Forum dyskusyjne
6 stycznia 2010, 15:14 [cytuj]
A z tym zakazem na transfery to lepiej tak jak mówi Zoolander. Na określoną kwotę a nie na liczbe zawodników
A z tym zakazem na transfery to lepiej tak jak mówi Zoolander. Na określoną kwotę a nie na liczbe zawodników
Come On You Spurs !
6 stycznia 2010, 15:15 [cytuj]
To teraz jest nas dużo więcej.
Marcin założylbyś serwer gdyby mój net nie wyrobił? To trwa minutę
To teraz jest nas dużo więcej.
Marcin założylbyś serwer gdyby mój net nie wyrobił? To trwa minutę ;)
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
6 stycznia 2010, 15:18 [cytuj]
Barti89 powiedział/a:
To początek o 22 w piątek na Hamachi?
Tak
Tak ;)
6 stycznia 2010, 15:19 [cytuj]
no to trzeba robić liste od nowa ;d bo nie wiadomo ile osob jest ;p, tak początek piątek 22 na hamachi, patch 10.2.0, ja biore Everton. No lepiej by było gdyby założył serwer ten ktoś kto ma najszybszego neta.
no to trzeba robić liste od nowa ;d bo nie wiadomo ile osob jest ;p, tak początek piątek 22 na hamachi, patch 10.2.0, ja biore Everton. No lepiej by było gdyby założył serwer ten ktoś kto ma najszybszego neta
6 stycznia 2010, 15:25 [cytuj]
Zoolander SUNDERLAND
olivier EVERTON
Marcin BIRMINGHAM
radeon WOLVERHAMPTON
Skaju TOTTENHAM
taksumoto ( wiem, ze źle napisałem) ARSENAL
Barti89 ASTON VILLA
Zapomniałem o kimś?
Zoolander SUNDERLAND
olivier EVERTON
Marcin BIRMINGHAM
radeon WOLVERHAMPTON
Skaju TOTTENHAM
taksumoto ( wiem, ze źle napisałem) ARSENAL
Barti89 ASTON VILLA
Zapomniałem o kimś?
6 stycznia 2010, 15:28 [cytuj]
Zoolander powiedział/a:
Marcin założylbyś serwer gdyby mój net nie wyrobił? To trwa minutę

Jasne.
Jasne
6 stycznia 2010, 15:39 [cytuj]
takmatsumoto pisal ze byc moze chce westham, zreszta jak chcecie koguty i AV to nie ma co arsenal nie robi juz takiej roznicy
W kazdym razie skoro jest nas troche wiecej to proponuje zeby kazdy przygotowal sie wczesniej i zrobil sobie:
-liste transferowa
-przygotowal taktyki (ladnie mozna zapisac i wczytywac)
-treningi o ile zmieniacie
te rzeczy sie bowiem najdluzej ustawia i sa najbardziej zmudne... zeby nam to gry nie zabilo
jak rozumiem w grze jak jedna osoba cos robi pozostale czekaja dopoki ta osoba nie wcisnie continue (tak?)
Czy mozna sobie grzebac np w transferach symultanicznie ?
i nie wiecie moze jak wyglada mecz? jedna osoba gra inne moga ogladac? czy moze kazdy widzi tylko swoj mecz i wyniki innych ?
takmatsumoto pisal ze byc moze chce westham, zreszta jak chcecie koguty i AV to nie ma co arsenal nie robi juz takiej roznicy :)
W kazdym razie skoro jest nas troche wiecej to proponuje zeby kazdy przygotowal sie wczesniej i zrobil sobie:
-liste transferowa
-przygotowal taktyki (ladnie mozna zapisac i wczytywac)
-treningi o ile zmieniacie
te rzeczy sie bowiem najdluzej ustawia i sa najbardziej zmudne... zeby nam to gry nie zabilo :)
jak rozumiem w grze jak jedna osoba cos robi pozostale czekaja dopoki ta osoba nie wcisnie continue (tak?)
