Forum dyskusyjne
15 maja 2012, 22:37 [cytuj]
Marcus ale zauważ że tam nie było chętnych(do pewnego stopnia byli z jednej strony - gorzowskiej)do jazdy
Nie bierzesz pod uwagę tego, że po śmierci kolegi "po fachu" że tak to nazwę są ludzie, którzy nie mają siły i motywacji aby w tym samym dniu czy następnego dnia robić swoje(co może paradoksalnie doprowadzić do kolejnego wypadku, bo ktoś może być rozkojarzony, zamyślony etc)
Ludzie codziennie umierają i jeśli ktoś z mojej rodziny, znajomych umiera to mam prawo przynajmniej tu wziąć sobie na tą okoliczność urlop. Idąc tym tokiem rozumowania na ulicach w czasami w ciągu jednego weekendu ginie więcej osób co w Smoleńsku i żadna z nich nie dostaje odszkodowania(jak Ci w Smoleńsku czy w tym wypadku pociągu). Nie ma co porównywać celebrytów, osób publicznych do zwykłych ludzi, bo zawsze Ci pierwsi byli i będą inaczej traktowani.
Mówię tu tylko za siebie. Jeśli umarłby koleś którego znam jak kumpla(a większość żużlowców znała się nie tylko z toru) to nie miałbym ochoty dzień po zapierdzielać u siebie w pracy. Nie ma co dywagować jest dobrze, bo różnica zdań to nic strasznego.
PS może pojadę po bandzie ale jak umiera prezydent, premier czy papież, to nikt wtedy nawet przez sekundę nie patrzy na przepisy, a każda impreza(czy sportowa czy muzyczna) jest minutę po zamknięta na cztery spusty.
Marcus ale zauważ że tam nie było chętnych(do pewnego stopnia byli z jednej strony - gorzowskiej)do jazdy
Nie bierzesz pod uwagę tego, że po śmierci kolegi "po fachu" że tak to nazwę są ludzie, którzy nie mają siły i motywacji aby w tym samym dniu czy następnego dnia robić swoje(co może paradoksalnie doprowadzić do kolejnego wypadku, bo ktoś może być rozkojarzony, zamyślony etc)
Ludzie codziennie umierają i jeśli ktoś z mojej rodziny, znajomych umiera to mam prawo przynajmniej tu wziąć sobie na tą okoliczność urlop. Idąc tym tokiem rozumowania na ulicach w czasami w ciągu jednego weekendu ginie więcej osób co w Smoleńsku i żadna z nich nie dostaje odszkodowania(jak Ci w Smoleńsku czy w tym wypadku pociągu). Nie ma co porównywać celebrytów, osób publicznych do zwykłych ludzi, bo zawsze Ci pierwsi byli i będą inaczej traktowani.
Mówię tu tylko za siebie. Jeśli umarłby koleś którego znam jak kumpla(a większość żużlowców znała się nie tylko z toru) to nie miałbym ochoty dzień po zapierdzielać u siebie w pracy. Nie ma co dywagować jest dobrze, bo różnica zdań to nic strasznego.
PS może pojadę po bandzie ale jak umiera prezydent, premier czy papież, to nikt wtedy nawet przez sekundę nie patrzy na przepisy, a każda impreza(czy sportowa czy muzyczna) jest minutę po zamknięta na cztery spusty
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
15 maja 2012, 23:25 [cytuj]
Jin wyjaśnijmy sobie coś. Ja nie odbieram nikomu prawa do niczego. Jednak uważma, że w tym aspekcie koledzy po fachu, czyli sportowcy, a może i kibice, mogliby to zorbić w ten a nie inny sposób. Tak naprawdę mianownikiem dla nich jest ten sam zawód. Tak samo politycy są od tego ,żeby się stawiać na wszelakich rocznicach. W zasadzie logicznie mogę przejść do tego dlaczego tak uważam. Włąsnie dlatego ,że zamiast wielkich łzawych szopek, można duzo lepiej potraktować zmarłego. Po Smoleńsku ciągle idą boje, teraz to juz nikt nie wie o co. Może za 100 lat będzie z tego jakaś wielka data, ale na dzień dzisiejszy ludzie są poprostu tym zmęczeni. Przez te wielkie grzebanie, dzień ten stał sie dniem wielkie podziału. Ja mam wrażenie, że doprowadził do tego ,że ludzie mysla o nim zewstrętem. I nie ma to nic wspólnego z brakiem współczucia. A co z JP II? przypadek, że po jego śmierci rozpoczął się głęboki podział, że Rydzyk nie ma już kompletnie nikogo nad sobą?? Tyle to daje. Jeżeli ktoś czuje, że czyjąś śmierć musi jakoś upamiętnić to sposobów jest wiele. Życia nie da się zatrzymać. To jednak mój pogląd na cos odbiegającego od tematu głównego. Do mnie nie przemawi tylko takie łatwe ocenianie i obrzucanie wszystkich gównem.
