Forum dyskusyjne
11 listopada 2011, 00:14 [cytuj]
Już jest jakiś czas, więc chyba niektórzy się zapoznali. Dla mnie jak zwykle rewelacja. Owszem - zawsze są jakieś mankamenty, ale to już nie gra - tylko pełną gębą symulator piłki nożnej.
Na razie krótko, bo oczywiście FM pochłania mi teraz od cholery czasu i zaraz do niego wracam
Rozpocząłem zabawę z Lechią Gdańsk, chwilę sprawdzałem Tottenham. Oczywiście skala trudności nieporównywalna, ale zespołem z WHL też nie będzie aż tak łatwo. Szczególnie, że ceny na rynku transferowym zwariowały
Już jest jakiś czas, więc chyba niektórzy się zapoznali. Dla mnie jak zwykle rewelacja. Owszem - zawsze są jakieś mankamenty, ale to już nie gra - tylko pełną gębą symulator piłki nożnej.
Na razie krótko, bo oczywiście FM pochłania mi teraz od cholery czasu i zaraz do niego wracam :)
Rozpocząłem zabawę z Lechią Gdańsk, chwilę sprawdzałem Tottenham. Oczywiście skala trudności nieporównywalna, ale zespołem z WHL też nie będzie aż tak łatwo. Szczególnie, że ceny na rynku transferowym zwariowały :stres:
11 listopada 2011, 00:29 [cytuj]
Baro jakas partyjka online? Ja gram teraz z kumplem wolfsburgiem i jestem pierwszy w lidze a posluch mam taki ze pilkarze koncza reprezentacyjna kariere jak im nakazuje dla dobra klubu
PS dzis jest najszczesliwszy dzien w moim zyciu i nic tego nie zmieni
Baro jakas partyjka online? Ja gram teraz z kumplem wolfsburgiem i jestem pierwszy w lidze a posluch mam taki ze pilkarze koncza reprezentacyjna kariere jak im nakazuje dla dobra klubu
PS dzis jest najszczesliwszy dzien w moim zyciu i nic tego nie zmieni :D
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
11 listopada 2011, 02:08 [cytuj]
Zagralem Tottenham pierwszy sezon zajalem 4 miejsce , natomiast w lidze europejskiej pokanalem schalke w dwu meczu 10:5 w 1/8 a przegralem z Lyonem w 1/4 5:3.
Maly budzet i zawyzone ceny zawodnikow utrudniaja sprawe.
Gralem 4:5:1.
Defoe 19 bramek i Ade 11 , trzeci chyba byl VDV lub Bale ktory zostal wybrany mlodym pilkarzem roku.
Parker jest bardzo slabiutki , Livemore lepiej gral od niego nie wspominajac o Sadro, ale 5 mln mialem oferty za niego wiec to przebolalem. Walker tez niestety slabo sie spisywal na prawej Gallas i Corluka znacznie lepiej.
Zagralem Tottenham pierwszy sezon zajalem 4 miejsce , natomiast w lidze europejskiej pokanalem schalke w dwu meczu 10:5 w 1/8 a przegralem z Lyonem w 1/4 5:3.
Maly budzet i zawyzone ceny zawodnikow utrudniaja sprawe.
Gralem 4:5:1.
Defoe 19 bramek i Ade 11 , trzeci chyba byl VDV lub Bale ktory zostal wybrany mlodym pilkarzem roku.
Parker jest bardzo slabiutki , Livemore lepiej gral od niego nie wspominajac o Sadro, ale 5 mln mialem oferty za niego wiec to przebolalem. Walker tez niestety slabo sie spisywal na prawej Gallas i Corluka znacznie lepiej
11 listopada 2011, 09:26 [cytuj]
Ja gram tottenham to kupiłem Anyukowa (4.5 gwiazdki) z zenitu, poprośiłem zarząd żeby prowadzili rozmowy. Gram jeszcze Dorcaster:-)
Ja gram tottenham to kupiłem Anyukowa (4.5 gwiazdki) z zenitu, poprośiłem zarząd żeby prowadzili rozmowy. Gram jeszcze Dorcaster:-)
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
11 listopada 2011, 10:20 [cytuj]
Ja prowadzę oczywiście Koguty. Mój system to 4:4:2 (Diamond). Niestety łatwo kontuzje kopacze łapią mam Modrića i Bale na 4 tyg. wyeliminowanych lecz skład i tak ładnie kopie. Nie wiem czemu np. w meczu przed sezonowym z Tweente wygrałem 2:1 a w LE już 4:0. Ciekawe no ale cóż. Gra się sympatycznie. Póki co moje wyniki to 4:1 z Swanson (W), 3:1 z Fulham (W), 4:0 z Man City (P), 1:1 z Evertonem (R) oraz 1:0 z Blackburn (W). W tabeli jestem 3 do składu przybył Dempsy z Fulham a na wypożyczenie odszedł Pav. Został także wypożyczony Voskamp ze Śląska. Gra się bardzo ale to bardzo przyjemnie. Jak tak patrzałem to odniosłem wrażenie, że w kadrze Polski też dużo kontuzji czy u was nie?
Ja prowadzę oczywiście Koguty. Mój system to 4:4:2 (Diamond). Niestety łatwo kontuzje kopacze łapią mam Modrića i Bale na 4 tyg. wyeliminowanych lecz skład i tak ładnie kopie. Nie wiem czemu np. w meczu przed sezonowym z Tweente wygrałem 2:1 a w LE już 4:0. Ciekawe no ale cóż. Gra się sympatycznie. Póki co moje wyniki to 4:1 z Swanson (W), 3:1 z Fulham (W), 4:0 z Man City (P), 1:1 z Evertonem (R) oraz 1:0 z Blackburn (W). W tabeli jestem 3 do składu przybył Dempsy z Fulham a na wypożyczenie odszedł Pav. Został także wypożyczony Voskamp ze Śląska. Gra się bardzo ale to bardzo przyjemnie. Jak tak patrzałem to odniosłem wrażenie, że w kadrze Polski też dużo kontuzji czy u was nie?
11 listopada 2011, 12:53 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
PS dzis jest najszczesliwszy dzien w moim zyciu i nic tego nie zmieni

