Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

<  1  2  3  4  5    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Igrzyska
30 lipca 2012, 21:08 [cytuj]
Jin czemu nie zainteresowales sie tenisem stolowym? Toz tam sami skosnoocy zawodnicy sa :)))
Jin czemu nie zainteresowales sie tenisem stolowym? Toz tam sami skosnoocy zawodnicy sa :)))
30 lipca 2012, 22:39 [cytuj]
Gan1982 powiedział/a:

a co to za przytyk do mojej osoby he? Nie draznij lwa gdy lew sra :rotfl: nie no zartuje xD tenis mi nie podchodzi. Janek bramkarz psioczy na naturalizacje w pilce noznej. Niech zobaczy jak naturalizuje sie chinczykow(wanji - nie miescisz sie do kadry chin to jedz do polski)

Poza tym dla mnie igrzyska to max cztery konkurencje. Siatkowka, pilka nozna, lucznictwo(bo sam to kiedys uprawialem) i rzut kula. Reszta mnie nie bawi(co nie zmienia faktu, ze staram sie przynajmniej czytac o wyczynach naszych sportowcow).

Co sadzisz o pracy sedziow? To co zrobili koreance przed chwila to zwyczajne skurwysynstwo. To babsko czy kto to tam puszcza czas chyba za duzo slow motion sie w kinie na ogladala(albo grala w max payne 3) Jedna sekunda a trwala dluzej niz walka Najmana z Saleta
a co to za przytyk do mojej osoby he? Nie draznij lwa gdy lew sra :rotfl: nie no zartuje xD tenis mi nie podchodzi. Janek bramkarz psioczy na naturalizacje w pilce noznej. Niech zobaczy jak naturalizuje sie chinczykow(wanji - nie miescisz sie do kadry chin to jedz do polski) Poza tym dla mnie igrzyska to max cztery konkurencje. Siatkowka, pilka nozna, lucznictwo(bo sam to kiedys uprawialem) i rzut kula. Reszta mnie nie bawi(co nie zmienia faktu, ze staram sie przynajmniej czytac o wyczynach naszych sportowcow). Co sadzisz o pracy sedziow? To co zrobili koreance przed chwila to zwyczajne skurwysynstwo. To babsko czy kto to tam puszcza czas chyba za duzo slow motion sie w kinie na ogladala(albo grala w max payne 3) Jedna sekunda a trwala dluzej niz walka Najmana z Saleta
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
30 lipca 2012, 22:41 [cytuj]
Osoba o masie 170 kg i 200 kg mają zbliżoną siłę do siebie, nie biorąc pod uwagę treningów na siłowni, którą daje im ich masa, a także wytrzymałość. Osoba o masie 85 kg i 120 kg o zbliżonej sylwetce mają zupełnie inną siłę, tak samo osoba o masie 50 kg jest słabsza od osoby o masie 80 kg, nawet biorąc pod uwagę, że osoba o masie 80 kg jest wyższa o 20 cm od tej drugiej.
Jeśli chodzi o wzrost, osobie, która ma 220 cm budowa anatomiczna nie pozwala wyskoczyć tak wysoko, jak osobie o wzroście 200 cm, zauważ, że siatkarze, u których jest taka różnica przy tej proporcji mają podobny zasięg. Ale już w przypadku osoby o wzroście 170 cm i 190 cm, budowa anatomiczna pozwala im osiągnąć taką samą wysokość z wybicia, jeżeli zarówno obaj mogą znaleźć się na wysokości 80-100 cm nad ziemią, to tej drugiej daje to 20 cm więcej w zasięgu, w przypadku osoby o wzroście 220 cm znalezienie się na takiej wysokości nad ziemią jest bardzo rzadkie, wręcz prawie niemożliwe, dawałoby im to wtedy w zasięgu nawet 380-390 cm, dlatego osoba o 200 cm i 220 cm mają zbliżony zasięg do siebie.

Ja porównałem tamte czasy dlatego, ponieważ jin_tae stwierdził, że niska oglądalność siatkówki w dzisiejszych czasach jest spowodowana brakiem możliwości jej oglądania, bo nie mam tego na tvp, dlatego uświadamiam, że dostępność do sportu jest bardzo duża i jakby ludzie tak bardzo chcieli oglądać siatkówkę to by ją oglądali, jak ja chcę obejrzeć mecz Tottenham to oglądam nawet po arabsku. Więc obejrzenie meczu siatkówki w internecie jest równie prostą rzeczą jak ściągnięcie z niego płyty, choćby teledyski nie muszą lecieć w telewizji, żeby je obejrzeć, świadczy o tym ich liczba wyświetleń na YT.
Mi chodziło po prostu o to, że sprzedać produkt w takiej liczbie na rynku azjatyckim nie jest niczym trudnym, porównajmy chociażby ile koszulek sprzedaje się w Azji, a Ameryce Północnej czy Południowej.

