Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  61  62  63  64  65    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » O wszystkim i o niczym
26 maja 2012, 14:10 [cytuj]
Nie raz i nie dwa wyrażałem swoje zdanie na temat tego pana. Dla mnie był, jest i będzie śmieciem bez klasy. Typowy burak z rozdziawioną mordą...

Dlatego też, gdy mam zły humor to puszczam powtórkę bramki Walkera ;). Mina tego śmierdzącego anala - bezcenna :wysmiewacz:
Nie raz i nie dwa wyrażałem swoje zdanie na temat tego pana. Dla mnie był, jest i będzie śmieciem bez klasy. Typowy burak z rozdziawioną mordą... Dlatego też, gdy mam zły humor to puszczam powtórkę bramki Walkera ;). Mina tego śmierdzącego anala - bezcenna :wysmiewacz:
Can't Smile Without You!!!
26 maja 2012, 14:49 [cytuj]
hej bedą jakieś nagrody za typera?
26 maja 2012, 17:05 [cytuj]
Ania W powiedział/a:

Tak, będą. Możesz się rozebrać do naga na turnieju kibiców w Trzciance. Chyba, że wolisz w bardziej przyzwoitych warunkach, to wygrałaś bieg po klockach lego bez butów.
Tak, będą. Możesz się rozebrać do naga na turnieju kibiców w Trzciance. Chyba, że wolisz w bardziej przyzwoitych warunkach, to wygrałaś bieg po klockach lego bez butów
26 maja 2012, 19:57 [cytuj]
Tak swoją drogą - Bruno Uvini który jest u nas na wypożyczeniu zaliczył dzisiaj debiut w reprezentacji Brazylii. Niby mecz towarzyski, ale jednak.
Tak swoją drogą - Bruno Uvini który jest u nas na wypożyczeniu zaliczył dzisiaj debiut w reprezentacji Brazylii. Niby mecz towarzyski, ale jednak
26 maja 2012, 20:06 [cytuj]
Zawsze coś, w Brazylii jest w czym wybierać. Może wyrośnie nam drugi Thiago Silva, chciałbym.
Zawsze coś, w Brazylii jest w czym wybierać. Może wyrośnie nam drugi Thiago Silva, chciałbym
26 maja 2012, 20:10 [cytuj]
Uvini był tylko wypożyczony. Nie przekonał do siebie sztabu i wraca, sam też przyznał, że czuje się nieswojo i chciałby grać w ojczyźnie. Poza tym klauzula wynosiła 3.7 mln, a każdy doskonale wie, jaką wartość na dzień dzisiejszy mają 3 miliony :)
Uvini był tylko wypożyczony. Nie przekonał do siebie sztabu i wraca, sam też przyznał, że czuje się nieswojo i chciałby grać w ojczyźnie. Poza tym klauzula wynosiła 3.7 mln, a każdy doskonale wie, jaką wartość na dzień dzisiejszy mają 3 miliony :)
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
28 maja 2012, 10:52 [cytuj]
@raku, to jakaś forma autopromocji z tym futbolfc?
@raku, to jakaś forma autopromocji z tym futbolfc?
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
28 maja 2012, 23:05 [cytuj]
http://pilkasklep.pl/category.php?id_category=93 mega są promocje, popatrzcie sobie
http://pilkasklep.pl/category.php?id_category=93 mega są promocje, popatrzcie sobie
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
29 maja 2012, 00:05 [cytuj]
a uważałem go za inteligentnego faceta...

http://euro.wp.pl/title,Nie-jedzcie-na-EURO-bo-wrocicie-w-trumnie,wid,14522628,wiadomosc.html
a uważałem go za inteligentnego faceta... http://euro.wp.pl/title,Nie-jedzcie-na-EURO-bo-wrocicie-w-trumnie,wid,14522628,wiadomosc.html
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
29 maja 2012, 12:55 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
a uważałem go za inteligentnego faceta...

