Forum dyskusyjne
26 grudnia 2012, 18:11 [cytuj]
Walu powiedział/a:
Po pierwsze, nie jestem fanem transferowych plotek, zauważ, że rzadko się w takich tematach wypowiadam, zazwyczaj jeśli już coś piszę to z nudy

. Po drugie, nie dopatruję się w wypowiedziach AVB jakiejś zapowiedzi super transferów i nie spuszczam się myśląc o tym jacy to super mega zajebiści zawodnicy do nas przyjdą. Wręcz przeciwnie, za dużo transferów moim zdaniem nam zaszkodzi, nie potrzebujemy kolejnej "mini rewolucji", tylko stabilizację. Wystarczy 1 pomocnik/napastnik (chociaż z napastnikiem to bym się wstrzymał, bo za pół roku wraca Kane o którym tutaj chyba sporo osób zapomniało, a podobno papiery na grę ma), ale to też niekoniecznie, równie dobrze możemy nikogo nie kupić i też będzie ok. Najważniejsze, żeby nikt kluczowy nie odszedł. Po trzecie, uważam, że AVB sciemnia, bo do tej pory zawsze negował, a za dzień albo 2 okazywało się, że np. zostawał naszym managerem, albo zawodnik X przychodził, a przecież "nie byliśmy nim zainteresowani", a nie buduję sobie teorię która odpowiadałaby moim oczekiwaniom. Po czwarte, wolę AVB, który sciemnia, że nikt nam nie jest potrzebny, niż kogoś, kto by dawał wszystko kawa na ławę, w mediach robiłby się szum, ze jesteśmy zainteresowani zawodnikiem takim i takim i musimy koniecznie kupić zawodnika na pozycje taką i taką i ceny dla nas automatycznie rosną. Po piąte, wolę AVB, który mówi że nowych piłkarzy nie będzie niż takiego który by zapowiedział nowe transfery a i tak zostalibyśmy z niczym
Naucz się czytać jeden z drugim

Gdzie tam jest napisane, że mam powiedzieć, że kogoś potrzebujemy. Tam jest napisane, że jakby tak powiedział to żaden z was by tego nie negował. To tylko potwierdza moje słowa że ludzie widzą to co chcą widzieć. Ja pisałem o was, a wy mi co ma manager powiedzieć

Jak od spekulacji (szumu jak to określiłeś) rosły by ceny to dla nas już byłyby potrójne, bo tyle jest tego gówna w internecie. Jak ktoś winduje cenę to się gościa nie kupuje. Ja wolę żeby AVB nic nie mówił niż robił z gęby dupę.
Naucz się czytać jeden z drugim :P Gdzie tam jest napisane, że mam powiedzieć, że kogoś potrzebujemy. Tam jest napisane, że jakby tak powiedział to żaden z was by tego nie negował. To tylko potwierdza moje słowa że ludzie widzą to co chcą widzieć. Ja pisałem o was, a wy mi co ma manager powiedzieć :rotfl: Jak od spekulacji (szumu jak to określiłeś) rosły by ceny to dla nas już byłyby potrójne, bo tyle jest tego gówna w internecie. Jak ktoś winduje cenę to się gościa nie kupuje. Ja wolę żeby AVB nic nie mówił niż robił z gęby dupę
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
26 grudnia 2012, 19:24 [cytuj]
Varba - jest taka zasada w biznesie(właściwie to zależność) jak mieszkasz w małej mieścinie i mówisz, że chcesz kupić dom to nie łudź się, że ceny będą dla Ciebie takie jak przed zapowiedzią kupna.
W piłce nożnej stosuje się między innymi takie wymyki. Mówię, że nie mam nikogo na oku po czym kupuję dwóch graczy, mówię na konferencji przed meczowej, że zagram 4-3-3 a wyjdę 4-2-3-1. To nie konfesjonał aby być szczerym jak na spowiedzi.