heh - nigdy nie grałem online, ale właśnie w tym sezonie chciałem spróbować. Z tym, że spokojnie - czeka mnie teraz parę wyzwań, więc pewnie się przypomnę później.
Paweł powiedział/a:
FM 2012 to już nie to

nie grałem, ale prawdziwy FM to był ten, gdzie w składzie Tottenhamu był Kanoute, Dalmat i Doherty

to były piękne czasy i tradycyjny manager był fajny, łezka się w oku kręci, ale nie ma absolutnie porównania z tym jak to wygląda teraz - na plus oczywiście dla coraz najnowszych części. Sukces dalszych części serii zapewne w dużej mierze zależy od tego, że twórcy bardzo słuchają się graczy i wprowadzają zmiany zasugerowane przez użytkowników
PS A właśnie zauważyłem, że jest też już Call of Duty: Modern Warfare 3, do tego niedługo LA Noire na PC i kolejna odsłona Assasins Creed. Będzie się działo.
PS2 Z innych bardzo przyjemnych gierek - koniecznie Deus Ex Human Revolution. Najlepsza chyba część serii. Absolutnie genialna. HOM&M część 6 też trzyma poziom. Ale już zbaczam z tematu - sorki.
heh - nigdy nie grałem online, ale właśnie w tym sezonie chciałem spróbować. Z tym, że spokojnie - czeka mnie teraz parę wyzwań, więc pewnie się przypomnę później.
[quote=Paweł]FM 2012 to już nie to :P nie grałem, ale prawdziwy FM to był ten, gdzie w składzie Tottenhamu był Kanoute, Dalmat i Doherty :brawo:
11 listopada 2011, 13:02 [cytuj]
baro nie kus mnie bo ja nie mam pc do grania w te gry. Czekam az moj bank mi zaproponuje dobra master card wtedy bede mogl sobie grac we wszystko za pomoca platformy ONLIVE nawet na pentium 3 mojego brata
baro nie kus mnie bo ja nie mam pc do grania w te gry. Czekam az moj bank mi zaproponuje dobra master card wtedy bede mogl sobie grac we wszystko za pomoca platformy ONLIVE nawet na pentium 3 mojego brata :D
11 listopada 2011, 14:06 [cytuj]
Według mnie nowy heroes jest gorszy nie tylko od kultowej 3 ale i nawet od 5
11 listopada 2011, 18:31 [cytuj]
bambi powiedział/a:
no może i tak, ale cały czas to wielki pożeracz czasu. szczególnie polecam granie po kolei wg fabuły i dla mnie zabawa przednia:
- Heart of Nightmares (Collectors' edition map)
- Prologue 1
- Prologue 2
- Stronghold 1
- Sanctuary 1
- Haven 1
- Inferno 1
- Necropolis 1
- Stronghold 2
- Sanctuary 2
- Haven 2
- Necropolis 2
- Sanctuary 3
- Stronghold 3
- Inferno 2
- Necropolis 3
- Inferno 3
- Sanctuary 4
- Stronghold 4
- Haven 3
- Necropolis 4
- Haven 4
- Inferno 4
- Epilogues
no może i tak, ale cały czas to wielki pożeracz czasu. szczególnie polecam granie po kolei wg fabuły i dla mnie zabawa przednia:
- Heart of Nightmares (Collectors' edition map)
- Prologue 1
- Prologue 2
- Stronghold 1
- Sanctuary 1
- Haven 1
- Inferno 1
- Necropolis 1
- Stronghold 2
- Sanctuary 2
- Haven 2
- Necropolis 2
- Sanctuary 3
- Stronghold 3
- Inferno 2
- Necropolis 3
- Inferno 3
- Sanctuary 4
- Stronghold 4
- Haven 3
- Necropolis 4
- Haven 4
- Inferno 4
- Epilogues
11 listopada 2011, 18:56 [cytuj]
ja zawsze gram całe kampanie ale teraz gram jeszcze w coda 4 multi (pirat), fm oraz pesa
ja zawsze gram całe kampanie ale teraz gram jeszcze w coda 4 multi (pirat), fm oraz pesa
11 listopada 2011, 20:34 [cytuj]
Ostatnio nie mam za bardzo czasu sie podrapać po dupie ale po premierze troszkę pograłem. Każda kolejna wersja jest coraz lepsza i ta nie odbiega od trendu. Widać że jest coraz trudniej i dzięki temu fm się nie nudzi. Zdążyłem zagrać dopiero 2 mecze o stawkę, ale jednym z nich były derby na the emirates. do przerwy 0:0 ale po kilku wskazówkach w szatni w drugiej odsłonie zdemolowaliśmy ich wbijając 4 bramki i nie tracąc żadnej

