Forum dyskusyjne
14 lutego 2012, 21:56 [cytuj]
Charlie asystuje przy bramce przeciwko farsie ^^
Charlie asystuje przy bramce przeciwko farsie ^^
15 lutego 2012, 02:59 [cytuj]
http://www.chamsko.pl/9749/The_Girl_with_the_Dead_Baby
pomijajac chamskosc tego wytworu plakat jest pro
http://www.chamsko.pl/9749/The_Girl_with_the_Dead_Baby
pomijajac chamskosc tego wytworu plakat jest pro :D
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
15 lutego 2012, 08:14 [cytuj]
haha plakat jest bezbledny : D
Male pytanko: Gra ktos z was w League of Legends ? : D
haha plakat jest bezbledny : D
Male pytanko: Gra ktos z was w League of Legends ? : D
15 lutego 2012, 08:58 [cytuj]
Trochę to załamujące raczej.
Trochę to załamujące raczej
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
15 lutego 2012, 11:00 [cytuj]
Ku.wa, kobieta wyrzucila swoje dziecko jak smiecia pod sterte gruzu, a jakies pier.olniete na mozg gowniarze robia sobie z tego plakaciki. Ja pie.dole, ten swiat naprawde schodzi na ku.wa psy...
Ku.wa, kobieta wyrzucila swoje dziecko jak smiecia pod sterte gruzu, a jakies pier.olniete na mozg gowniarze robia sobie z tego plakaciki. Ja pie.dole, ten swiat naprawde schodzi na ku.wa psy
15 lutego 2012, 11:49 [cytuj]
halabala powiedział/a:
Ku.wa, kobieta wyrzucila swoje dziecko jak smiecia pod sterte gruzu, a jakies pier.olniete na mozg gowniarze robia sobie z tego plakaciki. Ja pie.dole, ten swiat naprawde schodzi na ku.wa psy
Sprawa jest poważna, ale powiem wam, że mnie szkoda tej kobiety. To, ze zrobiła źle to wiadomo, ale też szok w jakim była musi, choć trochę, być okolicznością łagodzącą. Teraz robi się z niej morderczynię, z dziecka świętą, z policji ciamajdy, z Rutkowskiego to cały katalog (od człona po bohatera). Jeszcze kurka jakieś Super Ekspresy na wszystkim żerują. Beznadziejna sprawa i na pewno nie do śmiechu.
Sprawa jest poważna, ale powiem wam, że mnie szkoda tej kobiety. To, ze zrobiła źle to wiadomo, ale też szok w jakim była musi, choć trochę, być okolicznością łagodzącą. Teraz robi się z niej morderczynię, z dziecka świętą, z policji ciamajdy, z Rutkowskiego to cały katalog (od człona po bohatera). Jeszcze kurka jakieś Super Ekspresy na wszystkim żerują. Beznadziejna sprawa i na pewno nie do śmiechu
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
15 lutego 2012, 12:19 [cytuj]
Szok szokiem, ale normalny odruch zdrowego czlowieka to wezwanie karetki - skad wiedziala, czy nie daloby rade tego dziecka na przyklad reanimowac?
Zreszta dla mnie taki brak szacunku dla wlasnego dziecka jest kompletnie dyskwalifikujacy. To bydle zachowalo sie egoistycznie, myslac o sobie, zamiast o godnym pochowaniu tej dziewczynki. Wiem, zycie nie jest czarno biale, ale dla mnie sa pewne granice, ktorych juz szokiem wytlumaczyc sie nie da. Naturalny szok, to byloby nieracjonalne zachowanie po stracie dziecka, nie wiem - targniecie sie na swoje zycie. Ale jesli szok oznacza probe krycia swojego tylka, to dla mnie to juz jest zwyczajne sku....nstwo i za takie cos niestety gnije sie w pierdlu. Inna sprawa ze nie oszukujmy sie - po tej calej sprawie wspolwiezniarki w najlepszym razie zrobia jej z zycia pieklo, a w najgorszym moga zabic, to juz niestety nie jest godne pochwaly, ale takie sa realia...
Szok szokiem, ale normalny odruch zdrowego czlowieka to wezwanie karetki - skad wiedziala, czy nie daloby rade tego dziecka na przyklad reanimowac?
