Forum dyskusyjne
19 stycznia 2012, 12:46 [cytuj]
spurs3 powiedział/a:
Tak, mam chwilę czasu i podziwiam wasza skłonnośc do dyskusji, zazdroszczę wam że macie czas pisać - mądrzej lub po prostu głupio ale jednak. Ze wzgledu na swoje podejście do pewnych spraw - prosiłbym aby uwzględnić łacińską maksyme - de mortuis nihil ni se bene - piszę z pamięci na lekkiej bani, więc gramatycznie może się nie zgadzać. Ale kto dziś zna łacinę
Rozumiem spurs3, że pijesz do mnie i do Marcusa. W takim razie ja też będę trochę złośliwy. Aapa ma rację popełniłeś błąd, a łaciny powinno się używać, jeśli się ją umie lub wcale

Ale do rzeczy
http://sjp.pwn.pl/szukaj/dowcip Moim zdaniem wszystkie warunki sine qua non zostały spełnione - i Marcus mnie rozśmieszył, i ja Marcusa chyba też. W życiu nie słyszałem, żeby w definicji żartu lub dowcipu było cokolwiek o poziomie i temacie. Dość mam już tego polskiego braku humoru, ciągłego wkur***nia etc. i dlatego uważam, że żartować można ze wszystkiego i wszystkich, ważne tylko, żeby było śmiesznie

Tylko nie potraktuj tego zbyt ofensywnie, uważam Cię za gościa na poziomie i dlatego chciałem Ci wytłumaczyć swoje racje, w innym przypadku olałbym Twój wpis.
Rozumiem spurs3, że pijesz do mnie i do Marcusa. W takim razie ja też będę trochę złośliwy. Aapa ma rację popełniłeś błąd, a łaciny powinno się używać, jeśli się ją umie lub wcale;) Ale do rzeczy - http://sjp.pwn.pl/szukaj/dowcip Moim zdaniem wszystkie warunki sine qua non zostały spełnione - i Marcus mnie rozśmieszył, i ja Marcusa chyba też. W życiu nie słyszałem, żeby w definicji żartu lub dowcipu było cokolwiek o poziomie i temacie. Dość mam już tego polskiego braku humoru, ciągłego wkur***nia etc. i dlatego uważam, że żartować można ze wszystkiego i wszystkich, ważne tylko, żeby było śmiesznie;) Tylko nie potraktuj tego zbyt ofensywnie, uważam Cię za gościa na poziomie i dlatego chciałem Ci wytłumaczyć swoje racje, w innym przypadku olałbym Twój wpis
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
19 stycznia 2012, 13:43 [cytuj]
ginola powiedział/a:
Otóż to. Żeby nie było, meczu nie oglądałem bo nudzą mnie już te Gran Derbi straszliwie, niedługo zrobi się z nich coś a la Old Firm Derby. Ale wystarczy mi obejrzeć to
http://www.youtube.com/watch?v=X1iVUWbXsWY - żeby wiedzieć po czyjej w tym konflikcie jestem stronie
to chamota w jego wykonaniu. Bardziej do śmiechu było przy jego próbach wymuszenia faulu. Busquets ma w każdym razie poważne obawy czy nie straci koszulki lidera.
to chamota w jego wykonaniu. Bardziej do śmiechu było przy jego próbach wymuszenia faulu. Busquets ma w każdym razie poważne obawy czy nie straci koszulki lidera
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
19 stycznia 2012, 16:02 [cytuj]
ginola powiedział/a:
Otóż to. Żeby nie było, meczu nie oglądałem bo nudzą mnie już te Gran Derbi straszliwie, niedługo zrobi się z nich coś a la Old Firm Derby. Ale wystarczy mi obejrzeć to
http://www.youtube.com/watch?v=X1iVUWbXsWY - żeby wiedzieć po czyjej w tym konflikcie jestem stronie
To ty się opowiadasz po jednej ze stron!? Ja zostawiłem to dzieciom neostrady. Leje na Barce i Real ciepłym moczem. Dwa kluby które okradają całą ligę z pieniędzy z praw telewizyjnych żeby móc zdominować resztę europy. To co się dzieje w meczach między tymi klubami to już nie jest football tylko kabaret, wszystkie chwyty dozwolone, żadnego fairplay. Jeden kretyn staje na palcach przeciwnika, drugi kopie piłką w kibiców z całym impetem
http://www.youtube.com/watch?v=jlefXCQRpgI&feature=related ). Śmiejemy się z Balotelli ale to dwie drużyny po 5 takich kretynów w składzie. Jeszcze ta cała otoczka medialna, totalnie nie moja bajka!
