Forum dyskusyjne
9 czerwca 2010, 21:41 [cytuj]
No jasne, utrzymanie dziecka jest przecież tańsze niż gumki
A jeśli nawet gumki byłyby po 1000 złotych, to właśnie po to jest edukacja seksualna - kalendarzyki, stosunek przerywany etc. Tylko na porządnym poziomie, a nie że pani się czerwieni nakładając prezerwatywę na banana...
No jasne, utrzymanie dziecka jest przecież tańsze niż gumki:rotfl:
A jeśli nawet gumki byłyby po 1000 złotych, to właśnie po to jest edukacja seksualna - kalendarzyki, stosunek przerywany etc. Tylko na porządnym poziomie, a nie że pani się czerwieni nakładając prezerwatywę na banana
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
9 czerwca 2010, 21:48 [cytuj]
Paweł powiedział/a:
To teraz pytanie proste, kogo znasz w swoim otoczeniu kto nie wie jak zabezpieczać się przed ciążą? Ja takich osób nie znam. Każdy kto tego nie robi robi to ze świadomością, że będzie miał dziecko i szkoda mu na gumki
Nie uwierzysz, ale znam. Warszawa to ciemnogród człowieku. Ty jesteś ze Śląska, ja ze Szczecina, uwierz mi że Polska Wschodnia to zupełnie inna bajka. Też w to nie wierzyłem dopóki się nie przeprowadziłem. Tu oczywiście jeszcze jest mieszanie, ale już wielu ludzi jakich znam, którzy przyjechali Podlasia, Lubelszczyzny etc. to w takich tematach naprawdę nie ma pojęcia.
Nie uwierzysz, ale znam. Warszawa to ciemnogród człowieku. Ty jesteś ze Śląska, ja ze Szczecina, uwierz mi że Polska Wschodnia to zupełnie inna bajka. Też w to nie wierzyłem dopóki się nie przeprowadziłem. Tu oczywiście jeszcze jest mieszanie, ale już wielu ludzi jakich znam, którzy przyjechali Podlasia, Lubelszczyzny etc. to w takich tematach naprawdę nie ma pojęcia
9 czerwca 2010, 22:30 [cytuj]
ginola powiedział/a:
Przedstawiłem Ci całą jej treść, jak napiszę słowo w słowo, to poprosisz żebym zacytował odpowiedź na pytanie o straż pożarną i tak dalej. Trochę bez sensu jest taka forma "argumentacji". Poza tym nie zacytuję całej, bo się koleś jąka i pierdoli dookoła jak KAŻDY polityk, niczym się w tym nie różni od innych, popełnia tylko większe gafy od większości.
Po pierwsze-skąd wiesz? Po drugie miałem rację

A po trzecie czemu porównujesz rolnika do JKM? Jeden ma 20 dzieci bo się mu z gumkamiczy innymi stosunkami przerywanymi fatygować nie chce a drugi ma 20 bo lubi. I już. Ale nie, Korwin ma 6 dzieci bo go w szkole nie nauczyli, że się zabezpieczyć można. Po czwarte już mi się naprawdę nie chcę bo znowu widzę, że poza tym to Korwin pierdoli i się jąka
Po pierwsze-skąd wiesz? Po drugie miałem rację:P A po trzecie czemu porównujesz rolnika do JKM? Jeden ma 20 dzieci bo się mu z gumkamiczy innymi stosunkami przerywanymi fatygować nie chce a drugi ma 20 bo lubi. I już. Ale nie, Korwin ma 6 dzieci bo go w szkole nie nauczyli, że się zabezpieczyć można. Po czwarte już mi się naprawdę nie chcę bo znowu widzę, że poza tym to Korwin pierdoli i się jąka;P
9 czerwca 2010, 22:47 [cytuj]
Tak na koniec z mojej strony. To Ty Paweł nie wiesz, że sól jest równie, jeśli nie bardziej szkodliwa niż marihuana? Przecież 98% denatów w NY miało w ostatniej dobie życia kontakt z solą! I ldatego władze miasta debatowały nad jej zakazaniem

To już chyba tylko ten ditlenek wodoru jest gorszy...
