Forum dyskusyjne
13 listopada 2011, 19:41 [cytuj]
Prawa obrona Anyukow za 10 milionów euro, babacar za to świetny młody napastnik dobrze sie rozwija
Prawa obrona Anyukow za 10 milionów euro, babacar za to świetny młody napastnik dobrze sie rozwija
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
13 listopada 2011, 23:06 [cytuj]
W pierwszym poście Baro coś napomknął o poziomie trudności, ale kłamał:
http://imageshack.us/f/411/tabelazb.jpg/
http://imageshack.us/f/843/taktykae.jpg/
W sumie na transfery wydałem 13,6 mln euro w 3 lata
W sumie na transfery wydałem 13,6 mln euro w 3 lata :)
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
14 listopada 2011, 00:15 [cytuj]
Zoolek bo to latwa gra jak sie gra samemu

zagraj sobie w 3/4 ligi zywi gracze to zobaczysz jak trudno. Komputer jest za glupi na ta gre. Grajac wolfsburgiem rozjebywalem bayern 3 do 0 Dortmund 5 do 0 a przyszla gra z realnym przeciwnikiem i jego cottbus mnie rozjechalo 4 do 1
Zoolek bo to latwa gra jak sie gra samemu :D zagraj sobie w 3/4 ligi zywi gracze to zobaczysz jak trudno. Komputer jest za glupi na ta gre. Grajac wolfsburgiem rozjebywalem bayern 3 do 0 Dortmund 5 do 0 a przyszla gra z realnym przeciwnikiem i jego cottbus mnie rozjechalo 4 do 1
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
14 listopada 2011, 13:44 [cytuj]
Ja w pierwszym sezonie grając Tottenhamem, wygrałem ligę, dwa puchary i przegrałem w Lidze Europy dopiero w finale, bo mi kontuzje zdziesiątkowały drużynę i nie miał kto grać. Nie wiem, czy to Tottenham jest tak dobry, czy poziom trudności spadł

W trakcie sezonu wykupiłem Adebayora i w styczniu dokupiłem Teveza za 15 mln. Tygodniówki kosmiczne, ale było warto.
Ja w pierwszym sezonie grając Tottenhamem, wygrałem ligę, dwa puchary i przegrałem w Lidze Europy dopiero w finale, bo mi kontuzje zdziesiątkowały drużynę i nie miał kto grać. Nie wiem, czy to Tottenham jest tak dobry, czy poziom trudności spadł :P W trakcie sezonu wykupiłem Adebayora i w styczniu dokupiłem Teveza za 15 mln. Tygodniówki kosmiczne, ale było warto
It is better to fail aiming high, then to succeed aiming low. Set your sights so high, in fact, that even failure will have in it an echo of glory.
14 listopada 2011, 14:09 [cytuj]
Fm 12 jest zdecydowanie lepszy jak dla mnie od swojego starszego brata. w pierwszym sezonie Spurs'ami uklasowalem sie na 2 pozycji. kupilem Leandro Damiao za 24 mln euro. Jak narazie sie sprawdza chłopak
jeśli chodzi o polecenie kogoś to na szycie listy jest ofensywny pomocnik, rodak Luki, Mateo Kovacic (imienia nie jestem pewien, a nie mam jak sprawdzic teraz :/), Potencjałem dorównuje Luce
Fm 12 jest zdecydowanie lepszy jak dla mnie od swojego starszego brata. w pierwszym sezonie Spurs'ami uklasowalem sie na 2 pozycji. kupilem Leandro Damiao za 24 mln euro. Jak narazie sie sprawdza chłopak :)
jeśli chodzi o polecenie kogoś to na szycie listy jest ofensywny pomocnik, rodak Luki, Mateo Kovacic (imienia nie jestem pewien, a nie mam jak sprawdzic teraz :/), Potencjałem dorównuje Luce :)
14 listopada 2011, 14:17 [cytuj]
Zoolander powiedział/a:
W sumie na transfery wydałem 13,6 mln euro w 3 lata

stary to zagraj Lechią Gdańsk. Na transfery masz 100 ty. euro. Tygodniówka maksymalna - 3 200 euro. Sprowadzić możesz sobie samych przeciętniaków, ale liga jest tak spłaszczona, że możesz jednego dnia przegrać z Podbeskidziem, a drugiego pokonać Legię. To jest wyzwanie
stary to zagraj Lechią Gdańsk. Na transfery masz 100 ty. euro. Tygodniówka maksymalna - 3 200 euro. Sprowadzić możesz sobie samych przeciętniaków, ale liga jest tak spłaszczona, że możesz jednego dnia przegrać z Podbeskidziem, a drugiego pokonać Legię. To jest wyzwanie :)
14 listopada 2011, 20:20 [cytuj]
Barometr powiedział/a:
ale liga jest tak spłaszczona, że możesz jednego dnia przegrać z Podbeskidziem, a drugiego pokonać Legię. To jest wyzwanie

Myślałem, że tylko ja mam ten problem, ale widocznie to jest jedna ze spraw, o której twórcy mogą pomyśleć i ewentualnie poprawić. Potrafiłem pokonać na wyjeździe 5-0 Napoli, 7-0 Parmę i po chwili przegrać 1-5 u siebie z ostatnią Atalantą. Niektórzy mogą to nazwać trudnością, zmuszeniem graczy do myślenia, ale za dużo realizmu w tym chyba nie ma.
Myślałem, że tylko ja mam ten problem, ale widocznie to jest jedna ze spraw, o której twórcy mogą pomyśleć i ewentualnie poprawić. Potrafiłem pokonać na wyjeździe 5-0 Napoli, 7-0 Parmę i po chwili przegrać 1-5 u siebie z ostatnią Atalantą. Niektórzy mogą to nazwać trudnością, zmuszeniem graczy do myślenia, ale za dużo realizmu w tym chyba nie ma
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
14 listopada 2011, 20:23 [cytuj]
zoolek tak juz zawsze bedzie w FM. Jedno zle slowo przed meczem czy w przerwie i ogorki Cie pojada 4 do 0 to samo z traktowaniem zawodnikow.
Grajek poprosil mnie o sprowadzenie lodeiro(mimo iz nie mialam jak) po polowie sezonu stwierdzil ze nie dotrzymalem obietnicy i spierd... z tego statku. Drugi grajek za krytyke poprosil o rozwiazanie kontraktu
Gram wolfsburgiem i po jednym przegranym meczu(na 10 wygranych ten ostatni przegralem) bili mnie 3 - 4 do 0 i tez ogorki typu freiburg czy schalke
zoolek tak juz zawsze bedzie w FM. Jedno zle slowo przed meczem czy w przerwie i ogorki Cie pojada 4 do 0 to samo z traktowaniem zawodnikow.
Grajek poprosil mnie o sprowadzenie lodeiro(mimo iz nie mialam jak) po polowie sezonu stwierdzil ze nie dotrzymalem obietnicy i spierd... z tego statku. Drugi grajek za krytyke poprosil o rozwiazanie kontraktu
Gram wolfsburgiem i po jednym przegranym meczu(na 10 wygranych ten ostatni przegralem) bili mnie 3 - 4 do 0 i tez ogorki typu freiburg czy schalke
19 listopada 2011, 10:52 [cytuj]
mi sie bardzo podba fm 12

w 1 sezonie tottenhamem wygrałem i Lige i LE, kupilem de gee, kerzhakova i teveza za 6.5 ml :OOO ale nie chcial przyjsc do mnie Ade ktory w lidze strzelil okolo 25 bramek no i Defoe z 17 dorzucil. Walker mi sie podoba na prawej obronie, parkera to opchnąlem za 7 baniek bo z drewnem to do lasu. Sandro tez wielkiego szumu nie robi.. Teraz celem jest Pastore po nowym sezonie. Ale jestem w polowie 2 sezonu i od wszystkich mocniejszych druzyn zbieram baty.. nie podoba mi sie to i jak na razie 7 miejsce w lidze.
