Forum dyskusyjne
4 marca 2010, 09:21 [cytuj]
Oprocz bramki nie widzialem Lewandowskiego.Zapomnialem ze on w ogole jest na boisku

Strzelil ladna bramke,nic wiecej.Prosze nie piszcie glupot i nie nazywajcie go Szarmachem bo to strasznie smieszne
Blaszczykowski pierwszy dobry mecz od spotkania z Czechemi..
Mi sie stroje podobaly,tylko te paski na ramionach mogly byc o polowe mniejsze.Jak na drugi komplet to fajne.Czerwone stroje wygladaly gorzej i kojarza mi sie z samymi porazkami.Sama krew.
Ludzie zrobili taka afere,skandal narodowy bo w towarzyskim meczu Polska wystapila w granatowych koszulkach.Szkoda tego sluchac.Komentator i Szczesny malo sie nie poplakali,schanbiono ich barwy.Biedactwa.
Co to pierwszy raz Polska gra w takich barwach?Za Wojcika grali(w meczu o punkty),za Janansa grali(bezposrednio przed ms).Najlepiej niech pzpn wyciagnie z szafy i wypierze koszulki orlow z 74',nazwiska sie tylko pozmnienia i wszyscy beda szczesliwi.
Oprocz bramki nie widzialem Lewandowskiego.Zapomnialem ze on w ogole jest na boisku:) Strzelil ladna bramke,nic wiecej.Prosze nie piszcie glupot i nie nazywajcie go Szarmachem bo to strasznie smieszne:)
Mi sie stroje podobaly,tylko te paski na ramionach mogly byc o polowe mniejsze.Jak na drugi komplet to fajne.Czerwone stroje wygladaly gorzej i kojarza mi sie z samymi porazkami.Sama krew.
Ludzie zrobili taka afere,skandal narodowy bo w towarzyskim meczu Polska wystapila w granatowych koszulkach.Szkoda tego sluchac.Komentator i Szczesny malo sie nie poplakali,schanbiono ich barwy.Biedactwa.
Co to pierwszy raz Polska gra w takich barwach?Za Wojcika grali(w meczu o punkty),za Janansa grali(bezposrednio przed ms).Najlepiej niech pzpn wyciagnie z szafy i wypierze koszulki orlow z 74',nazwiska sie tylko pozmnienia i wszyscy beda szczesliwi
You'll Never Walk Alone
4 marca 2010, 11:04 [cytuj]
Jasne,że o Polska-Bułgaria

dłużej nie mam ochoty się rozpisywać
Jasne,że o Polska-Bułgaria:zalamka: dłużej nie mam ochoty się rozpisywać
I need a get. What!? Without a get I'm an aguna! You're what!?!?
4 marca 2010, 15:34 [cytuj]
Choć wiele wskazywało na to, że po sezonie 2008/2009 Jerzy Dudek odejdzie z Realu Madryt, doświadczony polski bramkarz jednak pozostał w słynnym hiszpańskim klubie. Jak twierdzi jego były menadżer Jan De Zeeuw oferty dla Dudka były, i to bardzo ciekawe
- Kiedy umowa kończyła się w Madrycie, mieliśmy ofertę z Manchesteru City. Raz ludzie z City przyjechali do mnie, do Gdańska, drugi raz rozmawialiśmy w Warszawie przed meczem Legia - Lech. Byli bardzo mocno zainteresowani parafowaniem kontraktu. Ale Jurek nie chciał wracać do Anglii - zdradza de Zeeuw w rozmowie z "Futbol News".
- Zgłosiły się do mnie jeszcze TOTTENHAM HOTSPUR i Real Saragossa. A, i jeszcze jednak hiszpańska drużyna. No i oczywiście Feyenoord mocno chciał, żeby Jerzy do nich wrócił. Ale później mieliśmy rozmowę z władzami Realu i wszyscy doszliśmy do wniosku, że dla Dudka, dla jego dzieci i dla klubu będzie najlepiej, jak Polak zostanie w stolicy Hiszpanii - dodaje de Zeeuw.
Choć wiele wskazywało na to, że po sezonie 2008/2009 Jerzy Dudek odejdzie z Realu Madryt, doświadczony polski bramkarz jednak pozostał w słynnym hiszpańskim klubie. Jak twierdzi jego były menadżer Jan De Zeeuw oferty dla Dudka były, i to bardzo ciekawe
- Kiedy umowa kończyła się w Madrycie, mieliśmy ofertę z Manchesteru City. Raz ludzie z City przyjechali do mnie, do Gdańska, drugi raz rozmawialiśmy w Warszawie przed meczem Legia - Lech. Byli bardzo mocno zainteresowani parafowaniem kontraktu. Ale Jurek nie chciał wracać do Anglii - zdradza de Zeeuw w rozmowie z "Futbol News".
- Zgłosiły się do mnie jeszcze TOTTENHAM HOTSPUR i Real Saragossa. A, i jeszcze jednak hiszpańska drużyna. No i oczywiście Feyenoord mocno chciał, żeby Jerzy do nich wrócił. Ale później mieliśmy rozmowę z władzami Realu i wszyscy doszliśmy do wniosku, że dla Dudka, dla jego dzieci i dla klubu będzie najlepiej, jak Polak zostanie w stolicy Hiszpanii - dodaje de Zeeuw.
Come On You Spurs !
4 marca 2010, 17:23 [cytuj]
ginola powiedział/a:
Wiadomo, że genrealizuję. Przede wszystkim nie podam Ci cytatów bo niestety akurat tak się składa, że mimo wszystko wolę Antyradio i Eskę Rock

