. A osiemdziesięcioletnia babcia, która ma już na tyle zachwianą samokontrolę (z racji wieku i wyprania mózgu), że odda ostatni grosz bo ksiądz prosił, musi być w jakiś sposób chroniona.
Marcin powiedział/a:
Nie mam przekonania tylko do podawania danych osobowych. Ale są tacy, którzy chcieliby usłyszeć w kościele, że są dobrymi parafianami."
Ale zastanów się w jakiej sytuacji stawia to ich znajomych/sąsiadów/rodzinę, którzy z jakiegoś powodu nie wpłacili kasy a chcą chodzić do kościoła. Zresztą zawsze oburzało mnie to, że wystarczy w rocznicę śmierci czy na Wielkanoc zapłacić kilka dych a ksiądz przy modleniu się za dusze wyczyta danych zmarłych z nazwiska. Bardzo się to według mnie kłóci z podstawowymi wartościami i w ogóle dobrym smakiem. Szczególnie patrząc przez perspektywę tego, że ta organizacja propaguje (choć oczywiście w bardzo wypaczony przez siebie sposób) naukę głoszoną przez cieślę oraz jego uczniów rybaków, rzemieślników etc. Którzy oprócz własnego odzienia nie posiadali właściwie nic (a i o odzienie toczyła się już niejedna teologiczna debata). Szkoda, że w pewnym momencie Kościół nie poszedł drogą św. Franciszka, Williama Ockhama, Michała z Ceseny etc.
Jestem. Pytanie brzmi o jakich jego aspektach mówmimy. Jeśli chodzi o gospodarkę - jak najbardziej jestem klasycznym liberałem czy nawet leseferystą. Jeśli chodzi o kwestie społeczne - czy aby nie namieszali Ci w głowie Kaczyński z Giertychem mówiący, że liberalizm równa się wyścig szczurów i dorabianie się kosztem słabszego?! Ci debile mylą liberalizm z libertarianizmem i anarchoindywidualizmem. Chyba jednak nie o to chodziło Millowi w "O wolności", choć oczywiście każdy może mieć swoją interpretację. Jednakże na pewno klasyczny liberalizm nie wyklucza instytucji ubezwłasnowolnienia - pełnego i częściowego. A osiemdziesięcioletnia babcia, która ma już na tyle zachwianą samokontrolę (z racji wieku i wyprania mózgu), że odda ostatni grosz bo ksiądz prosił, musi być w jakiś sposób chroniona.
[quote=Marcin]Nie mam przekonania tylko do podawania danych osobowych. Ale są tacy, którzy chcieliby usłyszeć w kościele, że są dobrymi parafianami."
24 lutego 2010, 15:38 [cytuj]
Ja uważam, że babcia nie musi być chroniona przed oddawaniem ostatinego grosza

Jeżeli pusty brzuch i zgaszone swiatła są dla niej mniej istotne niż pomoc (jakkolwiek rozumiana) to jej sprawa.
Ja uważam, że babcia nie musi być chroniona przed oddawaniem ostatinego grosza ;) Jeżeli pusty brzuch i zgaszone swiatła są dla niej mniej istotne niż pomoc (jakkolwiek rozumiana) to jej sprawa
Kogucie życie!
24 lutego 2010, 23:59 [cytuj]
Muszę powiedzieć, że Adebayor nie do końca zasłużył na czerwień, raczej to powinna być żółta, ale dobrze przynajmniej nie zagra w 3 meczach
Muszę powiedzieć, że Adebayor nie do końca zasłużył na czerwień, raczej to powinna być żółta, ale dobrze przynajmniej nie zagra w 3 meczach
25 lutego 2010, 18:37 [cytuj]
Kurcze dobre dziś mecze na ITV najpierw Shakhtar- Fulham,a potem Juventus-Ajax, na koniec na kanale Five mecz Sporting- Everton przyjemny wieczór z Ligą Europejską!
Kurcze dobre dziś mecze na ITV najpierw Shakhtar- Fulham,a potem Juventus-Ajax, na koniec na kanale Five mecz Sporting- Everton przyjemny wieczór z Ligą Europejską!
25 lutego 2010, 19:23 [cytuj]
Unirea wygrywa 1:0. Jak nam przykro
Unirea wygrywa 1:0. Jak nam przykro ;)
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
25 lutego 2010, 20:58 [cytuj]
ee tam wygrywa. Brawo Fulham. Dobrze żeby wszystkie angielskie drużyny grały dalej. Zawsze to więcej spotkań do rozegrania.
ee tam wygrywa. Brawo Fulham. Dobrze żeby wszystkie angielskie drużyny grały dalej. Zawsze to więcej spotkań do rozegrania
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!