Wydaje mi się że moje wypociny w trakcie sparingów przynoszą efekty. Muszę tą taktykę dopieścić bo grając z silniejszymi rywalami napewno jeszcze zobaczę kilka niedociągnięć ale napewno ma potencjał
Ostatnio nie mam za bardzo czasu sie podrapać po dupie ale po premierze troszkę pograłem. Każda kolejna wersja jest coraz lepsza i ta nie odbiega od trendu. Widać że jest coraz trudniej i dzięki temu fm się nie nudzi. Zdążyłem zagrać dopiero 2 mecze o stawkę, ale jednym z nich były derby na the emirates. do przerwy 0:0 ale po kilku wskazówkach w szatni w drugiej odsłonie zdemolowaliśmy ich wbijając 4 bramki i nie tracąc żadnej :D Wydaje mi się że moje wypociny w trakcie sparingów przynoszą efekty. Muszę tą taktykę dopieścić bo grając z silniejszymi rywalami napewno jeszcze zobaczę kilka niedociągnięć ale napewno ma potencjał :)
11 listopada 2011, 22:20 [cytuj]
Z tymi transferami to różnie bywa. Na pewno przesadzone są ceny młodych zawodników z wysokim potencjałem i dlatego dałem sobie spokój z ich kupowaniem, ale w moim Chievo zlepiłem nie najgorszą ekipę za grosze, bo zarząd do najhojniejszych nie należy. Sturridge, Bentley, McFadden, Chantome, Asulley Cotto, Montoya i Carrizo przyszli łącznie za mniej niż 12 mln. Zauważyłem też, że Tottenham kupił Cavaniego za 25 mln, czyli nie jest tak fatalnie
Grając cieniasami z mocnych lig warto się przyjrzeć Barcelonie. Za grosze pozbywają się niezłych talentów jak, np. Montoya, którego mam u siebie i można też wypożyczyć kogoś pokroju Afellaya.
Z tymi transferami to różnie bywa. Na pewno przesadzone są ceny młodych zawodników z wysokim potencjałem i dlatego dałem sobie spokój z ich kupowaniem, ale w moim Chievo zlepiłem nie najgorszą ekipę za grosze, bo zarząd do najhojniejszych nie należy. Sturridge, Bentley, McFadden, Chantome, Asulley Cotto, Montoya i Carrizo przyszli łącznie za mniej niż 12 mln. Zauważyłem też, że Tottenham kupił Cavaniego za 25 mln, czyli nie jest tak fatalnie ;)
Grając cieniasami z mocnych lig warto się przyjrzeć Barcelonie. Za grosze pozbywają się niezłych talentów jak, np. Montoya, którego mam u siebie i można też wypożyczyć kogoś pokroju Afellaya
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
11 listopada 2011, 22:46 [cytuj]
Grając typowymi średniakami takimi jak właśnie Chievo lub Saint Etienne tak jak ja gram można zrobić solidną drużyne z zawodników wystawionych na sprzedaż. I właśnie w taki sposób mam w składzie Simone Pepe, Diego Buonanotte i Vedada Ibisevića. Podkreślam, że żaden z tych transferów nie przekroczył 2mln funtów
Grając typowymi średniakami takimi jak właśnie Chievo lub Saint Etienne tak jak ja gram można zrobić solidną drużyne z zawodników wystawionych na sprzedaż. I właśnie w taki sposób mam w składzie Simone Pepe, Diego Buonanotte i Vedada Ibisevića. Podkreślam, że żaden z tych transferów nie przekroczył 2mln funtów ;)
11 listopada 2011, 23:39 [cytuj]
Opłaca się też podpisywać kontrakty z zawodnikam bez kontraktu, ale chodzi mi o takich po 30 jak Schevchenko itd. ja tak robiłem w 2011 i miałem pieniędzy że ho ho i jeszcze troche:-D
Opłaca się też podpisywać kontrakty z zawodnikam bez kontraktu, ale chodzi mi o takich po 30 jak Schevchenko itd. ja tak robiłem w 2011 i miałem pieniędzy że ho ho i jeszcze troche:-D
12 listopada 2011, 01:28 [cytuj]
oplaca. Grajac Creve alexandria podpisalem 5 kontraktow dla grajkow z karta w reku. Ustawilem taktyke a potem urlop na caly rok i 1 miejsce w lidze
oplaca. Grajac Creve alexandria podpisalem 5 kontraktow dla grajkow z karta w reku. Ustawilem taktyke a potem urlop na caly rok i 1 miejsce w lidze :D
13 listopada 2011, 13:34 [cytuj]
bardzo sie napracowałęś