http://euro.wp.pl/title,Nie-jedzcie-na-EURO-bo-wrocicie-w-trumnie,wid,14522628,wiadomosc.html

a widziałeś cały reportaż? Bo np. Portal Każdego Prawdziwego Kibica czyli Weszło skomentował wczoraj rano coś co pokazane było dopiero wieczorem, a w internecie pojawiło się dopiero dziś. Bez łapania za słowa niestety Angole w uprawniony sposób przedstawiają sytuację.
Wiem, mapka jest błędna.
a widziałeś cały reportaż? Bo np. Portal Każdego Prawdziwego Kibica czyli Weszło skomentował wczoraj rano coś co pokazane było dopiero wieczorem, a w internecie pojawiło się dopiero dziś. Bez łapania za słowa niestety Angole w uprawniony sposób przedstawiają sytuację. Wiem, mapka jest błędna
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
29 maja 2012, 13:12 [cytuj]
Prawda jest taka, że wszystko co tam pokazali, gdzieś musiało się wydarzyć, ale myślę, że jak ktoś by chciał, to mógłby taki materiał zrobić o dowolnym kraju na świecie. Materiał jest opór tendencyjny. Gdybym dostał zlecenie na zrobienie czegoś takiego o Anglii, to bez najmniejszych problemów w dwa dni bym nakręcił podobny albo i jeszcze gorszy. Znaków White Power, krzyży celtyckich czy swastyk jest w Londynie namalowanych od groma, kolorowi wpie**ol na mieście od skinów dostają dzień w dzień. A jeszcze jakby dobrać materiały z meczów, ho ho. Kibol wbiegający na murawę w trakcie meczu i chcący przywalić Lampardowi. "Tottenham w drodze do Auschwitz". Można by tak wyliczać długo.
Jeśli ktoś ma z góry ułożoną teorię, to w każdym kraju świata znajdzie "dowody" na jej poparcie. Śmieszne jest akurat tylko to, że robią go Angole, u których jak dobrze pamiętam rok temu przez kilkanaście dni była rozpierducha nie mająca w historii Polski jakiegokolwiek porównywalnego odnośnika. Nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać.
Prawda jest taka, że wszystko co tam pokazali, gdzieś musiało się wydarzyć, ale myślę, że jak ktoś by chciał, to mógłby taki materiał zrobić o dowolnym kraju na świecie. Materiał jest opór tendencyjny. Gdybym dostał zlecenie na zrobienie czegoś takiego o Anglii, to bez najmniejszych problemów w dwa dni bym nakręcił podobny albo i jeszcze gorszy. Znaków White Power, krzyży celtyckich czy swastyk jest w Londynie namalowanych od groma, kolorowi wpie**ol na mieście od skinów dostają dzień w dzień. A jeszcze jakby dobrać materiały z meczów, ho ho. Kibol wbiegający na murawę w trakcie meczu i chcący przywalić Lampardowi. "Tottenham w drodze do Auschwitz". Można by tak wyliczać długo. Jeśli ktoś ma z góry ułożoną teorię, to w każdym kraju świata znajdzie "dowody" na jej poparcie. Śmieszne jest akurat tylko to, że robią go Angole, u których jak dobrze pamiętam rok temu przez kilkanaście dni była rozpierducha nie mająca w historii Polski jakiegokolwiek porównywalnego odnośnika. Nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
29 maja 2012, 13:22 [cytuj]
Iwan powiedział/a:
Prawda jest taka, że wszystko co tam pokazali, gdzieś musiało się wydarzyć, ale myślę, że jak ktoś by chciał, to mógłby taki materiał zrobić o dowolnym kraju na świecie. Materiał jest opór tendencyjny. Gdybym dostał zlecenie na zrobienie czegoś takiego o Anglii, to bez najmniejszych problemów w dwa dni bym nakręcił podobny albo i jeszcze gorszy. Znaków White Power, krzyży celtyckich czy swastyk jest w Londynie namalowanych od groma, kolorowi wpie**ol na mieście od skinów dostają dzień w dzień. A jeszcze jakby dobrać materiały z meczów, ho ho. Kibol wbiegający na murawę w trakcie meczu i chcący przywalić Lampardowi. "Tottenham w drodze do Auschwitz". Można by tak wyliczać długo.
Jeśli ktoś ma z góry ułożoną teorię, to w każdym kraju świata znajdzie "dowody" na jej poparcie. Śmieszne jest akurat tylko to, że robią go Angole, u których jak dobrze pamiętam rok temu przez kilkanaście dni była rozpierducha nie mająca w historii Polski jakiegokolwiek porównywalnego odnośnika. Nie wiem czy mam się śmiać, czy płakać

