Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

<  1  2  3  4  5    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Football Manager
21 stycznia 2009, 19:43 [cytuj]
"Btw. czemu kupujecie Roberta, taki dobry? W Tott'hamie się sprawdza?" Nie wiem jak w FM 08 ale w 09 PA Roberta wynosi -9.Z takimi obiektami młodzieżowymi jaką w tej wersji ma Tottenham to ze dwa, trzy sezony i Lewy będzie niszczył.
"Btw. czemu kupujecie Roberta, taki dobry? W Tott'hamie się sprawdza?" Nie wiem jak w FM 08 ale w 09 PA Roberta wynosi -9.Z takimi obiektami młodzieżowymi jaką w tej wersji ma Tottenham to ze dwa, trzy sezony i Lewy będzie niszczył
21 stycznia 2009, 20:22 [cytuj]
Jezeli grasz Tottenhamem to za odpowiednia sumke powinien przejsc Balotelii. Z reszty talentow to Sakho, Sankhare na lewe skrzydlo, Sulejmani wymiatacz na ataku, Marek Hamsik na defensywnego pomocnika, Joao Carlos lub Vincent Enyeama na bramke ( tego drugiego nawet nie trzeba rozwijac, od razy nadaje sie do Barcelony a cena to maksymalnie 3mln ;) ), prawdziwy filar obrony to Dmytro Chygrynskiy z Szachtara. Oto moj dream team, ktorego JESZCZE nie
mam:

Sulejmani ---------- Lewandowski

Sankhare ----Afellay---Hamsik---Amrabat

Bale----Sakho---Chygrynskiy ---Corluka

Enyeama

Zamiast afellaya mozna pozyskac Alejandro Castillo, ale jest troche starszy, bo 26-27 lat chyba. Na srodek obrony mozna tez kupic Miguela Veloso albo Raula Albiola.
Jezeli grasz Tottenhamem to za odpowiednia sumke powinien przejsc Balotelii. Z reszty talentow to Sakho, Sankhare na lewe skrzydlo, Sulejmani wymiatacz na ataku, Marek Hamsik na defensywnego pomocnika, Joao Carlos lub Vincent Enyeama na bramke ( tego drugiego nawet nie trzeba rozwijac, od razy nadaje sie do Barcelony a cena to maksymalnie 3mln ;) ), prawdziwy filar obrony to Dmytro Chygrynskiy z Szachtara. Oto moj dream team, ktorego JESZCZE nie mam: Sulejmani ---------- Lewandowski Sankhare ----Afellay---Hamsik---Amrabat Bale----Sakho---Chygrynskiy ---Corluka Enyeama Zamiast afellaya mozna pozyskac Alejandro Castillo, ale jest troche starszy, bo 26-27 lat chyba. Na srodek obrony mozna tez kupic Miguela Veloso albo Raula Albiola.
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
21 stycznia 2009, 20:22 [cytuj]
Jezeli grasz Tottenhamem to za odpowiednia sumke powinien przejsc Balotelii. Z reszty talentow to Sakho, Sankhare na lewe skrzydlo, Sulejmani wymiatacz na ataku, Marek Hamsik na defensywnego pomocnika, Joao Carlos lub Vincent Enyeama na bramke ( tego drugiego nawet nie trzeba rozwijac, od razy nadaje sie do Barcelony a cena to maksymalnie 3mln ;) ), prawdziwy filar obrony to Dmytro Chygrynskiy z Szachtara. Oto moj dream team, ktorego JESZCZE nie
mam:

Sulejmani ---------- Lewandowski

Sankhare ----Afellay---Hamsik---Amrabat

Bale----Sakho---Chygrynskiy ---Corluka

Enyeama

Zamiast afellaya mozna pozyskac Alejandro Castillo, ale jest troche starszy, bo 26-27 lat chyba. Na srodek obrony mozna tez kupic Miguela Veloso albo Raula Albiola.
Jezeli grasz Tottenhamem to za odpowiednia sumke powinien przejsc Balotelii. Z reszty talentow to Sakho, Sankhare na lewe skrzydlo, Sulejmani wymiatacz na ataku, Marek Hamsik na defensywnego pomocnika, Joao Carlos lub Vincent Enyeama na bramke ( tego drugiego nawet nie trzeba rozwijac, od razy nadaje sie do Barcelony a cena to maksymalnie 3mln ;) ), prawdziwy filar obrony to Dmytro Chygrynskiy z Szachtara. Oto moj dream team, ktorego JESZCZE nie mam: Sulejmani ---------- Lewandowski Sankhare ----Afellay---Hamsik---Amrabat Bale----Sakho---Chygrynskiy ---Corluka Enyeama Zamiast afellaya mozna pozyskac Alejandro Castillo, ale jest troche starszy, bo 26-27 lat chyba. Na srodek obrony mozna tez kupic Miguela Veloso albo Raula Albiola.
22 stycznia 2009, 08:56 [cytuj]
Polecam Małeckiego na lwej stronie pomocy z Wisły I Łobodzinskiego jako srodkowego pomocnika w '08.
Polecam Małeckiego na lwej stronie pomocy z Wisły I Łobodzinskiego jako srodkowego pomocnika w '08
22 stycznia 2009, 12:44 [cytuj]
FM to nie realny jest jednak :/ Bent mi hat tricka strzelił :/
FM to nie realny jest jednak :/ Bent mi hat tricka strzelił :/
22 stycznia 2009, 21:33 [cytuj]
Ja gram od 6 lat a mam 13 :D Teraz wreszcie udało mi się podpisać 2 letni kontrakt z Liverpoolem gram w FM 2009 i mam 2012 rok.. Wcześniej grałem jako szkoleniowiec Spurs i Polski... Z Polską zostałem Mistrzem Świata 2010 i Mistrzem Europy 2012... Jeśli chodzi o talenty to powiem, że Henrique z czasem rozwija się na obrońcę formatu światowego. Jeśli chce się kupić Benzeme to lepiej na początku bo jego cena rośnie ale nie przechodzi zbytnio do innych klubów. Pamiętam, że w FM 2008 miałem wypasiony skład ale to były czasy: C. Ronaldo, David Silva, Xavi, Villa, Senna, Toure ale potem przeszedłem do Barcelony. Teraz pykam Liverpoolem i ściągnąłem takich piłkarzy jak Juan Pablo Carrizo, Collocini, Henrique, De La Red, Aguero, Giovani Dos Santos itd.. A sprzedałem starych grajków... I Babela... Mam zamiar ściągnąć jakiegoś typowego Środkowego Pomocnika macie pomysł ja myślę o Montolivo ale dużo sobie za niego życzą...
Ja gram od 6 lat a mam 13 :D Teraz wreszcie udało mi się podpisać 2 letni kontrakt z Liverpoolem gram w FM 2009 i mam 2012 rok.. Wcześniej grałem jako szkoleniowiec Spurs i Polski... Z Polską zostałem Mistrzem Świata 2010 i Mistrzem Europy 2012... Jeśli chodzi o talenty to powiem, że Henrique z czasem rozwija się na obrońcę formatu światowego. Jeśli chce się kupić Benzeme to lepiej na początku bo jego cena rośnie ale nie przechodzi zbytnio do innych klubów. Pamiętam, że w FM 2008 miałem wypasiony skład ale to były czasy: C. Ronaldo, David Silva, Xavi, Villa, Senna, Toure ale potem przeszedłem do Barcelony. Teraz pykam Liverpoolem i ściągnąłem takich piłkarzy jak Juan Pablo Carrizo, Collocini, Henrique, De La Red, Aguero, Giovani Dos Santos itd.. A sprzedałem starych grajków... I Babela... Mam zamiar ściągnąć jakiegoś typowego Środkowego Pomocnika macie pomysł ja myślę o Montolivo ale dużo sobie za niego życzą
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
23 stycznia 2009, 16:41 [cytuj]
jak zacząć grać w tego football managera 09

chodzi tutaj o przejście do gry, meczu ...

szukam od ładnych paru min, i nie wiem !?
jak zacząć grać w tego football managera 09 chodzi tutaj o przejście do gry, meczu ... szukam od ładnych paru min, i nie wiem !?
23 stycznia 2009, 18:22 [cytuj]
Poszukaj takiego przycisku, w lewym górnym rogu, z napisem "zgłoś zespół".I kliknij go.

A tak w ogóle to ja się chciałem pochwalić.Zaingurowałem wreszcie sezon z Kogutami i na początek skopałem tyłki Arsenalowi 2-1.:muza:Niby pierdoła a cieszy.Później doszło jeszcze wygrana 1-0 z młotami i bezbramkowy remis z Sunderlandem.Mimo gry w osłabieniu od 30 minuty(kartka Kinga) i oddaniu 17 strzałów na bramkę i stworzeniu 3 100% sytuacji.Szkoda tylko że po kontuzji Hesselinka musiał wykańczać je Bent:D
Poszukaj takiego przycisku, w lewym górnym rogu, z napisem "zgłoś zespół".I kliknij go. A tak w ogóle to ja się chciałem pochwalić.Zaingurowałem wreszcie sezon z Kogutami i na początek skopałem tyłki Arsenalowi 2-1.:muza:Niby pierdoła a cieszy.Później doszło jeszcze wygrana 1-0 z młotami i bezbramkowy remis z Sunderlandem.Mimo gry w osłabieniu od 30 minuty(kartka Kinga) i oddaniu 17 strzałów na bramkę i stworzeniu 3 100% sytuacji.Szkoda tylko że po kontuzji Hesselinka musiał wykańczać je Bent:D
23 stycznia 2009, 19:44 [cytuj]
pochwale się, bo skończyłem sezon i jestem już po inauguracji następnego ;]