Ja jestem typem faceta co nie wierzy w spekulacje aczkolwiek lepsza medialna strzelanina na chybił trafił niż cisza niczym makiem zasiał. Przynajmniej biznes o nazwie tottenham się kręci
Varba - jest taka zasada w biznesie(właściwie to zależność) jak mieszkasz w małej mieścinie i mówisz, że chcesz kupić dom to nie łudź się, że ceny będą dla Ciebie takie jak przed zapowiedzią kupna.
W piłce nożnej stosuje się między innymi takie wymyki. Mówię, że nie mam nikogo na oku po czym kupuję dwóch graczy, mówię na konferencji przed meczowej, że zagram 4-3-3 a wyjdę 4-2-3-1. To nie konfesjonał aby być szczerym jak na spowiedzi.
Ja jestem typem faceta co nie wierzy w spekulacje aczkolwiek lepsza medialna strzelanina na chybił trafił niż cisza niczym makiem zasiał. Przynajmniej biznes o nazwie tottenham się kręci
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
26 grudnia 2012, 22:38 [cytuj]
Sneijder jest w dobrym wieku. Doświadczenie ma, jak do nas dojdzie, to przez 5 lat nie powinien odejść. Będzie lider drużyny ze wspaniałymi umiejętnościami i wreszcie ktoś, kto pomoże nam stworzyć zagrożenie ze stałych fragmentów gry. Ade jeszcze wróci do formy, Defoe będzie strzelał średnio co mecz, Bale utrzyma poziom, Azza się ustabilizuje, wróci Dempsey, Gylfi się ogarnie, Sandro utrzyma poziom, wróci obrona. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem i Bale nie odejdzie, to będziemy mogli spokojnie walczyć o mistrzostwo Anglii.
jin_tae, a dodatkowo pogłoski o kimś takim jak Sneijder zapowiadają, że klub chce powalczyć o dobre miejsce i dodają jakiegoś tam prestiżu.
Sneijder jest w dobrym wieku. Doświadczenie ma, jak do nas dojdzie, to przez 5 lat nie powinien odejść. Będzie lider drużyny ze wspaniałymi umiejętnościami i wreszcie ktoś, kto pomoże nam stworzyć zagrożenie ze stałych fragmentów gry. Ade jeszcze wróci do formy, Defoe będzie strzelał średnio co mecz, Bale utrzyma poziom, Azza się ustabilizuje, wróci Dempsey, Gylfi się ogarnie, Sandro utrzyma poziom, wróci obrona. Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem i Bale nie odejdzie, to będziemy mogli spokojnie walczyć o mistrzostwo Anglii.
jin_tae, a dodatkowo pogłoski o kimś takim jak Sneijder zapowiadają, że klub chce powalczyć o dobre miejsce i dodają jakiegoś tam prestiżu
LMAO
26 grudnia 2012, 22:42 [cytuj]
FM 2012 zwalił mnie z krzesła. Tottenham Hotspur zakupił zawodnika w 2013 roku. Kwota 25 mln funtów, a zawodnik nazywa się Niko Kranjcar
FM 2012 zwalił mnie z krzesła. Tottenham Hotspur zakupił zawodnika w 2013 roku. Kwota 25 mln funtów, a zawodnik nazywa się Niko Kranjcar
27 grudnia 2012, 03:47 [cytuj]
A czy naprawdę trzeba coś pierdolić

, nie można siedzieć cicho i nic nie mówić!?
A czy naprawdę trzeba coś pierdolić :glupek:, nie można siedzieć cicho i nic nie mówić!?
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
27 grudnia 2012, 11:16 [cytuj]
Nie wiesz, że cisza to najgorszy przyjacil klubu piłkarskiego. Jak o klubie nie mówią, to nie ma przychodu. W myśl zasady(no prawie) nie ważne co, ważne aby mówili. Aby słowo TOTTENHAM pojawiało się jak najczęściej w mediach. Przecież 3/4 plotek są specjalnie przez klub puszczane w eter aby się o nas mówiło.
