Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

1  2  3  4  5    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » FM 2012
11 listopada 2011, 00:14 [cytuj]
Już jest jakiś czas, więc chyba niektórzy się zapoznali. Dla mnie jak zwykle rewelacja. Owszem - zawsze są jakieś mankamenty, ale to już nie gra - tylko pełną gębą symulator piłki nożnej.

Na razie krótko, bo oczywiście FM pochłania mi teraz od cholery czasu i zaraz do niego wracam :)

Rozpocząłem zabawę z Lechią Gdańsk, chwilę sprawdzałem Tottenham. Oczywiście skala trudności nieporównywalna, ale zespołem z WHL też nie będzie aż tak łatwo. Szczególnie, że ceny na rynku transferowym zwariowały :stres:
Już jest jakiś czas, więc chyba niektórzy się zapoznali. Dla mnie jak zwykle rewelacja. Owszem - zawsze są jakieś mankamenty, ale to już nie gra - tylko pełną gębą symulator piłki nożnej. Na razie krótko, bo oczywiście FM pochłania mi teraz od cholery czasu i zaraz do niego wracam :) Rozpocząłem zabawę z Lechią Gdańsk, chwilę sprawdzałem Tottenham. Oczywiście skala trudności nieporównywalna, ale zespołem z WHL też nie będzie aż tak łatwo. Szczególnie, że ceny na rynku transferowym zwariowały :stres:
11 listopada 2011, 00:29 [cytuj]
Baro jakas partyjka online? Ja gram teraz z kumplem wolfsburgiem i jestem pierwszy w lidze a posluch mam taki ze pilkarze koncza reprezentacyjna kariere jak im nakazuje dla dobra klubu

PS dzis jest najszczesliwszy dzien w moim zyciu i nic tego nie zmieni :D
Baro jakas partyjka online? Ja gram teraz z kumplem wolfsburgiem i jestem pierwszy w lidze a posluch mam taki ze pilkarze koncza reprezentacyjna kariere jak im nakazuje dla dobra klubu PS dzis jest najszczesliwszy dzien w moim zyciu i nic tego nie zmieni :D
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
11 listopada 2011, 02:08 [cytuj]
Zagralem Tottenham pierwszy sezon zajalem 4 miejsce , natomiast w lidze europejskiej pokanalem schalke w dwu meczu 10:5 w 1/8 a przegralem z Lyonem w 1/4 5:3.

Maly budzet i zawyzone ceny zawodnikow utrudniaja sprawe.
Gralem 4:5:1.

Defoe 19 bramek i Ade 11 , trzeci chyba byl VDV lub Bale ktory zostal wybrany mlodym pilkarzem roku.

Parker jest bardzo slabiutki , Livemore lepiej gral od niego nie wspominajac o Sadro, ale 5 mln mialem oferty za niego wiec to przebolalem. Walker tez niestety slabo sie spisywal na prawej Gallas i Corluka znacznie lepiej.
Zagralem Tottenham pierwszy sezon zajalem 4 miejsce , natomiast w lidze europejskiej pokanalem schalke w dwu meczu 10:5 w 1/8 a przegralem z Lyonem w 1/4 5:3. Maly budzet i zawyzone ceny zawodnikow utrudniaja sprawe. Gralem 4:5:1. Defoe 19 bramek i Ade 11 , trzeci chyba byl VDV lub Bale ktory zostal wybrany mlodym pilkarzem roku. Parker jest bardzo slabiutki , Livemore lepiej gral od niego nie wspominajac o Sadro, ale 5 mln mialem oferty za niego wiec to przebolalem. Walker tez niestety slabo sie spisywal na prawej Gallas i Corluka znacznie lepiej
11 listopada 2011, 09:26 [cytuj]
Ja gram tottenham to kupiłem Anyukowa (4.5 gwiazdki) z zenitu, poprośiłem zarząd żeby prowadzili rozmowy. Gram jeszcze Dorcaster:-)
Ja gram tottenham to kupiłem Anyukowa (4.5 gwiazdki) z zenitu, poprośiłem zarząd żeby prowadzili rozmowy. Gram jeszcze Dorcaster:-)
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
11 listopada 2011, 10:20 [cytuj]
Ja prowadzę oczywiście Koguty. Mój system to 4:4:2 (Diamond). Niestety łatwo kontuzje kopacze łapią mam Modrića i Bale na 4 tyg. wyeliminowanych lecz skład i tak ładnie kopie. Nie wiem czemu np. w meczu przed sezonowym z Tweente wygrałem 2:1 a w LE już 4:0. Ciekawe no ale cóż. Gra się sympatycznie. Póki co moje wyniki to 4:1 z Swanson (W), 3:1 z Fulham (W), 4:0 z Man City (P), 1:1 z Evertonem (R) oraz 1:0 z Blackburn (W). W tabeli jestem 3 do składu przybył Dempsy z Fulham a na wypożyczenie odszedł Pav. Został także wypożyczony Voskamp ze Śląska. Gra się bardzo ale to bardzo przyjemnie. Jak tak patrzałem to odniosłem wrażenie, że w kadrze Polski też dużo kontuzji czy u was nie?
Ja prowadzę oczywiście Koguty. Mój system to 4:4:2 (Diamond). Niestety łatwo kontuzje kopacze łapią mam Modrića i Bale na 4 tyg. wyeliminowanych lecz skład i tak ładnie kopie. Nie wiem czemu np. w meczu przed sezonowym z Tweente wygrałem 2:1 a w LE już 4:0. Ciekawe no ale cóż. Gra się sympatycznie. Póki co moje wyniki to 4:1 z Swanson (W), 3:1 z Fulham (W), 4:0 z Man City (P), 1:1 z Evertonem (R) oraz 1:0 z Blackburn (W). W tabeli jestem 3 do składu przybył Dempsy z Fulham a na wypożyczenie odszedł Pav. Został także wypożyczony Voskamp ze Śląska. Gra się bardzo ale to bardzo przyjemnie. Jak tak patrzałem to odniosłem wrażenie, że w kadrze Polski też dużo kontuzji czy u was nie?
11 listopada 2011, 12:53 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Baro jakas partyjka online? Ja gram teraz z kumplem wolfsburgiem i jestem pierwszy w lidze a posluch mam taki ze pilkarze koncza reprezentacyjna kariere jak im nakazuje dla dobra klubu

