Forum dyskusyjne
29 maja 2012, 19:29 [cytuj]
Ale zwroc uwage, ze Warszawie nie przypisuja nic czego nie ma. Jakby chcieli byc tendencyjni to walneliby sami jakis napis. Nie znalezli to nie pokazali. Znalezli inne to pokazali. Ja mam to nieszczescie, ze w mojej okolicy wciaz cos sie pojawia. W miescie Lodzi to juz schiza totalna.
z tym klubem nocnym to tylko przyklad. Zeby nie chodzilo o pilkarza to powiedzialbym w bibliotece. jak jest w krakowskich nocnych klubach, nie mam pojecia, bo nigdy nie bylem. Nawet wiem gdzie jeden jest, ale jak Angole pytaja czy nie znam takiego miejsca to w zyciu gowniarzom nie powiem.
Ale zwroc uwage, ze Warszawie nie przypisuja nic czego nie ma. Jakby chcieli byc tendencyjni to walneliby sami jakis napis. Nie znalezli to nie pokazali. Znalezli inne to pokazali. Ja mam to nieszczescie, ze w mojej okolicy wciaz cos sie pojawia. W miescie Lodzi to juz schiza totalna.
z tym klubem nocnym to tylko przyklad. Zeby nie chodzilo o pilkarza to powiedzialbym w bibliotece. jak jest w krakowskich nocnych klubach, nie mam pojecia, bo nigdy nie bylem. Nawet wiem gdzie jeden jest, ale jak Angole pytaja czy nie znam takiego miejsca to w zyciu gowniarzom nie powiem
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
30 maja 2012, 11:17 [cytuj]
Mi tylko chodiz o to, że nie da się porównać miejsca gdzie ludzi są tak wymieszani, z jednak bardzo homogenicznym społeczeństwem jakim jest Polska i (chyba) Ukraina. Własnie dlatego dla mnie porównanie np Wawy z Londynem jest bezpodstawne. Nie mówię,ze byłoby gorzej lub lepiej, jeżeli np pojawiło by się po50 tysięcy Hindusów, Rumunów, Nigeryjczyków, Marokańczyków i Turków. Tego nie wiem, wiem ,że byłoby zupełnie inaczej. Zgadzam się co do głupoty tego co przedstawiają. Nie zgadzam się z robieniem z nas ciemnogrodu, chociaż z drguiej strony myślę, że wielu z nas robi coś podobnego w stosunku do np Azerbejdżanu lub Białorusi itp. Ja tylko nie za bardzo wiem po co wplatasz do tego wyspy. Pomijam Sol'a, bo wypowiada się jak debil.
Mi tylko chodiz o to, że nie da się porównać miejsca gdzie ludzi są tak wymieszani, z jednak bardzo homogenicznym społeczeństwem jakim jest Polska i (chyba) Ukraina. Własnie dlatego dla mnie porównanie np Wawy z Londynem jest bezpodstawne. Nie mówię,ze byłoby gorzej lub lepiej, jeżeli np pojawiło by się po50 tysięcy Hindusów, Rumunów, Nigeryjczyków, Marokańczyków i Turków. Tego nie wiem, wiem ,że byłoby zupełnie inaczej. Zgadzam się co do głupoty tego co przedstawiają. Nie zgadzam się z robieniem z nas ciemnogrodu, chociaż z drguiej strony myślę, że wielu z nas robi coś podobnego w stosunku do np Azerbejdżanu lub Białorusi itp. Ja tylko nie za bardzo wiem po co wplatasz do tego wyspy. Pomijam Sol'a, bo wypowiada się jak debil
Kogucie życie!
30 maja 2012, 11:53 [cytuj]
MARCUS powiedział/a:
Ja tylko nie za bardzo wiem po co wplatasz do tego wyspy.
Hmmm, bo stamtąd ten materiał pochodzi?

I to tamci mieszkańcy go oglądają? A że są tępymi Anglosasami to dla nich to, co zobaczą w TV jest rzeczą świętą.
MARCUS powiedział/a:
Nie mówię,ze byłoby gorzej lub lepiej, jeżeli np pojawiło by się po50 tysięcy Hindusów, Rumunów, Nigeryjczyków, Marokańczyków i Turków.
Gdybanie jest dobre dla starych bab. Chodzi tylko o jedną prostą rzecz - zawsze uważałem, że żeby mieć prawo do krytyki w tak poważnych tematach, samemu trzeba być lepszym. A czy tak jest.
