Forum dyskusyjne
29 grudnia 2009, 22:54 [cytuj]
Chodzi mi o pierwszy mozliwy,czyli po mistrzowstwie odpadlem z ligi mistrzow i wygralem puchar europejski
takie sprostowanie
Chodzi mi o pierwszy mozliwy,czyli po mistrzowstwie odpadlem z ligi mistrzow i wygralem puchar europejski
takie sprostowanie
30 grudnia 2009, 00:54 [cytuj]
Leci sezon 2011/2012 i mam mniej więcej taki skład:
Ochoa (Gomes),
Corluka,
Subotic (Otamendi),
Bassong,
Esposito (Bale),
Lennon,
Gago (Lucas),
Palacios (Kranjcar),
Modrić,
Acquafresca (Jovetić),
Zarate (Defoe).
Reszta zmienników to jakieś przyszłe gwiazdeczki ściągnięte dzięki scoutom
Leci sezon 2011/2012 i mam mniej więcej taki skład:
Ochoa (Gomes),
Corluka,
Subotic (Otamendi),
Bassong,
Esposito (Bale),
Lennon,
Gago (Lucas),
Palacios (Kranjcar),
Modrić,
Acquafresca (Jovetić),
Zarate (Defoe).
Reszta zmienników to jakieś przyszłe gwiazdeczki ściągnięte dzięki scoutom :)
www.facebook.com/OgienOdSkaja
2 stycznia 2010, 15:38 [cytuj]
Hmm, ni cholery nie mogę wcielić w życie żadnej taktyki na dwóch napadziorów w Tottenhamie. Gram Crouchem na szpicy, 25 meczy 21 goli jak na razie. Moja taktyka sprawdza się bez zarzutów, ale nie o to chodzi. Czy ktoś z was gra skutecznie dwoma napastnikami? Czyżby ty Skaju?
Hmm, ni cholery nie mogę wcielić w życie żadnej taktyki na dwóch napadziorów w Tottenhamie. Gram Crouchem na szpicy, 25 meczy 21 goli jak na razie. Moja taktyka sprawdza się bez zarzutów, ale nie o to chodzi. Czy ktoś z was gra skutecznie dwoma napastnikami? Czyżby ty Skaju?
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
2 stycznia 2010, 15:48 [cytuj]
Ja gram dwoma napadziorami, w sumie taka sama taktyka co mniej więcej w rzeczywistości: ten po lewej (Crouch, Keane, teraz Acquafresca) to cofnięty lub kompletny napastnik (wsparcie) a ten po prawej to lis pola karnego (atak, czyli Defoe, Zarate). Taktyka się sprawdza
Ja gram dwoma napadziorami, w sumie taka sama taktyka co mniej więcej w rzeczywistości: ten po lewej (Crouch, Keane, teraz Acquafresca) to cofnięty lub kompletny napastnik (wsparcie) a ten po prawej to lis pola karnego (atak, czyli Defoe, Zarate). Taktyka się sprawdza :)
2 stycznia 2010, 16:35 [cytuj]
ja gram jak najbardziej skutecznie parą Milewski-Rossi lub Gignac-Mouche. Na środku szaleje za to w drugiej linii Gourcuff (za 20 mln, ale już jest wart 30). Pierwszy sezon - 3 miejsce, Puchar Anglii, 2 sezon - trzecie miejsce, półfinał LM i Pucharu Anglii, 3 - sezon - mistrzostwo, półfinał Puchar Ligi, półfinał LM