PS dzis jest najszczesliwszy dzien w moim zyciu i nic tego nie zmieni :D

heh - nigdy nie grałem online, ale właśnie w tym sezonie chciałem spróbować. Z tym, że spokojnie - czeka mnie teraz parę wyzwań, więc pewnie się przypomnę później.

Paweł powiedział/a:
FM 2012 to już nie to :P nie grałem, ale prawdziwy FM to był ten, gdzie w składzie Tottenhamu był Kanoute, Dalmat i Doherty :brawo:

to były piękne czasy i tradycyjny manager był fajny, łezka się w oku kręci, ale nie ma absolutnie porównania z tym jak to wygląda teraz - na plus oczywiście dla coraz najnowszych części. Sukces dalszych części serii zapewne w dużej mierze zależy od tego, że twórcy bardzo słuchają się graczy i wprowadzają zmiany zasugerowane przez użytkowników

PS A właśnie zauważyłem, że jest też już Call of Duty: Modern Warfare 3, do tego niedługo LA Noire na PC i kolejna odsłona Assasins Creed. Będzie się działo.

PS2 Z innych bardzo przyjemnych gierek - koniecznie Deus Ex Human Revolution. Najlepsza chyba część serii. Absolutnie genialna. HOM&M część 6 też trzyma poziom. Ale już zbaczam z tematu - sorki.
heh - nigdy nie grałem online, ale właśnie w tym sezonie chciałem spróbować. Z tym, że spokojnie - czeka mnie teraz parę wyzwań, więc pewnie się przypomnę później. [quote=Paweł]FM 2012 to już nie to :P nie grałem, ale prawdziwy FM to był ten, gdzie w składzie Tottenhamu był Kanoute, Dalmat i Doherty :brawo:
11 listopada 2011, 13:02 [cytuj]
baro nie kus mnie bo ja nie mam pc do grania w te gry. Czekam az moj bank mi zaproponuje dobra master card wtedy bede mogl sobie grac we wszystko za pomoca platformy ONLIVE nawet na pentium 3 mojego brata :D
baro nie kus mnie bo ja nie mam pc do grania w te gry. Czekam az moj bank mi zaproponuje dobra master card wtedy bede mogl sobie grac we wszystko za pomoca platformy ONLIVE nawet na pentium 3 mojego brata :D
11 listopada 2011, 14:06 [cytuj]
Według mnie nowy heroes jest gorszy nie tylko od kultowej 3 ale i nawet od 5
11 listopada 2011, 18:31 [cytuj]
bambi powiedział/a:

no może i tak, ale cały czas to wielki pożeracz czasu. szczególnie polecam granie po kolei wg fabuły i dla mnie zabawa przednia:

- Heart of Nightmares (Collectors' edition map)
- Prologue 1
- Prologue 2
- Stronghold 1
- Sanctuary 1
- Haven 1
- Inferno 1
- Necropolis 1
- Stronghold 2
- Sanctuary 2
- Haven 2
- Necropolis 2
- Sanctuary 3
- Stronghold 3
- Inferno 2
- Necropolis 3
- Inferno 3
- Sanctuary 4
- Stronghold 4
- Haven 3
- Necropolis 4
- Haven 4
- Inferno 4
- Epilogues
no może i tak, ale cały czas to wielki pożeracz czasu. szczególnie polecam granie po kolei wg fabuły i dla mnie zabawa przednia: - Heart of Nightmares (Collectors' edition map) - Prologue 1 - Prologue 2 - Stronghold 1 - Sanctuary 1 - Haven 1 - Inferno 1 - Necropolis 1 - Stronghold 2 - Sanctuary 2 - Haven 2 - Necropolis 2 - Sanctuary 3 - Stronghold 3 - Inferno 2 - Necropolis 3 - Inferno 3 - Sanctuary 4 - Stronghold 4 - Haven 3 - Necropolis 4 - Haven 4 - Inferno 4 - Epilogues
11 listopada 2011, 18:56 [cytuj]
ja zawsze gram całe kampanie ale teraz gram jeszcze w coda 4 multi (pirat), fm oraz pesa
ja zawsze gram całe kampanie ale teraz gram jeszcze w coda 4 multi (pirat), fm oraz pesa
11 listopada 2011, 20:34 [cytuj]
Ostatnio nie mam za bardzo czasu sie podrapać po dupie ale po premierze troszkę pograłem. Każda kolejna wersja jest coraz lepsza i ta nie odbiega od trendu. Widać że jest coraz trudniej i dzięki temu fm się nie nudzi. Zdążyłem zagrać dopiero 2 mecze o stawkę, ale jednym z nich były derby na the emirates. do przerwy 0:0 ale po kilku wskazówkach w szatni w drugiej odsłonie zdemolowaliśmy ich wbijając 4 bramki i nie tracąc żadnej :D Wydaje mi się że moje wypociny w trakcie sparingów przynoszą efekty. Muszę tą taktykę dopieścić bo grając z silniejszymi rywalami napewno jeszcze zobaczę kilka niedociągnięć ale napewno ma potencjał :)
Ostatnio nie mam za bardzo czasu sie podrapać po dupie ale po premierze troszkę pograłem. Każda kolejna wersja jest coraz lepsza i ta nie odbiega od trendu. Widać że jest coraz trudniej i dzięki temu fm się nie nudzi. Zdążyłem zagrać dopiero 2 mecze o stawkę, ale jednym z nich były derby na the emirates. do przerwy 0:0 ale po kilku wskazówkach w szatni w drugiej odsłonie zdemolowaliśmy ich wbijając 4 bramki i nie tracąc żadnej :D Wydaje mi się że moje wypociny w trakcie sparingów przynoszą efekty. Muszę tą taktykę dopieścić bo grając z silniejszymi rywalami napewno jeszcze zobaczę kilka niedociągnięć ale napewno ma potencjał :)
11 listopada 2011, 22:20 [cytuj]
Z tymi transferami to różnie bywa. Na pewno przesadzone są ceny młodych zawodników z wysokim potencjałem i dlatego dałem sobie spokój z ich kupowaniem, ale w moim Chievo zlepiłem nie najgorszą ekipę za grosze, bo zarząd do najhojniejszych nie należy. Sturridge, Bentley, McFadden, Chantome, Asulley Cotto, Montoya i Carrizo przyszli łącznie za mniej niż 12 mln. Zauważyłem też, że Tottenham kupił Cavaniego za 25 mln, czyli nie jest tak fatalnie ;)

