Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  67  68  69  70  71    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Newsy i spam
31 grudnia 2012, 18:54 [cytuj]
RAFO w końcu to lektura dla gimnazjalistów nie wiedziałeś?? a tak poza tym

Wszystkiego naj w nowym roku LM dla kogutów dla spursmani dużo szczęścia i wiernych użytkowników no i wam kasy, miłości, szczęścia no i w ogóle.:hejka:
RAFO w końcu to lektura dla gimnazjalistów nie wiedziałeś?? a tak poza tym Wszystkiego naj w nowym roku LM dla kogutów dla spursmani dużo szczęścia i wiernych użytkowników no i wam kasy, miłości, szczęścia no i w ogóle.:hejka:
31 grudnia 2012, 18:58 [cytuj]
RAFO THFC powiedział/a:
Sawik - byłem - jak dla mnie żaden przełom. Nie podoba mi się, że fabuła powiela pomysły z wcześniejszych 3 części [chodzi mi o Władce Pierścieni] --- Gandalf gubi się - po czym za każdym razem ratuje drużynę z opresji, uciekają na wielkich orłach, które zanoszą ich na jakieś urwisko -- a dlaczego nie zaniosły ich pod zamek w którym mieszka Smok ??- ect. natomiast hieny, które dosiadają orkowie - genialne!

--
--
a i leją się w tym filmie co 10 minut , bitwa za bitwą i nikt nie ginie z drużyny ... bajkowość jakaś -- to sprowadza ten film w stronę Harrego Potera - kina dla dzieci w wieku 12-16 lat:mysli:

Wiadomo, zdania zawsze będą podzielone. Dla mnie hiszpańska piłka jest na przykład świetna i bardzo ciekawa, a inni twierdzą, że nudna. Tak samo mi się Hobbit podoba, a komuś innemu nie, krytycy zawsze się znajdą