Czy mozna sobie grzebac np w transferach symultanicznie ?
i nie wiecie moze jak wyglada mecz? jedna osoba gra inne moga ogladac? czy moze kazdy widzi tylko swoj mecz i wyniki innych ?
http://wilczki.tumblr.com/
6 stycznia 2010, 15:45 [cytuj]
radeon powiedział/a:
Tak, ale możesz sobie przez ten czas grzebać, wyszukiwać itp, ale nie możesz składać ofert itp.
To dopiero sprawdzimy, bo każdy z nas będzie grać po raz pierwszy online, ale mecze nasze druzyny powinny grać równoczesnie. Tak mi się wydaje.
To dopiero sprawdzimy, bo każdy z nas będzie grać po raz pierwszy online, ale mecze nasze druzyny powinny grać równoczesnie. Tak mi się wydaje
6 stycznia 2010, 16:03 [cytuj]
Ja już grywałem online i to jest tak, że jak np ja gram mecza to Wy czekacie jak skończę i możecie go oglądać. Gra idzie do przodu gdy wszyscy klikom na kontynuację. Można ustawić max. czas oczekiwania na ruch-tzn np po 2 min gra rusza.
To ja grę zrobie taką: tylko ekstraklasa, średnia baza danych.
Ja już grywałem online i to jest tak, że jak np ja gram mecza to Wy czekacie jak skończę i możecie go oglądać. Gra idzie do przodu gdy wszyscy klikom na kontynuację. Można ustawić max. czas oczekiwania na ruch-tzn np po 2 min gra rusza.
To ja grę zrobie taką: tylko ekstraklasa, średnia baza danych
6 stycznia 2010, 16:08 [cytuj]
Marcin powiedział/a:
To ja grę zrobie taką: tylko ekstraklasa, średnia baza danych
Czemu od razu nie mowiles?!
No takie coś powino styknąć.
Czemu od razu nie mowiles?! :D
No takie coś powino styknąć
6 stycznia 2010, 16:14 [cytuj]
A to kto gra na jakim patchu jest bez znaczenia?
Come On You Spurs !
6 stycznia 2010, 16:15 [cytuj]
Dla pewności sciągnij 10.2.0 zeby potem problemów nie było.
Dla pewności sciągnij 10.2.0 zeby potem problemów nie było
6 stycznia 2010, 16:16 [cytuj]
Zoolander powiedział/a:
Czemu od razu nie mowiles?!
A pytałeś?
Barti89 powiedział/a:
Wydaje mi się, ze każdy musi miec tę samą wersję gry.
A pytałeś?:D
[quote=Barti89]A to kto gra na jakim patchu jest bez znaczenia?
6 stycznia 2010, 16:20 [cytuj]
Czyli z patchem 10.2.0 gramy ? bo dla mnie to nie stanowi problemu czy z czy bez.
Czyli z patchem 10.2.0 gramy ? bo dla mnie to nie stanowi problemu czy z czy bez
6 stycznia 2010, 16:29 [cytuj]
Marcin, zakładasz serwer jako zabezpieczenie czy zwalniasz mnie z tego obowiązku?
Marcin, zakładasz serwer jako zabezpieczenie czy zwalniasz mnie z tego obowiązku?
6 stycznia 2010, 16:41 [cytuj]
niech zaklada osoba z najlepszym netem (upload!!! do gry trza miec minimum 512 kb) i kompem tu wynalazlem takie cos z forum o fm:
"Raczej nie chodziło mi o takie przemyślenia. Technicznie jest to możliwe, lecz życzę szczęścia w szukaniu szesnastu graczy, skoro:
a) każdy z nich ma mieć tyle samo wolnego czasu o tej samej porze w te same dni;
b) gracze rzadko wytrzymują takie rozgrywki dłużej niż 2-3 sesje;
c) hoster musiałby mieć świetny sprzęt i duży upload, żeby utrzymać piętnaście graczy;
d) każdy z graczy musiałby mieć porządny sprzęt, gdyż z tego, co mi wiadomo, jeden ze słabszym komputerem może znacznie spowolnić rozgrywkę innym graczom.
Oczywiście jest to wykonalne. Z drugiej strony, jestem ciekawe ile lig wieloosobowych przetrwało do tej pory. Dla komfortu ludzie grają w max 3-4 osoby, zwykle w dwójkę, a i tak często sesje gry są przekładane. Życie.