Grając cieniasami z mocnych lig warto się przyjrzeć Barcelonie. Za grosze pozbywają się niezłych talentów jak, np. Montoya, którego mam u siebie i można też wypożyczyć kogoś pokroju Afellaya.
Z tymi transferami to różnie bywa. Na pewno przesadzone są ceny młodych zawodników z wysokim potencjałem i dlatego dałem sobie spokój z ich kupowaniem, ale w moim Chievo zlepiłem nie najgorszą ekipę za grosze, bo zarząd do najhojniejszych nie należy. Sturridge, Bentley, McFadden, Chantome, Asulley Cotto, Montoya i Carrizo przyszli łącznie za mniej niż 12 mln. Zauważyłem też, że Tottenham kupił Cavaniego za 25 mln, czyli nie jest tak fatalnie ;) Grając cieniasami z mocnych lig warto się przyjrzeć Barcelonie. Za grosze pozbywają się niezłych talentów jak, np. Montoya, którego mam u siebie i można też wypożyczyć kogoś pokroju Afellaya
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
11 listopada 2011, 22:46 [cytuj]
Grając typowymi średniakami takimi jak właśnie Chievo lub Saint Etienne tak jak ja gram można zrobić solidną drużyne z zawodników wystawionych na sprzedaż. I właśnie w taki sposób mam w składzie Simone Pepe, Diego Buonanotte i Vedada Ibisevića. Podkreślam, że żaden z tych transferów nie przekroczył 2mln funtów ;)
Grając typowymi średniakami takimi jak właśnie Chievo lub Saint Etienne tak jak ja gram można zrobić solidną drużyne z zawodników wystawionych na sprzedaż. I właśnie w taki sposób mam w składzie Simone Pepe, Diego Buonanotte i Vedada Ibisevića. Podkreślam, że żaden z tych transferów nie przekroczył 2mln funtów ;)
11 listopada 2011, 23:39 [cytuj]
Opłaca się też podpisywać kontrakty z zawodnikam bez kontraktu, ale chodzi mi o takich po 30 jak Schevchenko itd. ja tak robiłem w 2011 i miałem pieniędzy że ho ho i jeszcze troche:-D
Opłaca się też podpisywać kontrakty z zawodnikam bez kontraktu, ale chodzi mi o takich po 30 jak Schevchenko itd. ja tak robiłem w 2011 i miałem pieniędzy że ho ho i jeszcze troche:-D
12 listopada 2011, 01:28 [cytuj]
oplaca. Grajac Creve alexandria podpisalem 5 kontraktow dla grajkow z karta w reku. Ustawilem taktyke a potem urlop na caly rok i 1 miejsce w lidze :D
oplaca. Grajac Creve alexandria podpisalem 5 kontraktow dla grajkow z karta w reku. Ustawilem taktyke a potem urlop na caly rok i 1 miejsce w lidze :D
13 listopada 2011, 13:34 [cytuj]
bardzo sie napracowałęś :) ja tam wole samemu każde mecze oprócz sparingów grać, najlepsza zabawa to transfery;P
bardzo sie napracowałęś :) ja tam wole samemu każde mecze oprócz sparingów grać, najlepsza zabawa to transfery;P
13 listopada 2011, 13:37 [cytuj]
nie no to bylo na luzie dla sprawdzenia. Teraz gram wolfsburgiem online i nie jest zle :D Niko zapieprza na skrzydle a kaboul na prawej obronie
nie no to bylo na luzie dla sprawdzenia. Teraz gram wolfsburgiem online i nie jest zle :D Niko zapieprza na skrzydle a kaboul na prawej obronie
13 listopada 2011, 15:07 [cytuj]
FM na plus, nie powiem. Troche nie zatrważa ogromna ilość zróżnicowanych rozmów motywacyjnych, nawet tony wypowiedzi mozna zmieniać. A dla fanów cRPG polecam TES V: Skyrim. Premiera była w piątek, dla mnie rewelacja!
FM na plus, nie powiem. Troche nie zatrważa ogromna ilość zróżnicowanych rozmów motywacyjnych, nawet tony wypowiedzi mozna zmieniać. A dla fanów cRPG polecam TES V: Skyrim. Premiera była w piątek, dla mnie rewelacja!
13 listopada 2011, 17:48 [cytuj]
Jak ktoś gra średnim klubem(w Tottenhamie sprawdza sie w 100%) i jest w stanie wyłozyć 4mln to jak najbardziej polecam zawodnika - Vaclav Kadlec 19 latek całkiem przyzwoity , przy dobrym treningu to istna maszyna do strzelania bramek , w fmie 11 po bodajże 3 sezonach wyglądał u mnie tak http://imageshack.us/photo/my-images/573/kadlecy.jpg/ oczywiście tutaj wartośc jest dużo wyższa i jak widać tygodniówka też jest już zacna , ale z początku jest on bardzo tani w utrzymaniu :) polecam jeszcze sergio tejere (środek pomocy)
Jak ktoś gra średnim klubem(w Tottenhamie sprawdza sie w 100%) i jest w stanie wyłozyć 4mln to jak najbardziej polecam zawodnika - Vaclav Kadlec 19 latek całkiem przyzwoity , przy dobrym treningu to istna maszyna do strzelania bramek , w fmie 11 po bodajże 3 sezonach wyglądał u mnie tak : http://imageshack.us/photo/my-images/573/kadlecy.jpg/ oczywiście tutaj wartośc jest dużo wyższa i jak widać tygodniówka też jest już zacna , ale z początku jest on bardzo tani w utrzymaniu :) polecam jeszcze sergio tejere (środek pomocy)
1  2  3  4  5    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 20%
2-3 0%
4-6 20%
7-10 20%
11-20 40%
5 oddanych głosów
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 26 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się