BTW nawet Rafał Stec na swoim blogu broni polskich kibiców - i świat jeszcze nie runął?!
P.S.
http://wyborcza.pl/1,75248,11824270,Dziennikarze_BBC_wycieli_polskie_statystyki_z_filmu.html Dodam jeszcze, że w redakcji dowiedziałem się, że byli też i w Wawie. Była np. rozmowa z Baruchyanem (Izraelczyk z Polonii W. dla niewtajemniczonych) i powiedział, że przez te pół roku w Polsce nikt go nie obrażał ani nie zaczepiał, tak na meczach, jak i na ulicy. Niestety, ani opinia policji, ani jego wypowiedź nie pasują do tezy, z jaką powstał ten dokument. Naprawdę BBC nakręciła potworka stronniczością nie różniącego się od "Solidarnych 2010" i reszty tych gówien.
Hmmm, bo stamtąd ten materiał pochodzi?:D I to tamci mieszkańcy go oglądają? A że są tępymi Anglosasami to dla nich to, co zobaczą w TV jest rzeczą świętą.
[quote=MARCUS]Nie mówię,ze byłoby gorzej lub lepiej, jeżeli np pojawiło by się po50 tysięcy Hindusów, Rumunów, Nigeryjczyków, Marokańczyków i Turków
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
30 maja 2012, 13:20 [cytuj]
Hmmm... Nie wiem skąd wniosek o gdybaniu, ale ok.

Dla mnie to nazwanie faktów w tym przypadku. W końcu ja się nie za bardzo nad tym zastanawiam, tylko stwierdzam. To jak nazwać, jak nie gdybaniem stwierdzenie, że prawdopodobieństwo dostania w pysk tam jest być może większe?? Jeżeli chodzi o kraj pochodzenia to to ma jakiekolwiek znaczenie?? Serio?? Wydawało mi się wczesniej, że założyłeś, że nie. Wnioskuję po tym, że coś podobnego można skręcić wszędzie lub prawie wszędzie. Ja po prostu stwierdzam, że materiał jest głupi. Głupota jest aterytorialna. Koniec i kropka. Odbijając piłeczkę i "uderzając" w UK, w zasadzie idzie się w tą samą stronę. Przynajmniej w mojej opinii.
Ps. Z tym Stecem to przesadziłeś. Nawet jak Kaczyński powie czasem coś logicznego, to nie znaczy, że coś się zminiło
Hmmm... Nie wiem skąd wniosek o gdybaniu, ale ok. :glupek: Dla mnie to nazwanie faktów w tym przypadku. W końcu ja się nie za bardzo nad tym zastanawiam, tylko stwierdzam. To jak nazwać, jak nie gdybaniem stwierdzenie, że prawdopodobieństwo dostania w pysk tam jest być może większe?? Jeżeli chodzi o kraj pochodzenia to to ma jakiekolwiek znaczenie?? Serio?? Wydawało mi się wczesniej, że założyłeś, że nie. Wnioskuję po tym, że coś podobnego można skręcić wszędzie lub prawie wszędzie. Ja po prostu stwierdzam, że materiał jest głupi. Głupota jest aterytorialna. Koniec i kropka. Odbijając piłeczkę i "uderzając" w UK, w zasadzie idzie się w tą samą stronę. Przynajmniej w mojej opinii.
Ps. Z tym Stecem to przesadziłeś. Nawet jak Kaczyński powie czasem coś logicznego, to nie znaczy, że coś się zminiło ;)
Kogucie życie!
30 maja 2012, 13:30 [cytuj]
Taki trochę poboczne pytanie, bo ja zbytnio nie śledzę, czy "weszło' zrobiło się tak maksymalnie debilne niedawno czy to już dłuższy proces?? Pytam, bo ostatnio mi się zdarzyło spojrzeć i jak poczytałem komentarze, arty, również to dawno takiego gówniarstwa nie spotkałem.
http://www.weszlo.com/news/10473-Jestem_gejem_Tragiczna_historia_Justina_Fashanu
to taki pierwszy lepszy przykład.
Taki trochę poboczne pytanie, bo ja zbytnio nie śledzę, czy "weszło' zrobiło się tak maksymalnie debilne niedawno czy to już dłuższy proces?? Pytam, bo ostatnio mi się zdarzyło spojrzeć i jak poczytałem komentarze, arty, również to dawno takiego gówniarstwa nie spotkałem.
http://www.weszlo.com/news/10473-Jestem_gejem_Tragiczna_historia_Justina_Fashanu
to taki pierwszy lepszy przykład
Kogucie życie!