mi sie bardzo podba fm 12 :D w 1 sezonie tottenhamem wygrałem i Lige i LE, kupilem de gee, kerzhakova i teveza za 6.5 ml :OOO ale nie chcial przyjsc do mnie Ade ktory w lidze strzelil okolo 25 bramek no i Defoe z 17 dorzucil. Walker mi sie podoba na prawej obronie, parkera to opchnąlem za 7 baniek bo z drewnem to do lasu. Sandro tez wielkiego szumu nie robi.. Teraz celem jest Pastore po nowym sezonie. Ale jestem w polowie 2 sezonu i od wszystkich mocniejszych druzyn zbieram baty.. nie podoba mi sie to i jak na razie 7 miejsce w lidze
19 listopada 2011, 10:54 [cytuj]
a na Pava w fmie mimo niezlych skilli... Daj Boze cierpliwosci.
a na Pava w fmie mimo niezlych skilli... Daj Boze cierpliwosci
19 listopada 2011, 12:05 [cytuj]
u mnie się swietnie coulibally spisuje
u mnie się swietnie coulibally spisuje
20 listopada 2011, 19:11 [cytuj]
Zoltrix powiedział/a:
a na Pava w fmie mimo niezlych skilli... Daj Boze cierpliwosci
Pav daje radę. Na ogony jest idelany, strzelił już kilka ładnych brameczek z dystansu

nie miałem jeszcze czasu dłużej pograć ale narazie w pierwszych 11 oficjalnych meczach oprócz 0:0 z liverpoolem komplet zycięstw. Ograłem już Arsenal 4:0 i Chelsea 4:2. W okresie przygotowawczym wszyscy środkowi obrońcy oprócz Kaboula nabawili się poważnych kontuzji i byłem zmuszony kogoś sprowadzić. Wybór padł na Rafaela Tolói z Fluminese bodajże. Polecam, ma 20 lat, już gra świetnie, a będzie jeszcze lepszy. I kosztował tylko 6mln funtów, tygodniówka też niewielka. Zresztą cała obrona mi ładnie ogarnia, narazie straciłem tylko 1 gola. Oprócz tego sprowadziłem zmiennika dla BAE Erika Pietersa z PSV za 3 mln, narazie nie grał za dużo więc się nie wypowiadam. Do ataku Mounir El Hamdaoui za 16~ mln, sporo strzela i potrafi samemu sobie wypracować okazję. Kupiłem też kilku młodzieniaszków, polecam Dannego da Costa (prawa obrona) z Leverkusen. Sprzedałem Bassonga za 13 mln do Interu. Narazie gra się łatwo, ale to dopiero rozgrzewka, pewnie niedługo spróbuję zagrać Cracovią.