No chyba, że pasuje Ci gra z trzema żywymi przeciwnikami i dwunastoma asystentami prowadzącymi zespoły nieobecnych. Choć po przemyśleniu ten wariant wydaje mi się zbyt optymistyczny."
niech zaklada osoba z najlepszym netem (upload!!! do gry trza miec minimum 512 kb) i kompem tu wynalazlem takie cos z forum o fm:
"Raczej nie chodziło mi o takie przemyślenia. Technicznie jest to możliwe, lecz życzę szczęścia w szukaniu szesnastu graczy, skoro:
a) każdy z nich ma mieć tyle samo wolnego czasu o tej samej porze w te same dni;
b) gracze rzadko wytrzymują takie rozgrywki dłużej niż 2-3 sesje;
c) hoster musiałby mieć świetny sprzęt i duży upload, żeby utrzymać piętnaście graczy;
d) każdy z graczy musiałby mieć porządny sprzęt, gdyż z tego, co mi wiadomo, jeden ze słabszym komputerem może znacznie spowolnić rozgrywkę innym graczom.
Oczywiście jest to wykonalne. Z drugiej strony, jestem ciekawe ile lig wieloosobowych przetrwało do tej pory. Dla komfortu ludzie grają w max 3-4 osoby, zwykle w dwójkę, a i tak często sesje gry są przekładane. Życie.
No chyba, że pasuje Ci gra z trzema żywymi przeciwnikami i dwunastoma asystentami prowadzącymi zespoły nieobecnych. Choć po przemyśleniu ten wariant wydaje mi się zbyt optymistyczny."
6 stycznia 2010, 16:49 [cytuj]
łoo asystenci mogą prowadzić grę podczas nieobecności ?
fajna opcja.
Jestem za tym, żeby wydawać w jednym okienku max 15 mln na transfery (kupowanie i wypożyczanie graczy jest nieograniczone, byle się zmieścić w tej granicy 15 mln funtów).
łoo asystenci mogą prowadzić grę podczas nieobecności ? :)
fajna opcja.
Jestem za tym, żeby wydawać w jednym okienku max 15 mln na transfery (kupowanie i wypożyczanie graczy jest nieograniczone, byle się zmieścić w tej granicy 15 mln funtów)
www.facebook.com/OgienOdSkaja
6 stycznia 2010, 16:58 [cytuj]
radeon, póki co, nie mów o problemach, bo jestem pozytywnie nastawiony na tą grę
radeon, póki co, nie mów o problemach, bo jestem pozytywnie nastawiony na tą grę ;)
6 stycznia 2010, 17:06 [cytuj]
15 mln w jednym okienku a okienka 3? (letnie, jesienne i zimowe? 45mln rocznie, czy 30 mln ?) hmm tylko czasem ci ktos gwiazde ze skladu podkupi (zawodnika za 20-30 mln) i chcesz odkupic kogos rownie dobrego, wiec proponuje ze te 15 mln moze nie starczyc wiec mysle ze 15 mln jest ok (choc jak komus wyjda 3 transfery za lacznie 17 mln to tragedii nie robmy) lub mozliwosc zakupu tylko jednego zawodnika w dowolnej cenie.
15 mln w jednym okienku a okienka 3? (letnie, jesienne i zimowe? 45mln rocznie, czy 30 mln ?) hmm tylko czasem ci ktos gwiazde ze skladu podkupi (zawodnika za 20-30 mln) i chcesz odkupic kogos rownie dobrego, wiec proponuje ze te 15 mln moze nie starczyc wiec mysle ze 15 mln jest ok (choc jak komus wyjda 3 transfery za lacznie 17 mln to tragedii nie robmy) lub mozliwosc zakupu tylko jednego zawodnika w dowolnej cenie
6 stycznia 2010, 17:09 [cytuj]
zoolander tez jestem pozytywnie nastawiony (w zasadzie nawet napalony

ale trzeba sie zabezpieczyc bo proza zycia czesto okazuje sie rozpierdalac nawet najfajniejsze pomysly...
zoolander tez jestem pozytywnie nastawiony (w zasadzie nawet napalony:) ale trzeba sie zabezpieczyc bo proza zycia czesto okazuje sie rozpierdalac nawet najfajniejsze pomysly