Już Ci tłumaczę, dlaczego wykorzystana jest fabuła z Władcy Pierścieni i niektóre rzeczy są dodane. Po pierwsze, Jackson chciał, aby widz mógł obejrzeć Hobbita, a potem Władcę Pierścieni, po kolei, aby to się sklejało, bo tacy fani się znajdą. Bo na początku chciał on wypuścić Hobbita, ale producenci na to się nie zgodzili. Chodzi oto, aby to wszystko się zgrywało w całość. Co do fabuły kolejna rzecz, że on korzystał z notatek Tolkiena, które ukazały się dopiero po po wydanych przez niego książkach, dlatego m.in. Gandalf ratuje drużynę z opresji, bo Tolkien też wszystkiego nie napisał w 300 stronicowej książce, a potem w notatkach dodał pewne rzeczy, aby były bardziej zrozumiałe czy wyjaśnione. Dlaczego urwisko? Tak jest w książce, ponadto Jackson buduje ten film w napięciu, ponadto jest on podzielony na 3 części, więc musi przedstawiać schemat, który ma widza zaciekawić. Przyznaję się, że książki nie czytałem, ale kolega czytał i mówił, że tylko kilka schematów jest inaczej. Schemat z orłami? Bo tak jest napisane w książce, a film jest przecież na jej podstawie, w dodatku daje to rozwinięcie fabuły, a ponadto ptaki udadzą się w stronę zamku dopiero później, tutaj chyba nie uważałeś, bo w filmie była wzmianka na ten temat, że wszystko się rozegra, kiedy ptaki wrócą do Samotnej Góry.
Bajkowość, zależy jak kto to widzi. Dla mnie bajkowością jest fakt, że jeden bohater w filmach akcji wygrywa z całą mafią czy innymi wrogami, nie będąc nawet przy tym rannym, a łatwiej kogoś zabić pistoletem maszynowym niż mieczem. Wystarczy obejrzeć filmy z Seagalem, Schwarzennegerem, Van Dammem czy Stallonem, a Hobbit przestanie nam się wydawać bajkowy. Wczoraj leciał jakiś film na tvp1 i tam główny bohater został szybko postrzelony podczas misji w wojsku, a był to melodramat, a nie film akcji, więc bajkowość filmów akcji bardziej nie przeraża, bo nie zapominajmy, że Hobbit to film fantasy, co z góry to wszystko tłumaczy, w dodatku jest tam 15 bohaterów, a nie jeden.
Wiadomo, zdania zawsze będą podzielone. Dla mnie hiszpańska piłka jest na przykład świetna i bardzo ciekawa, a inni twierdzą, że nudna. Tak samo mi się Hobbit podoba, a komuś innemu nie, krytycy zawsze się znajdą Już Ci tłumaczę, dlaczego wykorzystana jest fabuła z Władcy Pierścieni i niektóre rzeczy są dodane. Po pierwsze, Jackson chciał, aby widz mógł obejrzeć Hobbita, a potem Władcę Pierścieni, po kolei, aby to się sklejało, bo tacy fani się znajdą. Bo na początku chciał on wypuścić Hobbita, ale producenci na to się nie zgodzili. Chodzi oto, aby to wszystko się zgrywało w całość. Co do fabuły kolejna rzecz, że on korzystał z notatek Tolkiena, które ukazały się dopiero po po wydanych przez niego książkach, dlatego m.in. Gandalf ratuje drużynę z opresji, bo Tolkien też wszystkiego nie napisał w 300 stronicowej książce, a potem w notatkach dodał pewne rzeczy, aby były bardziej zrozumiałe czy wyjaśnione. Dlaczego urwisko? Tak jest w książce, ponadto Jackson buduje ten film w napięciu, ponadto jest on podzielony na 3 części, więc musi przedstawiać schemat, który ma widza zaciekawić. Przyznaję się, że książki nie czytałem, ale kolega czytał i mówił, że tylko kilka schematów jest inaczej. Schemat z orłami? Bo tak jest napisane w książce, a film jest przecież na jej podstawie, w dodatku daje to rozwinięcie fabuły, a ponadto ptaki udadzą się w stronę zamku dopiero później, tutaj chyba nie uważałeś, bo w filmie była wzmianka na ten temat, że wszystko się rozegra, kiedy ptaki wrócą do Samotnej Góry. Bajkowość, zależy jak kto to widzi. Dla mnie bajkowością jest fakt, że jeden bohater w filmach akcji wygrywa z całą mafią czy innymi wrogami, nie będąc nawet przy tym rannym, a łatwiej kogoś zabić pistoletem maszynowym niż mieczem. Wystarczy obejrzeć filmy z Seagalem, Schwarzennegerem, Van Dammem czy Stallonem, a Hobbit przestanie nam się wydawać bajkowy. Wczoraj leciał jakiś film na tvp1 i tam główny bohater został szybko postrzelony podczas misji w wojsku, a był to melodramat, a nie film akcji, więc bajkowość filmów akcji bardziej nie przeraża, bo nie zapominajmy, że Hobbit to film fantasy, co z góry to wszystko tłumaczy, w dodatku jest tam 15 bohaterów, a nie jeden
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
31 grudnia 2012, 18:59 [cytuj]
WojtasTHFC powiedział/a:
RAFO w końcu to lektura dla gimnazjalistów nie wiedziałeś??