Generalnie zgoda, że da się wszędzie. Ale... to tutaj będą mistrzostwa, nie w Anglii. Małpie wycie raczej w Anglii ciężko znaleźć. No i ostatnie sceny, po których Campbell mówi to co mówi, jednak nie do zobaczenia na Wyspach, no chance.
Generalnie zgoda, że da się wszędzie. Ale... to tutaj będą mistrzostwa, nie w Anglii. Małpie wycie raczej w Anglii ciężko znaleźć. No i ostatnie sceny, po których Campbell mówi to co mówi, jednak nie do zobaczenia na Wyspach, no chance
29 maja 2012, 13:38 [cytuj]
aapa powiedział/a:
No i ostatnie sceny, po których Campbell mówi to co mówi, jednak nie do zobaczenia na Wyspach, no chance

Które, te jak leją tych Pakoli? Może nie na stadionach, bo tam wprowadzili państwo policyjne, ale na ulicy to jest angielska codzienność. Kup sobie dowolnego dnia City AM albo Evening Standarda, tylko nie patrz na pierwsze strony, poszukaj dalej. Tylko u nas media "chwalą" się na czołówkach tego typu rzeczami na swoim podwórku. Mówię, Angole, u których niedawno był dym dziesięć razy większy niż powstanie wielkopolskie, mają czelność komuś zarzucać, że u niego jest niebezpiecznie?! Co najgorsze, że to BBC, które zawsze szanowałem, postanowiło pojechać tak populistycznie.
Mówię, daj mi aapa odpowiedni budżet, a nakręcę Ci co tylko będziesz chciał, postaw tezę. Anglicy jako etniczni Azjaci? Nie ma sprawy, wystarczy się przejść po północnym Londynie czy Chinatown. Monte Carlo jako miasto bezdomnych? Pół dnia roboty i będziesz miał zajebisty materiał.
Do tego, że u nas TV wciska kit, zdążyłem już się przyzwyczaić. Ale zawsze miałem BBC za stację o jednak troszkę wyższych standardach, ale to gówno prawda, wszyscy myślą tylko o sensacji i niczym więcej.
Które, te jak leją tych Pakoli? Może nie na stadionach, bo tam wprowadzili państwo policyjne, ale na ulicy to jest angielska codzienność. Kup sobie dowolnego dnia City AM albo Evening Standarda, tylko nie patrz na pierwsze strony, poszukaj dalej. Tylko u nas media "chwalą" się na czołówkach tego typu rzeczami na swoim podwórku. Mówię, Angole, u których niedawno był dym dziesięć razy większy niż powstanie wielkopolskie, mają czelność komuś zarzucać, że u niego jest niebezpiecznie?! Co najgorsze, że to BBC, które zawsze szanowałem, postanowiło pojechać tak populistycznie. Mówię, daj mi aapa odpowiedni budżet, a nakręcę Ci co tylko będziesz chciał, postaw tezę. Anglicy jako etniczni Azjaci? Nie ma sprawy, wystarczy się przejść po północnym Londynie czy Chinatown. Monte Carlo jako miasto bezdomnych? Pół dnia roboty i będziesz miał zajebisty materiał. Do tego, że u nas TV wciska kit, zdążyłem już się przyzwyczaić. Ale zawsze miałem BBC za stację o jednak troszkę wyższych standardach, ale to gówno prawda, wszyscy myślą tylko o sensacji i niczym więcej
29 maja 2012, 13:52 [cytuj]
Iwan powiedział/a:
Które, te jak leją tych Pakoli? Może nie na stadionach, bo tam wprowadzili państwo policyjne, ale na ulicy to jest angielska codzienność.

