Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  186  187  188  189  190    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Koguty, newsy, wszystko
31 lipca 2013, 18:18 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=N7HTb84-d8Q

Warto obejrzeć od 10:35

A dla tych co walczą z rasizmem. Rasizm i dyskryminacja występują na całym świecie, ale nie wszędzie o tym prasa mówi.

Wielokulturowość nie może istnieć na świecie i przekonaliśmy się już o tym wielokrotnie i będziemy przekonywać się o tym w następnych latach.

Przykładem tego jest zgwałcona holenderska dziennikarska czy ta Norweżka co poszła do więzienia.

Nie tylko Polacy są rasistami. Tak naprawdę nie wiesz co o Tobie myślą sąsiedzi, czy ludzie których spotykasz na ulicy.
http://www.youtube.com/watch?v=N7HTb84-d8Q Warto obejrzeć od 10:35 A dla tych co walczą z rasizmem. Rasizm i dyskryminacja występują na całym świecie, ale nie wszędzie o tym prasa mówi. Wielokulturowość nie może istnieć na świecie i przekonaliśmy się już o tym wielokrotnie i będziemy przekonywać się o tym w następnych latach. Przykładem tego jest zgwałcona holenderska dziennikarska czy ta Norweżka co poszła do więzienia. Nie tylko Polacy są rasistami. Tak naprawdę nie wiesz co o Tobie myślą sąsiedzi, czy ludzie których spotykasz na ulicy
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
31 lipca 2013, 18:24 [cytuj]
Tottenham defender Steven Caulker is having a medical at Cardiff City ahead of a transfer to the Premier League new boys.
Tottenham defender Steven Caulker is having a medical at Cardiff City ahead of a transfer to the Premier League new boys
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
31 lipca 2013, 18:28 [cytuj]
,,Norweżka co poszła do więzienia" -w Dubaju- świetny przykład na ilustrację tezy, ze w Polsce nie ma rasizmu :brawo:
A w krajach arabskich nie słyszałem o jakiejkolweiek wielokulturowości- ale dyskusja już daremną się stała. Wracam do footbalu- dziwne, że puszczamy Coulknera, przy kontuzji Vertsa.
,,Norweżka co poszła do więzienia" -w Dubaju- świetny przykład na ilustrację tezy, ze w Polsce nie ma rasizmu :brawo: A w krajach arabskich nie słyszałem o jakiejkolweiek wielokulturowości- ale dyskusja już daremną się stała. Wracam do footbalu- dziwne, że puszczamy Coulknera, przy kontuzji Vertsa
31 lipca 2013, 18:28 [cytuj]
Boyd powiedział/a:
Cholera Sawik nie odejdę od klawiatury- bo bardzo mnie przerażasz.Mam nadzieję, ze nie jesteś rasista , bo wtedy niepotrzebnie tracę czas.
To co napisałem wcześniej o Francuzach to nie głupota, jak ośmieliłeś się to nazwać (naruszając tym samym zasady kulturalnej rozmowy) i nie mój wymysł, ale opinie wielu Francuzów z dużych miast, z którymi mam akurat częsty kontakt, z powodów rodzinnych. Możesz sobie wmawiać, ze podzielają twoje ksenofobiczne poglądy, ale tak nie jest
Z tymi prawdziwymi warszawiakami Twój pogląd to również porażka- co to jest ,,prawdziwy warszawiak"-lepszy jakiś , a reszta to słoiki, tak? Wszyscy w tym kraju się składali na odbudowę Warszawy dlatego do wszystkich ona należy.
Z Arabami nie wpadaj w paranoję, bo chcesz tego czy nie chcesz imigracja się nasila, lecz jest skierowana do bogatych krajów europejskich. Dziwne, ze Polacy, których tylu wyemigrował mam takie podejście.Tobie proponuję otworzyć oczy, zrezygnować z nienawiści- bo nie każdy Arab to islamista, tak jak i nie każdy Polak kradnie samochody. A ta wielokulturowośc jest już faktem, czy tego chcesz czy nie- powstrzymać by ją mogła jedynie hekatomba w postaci wojny czy faszyzmu-tego chcesz?
We Francji jakoś nie ma prawa szariatu, a do szkoły nie możesz przychodzić w burce i co

Nie jestem rasistą. Przeczytaj definicję tego słowa. Mój ojciec pracował we Francji kupę miesięcy, jak nie lat i zna zdanie Francuzów, bo często z nimi ma do czynienia i im przeszkadza wielokulturowość, bo dopiero teraz poznają jej prawdziwe oblicze.