Pav daje radę. Na ogony jest idelany, strzelił już kilka ładnych brameczek z dystansu :) nie miałem jeszcze czasu dłużej pograć ale narazie w pierwszych 11 oficjalnych meczach oprócz 0:0 z liverpoolem komplet zycięstw. Ograłem już Arsenal 4:0 i Chelsea 4:2. W okresie przygotowawczym wszyscy środkowi obrońcy oprócz Kaboula nabawili się poważnych kontuzji i byłem zmuszony kogoś sprowadzić. Wybór padł na Rafaela Tolói z Fluminese bodajże. Polecam, ma 20 lat, już gra świetnie, a będzie jeszcze lepszy. I kosztował tylko 6mln funtów, tygodniówka też niewielka. Zresztą cała obrona mi ładnie ogarnia, narazie straciłem tylko 1 gola. Oprócz tego sprowadziłem zmiennika dla BAE Erika Pietersa z PSV za 3 mln, narazie nie grał za dużo więc się nie wypowiadam. Do ataku Mounir El Hamdaoui za 16~ mln, sporo strzela i potrafi samemu sobie wypracować okazję. Kupiłem też kilku młodzieniaszków, polecam Dannego da Costa (prawa obrona) z Leverkusen. Sprzedałem Bassonga za 13 mln do Interu. Narazie gra się łatwo, ale to dopiero rozgrzewka, pewnie niedługo spróbuję zagrać Cracovią
20 listopada 2011, 19:52 [cytuj]
nie ma co napisałeś że straciłeś tylko 1 bramke a wynik twojego meczu z chealse to 4:2 congratulations
nie ma co napisałeś że straciłeś tylko 1 bramke a wynik twojego meczu z chealse to 4:2 congratulations:P
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
20 listopada 2011, 21:31 [cytuj]
zapomniałem napisać że w lidze 1 stracona, a ten mecz był w pucharze ligi ;p
zapomniałem napisać że w lidze 1 stracona, a ten mecz był w pucharze ligi ;p
21 listopada 2011, 19:11 [cytuj]
fm 2012 jest cholernie latwy... oby cos z tym zrobili
moja gra nowrich
http://imageshack.us/photo/my-images/507/norwicz.png/
fm 2012 jest cholernie latwy... oby cos z tym zrobili
moja gra nowrich
http://imageshack.us/photo/my-images/507/norwicz.png/
21 listopada 2011, 19:16 [cytuj]
coś mi sie nie chce wierzyć że bez wiecznego odczytywania nie zanotowałeś ani jednego remisu i tylko jedną porażkę
coś mi sie nie chce wierzyć że bez wiecznego odczytywania nie zanotowałeś ani jednego remisu i tylko jedną porażkę ;)
21 listopada 2011, 21:09 [cytuj]
i to w pierwszym sezonie
i to w pierwszym sezonie :D
21 listopada 2011, 23:54 [cytuj]
to uwierzcie gra jest bardzo latwa praktycznie kazdym zespolem idzie tak grac wystarczy dobra taktyka. Moj obronca z norwich w kazdym meczu wali minimum dwie bramki bo tak ustawilem rzuty rozne ze nie ma bata
a co do przegranych meczy to tak przegralem wszystkie przedsezonowe w tym 10 do 0 z barca bo testowalem jak moj DM spisze sie jako libero(tak ja czasami gram libero)
Wlasnie rozegralem najlepszy mecz w sezonie lapcie pogladowo jak rozwalam system i kopie Woolwich
http://www.filesonic.com/file/3973154285/Arsenal_v_Norwich.pkm
to uwierzcie gra jest bardzo latwa praktycznie kazdym zespolem idzie tak grac wystarczy dobra taktyka. Moj obronca z norwich w kazdym meczu wali minimum dwie bramki bo tak ustawilem rzuty rozne ze nie ma bata
a co do przegranych meczy to tak przegralem wszystkie przedsezonowe w tym 10 do 0 z barca bo testowalem jak moj DM spisze sie jako libero(tak ja czasami gram libero)
Wlasnie rozegralem najlepszy mecz w sezonie lapcie pogladowo jak rozwalam system i kopie Woolwich
http://www.filesonic.com/file/3973154285/Arsenal_v_Norwich.pkm
9 grudnia 2011, 01:16 [cytuj]
Taki maly apel mam i pytanie za razem. Potrzebny mi dobry taktyk fm 2012. Ktos z was ma leb na karku i pomoze mi poskladac taktyke do druzyny? Bylbym wdzieczny jakby ktos sie nie bal i zaj... pomogl
Polska liga - Lech Poznan tak dla uscislenia. Screeny ewentualnie potem ;p
Taki maly apel mam i pytanie za razem. Potrzebny mi dobry taktyk fm 2012. Ktos z was ma leb na karku i pomoze mi poskladac taktyke do druzyny? Bylbym wdzieczny jakby ktos sie nie bal i zaj... pomogl
Polska liga - Lech Poznan tak dla uscislenia. Screeny ewentualnie potem ;p
20 grudnia 2011, 11:17 [cytuj]
ok - wziąłem się wreszcie za Tottenham i właśnie rozwaliłem Arsenal 3:0
Niebo a Ziemia w porównaniu z prowadzeniem Lechii Gdańsk. Skala trudności zupełnie inna, ale rzeczywiście można sobie pozwolić na wiele super transferów i skład już jest bardzo dobry.