To ostatnie akurat było do Walu, napisałeś nie porównuj szachów do siatkówki, nie porównuj siatkówki do piłki nożnej, bo piłkarze są dużo bardziej rozpoznawalnymi osobami na świecie od siatkarzy, reklamodawcy chcą ich i są w stanie im więcej płacić, a do tego Finał Mistrzostw Świata w piłce pożnej oglądało 2 miliardy ludzi, całe mistrzostwa 3,2 miliarda ludzi, finał Mistrzostw Świata w siatkówce z udziałem Polaków oglądało 7 milionów Polaków, ale Finał ligi światowej 4,3 miliony Polaków, mecze grupowe Polski na EURO oglądało do 16 mln Polaków, gdyby Polska grała w finale oglądalność mogłaby wynosić nawet 25 mln Polaków.
Bolta, Phelpsa, Messiego czy Bryatna zna przynajmniej 50% populacji, Kurka zna może 1% populacji, a jest bardzo dobrym siatkarzem. Gibe zna może do 5% populacji.
Na mecze siatkówki przeciętnie przychodzi od kilkuset do paru tysięcy osób, na mecze Skry przychodzi około 10 tys. osób, na mecze Wisły czy Lecha około 15 tys. ludzi, a te kluby są w stanie płacić swoim zawodnikom 2 razy więcej niż Skra swoim siatkarzom. W Anglii na mecze 60 tys. osób przychodzi tylko na Arsenal i Man Utd, bo żaden inny stadion nie ma tylu miejsc. Na mecze NBA przychodzi średnio 17 tys. osób, a stać ich, żeby płacić od paru do kilkudziesięciu milionów dolarów za sezon. Żeby robić duże transfery i płacić zawodnikom to trzeba zarabiać na prawach z transmisji, ale w siatkówce nie da się zarabiać dużo na prawach z transmisji, bo to jest obustronna transakcja i musi przyciągać regularnie miliony przed telewizory, ale nie jest w stanie, bo jest zbyt nudna. Dlaczego tvp puszcza mecze Wisły z Legią czy Lecha z Wisłą, a Polsat nie puszcza na otwartym Skry w LM, dlaczego? Bo się słabo sprzedaje i niewiele osób to ogląda. Nie wiem czy wiesz, że poza meczami Polaków na IO w Londynie w siatkówce, hale są wypełnione tylko kilkuset osobami, to świadczy jakie zainteresowanie jest innych krajów tą dyscypliną.
Osoba o masie 170 kg i 200 kg mają zbliżoną siłę do siebie, nie biorąc pod uwagę treningów na siłowni, którą daje im ich masa, a także wytrzymałość. Osoba o masie 85 kg i 120 kg o zbliżonej sylwetce mają zupełnie inną siłę, tak samo osoba o masie 50 kg jest słabsza od osoby o masie 80 kg, nawet biorąc pod uwagę, że osoba o masie 80 kg jest wyższa o 20 cm od tej drugiej. Jeśli chodzi o wzrost, osobie, która ma 220 cm budowa anatomiczna nie pozwala wyskoczyć tak wysoko, jak osobie o wzroście 200 cm, zauważ, że siatkarze, u których jest taka różnica przy tej proporcji mają podobny zasięg. Ale już w przypadku osoby o wzroście 170 cm i 190 cm, budowa anatomiczna pozwala im osiągnąć taką samą wysokość z wybicia, jeżeli zarówno obaj mogą znaleźć się na wysokości 80-100 cm nad ziemią, to tej drugiej daje to 20 cm więcej w zasięgu, w przypadku osoby o wzroście 220 cm znalezienie się na takiej wysokości nad ziemią jest bardzo rzadkie, wręcz prawie niemożliwe, dawałoby im to wtedy w zasięgu nawet 380-390 cm, dlatego osoba o 200 cm i 220 cm mają zbliżony zasięg do siebie. Ja porównałem tamte czasy dlatego, ponieważ jin_tae stwierdził, że niska oglądalność siatkówki w dzisiejszych czasach jest spowodowana brakiem możliwości jej oglądania, bo nie mam tego na tvp, dlatego uświadamiam, że dostępność do sportu jest bardzo duża i jakby ludzie tak bardzo chcieli oglądać siatkówkę to by ją oglądali, jak ja chcę obejrzeć mecz Tottenham to oglądam nawet po arabsku. Więc obejrzenie meczu siatkówki w internecie jest równie prostą rzeczą jak ściągnięcie z niego płyty, choćby teledyski nie muszą lecieć w telewizji, żeby je obejrzeć, świadczy o tym ich liczba wyświetleń na YT. Mi chodziło po prostu o to, że sprzedać produkt w takiej liczbie na rynku azjatyckim nie jest niczym trudnym, porównajmy chociażby ile koszulek sprzedaje się w Azji, a Ameryce Północnej czy Południowej. To ostatnie akurat było do Walu, napisałeś nie porównuj szachów do siatkówki, nie porównuj siatkówki do piłki nożnej, bo piłkarze są dużo bardziej rozpoznawalnymi osobami na świecie od siatkarzy, reklamodawcy chcą ich i są w stanie im więcej płacić, a do tego Finał Mistrzostw Świata w piłce pożnej oglądało 2 miliardy ludzi, całe mistrzostwa 3,2 miliarda ludzi, finał Mistrzostw Świata w siatkówce z udziałem Polaków oglądało 7 milionów Polaków, ale Finał ligi światowej 4,3 miliony Polaków, mecze grupowe Polski na EURO oglądało do 16 mln Polaków, gdyby Polska grała w finale oglądalność mogłaby wynosić nawet 25 mln Polaków. Bolta, Phelpsa, Messiego czy Bryatna zna przynajmniej 50% populacji, Kurka zna może 1% populacji, a jest bardzo dobrym siatkarzem. Gibe zna może do 5% populacji. Na mecze siatkówki przeciętnie przychodzi od kilkuset do paru tysięcy osób, na mecze Skry przychodzi około 10 tys. osób, na mecze Wisły czy Lecha około 15 tys. ludzi, a te kluby są w stanie płacić swoim zawodnikom 2 razy więcej niż Skra swoim siatkarzom. W Anglii na mecze 60 tys. osób przychodzi tylko na Arsenal i Man Utd, bo żaden inny stadion nie ma tylu miejsc. Na mecze NBA przychodzi średnio 17 tys. osób, a stać ich, żeby płacić od paru do kilkudziesięciu milionów dolarów za sezon. Żeby robić duże transfery i płacić zawodnikom to trzeba zarabiać na prawach z transmisji, ale w siatkówce nie da się zarabiać dużo na prawach z transmisji, bo to jest obustronna transakcja i musi przyciągać regularnie miliony przed telewizory, ale nie jest w stanie, bo jest zbyt nudna. Dlaczego tvp puszcza mecze Wisły z Legią czy Lecha z Wisłą, a Polsat nie puszcza na otwartym Skry w LM, dlaczego? Bo się słabo sprzedaje i niewiele osób to ogląda. Nie wiem czy wiesz, że poza meczami Polaków na IO w Londynie w siatkówce, hale są wypełnione tylko kilkuset osobami, to świadczy jakie zainteresowanie jest innych krajów tą dyscypliną
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
30 lipca 2012, 22:47 [cytuj]
Kolego, ale ogladajac siatkowke w sieci(bo sa streamy polastu sport etc) nie podbijasz ogladalnosci. To ze jeden "kowalski" wrzuci polsat sport do sieci a 100 czy wiecej osob zobaczy go z linka od niego nie podciaga ogladalnosci.

To, ze Ty ogladasz mecz tottenhamu z jakiegos arabskiego streama czy tam sopcasta nie podwyzsza jakichkolwiek statystyk.

Dlaczego tvp puszcza mecze Wisły z Legią czy Lecha z Wisłą, a Polsat nie puszcza na otwartym Skry w LM, dlaczego?