Szkoda, że jak chodziłem do gimnazjum to jej nawet w bibliotece szkolnej nie było.
Szkoda, że jak chodziłem do gimnazjum to jej nawet w bibliotece szkolnej nie było
31 grudnia 2012, 19:01 [cytuj]
Carlo w LA Galaxy. Powodzenia!

http://www.tottenhamhotspur.com/spurs/News/carlo-heading-to-la-31122012.page?
Carlo w LA Galaxy. Powodzenia! http://www.tottenhamhotspur.com/spurs/News/carlo-heading-to-la-31122012.page?
Can't Smile Without You!!!
31 grudnia 2012, 19:02 [cytuj]
Przynajmniej klub na jego tygodniówce zaoszczędzi. Ja czekam tylko jak Ośmiornica odejdzie, bo jakoś się do tego nie kwapi.
Przynajmniej klub na jego tygodniówce zaoszczędzi. Ja czekam tylko jak Ośmiornica odejdzie, bo jakoś się do tego nie kwapi
31 grudnia 2012, 19:23 [cytuj]
Sawik a Ty byś odszedł? Tyg za nic i to pewnie nie mała więc po co to zmieniać? ;)

Co do Hobbita to moje klimaty :D Ksiażka świetna, a film tak jak Peter Jackson powiedział to film dla całęj rodziny ;)
Sawik a Ty byś odszedł? Tyg za nic i to pewnie nie mała więc po co to zmieniać? ;) Co do Hobbita to moje klimaty :D Ksiażka świetna, a film tak jak Peter Jackson powiedział to film dla całęj rodziny ;)
Offence win games, defence wins titles
1 stycznia 2013, 13:01 [cytuj]
Zgadnijcie kto został wybrany najgorszym transferem roku w La Liga (przez czytelników Marcy)... Ponad 32 procent i pewne zwycięstwo niejakiego "szczurka" :D
Zgadnijcie kto został wybrany najgorszym transferem roku w La Liga (przez czytelników Marcy)... Ponad 32 procent i pewne zwycięstwo niejakiego "szczurka" :D
1 stycznia 2013, 13:07 [cytuj]
Sawik - na pewno masz dużo racji. Ja jednak spodziewałem się czegoś innego. Myślałem że film mnie pozytywnie zaskoczy - odmiennością od Władcy Pierścieni {choć 3 części WP uważam, za zajebiste} .. ale dla samych efektów specjalnych/scen batalistycznych pójdę na 2 i 3 część:mysli:
Sawik - na pewno masz dużo racji. Ja jednak spodziewałem się czegoś innego. Myślałem że film mnie pozytywnie zaskoczy - odmiennością od Władcy Pierścieni {choć 3 części WP uważam, za zajebiste} .. ale dla samych efektów specjalnych/scen batalistycznych pójdę na 2 i 3 część:mysli:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
1 stycznia 2013, 15:11 [cytuj]
RAFO THFC - Część, które niebyły aż tak zachwycone Hobbitem twierdzą, że ocenią to dopiero po trzech częściach. Ja uważam jednak za wielką klasę chęć zrobienia trylogii z 300 stronicowej książki + plus niektóre dodatki z innych części i notatki Tolkiena. Jak ktoś przeczytał Władcę Pierścieni to ma zarzuty do tych trzech części, że dużo motywów zostało pominiętych, ale dla mnie również Władca Pierścieni jest zajebistą serią filmów. Mi się osobiście Hobbit podobał, bo z góry wiedziałem na czym zależy Jacksonowi w stworzeniu tej trylogii i miałem świadomość jak to będzie wyglądało. On tworzy to krok po kroku, mu się nigdzie nie spieszy, bo on jest świadomy na czym ma to polegać i na taką krytykę się przygotował. Nie wiem czy to będzie dobre porównanie, ale jak oglądałeś reprezentację Hiszpanii na EURO 2012, to tak ta trylogia będzie wyglądała, coraz bardziej ma się rozkręcać, aby zakończyć wszystko w wielkim stylu, z uznaniem widzów. Tak samo Hobbit coraz bardziej się rozkręcał jak zauważyłeś zapewne, bo pierwsza godzina filmu do najciekawszych nie należała.
RAFO THFC - Część, które niebyły aż tak zachwycone Hobbitem twierdzą, że ocenią to dopiero po trzech częściach. Ja uważam jednak za wielką klasę chęć zrobienia trylogii z 300 stronicowej książki + plus niektóre dodatki z innych części i notatki Tolkiena. Jak ktoś przeczytał Władcę Pierścieni to ma zarzuty do tych trzech części, że dużo motywów zostało pominiętych, ale dla mnie również Władca Pierścieni jest zajebistą serią filmów. Mi się osobiście Hobbit podobał, bo z góry wiedziałem na czym zależy Jacksonowi w stworzeniu tej trylogii i miałem świadomość jak to będzie wyglądało. On tworzy to krok po kroku, mu się nigdzie nie spieszy, bo on jest świadomy na czym ma to polegać i na taką krytykę się przygotował. Nie wiem czy to będzie dobre porównanie, ale jak oglądałeś reprezentację Hiszpanii na EURO 2012, to tak ta trylogia będzie wyglądała, coraz bardziej ma się rozkręcać, aby zakończyć wszystko w wielkim stylu, z uznaniem widzów. Tak samo Hobbit coraz bardziej się rozkręcał jak zauważyłeś zapewne, bo pierwsza godzina filmu do najciekawszych nie należała
1 stycznia 2013, 15:15 [cytuj]
PatricziwwersjiBeta powiedział/a:
Sawik a Ty byś odszedł? Tyg za nic i to pewnie nie mała więc po co to zmieniać? ;)