Ps, Wydaje mi się ,że chcesz być bardzo fair w całej tej sytuacji. Najsprawiedliwszy i najpożądniejszy jak się tylko da. A zdajesz sobie sprawę, żę robiąc takie podziały na znanych/nieznanych ogółowi, bardzo niesprawiedliwie wartościujesz to co wydaje się być sensem, czyli życie ludzkie ??
Jin wyjaśnijmy sobie coś. Ja nie odbieram nikomu prawa do niczego. Jednak uważma, że w tym aspekcie koledzy po fachu, czyli sportowcy, a może i kibice, mogliby to zorbić w ten a nie inny sposób. Tak naprawdę mianownikiem dla nich jest ten sam zawód. Tak samo politycy są od tego ,żeby się stawiać na wszelakich rocznicach. W zasadzie logicznie mogę przejść do tego dlaczego tak uważam. Włąsnie dlatego ,że zamiast wielkich łzawych szopek, można duzo lepiej potraktować zmarłego. Po Smoleńsku ciągle idą boje, teraz to juz nikt nie wie o co. Może za 100 lat będzie z tego jakaś wielka data, ale na dzień dzisiejszy ludzie są poprostu tym zmęczeni. Przez te wielkie grzebanie, dzień ten stał sie dniem wielkie podziału. Ja mam wrażenie, że doprowadził do tego ,że ludzie mysla o nim zewstrętem. I nie ma to nic wspólnego z brakiem współczucia. A co z JP II? przypadek, że po jego śmierci rozpoczął się głęboki podział, że Rydzyk nie ma już kompletnie nikogo nad sobą?? Tyle to daje. Jeżeli ktoś czuje, że czyjąś śmierć musi jakoś upamiętnić to sposobów jest wiele. Życia nie da się zatrzymać. To jednak mój pogląd na cos odbiegającego od tematu głównego. Do mnie nie przemawi tylko takie łatwe ocenianie i obrzucanie wszystkich gównem.
Ps, Wydaje mi się ,że chcesz być bardzo fair w całej tej sytuacji. Najsprawiedliwszy i najpożądniejszy jak się tylko da. A zdajesz sobie sprawę, żę robiąc takie podziały na znanych/nieznanych ogółowi, bardzo niesprawiedliwie wartościujesz to co wydaje się być sensem, czyli życie ludzkie ??
Kogucie życie!
16 maja 2012, 12:59 [cytuj]
Dużo plotek transferowych się ostatnio pojawia, jedną z nich jest przejście van Persiego do City. Szejkowie ponoć chcą wydać na niego 25 baniek a jemu samemu dać tygodniówkę w wysokości nawet 250 tysięcy z kolei Arsenal chce mu dać podwyżkę do połowy tego(mówi się o 130 tysiącach). Ciekawe. Co o tym myślicie?
Dużo plotek transferowych się ostatnio pojawia, jedną z nich jest przejście van Persiego do City. Szejkowie ponoć chcą wydać na niego 25 baniek a jemu samemu dać tygodniówkę w wysokości nawet 250 tysięcy z kolei Arsenal chce mu dać podwyżkę do połowy tego(mówi się o 130 tysiącach). Ciekawe. Co o tym myślicie?
16 maja 2012, 15:21 [cytuj]
England squad for Euro 2012:
Goalkeepers: Joe Hart (Man City), Rob Green (West Ham), John Ruddy (Norwich)
Defenders: Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Man United), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Man City), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton)
Midfielders: Theo Walcott (Arsenal), Stewart Downing (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (Man City), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Man United), James Milner (Man City)
Forwards: Wayne Rooney (Man United), Danny Welbeck (Man United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham)
Standby players: Jack Butland (Birmingham City), Phil Jagielka (Everton), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Daniel Sturridge (Chelsea).
Teraz w zależności od preferencji można pośmiać się/albo ubolewać nad kadrą Anglii na Euro:
1. No i gdzie jest "na pewno nie kontuzjowany" członek spisku - Ben Foster? Generalnie ubóstwo Anglików na tej pozycji jest porażające - Hart to klasa światowa, ale reszta? A już miejsce na ławce rezerwowych dla Butlanda (pierwsze słyszę) - dramat
2. Joleon Lescott?