Ale o sprawie Owsiaka przeczytałem w gazecie, stąd też i takie podejście.
No jak nie słyszałeś to skąd wiesz, że Rydzyk obrażał Ochojską i Dymną? A jak nie wiesz to na jakiej podstawie oskarżasz?
ginola powiedział/a:
"Zastanówcie się ile babć że tak powiem odjęło sobie ostatnią kromkę od ust "bo Ojciec Tadeusz prosi a cel szczytny"." Moim zdaniem takie jest logiczne powiązanie. Ty go nie widzisz, bo masz inny pogląd na kwestię ostatniej kromki chleba.
Fakt, dalej nie widzę związku. Ale nie dlatego, że mam "inny pogląd na kwestię ostatniej kromki chleba." Tylko dlatego, że tego związku tam nie ma. Bo rydzykowa ferajna =/= wszyscy katolicy.
ginola powiedział/a:
Przed Rydzykiem napisałem to (Środa [2010.02.24; 13:32]) - "A osiemdziesięcioletnia babcia, która ma już na tyle zachwianą samokontrolę (z racji wieku i wyprania mózgu), że odda ostatni grosz bo ksiądz prosił, musi być w jakiś sposób chroniona." I znów kwestia tego, że masz w tej sprawie inny pogląd, ale nie zarzucaj mi, że "zamiast się do niej odnieść (tezy, nie babci) wyskakuję z Rydzykiem". Bo to nieprawda, ja bardzo dobrze pamiętam to, co piszę także lepiej wróć się następnym razem i przeczytaj jeszcze raz wcześniejsze wpisy.
OK. Pod warunkiem, że przypomnisz sobie kolejność wpisów.
ginola powiedział/a:
Bo w tym kraju wiele babć odda ostatni grosz na prośbę proboszcza, ale jak już przyjdzie do kwestii typu chore dzieci czy głód w Afryce to się zastanowi, czy je na to stać. Co oczywiście nie jest zarzutem, po prostu jest tylko jedna instytucja, która zupełnie opętała wiele umysłów w tym kraju i nie ma w jej przypadku mowy o racjonalnym zachowaniu. I nie chodzi mi broń Boże o kwestie wiary, chodzi mi o to, że jakimś cudem nie widziałem jeszcze sytuacji, w której kościół stałby gotowy, a parafia byłaby wykańczana. W drugą stronę za to w każdym przypadku. I dlaczego kilku dorosłych facetów, którzy de facto nie robią w życiu nic innego niż pogadanie kilku godzin dziennie, co roku tego samego, zawsze musi mieć gosposię, która im ugotuje, wypierze i posprząta?! I skąd na to kasa, czy raczej dlaczego finansuje to często babcia, której nie stać w zimę na ogrzewanie. I żeby nie było, nie piszę na podstawie GW czy TVN-u tylko własnej bliższej lub dalszej rodziny.
Co to znaczy "racjonalne zachowanie"? W tym wypadku. I jeszcze co to znaczy, że KK "zupełnie opętał wiele umysłów w tym kraju"? A poza tym to co nas obchodzi, że babcia woli dać proboszczowi niż na biedne dzieci w Afryce? Jej pieniądze jej sprawa