kupiłem:
- Luis Jimenez z Interu za 17 mln Ł
- Miguel Veloso z Atletico Madryt (który kupił go już w ubiegłyb okienku letnim ze Sportingu zdaje się) za 17.5 mln Ł chyba
- Anthony Vanden Borre za 6.5 mln Ł z Fiorentiny/Genoi (współwłasność)

sprzedałem:
- Dawsona za 4.3 mln Ł do nie pamiętam gdzie (WBA albo Sunderland)
- Huddlestone'a za 1.5 mln Ł też chyba do Evertonu
- Ćorlukę za 13.5 mln Ł do Liverpoolu ;((((
NIE chciałem! zarząd wziął w swoje ręcę transfer.. dałem dupy i trochę żałuję, ale jakoś sobie poradzę

W każdym bądź razie jadę teraz drużyny pokroju Ajax Rotterdam :) Gdzie wcześniej Everton czy West Ham to była dla mnie trudna przeprawa.

Planowałem kupić kogoś w środek obrony jeszcze, ale tak nieoczekiwanie sprzedało mi Ćorlukę to kupiłem Anthonego chociaż wolałem Micah Richardsa (MC go nie puścił). Na środek zaplanowałem sobię Pape Diakhate i Christiana Zapatę no ale cóż.

Zobaczymy jak będzie w tym sezonie. Gram w lidze mistrzów xD
pochwale się, bo skończyłem sezon i jestem już po inauguracji następnego ;] kupiłem: - Luis Jimenez z Interu za 17 mln Ł - Miguel Veloso z Atletico Madryt (który kupił go już w ubiegłyb okienku letnim ze Sportingu zdaje się) za 17.5 mln Ł chyba - Anthony Vanden Borre za 6.5 mln Ł z Fiorentiny/Genoi (współwłasność) sprzedałem: - Dawsona za 4.3 mln Ł do nie pamiętam gdzie (WBA albo Sunderland) - Huddlestone'a za 1.5 mln Ł też chyba do Evertonu - Ćorlukę za 13.5 mln Ł do Liverpoolu ;(((( NIE chciałem! zarząd wziął w swoje ręcę transfer.. dałem dupy i trochę żałuję, ale jakoś sobie poradzę W każdym bądź razie jadę teraz drużyny pokroju Ajax Rotterdam :) Gdzie wcześniej Everton czy West Ham to była dla mnie trudna przeprawa. Planowałem kupić kogoś w środek obrony jeszcze, ale tak nieoczekiwanie sprzedało mi Ćorlukę to kupiłem Anthonego chociaż wolałem Micah Richardsa (MC go nie puścił). Na środek zaplanowałem sobię Pape Diakhate i Christiana Zapatę no ale cóż. Zobaczymy jak będzie w tym sezonie. Gram w lidze mistrzów xD
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
23 stycznia 2009, 21:42 [cytuj]
Z corluka to mnie troche zdziwiles, bo u mnie zarzad go puscil dopiero za 35 mln do Realu Madryt.

Teraz mi sie Celtic sypie;( Regularnie wygrywam lige i wszystkie krajowe puchary, w pucharze uefa jestem prawie zawsze w polfinale albo finale, a co drugi zawodnik chce odejsc do wiekszego klubu. 3 zawodnikow ma kontuzje na pare miesiecy ( Lewandowski 8 ;( ). Nie wiem jak sezon skoncze, ale bedzie ciezko...
Z corluka to mnie troche zdziwiles, bo u mnie zarzad go puscil dopiero za 35 mln do Realu Madryt. Teraz mi sie Celtic sypie;( Regularnie wygrywam lige i wszystkie krajowe puchary, w pucharze uefa jestem prawie zawsze w polfinale albo finale, a co drugi zawodnik chce odejsc do wiekszego klubu. 3 zawodnikow ma kontuzje na pare miesiecy ( Lewandowski 8 ;( ). Nie wiem jak sezon skoncze, ale bedzie ciezko
26 stycznia 2009, 14:33 [cytuj]
ja nie wiem czemu, ale mam problem wygrać ostatni mecz z 17'stym Fulham'em, próbuje wszelkich taktyk i wygrywam fuksem ...
ale i tak nic mi z tego bo arsenal musi ulec Chelsea, i tak już dziesiątki razy próbuje i nic ...

