Forum dyskusyjne
5 grudnia 2010, 11:43 [cytuj]
Jasne, chwała Bogu, że w tym przypadku sie udało, bo ściągnięcie Berbatova za 12 mln funtów można uznać za mistrzostwo świata. Ale: po pierwsze, nie mamy takiej pewności nigdy, a teraz możemy przyciągnać do siebie kogoś, kto JEST 'Berbatovem', a nie dopiero się nim stanie. Po drugie, sądzę, że jeśli kupimy kogoś słabszego, to i tak zapłacimy za niego dużo więcej niż jest wart, bo każdy wie, ze potrzebujemy napastnika, mamy kasę i lubimy płacić dużo. Więc jeśli można ściągnąć kogoś dobrego, niechcianego w swoim klubie (czyt. mającego sporo do udowodnienia) i za stosunkowo nieduże pieniądze jak na posiadane umiejętności, to powinniśmy korzystać. Po trzecie, HR to nie jest typ trenera, który jest w stanie odkryć kogoś takiego, szczególnie poza Anglią, takie niestety mam wrażenie.
Oczywiście mam też ogromną nadzieję, że jeśli nawet transfer, który mi się nie widzi dojdzie do skutku, to się pomylę i znowu trafimy na 'Berbatova' (oczywiście w przenośni cały czas)
Jasne, chwała Bogu, że w tym przypadku sie udało, bo ściągnięcie Berbatova za 12 mln funtów można uznać za mistrzostwo świata. Ale: po pierwsze, nie mamy takiej pewności nigdy, a teraz możemy przyciągnać do siebie kogoś, kto JEST 'Berbatovem', a nie dopiero się nim stanie. Po drugie, sądzę, że jeśli kupimy kogoś słabszego, to i tak zapłacimy za niego dużo więcej niż jest wart, bo każdy wie, ze potrzebujemy napastnika, mamy kasę i lubimy płacić dużo. Więc jeśli można ściągnąć kogoś dobrego, niechcianego w swoim klubie (czyt. mającego sporo do udowodnienia) i za stosunkowo nieduże pieniądze jak na posiadane umiejętności, to powinniśmy korzystać. Po trzecie, HR to nie jest typ trenera, który jest w stanie odkryć kogoś takiego, szczególnie poza Anglią, takie niestety mam wrażenie.
Oczywiście mam też ogromną nadzieję, że jeśli nawet transfer, który mi się nie widzi dojdzie do skutku, to się pomylę i znowu trafimy na 'Berbatova' (oczywiście w przenośni cały czas)
It is better to fail aiming high, then to succeed aiming low. Set your sights so high, in fact, that even failure will have in it an echo of glory.
5 grudnia 2010, 15:52 [cytuj]
FallenOne powiedział/a:
Dziwi mnie, ze nie probujemy wykorzystac tego, ze gramy w LM i wlasnie awansowalismy do fazy pucharowej, zeby sciagnac kogos, kto normalnie bylby poza naszym zasiegiem.
A może te wasze wymarzone gwiadzy z pierwszych stron gazet jednak SĄ poza zasięgiem? Może Levy z 'arrym się starali ale jednak wciąż jesteśmy za ciency? Czasami mam wrażenie, że niektórzy z Was wiedzą o wszystkim co się w Klubie dzieje, są świetnie zorientowani w działaniach możnych Tottenhamu
A może te wasze wymarzone gwiadzy z pierwszych stron gazet jednak SĄ poza zasięgiem? Może Levy z 'arrym się starali ale jednak wciąż jesteśmy za ciency? Czasami mam wrażenie, że niektórzy z Was wiedzą o wszystkim co się w Klubie dzieje, są świetnie zorientowani w działaniach możnych Tottenhamu:)
5 grudnia 2010, 16:32 [cytuj]
Może masz rację i dokładnie tak jest. Ale biorąc pod uwagę, że nikt tego nigdzie nie powiedział (o czym tak czy inaczej dowiemy się lub nie dopiero po fakcie, czyli po zamknięciu okienka transferowego lub dojściu do skutku transferu). Nie zmienia to faktu, że to co robimy w tym temacie nazywa się spekulacjami transferowymi, więc podchodzimy do wszystkiego raczej z przymrużeniem oka

Inaczej nie moglibyśmy o niczym rozmawiać/pisać dopóki Harry lub Levy nie potwierdziliby, że coś ma lub nie ma miejsca.