Ano dlatego, ze nie ma takiego prawa. Tak samo c+ nie ma prawa puscic ani jednego meczu premiership w innym niz c+ kanale otwartym(odkodowanym). Polsat wykupil prawa telewizyjne na kanal kodowany i tylko tam ma prawo puszczac mecze(robi tak dlatego, zeby ludzie musieli wykupic(co zreszta robia) pakiet sportowy) W momencie gdy chcialby cos puscic w kanale otwartym musi dodatkowo z tego co pamietam placic jakies pieniadze. Cos co ma ogladalnosc i popularnosc lepiej z marketingowego punktu widzenia jest zakodowac(bo bedzie wiecej kasy z abonamentu za pakiet sportowy)
Kolego, ale ogladajac siatkowke w sieci(bo sa streamy polastu sport etc) nie podbijasz ogladalnosci. To ze jeden "kowalski" wrzuci polsat sport do sieci a 100 czy wiecej osob zobaczy go z linka od niego nie podciaga ogladalnosci. To, ze Ty ogladasz mecz tottenhamu z jakiegos arabskiego streama czy tam sopcasta nie podwyzsza jakichkolwiek statystyk. Dlaczego tvp puszcza mecze Wisły z Legią czy Lecha z Wisłą, a Polsat nie puszcza na otwartym Skry w LM, dlaczego? Ano dlatego, ze nie ma takiego prawa. Tak samo c+ nie ma prawa puscic ani jednego meczu premiership w innym niz c+ kanale otwartym(odkodowanym). Polsat wykupil prawa telewizyjne na kanal kodowany i tylko tam ma prawo puszczac mecze(robi tak dlatego, zeby ludzie musieli wykupic(co zreszta robia) pakiet sportowy) W momencie gdy chcialby cos puscic w kanale otwartym musi dodatkowo z tego co pamietam placic jakies pieniadze. Cos co ma ogladalnosc i popularnosc lepiej z marketingowego punktu widzenia jest zakodowac(bo bedzie wiecej kasy z abonamentu za pakiet sportowy)
30 lipca 2012, 22:54 [cytuj]
Ale nie pisz mi, bo dużo ludzi nie ma polsatu, siatkówka nie jest tak samo reklamowana jak piłka nożna, jak ludzie będą chcieli ją oglądać to będą o tym głośno mówić. Przecież LM siatkówki z udziałem Skry leciała parę lat temu regularnie na otwartym Polsacie, a wiesz dlaczego już nie leci? Bo za niska oglądalność. Co do Polsatu, to powiem szczerze, że nie znam nikogo kto nie ma tej stacji, ale możliwe. Ale do 20 milionów ludzi ma na pewno dostęp do Polsatu, jak nie więcej. A Finał Ligi Światowej z oglądalnością 4,3 miliona Polaków leciał na otwartym Polsacie.
Napisałeś, że Polsat musiałby dopłacić, żeby puszczać LM ze Skrą na otwartym kanale, a dlaczego nie dopłaci? Bo się nie opłaca, bo liczba osób, która by to oglądała jest zbyt niska, żeby im się to zwracało. Dlaczego nie wykupią na otwarty Polsat LM w siatkówce? Bo się nie opłaca, dlaczego? Bo zbyt mało osób to oglądało. Kiedyś leciała, ale zdjęli, dlaczego? Z tego samego powodu, dla którego ściągają seriale czy programy rozrywkowe, bo się nie opłaca, bo puszczanie tego nie przynosi dochodów, a straty. Nie pomaga nawet fakt, że Solorz-Żak jest wielkim fanem siatkówki, ale pomimo to jest biznesmen i wie, że więcej osób będzie oglądało jakiś serial niż tą całą waszą siatkówkę.
jin_tae, ty jesteś taki obcykany jeśli chodzi o Daleki Wschód, dlaczego Messi jest bardziej popularny od Cristiano Ronaldo na Dalekim Wschodzie? Przecież Barca była tam ostatnio na tournee parę lat temu. w tym jest zawarta odpowiedź dlaczego siatkówka się tak słabo sprzedaje i nie jest popularna na świecie.
Ale nie pisz mi, bo dużo ludzi nie ma polsatu, siatkówka nie jest tak samo reklamowana jak piłka nożna, jak ludzie będą chcieli ją oglądać to będą o tym głośno mówić. Przecież LM siatkówki z udziałem Skry leciała parę lat temu regularnie na otwartym Polsacie, a wiesz dlaczego już nie leci? Bo za niska oglądalność. Co do Polsatu, to powiem szczerze, że nie znam nikogo kto nie ma tej stacji, ale możliwe. Ale do 20 milionów ludzi ma na pewno dostęp do Polsatu, jak nie więcej. A Finał Ligi Światowej z oglądalnością 4,3 miliona Polaków leciał na otwartym Polsacie. Napisałeś, że Polsat musiałby dopłacić, żeby puszczać LM ze Skrą na otwartym kanale, a dlaczego nie dopłaci? Bo się nie opłaca, bo liczba osób, która by to oglądała jest zbyt niska, żeby im się to zwracało. Dlaczego nie wykupią na otwarty Polsat LM w siatkówce? Bo się nie opłaca, dlaczego? Bo zbyt mało osób to oglądało. Kiedyś leciała, ale zdjęli, dlaczego? Z tego samego powodu, dla którego ściągają seriale czy programy rozrywkowe, bo się nie opłaca, bo puszczanie tego nie przynosi dochodów, a straty. Nie pomaga nawet fakt, że Solorz-Żak jest wielkim fanem siatkówki, ale pomimo to jest biznesmen i wie, że więcej osób będzie oglądało jakiś serial niż tą całą waszą siatkówkę. jin_tae, ty jesteś taki obcykany jeśli chodzi o Daleki Wschód, dlaczego Messi jest bardziej popularny od Cristiano Ronaldo na Dalekim Wschodzie? Przecież Barca była tam ostatnio na tournee parę lat temu. w tym jest zawarta odpowiedź dlaczego siatkówka się tak słabo sprzedaje i nie jest popularna na świecie
30 lipca 2012, 23:35 [cytuj]
Dlaczego juz nie leci? Bo chca aby ludzie(na zasadzie tzw boomu) wykupowali abonament na polsat sport badz poslat sport ekstra.

Dlaczego tvp puszcza mecze ekstraklasy? Bo je wykupila. Mozesz sobie pisac jakie tam glupoty chcesz i tak nie zmienisz tego, ze siatkowka to ostatnio bardzo popularny sport nie tylko w Polsce i przegania rozne tuzy sportu wymienione wczesniej przez Ciebie. Koniec kropka. Polacy chetniej zobacza mecz siatkowki niz jakiegos Bolta, Phelpsa czy innych tuzow typu LeBron etc

Nie interesuje mnie ktos taki jak messi wiec nie wiem o nim nic. Siatkowka nie sprzedaje sie slabo, wiec nie musisz mi mowic czemu zelatyna jest mniej popularna od nurka.
Dlaczego juz nie leci? Bo chca aby ludzie(na zasadzie tzw boomu) wykupowali abonament na polsat sport badz poslat sport ekstra. Dlaczego tvp puszcza mecze ekstraklasy? Bo je wykupila. Mozesz sobie pisac jakie tam glupoty chcesz i tak nie zmienisz tego, ze siatkowka to ostatnio bardzo popularny sport nie tylko w Polsce i przegania rozne tuzy sportu wymienione wczesniej przez Ciebie. Koniec kropka. Polacy chetniej zobacza mecz siatkowki niz jakiegos Bolta, Phelpsa czy innych tuzow typu LeBron etc Nie interesuje mnie ktos taki jak messi wiec nie wiem o nim nic. Siatkowka nie sprzedaje sie slabo, wiec nie musisz mi mowic czemu zelatyna jest mniej popularna od nurka
30 lipca 2012, 23:54 [cytuj]
To poczytaj sobie jaka była oglądalność LM w siatkówce w tym czasie, a jaka jest seriali w tym czasie.