Mówimy o stadionie, który powinien być jednak eksterytorialny i bezwyznaniowy.
Jakiś minister własnie mnie rozbroił, bo kompletnie nie zrozumiał tego co mówi Campbell. Może korzystał z tego "native speakera" co Tusk. Przecież wiadomo, że Campbellowi nic się w loży nie stanie. Na 100% nie stanie mu się nic nawet na reszcie stadionie. Raczej nic nie czeka go w klubie nocnym. Ale on mówi o szeregowym kibicu, którego skóra jest nieco inna od ukraińskiej czy polskiej.
Mówimy o stadionie, który powinien być jednak eksterytorialny i bezwyznaniowy. Jakiś minister własnie mnie rozbroił, bo kompletnie nie zrozumiał tego co mówi Campbell. Może korzystał z tego "native speakera" co Tusk. Przecież wiadomo, że Campbellowi nic się w loży nie stanie. Na 100% nie stanie mu się nic nawet na reszcie stadionie. Raczej nic nie czeka go w klubie nocnym. Ale on mówi o szeregowym kibicu, którego skóra jest nieco inna od ukraińskiej czy polskiej
29 maja 2012, 15:54 [cytuj]
Ginola masz rację, ze to jest tendencyjne. Ok. BBC nie przystoi. OK. Tylko po pierwsze nie mozna tego toatlanie porównać z Anglią. Wybacz , ale jakaś tam symbolika jest, ale z drugiej codzienność jest tak eklektyczna, że nieporównywalna. Mówię o tle bezwzględnie rasistowskim, bo gangsterskiego nie wykluczam.Pamiętaj, że w gazetach też może być pewne przeklamanie, kóre pokazuje pewien obraz, a nie rzeczywistość. Po drugie to, zamieszki, wedle mnie nie były wcale tak wielkie, albo inaczej, w Polsce (i nie tylko) jeżlei by się to odbyło to agresja z każdej ze stron byłaby 100 razy większa niż była tam. Wtedy po prostu system w którym żyją się gdzieś "przepalił".
Ginola masz rację, ze to jest tendencyjne. Ok. BBC nie przystoi. OK. Tylko po pierwsze nie mozna tego toatlanie porównać z Anglią. Wybacz , ale jakaś tam symbolika jest, ale z drugiej codzienność jest tak eklektyczna, że nieporównywalna. Mówię o tle bezwzględnie rasistowskim, bo gangsterskiego nie wykluczam.Pamiętaj, że w gazetach też może być pewne przeklamanie, kóre pokazuje pewien obraz, a nie rzeczywistość. Po drugie to, zamieszki, wedle mnie nie były wcale tak wielkie, albo inaczej, w Polsce (i nie tylko) jeżlei by się to odbyło to agresja z każdej ze stron byłaby 100 razy większa niż była tam. Wtedy po prostu system w którym żyją się gdzieś "przepalił"
Kogucie życie!
29 maja 2012, 16:29 [cytuj]
Iwan powiedział/a:
Które, te jak leją tych Pakoli? Może nie na stadionach, bo tam wprowadzili państwo policyjne, ale na ulicy to jest angielska codzienność. Kup sobie dowolnego dnia City AM albo Evening Standarda, tylko nie patrz na pierwsze strony, poszukaj dalej. Tylko u nas media "chwalą" się na czołówkach tego typu rzeczami na swoim podwórku. Mówię, Angole, u których niedawno był dym dziesięć razy większy niż powstanie wielkopolskie, mają czelność komuś zarzucać, że u niego jest niebezpiecznie?! Co najgorsze, że to BBC, które zawsze szanowałem, postanowiło pojechać tak populistycznie.
Mówię, daj mi aapa odpowiedni budżet, a nakręcę Ci co tylko będziesz chciał, postaw tezę. Anglicy jako etniczni Azjaci? Nie ma sprawy, wystarczy się przejść po północnym Londynie czy Chinatown. Monte Carlo jako miasto bezdomnych? Pół dnia roboty i będziesz miał zajebisty materiał.
Do tego, że u nas TV wciska kit, zdążyłem już się przyzwyczaić. Ale zawsze miałem BBC za stację o jednak troszkę wyższych standardach, ale to gówno prawda, wszyscy myślą tylko o sensacji i niczym więcej