Tak na koniec z mojej strony. To Ty Paweł nie wiesz, że sól jest równie, jeśli nie bardziej szkodliwa niż marihuana? Przecież 98% denatów w NY miało w ostatniej dobie życia kontakt z solą! I ldatego władze miasta debatowały nad jej zakazaniem:rotfl: To już chyba tylko ten ditlenek wodoru jest gorszy
9 czerwca 2010, 22:49 [cytuj]
Kobe Bryant powiedział że chce szybko zakończyć ten finał, bo chce zdążyć na Mundial w RPA. Nie wiedziałem, że jest takim fanem footballu
Kobe Bryant powiedział że chce szybko zakończyć ten finał, bo chce zdążyć na Mundial w RPA. Nie wiedziałem, że jest takim fanem footballu ;)
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
9 czerwca 2010, 23:12 [cytuj]
Marcin powiedział/a:
A po trzecie czemu porównujesz rolnika do JKM? Jeden ma 20 dzieci bo się mu z gumkamiczy innymi stosunkami przerywanymi fatygować nie chce a drugi ma 20 bo lubi. I już. Ale nie, Korwin ma 6 dzieci bo go w szkole nie nauczyli, że się zabezpieczyć można.
Ku**a, ale ja mam w dupie ile dzieci ma Korwin, chodzi o to że jest przeciwko poważnemu traktowaniu nauki o seksie w szkołach, a to już moim zdaniem problem.
Paweł powiedział/a:
Jeśli homoseksualisci chcą dziedziczenia swojego majątku jeśli ktoś umrze, ja chciałbym przepisywać wszystko np swojemu kotu. Ale też nie mogę.
Baaardzo to zapachniało anarchizmem, a z tekstem o kocie nawet homofobią. Problem jest taki, że porównywanie przez Korwina geja do gościa walącego kozę podchodzi moim zdaniem pod paragraf i, mam nadzieję, że wreszcie kiedyś tak się stanie. Lepper już jest w drodze do paki, Korwinowi należy się zawiasik i nie będzie mógł już nigdzie kandydować. Niech dalej pisze o brydżu, to mu jakoś w miarę wychodziło.
Z mojej strony kończę tą dyskusję, do niczego nie dojdziemy. Ja kilka lat temu też uważałem, że wszystko wolno i że w Polsce jest źle, jak za komuny. No może "troszkę" lepiej. Na szczęście już się z tego wyleczyłem.
Ku**a, ale ja mam w dupie ile dzieci ma Korwin, chodzi o to że jest przeciwko poważnemu traktowaniu nauki o seksie w szkołach, a to już moim zdaniem problem.
[quote=Paweł]Jeśli homoseksualisci chcą dziedziczenia swojego majątku jeśli ktoś umrze, ja chciałbym przepisywać wszystko np swojemu kotu. Ale też nie mogę
10 czerwca 2010, 10:31 [cytuj]
Dzień dobry

Paweł, wszystko dobrze, ale prawie. Mam trochę znajomych co właśnie powykupywali różne takie dziwne ubezpieczenia w Medicaverach i innych takich. Przy grypie może się to sprawdza, ale przy grubszych sprawach to one za przeproszeniem g... mogą. I tak kończy się na państwowym szpitalu. Problem nie w wysokości składek tylko w patologiach: kolejki, korupcja, nepotyzm, słabo wyszkoleni lekarze. Szwedzi mają wyższe podatki i są gotowi płacić jeszcze wyższe, bo wiedzą, że coś z tego mają.
Dzień dobry :) Paweł, wszystko dobrze, ale prawie. Mam trochę znajomych co właśnie powykupywali różne takie dziwne ubezpieczenia w Medicaverach i innych takich. Przy grypie może się to sprawdza, ale przy grubszych sprawach to one za przeproszeniem g... mogą. I tak kończy się na państwowym szpitalu. Problem nie w wysokości składek tylko w patologiach: kolejki, korupcja, nepotyzm, słabo wyszkoleni lekarze. Szwedzi mają wyższe podatki i są gotowi płacić jeszcze wyższe, bo wiedzą, że coś z tego mają
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
10 czerwca 2010, 13:38 [cytuj]
Niezły debilizm, typowa kiełbasa wyborcza, dla głupich ludzi którzy nie znają procesu legislacyjnego w Polsce. Pan Korwin-Mikke zgrywa bohatera zdradzając koszta pracy, tym czasem sam nie zdradza faktu że prezydent w Polsce gówno może. Że całe te gadanie jest psu na budę, bo żeby coś zmienić potrzebuję większości głosów w sejmie. Sama inicjatywa ustawodawcza nic mu nie da jak nie ma poparcia w partii w sejmie. Te jego prawo veta też jest nie wiele warte, bo można je obalić 3/5 głosów w sejmie. Więc nie ma co się podniecać poglądami ekonomicznym pana Janusza, bo jako prezydent nic nie zmieni. Prezydentura w Polsce jest głównie reprezentacyjna i wybiera się człowieka który będzie wizytówką Polski na świecie. Czy kontrowersyjny Korwin-Mikke jest dobrą wizytówką, czy nie narobi nam wstydu, takie pewności nie mam.