Polacy chętniej zobaczą mecz siatkówki, ale świat chętniej zobaczy Bolta, Phelpsa czy LeBrona. A takie bajki, że siatkówka jest popularna na świecie możesz opowiadać małym dzieciom, wystarczy zobaczyć ile osób siedzi na widowni podczas każdego meczu na IO w Londynie, poza meczami Polaków.

Bo Azjaci są niscy, dlatego utożsamiają się z Messim. Wiesz dlaczego boks osiąga taki sukces, bo masz tam różne kategorie wagowe, a w siatkówce wzrostowych nie masz, każdy znajdzie coś dla siebie, a Azjaci w boksie wybierają kategorie podobne do swoich do oglądania, dlatego taki Many Pacquiao zarabia więcej na walkach od Kliczków, bo na wschodzie chętnie kupują takie transmisje, w koszykówce to nie jest potrzebne, bo bardziej liczą się umiejętności niż wzrost, który jest dodatkiem, a nie fundamentem. Jak nazywasz Messiego nurkiem to nie dziwi mnie, że mówisz o siatkówce jako o wielce popularnym sporcie, nawet powstawały filmiki, że Messi nigdy nie nurkuje, przyznają Ci to wszyscy fani Realu. Spaliłeś po raz kolejny, w słowach osoby, która nazywa Messiego nurkiem brzmi to tak samo śmiesznie, jak mówi o siatkówce jako o sporcie popularnym. I jakby siatkówka się tak dobrze sprzedawała to siatkarze w Polsce tak mało by nie zarabiali, przypominam, że najlepiej w naszej polskiej lidze, która uważana jest za jedną z najlepszych na świecie najwięcej zarabia Winiarski ok. 220 tys. euro rocznie, a sam przyznaje, że we Włoszech nie zarobiłby dużo więcej, a w polskiej Ekstraklasie, która zajmuje 18 miejsce w rankingu europejskim i jest słaba najwięcej zarabia Daniel Ljuboja jakieś 500 tys. euro za sezon, a Giba, który był uznawany za najbardziej rozpoznawalnego siatkarza na świecie, zarabiał ok. 500 tys. euro rocznie, ale Ty nadal twierdź, że się dobrze sprzedaje. Ale nawet mnie dziwi, że tak twierdzisz, ale takie przypadki się zdarzają, np. mojego kolegi mama całe życie chwaliła syna jak on dobrze się uczy, że ma bardzo dobre oceny, a miał średnią ocen na koniec roku ok. 3.5
To poczytaj sobie jaka była oglądalność LM w siatkówce w tym czasie, a jaka jest seriali w tym czasie. Polacy chętniej zobaczą mecz siatkówki, ale świat chętniej zobaczy Bolta, Phelpsa czy LeBrona. A takie bajki, że siatkówka jest popularna na świecie możesz opowiadać małym dzieciom, wystarczy zobaczyć ile osób siedzi na widowni podczas każdego meczu na IO w Londynie, poza meczami Polaków. Bo Azjaci są niscy, dlatego utożsamiają się z Messim. Wiesz dlaczego boks osiąga taki sukces, bo masz tam różne kategorie wagowe, a w siatkówce wzrostowych nie masz, każdy znajdzie coś dla siebie, a Azjaci w boksie wybierają kategorie podobne do swoich do oglądania, dlatego taki Many Pacquiao zarabia więcej na walkach od Kliczków, bo na wschodzie chętnie kupują takie transmisje, w koszykówce to nie jest potrzebne, bo bardziej liczą się umiejętności niż wzrost, który jest dodatkiem, a nie fundamentem. Jak nazywasz Messiego nurkiem to nie dziwi mnie, że mówisz o siatkówce jako o wielce popularnym sporcie, nawet powstawały filmiki, że Messi nigdy nie nurkuje, przyznają Ci to wszyscy fani Realu. Spaliłeś po raz kolejny, w słowach osoby, która nazywa Messiego nurkiem brzmi to tak samo śmiesznie, jak mówi o siatkówce jako o sporcie popularnym. I jakby siatkówka się tak dobrze sprzedawała to siatkarze w Polsce tak mało by nie zarabiali, przypominam, że najlepiej w naszej polskiej lidze, która uważana jest za jedną z najlepszych na świecie najwięcej zarabia Winiarski ok. 220 tys. euro rocznie, a sam przyznaje, że we Włoszech nie zarobiłby dużo więcej, a w polskiej Ekstraklasie, która zajmuje 18 miejsce w rankingu europejskim i jest słaba najwięcej zarabia Daniel Ljuboja jakieś 500 tys. euro za sezon, a Giba, który był uznawany za najbardziej rozpoznawalnego siatkarza na świecie, zarabiał ok. 500 tys. euro rocznie, ale Ty nadal twierdź, że się dobrze sprzedaje. Ale nawet mnie dziwi, że tak twierdzisz, ale takie przypadki się zdarzają, np. mojego kolegi mama całe życie chwaliła syna jak on dobrze się uczy, że ma bardzo dobre oceny, a miał średnią ocen na koniec roku ok. 3.5
31 lipca 2012, 00:16 [cytuj]
Mecze siatkowki na IO juz sa brane pod lupe, bo biletow do kupienia brak(czytaj WYPRZEDANE dawno temu) a miejsca puste. Zle sie wyrazilem Messi nie jest nurkiem tylko udawaczem. Przy kazdym nawet najmniejszym drasnieciu wije sie jakby go piorun pierdzielnal. W siatkowce sa kategorie ot chociazby Kobiety i Mezczyzni. Jest tak samo U 23 U 21. W pilce noznej tez masz kategorie wagowe, wzrostowe? NIE. Masz tylko kategorie wiekowe i plci.