prześle screena później do tabeli kiedy to arsenal zremisował z chelsea, a ja wygrałem z Fulham w tedy zrównałem się z nimi punktami i mieliśmy podobną sytuacje : zwycięstw, remisów, porażek i w dodatku w obu meczach padło 2:1 ...
tylko to arsenal miał lepszy bilans bramkowy ...

macie może jakieś ciekawe pomysły taktyczne ?

dysponuje niezmiennym składem tzn. kupiłem Huntelaara, van der Vaarta, Emanuelsona i młodego Pacheco, ale są akurat kontuzjowani ...
ja nie wiem czemu, ale mam problem wygrać ostatni mecz z 17'stym Fulham'em, próbuje wszelkich taktyk i wygrywam fuksem ... ale i tak nic mi z tego bo arsenal musi ulec Chelsea, i tak już dziesiątki razy próbuje i nic ... prześle screena później do tabeli kiedy to arsenal zremisował z chelsea, a ja wygrałem z Fulham w tedy zrównałem się z nimi punktami i mieliśmy podobną sytuacje : zwycięstw, remisów, porażek i w dodatku w obu meczach padło 2:1 ... tylko to arsenal miał lepszy bilans bramkowy ... macie może jakieś ciekawe pomysły taktyczne ? dysponuje niezmiennym składem tzn. kupiłem Huntelaara, van der Vaarta, Emanuelsona i młodego Pacheco, ale są akurat kontuzjowani
26 stycznia 2009, 14:45 [cytuj]
ja gram standardowym 4-4-2, skrzydłowi zbiegają przed środkowymi pomocnikami a boczni obrońcy zapuszczają się na przedostatnią pozycję przy liniach bocznych
ja gram standardowym 4-4-2, skrzydłowi zbiegają przed środkowymi pomocnikami a boczni obrońcy zapuszczają się na przedostatnią pozycję przy liniach bocznych
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
26 stycznia 2009, 16:08 [cytuj]
O, o taktyce rozmawiamy.Mój ulubiony aspekt FM'a.:cwaniak:Ja gram 4-1-2-2-1.Czwórka obrońców, w tym oczywiście dwójka stoperów, i para bardzo ofensywnie nastawionych bocznych obrońców.Przed obrońcami jeden defpom, oddelegowany tylko do zadań defensywnych.O rozgrywanie troszczy się duet środkowych ustawionych przed nim.Ich głównym zadaniem jest rzucanie crossów na szeroko ustawionych skrzydłowych, którzy zaś wchodzą w obrone rywala jak w masło(zwłaszcza Lennon:brawo:) i dobiegają z piłką do lini końcowej.Stamtąd albo dośrodkowują na wysokiego napastnika albo wycofuja piłkę przed pole karne do nadbiegających z głębi pola środkowych(tak pada wiekszość goli).Tempo szybkie, ścisłe krycie, agresywny odbiór, kontry i rywal jest zdominowany.Gdyby nie słaba skuteczność demolowałbym rywali.Jak na razie w 5 ligowych meczach 3 razy wygrałem, raz zremisowałem i raz przegrałem z CFC(mimo ogromnej przewagi, a;e ta skuteczność;|).
O, o taktyce rozmawiamy.Mój ulubiony aspekt FM'a.:cwaniak:Ja gram 4-1-2-2-1.Czwórka obrońców, w tym oczywiście dwójka stoperów, i para bardzo ofensywnie nastawionych bocznych obrońców.Przed obrońcami jeden defpom, oddelegowany tylko do zadań defensywnych.O rozgrywanie troszczy się duet środkowych ustawionych przed nim.Ich głównym zadaniem jest rzucanie crossów na szeroko ustawionych skrzydłowych, którzy zaś wchodzą w obrone rywala jak w masło(zwłaszcza Lennon:brawo:) i dobiegają z piłką do lini końcowej.Stamtąd albo dośrodkowują na wysokiego napastnika albo wycofuja piłkę przed pole karne do nadbiegających z głębi pola środkowych(tak pada wiekszość goli).Tempo szybkie, ścisłe krycie, agresywny odbiór, kontry i rywal jest zdominowany.Gdyby nie słaba skuteczność demolowałbym rywali.Jak na razie w 5 ligowych meczach 3 razy wygrałem, raz zremisowałem i raz przegrałem z CFC(mimo ogromnej przewagi, a;e ta skuteczność;|)
29 stycznia 2009, 18:19 [cytuj]
FM 2009 Tottenham

