Forum dyskusyjne
20 maja 2009, 12:05 [cytuj]
Mam prośbę. Podajcie adres całej tej zabawy.
Druga sprawa to to, że prawdopodobnie będę w stanie zabrać z grodu Kraka w sobote rano 3 osoby. Jeżeli kogoś to interesuje, niech napisze maila.
Mam prośbę. Podajcie adres całej tej zabawy.
Druga sprawa to to, że prawdopodobnie będę w stanie zabrać z grodu Kraka w sobote rano 3 osoby. Jeżeli kogoś to interesuje, niech napisze maila
Kogucie życie!
20 maja 2009, 16:49 [cytuj]
Z tego co ostatnio czytałem na forum organizatorów uczestnicy dostaną mapki z lokalizacją noclegu, miejsca turnieju, dworca itp.
Aha, i jeszce w kwestii granatowych gaci i jednolitego umundurowania.W Biedronkach są fajne, niegdrogioe granatowe portki. Kupta, ujednlicimy się
Z tego co ostatnio czytałem na forum organizatorów uczestnicy dostaną mapki z lokalizacją noclegu, miejsca turnieju, dworca itp.
Aha, i jeszce w kwestii granatowych gaci i jednolitego umundurowania.W Biedronkach są fajne, niegdrogioe granatowe portki. Kupta, ujednlicimy się;)
21 maja 2009, 21:02 [cytuj]
edward szumowski to moj tesc - spursmaniak , ma korki i masniona z tego sezonu wiec jak cos , moze zagrac albo pozyczyc stroj. Ja ma mansiona w bialo/niebieskie pasy i bialego thomsona i holstena
edward szumowski to moj tesc - spursmaniak , ma korki i masniona z tego sezonu wiec jak cos , moze zagrac albo pozyczyc stroj. Ja ma mansiona w bialo/niebieskie pasy i bialego thomsona i holstena
21 maja 2009, 21:04 [cytuj]
wyjezdzam w sobote rano kolo 6 - bede lecial przez Cz-chowe, Tychy, Wadowice jak ktos chce moge zabrac - 2 miejsca mam wolne. pzdr
wyjezdzam w sobote rano kolo 6 - bede lecial przez Cz-chowe, Tychy, Wadowice jak ktos chce moge zabrac - 2 miejsca mam wolne. pzdr
21 maja 2009, 21:58 [cytuj]
No właśnie najlepiej się w Kato spotkać gdzieś na piwku i potem ruszyć.
Ja będę jechał z Wrocka. Mam dwa trejny: 13:35 wyjeżdżam (16:25 w Kato) lub 15:25 wyjazd i o 18:15 w Kato. Chyba ten pierwszy będzie lepszy.
No właśnie najlepiej się w Kato spotkać gdzieś na piwku i potem ruszyć.
Ja będę jechał z Wrocka. Mam dwa trejny: 13:35 wyjeżdżam (16:25 w Kato) lub 15:25 wyjazd i o 18:15 w Kato. Chyba ten pierwszy będzie lepszy
www.facebook.com/OgienOdSkaja
22 maja 2009, 09:02 [cytuj]
No ja wyjeżdżam w sobotę o 4 20 a w Katowicach będę ok 6 20. A Ty Skaju wyjeżdżasz w piątek?
Mam też ze dwa pociągi trochę później ale one mi tak średnio pasują bo chciałbym być w Kalwarii trochę wcześniej, nie tak na styk.
No ja wyjeżdżam w sobotę o 4 20 a w Katowicach będę ok 6 20. A Ty Skaju wyjeżdżasz w piątek?
Mam też ze dwa pociągi trochę później ale one mi tak średnio pasują bo chciałbym być w Kalwarii trochę wcześniej, nie tak na styk
22 maja 2009, 09:52 [cytuj]
No można i w sobotę jechać...