30 maja 2012, 18:31 [cytuj]
MARCUS powiedział/a:
to taki pierwszy lepszy przykład
Ja tam Weszło czytuję regularnie, choć np. tego co wkleiłeś nie, od razu wiem, że strata czasu. Weszło ma jeden plus jeśli chodzi o artykuły - Stanowskiego, który świetnie pisze i, ostatnimi czasy, mocno dojrzał, bardzo często się z nim zgadzam. Tych jakichś Kwaśniaków czy Muzyków (tak się to odmienia?) to nawet nie ma co komentować - jakieś małolaty z problemami ze składnią, budowaniem tez etc.
No i drugi, jak dla mnie najważniejszy plus - informacje niepubliczne. Plotki transferowe, dotyczące zwolnień trenerów, przejęć klubów etc., które wrzucają, oparte są o znajomości i sprawdzają się praktycznie zawsze (w zimowym okienku z 14 nie sprawdziła się jedna). Pod tym względem są rzetelni (czy właśnie raczej Stano jest rzetelny, bo to w 99% są jego kontakty). A na resztę trzeba spojrzeć z przymrużeniem oka czy, tak jak ja, po prostu nawet nie otwierać.
Ja tam Weszło czytuję regularnie, choć np. tego co wkleiłeś nie, od razu wiem, że strata czasu. Weszło ma jeden plus jeśli chodzi o artykuły - Stanowskiego, który świetnie pisze i, ostatnimi czasy, mocno dojrzał, bardzo często się z nim zgadzam. Tych jakichś Kwaśniaków czy Muzyków (tak się to odmienia?) to nawet nie ma co komentować - jakieś małolaty z problemami ze składnią, budowaniem tez etc.
No i drugi, jak dla mnie najważniejszy plus - informacje niepubliczne. Plotki transferowe, dotyczące zwolnień trenerów, przejęć klubów etc., które wrzucają, oparte są o znajomości i sprawdzają się praktycznie zawsze (w zimowym okienku z 14 nie sprawdziła się jedna). Pod tym względem są rzetelni (czy właśnie raczej Stano jest rzetelny, bo to w 99% są jego kontakty). A na resztę trzeba spojrzeć z przymrużeniem oka czy, tak jak ja, po prostu nawet nie otwierać
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
30 maja 2012, 20:50 [cytuj]
Dobrze, że mówisz, może się przełamię i poszperam więcej, a to co mi się trafiało to po prostu ta gorsza strona. Chociaż znalazłem jedna rzecz ,która mnie ubawiał - blog Szamotulskiego. Na temat rywalizacji w Legii na bramce
"PS O pozycję bramkarza numer trzy Boruc rywalizował wtedy z Maćkiem Łykowskim. Maciek miał ksywę "Arabella", ale Smuda nie mógł tego zapamiętać i wołał... "Jogobella". Też fajnie!"

Do Smudinha pasuje jak ulał
Dobrze, że mówisz, może się przełamię i poszperam więcej, a to co mi się trafiało to po prostu ta gorsza strona. Chociaż znalazłem jedna rzecz ,która mnie ubawiał - blog Szamotulskiego. Na temat rywalizacji w Legii na bramce
"PS O pozycję bramkarza numer trzy Boruc rywalizował wtedy z Maćkiem Łykowskim. Maciek miał ksywę "Arabella", ale Smuda nie mógł tego zapamiętać i wołał... "Jogobella". Też fajnie!" :) Do Smudinha pasuje jak ulał:D
Kogucie życie!
31 maja 2012, 08:39 [cytuj]
Ginola zachwalał Weszło już kilka lat temu. Wtedy było dla mnie totalnie nie do przyjęcia. Jakoś nie mogłem się tam odnaleźć i oddzielić zboże od plew. Komentarzy dalej nie mogę czytać, ale przyznaję, że Stanowski jest ok. Nie we wszystkim, ale we wszystkim to ja się nawet z Ap. Pawłem nie zgadzam. Poczytałem też trochę w empiku książkę Iwana i też niezłe.