Do kompletu dodałbym Tytusa Bramble'a. Dla nas dobra wiadomość jest taka, że nie będą nam przemęczać Kyle'a Walkera, chłopak spokojnie wyleczy kontuzję i będzie mógł w spokoju przygotować się do kolejnego sezonu.
3. Pomoc jak to pomoc, tragedii nie ma. Szkoda, że jest Parker z przyczyn wymienionych powyżej.
4. W ataku duet Andy Carroll - JD

A w rezerwie Sturridge. Jak już Carroll, to nie lepiej było wziąć Croucha? Ten przynajmniej od czasu do czasu gola strzeli
Zawsze kibicowałem Anglikom, ale w tym roku ich skład to taki dramat, że generalnie mam na nich wywalone, bo i tak z góry wiadomo, że nic nie osiągną. Ale chyba nawet na Wyspach tym razem jest spokojniej i zdają sobie sprawę z własnej słabości. Na imprezie liczę z kolei na Irlandię. A jako że będą stacjonować w Gdyni (no, formalnie na przedmieściach Gdyni - w Sopocie, ale w Gdyni trenować

), to może będzie okazja zobaczyć ich z bliska.
EDIT: no właśnie mnie natchnęło - pomoc oszczędziłem mimo obecności Stewarta Downinga, ale kurcze kompletnie nie zwróciłem uwagi na jedną rzecz - gdzie do licha jest Aaron Lennon???
England squad for Euro 2012:
Goalkeepers: Joe Hart (Man City), Rob Green (West Ham), John Ruddy (Norwich)
Defenders: Glen Johnson (Liverpool), Phil Jones (Man United), John Terry (Chelsea), Joleon Lescott (Man City), Gary Cahill (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Leighton Baines (Everton)
Midfielders: Theo Walcott (Arsenal), Stewart Downing (Liverpool), Alex Oxlade-Chamberlain (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Gareth Barry (Man City), Frank Lampard (Chelsea), Scott Parker (Tottenham), Ashley Young (Man United), James Milner (Man City)
Forwards: Wayne Rooney (Man United), Danny Welbeck (Man United), Andy Carroll (Liverpool), Jermain Defoe (Tottenham)
Standby players: Jack Butland (Birmingham City), Phil Jagielka (Everton), Jordan Henderson (Liverpool), Adam Johnson (Manchester City), Daniel Sturridge (Chelsea).
Teraz w zależności od preferencji można pośmiać się/albo ubolewać nad kadrą Anglii na Euro:
1. No i gdzie jest "na pewno nie kontuzjowany" członek spisku - Ben Foster? Generalnie ubóstwo Anglików na tej pozycji jest porażające - Hart to klasa światowa, ale reszta? A już miejsce na ławce rezerwowych dla Butlanda (pierwsze słyszę) - dramat
2. Joleon Lescott? :rotfl: Do kompletu dodałbym Tytusa Bramble'a. Dla nas dobra wiadomość jest taka, że nie będą nam przemęczać Kyle'a Walkera, chłopak spokojnie wyleczy kontuzję i będzie mógł w spokoju przygotować się do kolejnego sezonu.
3. Pomoc jak to pomoc, tragedii nie ma. Szkoda, że jest Parker z przyczyn wymienionych powyżej.
4. W ataku duet Andy Carroll - JD :rotfl: A w rezerwie Sturridge. Jak już Carroll, to nie lepiej było wziąć Croucha? Ten przynajmniej od czasu do czasu gola strzeli :rotfl:
Zawsze kibicowałem Anglikom, ale w tym roku ich skład to taki dramat, że generalnie mam na nich wywalone, bo i tak z góry wiadomo, że nic nie osiągną. Ale chyba nawet na Wyspach tym razem jest spokojniej i zdają sobie sprawę z własnej słabości. Na imprezie liczę z kolei na Irlandię. A jako że będą stacjonować w Gdyni (no, formalnie na przedmieściach Gdyni - w Sopocie, ale w Gdyni trenować ;) ), to może będzie okazja zobaczyć ich z bliska.