To ty się opowiadasz po jednej ze stron!? Ja zostawiłem to dzieciom neostrady. Leje na Barce i Real ciepłym moczem. Dwa kluby które okradają całą ligę z pieniędzy z praw telewizyjnych żeby móc zdominować resztę europy. To co się dzieje w meczach między tymi klubami to już nie jest football tylko kabaret, wszystkie chwyty dozwolone, żadnego fairplay. Jeden kretyn staje na palcach przeciwnika, drugi kopie piłką w kibiców z całym impetem( http://www.youtube.com/watch?v=jlefXCQRpgI&feature=related ). Śmiejemy się z Balotelli ale to dwie drużyny po 5 takich kretynów w składzie. Jeszcze ta cała otoczka medialna, totalnie nie moja bajka!
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
19 stycznia 2012, 19:45 [cytuj]
varba powiedział/a:
To ty się opowiadasz po jednej ze stron!? Ja zostawiłem to dzieciom neostrady.
Naprawdę współczuję Ci tej skłonności do przypi***alania się. Ale z drugiej strony zazdroszczę ilości wolnego czasu.
Naprawdę współczuję Ci tej skłonności do przypi***alania się. Ale z drugiej strony zazdroszczę ilości wolnego czasu
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
19 stycznia 2012, 23:13 [cytuj]
aapa powiedział/a:
Mam jeszcze takie nietypowe pytanie, czy ktoś z Was dostał e-mail na skrzynkę w Spursmanii od użytkownika GSM7?
tylko na mnie spadła ta łaska?
tylko na mnie spadła ta łaska?
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
20 stycznia 2012, 09:26 [cytuj]
Aapa - You are the Chosen One
Aapa - You are the Chosen One :)
20 stycznia 2012, 10:09 [cytuj]
Special One
Special One:D
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
20 stycznia 2012, 11:31 [cytuj]
Aapa a co bylo w tresci maila?
Varba , Ginola... nie gryzc sie koty
Varba , Ginola... nie gryzc sie koty
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
20 stycznia 2012, 11:58 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
coś dla Ciebie
Jeden z naszych użytkowników zaczął tak: "Cześć-wiem,że jesteś Żydem z Polski który ma w sobie wiele niechęci do polskości itp więc chciałbym wiedzieć z czego to wynika(przyczyny itd).".Potem kilka pytań o Talmud i kilku znanych rabinów (co ich nazwiska nawet znam) czyli ogólnie nic nowego pod słońcem. Generalnie mogę się wypowiedzieć, ale ten początek nie wiem jak ugryźć. Czy się przyznać, bo takie Redwatche i tak wiedzą swoje, czy wyjaśniać i tłumaczyć, że chyba jakaś pomyłka?
coś dla Ciebie :)
Jeden z naszych użytkowników zaczął tak: "Cześć-wiem,że jesteś Żydem z Polski który ma w sobie wiele niechęci do polskości itp więc chciałbym wiedzieć z czego to wynika(przyczyny itd).".Potem kilka pytań o Talmud i kilku znanych rabinów (co ich nazwiska nawet znam) czyli ogólnie nic nowego pod słońcem. Generalnie mogę się wypowiedzieć, ale ten początek nie wiem jak ugryźć. Czy się przyznać, bo takie Redwatche i tak wiedzą swoje, czy wyjaśniać i tłumaczyć, że chyba jakaś pomyłka?
20 stycznia 2012, 12:56 [cytuj]
Albo myślał że kibice Tottenhamu to tylko żydzi
Albo myślał że kibice Tottenhamu to tylko żydzi:)
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
20 stycznia 2012, 13:06 [cytuj]
Cos dla mnie? Poza tym, ze nie jestem rasista to nic mnie nie laczy z tym mailem(a dla Twojej wiadomosci gdzies kiedys mi wpadla gazeta z nazwiskami zydowskimi i moje nazwisko bylo w pierwszej setce. Red Watch - smiechu warta strona. Kolesie namawiajacy do walki o Polske, a tak na prawde nikt z nich nie ma w sobie trochu odwagi. Pamietny tekst : " uwazajcie na tego kolesia - trenowal 3 lata taekwon do, wiec nie idzcie z nim na solo bo mozecie dostac wpierdol" To ma byc kozaczenie? pfff
a co do tresci maila? Pewnie jakis frustrat PiS - Ziobro. Dla nich kazdy to zyd, gej, brudas i antypolski obywatel(kazdy kto mysli inaczej)
Zarzucam temat. Zamkniecie serwisu
www.megaupload.com Przepisze post z mojego fbooka
Can someone explain me something
non u.s. citizien , working outside the u.s. got arrrested because they violated u.s. laws... how is that possible?
Jak w Holandii bede palil trawe, to na mnie Kopacz zlozy zawiadomienie do prokuratury, bo Polak lamie polskie prawo i pali trawe?
