Forum dyskusyjne
17 czerwca 2013, 16:43 [cytuj]
Wiedzieliście że chorwaci są na 4 miejscu w rankingu fifa???? już od dawna wiedziałem że jest on pojebany ale że aż tak...
Wiedzieliście że chorwaci są na 4 miejscu w rankingu fifa???? już od dawna wiedziałem że jest on pojebany ale że aż tak
17 czerwca 2013, 17:24 [cytuj]
WojtasTHFC powiedział/a:
Wiedzieliście że chorwaci są na 4 miejscu w rankingu fifa???? już od dawna wiedziałem że jest on pojebany ale że aż tak
wygrywają swoje mecze, łapią punkty i należy im się to 4 miejsce. To nie jest ranking za poprzednie osiągnięcia tylko za punkty. Jak Bangladesz zacznie wygrywać z najlepszymi w swoim regionie, a np w europie najlepsi zaczną przegrywać to może ich wyprzedzić. Liczą się punkty a nie z kim się gra.
wygrywają swoje mecze, łapią punkty i należy im się to 4 miejsce. To nie jest ranking za poprzednie osiągnięcia tylko za punkty. Jak Bangladesz zacznie wygrywać z najlepszymi w swoim regionie, a np w europie najlepsi zaczną przegrywać to może ich wyprzedzić. Liczą się punkty a nie z kim się gra
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
17 czerwca 2013, 17:39 [cytuj]
na ME wielkich rzeczy też nie osiągali ale ja tam nie pojmuje tych punktów.
na ME wielkich rzeczy też nie osiągali ale ja tam nie pojmuje tych punktów
17 czerwca 2013, 17:45 [cytuj]
punkty są liczone od zwycięstwa(nie ważne czy na ME czy na pucharze promocyjnym 6 narodów) każdy mecz towarzyski pod egidą FIFA jest punktowany. i tak :
Za każdy rozegrany mecz przyznawane są punkty obliczone według wzoru:[5]
P = M x I x T x C ,
gdzie:
czynnik M jest liczbą punktów przyznaną za rozegrany mecz:
M = 3 – za wygrany w regulaminowym czasie gry lub po dogrywce,
M = 2 – za wygrany po serii rzutów karnych,
M = 1 – za remis lub za przegraną w serii rzutów karnych,
M = 0 – za przegraną w regulaminowym czasie gry lub po dogrywce;
czynnik I jest wagą rozegranego meczu:
I = 1,0 – za mecz towarzyski lub za mecz w turnieju towarzyskim,
I = 2,5 – za mecz rozegrany w kwalifikacjach do Mistrzostw Świata lub mistrzostw kontynentalnych,
I = 3,0 – za mecz rozegrany w finałach mistrzostw kontynentalnych lub w Pucharze Konfederacji,
I = 4,0 – za mecz rozegrany w Finałach Mistrzostw Świata;
czynnik T jest siłą przeciwnika obliczoną na podstawie rankingu poprzedzającego mecz:
T = 200 – jeśli przeciwnik zajmuje pierwsze miejsce w rankingu,
T = 200-lokata w rankingu – jeśli przeciwnik zajmuje miejsce pomiędzy drugim a 149,
T = 50 – jeśli przeciwnik zajmuje miejsce 150 lub niższe;
czynnik C jest siłą konfederacji, w ramach której jest rozgrywany mecz, obliczany jest na podstawie wyników meczów ostatnich trzech Finałów Mistrzostw Świata.
Konfederacja Po MŚ 2010 Po MŚ 2006 Do MŚ 2006 włącznie
UEFA (Europa) 1.00 1.00 1.00
CONMEBOL (Ameryka Południowa) 1.00 0.98 0.99
CONCACAF (Ameryka Północna, Ameryka Środkowa i Karaiby) 0.88 0.85 0.88
AFC (Azja) 0.85 0.85 0.85
CAF (Afryka) 0.86 0.85 0.85
OFC (Oceania) 0.85 0.85 0.85
Jeśli mecz jest rozgrywany pomiędzy reprezentacjami pochodzącymi z różnych konfederacji, czynnik C jest średnią arytmetyczną z sił konfederacji, do których należą obie reprezentacje.
Z obliczonych punktów za mecze rozegrane przez cztery ostatnie lata obliczane są cztery średnie arytmetyczne – każda dla jednego roku, następnie średnie te są sumowane z następującymi wagami:
1 – dla średniej z punktów za mecze rozegrane w ciągu ostatnich 12 miesięcy,
0,5 – dla średniej z punktów za mecze rozegrane od 13 do 24 miesięcy temu,
0,3 – dla średniej z punktów za mecze rozegrane od 25 do 36 miesięcy temu,
0,2 – dla średniej z punktów za mecze rozegrane od 37 do 48 miesięcy temu.
Jeżeli liczba meczów w danych 12 miesiącach jest mniejsza od pięciu, zamiast średniej arytmetycznej używa się sumy punktów podzielonej przez 5.
punkty są liczone od zwycięstwa(nie ważne czy na ME czy na pucharze promocyjnym 6 narodów) każdy mecz towarzyski pod egidą FIFA jest punktowany. i tak :
Za każdy rozegrany mecz przyznawane są punkty obliczone według wzoru:[5]
P = M x I x T x C ,
gdzie:
czynnik M jest liczbą punktów przyznaną za rozegrany mecz:
M = 3 – za wygrany w regulaminowym czasie gry lub po dogrywce,
M = 2 – za wygrany po serii rzutów karnych,
M = 1 – za remis lub za przegraną w serii rzutów karnych,
M = 0 – za przegraną w regulaminowym czasie gry lub po dogrywce;
czynnik I jest wagą rozegranego meczu:
I = 1,0 – za mecz towarzyski lub za mecz w turnieju towarzyskim,
I = 2,5 – za mecz rozegrany w kwalifikacjach do Mistrzostw Świata lub mistrzostw kontynentalnych,
I = 3,0 – za mecz rozegrany w finałach mistrzostw kontynentalnych lub w Pucharze Konfederacji,
I = 4,0 – za mecz rozegrany w Finałach Mistrzostw Świata;
czynnik T jest siłą przeciwnika obliczoną na podstawie rankingu poprzedzającego mecz:
T = 200 – jeśli przeciwnik zajmuje pierwsze miejsce w rankingu,
T = 200-lokata w rankingu – jeśli przeciwnik zajmuje miejsce pomiędzy drugim a 149,
T = 50 – jeśli przeciwnik zajmuje miejsce 150 lub niższe;
czynnik C jest siłą konfederacji, w ramach której jest rozgrywany mecz, obliczany jest na podstawie wyników meczów ostatnich trzech Finałów Mistrzostw Świata.
Konfederacja Po MŚ 2010 Po MŚ 2006 Do MŚ 2006 włącznie
UEFA (Europa) 1.00 1.00 1.00
CONMEBOL (Ameryka Południowa) 1.00 0.98 0.99
CONCACAF (Ameryka Północna, Ameryka Środkowa i Karaiby) 0.88 0.85 0.88
AFC (Azja) 0.85 0.85 0.85
CAF (Afryka) 0.86 0.85 0.85
OFC (Oceania) 0.85 0.85 0.85
Jeśli mecz jest rozgrywany pomiędzy reprezentacjami pochodzącymi z różnych konfederacji, czynnik C jest średnią arytmetyczną z sił konfederacji, do których należą obie reprezentacje.
Z obliczonych punktów za mecze rozegrane przez cztery ostatnie lata obliczane są cztery średnie arytmetyczne – każda dla jednego roku, następnie średnie te są sumowane z następującymi wagami:
1 – dla średniej z punktów za mecze rozegrane w ciągu ostatnich 12 miesięcy,
0,5 – dla średniej z punktów za mecze rozegrane od 13 do 24 miesięcy temu,
0,3 – dla średniej z punktów za mecze rozegrane od 25 do 36 miesięcy temu,
0,2 – dla średniej z punktów za mecze rozegrane od 37 do 48 miesięcy temu.
Jeżeli liczba meczów w danych 12 miesiącach jest mniejsza od pięciu, zamiast średniej arytmetycznej używa się sumy punktów podzielonej przez 5
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
17 czerwca 2013, 19:49 [cytuj]
dzięki dzięki xd
wie ktoś ile może kosztować nowa koszulka Spurs bo sie zastanawiam czy kupować tę z zakończonego sezonu czy czekać bo napewno cena się różni i jeszcze czy jeśli koszulka kosztuje 30Ł to wystarczy przeliczyć na obecny kurs i mamy w złotych i gdzie kupować najlepiej?
dzięki dzięki xd
wie ktoś ile może kosztować nowa koszulka Spurs bo sie zastanawiam czy kupować tę z zakończonego sezonu czy czekać bo napewno cena się różni i jeszcze czy jeśli koszulka kosztuje 30Ł to wystarczy przeliczyć na obecny kurs i mamy w złotych i gdzie kupować najlepiej?
18 czerwca 2013, 10:07 [cytuj]
dajcie jakiś news bo mnie gallas straszy za każdym razem jak wchodzę na stronę

dajcie jakiś news bo mnie gallas straszy za każdym razem jak wchodzę na stronę :D:D
18 czerwca 2013, 21:41 [cytuj]
smackey powiedział/a:
dajcie jakiś news bo mnie gallas straszy za każdym razem jak wchodzę na stronę

Jutro powinien być z terminarzem, więc nie ma się czego bać.
Jutro powinien być z terminarzem, więc nie ma się czego bać. ;)
LMAO
18 czerwca 2013, 21:42 [cytuj]
Chodzą ploty, że pierwszy mecz gramy z Cardiff na wyjeździe. Walia vs. Walia
Chodzą ploty, że pierwszy mecz gramy z Cardiff na wyjeździe. Walia vs. Walia :)
19 czerwca 2013, 01:34 [cytuj]
Walu powiedział/a:
Chodzą ploty, że pierwszy mecz gramy z Cardiff na wyjeździe. Walia vs. Walia

Ja widziałem plotę, że z Cardiff gramy pierwszy mecz po nowym roku, ale już dużo ludzi mówi, że to fake.
Ja widziałem plotę, że z Cardiff gramy pierwszy mecz po nowym roku, ale już dużo ludzi mówi, że to fake
LMAO
19 czerwca 2013, 05:20 [cytuj]
WojtasTHFC powiedział/a:
dzięki dzięki xd
Poczekaj aż wyjdzie nowa kolekcja to wtedy stara będzie na SALE, wtedy można sporo zaoszczędzić.
Poczekaj aż wyjdzie nowa kolekcja to wtedy stara będzie na SALE, wtedy można sporo zaoszczędzić
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
19 czerwca 2013, 10:01 [cytuj]
Crystal Palace Vs Spurs (A) on the opening day of the 2013/14 Barclays Premier League season
Crystal Palace Vs Spurs (A) on the opening day of the 2013/14 Barclays Premier League season
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
19 czerwca 2013, 10:02 [cytuj]
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/przyrowski-bylem-dogadany-z-tottenhamem,1,5544046,wiadomosc.html
Uff jak dobrze, że harry miał łeb na karku
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/przyrowski-bylem-dogadany-z-tottenhamem,1,5544046,wiadomosc.html
Uff jak dobrze, że harry miał łeb na karku :P
19 czerwca 2013, 10:06 [cytuj]
The fixture list for the 2013/14 Barclays Premier League season have been announced. In our first three matches, we face Crystal Palace (A), Swansea (H) and Arsenal (A).
The fixture list for the 2013/14 Barclays Premier League season have been announced. In our first three matches, we face Crystal Palace (A), Swansea (H) and Arsenal (A)
19 czerwca 2013, 10:39 [cytuj]
http://www.tottenham24.pl/news/Terminarz-PL-na-sezon-20132014-892
http://www.tottenham24.pl/news/Terminarz-PL-na-sezon-20132014-892
19 czerwca 2013, 11:45 [cytuj]
“@SpursOfficial: We are delighted to announce that Franco Baldini has joined the Club in the role of Technical Director #THFC”
“@SpursOfficial: We are delighted to announce that Franco Baldini has joined the Club in the role of Technical Director #THFC”
19 czerwca 2013, 12:25 [cytuj]
Przestańcie ten ToTT24 ciągle reklamować.
Tam każda głupia plotka to bezsensowny news.
Przestańcie ten ToTT24 ciągle reklamować.
Tam każda głupia plotka to bezsensowny news
19 czerwca 2013, 18:12 [cytuj]
Przynajmniej na TT24 są jakieś newsy, a nie pustki jak tutaj...
Przynajmniej na TT24 są jakieś newsy, a nie pustki jak tutaj
19 czerwca 2013, 18:33 [cytuj]
FanSpurs powiedział/a:
Nie musisz być na tej stronie. Idź sobie czytaj jakieś żałosne newsy, które są gówno warte. Parę osób już zwróciło uwagę na reklamowanie tamtej strony.
Moim zdaniem powinno się wypierdzielać takich użytkowników, którzy po zwróceniu uwagi nadal reklamują jakąś stronę. Jak ktoś będzie chciał tam wejść to wejdzie. Proste
Nie musisz być na tej stronie. Idź sobie czytaj jakieś żałosne newsy, które są gówno warte. Parę osób już zwróciło uwagę na reklamowanie tamtej strony.
Moim zdaniem powinno się wypierdzielać takich użytkowników, którzy po zwróceniu uwagi nadal reklamują jakąś stronę. Jak ktoś będzie chciał tam wejść to wejdzie. Proste
"Taką ja mam po ojcu zasadę życiową: Boso, ale w ostrogach."
19 czerwca 2013, 19:02 [cytuj]
FanSpurs powiedział/a:
Wolę poczytać te newsy na zagranicznych stronach. Jak nie umiesz angielskiego, to sobie tam siedź. Tutaj pojawiają się te newsy, które pozwalają na fajną dyskusję i nie ma syfu. To mi pasuje.
Wolę poczytać te newsy na zagranicznych stronach. Jak nie umiesz angielskiego, to sobie tam siedź. Tutaj pojawiają się te newsy, które pozwalają na fajną dyskusję i nie ma syfu. To mi pasuje
LMAO
19 czerwca 2013, 20:36 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Wolę poczytać te newsy na zagranicznych stronach. Jak nie umiesz angielskiego, to sobie tam siedź. Tutaj pojawiają się te newsy, które pozwalają na fajną dyskusję i nie ma syfu. To mi pasuje
:brawo:
"Taką ja mam po ojcu zasadę życiową: Boso, ale w ostrogach."