Gram już od kilku dobrych lat w managera i w tym roku mogę zaproponować:

Bramka: Asenjo (9m euro - klauzula), Akinfeev, Ulrich, Ustari (6m), Stech (jako rezerwowy), jakiś Słowak z Vasuli, Foster, Krul, Diego Alves (z portugalskiej ligi), Felipe (Santos)

Na prawej obronie nie ma sensu wymieniać - Hutton i Gunter dają radę

Na lewej do znakomitego (szkoda, że tak w rzeczywistości dobrze nie gra) Bale'a dokupuję kapitalnego młodzika z Leicester - Mattocka (BAE odchodzi za około 6m, Gilberto za 1,5)

Środek obrony (tu można bardzo różnie) - przede wszystkim zostaje Corluka, którego wartość po pierwszym sezonie to 15 mln, czyli można go spokojnie opchnąć gdzieś za 30, ale po co? Wystarczy dać go na środek obrony i przy rzutach rożnych kazać mu challenge golkeeper - strzela do 10 bramek w sezonie (podobnie Dawson - wszedł gdy Corluka miał kontuzję i strzelał, a potem można go sprzedać za jakieś 15 mln, King odchodzi za 15, Woody za 12,5)

I tu można pięknie kupić na początku - Criscito z Juve za 2,9m (ale rok trzeba czekać bo jest wypożyczony z Genui, za to jego wartość rośnie w tym czasie do ok. 9m), Hummels, Marcellis, Dann (taki na rezerwę z Coventry za 450k), Vermaelen, Suchy, Taylor (ten z Newcastle), genialny jest Fenzio z Sevilli, ale nie chce na razie przyjść, Albiol

Lewa pomoc (baaardzo duży wybór) - Downing (15m), Torbinsky (6m), Tosic, Mata (wystawiony na listę - 4m), Arda, czy McGeady, można by długo - wybór spory

Prawa pomoc - nie ma sensu za bardzo do Bentleya i Gio, ale można np. młodzika z Saturna kupić (jak dostanie pozwolenie) - Ternikov chyba i oczywiście Susaeta

Środek pomocy - Veloso (15m), Moutinho, Hamsik, Martinez (Athletic), Defour, Witsel, van der Vaart (po połowie sezonu Real chce go sprzedać!), Bruins, Buonotte, Hernanes, Vidal, Kacar (jakoś tak - Hertha), Dzagoev, Ekdal, Affelay, etc.

Trzeba oczywiście zostawić Modricia, wartość jego o dziwo rośnie (z 21m!) i można go pewnie później opchnąć nawet do 40m

Resztę sprzedaję - Zokora (7,5), Huddlestone (6,5), Jenas (15), Taarabt (10), Ghlay (1), Boateng (4)

Zostawiam O'Harę, bo się rozwija

Napad - sprzedaję Benta (11m), ale on zostaje królem strzelców ligi angielskiej (!), więc można mu dać chyba szansę. Ale generalnie kupuję do niezłego Pavlyuchenki - Huntelaara (16), Paloschiego z Parmy (1,5) i Fenina (6m - nie polecam). Ale można - Falcao, Sulejmani (po sezonie za ok. 10), Rosjanin z FC Moskwa - Stepanovts czy jakoś tak, Toivinen z Malmoe FF, Trejo, Lavezzi, Pandev, Rossi (koniecznie, jak się uda to od razu!), Mandzukic, Podolski (tani, ale nie chce przyjść), Kalinic, Pogrebnyak