Cos dla mnie? Poza tym, ze nie jestem rasista to nic mnie nie laczy z tym mailem(a dla Twojej wiadomosci gdzies kiedys mi wpadla gazeta z nazwiskami zydowskimi i moje nazwisko bylo w pierwszej setce. Red Watch - smiechu warta strona. Kolesie namawiajacy do walki o Polske, a tak na prawde nikt z nich nie ma w sobie trochu odwagi. Pamietny tekst : " uwazajcie na tego kolesia - trenowal 3 lata taekwon do, wiec nie idzcie z nim na solo bo mozecie dostac wpierdol" To ma byc kozaczenie? pfff
a co do tresci maila? Pewnie jakis frustrat PiS - Ziobro. Dla nich kazdy to zyd, gej, brudas i antypolski obywatel(kazdy kto mysli inaczej)
Zarzucam temat. Zamkniecie serwisu www.megaupload.com
Przepisze post z mojego fbooka
non u.s. citizien , working outside the u.s. got arrrested because they violated u.s. laws... how is that possible?
Jak w Holandii bede palil trawe, to na mnie Kopacz zlozy zawiadomienie do prokuratury, bo Polak lamie polskie prawo i pali trawe? :rotfl:
20 stycznia 2012, 13:34 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
a treści, które przesyłał to skąd pochodziły?
a treści, które przesyłał to skąd pochodziły?
20 stycznia 2012, 14:18 [cytuj]
Aapa. Z calym szacunkiem, ja Megaupload uzywalem jako tzw chmury. Mialem tam ponat 30 gb legalnie nagranych programow telewizyjnych(moj dkoder ma taka funkcje).
Miesiac temu wykupilem roczny abonament za prawie 300 dolcow. Nikt mi teraz tej kasy nie zwroci.
Poza tym, nie mozna scigac czlowieka od ktorego kupilem twardy dysk za to, ze ja przechowuje na nim nie wiem kody do kont bankowych czy nagie zdjecia Joli Rutowicz.
Jesli wynajmuje komus mieszkanie to nie mam obowiazku codziennie sprawdzac co najemca w nim robi/przechowuje/wyczynia
Aapa. Z calym szacunkiem, ja Megaupload uzywalem jako tzw chmury. Mialem tam ponat 30 gb legalnie nagranych programow telewizyjnych(moj dkoder ma taka funkcje).
Miesiac temu wykupilem roczny abonament za prawie 300 dolcow. Nikt mi teraz tej kasy nie zwroci.
Poza tym, nie mozna scigac czlowieka od ktorego kupilem twardy dysk za to, ze ja przechowuje na nim nie wiem kody do kont bankowych czy nagie zdjecia Joli Rutowicz.
Jesli wynajmuje komus mieszkanie to nie mam obowiazku codziennie sprawdzac co najemca w nim robi/przechowuje/wyczynia
20 stycznia 2012, 14:55 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Ale nie zaprzeczysz też, że idzie piractwo pełną gębą. Nie to żebym bronił tej decyzji o zamknięciu.
Z tym mieszkaniem to się możesz zdziwić. W dzisiejszych czasach i różnych ustawach antyterrorystycznych nie jest to już takie pewne. Wszystko dobrze jak sie nic nie dzieje. Nie ma winnych jak coś się stanie. "ja tylko wypełniałem rozkazy".
Ale nie zaprzeczysz też, że idzie piractwo pełną gębą. Nie to żebym bronił tej decyzji o zamknięciu.
Z tym mieszkaniem to się możesz zdziwić. W dzisiejszych czasach i różnych ustawach antyterrorystycznych nie jest to już takie pewne. Wszystko dobrze jak sie nic nie dzieje. Nie ma winnych jak coś się stanie. "ja tylko wypełniałem rozkazy"
20 stycznia 2012, 15:57 [cytuj]
raku powiedział/a:
Ale co jin_tae jest winny temu, że ktoś śmieci gdzie indziej, a on tylko użytkuje kupioną przez siebie przestrzeń hostującą pliki? Czy gdy rozrabia kilku pseudokibiców, to zamyka się cały klub?
cały klub może nie, ale stadion bywa,że tak. Internetu nikt nie zamknął, serwis już tak.
cały klub może nie, ale stadion bywa,że tak. Internetu nikt nie zamknął, serwis już tak
20 stycznia 2012, 16:06 [cytuj]
Aapa. To wszystko jest grubszymi nicmi szyte. Straszenie ludzi nic wiecej. Nie chodzilo tu o piractwo tylko o straszak na wszelkiego rodzaju formy protestu przeciwko SOPA i PIPA. Kto czytal cala SOPE wie, ze to gorszy rodzaj komunizmu i cenzury niz u Sp Kamsamida Kim Dzong Ill'a. Najbardziej obazowy wpis tej ustawy.