Niezły debilizm, typowa kiełbasa wyborcza, dla głupich ludzi którzy nie znają procesu legislacyjnego w Polsce. Pan Korwin-Mikke zgrywa bohatera zdradzając koszta pracy, tym czasem sam nie zdradza faktu że prezydent w Polsce gówno może. Że całe te gadanie jest psu na budę, bo żeby coś zmienić potrzebuję większości głosów w sejmie. Sama inicjatywa ustawodawcza nic mu nie da jak nie ma poparcia w partii w sejmie. Te jego prawo veta też jest nie wiele warte, bo można je obalić 3/5 głosów w sejmie. Więc nie ma co się podniecać poglądami ekonomicznym pana Janusza, bo jako prezydent nic nie zmieni. Prezydentura w Polsce jest głównie reprezentacyjna i wybiera się człowieka który będzie wizytówką Polski na świecie. Czy kontrowersyjny Korwin-Mikke jest dobrą wizytówką, czy nie narobi nam wstydu, takie pewności nie mam
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
10 czerwca 2010, 22:48 [cytuj]
Paweł powiedział/a:
Ale co to ma za znaczenie? Zostając prezydentem mógłby zmienić myślenie Polaków. I tyle. PS W Liechtensteinie nie płacą podatków prawie wcale i też nie narzekają. Przecież chodzi o to żeby państwo się rozwijało. Skandynawskie od 20 lat się nie rozwijają. Dlaczego? To proste. Im wyższe podatki tym niższy poziom wzrostu gospodarczego, ponieważ im wyższy poziom podatków tym niższa motywacja ludzi dla produktywnego przyczyniania się dla społeczeństwa. W latach 80 było fajnie, teraz już tak fajnie nie mają. A za 20 lat już na pewno nie. Zebym nie wspominał jak w Szwecji rozwinięty jest czarny rynek
Co do rozwoju np. takiej Szwecji to bardzo prosta sprawa. Tak właśnie wyglądają rządy socjalistów czyli lewicy, a lewica to wiadomo: dwie lewe ręce. Po I wojnie Niemcy wiedzieli co z socjalistami zrobić, a i w Polsce przedwojennej sie z nimi nie cackano. Socjalizm (ale nie komunizm zebym nie został źle zrozumiany) to popieranie nieróbstwa, opierdalactwa oraz szeroko rozumianego równania żołądków co z samego założenia jest bez sensu bo równości nie ma i nie będzie i nie tego nawet nie ma w świecie zwierząt. Co do radykalnego socjalizmu czyli komunizmu to mój pogląd jest oczywisty.
Co do samej Szwecji pod wzgledem tego jak do totalnego komuchowatego absurdu mozna sprowadzic socjalistyczne ohydne poglądy to polecam to:
http://www.youtube.com/watch?v=EFIwFnrNX1M
http://www.youtube.com/watch?v=j5_uHLDfUwk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=nLponZVOwig&feature=related
Oczywiscie to co powyzej nie kazdemu moze sie spodobac jesli wyznaje tzw. tolerancję, ale uwazam ze w tym materiale powyzej tolerancja została sprowadzona do narodowego socjalizmu co pokazuje ze naród szwedzki stał sie zatomizowanym zbiorowiskiem zlewicowanych półgłówków.
Na marginesie, wskazujecie JKM. W Polsce pojecie lewicy i prawicy jest kompletnie postawione na głowie. Prawicą tak naprawdę jest PO i troche SLD. A lewicą jest PiS. Wyznacznikiem prawicy dzisiaj juz nie jest Bóg Honor Ojczyzna o którym za przeproszeniem bez sensu ciągle pierdoli Jarosław Kaczynski bo nikt Polski nie napadnie i nie wykupi (za bardzo krnąbrnym narodem jestesmy) lecz wyznacznikiem jest moim zdaniem wlasnie ekspansja gospodarcza. A tego PiS nie gwarantuje. Za duzo socjalistycznego smrodu jest w ich pogladach gospodarczych. A poza tym nie bede glosowal na polityka ktory propaguje politykę historyczną, ktora dzisiaj nie ma zadnego znaczenia (Niemcy napadli na ZSRR i wymordowali całą masę ludnosci na zdobytych terenach ZSRR, a dzisiaj sobie kładą wspólnie z Rosjanami rurkę na dnie Bałtyku). Tacy politycy jak Kaczynski powinni zostac wyeliminowani z polityki. Niech sie zajmie glaskaniem kota i oglądaniem Familiady.