Nie wiesz, że cisza to najgorszy przyjacil klubu piłkarskiego. Jak o klubie nie mówią, to nie ma przychodu. W myśl zasady(no prawie) nie ważne co, ważne aby mówili. Aby słowo TOTTENHAM pojawiało się jak najczęściej w mediach. Przecież 3/4 plotek są specjalnie przez klub puszczane w eter aby się o nas mówiło
27 grudnia 2012, 11:56 [cytuj]
http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2012/12/27/3630761/breaking-news-no-contact-between-tottenham-sneijder-insists?source=breakingnews
http://www.goal.com/en/news/11/transfer-zone/2012/12/27/3630761/breaking-news-no-contact-between-tottenham-sneijder-insists?source=breakingnews
27 grudnia 2012, 19:34 [cytuj]
http://www.givemefootball.com/premier-league/tottenham-transfer-target-given-contract-ultimatum aj było by miło gdyby przyszedł Demba Ba
http://www.givemefootball.com/premier-league/tottenham-hotspur-tracking-belgian-international-s ktoś gadał o Benteke? No i proszę bardzo
http://www.givemefootball.com/premier-league/tottenham-transfer-target-given-contract-ultimatum aj było by miło gdyby przyszedł Demba Ba :D
http://www.givemefootball.com/premier-league/tottenham-hotspur-tracking-belgian-international-s ktoś gadał o Benteke? No i proszę bardzo :ok:
Offence win games, defence wins titles
27 grudnia 2012, 21:07 [cytuj]
Osobiście nie obrażę się jak w styczniu przyjdzie Sneijder i ktoś z dwójki Demba Ba - Benteke. Wolałbym tego Belga, bo jak dla mnie Senegalczyk to jest piłkarz na pół roku, bo jego kolana po prostu nie wytrzymują i te świetne pół roku ma już raczej za sobą. Już w tamtym sezonie na początku błyszczał jak Friedelowi głowa , a potem od początku lutego do końca sezonu nic nie strzelił i nie zdziwię się jak będzie podobnie, ale może się mylę i jak przejdzie do Spurs to lepiej, żebym się mylił. Część osób tutaj pisała, żeby nie brać Villi, bo chłop miał nogę przetrąconą, to co powiedzieć w kwestii Demby Ba? Co prawda kwota 7,5 mln funtów nie jest zbyt wygórowana, ale to dla mnie człowiek zagadka.
Osobiście nie obrażę się jak w styczniu przyjdzie Sneijder i ktoś z dwójki Demba Ba - Benteke. Wolałbym tego Belga, bo jak dla mnie Senegalczyk to jest piłkarz na pół roku, bo jego kolana po prostu nie wytrzymują i te świetne pół roku ma już raczej za sobą. Już w tamtym sezonie na początku błyszczał jak Friedelowi głowa , a potem od początku lutego do końca sezonu nic nie strzelił i nie zdziwię się jak będzie podobnie, ale może się mylę i jak przejdzie do Spurs to lepiej, żebym się mylił. Część osób tutaj pisała, żeby nie brać Villi, bo chłop miał nogę przetrąconą, to co powiedzieć w kwestii Demby Ba? Co prawda kwota 7,5 mln funtów nie jest zbyt wygórowana, ale to dla mnie człowiek zagadka
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
27 grudnia 2012, 21:13 [cytuj]
Benteke w styczniu nie kupimy bo nie mógł by u nas zagrac w zadnym meczu.