To tak z pamięci - tyle na początek. Miłego grania!
FM 2009 Tottenham Gram już od kilku dobrych lat w managera i w tym roku mogę zaproponować: Bramka: Asenjo (9m euro - klauzula), Akinfeev, Ulrich, Ustari (6m), Stech (jako rezerwowy), jakiś Słowak z Vasuli, Foster, Krul, Diego Alves (z portugalskiej ligi), Felipe (Santos) Na prawej obronie nie ma sensu wymieniać - Hutton i Gunter dają radę Na lewej do znakomitego (szkoda, że tak w rzeczywistości dobrze nie gra) Bale'a dokupuję kapitalnego młodzika z Leicester - Mattocka (BAE odchodzi za około 6m, Gilberto za 1,5) Środek obrony (tu można bardzo różnie) - przede wszystkim zostaje Corluka, którego wartość po pierwszym sezonie to 15 mln, czyli można go spokojnie opchnąć gdzieś za 30, ale po co? Wystarczy dać go na środek obrony i przy rzutach rożnych kazać mu challenge golkeeper - strzela do 10 bramek w sezonie (podobnie Dawson - wszedł gdy Corluka miał kontuzję i strzelał, a potem można go sprzedać za jakieś 15 mln, King odchodzi za 15, Woody za 12,5) I tu można pięknie kupić na początku - Criscito z Juve za 2,9m (ale rok trzeba czekać bo jest wypożyczony z Genui, za to jego wartość rośnie w tym czasie do ok. 9m), Hummels, Marcellis, Dann (taki na rezerwę z Coventry za 450k), Vermaelen, Suchy, Taylor (ten z Newcastle), genialny jest Fenzio z Sevilli, ale nie chce na razie przyjść, Albiol Lewa pomoc (baaardzo duży wybór) - Downing (15m), Torbinsky (6m), Tosic, Mata (wystawiony na listę - 4m), Arda, czy McGeady, można by długo - wybór spory Prawa pomoc - nie ma sensu za bardzo do Bentleya i Gio, ale można np. młodzika z Saturna kupić (jak dostanie pozwolenie) - Ternikov chyba i oczywiście Susaeta Środek pomocy - Veloso (15m), Moutinho, Hamsik, Martinez (Athletic), Defour, Witsel, van der Vaart (po połowie sezonu Real chce go sprzedać!), Bruins, Buonotte, Hernanes, Vidal, Kacar (jakoś tak - Hertha), Dzagoev, Ekdal, Affelay, etc. Trzeba oczywiście zostawić Modricia, wartość jego o dziwo rośnie (z 21m!) i można go pewnie później opchnąć nawet do 40m Resztę sprzedaję - Zokora (7,5), Huddlestone (6,5), Jenas (15), Taarabt (10), Ghlay (1), Boateng (4) Zostawiam O'Harę, bo się rozwija Napad - sprzedaję Benta (11m), ale on zostaje królem strzelców ligi angielskiej (!), więc można mu dać chyba szansę. Ale generalnie kupuję do niezłego Pavlyuchenki - Huntelaara (16), Paloschiego z Parmy (1,5) i Fenina (6m - nie polecam). Ale można - Falcao, Sulejmani (po sezonie za ok. 10), Rosjanin z FC Moskwa - Stepanovts czy jakoś tak, Toivinen z Malmoe FF, Trejo, Lavezzi, Pandev, Rossi (koniecznie, jak się uda to od razu!), Mandzukic, Podolski (tani, ale nie chce przyjść), Kalinic, Pogrebnyak To tak z pamięci - tyle na początek. Miłego grania!
30 stycznia 2009, 00:06 [cytuj]
Barometr, Ty tych wszystkich wymienionych kupiłeś?Jeśli tak to ile sezonów już rozegrałeś?I po co Ci tylu bramkarzy?Aha i jakim cudem opchnąłeś Gilberto.Ja chciałem się go pozbyc na samym początku ale nikt go nie chciał.Nawetza darmo.
I najsmutniejsza wiadomość-przeładowałem sobie sejwa na którym gram Tottenhamem i po 1/4 sezonu gra muli obrzydliwie.
Barometr, Ty tych wszystkich wymienionych kupiłeś?Jeśli tak to ile sezonów już rozegrałeś?I po co Ci tylu bramkarzy?Aha i jakim cudem opchnąłeś Gilberto.Ja chciałem się go pozbyc na samym początku ale nikt go nie chciał.Nawetza darmo. I najsmutniejsza wiadomość-przeładowałem sobie sejwa na którym gram Tottenhamem i po 1/4 sezonu gra muli obrzydliwie
30 stycznia 2009, 13:04 [cytuj]
Nie! Absolutnie nie kupiłem wszystkich! Niektórych tylko - głównie Ci z konkretną ceną. Reszta to po prostu wyniki mojego wyszukiwania, które wydają mi się ciekawymi propozycjami. Jak kupiłem np. Veloso i van der Vaarta to już nie ma po co kupować Defoura, czy Hamsika (chociaż tych kupowałem rok temu w FMie i spisywali się świetnie). Affelaya nie kupiłem np. nigdy, ale noty ma świetne. Bardzo zawsze chciałem np. Martineza, ale zwykle 20m było mi szkoda.

Teraz jestem po sezonie i zaczynam znowu wchodzić na rynek transferowy, ale co z tego wyjdzie dam znać pewnie dopiero po sesji na uczelni.