Tottenhamem jest nawet za łatwo powiedziałbym
ja gram jak najbardziej skutecznie parą Milewski-Rossi lub Gignac-Mouche. Na środku szaleje za to w drugiej linii Gourcuff (za 20 mln, ale już jest wart 30). Pierwszy sezon - 3 miejsce, Puchar Anglii, 2 sezon - trzecie miejsce, półfinał LM i Pucharu Anglii, 3 - sezon - mistrzostwo, półfinał Puchar Ligi, półfinał LM :brawo: Tottenhamem jest nawet za łatwo powiedziałbym
2 stycznia 2010, 16:35 [cytuj]
jeden napadzior - advanced forward a drugi - target man, względnie poacher
jeden napadzior - advanced forward a drugi - target man, względnie poacher
2 stycznia 2010, 17:31 [cytuj]
Paweł powiedział/a:
mi nie szło z małymi napastnikami, dlatego oddalem Defoe i Keane'a a i mam atak Crouch, Dżeko, Milevski. Jeden cofnięty drugi lis pola karnego i się sprawdza
U mnie też to działa, albo sprytny i szybki kurdupel strzeli w akcji sam na sam, albo ktoś wysoki z bańki po dośrodkowaniu (po spadku formy u Croucha, miałem ciężki wybór, kogo ściągnąć z tej trójki: Dzeko, Milevsky i Acquafresca; ostatecznie postawiłem na tego ostatniego i nie żałuję, bo był 2 razy tańszy (porównując kwoty jakie za nich oczekiwały kluby) a takie same umiejętności prezentował)
U mnie też to działa, albo sprytny i szybki kurdupel strzeli w akcji sam na sam, albo ktoś wysoki z bańki po dośrodkowaniu (po spadku formy u Croucha, miałem ciężki wybór, kogo ściągnąć z tej trójki: Dzeko, Milevsky i Acquafresca; ostatecznie postawiłem na tego ostatniego i nie żałuję, bo był 2 razy tańszy (porównując kwoty jakie za nich oczekiwały kluby) a takie same umiejętności prezentował) :)
2 stycznia 2010, 21:43 [cytuj]
Ile dałeś Skaju za Jovetića? I kiedy go kupiłeś?
Ile dałeś Skaju za Jovetića? I kiedy go kupiłeś?
2 stycznia 2010, 21:56 [cytuj]
Jesli chodzi o taktyke z 2 napadziorami to polecam , u mnie również się sprawdza. Dzeko mam ustawionego jako Lisa pola karnego , czasami jako odgrywającego (zależy jak i z kim gram) , a 2 Mevluta Erdinca jako kompletnego. Sprawdza się u mnie tymbardziej że gram z kontry dzięki czemu Erdinc strzela bardzo dużo bramek, i asyst nie wspominając o Dzeko

Czasem też wystawiam obok Dzeko Berbatova (!) i daje mu klasyczna 10 , wtedy potrafi przytrzymac piłke a przy jego świetnych podaniach i grze z pierwszej piłki zalicza mnóstwo asyst
Jesli chodzi o taktyke z 2 napadziorami to polecam , u mnie również się sprawdza. Dzeko mam ustawionego jako Lisa pola karnego , czasami jako odgrywającego (zależy jak i z kim gram) , a 2 Mevluta Erdinca jako kompletnego. Sprawdza się u mnie tymbardziej że gram z kontry dzięki czemu Erdinc strzela bardzo dużo bramek, i asyst nie wspominając o Dzeko:)Czasem też wystawiam obok Dzeko Berbatova (!) i daje mu klasyczna 10 , wtedy potrafi przytrzymac piłke a przy jego świetnych podaniach i grze z pierwszej piłki zalicza mnóstwo asyst
Come On You Spurs !
2 stycznia 2010, 23:40 [cytuj]
przed 3 sezonem za 23 mln funtów, ale raczej ściągnąłem go żeby pełnił rolę uniwersalnego zmiennika, bo może grać na obu skrzydłach i w ataku (zmiennik [do spółki z Niko] dla Luki, Azzy, Roberta i Mauro)
przed 3 sezonem za 23 mln funtów, ale raczej ściągnąłem go żeby pełnił rolę uniwersalnego zmiennika, bo może grać na obu skrzydłach i w ataku (zmiennik [do spółki z Niko] dla Luki, Azzy, Roberta i Mauro)
2 stycznia 2010, 23:41 [cytuj]
Widzę, że temat się bardziej ożywił, więc zadam pytanie: chcielibyście stworzyć coś w rodzaju ligi spursmanii w fmie?

Chodzi mi o najzwyklejszą grę przez internet, w której każdy z chętnych wybrałby sobie jakiś klub z Premiership ( niestety nie ma 20 Tottenhamów

) i byśmy po prostu grali. Nie różni się to zbytnio od zwykłej gry poza tym, że zamiast komputera kluby prowadzone są przez prawdziwych ludzi

Przeszłoby takie coś?
Widzę, że temat się bardziej ożywił, więc zadam pytanie: chcielibyście stworzyć coś w rodzaju ligi spursmanii w fmie? ;) Chodzi mi o najzwyklejszą grę przez internet, w której każdy z chętnych wybrałby sobie jakiś klub z Premiership ( niestety nie ma 20 Tottenhamów ;( ) i byśmy po prostu grali. Nie różni się to zbytnio od zwykłej gry poza tym, że zamiast komputera kluby prowadzone są przez prawdziwych ludzi ;) Przeszłoby takie coś? :D
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
2 stycznia 2010, 23:50 [cytuj]
Ciekawy pomysł Zoolander , ja na pewno bym się na to pisał. Najgorzej będzie z czasem ;/ Ale ja jestem ZA
Ciekawy pomysł Zoolander , ja na pewno bym się na to pisał. Najgorzej będzie z czasem ;/ Ale ja jestem ZA
Come On You Spurs !
2 stycznia 2010, 23:57 [cytuj]
To byłoby nas 3, bo chętny jest jeszcze jeden użytkownik ze spursmanii.
Nie musi to trwać długo. Można by nawet grać po jednej kolejce, nie trzeba długo siedzieć. Wydaje mi się, że yo byłoby ciekawsze niż zwykła gra
To byłoby nas 3, bo chętny jest jeszcze jeden użytkownik ze spursmanii.
Nie musi to trwać długo. Można by nawet grać po jednej kolejce, nie trzeba długo siedzieć. Wydaje mi się, że yo byłoby ciekawsze niż zwykła gra ;)
3 stycznia 2010, 13:19 [cytuj]
Zoolander powiedział/a:
Widzę, że temat się bardziej ożywił, więc zadam pytanie: chcielibyście stworzyć coś w rodzaju ligi spursmanii w fmie?