Zreszta dla mnie taki brak szacunku dla wlasnego dziecka jest kompletnie dyskwalifikujacy. To bydle zachowalo sie egoistycznie, myslac o sobie, zamiast o godnym pochowaniu tej dziewczynki. Wiem, zycie nie jest czarno biale, ale dla mnie sa pewne granice, ktorych juz szokiem wytlumaczyc sie nie da. Naturalny szok, to byloby nieracjonalne zachowanie po stracie dziecka, nie wiem - targniecie sie na swoje zycie. Ale jesli szok oznacza probe krycia swojego tylka, to dla mnie to juz jest zwyczajne sku....nstwo i za takie cos niestety gnije sie w pierdlu. Inna sprawa ze nie oszukujmy sie - po tej calej sprawie wspolwiezniarki w najlepszym razie zrobia jej z zycia pieklo, a w najgorszym moga zabic, to juz niestety nie jest godne pochwaly, ale takie sa realia
15 lutego 2012, 13:01 [cytuj]
Jeśli chodzi o ocenę (czy raczej próbę) tej babki, to zgadzam się w pełni z halabałą. Dla mnie nie ma okoliczności łagodzących, a najgorsze jest to, że patrząc na krętactwa tej baby, trwające kilka dni, nie wykluczam pełnej premedytacji w działaniu (i nie chodzi mi tylko o ukrywanie zwłok). Najgorsze jednak jest to, że cyrk robią oczywiście media, dzięki nim na afisze wraca Rutkowski, który powinien z miejsca trafić do paki za wykonywanie zawodu detektywa bez licencji.
Ciekaw jestem Waszej opinii na innej płaszczyźnie. Nie oszukujmy się, do takich zdarzeń dochodzi częściej i jeszcze nigdy sprawa nie została tak rozdmuchana. Czy nie widzicie tu mimo wszystko pewnej próby odwrócenia uwagi społeczeństwa od kilku bardzo niewygodnych dla niektórych tematów? ACTA, Stadion Narodowy plus ogólnie wpadka za wpadką Muchy, kwestia stolików decyzyjnych w Europie etc. Wiem, że brzmi to niczym spiskowa teoria dziejów, do której głoszenia bardziej nadawałby się Marcin (nie Baro tylko ten drugi), ale wg mnie coś w tym jest. Bo tak serio to czy temat Madzi naprawdę jest taki ważny w skali kraju i wart tygodni czołówek wszystkich gazet i programów w TV i radiu?
Jeśli chodzi o ocenę (czy raczej próbę) tej babki, to zgadzam się w pełni z halabałą. Dla mnie nie ma okoliczności łagodzących, a najgorsze jest to, że patrząc na krętactwa tej baby, trwające kilka dni, nie wykluczam pełnej premedytacji w działaniu (i nie chodzi mi tylko o ukrywanie zwłok). Najgorsze jednak jest to, że cyrk robią oczywiście media, dzięki nim na afisze wraca Rutkowski, który powinien z miejsca trafić do paki za wykonywanie zawodu detektywa bez licencji.
Ciekaw jestem Waszej opinii na innej płaszczyźnie. Nie oszukujmy się, do takich zdarzeń dochodzi częściej i jeszcze nigdy sprawa nie została tak rozdmuchana. Czy nie widzicie tu mimo wszystko pewnej próby odwrócenia uwagi społeczeństwa od kilku bardzo niewygodnych dla niektórych tematów? ACTA, Stadion Narodowy plus ogólnie wpadka za wpadką Muchy, kwestia stolików decyzyjnych w Europie etc. Wiem, że brzmi to niczym spiskowa teoria dziejów, do której głoszenia bardziej nadawałby się Marcin (nie Baro tylko ten drugi), ale wg mnie coś w tym jest. Bo tak serio to czy temat Madzi naprawdę jest taki ważny w skali kraju i wart tygodni czołówek wszystkich gazet i programów w TV i radiu?