EDIT: no właśnie mnie natchnęło - pomoc oszczędziłem mimo obecności Stewarta Downinga, ale kurcze kompletnie nie zwróciłem uwagi na jedną rzecz - gdzie do licha jest Aaron Lennon???
16 maja 2012, 15:33 [cytuj]
Nie wiem czym kierował się Hodgson biorąc na Euro Downinga, który miał słabiutki sezon. Za to nie zabrał świetnego Richardsa czy choćby Lennona. No coż ja się cieszę że chociaż Parker i Defoe się załapali, dobrze popatrzeć na swoich i trochę im pokibicować.
Słyszałem, że ustalono już półfinał na Anglia-Holandia i wygraną wyspiarzy 2:0. Także może mimo składu nie będzie dramatu
Nie wiem czym kierował się Hodgson biorąc na Euro Downinga, który miał słabiutki sezon. Za to nie zabrał świetnego Richardsa czy choćby Lennona. No coż ja się cieszę że chociaż Parker i Defoe się załapali, dobrze popatrzeć na swoich i trochę im pokibicować.
Słyszałem, że ustalono już półfinał na Anglia-Holandia i wygraną wyspiarzy 2:0. Także może mimo składu nie będzie dramatu :D
16 maja 2012, 16:00 [cytuj]
Wziął Chamberlaina a Lennona nie. Śmiech na sali.
Wziął Chamberlaina a Lennona nie. Śmiech na sali
16 maja 2012, 16:14 [cytuj]
Po tym sezonie zdecydowanie wolałbym postawić na Chamberlain niż na Lenonka, który cały seozn miał taki ,że nie zdąrzył odpalić. A co do napadziorów to bym tak nie podchodził jak HB. Jak dla mnie będzie WElbeck z Rooneyem i to może akurat skutkować zajebiście.
Ogólnie uważam ,że skład wybrał fajny. Na pewno zrównoważony, czego ostatnio nie dalo się powiedzieć po wyborach SGEriksona i FCapello. Trochę mnie martwi tylko pomoc. Z jednej strony nazwiska są, ale żeby nie było znowu kotleta odgrzewanego ,zę siezgrać nie będą potrafiły.
Po tym sezonie zdecydowanie wolałbym postawić na Chamberlain niż na Lenonka, który cały seozn miał taki ,że nie zdąrzył odpalić. A co do napadziorów to bym tak nie podchodził jak HB. Jak dla mnie będzie WElbeck z Rooneyem i to może akurat skutkować zajebiście.
Ogólnie uważam ,że skład wybrał fajny. Na pewno zrównoważony, czego ostatnio nie dalo się powiedzieć po wyborach SGEriksona i FCapello. Trochę mnie martwi tylko pomoc. Z jednej strony nazwiska są, ale żeby nie było znowu kotleta odgrzewanego ,zę siezgrać nie będą potrafiły
Kogucie życie!
16 maja 2012, 16:18 [cytuj]
Marcus, oczywiscie ze pierwszy sklad to Rooney, a drugi napastnik Welbeck - bardziej chodzilo mi o dobor pary rezerwowych. Carroll? Mimo wszystko JD?
Bida z nedza
Marcus, oczywiscie ze pierwszy sklad to Rooney, a drugi napastnik Welbeck - bardziej chodzilo mi o dobor pary rezerwowych. Carroll? Mimo wszystko JD?
Bida z nedza
16 maja 2012, 16:38 [cytuj]
Hart to nr 1 tu tak silni nie byl;i od lat. Obrona CFC jakkolwiek by tego nie ułożyć. Atak UTD. Ja nawet nie jestem pewny czy to nie będzie granie 1 wysuniętym plus ewentualnie podwieszenie się younga?? Jak na mój gust to , chyba trochę tez brak czasu, postawil na klubowe zgranie, bez wynalzaków. Co do tego Carrola i JD to moim zdaniem oni są, ale ich rola będzie marginalna. Czasamiobstawia się kogoś i daje mu do ewentualnego zmienienia kogoś w teorii sporo słabszego. To jest dosyć sprytne zagranie. Jak ten ktoś zagra super to się mówi, że miało się nosa, a jak nie to ,ze się tamtemu budowało komfort bo na ławce nikt nie czekal na jego potknięcie