Nic dodać nic ująć. Najsmutniejsze, że BBC to zrobiła. Co do kiboli - bydło było, jest i niestety chyba zawsze będzie obecne na stadionach, tak jak patologia w społeczeństwie jakiegokolwiek kraju. Nie sądzę, żeby były znaczące różnice pomiędzy tym co dzieje się w Anglii, Niemczech, Francji, Hiszpanii, a tym co w Polsce. Może na stadionach widać to u nas bardziej, ale sytuacja się znacząco poprawiła.

Mógłbym poszukać i zamieścić tu dziesiątki newsów z najsilniejszych lig w Europie, z których można zrobić taki filmik, że żaden kraj na Starym Kontynencie nie mógłby organizować żadnego turnieju mistrzowskiego tej rangi. W Hiszpanii obrzucony kamieniami autokar Realu Madryt, w Anglii rasistowskie motywy nawet na samym boisku - wliczając w to kapitana ich narodowej reprezentacji, we Francji - chociażby burdy w ostatniej kolejce na meczu Auxerre, w Niemczech - seks gejów na stadionie, kilka razy przerwane mecze po tym, jak na murawę wbiegli kibole, zamieszki po spotkaniach praktycznie wszędzie się znajdą, a jeśli chodzi o rasizm i ksenofobię - to cała Europa zachodnia zmaga się z falą imigrantów z Afryki, czy Azji i ma z tym bardzo poważny problem. Niechęć do obcych rośnie, bo Ci pracują za grosze, zabierając mieszkańcom tych państw miejsce pracy, a jak nie potrafią pracować - to po prostu popełniają przestępstwa, budują własne enklawy, czy tworzą skupiska slumsów, w których roi się od patologii. A jak to się kończyło już kilka razy - nie muszę przypominać. Nie dalej jak na początku ostatniego sezonu w Londynie wybuchły starcia i opanowały cały kraj. Wcześniej mieliśmy to samo we Francji.

Nie twierdzę, że każdy imigrant jest zły, ale niestety problem jest dość poważny a na pewno bardziej widoczny niż banda debili na stadionie krzycząca hasła, których nawet nie rozumie.

Nie mówię już o tym, że różnice pomiędzy kiboli na stadionach w piłce klubowej, a kibicami reprezentacji na poważnych turniejach (a nie jakimś wypadzie legionistów do Kowna) są gigantyczne. Na zeszłych MŚ w Niemczech też wszyscy bali się Polaków, a okazało się, że byliśmy najlepszymi fanami na turnieju.

Nie raz pizgałem na naszych kiboli (i sam dostawałem za to zjebkę) - zdaje sobie sprawę, że nie do końca problem jest rozwiązany, ale poprawa w ciągu ostatnich kilku lat jest bardzo widoczna. A będzie tylko lepiej.

Materiał był wycinkiem polskiej piłki robionym pod z góry określoną tezę. Przecież tam się nawet znalazły derby Rzeszowa sprzed dwóch lat? A co ten Rzeszów będzie miał wspólnego z Euro 2012? Nic kompletnie.