Nie wmawiaj mi, że jestem ksenofobem, tylko zacznij ze zrozumieniem czytać to co ja piszę. Nie mam nic przeciwko jak integrują się ze społeczeństwem.

Nie napisałem, że jest lepszy, bo mieszka od kilku pokoleń w Warszawie, ale takie są fakty. To, że mieszkam kilka lat w jakimś mieście nie czyni mnie od razu obywatelem tego miasta. To, że skończyłem wyższe studia nie czyni od razu ze mnie inteligenta.

Nie każdy Arab to terrorysta, ale za to każdy terrorysta to Arab z niewieloma wyjątkami.

Gdzie ja wyraziłem nienawiść? Uprawiasz lewacką politykę, która wmawia, że jak mam odmienne zdanie to prowadzę nienawiść. Na początek to zacznij czytać ze zrozumieniem.

Taki stan rzeczy doprowadzi do wojny, bo wielokulturowość zawsze prowadziła do wojny. Poczytaj książki historyczne.

We Francji jakoś nie ma prawa szariatu, ale bezprawnie muzułmanie odprawiają modły na ulicy co jest przez PRAWO ZABRONIONE, a policja nie interweniuje.
Nie jestem rasistą. Przeczytaj definicję tego słowa. Mój ojciec pracował we Francji kupę miesięcy, jak nie lat i zna zdanie Francuzów, bo często z nimi ma do czynienia i im przeszkadza wielokulturowość, bo dopiero teraz poznają jej prawdziwe oblicze. Nie wmawiaj mi, że jestem ksenofobem, tylko zacznij ze zrozumieniem czytać to co ja piszę. Nie mam nic przeciwko jak integrują się ze społeczeństwem. Nie napisałem, że jest lepszy, bo mieszka od kilku pokoleń w Warszawie, ale takie są fakty. To, że mieszkam kilka lat w jakimś mieście nie czyni mnie od razu obywatelem tego miasta. To, że skończyłem wyższe studia nie czyni od razu ze mnie inteligenta. Nie każdy Arab to terrorysta, ale za to każdy terrorysta to Arab z niewieloma wyjątkami. Gdzie ja wyraziłem nienawiść? Uprawiasz lewacką politykę, która wmawia, że jak mam odmienne zdanie to prowadzę nienawiść. Na początek to zacznij czytać ze zrozumieniem. Taki stan rzeczy doprowadzi do wojny, bo wielokulturowość zawsze prowadziła do wojny. Poczytaj książki historyczne. We Francji jakoś nie ma prawa szariatu, ale bezprawnie muzułmanie odprawiają modły na ulicy co jest przez PRAWO ZABRONIONE, a policja nie interweniuje
31 lipca 2013, 18:29 [cytuj]
Boyd powiedział/a:
,,Norweżka co poszła do więzienia" -w Dubaju- świetny przykład na ilustrację tezy, ze w Polsce nie ma rasizmu :brawo:
A w krajach arabskich nie słyszałem o jakiejkolweiek wielokulturowości- ale dyskusja już daremną się stała. Wracam do footbalu

Czytaj w końcu ze zrozumieniem.
Napisałem, że rasizm jest na całym świecie czy nam się to podoba czy nie i podałem przykład Dubaju.
Bo utwierdzasz się w przekonaniu, że jest jakimś wielkim zjawiskiem w Polsce.