Wbrew pozorą trochę mnie martwi pomoc, bo ani Lampard (w przyzwoitej jest obecnie formie) , ani tym bardziej SG nie sądzę ,że by coś wielkiego zagrali. Do tego jeszcze Barry... to już było parę ładnych razy i dupa blada. Generalnie jednak nie jest źle.
Hart to nr 1 tu tak silni nie byl;i od lat. Obrona CFC jakkolwiek by tego nie ułożyć. Atak UTD. Ja nawet nie jestem pewny czy to nie będzie granie 1 wysuniętym plus ewentualnie podwieszenie się younga?? Jak na mój gust to , chyba trochę tez brak czasu, postawil na klubowe zgranie, bez wynalzaków. Co do tego Carrola i JD to moim zdaniem oni są, ale ich rola będzie marginalna. Czasamiobstawia się kogoś i daje mu do ewentualnego zmienienia kogoś w teorii sporo słabszego. To jest dosyć sprytne zagranie. Jak ten ktoś zagra super to się mówi, że miało się nosa, a jak nie to ,ze się tamtemu budowało komfort bo na ławce nikt nie czekal na jego potknięcie ;) Wbrew pozorą trochę mnie martwi pomoc, bo ani Lampard (w przyzwoitej jest obecnie formie) , ani tym bardziej SG nie sądzę ,że by coś wielkiego zagrali. Do tego jeszcze Barry... to już było parę ładnych razy i dupa blada. Generalnie jednak nie jest źle
Kogucie życie!
16 maja 2012, 17:46 [cytuj]
http://www.polskieradio.pl/43/265/Artykul/605692,Rosyjski-szpieg-podglada-kadre-Smudy
hahahaha - Roma daje radę
http://www.polskieradio.pl/43/265/Artykul/605692,Rosyjski-szpieg-podglada-kadre-Smudy
hahahaha - Roma daje radę :)
16 maja 2012, 21:53 [cytuj]
http://www1.skysports.com/football/news/11669/7760662/Liverpool-axe-Dalglish
Gdzie twoje berło, berło i korona...(żarcik

). King Kenny zdetronizowany
Gdzie twoje berło, berło i korona...(żarcik :D). King Kenny zdetronizowany :lezkawoku:
Can't Smile Without You!!!
16 maja 2012, 22:43 [cytuj]
tuczi powiedział/a:
Gdzie twoje berło, berło i korona...(żarcik