Nie dajmy się więc brytyjskiej propagandzie. O rzetelności dziennikarzy świadczy chociażby mapka ukazana w filmie, gdzie okazuje się, że naszym sąsiadem jest Austria, nie mamy granicy z Czechami, a na Bałkanach wciąż jest Jugosławia. Ręce opadają:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=398214040221605&set=a.124195367623475.8658.123657874343891&type=1&theater
Nic dodać nic ująć. Najsmutniejsze, że BBC to zrobiła. Co do kiboli - bydło było, jest i niestety chyba zawsze będzie obecne na stadionach, tak jak patologia w społeczeństwie jakiegokolwiek kraju. Nie sądzę, żeby były znaczące różnice pomiędzy tym co dzieje się w Anglii, Niemczech, Francji, Hiszpanii, a tym co w Polsce. Może na stadionach widać to u nas bardziej, ale sytuacja się znacząco poprawiła. Mógłbym poszukać i zamieścić tu dziesiątki newsów z najsilniejszych lig w Europie, z których można zrobić taki filmik, że żaden kraj na Starym Kontynencie nie mógłby organizować żadnego turnieju mistrzowskiego tej rangi. W Hiszpanii obrzucony kamieniami autokar Realu Madryt, w Anglii rasistowskie motywy nawet na samym boisku - wliczając w to kapitana ich narodowej reprezentacji, we Francji - chociażby burdy w ostatniej kolejce na meczu Auxerre, w Niemczech - seks gejów na stadionie, kilka razy przerwane mecze po tym, jak na murawę wbiegli kibole, zamieszki po spotkaniach praktycznie wszędzie się znajdą, a jeśli chodzi o rasizm i ksenofobię - to cała Europa zachodnia zmaga się z falą imigrantów z Afryki, czy Azji i ma z tym bardzo poważny problem. Niechęć do obcych rośnie, bo Ci pracują za grosze, zabierając mieszkańcom tych państw miejsce pracy, a jak nie potrafią pracować - to po prostu popełniają przestępstwa, budują własne enklawy, czy tworzą skupiska slumsów, w których roi się od patologii. A jak to się kończyło już kilka razy - nie muszę przypominać. Nie dalej jak na początku ostatniego sezonu w Londynie wybuchły starcia i opanowały cały kraj. Wcześniej mieliśmy to samo we Francji. Nie twierdzę, że każdy imigrant jest zły, ale niestety problem jest dość poważny a na pewno bardziej widoczny niż banda debili na stadionie krzycząca hasła, których nawet nie rozumie. Nie mówię już o tym, że różnice pomiędzy kiboli na stadionach w piłce klubowej, a kibicami reprezentacji na poważnych turniejach (a nie jakimś wypadzie legionistów do Kowna) są gigantyczne. Na zeszłych MŚ w Niemczech też wszyscy bali się Polaków, a okazało się, że byliśmy najlepszymi fanami na turnieju. Nie raz pizgałem na naszych kiboli (i sam dostawałem za to zjebkę) - zdaje sobie sprawę, że nie do końca problem jest rozwiązany, ale poprawa w ciągu ostatnich kilku lat jest bardzo widoczna. A będzie tylko lepiej. Materiał był wycinkiem polskiej piłki robionym pod z góry określoną tezę. Przecież tam się nawet znalazły derby Rzeszowa sprzed dwóch lat? A co ten Rzeszów będzie miał wspólnego z Euro 2012? Nic kompletnie. Nie dajmy się więc brytyjskiej propagandzie. O rzetelności dziennikarzy świadczy chociażby mapka ukazana w filmie, gdzie okazuje się, że naszym sąsiadem jest Austria, nie mamy granicy z Czechami, a na Bałkanach wciąż jest Jugosławia. Ręce opadają: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=398214040221605&set=a.124195367623475.8658.123657874343891&type=1&theater
29 maja 2012, 18:13 [cytuj]
aapa powiedział/a:
Raczej nic nie czeka go w klubie nocnym.