Może masz rację i dokładnie tak jest. Ale biorąc pod uwagę, że nikt tego nigdzie nie powiedział (o czym tak czy inaczej dowiemy się lub nie dopiero po fakcie, czyli po zamknięciu okienka transferowego lub dojściu do skutku transferu). Nie zmienia to faktu, że to co robimy w tym temacie nazywa się spekulacjami transferowymi, więc podchodzimy do wszystkiego raczej z przymrużeniem oka ;) Inaczej nie moglibyśmy o niczym rozmawiać/pisać dopóki Harry lub Levy nie potwierdziliby, że coś ma lub nie ma miejsca
It is better to fail aiming high, then to succeed aiming low. Set your sights so high, in fact, that even failure will have in it an echo of glory.
5 grudnia 2010, 22:50 [cytuj]
FallenOne powiedział/a:
zamiast dac zagrac Benzemie od poczatku. To pokazuje jego stosunek do Francuza, a mysle, ze i kasy nie chcialby jakiejs kosmicznej. A u nas ten mlody chlopak by sie odrodzil tak jak VdV, mam przeczucie. Tym bardziej, ze Realowi przyda sie kasa, bo sami chca sciagnac Dzeko.
też uważam (niezmiennie) że Benzema to świetny zawodnik, ruchliwy, bardzo szybki, mający łeb na karku podczas gry. W Realu chloptaś jest cieniem samego siebie, on w duecie z Crouchem lub Pavem moglby naprawde tworzyć niezłe zawody. Wg mnie bije swoimi umiejetnosciami Defoe na głowę. Bardzo bym chciał Benzeme u nas.
też uważam (niezmiennie) że Benzema to świetny zawodnik, ruchliwy, bardzo szybki, mający łeb na karku podczas gry. W Realu chloptaś jest cieniem samego siebie, on w duecie z Crouchem lub Pavem moglby naprawde tworzyć niezłe zawody. Wg mnie bije swoimi umiejetnosciami Defoe na głowę. Bardzo bym chciał Benzeme u nas
"Potrzebujemy dużego, brzydkiego obrońcy. Taki poradziłby sobie w akcji przy pierwszym golu. Usunąłby piłkę, napastnika i trzy pierwsze rzędy trybun" - Ian Holloway, menedżer Blackpool
5 grudnia 2010, 23:16 [cytuj]
Wczoraj podczas rywalizacji WBA vs. Newcastle komentator meczu na C+ powiedział coś o zainteresowaniu naszego klubu Andy Carollem. Wiecie coś na ten temat?
Wczoraj podczas rywalizacji WBA vs. Newcastle komentator meczu na C+ powiedział coś o zainteresowaniu naszego klubu Andy Carollem. Wiecie coś na ten temat?
6 grudnia 2010, 06:08 [cytuj]
Tak to są plotki z Daily Mail, tyle w temacie!
Tak to są plotki z Daily Mail, tyle w temacie!
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
6 grudnia 2010, 22:01 [cytuj]
Wraca temat Baptisty
Wraca temat Baptisty :stres:
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
6 grudnia 2010, 22:27 [cytuj]
Ja mam nadzieje, ze to oznacza tyle, ze Jol nie bedzie teraz blokowal transferu Suareza do Tottenhamu
Ja mam nadzieje, ze to oznacza tyle, ze Jol nie bedzie teraz blokowal transferu Suareza do Tottenhamu :)
7 grudnia 2010, 14:38 [cytuj]
Menedżer Tottenhamu Hotspur Harry Redknapp jest zainteresowany sprowadzeniem na White Hart Lane pomocnika Manchesteru United - Michaela Carricka.
W opinii szkoleniowca "Kogutom" wciąż brakuje doświadczonych graczy, a takim z pewnością jest 21-krotny reprezentant Anglii.
29-letni pomocnik w obecnym sezonie ma duże kłopoty z wywalczeniem sobie miejsca w wyjściowym składzie United. Do tej pory Carrick pojawił się na boisku od pierwszej minuty w zaledwie sześciu ligowych meczach. Przeprowadzka na White Hart Lane oznaczałaby zatem powrót do regularnych występów.