Podając przykład Dubaju uświadomiłem Ci, że nie możemy ich tolerować, bo jak my przyjedziemy do nich to nasze prawa (w szczególności kobiet) po prostu nie istnieją.

Jeżeli mnie już cytujesz to rób to w całość:

"A dla tych co walczą z rasizmem. Rasizm i dyskryminacja występują na całym świecie, ale nie wszędzie o tym prasa mówi.

Wielokulturowość nie może istnieć na świecie i przekonaliśmy się już o tym wielokrotnie i będziemy przekonywać się o tym w następnych latach.

Przykładem tego jest zgwałcona holenderska dziennikarska czy ta Norweżka co poszła do więzienia.

Nie tylko Polacy są rasistami. Tak naprawdę nie wiesz co o Tobie myślą sąsiedzi, czy ludzie których spotykasz na ulicy."

I rada na przyszłość. Kłania się czytanie ze zrozumieniem i trafne zapoznanie się z pojęciem rasisty i ksenofoba, bo operujesz nimi tak swobodnie, a wygląda na to, że nigdy nie zapoznałeś się z definicjami tych słów:
Rasizm - zespół poglądów głoszących tezę o nierówności ludzi, a wynikająca z nich ideologia przyjmuje wyższość jednych ras nad innym.

Napisałem tylko co udowodnili naukowcy i testy w amerykańskich szkołach, gdzie istnieje wielokulturowość i takie są fakty.
A ja ich nie dyskryminuję z tego powodu. Takie niestety są fakty.
A poprawność polityczna została wymyślona po to, aby o tym nie mówić o takich rzeczach.

Ksenofobia - niechęć, wrogość, lęk wobec obcych, przesadne wyrażanie niechęci wobec cudzoziemców.

Napisałem, że nie mam nic przeciwko nim, jeśli integrują się ze społeczeństwem i chcą stać się jego członkami, a do tego muszą zaakceptować prawo.

Wyobrażasz sobie, aby do Tottenhamu doszedł zawodnik, który nie miałyby ochoty integrować się z kolegami, a także nie chciałby przestrzegać pewnych zasad?
Ja nie, ale Ty nazwałbyś resztę zawodników ksenofobami :)
Czytaj w końcu ze zrozumieniem. Napisałem, że rasizm jest na całym świecie czy nam się to podoba czy nie i podałem przykład Dubaju. Bo utwierdzasz się w przekonaniu, że jest jakimś wielkim zjawiskiem w Polsce. Podając przykład Dubaju uświadomiłem Ci, że nie możemy ich tolerować, bo jak my przyjedziemy do nich to nasze prawa (w szczególności kobiet) po prostu nie istnieją. Jeżeli mnie już cytujesz to rób to w całość: "A dla tych co walczą z rasizmem. Rasizm i dyskryminacja występują na całym świecie, ale nie wszędzie o tym prasa mówi. Wielokulturowość nie może istnieć na świecie i przekonaliśmy się już o tym wielokrotnie i będziemy przekonywać się o tym w następnych latach. Przykładem tego jest zgwałcona holenderska dziennikarska czy ta Norweżka co poszła do więzienia. Nie tylko Polacy są rasistami. Tak naprawdę nie wiesz co o Tobie myślą sąsiedzi, czy ludzie których spotykasz na ulicy." I rada na przyszłość. Kłania się czytanie ze zrozumieniem i trafne zapoznanie się z pojęciem rasisty i ksenofoba, bo operujesz nimi tak swobodnie, a wygląda na to, że nigdy nie zapoznałeś się z definicjami tych słów: Rasizm - zespół poglądów głoszących tezę o nierówności ludzi, a wynikająca z nich ideologia przyjmuje wyższość jednych ras nad innym. Napisałem tylko co udowodnili naukowcy i testy w amerykańskich szkołach, gdzie istnieje wielokulturowość i takie są fakty. A ja ich nie dyskryminuję z tego powodu. Takie niestety są fakty. A poprawność polityczna została wymyślona po to, aby o tym nie mówić o takich rzeczach. Ksenofobia - niechęć, wrogość, lęk wobec obcych, przesadne wyrażanie niechęci wobec cudzoziemców. Napisałem, że nie mam nic przeciwko nim, jeśli integrują się ze społeczeństwem i chcą stać się jego członkami, a do tego muszą zaakceptować prawo. Wyobrażasz sobie, aby do Tottenhamu doszedł zawodnik, który nie miałyby ochoty integrować się z kolegami, a także nie chciałby przestrzegać pewnych zasad? Ja nie, ale Ty nazwałbyś resztę zawodników ksenofobami :)
31 lipca 2013, 18:35 [cytuj]
"We Francji jakoś nie ma prawa szariatu, ale bezprawnie muzułmanie odprawiają modły na ulicy co jest przez PRAWO ZABRONIONE, a policja nie interweniuje."