Kto Ci takich glupot naopowiadal, ze azjaci wola mniejszych sportowcow od wielkoludow? Wzrost nie ma nic do rzeczy. Pewnie dlatego Pudzian ma w Japonii ogromna liczbe fanow, bo jest kategorii wagowej przecietnego japonczyka. Tak sie ma Twoje sprzedawanie pilki noznej. Do mistrzostw w korei jak i Euro 2008 polsat dokladal mnostwo kasy. Kibice chcieli ogladac tylko mecze z udzialem polski. Reszta nie przyciagala tak wielkiej widowni

http://gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,5319505.html
Mecze siatkowki na IO juz sa brane pod lupe, bo biletow do kupienia brak(czytaj WYPRZEDANE dawno temu) a miejsca puste. Zle sie wyrazilem Messi nie jest nurkiem tylko udawaczem. Przy kazdym nawet najmniejszym drasnieciu wije sie jakby go piorun pierdzielnal. W siatkowce sa kategorie ot chociazby Kobiety i Mezczyzni. Jest tak samo U 23 U 21. W pilce noznej tez masz kategorie wagowe, wzrostowe? NIE. Masz tylko kategorie wiekowe i plci. Kto Ci takich glupot naopowiadal, ze azjaci wola mniejszych sportowcow od wielkoludow? Wzrost nie ma nic do rzeczy. Pewnie dlatego Pudzian ma w Japonii ogromna liczbe fanow, bo jest kategorii wagowej przecietnego japonczyka. Tak sie ma Twoje sprzedawanie pilki noznej. Do mistrzostw w korei jak i Euro 2008 polsat dokladal mnostwo kasy. Kibice chcieli ogladac tylko mecze z udzialem polski. Reszta nie przyciagala tak wielkiej widowni http://gospodarka.gazeta.pl/Gielda/1,85951,5319505.html
31 lipca 2012, 00:35 [cytuj]
Biletów może nie ma, ale miejsca wolne są, to już nie pierwszy przypadek na tych IO, komentatorzy już o tym mówili.
http://www.youtube.com/watch?v=I0gS5CshUDE
Tak świetnie udaje, tak samo jak siatkówka się dobrze sprzedaje.
Ale po co kategorie wagowe czy wzrostowe, jak wzrost w piłce nożnej nie ma żadnego znaczenia?
Ale Pudzian występował w dyscyplinie strongman, mam Ci wytłumaczyć co to znaczy strong? Żeby być silnym, nie trzeba być wysokim, Pudzian nie należał do najwyższych strongmanów, wręcz przeciwnie, bo 186 cm przy przeciwnikach, którzy mierzą około 2 m, nie wygląda imponująco, Savickas ma 190 cm wzrostu, a Derek Pundstone 203 cm wzrostu czy Brian Shaw mierzący 203 cm wzrostu, Chińczycy oglądają wysokich zawodników, ale preferują niższych i oni tam lepiej się sprzedają od swoich kolegów po fachu, czego przykładem jest Messi, Pcaquiao czy wymieniony przez Ciebie Pudzian.
Polsat dołożył, ale wynik 5 mln ludzi na tle przeciętnego meczu na tym turnieju wygląda bardziej imponująco, niż 4,3 mln ludzi na tym samym kanale, w Finale Ligi Światowej, w której grała nasza reprezentacja. Jednak piłka nożna dobrze się sprzedaje jak Posat chciał transmitować imprezę, do której dołożył, bo byli tego świadomi, że tak może się stać.
Nadal chcesz się ośmieszać, jak można brać na poważnie słowa człowieka, który pisze zacytuje: "Zle sie wyrazilem Messi nie jest nurkiem tylko udawaczem. Przy kazdym nawet najmniejszym drasnieciu wije sie jakby go piorun pierdzielnal." Filmik, do którego podałem filmik, pokazuje, że jest zupełnie inaczej. To jak można brać na poważnie twoje słowa? Ja Ci odpowiem, nie da się.
Biletów może nie ma, ale miejsca wolne są, to już nie pierwszy przypadek na tych IO, komentatorzy już o tym mówili. http://www.youtube.com/watch?v=I0gS5CshUDE Tak świetnie udaje, tak samo jak siatkówka się dobrze sprzedaje. Ale po co kategorie wagowe czy wzrostowe, jak wzrost w piłce nożnej nie ma żadnego znaczenia? Ale Pudzian występował w dyscyplinie strongman, mam Ci wytłumaczyć co to znaczy strong? Żeby być silnym, nie trzeba być wysokim, Pudzian nie należał do najwyższych strongmanów, wręcz przeciwnie, bo 186 cm przy przeciwnikach, którzy mierzą około 2 m, nie wygląda imponująco, Savickas ma 190 cm wzrostu, a Derek Pundstone 203 cm wzrostu czy Brian Shaw mierzący 203 cm wzrostu, Chińczycy oglądają wysokich zawodników, ale preferują niższych i oni tam lepiej się sprzedają od swoich kolegów po fachu, czego przykładem jest Messi, Pcaquiao czy wymieniony przez Ciebie Pudzian. Polsat dołożył, ale wynik 5 mln ludzi na tle przeciętnego meczu na tym turnieju wygląda bardziej imponująco, niż 4,3 mln ludzi na tym samym kanale, w Finale Ligi Światowej, w której grała nasza reprezentacja. Jednak piłka nożna dobrze się sprzedaje jak Posat chciał transmitować imprezę, do której dołożył, bo byli tego świadomi, że tak może się stać. Nadal chcesz się ośmieszać, jak można brać na poważnie słowa człowieka, który pisze zacytuje: "Zle sie wyrazilem Messi nie jest nurkiem tylko udawaczem. Przy kazdym nawet najmniejszym drasnieciu wije sie jakby go piorun pierdzielnal." Filmik, do którego podałem filmik, pokazuje, że jest zupełnie inaczej. To jak można brać na poważnie twoje słowa? Ja Ci odpowiem, nie da się
31 lipca 2012, 00:40 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Polacy chętniej zobaczą mecz siatkówki, ale świat chętniej zobaczy Bolta, Phelpsa czy LeBrona. A takie bajki, że siatkówka jest popularna na świecie możesz opowiadać małym dzieciom, wystarczy zobaczyć ile osób siedzi na widowni podczas każdego meczu na IO w Londunie.

W piłce nożnej, w czasie meczów grupowych, też często są wolne miejsca. Może to się poprawi w fazie pucharowej. Oglądanie pływaków i lekkoatletów, ma też ten plus, że są tam rekordy świata. Można je pobijać i to też napędza widownie. Za to w siatkówce, żeby móc w pełni rozkoszować się meczem, trzeba znać podstawy. Tak samo jest z judo czy boksem. W siatkówce czymś innym jest praktycznie brak kontaktu z przeciwnikiem i to waży na atrakcyjności widowiska.