Z bramkarzami to jest tak, że Gomes zagrał u mnie świetny sezon, ale ja nie do końca mu ufam i wolałbym młodszego golkipera (Asenjo, Akinfeev), a do tego jeszcze jednego rezerwowego (ten Cesar to porażka)

PS Gilberto opchnąłem do Hoffenhaim na samym początku gry. Opcja - loan to buy, podobnie Boatenga. Także tych horrendalnych pensji już im nie muszę płacić :]
Nie! Absolutnie nie kupiłem wszystkich! Niektórych tylko - głównie Ci z konkretną ceną. Reszta to po prostu wyniki mojego wyszukiwania, które wydają mi się ciekawymi propozycjami. Jak kupiłem np. Veloso i van der Vaarta to już nie ma po co kupować Defoura, czy Hamsika (chociaż tych kupowałem rok temu w FMie i spisywali się świetnie). Affelaya nie kupiłem np. nigdy, ale noty ma świetne. Bardzo zawsze chciałem np. Martineza, ale zwykle 20m było mi szkoda. Teraz jestem po sezonie i zaczynam znowu wchodzić na rynek transferowy, ale co z tego wyjdzie dam znać pewnie dopiero po sesji na uczelni. Z bramkarzami to jest tak, że Gomes zagrał u mnie świetny sezon, ale ja nie do końca mu ufam i wolałbym młodszego golkipera (Asenjo, Akinfeev), a do tego jeszcze jednego rezerwowego (ten Cesar to porażka) PS Gilberto opchnąłem do Hoffenhaim na samym początku gry. Opcja - loan to buy, podobnie Boatenga. Także tych horrendalnych pensji już im nie muszę płacić :]
30 stycznia 2009, 13:13 [cytuj]
Asenjo kupiłem do Borussi po sezonie-Valladolid spadł wiec za 4 mln go dostałem- nie zachwyca. Na save SPurs w 4 sezonie wylądował w Anderlechcie bodajzę, więc też nie wiem czy warto w niego inwestować 9 baniek, za tyle-no może 12, można wyciągnąć Ochoa'e(nie wiem jak sie to zapisuje poprawnie) bodajże z meksykanskiej Americi-swietny bramkarz.
Hummels racja dobry jest ale w angielskiej lidze średnio się sprawdza, zbyt topornie gra, chociaż można go wziąć za 2,5mln po sezonie jak wroci do Bayernu wiec na lawke jest w sam raz
van der Vaart jest taki sobie, ale świetnie wolne bije, w polu szału nic robi(przynajmiej u mnie nic nie robil), ogólnie nie polecam
Bruinsa kupiłem za grosze, po sezonie wypozyczylem i sprzedałem za 4,5mln do Eintrachtu, średni grajek, jak chcesz walczyc o LM to raczej nieprzydatny-'nie robi różnicy'.
Buonanotte- zajebisty koles, brac! szczegolnie na lewe skrzydło!
Kacar-mam go w BVB, bardzo bardzo solidny, świetny def pom.
Affelay- jak jest w formie jeden z najlepszych graczy jakich miałem, umiał w ciagu 7 meczy strzelic 5 bramek i zaliczyc 5 asyst, by pozniej przez kolejne 10 nie strzelic nic i nie zaliczyc asysty
Sprzedałem po 3 sezonach za 14mln do Portsmouth
Suaseta- dobry typ, tanio mozna kupic i sie przydaje, dosyc duzo asyst, acz, nie miał tego błysku:)
Bale poszedł za 36mln funtów, Bentley za 35, Cazorla za 28, to trzy moje największe transfery jeśli chodzi o sprzedaż, jeśli chodzi o kupno Aguero- 42,5 Benzema 40 i Cazorla 20. Ogolnie radze szukac po kazdym sezonie na wolnym transferze fikcyjnych graczy, niektorzy maja staty jak Messi i nikt sie nimi nie interesuje, badz sredniaki skladaja im oferty.
Asenjo kupiłem do Borussi po sezonie-Valladolid spadł wiec za 4 mln go dostałem- nie zachwyca. Na save SPurs w 4 sezonie wylądował w Anderlechcie bodajzę, więc też nie wiem czy warto w niego inwestować 9 baniek, za tyle-no może 12, można wyciągnąć Ochoa'e(nie wiem jak sie to zapisuje poprawnie) bodajże z meksykanskiej Americi-swietny bramkarz. Hummels racja dobry jest ale w angielskiej lidze średnio się sprawdza, zbyt topornie gra, chociaż można go wziąć za 2,5mln po sezonie jak wroci do Bayernu wiec na lawke jest w sam raz van der Vaart jest taki sobie, ale świetnie wolne bije, w polu szału nic robi(przynajmiej u mnie nic nie robil), ogólnie nie polecam Bruinsa kupiłem za grosze, po sezonie wypozyczylem i sprzedałem za 4,5mln do Eintrachtu, średni grajek, jak chcesz walczyc o LM to raczej nieprzydatny-'nie robi różnicy'. Buonanotte- zajebisty koles, brac! szczegolnie na lewe skrzydło! Kacar-mam go w BVB, bardzo bardzo solidny, świetny def pom. Affelay- jak jest w formie jeden z najlepszych graczy jakich miałem, umiał w ciagu 7 meczy strzelic 5 bramek i zaliczyc 5 asyst, by pozniej przez kolejne 10 nie strzelic nic i nie zaliczyc asysty Sprzedałem po 3 sezonach za 14mln do Portsmouth Suaseta- dobry typ, tanio mozna kupic i sie przydaje, dosyc duzo asyst, acz, nie miał tego błysku:) Bale poszedł za 36mln funtów, Bentley za 35, Cazorla za 28, to trzy moje największe transfery jeśli chodzi o sprzedaż, jeśli chodzi o kupno Aguero- 42,5 Benzema 40 i Cazorla 20. Ogolnie radze szukac po kazdym sezonie na wolnym transferze fikcyjnych graczy, niektorzy maja staty jak Messi i nikt sie nimi nie interesuje, badz sredniaki skladaja im oferty
7 lutego 2009, 10:30 [cytuj]
raku to pewnie jakiś bug i trzeba update Fm'a ściągnąć, bo tak rzeczywiście dziać się nie powinno.