Co do rozwoju np. takiej Szwecji to bardzo prosta sprawa. Tak właśnie wyglądają rządy socjalistów czyli lewicy, a lewica to wiadomo: dwie lewe ręce. Po I wojnie Niemcy wiedzieli co z socjalistami zrobić, a i w Polsce przedwojennej sie z nimi nie cackano. Socjalizm (ale nie komunizm zebym nie został źle zrozumiany) to popieranie nieróbstwa, opierdalactwa oraz szeroko rozumianego równania żołądków co z samego założenia jest bez sensu bo równości nie ma i nie będzie i nie tego nawet nie ma w świecie zwierząt. Co do radykalnego socjalizmu czyli komunizmu to mój pogląd jest oczywisty.
Co do samej Szwecji pod wzgledem tego jak do totalnego komuchowatego absurdu mozna sprowadzic socjalistyczne ohydne poglądy to polecam to:
http://www.youtube.com/watch?v=EFIwFnrNX1M
http://www.youtube.com/watch?v=j5_uHLDfUwk&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=nLponZVOwig&feature=related
Oczywiscie to co powyzej nie kazdemu moze sie spodobac jesli wyznaje tzw. tolerancję, ale uwazam ze w tym materiale powyzej tolerancja została sprowadzona do narodowego socjalizmu co pokazuje ze naród szwedzki stał sie zatomizowanym zbiorowiskiem zlewicowanych półgłówków.
Na marginesie, wskazujecie JKM. W Polsce pojecie lewicy i prawicy jest kompletnie postawione na głowie. Prawicą tak naprawdę jest PO i troche SLD. A lewicą jest PiS. Wyznacznikiem prawicy dzisiaj juz nie jest Bóg Honor Ojczyzna o którym za przeproszeniem bez sensu ciągle pierdoli Jarosław Kaczynski bo nikt Polski nie napadnie i nie wykupi (za bardzo krnąbrnym narodem jestesmy) lecz wyznacznikiem jest moim zdaniem wlasnie ekspansja gospodarcza. A tego PiS nie gwarantuje. Za duzo socjalistycznego smrodu jest w ich pogladach gospodarczych. A poza tym nie bede glosowal na polityka ktory propaguje politykę historyczną, ktora dzisiaj nie ma zadnego znaczenia (Niemcy napadli na ZSRR i wymordowali całą masę ludnosci na zdobytych terenach ZSRR, a dzisiaj sobie kładą wspólnie z Rosjanami rurkę na dnie Bałtyku). Tacy politycy jak Kaczynski powinni zostac wyeliminowani z polityki. Niech sie zajmie glaskaniem kota i oglądaniem Familiady
"Potrzebujemy dużego, brzydkiego obrońcy. Taki poradziłby sobie w akcji przy pierwszym golu. Usunąłby piłkę, napastnika i trzy pierwsze rzędy trybun" - Ian Holloway, menedżer Blackpool
10 czerwca 2010, 23:39 [cytuj]
Daj nam Panie Boże trochę takiego szwedzkiego nierozwijania się. Co Wy, za przeproszeniem, pitolicie. W latach 2007-13 Polska będzie z Unii głównie doić, Szwecja będzie płatnikiem brutto, myśmy się raczej pchali do UE, Szwecję zapraszano. Że się zmieniło? Pewnie, ale nie podawajcie argumentów z Frondy, bo do dobrobytu i jakości życia to ma się średnio.
Daj nam Panie Boże trochę takiego szwedzkiego nierozwijania się. Co Wy, za przeproszeniem, pitolicie. W latach 2007-13 Polska będzie z Unii głównie doić, Szwecja będzie płatnikiem brutto, myśmy się raczej pchali do UE, Szwecję zapraszano. Że się zmieniło? Pewnie, ale nie podawajcie argumentów z Frondy, bo do dobrobytu i jakości życia to ma się średnio
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
10 czerwca 2010, 23:50 [cytuj]
Didier a byles kiedys w Szwecji, czy cala wiedze o tym kraju czerpiesz z tych filmikow? O kazdym kraju mozna takie the best of stworzyc...
Naród szwedzki stał sie zatomizowanym zbiorowiskiem zlewicowanych półgłówków.
To zdanie jest tak glupie ze nie wiem od czego zaczac. Owszem w Szwecji panuje socjal, owszem oni w tym wrecz przeginaja, ale mowic ze sa zatomizowani swiadczy tylko i wylacznie o twojej ignorancji. W Szwecji poczucie wspolnoty jest na tyle duze ze ludzie godza sie placic bardzo wysokie podatki dla dobra wspolnego i popatrz to tam dziala. Jest wiele rzeczy ktore mi sie u nich nie podoba (za duza rola panstwa w zyciu obywatela tak my to juz przerabialismy...) Z tym ze jest tez pozytywna strona w tym wszystkim, ze swieca szukaj Szweda ktory wyrzuci papierek na ulice, albo cos zniszczy w akcie wandalizmu. Tam swiadomosc spoleczna i faktu ze posiadamy cos wspolnie jest czym co chcialbym kiedys zobaczyc w Polsce. Ci ludzie szanuja publiczne pieniadze i nie rozkradaja ich tak jak dzieje sie to u nas.
Porownywanie sytuacji Niemiec i Polski po wojnie kiedy to byly dwa rozne obozy, to jest argumentacja gimnazjalna. A co NRD sobie tak z komunizmem poradzilo ? Wielkie Niemcy, a problemy maja tam do dzisiaj mimo miliardow euro wpompowanych we wschodnie landy...
Krytykujesz Szwecje a w Niemczech tak przez ciebie wielbionych za poradzenie sobie z komuchami, socjal jest prawie rownie mocny. Ty wiesz ze w Niemczech pomoc społeczna placi ci czynsz i daje kase na rachunki, wyzywienie dzieci, internet itp Sa to kwoty wyzsze niz srednia placa w Polsce ? Do tego stosujac proste sztuczki mozna ta pomoc pobierac przez dziesiatki lat. Tam sa ludzie, ktorych jedyna praca od wielu lat jest stanie w kolejce po zasilek.
Niemcy wlasnie sie z tego wycofuja ale tylko i wylacznie z powodu kryzysu i tego ze kraj im w koncu padlby, bo owszem zgadzam sie w stuprocentach tu nie chodzi o to zeby popierac nierobstwo.
Tylko ze ideal panstwa socjalnego to takiego, ktore nie zostawia bez pomocy swojego obywatela, pomaga stanac mu na nogi, bo wiadomo ze rozne sa sytuacje zyciowe. To ze ta dobra i szczytna idea sie wypaczyla to juz inna rzecz.
Wyznacznikiem partii jest nie tylko to jakie poglady gospodarcze ona soba reprezentuje ale rowniez wartosci etyczne za soba niesie. SLD jest zbyt liberalne gospodarczo na lewice w naszym kraju, ale dzieje sie tak dlatego ze w naszym zaatomizowanym spoleczenstwie nikt nie zgodzi sie na podwyzke podatkow... pis na prawice jest niby zbyt socjalne (becikowe etc.) a za ich rzadow przypomne obnizono stawki podatkowe (paradoks prawda?) PO niby takie liberalne a Krusu nie zlikwiduje bo sie boi...(i za to straca moj glos o ile nie zrobia porzadnej reformy do konca kadencji)
Realne dzialania a nie slowa politykow ... ja w te sie juz dawno przestalem wsluchiwac bo poziom populizmu jest jak dla mnie za duzy i to w kazdej z opcji...
I w lewicy i w prawicy znajdzie sie duzo rzeczy godnych uwagi. Jestem zwolennikiem prawicowej gospodarki (z stosunkowo niewielka regulacja panstwa, dostrzegam jednak jej potrzebe bo zupelnie wolny rynek to niestety tez nie dziala - patrz kryzys swiatowy) i swiatopogladowo jestem lewicowy, ale bez przegiec w stylu adopcje dzieci przez homoseksualistow. W polityce historycznej o ile sie nie przegina tez nie widze nic zagrazajacemu Polskiemu panstwu, wrecz chetnie widzialbym w szkole jakies zajecia z nowoczesnego patriotyzmu (uwzgledniajacego UE jako federacje narodow)
Didier a byles kiedys w Szwecji, czy cala wiedze o tym kraju czerpiesz z tych filmikow? O kazdym kraju mozna takie the best of stworzyc...