Po 14 meczach w lidze - 12 zwycięstw, 2 remisy, 1. miejsce. Wpadka w Carling Cup, ale na wyjeździe z MU. Pewny awans z grupy LE z PSG, Karpatami i Rosenborgiem
Oczywiście żadnych saveów - wcześniej tylko raz zaczynałem grę, ale nawet nie doszedłem do rozgrywek, bo mnie rynek transferowy trochę wkurzył. Teraz już pojechałem do końca i tak:
Kupuję - Alderweirelda (5 mln euro) i Verthongena (9 mln) z Ajaxu, Albrigtona z Aston Villi (7,5 mln), Derdiyoka z Leverkusen (9,25), Bainesa z Evertonu (15 mln plus Huddlestone), Benaglio z Wolfsburga (14,5 mln)
Sprzedaję - Gomesa do Newcastle (6 mln), Cudiciniego do Inter (1 mln), Bassonga też do Interu (10,5 mln), Kaboula do Malagi (13,5), dos Santosa do Anji (15 mln) i Assou-Ekotto do Evertonu (9,75 mln) plus Huddlestone w umowie z Bainesem.
Prawie nie gram Adebayorem, bo Defoe - 15 meczów/13 bramek, Pav - 13 meczów/8 bramek, Derdiyok - 16 meczów/6 bramek i VdV - 13 meczów/7 bramek. Z czego dwóch ostatnich gra zwykle podstawę w lidze, a Romek z Defoe pykają gola za golem zwykle w LE.
Jest łaaatwo. Chyba będzie mistrzostwo. Tak jak wspominałem - Niebo a Ziemia w porównaniu z walką o byt w Ekstraklasie.
ok - wziąłem się wreszcie za Tottenham i właśnie rozwaliłem Arsenal 3:0 :D
Niebo a Ziemia w porównaniu z prowadzeniem Lechii Gdańsk. Skala trudności zupełnie inna, ale rzeczywiście można sobie pozwolić na wiele super transferów i skład już jest bardzo dobry.
Po 14 meczach w lidze - 12 zwycięstw, 2 remisy, 1. miejsce. Wpadka w Carling Cup, ale na wyjeździe z MU. Pewny awans z grupy LE z PSG, Karpatami i Rosenborgiem
Oczywiście żadnych saveów - wcześniej tylko raz zaczynałem grę, ale nawet nie doszedłem do rozgrywek, bo mnie rynek transferowy trochę wkurzył. Teraz już pojechałem do końca i tak:
Kupuję - Alderweirelda (5 mln euro) i Verthongena (9 mln) z Ajaxu, Albrigtona z Aston Villi (7,5 mln), Derdiyoka z Leverkusen (9,25), Bainesa z Evertonu (15 mln plus Huddlestone), Benaglio z Wolfsburga (14,5 mln)
Sprzedaję - Gomesa do Newcastle (6 mln), Cudiciniego do Inter (1 mln), Bassonga też do Interu (10,5 mln), Kaboula do Malagi (13,5), dos Santosa do Anji (15 mln) i Assou-Ekotto do Evertonu (9,75 mln) plus Huddlestone w umowie z Bainesem.
Prawie nie gram Adebayorem, bo Defoe - 15 meczów/13 bramek, Pav - 13 meczów/8 bramek, Derdiyok - 16 meczów/6 bramek i VdV - 13 meczów/7 bramek. Z czego dwóch ostatnich gra zwykle podstawę w lidze, a Romek z Defoe pykają gola za golem zwykle w LE.
Jest łaaatwo. Chyba będzie mistrzostwo. Tak jak wspominałem - Niebo a Ziemia w porównaniu z walką o byt w Ekstraklasie