W Polsce nie ma prawa stać krzyż gdzie popadnie a Policja nie umiała rozgonić bandy pomyleńców z pod pałacu prezydenckiego. Nie mamy państwa wyznaniowego, a politycy każdy przepis natury "etycznej czy duchowej" konsultują z klerem.
"We Francji jakoś nie ma prawa szariatu, ale bezprawnie muzułmanie odprawiają modły na ulicy co jest przez PRAWO ZABRONIONE, a policja nie interweniuje." W Polsce nie ma prawa stać krzyż gdzie popadnie a Policja nie umiała rozgonić bandy pomyleńców z pod pałacu prezydenckiego. Nie mamy państwa wyznaniowego, a politycy każdy przepis natury "etycznej czy duchowej" konsultują z klerem
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
31 lipca 2013, 18:38 [cytuj]
Rasizm w polsce jest i będzie zawsze chociaż w mniejszym stopniu, zobaczcie ile w naszej lidze gra Czarnoskórych i ani razu nie widziałem bym zeby kogoś obrzucano bananami lub obelgami. żydów nie skomentuje bo oni są zawsze pokrzywdzeni
Rasizm w polsce jest i będzie zawsze chociaż w mniejszym stopniu, zobaczcie ile w naszej lidze gra Czarnoskórych i ani razu nie widziałem bym zeby kogoś obrzucano bananami lub obelgami. żydów nie skomentuje bo oni są zawsze pokrzywdzeni
31 lipca 2013, 18:40 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
"We Francji jakoś nie ma prawa szariatu, ale bezprawnie muzułmanie odprawiają modły na ulicy co jest przez PRAWO ZABRONIONE, a policja nie interweniuje."

W Polsce nie ma prawa stać krzyż gdzie popadnie a Policja nie umiała rozgonić bandy pomyleńców z pod pałacu prezydenckiego. Nie mamy państwa wyznaniowego, a politycy każdy przepis natury "etycznej czy duchowej" konsultują z klerem

Tylko te osoby co stały pod krzyżem nie wynajęły ochroniarzy, aby Ci pilnowali, żeby nikt im w ich modłach nie przeszkodził, nawet policja.

Nikt nie musi niczego konsultować z klerem. Każdy poseł podczas głosowania głosuje z własnym sumieniem. A jak komuś się nie podoba jego decyzja to w przyszłych wyborach zagłosuje na kogoś innego. Nic trudnego w tym nie ma.
Tylko te osoby co stały pod krzyżem nie wynajęły ochroniarzy, aby Ci pilnowali, żeby nikt im w ich modłach nie przeszkodził, nawet policja. Nikt nie musi niczego konsultować z klerem. Każdy poseł podczas głosowania głosuje z własnym sumieniem. A jak komuś się nie podoba jego decyzja to w przyszłych wyborach zagłosuje na kogoś innego. Nic trudnego w tym nie ma
31 lipca 2013, 18:43 [cytuj]
RasaS powiedział/a:

A ja im próbuję to wytłumaczyć od dłuższego czasu.

Rasizm jest w Polsce, jak i na całym świecie i tego zjawiska nie da się pozbyć całkowicie, tak samo jak wielokulturowości. Ale obie sytuacje nie są dobre.