Naród szwedzki stał sie zatomizowanym zbiorowiskiem zlewicowanych półgłówków.
To zdanie jest tak glupie ze nie wiem od czego zaczac. Owszem w Szwecji panuje socjal, owszem oni w tym wrecz przeginaja, ale mowic ze sa zatomizowani swiadczy tylko i wylacznie o twojej ignorancji. W Szwecji poczucie wspolnoty jest na tyle duze ze ludzie godza sie placic bardzo wysokie podatki dla dobra wspolnego i popatrz to tam dziala. Jest wiele rzeczy ktore mi sie u nich nie podoba (za duza rola panstwa w zyciu obywatela tak my to juz przerabialismy...) Z tym ze jest tez pozytywna strona w tym wszystkim, ze swieca szukaj Szweda ktory wyrzuci papierek na ulice, albo cos zniszczy w akcie wandalizmu. Tam swiadomosc spoleczna i faktu ze posiadamy cos wspolnie jest czym co chcialbym kiedys zobaczyc w Polsce. Ci ludzie szanuja publiczne pieniadze i nie rozkradaja ich tak jak dzieje sie to u nas.
Porownywanie sytuacji Niemiec i Polski po wojnie kiedy to byly dwa rozne obozy, to jest argumentacja gimnazjalna. A co NRD sobie tak z komunizmem poradzilo ? Wielkie Niemcy, a problemy maja tam do dzisiaj mimo miliardow euro wpompowanych we wschodnie landy...
Krytykujesz Szwecje a w Niemczech tak przez ciebie wielbionych za poradzenie sobie z komuchami, socjal jest prawie rownie mocny. Ty wiesz ze w Niemczech pomoc społeczna placi ci czynsz i daje kase na rachunki, wyzywienie dzieci, internet itp Sa to kwoty wyzsze niz srednia placa w Polsce ? Do tego stosujac proste sztuczki mozna ta pomoc pobierac przez dziesiatki lat. Tam sa ludzie, ktorych jedyna praca od wielu lat jest stanie w kolejce po zasilek.
Niemcy wlasnie sie z tego wycofuja ale tylko i wylacznie z powodu kryzysu i tego ze kraj im w koncu padlby, bo owszem zgadzam sie w stuprocentach tu nie chodzi o to zeby popierac nierobstwo.
Tylko ze ideal panstwa socjalnego to takiego, ktore nie zostawia bez pomocy swojego obywatela, pomaga stanac mu na nogi, bo wiadomo ze rozne sa sytuacje zyciowe. To ze ta dobra i szczytna idea sie wypaczyla to juz inna rzecz.
Wyznacznikiem partii jest nie tylko to jakie poglady gospodarcze ona soba reprezentuje ale rowniez wartosci etyczne za soba niesie. SLD jest zbyt liberalne gospodarczo na lewice w naszym kraju, ale dzieje sie tak dlatego ze w naszym zaatomizowanym spoleczenstwie nikt nie zgodzi sie na podwyzke podatkow... pis na prawice jest niby zbyt socjalne (becikowe etc.) a za ich rzadow przypomne obnizono stawki podatkowe (paradoks prawda?) PO niby takie liberalne a Krusu nie zlikwiduje bo sie boi...(i za to straca moj glos o ile nie zrobia porzadnej reformy do konca kadencji)
Realne dzialania a nie slowa politykow ... ja w te sie juz dawno przestalem wsluchiwac bo poziom populizmu jest jak dla mnie za duzy i to w kazdej z opcji...
I w lewicy i w prawicy znajdzie sie duzo rzeczy godnych uwagi. Jestem zwolennikiem prawicowej gospodarki (z stosunkowo niewielka regulacja panstwa, dostrzegam jednak jej potrzebe bo zupelnie wolny rynek to niestety tez nie dziala - patrz kryzys swiatowy) i swiatopogladowo jestem lewicowy, ale bez przegiec w stylu adopcje dzieci przez homoseksualistow. W polityce historycznej o ile sie nie przegina tez nie widze nic zagrazajacemu Polskiemu panstwu, wrecz chetnie widzialbym w szkole jakies zajecia z nowoczesnego patriotyzmu (uwzgledniajacego UE jako federacje narodow)
http://wilczki.tumblr.com/