Moje pytanie brzmi - czy w klubie miejskim, sraczu, na ulicy czy w parku w Warszawie/Poznaniu/Gdańsku naprawdę jest choć odrobinę niebezpieczniej niż w Londynie? Moim skromnym zdaniem nie, jak już to odwrotnie, łatwiej tam wyłapać w ryj.
Nie wiem, może to jest jakaś wasza krakowska specyfika, nie znam klimatu tego miasta tak "od środka" jak Szczecina, Wawy czy nawet Poznania lub Gdyni. Powiem Ci tyle, właśnie byłem obok mojej chaty w aptece, w której pracuje czarnoskóry koleś i w życiu nie widziałem jakiegoś kwasu z powodu jego rasy - żadnych śladów pobicia, żadnych napisów na ścianie etc. Z drugiej strony mojej chaty jest Pomnik Bohaterów Getta i budują Muzeum Historii Żydów Polskich. Może u was to nie do pomyślenia, ale nie widziałem tam w życiu żadnej namalowanej swastyki, "powieszonej" Gwiazdy Dawida, kogoś szczającego czy srającego w tym miejscu. A z tego dokumentu wynikałoby, że to codzienność, że przez centrum dużego miasta czy blokowisko nie da się przejść nie zauważając jakiegoś symbolu związanego z chorą ideologią.
PS.1.
Pokazanie jakiegoś trzynastoletniego chłopaczka ze zdjęciem Adolfa rozbawiło mnie do łez, naprawdę nawet w naszej TV rzadko można takie populistyczne gówno zobaczyć.
PS.2.
Co jest złego w przekreślonym symbolu sierpa i młota? Bo te debile ze stacji, o której zawsze miałem wysokie mniemanie, wrzucili go praktycznie do jednego wora z krzyżem celtyckim, białą pięścią etc. To już nie jest śmieszne tylko żałosne, świadczy o ignoranckim podejściu do tematu lub niewiedzy. W sumie mapka jest na to koronnym dowodem.
Moje pytanie brzmi - czy w klubie miejskim, sraczu, na ulicy czy w parku w Warszawie/Poznaniu/Gdańsku naprawdę jest choć odrobinę niebezpieczniej niż w Londynie? Moim skromnym zdaniem nie, jak już to odwrotnie, łatwiej tam wyłapać w ryj. Nie wiem, może to jest jakaś wasza krakowska specyfika, nie znam klimatu tego miasta tak "od środka" jak Szczecina, Wawy czy nawet Poznania lub Gdyni. Powiem Ci tyle, właśnie byłem obok mojej chaty w aptece, w której pracuje czarnoskóry koleś i w życiu nie widziałem jakiegoś kwasu z powodu jego rasy - żadnych śladów pobicia, żadnych napisów na ścianie etc. Z drugiej strony mojej chaty jest Pomnik Bohaterów Getta i budują Muzeum Historii Żydów Polskich. Może u was to nie do pomyślenia, ale nie widziałem tam w życiu żadnej namalowanej swastyki, "powieszonej" Gwiazdy Dawida, kogoś szczającego czy srającego w tym miejscu. A z tego dokumentu wynikałoby, że to codzienność, że przez centrum dużego miasta czy blokowisko nie da się przejść nie zauważając jakiegoś symbolu związanego z chorą ideologią. PS.1. Pokazanie jakiegoś trzynastoletniego chłopaczka ze zdjęciem Adolfa rozbawiło mnie do łez, naprawdę nawet w naszej TV rzadko można takie populistyczne gówno zobaczyć. PS.2. Co jest złego w przekreślonym symbolu sierpa i młota? Bo te debile ze stacji, o której zawsze miałem wysokie mniemanie, wrzucili go praktycznie do jednego wora z krzyżem celtyckim, białą pięścią etc. To już nie jest śmieszne tylko żałosne, świadczy o ignoranckim podejściu do tematu lub niewiedzy. W sumie mapka jest na to koronnym dowodem
|<  <<  <  61  62  63  64  65    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 95 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się