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
15 lutego 2012, 14:31 [cytuj]
Wiesz co, generalnie obserwacja sluszna, ale wedlug mnie nie ma tu raczej mowy o teorii spiskowej, tylko bardziej o zidioceniu spoleczenstwa, owszem - nakrecanym i podbijanym przez media. Czemu tvn24 caly czas zajmuje sie ta sprawa? Bo ludzie chca to ogladac, bo fakty i super expressy podbijaja prawie codziennie bebenek, wszyscy o tym mowia - tvn24 juz dawno siegnal dna swoim poziomem (nie mowie tu o skrajnym popieraniu jednej opcji - ktora notabene popieram, ale jestem swiadomy, ze w tej kadencji prezentuje sie poki co tragicznie, poprzednia byla bez szalu, ale to i tak najlepsze, na co nas bylo stac). Chodzi mi jednak o dobor tematow. Gdy jeszcze mialem czas na czestsze ogladanie telewizji, wracajac do domu z pracy wlaczalem tvn24, a tam w prime time co? jakis program prosto z polski, w ktorym jakie tematy? A to krowa w pipidowie pod sierpcem urodzila jagnieta, a to typ z siekiera terroryzuje wies, a to facet trzyma psa na za krotkim lancuchu. Zeby dowiedziec sie czegokolwiek (bez czytania paska), trzeba bylo czekac praktycznie do faktow. Dzis jest juz jeszcze gorzej - jaki program wieczorem? Albo gadki "ekspertow" od wszystkiego, na dowolny temat. Albo gadki politykow na dowolny temat, albo jakas inna slowna napieprzanka. A jak trafia sie madrzejsi goscie, to juz prowadzacy wierci sie jakby mial owsiki w tylku, no bo za dlugo gadaja i ogladalnosc zaraz spadnie, bo kowalski pojdzie po browara i przelaczy na kiepskich, klan albo inne na wspolnej. Krotko mowiac - zidiociale media nakrecaja zidiocenie widzow, a zidiociali widzowie ogladajac idiotyczne wiadomosci zidiocialych mediow, zmuszaja te media do puszczania idiotycznych informacji "no bo ogladalnosc". Bledne kolo, ale nie widzialbym w tym teorii spiskowej.
Kurcze, serio caly czas ten temat leci non stop w mediach? W tutejszych rezimowkach anglojezycznych jedyny sensowny temat to wizyta wicepremiera Chin w USA - ci to dopiero maja przesiew informacji.
Wiesz co, generalnie obserwacja sluszna, ale wedlug mnie nie ma tu raczej mowy o teorii spiskowej, tylko bardziej o zidioceniu spoleczenstwa, owszem - nakrecanym i podbijanym przez media. Czemu tvn24 caly czas zajmuje sie ta sprawa? Bo ludzie chca to ogladac, bo fakty i super expressy podbijaja prawie codziennie bebenek, wszyscy o tym mowia - tvn24 juz dawno siegnal dna swoim poziomem (nie mowie tu o skrajnym popieraniu jednej opcji - ktora notabene popieram, ale jestem swiadomy, ze w tej kadencji prezentuje sie poki co tragicznie, poprzednia byla bez szalu, ale to i tak najlepsze, na co nas bylo stac). Chodzi mi jednak o dobor tematow. Gdy jeszcze mialem czas na czestsze ogladanie telewizji, wracajac do domu z pracy wlaczalem tvn24, a tam w prime time co? jakis program prosto z polski, w ktorym jakie tematy? A to krowa w pipidowie pod sierpcem urodzila jagnieta, a to typ z siekiera terroryzuje wies, a to facet trzyma psa na za krotkim lancuchu. Zeby dowiedziec sie czegokolwiek (bez czytania paska), trzeba bylo czekac praktycznie do faktow. Dzis jest juz jeszcze gorzej - jaki program wieczorem? Albo gadki "ekspertow" od wszystkiego, na dowolny temat. Albo gadki politykow na dowolny temat, albo jakas inna slowna napieprzanka. A jak trafia sie madrzejsi goscie, to juz prowadzacy wierci sie jakby mial owsiki w tylku, no bo za dlugo gadaja i ogladalnosc zaraz spadnie, bo kowalski pojdzie po browara i przelaczy na kiepskich, klan albo inne na wspolnej. Krotko mowiac - zidiociale media nakrecaja zidiocenie widzow, a zidiociali widzowie ogladajac idiotyczne wiadomosci zidiocialych mediow, zmuszaja te media do puszczania idiotycznych informacji "no bo ogladalnosc". Bledne kolo, ale nie widzialbym w tym teorii spiskowej.
Kurcze, serio caly czas ten temat leci non stop w mediach? W tutejszych rezimowkach anglojezycznych jedyny sensowny temat to wizyta wicepremiera Chin w USA - ci to dopiero maja przesiew informacji
15 lutego 2012, 14:33 [cytuj]
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17039548 - btw. Piotruś już szykuje się na nowego bossa reprezentacji

Ciekawe czy Harry wciaz ma zagwarantowaną jakąś prowizję przy kolejnym transferze
http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17039548 - btw. Piotruś już szykuje się na nowego bossa reprezentacji ;) Ciekawe czy Harry wciaz ma zagwarantowaną jakąś prowizję przy kolejnym transferze ;)
15 lutego 2012, 14:42 [cytuj]
halabala powiedział/a:
Kurcze, serio caly czas ten temat leci non stop w mediach? W tutejszych rezimowkach anglojezycznych jedyny sensowny temat to wizyta wicepremiera Chin w USA - ci to dopiero maja przesiew informacji
Mam identycznie jak Ty, dlatego też oglądam jedynie kanały naukowe oraz perełki typu The Simpsons na FOX HD itp. Media w Polsce sięgnęły dnia.
A odnośnie tego co napisał Ginola, to ja bym raczej to widział tak.
Afera lekowa -> Sprawa ACTA -> Stadion Narodowy = fuszerka - > kibice Legii i Wisły - > premia dla jakiegoś błazna z COS. Czy ktoś jeszcze mówi o aferze lekowej ? zapomniane bo znaleźli kolejną aferę, co przedstawiłem powyżej
Mam identycznie jak Ty, dlatego też oglądam jedynie kanały naukowe oraz perełki typu The Simpsons na FOX HD itp. Media w Polsce sięgnęły dnia.
A odnośnie tego co napisał Ginola, to ja bym raczej to widział tak.
Afera lekowa -> Sprawa ACTA -> Stadion Narodowy = fuszerka - > kibice Legii i Wisły - > premia dla jakiegoś błazna z COS. Czy ktoś jeszcze mówi o aferze lekowej ? zapomniane bo znaleźli kolejną aferę, co przedstawiłem powyżej :)
15 lutego 2012, 14:47 [cytuj]
http://www.givemefootball.com/premier-league/rangers-demise-could-be-tip-of-iceberg
Ciekawe kto następny :/
http://www.givemefootball.com/premier-league/rangers-demise-could-be-tip-of-iceberg
Ciekawe kto następny :/
15 lutego 2012, 15:18 [cytuj]
ginola, ja mam z tym trochę problem. Z jednej strony bronie się przed czarno-białą wizją świata, z drugiej pociągające są historie typu Wag the dog czyli, że ktoś za tym stoi.
Możliwe, że sprawa tej dziewczynki to taki Narodowy dla tych niezainteresowanych sportem. Z drugiej strony rzucanie dodatkowych tematów w kontrowersyjnych kwestiach nie sprzyjałoby ogólno-przyjętej tezie jak to pobrano za to łapówki itd. Czy rząd ryzykowałby aż tak? Chyba, że ja szaraczek, pojęcia nie mam co się przy dużej kasie w człowieku dzieje?
Ciekawa sprawa jest z ACTA, bo okazało się, że jest rzecz która jednoczy tak skrajnie różne środowiska. Prawie jak Izrael na arenie międzynarodowej. Przy okazji okazało się ile warci są nasi ( i nie tylko) posłowie w PE, z których chyba nikt nie przeczytał za czym głosował.
To tak bardziej z rozmów z ludźmi, którzy tv oglądają, bo sam lecę raczej na gazetach i radiu.
ginola, ja mam z tym trochę problem. Z jednej strony bronie się przed czarno-białą wizją świata, z drugiej pociągające są historie typu Wag the dog czyli, że ktoś za tym stoi.
Możliwe, że sprawa tej dziewczynki to taki Narodowy dla tych niezainteresowanych sportem. Z drugiej strony rzucanie dodatkowych tematów w kontrowersyjnych kwestiach nie sprzyjałoby ogólno-przyjętej tezie jak to pobrano za to łapówki itd. Czy rząd ryzykowałby aż tak? Chyba, że ja szaraczek, pojęcia nie mam co się przy dużej kasie w człowieku dzieje?
Ciekawa sprawa jest z ACTA, bo okazało się, że jest rzecz która jednoczy tak skrajnie różne środowiska. Prawie jak Izrael na arenie międzynarodowej. Przy okazji okazało się ile warci są nasi ( i nie tylko) posłowie w PE, z których chyba nikt nie przeczytał za czym głosował.
To tak bardziej z rozmów z ludźmi, którzy tv oglądają, bo sam lecę raczej na gazetach i radiu
15 lutego 2012, 16:15 [cytuj]
Siara powiedział/a:
Jedyne z czym się z ginolą nie zgadzam to sprawa Rutkowskiego - mam generalnie w dupie metody w takich sprawach, jak kogoś podejrzewa się o morderstwo i jest się tego niemalże w 99% pewnym, to takie metody "zastraszania i manipulacji" uznaję za dopuszczalne, tym bardziej że policja w swoich grach operacyjnych też takie rzeczy stosuje.
Serio Siara? Zaprzeczasz slowom tego ciamajdy sokołowskiego(rzecznik policji) on mowil nie tak dawno ze im nie wolno pytac bezposrednio matki dziecka czy to nie ona jej zrobia, ba nie wolno im mowic przyznaj sie to dostaniesz mniejszy wyrok czy metody znane z serialu w11 typu zgnijesz w wiezieniu. Ja juz nie wiem jedni(tvn i ich w11) pokazuja obraz policji, gdzie w pokojach przesluchan tak magluja ludzi ze glowa mala a taki rzecznik mowi ale nam nie wolno wywierac presji, robic niczego wbrew woli rodziny.
Nosz kur... jak slysze takie gadanie to sie dziwie po kiego ciula im podwyzki jak nic im nie wolno. Pierwsza rzecz: Matka zglasza porwanie dziecka to przychodzi technik informatyk i zaklada podsluch(bo przeciez skoro porwanie to moze byc kwestia okupu) Rodzina sie nie zgadza to robi sie podsluch na dziko(w aucie pod domem). Skoro matka nie chciala pomagac(a z gadki policji wychodzi na to ze nie chciala) to staje sie ona glowna podejrzana(a taka osobe zabiera sie na dolek i probuje wyciagnac przyznanie sie)
Serio Siara? Zaprzeczasz slowom tego ciamajdy sokołowskiego(rzecznik policji) on mowil nie tak dawno ze im nie wolno pytac bezposrednio matki dziecka czy to nie ona jej zrobia, ba nie wolno im mowic przyznaj sie to dostaniesz mniejszy wyrok czy metody znane z serialu w11 typu zgnijesz w wiezieniu. Ja juz nie wiem jedni(tvn i ich w11) pokazuja obraz policji, gdzie w pokojach przesluchan tak magluja ludzi ze glowa mala a taki rzecznik mowi ale nam nie wolno wywierac presji, robic niczego wbrew woli rodziny.
Nosz kur... jak slysze takie gadanie to sie dziwie po kiego ciula im podwyzki jak nic im nie wolno. Pierwsza rzecz: Matka zglasza porwanie dziecka to przychodzi technik informatyk i zaklada podsluch(bo przeciez skoro porwanie to moze byc kwestia okupu) Rodzina sie nie zgadza to robi sie podsluch na dziko(w aucie pod domem). Skoro matka nie chciala pomagac(a z gadki policji wychodzi na to ze nie chciala) to staje sie ona glowna podejrzana(a taka osobe zabiera sie na dolek i probuje wyciagnac przyznanie sie)
15 lutego 2012, 16:21 [cytuj]
A propos tego o czym pisze Pawel - czyli suflowania tematów do mediów, polecam książkę Eryka Mistewicza (nie pamiętam teraz tytułu), który stworzył na ten temat teorię, wykorzystywaną w praktyce praktycznie przez wszystkich polityków. Mistewicz wprawdzie sprawia wrażenie buraka, no i jedzie na tej jednej teorii cały czas jako "ekspert", ale jest ona akurat prawdziwa.
Zresztą przy okazji anegdotka - za rządów PIS Zbigniew Ziobro, wtedy minister sprawiedliwości, na imprezie po paru głębszych założył się ze współbiesiadnikami, że za 5 minut znajdzie się na czerwonym pasku. Na chwilę wyszedł, wykonał telefon i faktycznie za moment cytat z ziobry szedł na czerwono. Tak działa tvn24, tak działają media.
A propos tego o czym pisze Pawel - czyli suflowania tematów do mediów, polecam książkę Eryka Mistewicza (nie pamiętam teraz tytułu), który stworzył na ten temat teorię, wykorzystywaną w praktyce praktycznie przez wszystkich polityków. Mistewicz wprawdzie sprawia wrażenie buraka, no i jedzie na tej jednej teorii cały czas jako "ekspert", ale jest ona akurat prawdziwa.
Zresztą przy okazji anegdotka - za rządów PIS Zbigniew Ziobro, wtedy minister sprawiedliwości, na imprezie po paru głębszych założył się ze współbiesiadnikami, że za 5 minut znajdzie się na czerwonym pasku. Na chwilę wyszedł, wykonał telefon i faktycznie za moment cytat z ziobry szedł na czerwono. Tak działa tvn24, tak działają media
15 lutego 2012, 18:14 [cytuj]
Siara powiedział/a:
ja się zgadzam z ginolą - był to chwytliwy temat i w niewygodnym czasie - z pewnością takie rzeczy zdarzają się dużo częściej. Kobitka jest z Sosnowca, znam osoby, które tą laskę znają osobiście i dobrego zdania o niej nie mają. Patologia w rodzinie totalna, a podobno mega katolicka (

). Temat rozdmuchany przez media, bo takie tematy w Polsce są chwytliwe, a jak jeszcze jest ciężki politycznie czas, to trzeba łapać się wszystkiego. Włączyłem tvn24 i po 20 minutach wyłączyłem, bo nie mogłem słuchać na okrągło tego samego. Katarzyna W, Katarzyna W... Może i teoria spiskowa, ale to tajemnica poliszynela, że politycy rządzą telewizją i jeśli znajduje się coś chwytliwego co może odwrócić chociaż na chwilę uwagę od prawdziwie ważnych tematów, to to zrobią. Jedyne z czym się z ginolą nie zgadzam to sprawa Rutkowskiego - mam generalnie w dupie metody w takich sprawach, jak kogoś podejrzewa się o morderstwo i jest się tego niemalże w 99% pewnym, to takie metody "zastraszania i manipulacji" uznaję za dopuszczalne, tym bardziej że policja w swoich grach operacyjnych też takie rzeczy stosuje. Kolejna rzecz rozdmuchana przez media, żeby odwrócić uwagę od nieudolności policji, a raczej prawa, które ogranicza jej pracę, a które zmienione nie zostanie, bo politycy się boją, że za chwilę opozycja pałami dobierze im się do dupy

jakkolwiek to brzmi

Co do Rutkowskiego to nie ma on licencji, ale ma ją jego biuro, którego jest właścicielem. Kolejna luka w durnie skonstruowanym prawie i mogą mu jedynie naskakać. Medialna pluskwa, ale niech sobie robi, to co robi i trzepie kasę. Nie widzę szkód z jego pracy, raczej tylko ludzką zazdrość, że gość może mieć dupy, kasę, być regularnie w mediach, a jeszcze robi ze swoimi kolegami to czego go ZOMO nauczyło, więc pewnie to co zawsze chciał robić. I ma z tego tyle kasy, ile każdy dziennikarzyna krytykujący go nie zobaczy przez całe życie
To po kolei:
zawsze jest tak, że jak coś takiego wyjdzie to "patologia" i wszyscy wiedzieli. Od razu przypomina mi się jak zabili Popiełuszkę, to na podwórku co drugi kolega był jego rodziną. Tylko Piotrowskiego nikt nie chciał znać. Skoro wszyscy widzieli "jak jest" to dlaczego wcześniej nikt nie interweniował? Zapomniałem, wtedy byłby konfidentem, a to najcięższy grzech prawdziwego Polaka. A na koniec wychodzi, że i tak policja winna.
Totalnie nie zgadzam się co do Rutkowskiego. Właśnie bardzo ważne jest to jak się do pewnych rzeczy dochodzi. Równie dobrze mógł jej wmówić, że strzelała do papieża. W ogóle co to za koleś jest?
To po kolei:
zawsze jest tak, że jak coś takiego wyjdzie to "patologia" i wszyscy wiedzieli. Od razu przypomina mi się jak zabili Popiełuszkę, to na podwórku co drugi kolega był jego rodziną. Tylko Piotrowskiego nikt nie chciał znać. Skoro wszyscy widzieli "jak jest" to dlaczego wcześniej nikt nie interweniował? Zapomniałem, wtedy byłby konfidentem, a to najcięższy grzech prawdziwego Polaka. A na koniec wychodzi, że i tak policja winna.
Totalnie nie zgadzam się co do Rutkowskiego. Właśnie bardzo ważne jest to jak się do pewnych rzeczy dochodzi. Równie dobrze mógł jej wmówić, że strzelała do papieża. W ogóle co to za koleś jest?
15 lutego 2012, 20:20 [cytuj]
To jest koles, ktory w 10 minut zrobil to co policja przez tydzien czasu. Wyjmij Rutkowskiego to nadal byloby, ze matke ktos jebnal w glowe w parku i szukali by profilu psychologicznego sprawcy.
Wazne jest jak dochodzi, ale w pewnych sprawach stawia sie wszystko na jedna karte. Nie moze byc tak, ze policja cacka sie gosciem(domniemanym morderca np) bo im prawo blokuje mozliwosc brania go w kleszcze od d...py strony. Byl kiedys taki serial(nie pamietam jak sie zwal) o glinach gral w nim Grabowski, Mohr i ten co go teraz wszedzie pelno Marcin Dorocinski. Tak sie powinno z przestepcami postepowac. Tu szepnac slowko, ze jak sie przyzna to bedzie mial lzej w innym przypadku zapewnic goscia, ze mu sie zalatwi kolezanke imieniem Gustaw w pierdlu. Jak slysze, ze policja musi najpierw oddawac strzaly ostrzegawcze to mnie smiech ogarnia
To jest koles, ktory w 10 minut zrobil to co policja przez tydzien czasu. Wyjmij Rutkowskiego to nadal byloby, ze matke ktos jebnal w glowe w parku i szukali by profilu psychologicznego sprawcy.
Wazne jest jak dochodzi, ale w pewnych sprawach stawia sie wszystko na jedna karte. Nie moze byc tak, ze policja cacka sie gosciem(domniemanym morderca np) bo im prawo blokuje mozliwosc brania go w kleszcze od d...py strony. Byl kiedys taki serial(nie pamietam jak sie zwal) o glinach gral w nim Grabowski, Mohr i ten co go teraz wszedzie pelno Marcin Dorocinski. Tak sie powinno z przestepcami postepowac. Tu szepnac slowko, ze jak sie przyzna to bedzie mial lzej w innym przypadku zapewnic goscia, ze mu sie zalatwi kolezanke imieniem Gustaw w pierdlu. Jak slysze, ze policja musi najpierw oddawac strzaly ostrzegawcze to mnie smiech ogarnia
15 lutego 2012, 21:07 [cytuj]
Co w ogóle właśnie za bramę zasadził Boateng. To chyba największe nieporozumienie transferowe od czasu jak kibicuję Kogutom, totalnie został u nas chłopak zmarnowany.
Co do tematu - aapa, nie bądź śmieszny. Co miałby taki ktoś zrobić, pójść na policję i powiedzieć, że "w tej rodzinie się źle dzieje i niech pan im pogrozi palcem"? Bez jaj. Ale poglądu kilku osób o "słabej" pozycji policji w Polsce za bardzo nie kumam, naprawdę wiecie o czym mówicie? Może inaczej, mieliście kiedyś styczność z policją? Tak na serio, nie za przechodzenie na czerwonym?
Co w ogóle właśnie za bramę zasadził Boateng. To chyba największe nieporozumienie transferowe od czasu jak kibicuję Kogutom, totalnie został u nas chłopak zmarnowany.
Co do tematu - aapa, nie bądź śmieszny. Co miałby taki ktoś zrobić, pójść na policję i powiedzieć, że "w tej rodzinie się źle dzieje i niech pan im pogrozi palcem"? Bez jaj. Ale poglądu kilku osób o "słabej" pozycji policji w Polsce za bardzo nie kumam, naprawdę wiecie o czym mówicie? Może inaczej, mieliście kiedyś styczność z policją? Tak na serio, nie za przechodzenie na czerwonym?
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!