Co do moich sprzedaży, bo już prawie kończę okienko po pierwszym sezonie. Stety lub niestety nastąpiła kolejna rewolucja w składzie, ale myślę, że za takie pieniądze, za jakie sprzedałem zawodników każdy zrobiłby to samo.

I tak - Modrić po niezłym sezonie odszedł do Barcelony za...40 mln euro!!!

Bale po średnim sezonie - do Milanu za 30 mln!!!

I wreszcie Veloso (sprowadzony za 15 mln ze Sportingu) po słabym sezonie odszedł - do Realu za 35 mln!!! :brawo:

Miałem też oferty w granicach 30 mln za Corlukę, Huntelaara i Bentleya, ale się wstrzymałem. Myślę, że po sezonie będą jeszcze drożsi. dos Santos mógł pójść za około 16, ale też zostawiłem

Poza tym:
King do Juve za 15
Boateng po roku wypożyczenia został w Hoffenhaim - 5,5
Gilberto do Sao Paolo (po roku w Hoffenheim, ale go nie chcieli jednak na stałe) - 1
Dawson - Sunderland - 12,5

Kupiłem - jednak tego Asenjo (9), ale zostawiłem jeszcze Gomesa, jak wspominałem - Criscito, który przyszedł po roku oczekiwania, ale za to za 2,9, Dzagoev - 6, Defour - 12, Toivonen (4,5), Suchy (3,2), miał przyjść Kolarov za 3, ale nie dostał Work Permit (Fuck), walczę jeszcze o Tosicia i Kacara

I mam generalnie w chuj kasy - zysk jakieś 100 mln euro!!!
raku to pewnie jakiś bug i trzeba update Fm'a ściągnąć, bo tak rzeczywiście dziać się nie powinno. Co do moich sprzedaży, bo już prawie kończę okienko po pierwszym sezonie. Stety lub niestety nastąpiła kolejna rewolucja w składzie, ale myślę, że za takie pieniądze, za jakie sprzedałem zawodników każdy zrobiłby to samo. I tak - Modrić po niezłym sezonie odszedł do Barcelony za...40 mln euro!!! Bale po średnim sezonie - do Milanu za 30 mln!!! I wreszcie Veloso (sprowadzony za 15 mln ze Sportingu) po słabym sezonie odszedł - do Realu za 35 mln!!! :brawo: Miałem też oferty w granicach 30 mln za Corlukę, Huntelaara i Bentleya, ale się wstrzymałem. Myślę, że po sezonie będą jeszcze drożsi. dos Santos mógł pójść za około 16, ale też zostawiłem Poza tym: King do Juve za 15 Boateng po roku wypożyczenia został w Hoffenhaim - 5,5 Gilberto do Sao Paolo (po roku w Hoffenheim, ale go nie chcieli jednak na stałe) - 1 Dawson - Sunderland - 12,5 Kupiłem - jednak tego Asenjo (9), ale zostawiłem jeszcze Gomesa, jak wspominałem - Criscito, który przyszedł po roku oczekiwania, ale za to za 2,9, Dzagoev - 6, Defour - 12, Toivonen (4,5), Suchy (3,2), miał przyjść Kolarov za 3, ale nie dostał Work Permit (Fuck), walczę jeszcze o Tosicia i Kacara I mam generalnie w chuj kasy - zysk jakieś 100 mln euro!!!
<  1  2  3  4  5    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 20%
2-3 0%
4-6 20%
7-10 20%
11-20 40%
5 oddanych głosów
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 18 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się