Ja też wielokrotnie jeździłem na mecze i czegoś takiego nie widziałem. Oczywiście są pojedyncze incydenty, ale ona nie oznaczają, że w Polsce od razu wszyscy są rasistami.
To, że jeden kibic rzuci bananem nie czyni, że 40 000 osób, które były na tym meczu nagle nimi są.
A ja im próbuję to wytłumaczyć od dłuższego czasu. Rasizm jest w Polsce, jak i na całym świecie i tego zjawiska nie da się pozbyć całkowicie, tak samo jak wielokulturowości. Ale obie sytuacje nie są dobre. Ja też wielokrotnie jeździłem na mecze i czegoś takiego nie widziałem. Oczywiście są pojedyncze incydenty, ale ona nie oznaczają, że w Polsce od razu wszyscy są rasistami. To, że jeden kibic rzuci bananem nie czyni, że 40 000 osób, które były na tym meczu nagle nimi są
31 lipca 2013, 18:50 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Tylko te osoby co stały pod krzyżem nie wynajęły ochroniarzy, aby Ci pilnowali, żeby nikt im w ich modłach nie przeszkodził, nawet policja.

Nikt nie musi niczego konsultować z klerem. Każdy poseł podczas głosowania głosuje z własnym sumieniem. A jak komuś się nie podoba jego decyzja to w przyszłych wyborach zagłosuje na kogoś innego. Nic trudnego w tym nie ma

Nie wynajęły, bo mamy policję do DUPY. Zamiast polać lodowatą wodą, farbą czy gnojówką stali i się patrzyli jak sroka w gnat. To jest policja? To jakaś popierdółka a nie policja. Nikt niczego konsultować nie musi a jednak to robią i bardzo widocznie boją się uchwalać jakiegokolwiek prawa sprzecznego z ideologią KK.
Nie wynajęły, bo mamy policję do DUPY. Zamiast polać lodowatą wodą, farbą czy gnojówką stali i się patrzyli jak sroka w gnat. To jest policja? To jakaś popierdółka a nie policja. Nikt niczego konsultować nie musi a jednak to robią i bardzo widocznie boją się uchwalać jakiegokolwiek prawa sprzecznego z ideologią KK
31 lipca 2013, 18:51 [cytuj]
http://youtu.be/4gn4CH680ME?t=10m31s :rotfl:
http://youtu.be/4gn4CH680ME?t=10m31s :rotfl:
31 lipca 2013, 18:53 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=UoMg8FePjk8 o matko... :blee:
http://www.youtube.com/watch?v=UoMg8FePjk8 o matko... :blee:
31 lipca 2013, 19:00 [cytuj]
Sawik przeginasz z personalnymi docinkami - brak argumentów to ataki ad personam tak?
1.Norweżka została zgwałcona z powodów rasistowskich- czysta demagogia.Nic w tej sprawie na to nie wskazuję, że gwałt był spowodowany kolorem skóry czy narodowością.Problem był z kara za współżycie pozamałżeńskie.( prawo szariatu nie rasizm).
