Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  41  42  43  44  45    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » O wszystkim i o niczym
11 marca 2012, 12:43 [cytuj]
Michał co masz do europeizacji krajów w europie, bo chyba to Cie tak roześmiało? Mi nic a nic nie przeszkadza, że Niemiec, Anglik czy Holender przyjedzie do Polski pracować i żyć. Chciałbym żyć w takim świecie, gdzie kiedy chcę jadę sobie do takiej Ameryki czy chociażby do Japonii i bez problemu znajduję pracę, a urzędy nie robią mi żadnych problemów.

Natomiast jeśli chodzi o to, że każdy o tym wie to nie chcę drążyć tematu abyś po rozmowie nie szukał cyngla na mnie
Michał co masz do europeizacji krajów w europie, bo chyba to Cie tak roześmiało? Mi nic a nic nie przeszkadza, że Niemiec, Anglik czy Holender przyjedzie do Polski pracować i żyć. Chciałbym żyć w takim świecie, gdzie kiedy chcę jadę sobie do takiej Ameryki czy chociażby do Japonii i bez problemu znajduję pracę, a urzędy nie robią mi żadnych problemów. Natomiast jeśli chodzi o to, że każdy o tym wie to nie chcę drążyć tematu abyś po rozmowie nie szukał cyngla na mnie
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
11 marca 2012, 15:16 [cytuj]
stary widzę, że się rozkręcasz :rotfl: .....rozumiem że przez europeizacje krajów w europie masz na myśli europeizacje krajów europejskich leżących w Europie, ale będących zbyt mało europejskimi choć leżą w Europie....hmmm....masz racje taka na przykład Holandia faktycznie jest już mało europejska, tyle elementu napływowego z całego świata, że faktycznie ta kultura europejska trochę się gubi. Rozumiem więc, że przez europeizacje masz na myśli pozbycie się elementu obcego i powrót do tradycyjnych wartości europejskich....
Podziwiam twoją odwagę i determinację ale stary uważaj bo jakiś poprawny politycznie przeczyta o tej twojej europeizacji krajów europejskich i problemy będziesz miał.... ej, pociągnijmy ten temat jeszcze troszeczkę.... napisz co masz na myśli przez europeizację...proszę, proszę ....
stary widzę, że się rozkręcasz :rotfl: .....rozumiem że przez europeizacje krajów w europie masz na myśli europeizacje krajów europejskich leżących w Europie, ale będących zbyt mało europejskimi choć leżą w Europie....hmmm....masz racje taka na przykład Holandia faktycznie jest już mało europejska, tyle elementu napływowego z całego świata, że faktycznie ta kultura europejska trochę się gubi. Rozumiem więc, że przez europeizacje masz na myśli pozbycie się elementu obcego i powrót do tradycyjnych wartości europejskich.... Podziwiam twoją odwagę i determinację ale stary uważaj bo jakiś poprawny politycznie przeczyta o tej twojej europeizacji krajów europejskich i problemy będziesz miał.... ej, pociągnijmy ten temat jeszcze troszeczkę.... napisz co masz na myśli przez europeizację...proszę, proszę
11 marca 2012, 17:38 [cytuj]
europeizacje miałem na myśli iście z duchem Unii Europejskiej(a Unia w swoim zarodku miała pozbywać się barier i przeszkód przy chociażby podejmowaniu pracy czy kupnie mieszkania)

Dlatego nie przeszkadza mi multum muzułmanów(od turków po Egipcjan) tu w NL. Mam kumpli i Arabów i Holendrów jak i Chińczyków. Dla mnie jak kiedyś napisałem różnica między ludźmi jest jedna. "Dobrzy ludzie - źli ludzie" Innej różnicy nie widzę. Dla mnie tradycyjne wartości europejskie to nie jest chrześcijaństwo(choć jestem chrześcijaninem). Nie przeszkadza mi fakt, że tu na ulicy spotkam 60 letnie małżeństwo całujące się w parku czy dwie lasencje. Nie przeszkadza mi eutanazja na żądanie. Jedyne co mi tu nie pasuje to aborcja. W dzisiejszych czasach kobiety jak i my faceci umiemy się tak zabezpieczać, że aby zaliczyć wpadkę trzeba być mega idiotą.