Sir Alex Ferguson najprawdopodobniej nie sprzeciwi się ewentualnej transakcji. Jeżeli Tottenham zaoferuje kwotę 10-12 mln funtów, Carrick będzie ich. Dla ekipy z Londynu, która z powodzeniem walczy w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów, z pewnością nie jest to astronomiczna cena.
Menedżer Tottenhamu Hotspur Harry Redknapp jest zainteresowany sprowadzeniem na White Hart Lane pomocnika Manchesteru United - Michaela Carricka.
W opinii szkoleniowca "Kogutom" wciąż brakuje doświadczonych graczy, a takim z pewnością jest 21-krotny reprezentant Anglii.
29-letni pomocnik w obecnym sezonie ma duże kłopoty z wywalczeniem sobie miejsca w wyjściowym składzie United. Do tej pory Carrick pojawił się na boisku od pierwszej minuty w zaledwie sześciu ligowych meczach. Przeprowadzka na White Hart Lane oznaczałaby zatem powrót do regularnych występów.
Sir Alex Ferguson najprawdopodobniej nie sprzeciwi się ewentualnej transakcji. Jeżeli Tottenham zaoferuje kwotę 10-12 mln funtów, Carrick będzie ich. Dla ekipy z Londynu, która z powodzeniem walczy w tegorocznej edycji Ligi Mistrzów, z pewnością nie jest to astronomiczna cena
7 grudnia 2010, 14:58 [cytuj]
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Adebayor-i-miliony-w-zamian-za-Balea,wid,12923829,wiadomosc.html
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Adebayor-i-miliony-w-zamian-za-Balea,wid,12923829,wiadomosc.html
7 grudnia 2010, 15:23 [cytuj]
Cena rośnie...http://www.sportingo.com/football/a16820_tottenham-face-difficult-bale-decision-if-manchester-city-transfer-bid-materialises
7 grudnia 2010, 16:05 [cytuj]
City jest ostatnim klubem, do którego przejdzie Bale. Silva na ławce nie wyląduje, a Mancini nie po to kupował 2 lewych obrońców, żeby po paru miesiącach z nich zrezygnować
City jest ostatnim klubem, do którego przejdzie Bale. Silva na ławce nie wyląduje, a Mancini nie po to kupował 2 lewych obrońców, żeby po paru miesiącach z nich zrezygnować :glupek:
7 grudnia 2010, 16:24 [cytuj]
Menedżer Tottenhamu Hotspur Harry Redknapp chciałby wzmocnić w styczniu zespół hiszpańskim napastnikiem Fernando Llorente. 25-letni zawodnik w ostatnim czasie był łączony między innymi z Realem Madryt, Barceloną i Manchesterem United. Teraz do walki o jego sprowadzenie zamierza się włączyć Tottenham, który jest gotowy zaoferować za niego 18 milionów euro.
Według angielskiej prasy decyzja o zwolnieniu Chrisa Hughtona może odbić się negatywnie na zespole. Już w tym momencie krążą plotki, że kilku zawodników zastanawia się nad odejściem z zespołu.
Jak podaje „Independent”, najbliżej odejścia jest Andy Carroll. Reprezentant Anglii był dłużnikiem Hughtona, który mu zaufał. Napastnik Newcastle ucierpiał najbardziej ze wszystkich zawodników Srok i mocno przeczuwa, że może odejść ze St. James’ Park.
Pomimo tego, że Carroll podpisał nie tak dawno nowy kontrakt, zarząd może być skłonny do sprzedaży zawodnika już w styczniu. Zainteresowanie napastnikiem od dawna wyraża Tottenham Hotspur, którego władze są w stanie zapłacić za niego nawet 15 milionów funtów.
Wszelkie sugestie na temat niezadowolenia graczy Newcastle zaczęły się od wypowiedzi Sola Campbella, który to w wywiadzie dla ESPN Soccernet wczorajszego wieczoru stwierdził, że Hughton był lubiany przez zawodników i jego odejście spotkało się z dezaprobatą zarówno piłkarzy, jak i kibiców.
Juventus are reportedly interested in signing Tottenham midfielder Wilson Palacios and will make an offer for the White Hart Lane battler in January. The Honduras international has not had the best of starts to the season and his form seems to be some way below his consistent displays of last season which helped secure a top four finish for the north London side.