2. Dobrze że zacytowałeś definicje ksenofobii , teraz twoje słowa;
coś tam o Muzułmanach(...) ,,Ja takich ludzi akceptować nie mam zamiaru. Jeżeli przyjeżdżają tutaj to albo się integrują przestrzegają prawa, pracują albo po prostu niech wypieprzają skąd przybyli. "
Czysta ksenofobia oparta na stereotypach.
3. A kto mówi że tylko Polacy są rasistami tak absurdalnego poglądu nikt tu nie broni. Jednak Polacy są rasistami w dużym stopniu, nawet się przed sobą nie przyznając.
4 . I co to niby znaczy obywatel danego miasta- nieznana kategoria ani prawnie ani społecznie. Chyba że należy wyprowadzić z niej wniosek , że to jacyś lepsi obywatele, reszta to słoiki- czysta ksenofobia w najbardziej żałosnym wydaniu lokalnym.
5. Co do tych amerykańskich naukowców i ich teorii cytat twój ,,Najlepszy wyniki mają żółci, potem są biali, potem długo, długo nic, a potem murzyni i latynosi" ciekawe jakie naukowe opracowanie głosi takie herezje, mi to przypomina raczej ideologie Rosenberga.
Sawik przeginasz z personalnymi docinkami - brak argumentów to ataki ad personam tak? 1.Norweżka została zgwałcona z powodów rasistowskich- czysta demagogia.Nic w tej sprawie na to nie wskazuję, że gwałt był spowodowany kolorem skóry czy narodowością.Problem był z kara za współżycie pozamałżeńskie.( prawo szariatu nie rasizm). 2. Dobrze że zacytowałeś definicje ksenofobii , teraz twoje słowa; coś tam o Muzułmanach(...) ,,Ja takich ludzi akceptować nie mam zamiaru. Jeżeli przyjeżdżają tutaj to albo się integrują przestrzegają prawa, pracują albo po prostu niech wypieprzają skąd przybyli. " Czysta ksenofobia oparta na stereotypach. 3. A kto mówi że tylko Polacy są rasistami tak absurdalnego poglądu nikt tu nie broni. Jednak Polacy są rasistami w dużym stopniu, nawet się przed sobą nie przyznając. 4 . I co to niby znaczy obywatel danego miasta- nieznana kategoria ani prawnie ani społecznie. Chyba że należy wyprowadzić z niej wniosek , że to jacyś lepsi obywatele, reszta to słoiki- czysta ksenofobia w najbardziej żałosnym wydaniu lokalnym. 5. Co do tych amerykańskich naukowców i ich teorii cytat twój ,,Najlepszy wyniki mają żółci, potem są biali, potem długo, długo nic, a potem murzyni i latynosi" ciekawe jakie naukowe opracowanie głosi takie herezje, mi to przypomina raczej ideologie Rosenberga
31 lipca 2013, 19:15 [cytuj]
Boyd powiedział/a:
,,Ja takich ludzi akceptować nie mam zamiaru. Jeżeli przyjeżdżają tutaj to albo się integrują przestrzegają prawa, pracują albo po prostu niech wypieprzają skąd przybyli.