Benteke w styczniu nie kupimy bo nie mógł by u nas zagrac w zadnym meczu
27 grudnia 2012, 21:17 [cytuj]
W artykule jest napisane że jeśli Benteke to latem
W artykule jest napisane że jeśli Benteke to latem ;)
27 grudnia 2012, 21:18 [cytuj]
Onio11 powiedział/a:
Benteke w styczniu nie kupimy bo nie mógł by u nas zagrac w zadnym meczu
niby dlaczego Oo
niby dlaczego Oo
27 grudnia 2012, 21:24 [cytuj]
Sawik a co jest z kolanami Ba? Coś jak z Kingiem?Bo jakoś nigdy nie słyszałem/czytałęm o jego kontuzji poważnej.
Sawik a co jest z kolanami Ba? Coś jak z Kingiem?Bo jakoś nigdy nie słyszałem/czytałęm o jego kontuzji poważnej
27 grudnia 2012, 21:25 [cytuj]
No bo grał już w tym sezonie dla Genk i Aston Villi.
Ok, fajnie latem, ale nie można zapomnieć o tym, że napastnik przydałby się teraz, kiedy Adebayor tak naprawdę nic konkretnego nie pokazuje i się na to nie zapowiada, a od ilości zmarnowanych sytuacji boli głowa.
Czy jest sens teraz ściągać Dembe Ba? Moim zdaniem nie.
Jak przeglądałem jak wygląda sytuacja z jego bramkami, to potrafi strzelać bramki w 5 meczach pod rząd, a potem nie strzelać nic przed 2-3 miesiące. Jak dla mnie koleś znowu przestanie strzelać na dłuższy okres.
No bo grał już w tym sezonie dla Genk i Aston Villi.
Ok, fajnie latem, ale nie można zapomnieć o tym, że napastnik przydałby się teraz, kiedy Adebayor tak naprawdę nic konkretnego nie pokazuje i się na to nie zapowiada, a od ilości zmarnowanych sytuacji boli głowa.
Czy jest sens teraz ściągać Dembe Ba? Moim zdaniem nie.
Jak przeglądałem jak wygląda sytuacja z jego bramkami, to potrafi strzelać bramki w 5 meczach pod rząd, a potem nie strzelać nic przed 2-3 miesiące. Jak dla mnie koleś znowu przestanie strzelać na dłuższy okres
27 grudnia 2012, 21:27 [cytuj]
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Transfery-Sneijder-porozumial-sie-z-Tottenhamem,wid,15206505,wiadomosc.html
Ja tam powalczyłbym o Agbonlahora. Miałby Lennon z kim na 100 metrów się siłować
http://sport.wp.pl/kat,1744,title,Transfery-Sneijder-porozumial-sie-z-Tottenhamem,wid,15206505,wiadomosc.html
Ja tam powalczyłbym o Agbonlahora. Miałby Lennon z kim na 100 metrów się siłować :F
27 grudnia 2012, 21:27 [cytuj]
Jin Bo grał w Genk (chyba) potem AV a można tylko grać w 2 klubach w ciągu sezonu czy jakoś tak więc nie da rady, ot taki durny przepis UEFY.
Lennon jest szybszy od Agbonlahora nawet film na YT jest jak teścik robią
Jin Bo grał w Genk (chyba) potem AV a można tylko grać w 2 klubach w ciągu sezonu czy jakoś tak więc nie da rady, ot taki durny przepis UEFY.
Lennon jest szybszy od Agbonlahora nawet film na YT jest jak teścik robią ;)
27 grudnia 2012, 21:29 [cytuj]
PatricziwwersjiBeta powiedział/a:
Sawik a co jest z kolanami Ba? Coś jak z Kingiem?Bo jakoś nigdy nie słyszałem/czytałęm o jego kontuzji poważnej
Po prostu miał w przeszłości problemy z kolanami, co mu nie pozwoliło ukończyć testów medycznych w kilku klubach, dlatego nie zdecydowały się na jego zakup. Już ten temat przerabialiśmy tutaj na forum rok temu, gdyż w styczniu też był rozchwytywany po dobrej rundzie jesiennej.