Miałem kiedyś koleżankę w gimnazjum, która twierdziła, że jak będzie się kochać w pozycji stojącej to nie zaciąży bo płyn faceta pod wpływem grawitacji wyleci z niej na podłogę...

A o cynglu to miałem na myśli fakt, że gdy pierwszy raz przyjechałem do NL to większość tzw wsioków(nie w sensie mieszkańców wsi tylko zachowania) pochodziło z Twoich regionów Gliwice, Lublin etc. Chciałem napisać, że największą wiochę robią tzw poniemieccy Polacy z podwójnym paszportem. W tamtych czasach wiele razy spotkałem się z tekstem w stronę mojej osoby " Ty ale ja mam niemiecki paszport, więc powinienem być lepiej traktowany niż Ty na Polskich papierach"

Nie wiem z czego to wynikało, ale ludzie na podwójnych dokumentach(paszportach) stawiali siebie wyżej w hierarchii niż reszta Polaków. O to myślałem, że będziesz mógł czuć się urażony :rotfl:
europeizacje miałem na myśli iście z duchem Unii Europejskiej(a Unia w swoim zarodku miała pozbywać się barier i przeszkód przy chociażby podejmowaniu pracy czy kupnie mieszkania) Dlatego nie przeszkadza mi multum muzułmanów(od turków po Egipcjan) tu w NL. Mam kumpli i Arabów i Holendrów jak i Chińczyków. Dla mnie jak kiedyś napisałem różnica między ludźmi jest jedna. "Dobrzy ludzie - źli ludzie" Innej różnicy nie widzę. Dla mnie tradycyjne wartości europejskie to nie jest chrześcijaństwo(choć jestem chrześcijaninem). Nie przeszkadza mi fakt, że tu na ulicy spotkam 60 letnie małżeństwo całujące się w parku czy dwie lasencje. Nie przeszkadza mi eutanazja na żądanie. Jedyne co mi tu nie pasuje to aborcja. W dzisiejszych czasach kobiety jak i my faceci umiemy się tak zabezpieczać, że aby zaliczyć wpadkę trzeba być mega idiotą. Miałem kiedyś koleżankę w gimnazjum, która twierdziła, że jak będzie się kochać w pozycji stojącej to nie zaciąży bo płyn faceta pod wpływem grawitacji wyleci z niej na podłogę... A o cynglu to miałem na myśli fakt, że gdy pierwszy raz przyjechałem do NL to większość tzw wsioków(nie w sensie mieszkańców wsi tylko zachowania) pochodziło z Twoich regionów Gliwice, Lublin etc. Chciałem napisać, że największą wiochę robią tzw poniemieccy Polacy z podwójnym paszportem. W tamtych czasach wiele razy spotkałem się z tekstem w stronę mojej osoby " Ty ale ja mam niemiecki paszport, więc powinienem być lepiej traktowany niż Ty na Polskich papierach" Nie wiem z czego to wynikało, ale ludzie na podwójnych dokumentach(paszportach) stawiali siebie wyżej w hierarchii niż reszta Polaków. O to myślałem, że będziesz mógł czuć się urażony :rotfl:
12 marca 2012, 22:08 [cytuj]
gin_tea miało być śmiesznie a zaczyna być tragicznie. Europeizacja to iście z duchem UE czyli bez barierowe kupno mieszkania, czy wyjazd na zakupy do Czech...
Ty kup sobie jakiś słownik czy encyklopedie. A i na mapę Polski popatrz czasem, bo te moje regiony Gliwice, Lublin etc to już totalnie cię pogrążyły....a taki światowy i kolegów z Chin i Półwyspu Arabskiego ma ....
P.S. to link na mapę Polski. Sprawdź gdzie Lublin a gdzie Gliwice
http://mapy.google.pl/
gin_tea miało być śmiesznie a zaczyna być tragicznie. Europeizacja to iście z duchem UE czyli bez barierowe kupno mieszkania, czy wyjazd na zakupy do Czech... Ty kup sobie jakiś słownik czy encyklopedie. A i na mapę Polski popatrz czasem, bo te moje regiony Gliwice, Lublin etc to już totalnie cię pogrążyły....a taki światowy i kolegów z Chin i Półwyspu Arabskiego ma .... P.S. to link na mapę Polski. Sprawdź gdzie Lublin a gdzie Gliwice http://mapy.google.pl/
12 marca 2012, 22:10 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=BVuNrNuRJM0

ten link to tak żeby ten temat już zmienić.