Ginola zachwalał Weszło już kilka lat temu. Wtedy było dla mnie totalnie nie do przyjęcia. Jakoś nie mogłem się tam odnaleźć i oddzielić zboże od plew. Komentarzy dalej nie mogę czytać, ale przyznaję, że Stanowski jest ok. Nie we wszystkim, ale we wszystkim to ja się nawet z Ap. Pawłem nie zgadzam. Poczytałem też trochę w empiku książkę Iwana i też niezłe
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
1 czerwca 2012, 00:12 [cytuj]
no właśnie Iwan - co z tą książką Iwana? Bo miałeś pożyczyć
no właśnie Iwan - co z tą książką Iwana? Bo miałeś pożyczyć
1 czerwca 2012, 08:38 [cytuj]
Zapraszamy Włochó
http://www.youtube.com/watch?v=oZm485PXCoU mnie gościu dalej śmieszy
Zapraszamy Włochów http://www.youtube.com/watch?v=oZm485PXCoU
mnie gościu dalej śmieszy
1 czerwca 2012, 17:21 [cytuj]
http://www.footballtransfertavern.com/2012/06/premiership/a-tottenham-fan-in-polands-take-on-euro-2012s-racism-row?
Jest i odpowiedz Polaka na angielskim portalu.
http://www.footballtransfertavern.com/2012/06/premiership/a-tottenham-fan-in-polands-take-on-euro-2012s-racism-row?
Jest i odpowiedz Polaka na angielskim portalu
1 czerwca 2012, 20:34 [cytuj]
Iwan się oferował, że filmy robi. To ja proponuję taki:Inwazja z Wysp-czy powinniśmy wpuścić brytyjskich kibiców do Krakowa? I zdjęcia rozrabiających na krakowskim Rynku Brytyjczyków, relacje właścicieli knajp. I coś o niedawnych zamieszkach na Wyspach, na potwierdzenie tezy, że to generalnie hultaje są. Może jeszcze żeby wzmocnić przekaz wesołe lata 80/90 na stadionach. A gdyby komuś miało przyjść do głowy, że to se ne vrati to zdjęcia z Birmingham gdzie była burda całkiem niedawno. Warto by wspomnieć też gdzie narodziła się subkultura skinheadów, żeby nie było wątpliwości, że chuligaństwo to wynalazek Wyspiarzy. Żeby było mocno i dosadnie to spuentowałbym to jakoś tak:że nasz wspaniały Kraków przetrwał nazistów, przetrwał sowietów ale czy uda się go obronić przed barbarzyńskimi Brytyjczykami?
Iwan się oferował, że filmy robi. To ja proponuję taki:Inwazja z Wysp-czy powinniśmy wpuścić brytyjskich kibiców do Krakowa? I zdjęcia rozrabiających na krakowskim Rynku Brytyjczyków, relacje właścicieli knajp. I coś o niedawnych zamieszkach na Wyspach, na potwierdzenie tezy, że to generalnie hultaje są. Może jeszcze żeby wzmocnić przekaz wesołe lata 80/90 na stadionach. A gdyby komuś miało przyjść do głowy, że to se ne vrati to zdjęcia z Birmingham gdzie była burda całkiem niedawno. Warto by wspomnieć też gdzie narodziła się subkultura skinheadów, żeby nie było wątpliwości, że chuligaństwo to wynalazek Wyspiarzy. Żeby było mocno i dosadnie to spuentowałbym to jakoś tak:że nasz wspaniały Kraków przetrwał nazistów, przetrwał sowietów ale czy uda się go obronić przed barbarzyńskimi Brytyjczykami?
1 czerwca 2012, 20:42 [cytuj]
http://www.footballtransfertavern.com/2012/06/premiership/a-tottenham-fan-in-polands-take-on-euro-2012s-racism-row
Kto to pisał!? Macie jakieś podejrzenia, a może ktoś zna tego pana!? Mądrze prawi
http://www.footballtransfertavern.com/2012/06/premiership/a-tottenham-fan-in-polands-take-on-euro-2012s-racism-row
Kto to pisał!? Macie jakieś podejrzenia, a może ktoś zna tego pana!? Mądrze prawi :brawo:
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
1 czerwca 2012, 21:21 [cytuj]
Varba, spójrz dwa posty wyżej
Varba, spójrz dwa posty wyżej ;)
1 czerwca 2012, 22:12 [cytuj]
dzejkob powiedział/a:
Varba, spójrz dwa posty wyżej

No widzę ale pytanie pozostaje te same. Skąd wiesz że to Polak!? Tam jest informacja że w Polsce mieszka od 2002
No widzę ale pytanie pozostaje te same. Skąd wiesz że to Polak!? Tam jest informacja że w Polsce mieszka od 2002
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
1 czerwca 2012, 22:55 [cytuj]
Stawiam dolca że to pisał Aapa haha
Stawiam dolca że to pisał Aapa haha
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong