Forum dyskusyjne
16 lutego 2012, 15:16 [cytuj]
ano maja tu siec hurtowni i sklepow spozywczych. Poza tym sa w prawie kazdym wiekszym hipermarkecie holenderskim na polkach z polska zywnoscia.
Zoltrix u nich tak a u nas pewnie tylko...?
Spadam na Amsterdam Arena. Licze ze muly dostana po tylku
ano maja tu siec hurtowni i sklepow spozywczych. Poza tym sa w prawie kazdym wiekszym hipermarkecie holenderskim na polkach z polska zywnoscia.
Zoltrix u nich tak a u nas pewnie tylko...?
Spadam na Amsterdam Arena. Licze ze muly dostana po tylku :D
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
16 lutego 2012, 16:42 [cytuj]
ginola powiedział/a:
Wiem, że brzmi to niczym spiskowa teoria dziejów, do której głoszenia bardziej nadawałby się Marcin (nie Baro tylko ten drugi),
To żadna spiskowa teoria. To czysta prawda, której przerażone Kaczyńskim-faszystą lemingi nie dostrzegają
A poza tym odpowiedział Ci Halabala. Ludzie sobie znaleźli sobie nowy serial kryminalny, tyle że bardziej emocjonujący bo dziejący się naprawdę. A nawet nie tyle "dziejący się" co rozdmuchiwany bo miałem wrażenie, że działo się w sprawie o wiele mniej niż pokazywały to sępy z tvn24 czy tam innych stacyj.
To żadna spiskowa teoria. To czysta prawda, której przerażone Kaczyńskim-faszystą lemingi nie dostrzegają:P
A poza tym odpowiedział Ci Halabala. Ludzie sobie znaleźli sobie nowy serial kryminalny, tyle że bardziej emocjonujący bo dziejący się naprawdę. A nawet nie tyle "dziejący się" co rozdmuchiwany bo miałem wrażenie, że działo się w sprawie o wiele mniej niż pokazywały to sępy z tvn24 czy tam innych stacyj
16 lutego 2012, 19:47 [cytuj]
http://sports.yahoo.com/blogs/soccer-dirty-tackle/milan-dominating-arsenal-ruined-wojciech-szczesny-attempt-put-233241644.html
Szczęsny chyba trochę za dużo gada
http://sports.yahoo.com/blogs/soccer-dirty-tackle/milan-dominating-arsenal-ruined-wojciech-szczesny-attempt-put-233241644.html
Szczęsny chyba trochę za dużo gada :D
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
17 lutego 2012, 16:08 [cytuj]
http://www.angielskapilka.com/news/450,mln,,za,tottenham,%7Bsessid%7D.html
Bardzo interesujące...
http://www.angielskapilka.com/news/450,mln,,za,tottenham,%7Bsessid%7D.html
Bardzo interesujące
17 lutego 2012, 16:30 [cytuj]
Jeśli Levy by został,a była by kasa, to czemu nie? Dodatkowy hajs na transfery.
Jeśli Levy by został,a była by kasa, to czemu nie? Dodatkowy hajs na transfery
17 lutego 2012, 20:47 [cytuj]
Ale jako prezes mógłby być później wywalony na "zbity ryj"
Ale jako prezes mógłby być później wywalony na "zbity ryj"
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
17 lutego 2012, 22:54 [cytuj]
Chcecie mieć drugi Manchester City na white hart lane? Ja jestem na nie. Tottenham jest systematycznie budowaną drużyną i taką pownien pozostać. Ktoś ostatnio pisał, że City zabija futbol kupując wszystkich najlepszych piłkarzy a my pewnie zaczęlibyśmy robić to samo.
Chcecie mieć drugi Manchester City na white hart lane? Ja jestem na nie. Tottenham jest systematycznie budowaną drużyną i taką pownien pozostać. Ktoś ostatnio pisał, że City zabija futbol kupując wszystkich najlepszych piłkarzy a my pewnie zaczęlibyśmy robić to samo
17 lutego 2012, 23:00 [cytuj]
Walu darowanemu koniowi sie nie zaglada w zeby. Jakby ktos nam z nieba dal 300 mln funtow na transfery to brac i nie pytac dlaczego. Jakie zabijanie futbolu. Dla mnie od okolo 2004 roku nie graja pilkarze tylko miliony funtow. Powiem to ze smutkiem na twarzy, ale 3/4 naszego klubu(od BAE po Defoe) jakby im dac gwarancje dojscia do finalu LM z takim liverpoolem czy Chelsea plus do tego 2 x pensje co u nas to poszliby bez mrugniecia okiem. Pilkarski swiat dobrze podsumowala kiedys gafa robinho, jak na konferencji po przyjsciu do Man City mowil, ze sie cieszy z transferu do chelsea. Taka prawda jesli czolowe kluby beda wydawac miliony funtow to albo dobiegamy do peletonu i robimy tak jak oni, albo idziemy jak Wengiel z Woolami.
Walu darowanemu koniowi sie nie zaglada w zeby. Jakby ktos nam z nieba dal 300 mln funtow na transfery to brac i nie pytac dlaczego. Jakie zabijanie futbolu. Dla mnie od okolo 2004 roku nie graja pilkarze tylko miliony funtow. Powiem to ze smutkiem na twarzy, ale 3/4 naszego klubu(od BAE po Defoe) jakby im dac gwarancje dojscia do finalu LM z takim liverpoolem czy Chelsea plus do tego 2 x pensje co u nas to poszliby bez mrugniecia okiem. Pilkarski swiat dobrze podsumowala kiedys gafa robinho, jak na konferencji po przyjsciu do Man City mowil, ze sie cieszy z transferu do chelsea. Taka prawda jesli czolowe kluby beda wydawac miliony funtow to albo dobiegamy do peletonu i robimy tak jak oni, albo idziemy jak Wengiel z Woolami
18 lutego 2012, 00:21 [cytuj]
Walu powiedział/a:
Chcecie mieć drugi Manchester City na white hart lane? Ja jestem na nie. Tottenham jest systematycznie budowaną drużyną i taką pownien pozostać. Ktoś ostatnio pisał, że City zabija futbol kupując wszystkich najlepszych piłkarzy a my pewnie zaczęlibyśmy robić to samo
I tutaj zgodzę się z Tobą w 100%. Drużyna, która jeszcze 3 lata temu była na ostatnim miejscu po kilku kolejkach z dużą stratą do kolejnego zespołu, bez żadnych wielkich transferów po 3 latach walczy o mistrzostwo Anglii. Ja osobiście nie chcę, żeby do nas w każdym okienku przychodziło do nas 2-3 piłkarzy z nazwiskiem za 20-30 mln euro. Jak to ktoś kiedyś pisał na tej stronie lepiej kupić ten sam zegarek za 50 tys. funtów czy za 100 tys. funtów? Na to każdy zna odpowiedź. Polityka ekonomiczna Levy'ego jest świetna i bardzo skuteczna, po co zmieniać coś na siłę?
I tutaj zgodzę się z Tobą w 100%. Drużyna, która jeszcze 3 lata temu była na ostatnim miejscu po kilku kolejkach z dużą stratą do kolejnego zespołu, bez żadnych wielkich transferów po 3 latach walczy o mistrzostwo Anglii. Ja osobiście nie chcę, żeby do nas w każdym okienku przychodziło do nas 2-3 piłkarzy z nazwiskiem za 20-30 mln euro. Jak to ktoś kiedyś pisał na tej stronie lepiej kupić ten sam zegarek za 50 tys. funtów czy za 100 tys. funtów? Na to każdy zna odpowiedź. Polityka ekonomiczna Levy'ego jest świetna i bardzo skuteczna, po co zmieniać coś na siłę?
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
18 lutego 2012, 00:45 [cytuj]
Mysle ze wlasnie za to kochamy Spurs ze jest to klub budowany rozsadnie w ktorym sukcesow sie nie kupuje. Pozatym pieniadze nie graja, spojrzcie obecnie na takie kluby jak chelsea, l'pool czy malaga. Tam jest duzo kasy, a nasz poziom jest znacznie lepszy. Za przyklad mozemy brac manu, gdzie jest dobry trener i madra polityka transferowa. City sie wreszcie noga powinie, szejkowie sie znudza albo przestana szastac kasa. Jak juz napisalem wczesniej, pieniadze zabijaja futbol, ale takie kluby jak THFC to rodzynki ktore potrafia rywalizowac z naftodolarami. Nie jestesmy biednym klubem, ale nie mamy kasy z nikad, nie oszukujemy prawa sprzedajac fikcyjna nazwe stadionu. Jedyne czego nam trzeba to sukces w PL ( co moze sie udac za chwile ) oraz wiekszy stadion ( predzej czy pozniej ale sie uda ) A te pieniazki to niech sobie ten pan wsadzi w dupe, albo przekaze na fundacje walki z rakiem. My sobie bez nich poradzimy, a sukces bedzie wtedy smakowal wysmienicie.
Mysle ze wlasnie za to kochamy Spurs ze jest to klub budowany rozsadnie w ktorym sukcesow sie nie kupuje. Pozatym pieniadze nie graja, spojrzcie obecnie na takie kluby jak chelsea, l'pool czy malaga. Tam jest duzo kasy, a nasz poziom jest znacznie lepszy. Za przyklad mozemy brac manu, gdzie jest dobry trener i madra polityka transferowa. City sie wreszcie noga powinie, szejkowie sie znudza albo przestana szastac kasa. Jak juz napisalem wczesniej, pieniadze zabijaja futbol, ale takie kluby jak THFC to rodzynki ktore potrafia rywalizowac z naftodolarami. Nie jestesmy biednym klubem, ale nie mamy kasy z nikad, nie oszukujemy prawa sprzedajac fikcyjna nazwe stadionu. Jedyne czego nam trzeba to sukces w PL ( co moze sie udac za chwile ) oraz wiekszy stadion ( predzej czy pozniej ale sie uda ) A te pieniazki to niech sobie ten pan wsadzi w dupe, albo przekaze na fundacje walki z rakiem. My sobie bez nich poradzimy, a sukces bedzie wtedy smakowal wysmienicie
18 lutego 2012, 18:12 [cytuj]
ale Gan1982 przeciez mozna ow pieniazki wydac madrze(np na stadion). Zastanowcie sie czasami co piszecie. Ferguson ma w ...j kasy tylko jej nie wydaje. Lepiej miec xxxx milionow in plus na koncie i nie musiec ich wydawac niz nie miec kasy i sie glowic jak tu zarobic na stadion. Jesli jest mozliwosc(za jednym zamachem) rywalizowac z najlepszymi i jednoczesnie budowac stadion(bez fizycznych ciec budzetu klubowego) to jestem za. Przeciez to, ze ktos da 100 mln funtow na transfery nie oznacza, ze staniemy sie drugim city. Na klub z aspiracjami mistrzowskimi i LM trzeba przeznaczyc przynajmniej te 40 mln co sezon na wzmocnienia czy uzupelnienia skladu. W pewnym momencie trio Bale, Modric VdV sie wypali i nie bedzie tej magii jaka jest teraz. To nasz pierwszy tak zajebisty sezon, a wy myslicie ze juz tak bedzie do us...nej smierci. No prosze was. Gramy dobrze, ale trzeba wrzucic nastepny bieg i grac jeszcze lepiej. No chyba ze myslicie o naszym skladzie jako o skladzie na rowni z realami, barcelonami czy manchesterami. Przeciez to prawie ze identyczny sklad co przegral z realem w LM. Kto nie widzi potrzeby wzmacniania sie graczami z najwyzszej polki ten slepy(najwyzsza polka nie koniecznie oznacza najdrozsza)
ale Gan1982 przeciez mozna ow pieniazki wydac madrze(np na stadion). Zastanowcie sie czasami co piszecie. Ferguson ma w ...j kasy tylko jej nie wydaje. Lepiej miec xxxx milionow in plus na koncie i nie musiec ich wydawac niz nie miec kasy i sie glowic jak tu zarobic na stadion. Jesli jest mozliwosc(za jednym zamachem) rywalizowac z najlepszymi i jednoczesnie budowac stadion(bez fizycznych ciec budzetu klubowego) to jestem za. Przeciez to, ze ktos da 100 mln funtow na transfery nie oznacza, ze staniemy sie drugim city. Na klub z aspiracjami mistrzowskimi i LM trzeba przeznaczyc przynajmniej te 40 mln co sezon na wzmocnienia czy uzupelnienia skladu. W pewnym momencie trio Bale, Modric VdV sie wypali i nie bedzie tej magii jaka jest teraz. To nasz pierwszy tak zajebisty sezon, a wy myslicie ze juz tak bedzie do us...nej smierci. No prosze was. Gramy dobrze, ale trzeba wrzucic nastepny bieg i grac jeszcze lepiej. No chyba ze myslicie o naszym skladzie jako o skladzie na rowni z realami, barcelonami czy manchesterami. Przeciez to prawie ze identyczny sklad co przegral z realem w LM. Kto nie widzi potrzeby wzmacniania sie graczami z najwyzszej polki ten slepy(najwyzsza polka nie koniecznie oznacza najdrozsza)
18 lutego 2012, 19:01 [cytuj]
Ale Panowie po co pisać że jesteście na nie jak i tak nikt nie ma tu nic do gadania. Joe Lewis i tak i tak niesie się z zamiarem sprzedania 30% udziałów w klubie wiec tego nie zmienimy. Osobiście już wole żeby przyszedł taki koleś z kasą niż taki co będzie jej skąpił i później będą pretensje i lamenty.
Ale Panowie po co pisać że jesteście na nie jak i tak nikt nie ma tu nic do gadania. Joe Lewis i tak i tak niesie się z zamiarem sprzedania 30% udziałów w klubie wiec tego nie zmienimy. Osobiście już wole żeby przyszedł taki koleś z kasą niż taki co będzie jej skąpił i później będą pretensje i lamenty
19 lutego 2012, 17:54 [cytuj]
Jin_tae, naprawdę myślisz, że gdyby ktoś zainwestował kasę w Tottenham to nic z tej puli nie zostałoby przeznaczone na transfery tylko cała kasa na nowy stadion? Nie chce mi się wierzyć. Pieniądze na transfery są o czym świadczy fakt że jesteśmy poważnie zainteresowani Hazardem który przecież potencjalnie mógłby kosztować z 30 mln albo to, że jesteśmy skłonni wydać 3 miliony na piłkarza, który w wieku 20 lat jest nadal tylko dobrze rokującym. Tym bardziej że w ostatnich kilku okienkach systematycznie się wzbogacamy a obecnie w zasadzie nie ma w kadrze piłkarzy którym trzeba płacić za siedzenie na ławce albo trybunach (no może jakieś Khumalo itp ale jaką on może mieć tygodniówkę? 10 tysięcy? 20?). Jeśli teraz kupimy dwóch trzech piłkarzy, którzy nas realnie wzmocnią to za rok możemy być mistrzami Anglii albo łotać barcelony i reale w lidze mistrzów i nikt nam wtedy nie powie że ktoś nam coś dał za darmo. To będzie sukces na który sobie zasłużymy a nie kupione mistrzostwo Anglii takie, jakie w tym roku zdobędzie City. Wolę nawet na ten sukces poczekać dłuzej niż mieć świadomość, ze udało się tylko dlatego że jakiś koleś kupił sobie nową zabawkę i dzięki jego pieniądzom mamy nowych piłkarzy. Takie mistrzostwo Anglii udowodniłoby wszystkim, że da się dobrze grać w piłkę budując zespół przeprowadzając przemyślane transfery bez żadnych dofinansowań od szejków czy innych Abramowiczów (chociaż akurat on ma jeszcze w tym wszystkim umiar).
Jin_tae, naprawdę myślisz, że gdyby ktoś zainwestował kasę w Tottenham to nic z tej puli nie zostałoby przeznaczone na transfery tylko cała kasa na nowy stadion? Nie chce mi się wierzyć. Pieniądze na transfery są o czym świadczy fakt że jesteśmy poważnie zainteresowani Hazardem który przecież potencjalnie mógłby kosztować z 30 mln albo to, że jesteśmy skłonni wydać 3 miliony na piłkarza, który w wieku 20 lat jest nadal tylko dobrze rokującym. Tym bardziej że w ostatnich kilku okienkach systematycznie się wzbogacamy a obecnie w zasadzie nie ma w kadrze piłkarzy którym trzeba płacić za siedzenie na ławce albo trybunach (no może jakieś Khumalo itp ale jaką on może mieć tygodniówkę? 10 tysięcy? 20?). Jeśli teraz kupimy dwóch trzech piłkarzy, którzy nas realnie wzmocnią to za rok możemy być mistrzami Anglii albo łotać barcelony i reale w lidze mistrzów i nikt nam wtedy nie powie że ktoś nam coś dał za darmo. To będzie sukces na który sobie zasłużymy a nie kupione mistrzostwo Anglii takie, jakie w tym roku zdobędzie City. Wolę nawet na ten sukces poczekać dłuzej niż mieć świadomość, ze udało się tylko dlatego że jakiś koleś kupił sobie nową zabawkę i dzięki jego pieniądzom mamy nowych piłkarzy. Takie mistrzostwo Anglii udowodniłoby wszystkim, że da się dobrze grać w piłkę budując zespół przeprowadzając przemyślane transfery bez żadnych dofinansowań od szejków czy innych Abramowiczów (chociaż akurat on ma jeszcze w tym wszystkim umiar)
20 lutego 2012, 13:59 [cytuj]
Fatalna sprawa z tym Newcastle. Nazwa stadionu tyle lat istniała i w taki sposób została zmieniona. Mam nadzieję, że u nas coś takiego się nie wydarzy. Co im przeszkadało, że zostanie tam napis St.James Park?