No można i w sobotę jechać
22 maja 2009, 10:18 [cytuj]
Można. Zwłaszcza jeśli nie ma się noclegu z piątku na sobotę
Chociaż piwa o szóstej rano to jeszcze nie piłem
Można. Zwłaszcza jeśli nie ma się noclegu z piątku na sobotę:D
Chociaż piwa o szóstej rano to jeszcze nie piłem;)
22 maja 2009, 12:56 [cytuj]
Mam takie połączenia Wroc-Kato:
odjazd 04:35 przyjazd 07:25 <- to najlepsze
odjazd 06:35 przyjazd 09:25
Jakoś trzeba się zsynchronizować. Ja jeszcze nigdy na dworcu w Katowicach nie byłem, więc proszę o komitet powitalny na peronie
Mam takie połączenia Wroc-Kato:
odjazd 04:35 przyjazd 07:25 <- to najlepsze :P
odjazd 06:35 przyjazd 09:25
Jakoś trzeba się zsynchronizować. Ja jeszcze nigdy na dworcu w Katowicach nie byłem, więc proszę o komitet powitalny na peronie :D
22 maja 2009, 15:47 [cytuj]
Skaju a ten twój pociąg(1 opcja) nie jedzie przypadkiem przez Kędzierzyn? Bo ja sprawdzałem pociągi z Raciborza do Katowic i ten, który przyjeżdża do Katowic właśnie o 7 25 jedzie przez Kędzierzyn.
W każdym razie też mogę być w sobote w Katowicach o 7 25.
Aha, Paweł, a nie wiesz ile kosztują bilety z Katowic do Krakowa?
Skaju a ten twój pociąg(1 opcja) nie jedzie przypadkiem przez Kędzierzyn? Bo ja sprawdzałem pociągi z Raciborza do Katowic i ten, który przyjeżdża do Katowic właśnie o 7 25 jedzie przez Kędzierzyn.
W każdym razie też mogę być w sobote w Katowicach o 7 25.
Aha, Paweł, a nie wiesz ile kosztują bilety z Katowic do Krakowa?
22 maja 2009, 17:43 [cytuj]
No to dobra. Pasuje wam 7 25 w Katowicach? Paweł, Sadzik?
No to dobra. Pasuje wam 7 25 w Katowicach? Paweł, Sadzik?
22 maja 2009, 18:28 [cytuj]
myslalem, ze jedziemy w piatek juz, ale jestem elastico wiec moze byc 7:25. O 6 busem w sobote do Katowic, oj bedzie trzeba sie czyms wzmocnic
myslalem, ze jedziemy w piatek juz, ale jestem elastico wiec moze byc 7:25. O 6 busem w sobote do Katowic, oj bedzie trzeba sie czyms wzmocnic :D
COYS
22 maja 2009, 19:27 [cytuj]
Tak, jedzie przez Kędzierzyn.
Tak, jedzie przez Kędzierzyn
23 maja 2009, 00:37 [cytuj]
I Ogólnopolski Turniej Polskich Fanklubów Zagranicznych Drużyn
Regulamin
1.Mecz trwa 2 x 12 minut = 30 minut (z pięciominutową przerwą).
2.Obowiązują przepisy piłki nożnej (F.A BOARD, PZ.P.N.)z jednym wyjątkiem:
jako rozstrzygnięcia „ostateczne” w razie awansu z grupy - obowiązywać będzie „rzut monetą” a potem ”losowanie”.
3.Zakaz gry w twardym obuwiu, czyli tzw. „wkrętów”.
4.Wymiany zawodników – tzw. „hokejowe”
5.Każda z drużyn będzie mieć kapitana (opaska).
6.Prowadzeniem zawodów zajmować się będą uprawnieni sędziowie piłkarscy.
7.Kary dla graczy:
żółta kartka (2 minuty): w trakcie odbywania tej kary drużyna zdekompletowana tracąca gola uzyskuje możliwość powrotu na boisko jednego gracza.
czerwona kartka : Piłkarz nie zagra już w danym meczu i dopiero po 5-ciu minutach może drużyna uzupełnić brakujące miejsce innym graczem bez względu na to ile goli utraci.