Co do Hobbita to moje klimaty :D Ksiażka świetna, a film tak jak Peter Jackson powiedział to film dla całęj rodziny ;)

Ja jestem osobą raczej ambitną, więc wolałbym grać, ale to zależy w dużej mierze od człowieka.

Mi się film bardzo podobał, dlatego czekam na kolejne części.
Ja jestem osobą raczej ambitną, więc wolałbym grać, ale to zależy w dużej mierze od człowieka. Mi się film bardzo podobał, dlatego czekam na kolejne części
1 stycznia 2013, 15:17 [cytuj]
tuczi powiedział/a:

Poczekaj aż Mourinho i Ronaldo opuszczą Madryt, to zaraz będzie chciał wrócić do Premier League, albo spróbować swoich sił w PSG. Nie rozumiem po co w ogóle się on tam pchał?
Poczekaj aż Mourinho i Ronaldo opuszczą Madryt, to zaraz będzie chciał wrócić do Premier League, albo spróbować swoich sił w PSG. Nie rozumiem po co w ogóle się on tam pchał?
1 stycznia 2013, 15:20 [cytuj]
Sawik gdyby poszedł do PSG to dostalibyśmy czyste 40 baniek a on grałby w pierwszym składzie, no ale cóż ludzie zobaczą słowo Real i palma odbija a niekiedy lepiej skorzystać z biedronki... :D
Sawik gdyby poszedł do PSG to dostalibyśmy czyste 40 baniek a on grałby w pierwszym składzie, no ale cóż ludzie zobaczą słowo Real i palma odbija a niekiedy lepiej skorzystać z biedronki... :D
Offence win games, defence wins titles
1 stycznia 2013, 15:20 [cytuj]
Sawik powiedział/a:

Jakby to Siara z "Kilera" podsumował: "bo jest gupia..." :muza:
Jakby to Siara z "Kilera" podsumował: "bo jest gupia..." :muza:
1 stycznia 2013, 15:47 [cytuj]
Harry Kane w wyjściowej "11" Norwich na mecz z WHU. Bardzo bardzo ładnie, niech chłopina łapie minutki po kontuzji :)
Harry Kane w wyjściowej "11" Norwich na mecz z WHU. Bardzo bardzo ładnie, niech chłopina łapie minutki po kontuzji :)
1 stycznia 2013, 23:51 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=hbVj2nnO8Qw :)
http://www.youtube.com/watch?v=hbVj2nnO8Qw :)
Jesteśmy królami z White Hart Lane!
2 stycznia 2013, 11:12 [cytuj]
http://ofsajd.onet.pl/newsy/rafael-van-der-vaart-uderzyl-zone-bedzie-rozwod,1,5382936,artykul.html
http://ofsajd.onet.pl/newsy/rafael-van-der-vaart-uderzyl-zone-bedzie-rozwod,1,5382936,artykul.html
2 stycznia 2013, 11:54 [cytuj]
Po czymś takim, to ja już go na WHL nie chce oglądać...
Po czymś takim, to ja już go na WHL nie chce oglądać
2 stycznia 2013, 13:26 [cytuj]
Witam. Ma ktoś z Was do sprzedania koszulkę Tottenhamu ?? Jeśli chodzi o rozmiar to na długość mniej więcej 70 cm. Jak coś piszcie wiadomości do mnie na skrzynkę :)
Witam. Ma ktoś z Was do sprzedania koszulkę Tottenhamu ?? Jeśli chodzi o rozmiar to na długość mniej więcej 70 cm. Jak coś piszcie wiadomości do mnie na skrzynkę :)
2 stycznia 2013, 14:06 [cytuj]
[quote=sportowiec07 http://ofsajd.onet.pl/newsy/rafael-van-der-vaart-uderzyl-zone-bedzie-rozwod,1,5382936,artykul.html [/quote]

Szczurek wybrany najgorszym transferem La Liga, Rafa leje żonę na imprezie...

Wniosek?

NIE ODCHODZIĆ Z WHITE HART LANE :rotfl:
Szczurek wybrany najgorszym transferem La Liga, Rafa leje żonę na imprezie... Wniosek? NIE ODCHODZIĆ Z WHITE HART LANE :rotfl:
2 stycznia 2013, 14:18 [cytuj]
tuczi powiedział/a:
Szczurek wybrany najgorszym transferem La Liga, Rafa leje żonę na imprezie...

Wniosek?

NIE ODCHODZIĆ Z WHITE HART LANE :rotfl:

:rotfl:

http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20887933 - nie wiem, może przeceniam możliwości intelektualne Harry'ego, ale mi tu na kilometr śmierdzi subtelną wrzutą w kierunku AVB. Wprawdzie mowa o następcy di Matteo, ale jednak ;)

I taka mnie naszła refleksja, czytając analizę Marka Lawrensona odnośnie planów i potrzeb poszczególnych ekip na styczniowe okienko - Harry niezależnie, czy trenuje broniące się przed spadkiem QPR, czy walczących o Ligę Mistrzów Spurs, cały czas obraca się wokół takiego (albo wręcz: tego) samego podstarzałego szrotu. Joe Cole, 35-letni napastnicy, różne inne wynalazki. Lubię Harry'ego, ale - zwłaszcza w świetle naszej pozycji w tabeli - cieszę się, że jesteśmy już jednak trochę bardziej "glamour" i bliżej nam dziś do Lizbony niż do Bournemouth :)
:rotfl: http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/20887933 - nie wiem, może przeceniam możliwości intelektualne Harry'ego, ale mi tu na kilometr śmierdzi subtelną wrzutą w kierunku AVB. Wprawdzie mowa o następcy di Matteo, ale jednak ;) I taka mnie naszła refleksja, czytając analizę Marka Lawrensona odnośnie planów i potrzeb poszczególnych ekip na styczniowe okienko - Harry niezależnie, czy trenuje broniące się przed spadkiem QPR, czy walczących o Ligę Mistrzów Spurs, cały czas obraca się wokół takiego (albo wręcz: tego) samego podstarzałego szrotu. Joe Cole, 35-letni napastnicy, różne inne wynalazki. Lubię Harry'ego, ale - zwłaszcza w świetle naszej pozycji w tabeli - cieszę się, że jesteśmy już jednak trochę bardziej "glamour" i bliżej nam dziś do Lizbony niż do Bournemouth :)
|<  <<  <  67  68  69  70  71    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 11 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się