Sawik powiedział/a:
Jakby siatkówka się tak dobrze sprzedawała to siatkarze w Polsce tak mało by nie zarabiali, przypominam, że najlepiej w naszej polskiej lidze, która uważana jest za jedną z najlepszych na świecie najwięcej zarabia Winiarski ok. 220 tys. euro rocznie, a sam przyznaje, że we Włoszech nie zarobiłby dużo więcej, a w polskiej Ekstraklasie, która zajmuje 18 miejsce w rankingu europejskim i jest słaba najwięcej zarabia Daniel Ljuboja jakieś 500 tys. euro za sezon, a Ty nadal twierdź, że się dobrze sprzedaje

Po prostu w siatkówce nie ma jeszcze takiej reklamy. Powoli zaczyna się to zmieniać, jako że w Rosji zaczynają się interesować klubami, wielkie gazowe szychy i kasa zaczyna wchodzić. Kurek będzie podobno zarabiał w granicach 500 tys. euro na sezon. Niesamowite pieniądze jak na siatkówkę. Będzie coraz lepiej. Ja zawsze lubiłem siatkówkę, a ostatnie sukcesy(mówię tu nie tylko o Lidze Światowej) coraz bardziej zachęcają mnie i innych do tej dyscypliny.

Sawik powiedział/a:
Jeśli chodzi o wzrost, osobie, która ma 220 cm budowa anatomiczna nie pozwala wyskoczyć tak wysoko, jak osobie o wzroście 200 cm, zauważ, że siatkarze, u których jest taka różnica przy tej proporcji mają podobny zasięg. Ale już w przypadku osoby o wzroście 170 cm i 190 cm, budowa anatomiczna pozwala im osiągnąć taką samą wysokość z wybicia, jeżeli zarówno obaj mogą znaleźć się na wysokości 80-100 cm nad ziemią, to tej drugiej daje to 20 cm więcej w zasięgu, w przypadku osoby o wzroście 220 cm znalezienie się na takiej wysokości nad ziemią jest bardzo rzadkie, wręcz prawie niemożliwe, dawałoby im to wtedy w zasięgu nawet 380-390 cm, dlatego osoba o 200 cm i 220 cm mają zbliżony zasięg do siebie.

A tu dużo zależy od predyspozycji. Od wagi. Od treningu. Od techniki. Podejrzewam, że osoba mająca 190 cm, spędza o kilka godzin więcej tygodniowo, na treningiem ego elementu. Są osoby typu Giba, które wolą stawiać na siłę, a są też takie, które wolą większy zasięg. I też bez przesady. Widać, że zwykle(nie zawsze) wyższa osoba ma większy zasięg w ataku. A najbardziej widać to na bloku, gdyż często nie ma czasu na porządny wyskok. Dlatego Możdżonek jest tak dobrym blokującym. Można mierzyć te wartości, ale takie pomiary nie oddają rzeczywistości, a są jedynie wartością orientacyjną.
Siatkówka ze względu na wzrost "dyskryminuje" osoby poniżej 190 cm. Za to piłka nożna odpada dla osób >200 cm, ze względu na słabszą koordynację. Oczywiście znajdą się wyjątki.

[quote=Sawik]Ale po co kategorie wagowe czy wzrostowe, jak wzrost w piłce nożnej nie ma żadnego znaczenia?/quote]

Mniejsza osoba jest zwykle szybsza, bardziej zwinna, ma lepszą koordynację(szybsza reakcja). Wyższa z kolei jest wolniejsza, ale ma więcej siły, wyżej skacze. Siła i wytrzymałość zależy od treningu.

Co do Messiego, on chyba jako jeden z nielicznych z Barcy nie udaje. Ale za to reszta... Busquets i Mascherano to już przesada.
I kontrfilmik.
http://www.youtube.com/watch?v=VyIUb1dZ5QU
W piłce nożnej, w czasie meczów grupowych, też często są wolne miejsca. Może to się poprawi w fazie pucharowej. Oglądanie pływaków i lekkoatletów, ma też ten plus, że są tam rekordy świata. Można je pobijać i to też napędza widownie. Za to w siatkówce, żeby móc w pełni rozkoszować się meczem, trzeba znać podstawy. Tak samo jest z judo czy boksem. W siatkówce czymś innym jest praktycznie brak kontaktu z przeciwnikiem i to waży na atrakcyjności widowiska. [quote=Sawik]Jakby siatkówka się tak dobrze sprzedawała to siatkarze w Polsce tak mało by nie zarabiali, przypominam, że najlepiej w naszej polskiej lidze, która uważana jest za jedną z najlepszych na świecie najwięcej zarabia Winiarski ok. 220 tys. euro rocznie, a sam przyznaje, że we Włoszech nie zarobiłby dużo więcej, a w polskiej Ekstraklasie, która zajmuje 18 miejsce w rankingu europejskim i jest słaba najwięcej zarabia Daniel Ljuboja jakieś 500 tys. euro za sezon, a Ty nadal twierdź, że się dobrze sprzedaje
LMAO
31 lipca 2012, 00:41 [cytuj]
Cale Twoje gadanie nie zmienia faktu, ze siatkowka to znany w europie sport i taki Kurek jest w Polsce aktualnie lepiej ocenianym sportowcem niz cala nasza reprezentacja z tuzami Lewandowskim czy Piszczkiem. Wiekszosc komentarzy zwyklych przechodniow brzmi "pilkarze powinni sie uczyc od siatkarzy" "Siatkarze pokazali jak powinno sie reprezentowac kraj, nie to co pilkarze" etc etc

Dodam jeszcze Twojego Messieg http://www.youtube.com/watch?v=ysfW9TGm94E
Cale Twoje gadanie nie zmienia faktu, ze siatkowka to znany w europie sport i taki Kurek jest w Polsce aktualnie lepiej ocenianym sportowcem niz cala nasza reprezentacja z tuzami Lewandowskim czy Piszczkiem. Wiekszosc komentarzy zwyklych przechodniow brzmi "pilkarze powinni sie uczyc od siatkarzy" "Siatkarze pokazali jak powinno sie reprezentowac kraj, nie to co pilkarze" etc etc Dodam jeszcze Twojego Messiego http://www.youtube.com/watch?v=ysfW9TGm94E
31 lipca 2012, 00:50 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Cale Twoje gadanie nie zmienia faktu, ze siatkowka to znany w europie sport i taki Kurek jest w Polsce aktualnie lepiej ocenianym sportowcem niz cala nasza reprezentacja z tuzami Lewandowskim czy Piszczkiem. Wiekszosc komentarzy zwyklych przechodniow brzmi "pilkarze powinni sie uczyc od siatkarzy" "Siatkarze pokazali jak powinno sie reprezentowac kraj, nie to co pilkarze" etc etc