). King Kenny zdetronizowany

Dla nas to bardzo zły omen.
Dla nas to bardzo zły omen
Kogucie życie!
16 maja 2012, 22:44 [cytuj]
przeglądałem sobie neta i wpadłem na taką stronkę
http://pilkasklep.pl/manufacturer.php?id_manufacturer=3
trochę w to nie wierzę, żeby koszulka Spurs była za 90 zł,ale jeszcze bardziej nie chcę mi się wierzyć w f50 za 180 zł...
fakt, faktem jak ktoś nie ma koszulki Tottenhamu a chciały takową posiadać to można sobie zamówić

)
trochę w to nie wierzę, żeby koszulka Spurs była za 90 zł,ale jeszcze bardziej nie chcę mi się wierzyć w f50 za 180 zł...
fakt, faktem jak ktoś nie ma koszulki Tottenhamu a chciały takową posiadać to można sobie zamówić ;))
16 maja 2012, 23:34 [cytuj]
Masz rację Marcus. Tak jak chcieliśmy aby na Stamford jak najdłużej został AVB, tak również wymarzony byłby Kenny na Anfield w kolejnym sezonie

. Cóż, wszystko przemija
Masz rację Marcus. Tak jak chcieliśmy aby na Stamford jak najdłużej został AVB, tak również wymarzony byłby Kenny na Anfield w kolejnym sezonie :D. Cóż, wszystko przemija ;(
Can't Smile Without You!!!
17 maja 2012, 00:15 [cytuj]
tomeklechia17 powiedział/a:
fakt, faktem jak ktoś nie ma koszulki Tottenhamu a chciały takową posiadać to można sobie zamówić

)
Ale dlaczego to takie nierealne. Sezon się już skończył, lada dzień pojawi się nowy model, a te to ostatnie Pumy na najbliższych kilka lat. To samo z modelami na Euro, przecież po turnieju zrobią nowe.
Ale dlaczego to takie nierealne. Sezon się już skończył, lada dzień pojawi się nowy model, a te to ostatnie Pumy na najbliższych kilka lat. To samo z modelami na Euro, przecież po turnieju zrobią nowe
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
17 maja 2012, 10:42 [cytuj]
no to spójrzcie na adres siedziby firmy z tej strony. Hong Kong? spoko
no to spójrzcie na adres siedziby firmy z tej strony. Hong Kong? spoko
17 maja 2012, 12:38 [cytuj]
po co majtki przez głowe zdejmować. W Spurs Shopie jest teraz 50% off na wszystkie koszulki.
po co majtki przez głowe zdejmować. W Spurs Shopie jest teraz 50% off na wszystkie koszulki
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
17 maja 2012, 14:00 [cytuj]
To prawda, nawet ja kupilem w koncu meczowke, pierwsza od nie pamietam ilu lat - moja ostatnia to Kappa z pierwszego sezonu kontraktu (plus Kappa czarno-niebieska, ale ta byla z grzebola

) Choc teraz to juz pewnie przebrane sa i do wyboru albo malutkie, albo bardzo duze, ale sprobowac warto
To prawda, nawet ja kupilem w koncu meczowke, pierwsza od nie pamietam ilu lat - moja ostatnia to Kappa z pierwszego sezonu kontraktu (plus Kappa czarno-niebieska, ale ta byla z grzebola ;) ) Choc teraz to juz pewnie przebrane sa i do wyboru albo malutkie, albo bardzo duze, ale sprobowac warto
17 maja 2012, 21:32 [cytuj]
Dodałbym Raku do tego powyższego mecz QPR-Chelsea....ManCity-QPR to mecz w którym nie powiesz, że faktycznie przekręcony, ale ten na Loftus Road był jak najbardziej...
Dodałbym Raku do tego powyższego mecz QPR-Chelsea....ManCity-QPR to mecz w którym nie powiesz, że faktycznie przekręcony, ale ten na Loftus Road był jak najbardziej