Mam sobie strone A(mniejsza o to, ze wlasnie projektuje swoja strone). Ktos w stanach twierdzi, ze moja strona naursza jego dobra(na czym on traci) moja strona z automatu jest zamykana, a ja oczywiscie moge sie odwolywac, ale jest to rownoznaczne z wejsciem w system prawny USA i poddanie sie pod juryzdykcje Stanow Zjednoczonych.
Raku powiedzial bardzo prosta rzecz. Znalem mnostwo serwisow, ktore na megaupload przechowywaly legalne pliki na potrzeby swoich stron(chociazby video pamietniki, czy teksty/felietony) Nie moze byc tak, ze w magazynie A ktos przechowuje narkotyki obok moich rzeczy(bo ja wynajmuje druga polowe magazynu) to zamyka sie caly magazyn a ja mam sam sobie poradzic z problemem gdzie moj towar upchac)
Aapa. To wszystko jest grubszymi nicmi szyte. Straszenie ludzi nic wiecej. Nie chodzilo tu o piractwo tylko o straszak na wszelkiego rodzaju formy protestu przeciwko SOPA i PIPA. Kto czytal cala SOPE wie, ze to gorszy rodzaj komunizmu i cenzury niz u Sp Kamsamida Kim Dzong Ill'a. Najbardziej obazowy wpis tej ustawy.
Mam sobie strone A(mniejsza o to, ze wlasnie projektuje swoja strone). Ktos w stanach twierdzi, ze moja strona naursza jego dobra(na czym on traci) moja strona z automatu jest zamykana, a ja oczywiscie moge sie odwolywac, ale jest to rownoznaczne z wejsciem w system prawny USA i poddanie sie pod juryzdykcje Stanow Zjednoczonych.
Raku powiedzial bardzo prosta rzecz. Znalem mnostwo serwisow, ktore na megaupload przechowywaly legalne pliki na potrzeby swoich stron(chociazby video pamietniki, czy teksty/felietony) Nie moze byc tak, ze w magazynie A ktos przechowuje narkotyki obok moich rzeczy(bo ja wynajmuje druga polowe magazynu) to zamyka sie caly magazyn a ja mam sam sobie poradzic z problemem gdzie moj towar upchac)
20 stycznia 2012, 18:14 [cytuj]
To mydlenie oczu. Każdy wie, że nie chodzi tu o przechowywanie (jest do tego masa innych stron) tylko przesyłanie gier, programów, filmów i muzyki.
To mydlenie oczu. Każdy wie, że nie chodzi tu o przechowywanie (jest do tego masa innych stron) tylko przesyłanie gier, programów, filmów i muzyki
20 stycznia 2012, 19:14 [cytuj]
Raku ja wlasnie wyjasniam sprawe czy ktos mi odda pieniadze za roczne konto.
Do predkosci nie ma gdzie sie przyczepic, aczkolwiek wieksza mialem na filesonic.
Ponoc nasi w sejmie maja dyskutowac z premierem odnosnie podpisania Acty
Aapa na swiecie jest xxxxxxx i jeszcze wiecej hostingow(od platnych po darmowe serwery typu 1gb.com) na kazdym ludzie przechowuja jakies pliki(w wiekszosci nielegalne, bo zdjecia z sesji zdjeciowej np Julii Kaminskiej uzyte jako layout sa nielegalne) pozamykac caly internet w pizdu i bedzie po problemie
dodam jeszcze, ze 17 lat temu nie mialem internetu, a ogladalem filmy na komputerze, czy kopiach vhs. Kopiowanie, pozyczanie czy kupowanie na spolke bylo jest i bedzie. Nawet mailem mozna uprawiac tzw piractwo
Raku ja wlasnie wyjasniam sprawe czy ktos mi odda pieniadze za roczne konto.
Do predkosci nie ma gdzie sie przyczepic, aczkolwiek wieksza mialem na filesonic.
Ponoc nasi w sejmie maja dyskutowac z premierem odnosnie podpisania Acty
Aapa na swiecie jest xxxxxxx i jeszcze wiecej hostingow(od platnych po darmowe serwery typu 1gb.com) na kazdym ludzie przechowuja jakies pliki(w wiekszosci nielegalne, bo zdjecia z sesji zdjeciowej np Julii Kaminskiej uzyte jako layout sa nielegalne) pozamykac caly internet w pizdu i bedzie po problemie
dodam jeszcze, ze 17 lat temu nie mialem internetu, a ogladalem filmy na komputerze, czy kopiach vhs. Kopiowanie, pozyczanie czy kupowanie na spolke bylo jest i bedzie. Nawet mailem mozna uprawiac tzw piractwo