Ale ja nigdzie nie podważyłem, że siatkarze są słabi w tym co robią, oni są najlepsi na świecie w SIATKÓWCE, sporcie, który jak podałem wcześniej słabo się sprzedaje. Piłkarze powinni uczyć się od siatkarzy, ale nie zapominaj tylko, że w większości szkół w Polsce, znajdują się hale czy chociaż salki gimnastyczne i gra 6 na 6 w siatkówkę jest możliwa. Za to niewiele szkół posiada boiska piłkarskie, gdzie są w stanie grać chłopcy 11 na 11. Mi kolega mówił, że u nich w Anglii takie kompleksy to normalność, u mnie w żadnej szkole w mieście takiego nie ma, za to w każdej są hale sportowe czy salki gimnastyczne, na których można grać w siatkówkę i to robią, dlatego w Polsce młodzi chłopcy mają gdzie grać od najmłodszych lat. A w najlepszych szkółkach piłkarskich na świecie młodzi chłopcy zaczynają w wieku przedszkolnym, to zobacz ile lat im ucieka na dogonienie chłopców za granicy. Tylko Lewandowskiego czy Piszczka zna więcej osób na świecie niż tego całego Kurka. Mówisz, że to w Europie znany sport, to dlaczego na stronie La Gazetta Dello Sport, w kraju gdzie ten sport królował przez wiele lat nie ma zakładki pod tytułem Siatkówka, a o meczu z Polską nawet nie wspomnieli? I nie pisz, bo teraz są IO, bo nie było też wcześniej. Siatkówka jest bardzo popularna w Polsce, bo w krajach gdzie jest więcej ludzi, mniej osób ją ogląda i dosyć popularna w Rosji.
Ale ja nigdzie nie podważyłem, że siatkarze są słabi w tym co robią, oni są najlepsi na świecie w SIATKÓWCE, sporcie, który jak podałem wcześniej słabo się sprzedaje. Piłkarze powinni uczyć się od siatkarzy, ale nie zapominaj tylko, że w większości szkół w Polsce, znajdują się hale czy chociaż salki gimnastyczne i gra 6 na 6 w siatkówkę jest możliwa. Za to niewiele szkół posiada boiska piłkarskie, gdzie są w stanie grać chłopcy 11 na 11. Mi kolega mówił, że u nich w Anglii takie kompleksy to normalność, u mnie w żadnej szkole w mieście takiego nie ma, za to w każdej są hale sportowe czy salki gimnastyczne, na których można grać w siatkówkę i to robią, dlatego w Polsce młodzi chłopcy mają gdzie grać od najmłodszych lat. A w najlepszych szkółkach piłkarskich na świecie młodzi chłopcy zaczynają w wieku przedszkolnym, to zobacz ile lat im ucieka na dogonienie chłopców za granicy. Tylko Lewandowskiego czy Piszczka zna więcej osób na świecie niż tego całego Kurka. Mówisz, że to w Europie znany sport, to dlaczego na stronie La Gazetta Dello Sport, w kraju gdzie ten sport królował przez wiele lat nie ma zakładki pod tytułem Siatkówka, a o meczu z Polską nawet nie wspomnieli? I nie pisz, bo teraz są IO, bo nie było też wcześniej. Siatkówka jest bardzo popularna w Polsce, bo w krajach gdzie jest więcej ludzi, mniej osób ją ogląda i dosyć popularna w Rosji
31 lipca 2012, 00:57 [cytuj]
La gazetta powiadasz http://www.gazzetta.it/Pallavolo/ a to to co pies? A nie to nie pies tylko ZAKŁADKA :wysmiewacz:

http://www.youtube.com/watch?v=ysfW9TGm94E bo edytowałem poprzedni post i mogłeś nie zobaczyć
La gazetta powiadasz. http://www.gazzetta.it/Pallavolo/ a to to co pies? A nie to nie pies tylko ZAKŁADKA :wysmiewacz: http://www.youtube.com/watch?v=ysfW9TGm94E bo edytowałem poprzedni post i mogłeś nie zobaczyć
31 lipca 2012, 01:03 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Mówisz, że to w Europie znany sport, to dlaczego na stronie La Gazetta Dello Sport, w kraju gdzie ten sport królował przez wiele lat nie ma zakładki pod tytułem Siatkówka, a o meczu z Polską nawet nie wspomnieli? I nie pisz, bo teraz są IO, bo nie było też wcześniej.

Było o tym napisane wczoraj i jeszcze dzisiaj rano na głównej stronie.. A że są nowe informacje, to co mają zrobić? Wiem, bo oglądałem tą stronę po twoim poście.
Było o tym napisane wczoraj i jeszcze dzisiaj rano na głównej stronie.. A że są nowe informacje, to co mają zrobić? Wiem, bo oglądałem tą stronę po twoim poście
LMAO
31 lipca 2012, 01:05 [cytuj]
Hades
Powiedzmy sobie szczerze IO w Piłce Nożnej to jest amatorski turniej, mimo, że parę gwiazd się nie nim znalazło. Na tym turnieju bryluje lubiany przeze mnie Giovani Dos Santos, a on nie mógł się znaleźć w kadrze na mecz w Tottenhamie, jak jin_tae wspominał w średnim europejskim klubie.
Oczywiście, że będzie lepiej z siatkówką, jak ze wszystkim, świat idzie do przodu, ale 500 tys. euro w porównaniu do innych dyscyplin nie powala. Ja bardzo chciałbym, żeby siatkówka była popularna na świecie i żeby nasi sportowcy mogliby się regularnie znajdować na okładkach wielu gazet i zarabiać dobre pieniądze, ale tak nie jest. Progress nie jest tak samo wysoki jak chociażby w polskiej Ekstraklasie, gdzie zarobki idą do góry i coraz więcej osób chodzi na mecze, nie bojąc się rzekomych rasistów i chuliganów.
Jedno zasadnicze pytanie czy na świecie jest więcej ludzi o wzroście od 170 cm do 195 cm, czy od 196 cm do 220 cm? Ludzie z reguły lubią oglądać ten sam sport, który uprawiają, albo są w stanie uprawiać w pełnych jego warunkach.
Ja jestem realistą, z odrobiną pozytywnego nastawienia. Wszystkie informacje, które podaje można znaleźć w internecie.
Hades Powiedzmy sobie szczerze IO w Piłce Nożnej to jest amatorski turniej, mimo, że parę gwiazd się nie nim znalazło. Na tym turnieju bryluje lubiany przeze mnie Giovani Dos Santos, a on nie mógł się znaleźć w kadrze na mecz w Tottenhamie, jak jin_tae wspominał w średnim europejskim klubie. Oczywiście, że będzie lepiej z siatkówką, jak ze wszystkim, świat idzie do przodu, ale 500 tys. euro w porównaniu do innych dyscyplin nie powala. Ja bardzo chciałbym, żeby siatkówka była popularna na świecie i żeby nasi sportowcy mogliby się regularnie znajdować na okładkach wielu gazet i zarabiać dobre pieniądze, ale tak nie jest. Progress nie jest tak samo wysoki jak chociażby w polskiej Ekstraklasie, gdzie zarobki idą do góry i coraz więcej osób chodzi na mecze, nie bojąc się rzekomych rasistów i chuliganów. Jedno zasadnicze pytanie czy na świecie jest więcej ludzi o wzroście od 170 cm do 195 cm, czy od 196 cm do 220 cm? Ludzie z reguły lubią oglądać ten sam sport, który uprawiają, albo są w stanie uprawiać w pełnych jego warunkach. Ja jestem realistą, z odrobiną pozytywnego nastawienia. Wszystkie informacje, które podaje można znaleźć w internecie
31 lipca 2012, 01:07 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Było o tym napisane wczoraj i jeszcze dzisiaj rano na głównej stronie.. A że są nowe informacje, to co mają zrobić? Wiem, bo oglądałem tą stronę po twoim poście