ja tam wole samemu każde mecze oprócz sparingów grać, najlepsza zabawa to transfery
bardzo sie napracowałęś :) ja tam wole samemu każde mecze oprócz sparingów grać, najlepsza zabawa to transfery;P
13 listopada 2011, 13:37 [cytuj]
nie no to bylo na luzie dla sprawdzenia. Teraz gram wolfsburgiem online i nie jest zle

Niko zapieprza na skrzydle a kaboul na prawej obronie
nie no to bylo na luzie dla sprawdzenia. Teraz gram wolfsburgiem online i nie jest zle :D Niko zapieprza na skrzydle a kaboul na prawej obronie
13 listopada 2011, 15:07 [cytuj]
FM na plus, nie powiem. Troche nie zatrważa ogromna ilość zróżnicowanych rozmów motywacyjnych, nawet tony wypowiedzi mozna zmieniać. A dla fanów cRPG polecam TES V: Skyrim. Premiera była w piątek, dla mnie rewelacja!
FM na plus, nie powiem. Troche nie zatrważa ogromna ilość zróżnicowanych rozmów motywacyjnych, nawet tony wypowiedzi mozna zmieniać. A dla fanów cRPG polecam TES V: Skyrim. Premiera była w piątek, dla mnie rewelacja!
13 listopada 2011, 17:48 [cytuj]
Jak ktoś gra średnim klubem(w Tottenhamie sprawdza sie w 100%) i jest w stanie wyłozyć 4mln to jak najbardziej polecam zawodnika - Vaclav Kadlec 19 latek całkiem przyzwoity , przy dobrym treningu to istna maszyna do strzelania bramek , w fmie 11 po bodajże 3 sezonach wyglądał u mnie tak
http://imageshack.us/photo/my-images/573/kadlecy.jpg/ oczywiście tutaj wartośc jest dużo wyższa i jak widać tygodniówka też jest już zacna , ale z początku jest on bardzo tani w utrzymaniu

polecam jeszcze sergio tejere (środek pomocy)
Jak ktoś gra średnim klubem(w Tottenhamie sprawdza sie w 100%) i jest w stanie wyłozyć 4mln to jak najbardziej polecam zawodnika - Vaclav Kadlec 19 latek całkiem przyzwoity , przy dobrym treningu to istna maszyna do strzelania bramek , w fmie 11 po bodajże 3 sezonach wyglądał u mnie tak : http://imageshack.us/photo/my-images/573/kadlecy.jpg/ oczywiście tutaj wartośc jest dużo wyższa i jak widać tygodniówka też jest już zacna , ale z początku jest on bardzo tani w utrzymaniu :) polecam jeszcze sergio tejere (środek pomocy)