A i Anale zremisowały.....

Pozdrawiam
http://www.youtube.com/watch?v=BVuNrNuRJM0 ten link to tak żeby ten temat już zmienić. A i Anale zremisowały..... Pozdrawiam
12 marca 2012, 22:55 [cytuj]
No właśnie nie, wbili w ostatniej minucie, co za nie fart.
No właśnie nie, wbili w ostatniej minucie, co za nie fart
12 marca 2012, 22:58 [cytuj]
A Arsenal robi swoje i zasłużenie wygrywa jak zawsze w doliczonym czasie gry. No i są już bardzo blisko. 10pkt straty 3 porażki Tottenhamu, 3 wygrane Arsenalu i teraz tylko i aż 1 pkt. Szczęsny chyba nie przypadkiem mówił,że chce skończyć sezon przed Tottenhamem i chyba się nie myli jeśli Harry im porządnego opier... nie da. Śmiać się czy płakać? Sam już nie wiem... :/
A Arsenal robi swoje i zasłużenie wygrywa jak zawsze w doliczonym czasie gry. No i są już bardzo blisko. 10pkt straty 3 porażki Tottenhamu, 3 wygrane Arsenalu i teraz tylko i aż 1 pkt. Szczęsny chyba nie przypadkiem mówił,że chce skończyć sezon przed Tottenhamem i chyba się nie myli jeśli Harry im porządnego opier... nie da. Śmiać się czy płakać? Sam już nie wiem... :/
12 marca 2012, 22:58 [cytuj]
Chyba twój skuter się nieco rozpędził...
Chyba twój skuter się nieco rozpędził
Can't Smile Without You!!!
12 marca 2012, 23:14 [cytuj]
oglądałem 2gą połowę i niestety arsenal gniótł Newcastle przez całe 45', nie wyszli na prowadzenie przed doliczonym czasem tylko przez swoją fatalną skuteczność. Niestety musimy zacząć wygrywać bo prezentów od naszych sąsiadów za wiele już nie dostaniemy jeśli utrzymają formę i zdrowie RVP.
oglądałem 2gą połowę i niestety arsenal gniótł Newcastle przez całe 45', nie wyszli na prowadzenie przed doliczonym czasem tylko przez swoją fatalną skuteczność. Niestety musimy zacząć wygrywać bo prezentów od naszych sąsiadów za wiele już nie dostaniemy jeśli utrzymają formę i zdrowie RVP
12 marca 2012, 23:15 [cytuj]
Co się działo w 2 połowie skoro Webb doliczył 5 minut?
12 marca 2012, 23:36 [cytuj]
Michał(el Skuterro) - mapę polski znam dokładnie. Chodziło mi o Gliwice(tak masz napisane pod nickiem) że Twoj region. Lublin to chyba każdy wie, że inna część i województwo.

Coś Ci przeszkadza w myśleniu czy wyrażaniu zdania na temat europy bez przeszkód i barier? Chyba mam prawo mieć swoje zdanie na ten temat. Nie wiem co ludziom może przeszkadzać napływ imigrantów z innych "kultur".

Przecież nie napisałem nic personalnego w stosunku do Twojej osoby. Napisałem(i tego się nie wypieram), że największą wiochę w tamtych czasach robili Ślązacy. Jeśli Cie obraziłem to sorka

Europeizacja to dla mnie przyjęcie międzynarodowych norm obowiązujących w każdym państwie europejskim. Takie same prawa dla obcokrajowca jak i obywatela danego państwa.
Michał(el Skuterro) - mapę polski znam dokładnie. Chodziło mi o Gliwice(tak masz napisane pod nickiem) że Twoj region. Lublin to chyba każdy wie, że inna część i województwo. Coś Ci przeszkadza w myśleniu czy wyrażaniu zdania na temat europy bez przeszkód i barier? Chyba mam prawo mieć swoje zdanie na ten temat. Nie wiem co ludziom może przeszkadzać napływ imigrantów z innych "kultur". Przecież nie napisałem nic personalnego w stosunku do Twojej osoby. Napisałem(i tego się nie wypieram), że największą wiochę w tamtych czasach robili Ślązacy. Jeśli Cie obraziłem to sorka Europeizacja to dla mnie przyjęcie międzynarodowych norm obowiązujących w każdym państwie europejskim. Takie same prawa dla obcokrajowca jak i obywatela danego państwa
13 marca 2012, 00:12 [cytuj]
tuczi powiedział/a:
Chyba twój skuter się nieco rozpędził