Właśnie przeczytałem, że City chce kupić Iniestę za 70 mln. Plotki o Bale'u możecie traktować równie poważnie
Menedżer Tottenhamu Hotspur Harry Redknapp chciałby wzmocnić w styczniu zespół hiszpańskim napastnikiem Fernando Llorente. 25-letni zawodnik w ostatnim czasie był łączony między innymi z Realem Madryt, Barceloną i Manchesterem United. Teraz do walki o jego sprowadzenie zamierza się włączyć Tottenham, który jest gotowy zaoferować za niego 18 milionów euro.
Według angielskiej prasy decyzja o zwolnieniu Chrisa Hughtona może odbić się negatywnie na zespole. Już w tym momencie krążą plotki, że kilku zawodników zastanawia się nad odejściem z zespołu.
Jak podaje „Independent”, najbliżej odejścia jest Andy Carroll. Reprezentant Anglii był dłużnikiem Hughtona, który mu zaufał. Napastnik Newcastle ucierpiał najbardziej ze wszystkich zawodników Srok i mocno przeczuwa, że może odejść ze St. James’ Park.
Pomimo tego, że Carroll podpisał nie tak dawno nowy kontrakt, zarząd może być skłonny do sprzedaży zawodnika już w styczniu. Zainteresowanie napastnikiem od dawna wyraża Tottenham Hotspur, którego władze są w stanie zapłacić za niego nawet 15 milionów funtów.
Wszelkie sugestie na temat niezadowolenia graczy Newcastle zaczęły się od wypowiedzi Sola Campbella, który to w wywiadzie dla ESPN Soccernet wczorajszego wieczoru stwierdził, że Hughton był lubiany przez zawodników i jego odejście spotkało się z dezaprobatą zarówno piłkarzy, jak i kibiców.
Juventus are reportedly interested in signing Tottenham midfielder Wilson Palacios and will make an offer for the White Hart Lane battler in January. The Honduras international has not had the best of starts to the season and his form seems to be some way below his consistent displays of last season which helped secure a top four finish for the north London side.
Właśnie przeczytałem, że City chce kupić Iniestę za 70 mln. Plotki o Bale'u możecie traktować równie poważnie ;)
8 grudnia 2010, 20:01 [cytuj]
http://www.futbol.pl/artykul/97004.html o na pewno nie!
http://www.futbol.pl/artykul/97004.html na lepszych warunkach ? za co?!!!
http://www.futbol.pl/artykul/97017.html
kolejne stanowcze nie!
http://www.futbol.pl/artykul/97004.html o na pewno nie!
http://www.futbol.pl/artykul/97004.html na lepszych warunkach ? za co?!!!
http://www.futbol.pl/artykul/97017.html
kolejne stanowcze nie!
8 grudnia 2010, 22:21 [cytuj]
Adriano, dlaczego nie? Jesli przejdzie testy medyczne i nie okaze sie sie miskiem z nadwaga, to jego umiejetnosci moga sie nam bardzo przydac. To jest wlasnie typ napastnika, ktory by do nas pasowal, chociaz przyznam, ze nie wiem, czy nadal umiejetnosci u niego te same, co jeszcze kilka lat temu...A z charakterem mysle, ze HR by sobie poradzil.
Adriano, dlaczego nie? Jesli przejdzie testy medyczne i nie okaze sie sie miskiem z nadwaga, to jego umiejetnosci moga sie nam bardzo przydac. To jest wlasnie typ napastnika, ktory by do nas pasowal, chociaz przyznam, ze nie wiem, czy nadal umiejetnosci u niego te same, co jeszcze kilka lat temu...A z charakterem mysle, ze HR by sobie poradzil
9 grudnia 2010, 07:55 [cytuj]
Paweł powiedział/a:
Jol wyląduje w Newcastle, mogę się założyć
Chyba przegrałbyś zakład bo słyszałem, że odmówił ze względu na przyjaźń z Hughtonem
Chyba przegrałbyś zakład bo słyszałem, że odmówił ze względu na przyjaźń z Hughtonem
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
9 grudnia 2010, 12:26 [cytuj]
Adrian NIE. Pił i pije, on juz nigdy nie bedzie dobrym pilkarzem. Andy Carrol jak najbardziej, bardzo mlody i ma duuuzo bramek w PL.
Adrian NIE. Pił i pije, on juz nigdy nie bedzie dobrym pilkarzem. Andy Carrol jak najbardziej, bardzo mlody i ma duuuzo bramek w PL