Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  4  5  6  7  8    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Football Manager
31 lipca 2009, 13:07 [cytuj]
A kim grasz, bo molgbym Ci paru polecic? Dobra juz wiem :P

Zobacz sobie Hameda Diomande z Dynama Kijów. U mnie najlepszy obronca ligi, ktory ma po 20 goli na sezon :D
A kim grasz, bo molgbym Ci paru polecic? Dobra juz wiem :P Zobacz sobie Hameda Diomande z Dynama Kijów. U mnie najlepszy obronca ligi, ktory ma po 20 goli na sezon :D
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
31 lipca 2009, 13:25 [cytuj]
Zoolander powiedział/a:
A kim grasz, bo molgbym Ci paru polecic? Dobra juz wiem :P

Zobacz sobie Hameda Diomande z Dynama Kijów. U mnie najlepszy obronca ligi, ktory ma po 20 goli na sezon :D

Ale, że mi polecasz? To dzięki ale ja już mam w Hearts skład skompletowany na parę sezonów naprzód(zrobiłem rajd po drużynach młodzieżowych ligowych rywali i nie tylko). A Diomande znam-nie udało mi się go kupić z ASEC bo nie dostał pozwolenia na pracę. Ale nie żałuję. Bo dzięki temu mam Marca McAuslanda.
Ale, że mi polecasz? To dzięki ale ja już mam w Hearts skład skompletowany na parę sezonów naprzód(zrobiłem rajd po drużynach młodzieżowych ligowych rywali i nie tylko). A Diomande znam-nie udało mi się go kupić z ASEC bo nie dostał pozwolenia na pracę. Ale nie żałuję. Bo dzięki temu mam Marca McAuslanda
31 lipca 2009, 13:37 [cytuj]
kurcze tak sobie patrze na Wasze osiągnięcia :D
chyba też zainstaluje sobie FM'a :D
kurcze tak sobie patrze na Wasze osiągnięcia :D chyba też zainstaluje sobie FM'a :D
www.facebook.com/OgienOdSkaja
31 lipca 2009, 15:34 [cytuj]
U mnie fm ma stale miesjce na dysku od paru lat. Jeszcze nigdy go nie usunalem. :)
U mnie fm ma stale miesjce na dysku od paru lat. Jeszcze nigdy go nie usunalem. :)
1 sierpnia 2009, 00:59 [cytuj]
Marcin, wlasnie sobie czytalem wszystkie posty w tym temacie i jakos bardzo dawno temu napisales, ze masz zamiar grac 4 liga szwecka. Wyszlo cos z tego?
Marcin, wlasnie sobie czytalem wszystkie posty w tym temacie i jakos bardzo dawno temu napisales, ze masz zamiar grac 4 liga szwecka. Wyszlo cos z tego?
1 sierpnia 2009, 12:06 [cytuj]
nie uważacie że FM 2009 ma jakiegos buga?. Od 2 tygodniu jestem posiadaczem tej gry (wczesniej ciąłem bezustannie w FM 2008), gram hehe Tottenhamem i niestety napastnicy mają fatalną statystykę. Keane totalne dno, Pawluczenko stracił zaufanie kibiców (koleś pudłuje fatalnie,sprzedam dziada bo mi poważnie gra na nerwach), jedynie Jermain Defoe strzelił 11 goli. Gole zdobywają głównie pomocnicy, przoduje w tym Fernandez (mam sentyment do tego gościa jeszcze z FM 2008 i w 2009 jest równie dobry), Bentley oraz Modric.
Na zagranicznych forach dotyczących FM 2009 również zetknąłem sie z opiniami że cos jest nie halo z napastnikami w grze. Od razu mówię że gre mam spatchowaną do wersji 9.3
Obecnie w sezonie w grze jest już kwiecień i mam 5 miejsce w lidze.
nie uważacie że FM 2009 ma jakiegos buga?. Od 2 tygodniu jestem posiadaczem tej gry (wczesniej ciąłem bezustannie w FM 2008), gram hehe Tottenhamem i niestety napastnicy mają fatalną statystykę. Keane totalne dno, Pawluczenko stracił zaufanie kibiców (koleś pudłuje fatalnie,sprzedam dziada bo mi poważnie gra na nerwach), jedynie Jermain Defoe strzelił 11 goli. Gole zdobywają głównie pomocnicy, przoduje w tym Fernandez (mam sentyment do tego gościa jeszcze z FM 2008 i w 2009 jest równie dobry), Bentley oraz Modric. Na zagranicznych forach dotyczących FM 2009 również zetknąłem sie z opiniami że cos jest nie halo z napastnikami w grze. Od razu mówię że gre mam spatchowaną do wersji 9.3 Obecnie w sezonie w grze jest już kwiecień i mam 5 miejsce w lidze
"Potrzebujemy dużego, brzydkiego obrońcy. Taki poradziłby sobie w akcji przy pierwszym golu. Usunąłby piłkę, napastnika i trzy pierwsze rzędy trybun" - Ian Holloway, menedżer Blackpool
1 sierpnia 2009, 12:12 [cytuj]
To samo mówiło się już o poprzednich częściach. Moim zdaniem kwestia taktyki, nie żadnych bugów. Bo u mnie jest dokładnie na odwrót-napastnicy wymiatają(Mantorras najlepszym piłkarzem ligi) a obrońcy regularnie popełniają takie błędy, że łeb łysieje.

Zoolander powiedział/a:

Nie bardzo. Mam za słaby sprzęt, żeby uciągnąć 4 ligi. Ale jeszcze na pewno spróbuję. Ale polecam. Wybrałem sobie wtedy już pewein klub i miałem w kadrze z 18 piłkarzy z czego tylko ok 3 po 20 roku życia:D
Nie bardzo. Mam za słaby sprzęt, żeby uciągnąć 4 ligi. Ale jeszcze na pewno spróbuję. Ale polecam. Wybrałem sobie wtedy już pewein klub i miałem w kadrze z 18 piłkarzy z czego tylko ok 3 po 20 roku życia:D
1 sierpnia 2009, 12:18 [cytuj]
Jezeli napastnicy Ci pudluja to musisz im powiedziec zeby lobowali albo mijali bramkarzy.

Pare razy probowalem grac klubem w Conference ( Anglia ), ale jakos nie mam cierpliwosci do nizszych lig.
Jezeli napastnicy Ci pudluja to musisz im powiedziec zeby lobowali albo mijali bramkarzy. Pare razy probowalem grac klubem w Conference ( Anglia ), ale jakos nie mam cierpliwosci do nizszych lig
1 sierpnia 2009, 12:27 [cytuj]
Przy okazji: w lidze występuje mocno denerwująca mnie drużyna zwana Manchester City. Ta ekipa używa tej oto taktyki http://lh5.ggpht.com/_sLN-4LHcbvM/SVs88YR8cvI/AAAAAAAACko/O7L9p5MWKBM/image_thumb%5B1%5D.png?imgmax=800 , na strzałki nie zwracajcie uwagi - chodzi mi o ustawienie.

Nie potrafię poradzić sobie z tą taktyką. Generalnie oprócz MC tej taktyki używają niektóre inne drużyny (zwłaszcza zagraniczne gdy gram w pucharach). W sparingu tą taktykę zastosował Queens Park Rangers i walnął mi trzy gole (przegrałem 0-3). Zauważyłem, że niezłym rozwiązaniem jest koszenie skrzydłowych agresywnymi wejściami oraz pressing na środkowych pomocników, ścisłe krycie napastnika; niestety to i tak nie jest 100% dobrym rozwiązaniem. Ta taktyka zastosowana przez przeciwnika na jego terenie powoduje zazwyczaj śmiertelne zejście mojej drużyny, względnie remis.
Macie jakąś receptę?
Przy okazji: w lidze występuje mocno denerwująca mnie drużyna zwana Manchester City. Ta ekipa używa tej oto taktyki: http://lh5.ggpht.com/_sLN-4LHcbvM/SVs88YR8cvI/AAAAAAAACko/O7L9p5MWKBM/image_thumb%5B1%5D.png?imgmax=800 , na strzałki nie zwracajcie uwagi - chodzi mi o ustawienie. Nie potrafię poradzić sobie z tą taktyką. Generalnie oprócz MC tej taktyki używają niektóre inne drużyny (zwłaszcza zagraniczne gdy gram w pucharach). W sparingu tą taktykę zastosował Queens Park Rangers i walnął mi trzy gole (przegrałem 0-3). Zauważyłem, że niezłym rozwiązaniem jest koszenie skrzydłowych agresywnymi wejściami oraz pressing na środkowych pomocników, ścisłe krycie napastnika; niestety to i tak nie jest 100% dobrym rozwiązaniem. Ta taktyka zastosowana przez przeciwnika na jego terenie powoduje zazwyczaj śmiertelne zejście mojej drużyny, względnie remis. Macie jakąś receptę?
"Potrzebujemy dużego, brzydkiego obrońcy. Taki poradziłby sobie w akcji przy pierwszym golu. Usunąłby piłkę, napastnika i trzy pierwsze rzędy trybun" - Ian Holloway, menedżer Blackpool
1 sierpnia 2009, 12:46 [cytuj]
He, he taką taktyką to demolowałem Gambrinus Ligę.:D
Ale samo ustawienie mało mówi. Sprawdź w statystykach kto najczęscięj jest przy piłce, czy mają celniejsze podania czy dośrodkowania itd. Dopiero na tej podstawie można coś powiedzieć.
Ja bym cofnął swoich bocznych obrońców(zabronił im rajdów do przodu, cofnął max. swobodę taktyczną) i kazał kryć skrzydłowych-jeśli ci są szybsi niż twoi boczni obrońcy i mają lepszą gre bez piłki to broń jeżu żebyś im kazał ściśle kryć. Jednego ze stpoerów przykleiłbym do napastnika(zależy też od charakterystyki tego napadziora) drugiemu kazał kryć strefą. Wystawuiłbym dwóch defpomów-jeden kryje indywidualnie najlepszego pomocnika rywala(sprawdzaj po statystykach, nie po atrybutach w profilu!) drugi strefowo. To tyle, jeśli ta taktyka ma z tą moją wspólnego coś więcej niż ustawienie.
He, he taką taktyką to demolowałem Gambrinus Ligę.:D Ale samo ustawienie mało mówi. Sprawdź w statystykach kto najczęscięj jest przy piłce, czy mają celniejsze podania czy dośrodkowania itd. Dopiero na tej podstawie można coś powiedzieć. Ja bym cofnął swoich bocznych obrońców(zabronił im rajdów do przodu, cofnął max. swobodę taktyczną) i kazał kryć skrzydłowych-jeśli ci są szybsi niż twoi boczni obrońcy i mają lepszą gre bez piłki to broń jeżu żebyś im kazał ściśle kryć. Jednego ze stpoerów przykleiłbym do napastnika(zależy też od charakterystyki tego napadziora) drugiemu kazał kryć strefą. Wystawuiłbym dwóch defpomów-jeden kryje indywidualnie najlepszego pomocnika rywala(sprawdzaj po statystykach, nie po atrybutach w profilu!) drugi strefowo. To tyle, jeśli ta taktyka ma z tą moją wspólnego coś więcej niż ustawienie
1 sierpnia 2009, 12:50 [cytuj]
Didier-napastnicy Spurs w FM 09 są z miejsca do sprzedaży.
Jeśli gość nie ma wykańczania akcji min.17 i opanowania min.16 to nawet nie ma co się zastanawiać.
A jak dodać do tego szybkość poniżej 15,skoczność na poziomie 10 to z góry trzeba odpuścić.
Aha-jaki masz poziom zgrania zespołu?
Didier-napastnicy Spurs w FM 09 są z miejsca do sprzedaży. Jeśli gość nie ma wykańczania akcji min.17 i opanowania min.16 to nawet nie ma co się zastanawiać. A jak dodać do tego szybkość poniżej 15,skoczność na poziomie 10 to z góry trzeba odpuścić. Aha-jaki masz poziom zgrania zespołu?
1 sierpnia 2009, 13:13 [cytuj]
Wujo powiedział/a:
Didier-napastnicy Spurs w FM 09 są z miejsca do sprzedaży. Jeśli gość nie ma wykańczania akcji min.17 i opanowania min.16 to nawet nie ma co się zastanawiać. A jak dodać do tego szybkość poniżej 15,skoczność na poziomie 10 to z góry trzeba odpuścić. Aha-jaki masz poziom zgrania zespołu?

Zacytuję: Kevin Bond ma przyjemność poinformować cię, że morale zespołu sięgnęło zenitu. Kevin Bond jest zdania, że nasi obecni zawodnicy osiągnęli już wysoki poziom zrozumienia na boisku.
:cwaniak:
Zacytuję: Kevin Bond ma przyjemność poinformować cię, że morale zespołu sięgnęło zenitu. Kevin Bond jest zdania, że nasi obecni zawodnicy osiągnęli już wysoki poziom zrozumienia na boisku. :cwaniak:
1 sierpnia 2009, 16:12 [cytuj]
Didier-czyli to kwestia taktyki,a dokładnie poleceń dla każdego zawodnika.
Sam zauważyłem,że zmiana np.w kryciu dla jednego z zawodników,powoduje poważne błędy całej drużyny(przykładowo:skrzydłowy nie wraca=chrzani się linia obrony,środkowy pomocnik nie kryje ściśle=nie wraca za zawodnikiem i znów bałagan wśród obrońców)
Ja swoją taktykę dopracowyawłem przez 3 sezony(oglądając mecze na rozszerzonym),początkowo mając ogromne problemy,robiąc rewolucję kadrową,a pół drużyny nie wierzyło w moje zdolności.
Mimo to w ciągu 7 sezonów wygrałem 2 razy uefa,3 razy ligę mistrzów,3 mistrza+puchary krajowe.
Didier-czyli to kwestia taktyki,a dokładnie poleceń dla każdego zawodnika. Sam zauważyłem,że zmiana np.w kryciu dla jednego z zawodników,powoduje poważne błędy całej drużyny(przykładowo:skrzydłowy nie wraca=chrzani się linia obrony,środkowy pomocnik nie kryje ściśle=nie wraca za zawodnikiem i znów bałagan wśród obrońców) Ja swoją taktykę dopracowyawłem przez 3 sezony(oglądając mecze na rozszerzonym),początkowo mając ogromne problemy,robiąc rewolucję kadrową,a pół drużyny nie wierzyło w moje zdolności. Mimo to w ciągu 7 sezonów wygrałem 2 razy uefa,3 razy ligę mistrzów,3 mistrza+puchary krajowe
1 sierpnia 2009, 21:54 [cytuj]
Moge ulozyc sobie kilka taktyk, calkowicie sie od siebie rozniacych? Czy to negatywnie wplynie na wyniki? Lepiej zrobic kilka taktyk czy grac jedna przez caly czas?

http://img198.imageshack.us/img198/5558/bulga.png
:D:D
Moge ulozyc sobie kilka taktyk, calkowicie sie od siebie rozniacych? Czy to negatywnie wplynie na wyniki? Lepiej zrobic kilka taktyk czy grac jedna przez caly czas? http://img198.imageshack.us/img198/5558/bulga.png :D:D
12 sierpnia 2009, 15:22 [cytuj]
30 PAZDZIERNIKA 2010 WYCHODZI NOWY FM 2010!!!!
IHAAAAAA! JAK JA WYTRZYMAM 2 MIESIACE ;( ( WAKACJE UJDA ) ALE NAJWAZNIEJSZA WIADOMOSC ROKU!!

ZAJEBISCIE!!! :D:D:D:D
30 PAZDZIERNIKA 2010 WYCHODZI NOWY FM 2010!!!! IHAAAAAA! JAK JA WYTRZYMAM 2 MIESIACE ;( ( WAKACJE UJDA ) ALE NAJWAZNIEJSZA WIADOMOSC ROKU!! ZAJEBISCIE!!! :D:D:D:D
12 sierpnia 2009, 22:45 [cytuj]
No no no, widzę, że jest parę osób które również grają w najwspanialszą grę wszechczasów(subiektywnie rzecz jasna). Gram Tottenham'em już sezon 2019/2020, no i można powiedzieć, że jest dobrze. 7 tytułów, 4 LM, 2 PE, no i angielskie puchary, ale nic nie sprawia przyjemności, jak sprowadzenie, w sumie z nadmiaru pieniędzy Messiego w wieku 28lat, za "jedyne" 99mln i po pierwszym sparingu wylatuje na 4m-ce. Chce ktoś taktyki/treningi?
No no no, widzę, że jest parę osób które również grają w najwspanialszą grę wszechczasów(subiektywnie rzecz jasna). Gram Tottenham'em już sezon 2019/2020, no i można powiedzieć, że jest dobrze. 7 tytułów, 4 LM, 2 PE, no i angielskie puchary, ale nic nie sprawia przyjemności, jak sprowadzenie, w sumie z nadmiaru pieniędzy Messiego w wieku 28lat, za "jedyne" 99mln i po pierwszym sparingu wylatuje na 4m-ce. Chce ktoś taktyki/treningi?
Audere est facere!
12 sierpnia 2009, 22:48 [cytuj]
Zoolander, teoretycznie nieduże zmiany taktyczne nie mają znaczenia, ale w tej wersji, jak się komuś chce tak bardzo wmieszać, znaczenie ma pogoda, rozmiar boiska, a podczas każdego meczu coś się zmienia. A zapisanych taktyk możesz mieć milion, ale używaj jak najmniej z nich i w miarę do siebie zbliżonych.
Zoolander, teoretycznie nieduże zmiany taktyczne nie mają znaczenia, ale w tej wersji, jak się komuś chce tak bardzo wmieszać, znaczenie ma pogoda, rozmiar boiska, a podczas każdego meczu coś się zmienia. A zapisanych taktyk możesz mieć milion, ale używaj jak najmniej z nich i w miarę do siebie zbliżonych
Audere est facere!
12 sierpnia 2009, 23:02 [cytuj]
Eee, tam. Ja stosuję niemal naprzemiennie dwóch skrajnie różnych taktyk i idzie nieźle. Wręcz zmiana z jednej na drugą w czasie meczu przyniosła mi nieraz kolosalne korzyści. A ogólnie co do zmieniania taktyk w czasie sezonu to co seria to inny trend-w '07 to gadali, że absolutnie nie zmianiać bo zgranie, bo tamto sramto. A przy '08 to już było zupełnie na odwrót.
Eee, tam. Ja stosuję niemal naprzemiennie dwóch skrajnie różnych taktyk i idzie nieźle. Wręcz zmiana z jednej na drugą w czasie meczu przyniosła mi nieraz kolosalne korzyści. A ogólnie co do zmieniania taktyk w czasie sezonu to co seria to inny trend-w '07 to gadali, że absolutnie nie zmianiać bo zgranie, bo tamto sramto. A przy '08 to już było zupełnie na odwrót
12 sierpnia 2009, 23:36 [cytuj]
Ale każdy, gra, jak mu się podoba, jak przegrywam 0:2 do przerwy, to wtedy diametralnie zmnieniam. Ale bardzo rzadko. Ja zrobiłem taktykę, która mi przynosi na prawdę dobre rezultaty i nie muszę jej za bardzo, ani zbyt często zmieniać.
Ale każdy, gra, jak mu się podoba, jak przegrywam 0:2 do przerwy, to wtedy diametralnie zmnieniam. Ale bardzo rzadko. Ja zrobiłem taktykę, która mi przynosi na prawdę dobre rezultaty i nie muszę jej za bardzo, ani zbyt często zmieniać
Audere est facere!
13 sierpnia 2009, 08:50 [cytuj]
Co do taktyki to rónież stosuje 2 ustawienia w zależności czy gram u siebie czy na wyjeździe. W tej chwili Tottenhamem gram 3 sezon który własnie dobiega powoli końca. Jestem w półfinale ligi mistrzów gdzie zmierze się z Valencią, która ma plage kontuzji w lidze 1-sze miejsce i 5pkt przewagi nad Man City. Ze świetnych grajków których osobiscie moge polecic za niewielka kase musze wymienić 3 mianowicie: Paloschi( w pierwszym sezonie jest wypżyczony z Milanu do Parmy współwłascicielstwo 50/50 do wyciagniecia za 1,6 mln chłopak z sezonu na sezon ładuje coraz wiecej bramek obecnie ma ich 30 na woim koncie niesamowicie szybki)druga pozycja to Aquino-niesamowicie utalentowany piłkarz 18 lat moze grac jako lewy skrzydłowy oraz napastnik do kupienia za ok 3 mln z drugiej ligi Hiszpańskiej, trzecia pozycja to Cristicto młody defensor Juve wypozyczony do klubu Genoa w pierwszym sezonie jak jest w trakcie wypozyczenia mozna go kupic za ok 4 mln...;)
Co do taktyki to rónież stosuje 2 ustawienia w zależności czy gram u siebie czy na wyjeździe. W tej chwili Tottenhamem gram 3 sezon który własnie dobiega powoli końca. Jestem w półfinale ligi mistrzów gdzie zmierze się z Valencią, która ma plage kontuzji w lidze 1-sze miejsce i 5pkt przewagi nad Man City. Ze świetnych grajków których osobiscie moge polecic za niewielka kase musze wymienić 3 mianowicie: Paloschi( w pierwszym sezonie jest wypżyczony z Milanu do Parmy współwłascicielstwo 50/50 do wyciagniecia za 1,6 mln chłopak z sezonu na sezon ładuje coraz wiecej bramek obecnie ma ich 30 na woim koncie niesamowicie szybki)druga pozycja to Aquino-niesamowicie utalentowany piłkarz 18 lat moze grac jako lewy skrzydłowy oraz napastnik do kupienia za ok 3 mln z drugiej ligi Hiszpańskiej, trzecia pozycja to Cristicto młody defensor Juve wypozyczony do klubu Genoa w pierwszym sezonie jak jest w trakcie wypozyczenia mozna go kupic za ok 4 mln...;)
|<  <<  <  4  5  6  7  8    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 61 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się