Tutaj masz trochę dokładniej na ten temat:
http://www.transfery.info/52426,demba-ba-opusci-newcastle-za-7-milionow-funtow
Po prostu miał w przeszłości problemy z kolanami, co mu nie pozwoliło ukończyć testów medycznych w kilku klubach, dlatego nie zdecydowały się na jego zakup. Już ten temat przerabialiśmy tutaj na forum rok temu, gdyż w styczniu też był rozchwytywany po dobrej rundzie jesiennej.
Tutaj masz trochę dokładniej na ten temat:
http://www.transfery.info/52426,demba-ba-opusci-newcastle-za-7-milionow-funtow
27 grudnia 2012, 21:35 [cytuj]
W kwestii Sneijdera jestem jak najbardziej za, pod warunkiem, że będzie reprezentował podobny poziom co w Interze za Mourinho ;p. Tak naprawdę to jedyny rozgrywający na świecie, który w pełni formy potrafi grać na takim samym poziomie co Xavi czy Iniesta. W dodatku 12 mln funtów to nie jest zbyt wygórowana kwota, tylko ciekawi mnie jego tygodniówka. Niektórzy piszą o Eriksenie, tyle, że Tottenham potrzebuje kogoś kto w meczach z najlepszymi będzie potrafił ciągnąć tę drużynę do zwycięstwa, a oto w kwestii Duńczyka bym się obawiał, gdyż nie jest w pełni ukształtowany piłkarsko.
W kwestii Sneijdera jestem jak najbardziej za, pod warunkiem, że będzie reprezentował podobny poziom co w Interze za Mourinho ;p. Tak naprawdę to jedyny rozgrywający na świecie, który w pełni formy potrafi grać na takim samym poziomie co Xavi czy Iniesta. W dodatku 12 mln funtów to nie jest zbyt wygórowana kwota, tylko ciekawi mnie jego tygodniówka. Niektórzy piszą o Eriksenie, tyle, że Tottenham potrzebuje kogoś kto w meczach z najlepszymi będzie potrafił ciągnąć tę drużynę do zwycięstwa, a oto w kwestii Duńczyka bym się obawiał, gdyż nie jest w pełni ukształtowany piłkarsko
27 grudnia 2012, 21:36 [cytuj]
Sawik tyle że Ajax jakoś ciągnie. BVB czy REAL Eriksen i tak najlepszy na boisku

A agent Seneijder niby wszystko zdementował, chociaż z tym dementowaniem różnie bywa AVB też zaprzeczał...
Sawik tyle że Ajax jakoś ciągnie. BVB czy REAL Eriksen i tak najlepszy na boisku :D A agent Seneijder niby wszystko zdementował, chociaż z tym dementowaniem różnie bywa AVB też zaprzeczał
27 grudnia 2012, 21:43 [cytuj]
Zapomniałeś tylko o jednej ważnej kwestii. Liga angielska to inny wymiar, Kagawa też w Borussi ciągnął przyszedł do MU i od początku aż taki rewelacyjny nie był, w dodatku złapał kontuzję co mnie jakoś nie zdziwiło, przywitał się po prostu z gąską. 20-letni rozgrywający to jednak wielka niewiadoma, a w dodatku nie przejdzie na 99% w zimie. A Hotspur potrzebują rozgrywającego na wczoraj. Słyszałem, że zdementowano te pogłoski, ale kto wie, zawsze jest jakieś ziarno prawdy.
Zapomniałeś tylko o jednej ważnej kwestii. Liga angielska to inny wymiar, Kagawa też w Borussi ciągnął przyszedł do MU i od początku aż taki rewelacyjny nie był, w dodatku złapał kontuzję co mnie jakoś nie zdziwiło, przywitał się po prostu z gąską. 20-letni rozgrywający to jednak wielka niewiadoma, a w dodatku nie przejdzie na 99% w zimie. A Hotspur potrzebują rozgrywającego na wczoraj. Słyszałem, że zdementowano te pogłoski, ale kto wie, zawsze jest jakieś ziarno prawdy