http://stadiony.net/aktualnosci/2012/02/newcastle_wandalizm_przeciwko_decyzjom_klubu_na_st_james_park
Fatalna sprawa z tym Newcastle. Nazwa stadionu tyle lat istniała i w taki sposób została zmieniona. Mam nadzieję, że u nas coś takiego się nie wydarzy. Co im przeszkadało, że zostanie tam napis St.James Park?
http://stadiony.net/aktualnosci/2012/02/newcastle_wandalizm_przeciwko_decyzjom_klubu_na_st_james_park
20 lutego 2012, 16:14 [cytuj]
Jedzie ktos na mecz naszej repy? Pewien pan wczoraj w lidze+ extra rzucal kontaktami na lewo i prawo(nawiasem mowiac mam ich wiecej w domu bo naliczylem ze 20) i wypalil tekstem, ze Harry bedzie na meczu z Portugalia. Nie wiem po co(moze ogladac lewego? xDD)
Jedzie ktos na mecz naszej repy? Pewien pan wczoraj w lidze+ extra rzucal kontaktami na lewo i prawo(nawiasem mowiac mam ich wiecej w domu bo naliczylem ze 20) i wypalil tekstem, ze Harry bedzie na meczu z Portugalia. Nie wiem po co(moze ogladac lewego? xDD)
20 lutego 2012, 16:35 [cytuj]
No co Ty Jin_tae... nie wiedziałeś, że od dłuższego czasu obserwujemy Krystynę
No co Ty Jin_tae... nie wiedziałeś, że od dłuższego czasu obserwujemy Krystynę ;)
Can't Smile Without You!!!
20 lutego 2012, 17:05 [cytuj]
Krystyna podobno po tym co zrobił Messi wczoraj z Valencią, wrócić (po raz 20) do Anglii xD, a miał chłopak podpisywać dożywotni kontrakt..
Krystyna podobno po tym co zrobił Messi wczoraj z Valencią, wrócić (po raz 20) do Anglii xD, a miał chłopak podpisywać dożywotni kontrakt
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
20 lutego 2012, 17:43 [cytuj]
Prosilbym jeszcze kogos z zacnego grona forumowiczow(Ginola, Aapa, Raku czy Siara)o geneze slowa wybitny.
Wczoraj Pan Swierczewski w odniesieniu do swojej osoby(kilkakrotnie) uzyl slowa wybitny reprezentant(jestem wybitnym reprezentantem)
Prosilbym jeszcze kogos z zacnego grona forumowiczow(Ginola, Aapa, Raku czy Siara)o geneze slowa wybitny.
Wczoraj Pan Swierczewski w odniesieniu do swojej osoby(kilkakrotnie) uzyl slowa wybitny reprezentant(jestem wybitnym reprezentantem)
20 lutego 2012, 18:00 [cytuj]
70 występów w reprezentacji Polski przez jedenaście lat (1992-2003), wicemistrzostwo Olimpijskie z Barcelony w 1992 roku. Wybitny to może zbyt duże słowo, ale serca do gry w naszych barwach to mu nigdy nie brakowało. Nie to co niektórym teraz...
70 występów w reprezentacji Polski przez jedenaście lat (1992-2003), wicemistrzostwo Olimpijskie z Barcelony w 1992 roku. Wybitny to może zbyt duże słowo, ale serca do gry w naszych barwach to mu nigdy nie brakowało. Nie to co niektórym teraz
20 lutego 2012, 18:08 [cytuj]
Ci, którzy zagrali w reprze conajmniej 60 spotkań, automatycznie wchodzą w skład klubu "Wybitnego Reprezentanta Polski". Tak to już jest Jin_tae. Made in Poland
Ci, którzy zagrali w reprze conajmniej 60 spotkań, automatycznie wchodzą w skład klubu "Wybitnego Reprezentanta Polski". Tak to już jest Jin_tae. Made in Poland ;)