8.Do fazy finałowej awansują 8 ekip:
a)zwycięzcy grup: A,B,C,D,
b)drużyny zajmujące drugą lokatę z grup: A,B,C,D,
c)przy równych ilościach punktów zebranych przez drużyny w grupie o zajmowanej kolejności decydować będzie:
największy bilans bramkowy,
większą ilość strzelonych goli,
„rzut monetą” – między zainteresowanymi drużynami .Dwa rzuty: pierwszy zwycięzca rzutu określa wybór strony monety do „ostatecznego rzutu”,
dodatkowe marginalne rozwiązanie dotyczy losowania w przypadku trzech zainteresowanych drużyn : wyciągnięcie poprzez losowanie awansującej drużyny.
9.Rozstrzygnięciem remisu w fazie finałowej są karne:
po trzech graczy,
do pierwszej przewagi przy równej ilości strzelców.
10.Potrzeba wypełnienia przez drużyny formularza nazwisk piłkarzy w celu wyłonienia najskuteczniejszego strzelca turnieju.
11.W zależności od wymiarów boiska , decyzja w sprawie ilości graczy uczestniczącej w jednej drużynie podczas meczu, zapadnie przy losowaniu.
12.Przy nietypowych sytuacjach, decyzję podejmować będzie grono sędziowskie.
z poważaniem
Zarząd organizacyjny
I Ogólnopolski Turniej Polskich Fanklubów Zagranicznych Drużyn
Regulamin
1.Mecz trwa 2 x 12 minut = 30 minut (z pięciominutową przerwą).
2.Obowiązują przepisy piłki nożnej (F.A BOARD, PZ.P.N.)z jednym wyjątkiem:
jako rozstrzygnięcia „ostateczne” w razie awansu z grupy - obowiązywać będzie „rzut monetą” a potem ”losowanie”.
3.Zakaz gry w twardym obuwiu, czyli tzw. „wkrętów”.
4.Wymiany zawodników – tzw. „hokejowe”
5.Każda z drużyn będzie mieć kapitana (opaska).
6.Prowadzeniem zawodów zajmować się będą uprawnieni sędziowie piłkarscy.
7.Kary dla graczy:
żółta kartka (2 minuty): w trakcie odbywania tej kary drużyna zdekompletowana tracąca gola uzyskuje możliwość powrotu na boisko jednego gracza.
czerwona kartka : Piłkarz nie zagra już w danym meczu i dopiero po 5-ciu minutach może drużyna uzupełnić brakujące miejsce innym graczem bez względu na to ile goli utraci.
8.Do fazy finałowej awansują 8 ekip:
a)zwycięzcy grup: A,B,C,D,
b)drużyny zajmujące drugą lokatę z grup: A,B,C,D,
c)przy równych ilościach punktów zebranych przez drużyny w grupie o zajmowanej kolejności decydować będzie:
największy bilans bramkowy,
większą ilość strzelonych goli,
„rzut monetą” – między zainteresowanymi drużynami .Dwa rzuty: pierwszy zwycięzca rzutu określa wybór strony monety do „ostatecznego rzutu”,
dodatkowe marginalne rozwiązanie dotyczy losowania w przypadku trzech zainteresowanych drużyn : wyciągnięcie poprzez losowanie awansującej drużyny.
9.Rozstrzygnięciem remisu w fazie finałowej są karne:
po trzech graczy,
do pierwszej przewagi przy równej ilości strzelców.
10.Potrzeba wypełnienia przez drużyny formularza nazwisk piłkarzy w celu wyłonienia najskuteczniejszego strzelca turnieju.
11.W zależności od wymiarów boiska , decyzja w sprawie ilości graczy uczestniczącej w jednej drużynie podczas meczu, zapadnie przy losowaniu.
12.Przy nietypowych sytuacjach, decyzję podejmować będzie grono sędziowskie.
z poważaniem
Zarząd organizacyjny
Na początku był kogut...
23 maja 2009, 00:39 [cytuj]
nie wiem co z tym kodowaniem tekstu...
nie wiem co z tym kodowaniem tekstu
Na początku był kogut...
23 maja 2009, 00:43 [cytuj]
tu jest plik doc = http://www.spursmania.org/Regulamin.doc
Na początku był kogut...