Mistrz!!!:rotfl:
Eidur powiedział/a:

Nie szukaj problemów tam gdzie ich nie ma. Problemem jest to, że oni od 80. minuty zrobili sobie z pięć takich okazji, jakich my np. z Evertonem nie mieliśmy nawet pół przez cały mecz.
Mistrz!!!:rotfl: [quote=Eidur]Co się działo w 2 połowie skoro Webb doliczył 5 minut?
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
13 marca 2012, 07:57 [cytuj]
Wczuj się w atmosferę i daj ludziom odreagować, ostatnie czego teraz potrzebujemy to obrońcy arsenalu. :(
Wczuj się w atmosferę i daj ludziom odreagować, ostatnie czego teraz potrzebujemy to obrońcy arsenalu. :(
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
13 marca 2012, 11:01 [cytuj]
varba powiedział/a:

"ATMOSFERĘ"??? "ODREAGOWAĆ"??? "OBROŃCA ARSENALU"??? Chyba czegoś nie rozumiem...
"ATMOSFERĘ"??? "ODREAGOWAĆ"??? "OBROŃCA ARSENALU"??? Chyba czegoś nie rozumiem
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
13 marca 2012, 12:49 [cytuj]
Raku jeśli atmosfera to bardziej:

Atmosfera techniczna (at) – pozaukładowa jednostka miary ciśnienia powszechnie używana w technice. Odpowiada ciśnieniu wywoływanemu siłą kilograma-siły rozkładającej się na jednym cm² lub naciskowi 10 metrów słupa wody.[1].
Raku jeśli atmosfera to bardziej: Atmosfera techniczna (at) – pozaukładowa jednostka miary ciśnienia powszechnie używana w technice. Odpowiada ciśnieniu wywoływanemu siłą kilograma-siły rozkładającej się na jednym cm² lub naciskowi 10 metrów słupa wody.[1]
13 marca 2012, 15:13 [cytuj]
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-angielska/kibice-tottenhamu-skomponowali-piosenke-zeby-zatrz,1,5054970,wiadomosc.html

to pewnie to co śpiewają ostatnio na meczach ale nie wiedziałem że to tylko refren całej piosenki. Ktoś ją słuchał w całości? Na yt nie mogę znaleźć
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/liga-angielska/kibice-tottenhamu-skomponowali-piosenke-zeby-zatrz,1,5054970,wiadomosc.html to pewnie to co śpiewają ostatnio na meczach ale nie wiedziałem że to tylko refren całej piosenki. Ktoś ją słuchał w całości? Na yt nie mogę znaleźć
13 marca 2012, 16:18 [cytuj]
Wrocław!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ponadto na stadionie, ale już po EURO 2012, odbędą się jeszcze dwie inne imprezy. 29 czerwca na stadionie miejskim zagra Prince, znany amerykański wokalista, a pod koniec lipca odbędzie się piłkarski Polish Masters. Do udziału w turnieju zaproszono Borussię Dortmund, Tottenham, Szachtar Donieck i Śląsk Wrocław.
mistrzostwo :d
Wrocław!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ponadto na stadionie, ale już po EURO 2012, odbędą się jeszcze dwie inne imprezy. 29 czerwca na stadionie miejskim zagra Prince, znany amerykański wokalista, a pod koniec lipca odbędzie się piłkarski Polish Masters. Do udziału w turnieju zaproszono Borussię Dortmund, Tottenham, Szachtar Donieck i Śląsk Wrocław. mistrzostwo :d
13 marca 2012, 17:48 [cytuj]
Dla mnie wrocław to:
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja-brazylii-zagra-we-wroclawiu-z-japoni,1,5055135,wiadomosc.html

Będzie można jakieś ufne słodkie nipponki pozarywać
Dla mnie wrocław to: http://sport.onet.pl/pilka-nozna/reprezentacja-brazylii-zagra-we-wroclawiu-z-japoni,1,5055135,wiadomosc.html Będzie można jakieś ufne słodkie nipponki pozarywać
|<  <<  <  41  42  43  44  45    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 25 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się