Chodzi mi o najzwyklejszą grę przez internet, w której każdy z chętnych wybrałby sobie jakiś klub z Premiership ( niestety nie ma 20 Tottenhamów

) i byśmy po prostu grali. Nie różni się to zbytnio od zwykłej gry poza tym, że zamiast komputera kluby prowadzone są przez prawdziwych ludzi

Przeszłoby takie coś?

Chętnie bym się dołączył ale:
-w moim wypadku w grę wchodzi 1 dzień w tygodniu (najlepiej piatek, późnym wieczorem)
-gralibyśmy na nieprzeładowanej bazie bo na pececie dużo nie uciagnę
-i fajnie byłoby grać jakąś mniejszą lige, mniej liczną, tak żeby jak najwiecej klubów było w naszych rękach
Chętnie bym się dołączył ale:
-w moim wypadku w grę wchodzi 1 dzień w tygodniu (najlepiej piatek, późnym wieczorem)
-gralibyśmy na nieprzeładowanej bazie bo na pececie dużo nie uciagnę
-i fajnie byłoby grać jakąś mniejszą lige, mniej liczną, tak żeby jak najwiecej klubów było w naszych rękach
3 stycznia 2010, 14:03 [cytuj]
Jeden dzień i do tego piątek, powinien pasować większości.
Baza danych nie zależy tylko od Ciebie. Liczy się sprzęt (RAM + procesor) i internet wszystkich graczy. Jeżeli ktoś ma tygodniowy komputer, to raczej nie masz się o co bać.
Najmniejsza jest chyba Słowenia, 10-11 klubów.
http://www.cmrev.com/artykuly/czytaj/Football-Manager-w-sieci.html Instrukcja grania przez internet. Też jestem w tym zielony, ale jeżeli nazbiera się trochę osób, to wszystko postararam się ogarnąć.
Jeden dzień i do tego piątek, powinien pasować większości.
Baza danych nie zależy tylko od Ciebie. Liczy się sprzęt (RAM + procesor) i internet wszystkich graczy. Jeżeli ktoś ma tygodniowy komputer, to raczej nie masz się o co bać.
Najmniejsza jest chyba Słowenia, 10-11 klubów.
http://www.cmrev.com/artykuly/czytaj/Football-Manager-w-sieci.html Instrukcja grania przez internet. Też jestem w tym zielony, ale jeżeli nazbiera się trochę osób, to wszystko postararam się ogarnąć
4 stycznia 2010, 18:49 [cytuj]
Wlaśnie sprawdzilem z kolegą działanie gry przez neta i ogłaszam, że pirat nie jest żadnym utrudnieniem. Tzn, jam mu przegrałem własnego oryginała, ale to chyba bez różnicy. Można zacząć grać, ale jest jedno ale... do grania przez neta polecane jest Hamachi. Ktoś wie jak ono może pomóc w naszej grze i jak się nim posługiwać?
Dowód na to, że fm online dział
http://img294.imageshack.us/img294/4048/netfm.png
Wlaśnie sprawdzilem z kolegą działanie gry przez neta i ogłaszam, że pirat nie jest żadnym utrudnieniem. Tzn, jam mu przegrałem własnego oryginała, ale to chyba bez różnicy. Można zacząć grać, ale jest jedno ale... do grania przez neta polecane jest Hamachi. Ktoś wie jak ono może pomóc w naszej grze i jak się nim posługiwać?
Dowód na to, że fm online działa http://img294.imageshack.us/img294/4048/netfm.png
4 stycznia 2010, 19:25 [cytuj]
Hamaka kiedyś miałem, obsługa nie jest trudna. Program tworzy wirtualne ip, wtedy nasze kompy stają się serwerami.
Hamaka kiedyś miałem, obsługa nie jest trudna. Program tworzy wirtualne ip, wtedy nasze kompy stają się serwerami
4 stycznia 2010, 19:47 [cytuj]
Założylem coś w rodzaju serwera, pokoju, nie wiem jak to nazwać, na Hamachi. I co dalej? Mam tam jakoś zaprosić tych, którzy będą grać w fma czy cuś?
Założylem coś w rodzaju serwera, pokoju, nie wiem jak to nazwać, na Hamachi. I co dalej? Mam tam jakoś zaprosić tych, którzy będą grać w fma czy cuś?