Nie możemy narzucać swojej moralności.
ginola powiedział/a:
Oczywiście, o ubezwłasnowolnieniu decyduje sąd. Ale ja nie mówię o ubezwłasnowolnieniu klasycznym, tylko tak jak już zaznaczyłem, o niepoczytalności w jednym konkretnym temacie.
A o niepoczytalności to kto decyduje?
A na koniec-skoro twierdzisz, że księża wykorzystują "ograniczoną poczytalność" to inne fundacje też to robią? Jeśli tak, to co z tym faktem zrobić? Zabronić im działalności? Zabronić "babciom" i "dziadkom" wspomagać fundacje? A może sporządzić wykaz osób, które mogą wspierać finansowo (i inaczej też) fundacje charytatywne. I prywatne osoby też.
Co takiego złego zrobił ten łódzki ksiądz? O co cała afera? Kto został skrzywdzony?
I tym razem naprawdę kończę tutaj ten temat. Nie dlatego, że mi argumentów brak, że się boję cy coś. Zbrzydło mi już bronić KK, zresztą doszedłem do wniosku, że są lepsze miejsca na takie tematy, że dam sobie z nimi na Spursmanii spokój.
No jak nie słyszałeś to skąd wiesz, że Rydzyk obrażał Ochojską i Dymną? A jak nie wiesz to na jakiej podstawie oskarżasz?
[quote=ginola]"Zastanówcie się ile babć że tak powiem odjęło sobie ostatnią kromkę od ust "bo Ojciec Tadeusz prosi a cel szczytny"." Moim zdaniem takie jest logiczne powiązanie. Ty go nie widzisz, bo masz inny pogląd na kwestię ostatniej kromki chleba
4 marca 2010, 17:26 [cytuj]
varba powiedział/a:
Prawdziwy facet rozróżnia tylko podstawowe kolory!

Szlag. Nie jestem prawdziwym facetem
TataPsychopata powiedział/a:
Oprocz bramki nie widzialem Lewandowskiego.Zapomnialem ze on w ogole jest na boisku