Ja oglądałem tą stronę po meczu, bo napisałem ten post po meczu i takiej informacji nie było, dlatego wymieniając te strony na każdą z nich wchodziłem i na głównej nie ma zakładki o siatkówce. Każdą informację, którą podaje najpierw sprawdzam :)
Ja oglądałem tą stronę po meczu, bo napisałem ten post po meczu i takiej informacji nie było, dlatego wymieniając te strony na każdą z nich wchodziłem i na głównej nie ma zakładki o siatkówce. Każdą informację, którą podaje najpierw sprawdzam :)
31 lipca 2012, 01:21 [cytuj]
http://www.gazzetta.it/Pallavolo/
Na Marca siatkowka jest wrzucona do jednego worka z wieloma innymi dyscyplinami

http://www.lequipe.fr/Aussi/Volley-ball/
http://www.gazzetta.it/Pallavolo/ Na Marca siatkowka jest wrzucona do jednego worka z wieloma innymi dyscyplinami http://www.lequipe.fr/Aussi/Volley-ball/
31 lipca 2012, 01:21 [cytuj]
http://www.gazzetta.it/Pallavolo/
Na Marca siatkowka jest wrzucona do jednego worka z wieloma innymi dyscyplinami

http://www.lequipe.fr/Aussi/Volley-ball/
http://www.gazzetta.it/Pallavolo/ Na Marca siatkowka jest wrzucona do jednego worka z wieloma innymi dyscyplinami http://www.lequipe.fr/Aussi/Volley-ball/
31 lipca 2012, 01:23 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
La gazetta powiadasz http://www.gazzetta.it/Pallavolo/ a to to co pies? A nie to nie pies tylko ZAKŁADKA :wysmiewacz:

http://www.youtube.com/watch?v=ysfW9TGm94E bo edytowałem poprzedni post i mogłeś nie zobaczyć

To gdzie masz tą zakładkę na głównej?, dam Ci screena jeszcze :)http://w374.wrzuta.pl/obraz/3pOObrCUF5E/1
przecież na początku z góry pisałem, że jak wchodzi się na stronę, naucz się czytać ze zrozumieniem i znowu spaliłeś, zakładka o biathlonie na tych stronach też jest, ale ten sport nie jest popularny :)
Przecież z góry pisałem, że na głównej są takie sporty jak piłka nożna, tenis czy koszykówka, bo są bardziej popularne, a siatkówki nie ma, jak dalej poszukasz to może i badminton znajdziesz czy szachy.

Ja się nie dziwię, że uważasz, że Messi jest udawaczem skoro ja przedstawiłem Ci kilkadziesiąt sytuacji, a Ty mi jedną, gdzie został kopnięty w nogę, a ja pokazałem Ci sytuacje, gdzie był kopany kilka razy w akcji i nie upadł jak rażony piorunem, z twojego toku rozumowania jak ktoś napił się alkoholu to jest alkoholikiem lub równie dobrze mógłbyś pokazać 2 mecze na EURO Van Persiego i nimi chciałbyś podważyć jego kilkadziesiąt występów w sezonie? Tak jak ktoś na tej stronie mądrze napisał, żeby nie kupować gwiazdek jednego turnieju, po paru dobrych meczach, bo one nie są wyznacznikiem umiejętności piłkarza.
To gdzie masz tą zakładkę na głównej?, dam Ci screena jeszcze :) http://w374.wrzuta.pl/obraz/3pOObrCUF5E/1 przecież na początku z góry pisałem, że jak wchodzi się na stronę, naucz się czytać ze zrozumieniem i znowu spaliłeś, zakładka o biathlonie na tych stronach też jest, ale ten sport nie jest popularny :) Przecież z góry pisałem, że na głównej są takie sporty jak piłka nożna, tenis czy koszykówka, bo są bardziej popularne, a siatkówki nie ma, jak dalej poszukasz to może i badminton znajdziesz czy szachy. Ja się nie dziwię, że uważasz, że Messi jest udawaczem skoro ja przedstawiłem Ci kilkadziesiąt sytuacji, a Ty mi jedną, gdzie został kopnięty w nogę, a ja pokazałem Ci sytuacje, gdzie był kopany kilka razy w akcji i nie upadł jak rażony piorunem, z twojego toku rozumowania jak ktoś napił się alkoholu to jest alkoholikiem lub równie dobrze mógłbyś pokazać 2 mecze na EURO Van Persiego i nimi chciałbyś podważyć jego kilkadziesiąt występów w sezonie? Tak jak ktoś na tej stronie mądrze napisał, żeby nie kupować gwiazdek jednego turnieju, po paru dobrych meczach, bo one nie są wyznacznikiem umiejętności piłkarza
31 lipca 2012, 01:43 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Po pierwsze naucz się czytać ze zrozumieniem, na poważnych zagranicznych stronach o sporcie i ogólno informacyjnych na głównej stronie np. La Gazetta Dello Sport, L'Equpie, Marca, The Times, New York Daily News, Bild czy chociażby eurosport.com, nie chodzi mi o polską stronę, nawet na głównej stronie nie ma zakładki pod tytułem siatkówka a inne sporty regularnie się powtarzają.

jin_tae
Naucz się czytać ze zrozumieniem :)
Tutaj jest po raz kolejny screen :)
http://w374.wrzuta.pl/obraz/3pOObrCUF5E/1
Dlaczego po raz, któryś mi wmawiasz, że coś napisałem jak nie napisałem i wychodzisz na idiotę?
jin_tae Naucz się czytać ze zrozumieniem :) Tutaj jest po raz kolejny screen :) http://w374.wrzuta.pl/obraz/3pOObrCUF5E/1 Dlaczego po raz, któryś mi wmawiasz, że coś napisałem jak nie napisałem i wychodzisz na idiotę?
<  1  2  3  4  5    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 20%
2-3 0%
4-6 20%
7-10 20%
11-20 40%
5 oddanych głosów
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 14 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się