Strzelil ladna bramke,nic wiecej.Prosze nie piszcie glupot i nie nazywajcie go Szarmachem bo to strasznie smieszne
Co to pierwszy raz Polska gra w takich barwach?Za Wojcika grali(w meczu o punkty),za Janansa grali(bezposrednio przed ms).Najlepiej niech pzpn wyciagnie z szafy i wypierze koszulki orlow z 74',nazwiska sie tylko pozmnienia i wszyscy beda szczesliwi
A asysta Lewego?
A co do strojów. No beznadziejne są. Z rzyci wzięty kolor, popieprzona kolejność barw. To, że to w sumie może i pierdoła, żadna tragedia, to nie znaczy, zeby to olać.
Szlag. Nie jestem prawdziwym facetem:|
[quote=TataPsychopata]Oprocz bramki nie widzialem Lewandowskiego.Zapomnialem ze on w ogole jest na boisku:) Strzelil ladna bramke,nic wiecej.Prosze nie piszcie glupot i nie nazywajcie go Szarmachem bo to strasznie smieszne:)
4 marca 2010, 17:52 [cytuj]
Nie wiem Marcin jak mam Ci to napisać - O TAK? Czy po zdaniu "Bo w tym kraju wiele babć odda ostatni grosz na prośbę proboszcza, ale jak już przyjdzie do kwestii typu chore dzieci czy głód w Afryce to się zastanowi, czy je na to stać" naprawdę nie można się domyślić, że nie mam nic do fundacji charytatywnych?
Ale już mniejsza o to, nie chce mi się z Tobą kłócić. Tylko co do księdza - na samym początku napisałem, że największym złem w tym co robi jest ten odczyt tych co wpłacili (ciekawe czy razem z sumami!!!). Szkoda, że nie robi na mszy odczytu tych którzy nie wpłacili, to na pewno też byłoby bardzo spoko...
Nie wiem Marcin jak mam Ci to napisać - O TAK? Czy po zdaniu "Bo w tym kraju wiele babć odda ostatni grosz na prośbę proboszcza, ale jak już przyjdzie do kwestii typu chore dzieci czy głód w Afryce to się zastanowi, czy je na to stać" naprawdę nie można się domyślić, że nie mam nic do fundacji charytatywnych?
Ale już mniejsza o to, nie chce mi się z Tobą kłócić. Tylko co do księdza - na samym początku napisałem, że największym złem w tym co robi jest ten odczyt tych co wpłacili (ciekawe czy razem z sumami!!!). Szkoda, że nie robi na mszy odczytu tych którzy nie wpłacili, to na pewno też byłoby bardzo spoko
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
5 marca 2010, 20:58 [cytuj]
nasze panie dostały w dupsko 10-0 od Arsenalu :o
nasze panie dostały w dupsko 10-0 od Arsenalu :o
6 marca 2010, 18:09 [cytuj]
Pompey pokonują Birmingham 2:0 i wchodzą do półfinału FA Cup!
Pompey pokonują Birmingham 2:0 i wchodzą do półfinału FA Cup!
7 marca 2010, 15:03 [cytuj]
Keano strzelił dla Celtiku
Keano strzelił dla Celtiku :)
7 marca 2010, 15:12 [cytuj]
Reading prowadzi zasłużenie z Aston Villa 1-0
Reading prowadzi zasłużenie z Aston Villa 1-0 :brawo:
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
7 marca 2010, 15:17 [cytuj]
varba powiedział/a:
Reading prowadzi zasłużenie z Aston Villa 1-0

Gdyby tak się zakończyło (w co wątpie), to bardzo prawdopodobny jest finał Tottenham-Chelsea
Gdyby tak się zakończyło (w co wątpie), to bardzo prawdopodobny jest finał Tottenham-Chelsea ;)
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
7 marca 2010, 15:29 [cytuj]
To raczej możliwe Zoolander bo Reading prowadzi już 2-0 po pięknej akcji. Reading gra naprawdę dobrze
To raczej możliwe Zoolander bo Reading prowadzi już 2-0 po pięknej akcji. Reading gra naprawdę dobrze :brawo:
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
7 marca 2010, 15:49 [cytuj]
kurcze 2-1
kurcze 2-1 ;|
7 marca 2010, 15:54 [cytuj]
i już się pocieszyliśmy 2-2
i już się pocieszyliśmy 2-2
7 marca 2010, 16:00 [cytuj]
2-3 Reading jeszcze się nie obudził
2-3 Reading jeszcze się nie obudził :zalamka:
7 marca 2010, 16:04 [cytuj]
A nasz Robbie strzelił drugą bramkę w dzisiejszym spotkaniu Celtiku
A nasz Robbie strzelił drugą bramkę w dzisiejszym spotkaniu Celtiku ;)
7 marca 2010, 16:16 [cytuj]
Trzeba go wezwać do nas, bo Roman nic nie strzelił

Wszedł nasz polski brazylijczyk Rasialdo i od razu zanotował dwa groźne strzały na bramkę
Trzeba go wezwać do nas, bo Roman nic nie strzelił :F Wszedł nasz polski brazylijczyk Rasialdo i od razu zanotował dwa groźne strzały na bramkę ;)
7 marca 2010, 16:28 [cytuj]
Grzesiu prawie strzelił głową, Friedel miał szczęście że był dobrze ustawiony.
Grzesiu prawie strzelił głową, Friedel miał szczęście że był dobrze ustawiony