Z jakiej paki? Pomijam fakt czysto grzecznościowy. Nie mam obowiązku jadąc do Niemiec, Francji czy Brazylii uczyć się ich języków i obcować z ich kulturą. Polacy przyjeżdżają do NL poprzez biura pracy w Polsce i bardzo często nie mówią nic po Angielsku, nie wspominając o Holenderskim. Wszystkie sprawy załatwiają za nich tzw opiekunowie(włącznie ze wspólnym wyjściem na zakupy, bo nie potrafią sobie kupić jedzenia czy ciuchów)
Z jakiej paki? Pomijam fakt czysto grzecznościowy. Nie mam obowiązku jadąc do Niemiec, Francji czy Brazylii uczyć się ich języków i obcować z ich kulturą. Polacy przyjeżdżają do NL poprzez biura pracy w Polsce i bardzo często nie mówią nic po Angielsku, nie wspominając o Holenderskim. Wszystkie sprawy załatwiają za nich tzw opiekunowie(włącznie ze wspólnym wyjściem na zakupy, bo nie potrafią sobie kupić jedzenia czy ciuchów)
31 lipca 2013, 19:53 [cytuj]
Boyd powiedział/a:

5. Co do tych amerykańskich naukowców i ich teorii cytat twój ,,Najlepszy wyniki mają żółci, potem są biali, potem długo, długo nic, a potem murzyni i latynosi" ciekawe jakie naukowe opracowanie głosi takie herezje, mi to przypomina raczej ideologie Rosenberga

jak dobrze pamietam to o tym mówił Max Kolonko;)

wiekszośc ludzi nie ma nic do ludzi z innym kolorem, ale przede wszystkim do islamistów, oni mają chore poglądy
Obejrzyjcie sobie to co wrzucił Sawik "mój brat islamista"
jak szybko go pokreciło
Dlaczego domagają sie utworzenia panstwa arabskiego w Angli?
jak dobrze pamietam to o tym mówił Max Kolonko;) wiekszośc ludzi nie ma nic do ludzi z innym kolorem, ale przede wszystkim do islamistów, oni mają chore poglądy Obejrzyjcie sobie to co wrzucił Sawik "mój brat islamista" jak szybko go pokreciło Dlaczego domagają sie utworzenia panstwa arabskiego w Angli?
31 lipca 2013, 20:06 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:

Z takiej paki, że to ICH ziemia. Ich ziemia, ich kraj, ich styl życia. Z jakiegoś powodu nazywają się Holandia a nie Polska i z jakiegoś powodu oddzieleni są granicami od innych państw. Albo się dostosujesz i uszanujesz ich kulturę lub prawo, albo wracaj do siebie. Przykład Polaków za granicą nie jest adekwatny do dyskusji o islamie, bo ci akurat nie robią burdelu na cudzym podwórku i nie próbują ingerować w kulturę obcego kraju.
Z takiej paki, że to ICH ziemia. Ich ziemia, ich kraj, ich styl życia. Z jakiegoś powodu nazywają się Holandia a nie Polska i z jakiegoś powodu oddzieleni są granicami od innych państw. Albo się dostosujesz i uszanujesz ich kulturę lub prawo, albo wracaj do siebie. Przykład Polaków za granicą nie jest adekwatny do dyskusji o islamie, bo ci akurat nie robią burdelu na cudzym podwórku i nie próbują ingerować w kulturę obcego kraju
31 lipca 2013, 20:09 [cytuj]
W koranie nie ma ani słowa o zabijaniu nie islamistów. W koranie możemy przeczytać takie oto zdanie "Kto zabija drugiego człowieka to tak jakby zabijał cały świat"

Polecam zobaczyć ten film http://www.filmweb.pl/film/Nazywam+si%C4%99+Khan-2010-462544#
W koranie nie ma ani słowa o zabijaniu nie islamistów. W koranie możemy przeczytać takie oto zdanie "Kto zabija drugiego człowieka to tak jakby zabijał cały świat" Polecam zobaczyć ten film http://www.filmweb.pl/film/Nazywam+si%C4%99+Khan-2010-462544#
31 lipca 2013, 20:25 [cytuj]
Brawo Legia, 1:1, 70 min :)
31 lipca 2013, 20:25 [cytuj]

Drugi dubel dzisiaj :c
Brawo Legia, 1:1, 70 min :) Drugi dubel dzisiaj :c
31 lipca 2013, 20:41 [cytuj]
jin_tae

Ty myślisz, że ja nie znam treści Koranu?

Koran 2:191
"I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili - Prześladowanie jest gorsze niż zabicie. - I nie zwalczajcie ich przy świętym Meczecie, dopóki oni nie będą was tam zwalczać. Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! - Taka jest odpłata niewiernym!"

Koran 8:17
" To nie wy ich zabijaliście, lecz Bóg ich zabijał. To nie ty rzuciłeś, kiedy rzuciłeś, lecz to Bóg rzucił; aby doświadczyć wiernych doświadczeniem pięknym, pochodzącym od Niego. Zaprawdę, Bóg jest słyszącym, wszechwiedzącym!"

Koran 9:5
"A kiedy miną święte miesiące, wtedy zabijajcie bałwochwalców, tam gdzie ich znajdziecie; chwytajcie ich, oblegajcie i przygotowujcie dla nich wszelkie zasadzki! Ale jeśli oni się nawrócą i będą odprawiać modlitwę, i dawać jałmużnę, to dajcie im wolną drogę. Zaprawdę, Bóg jest przebaczający, litościwy!"

Koran 9:123
"O wy, którzy wierzycie! Zwalczajcie tych spośród niewiernych, którzy są blisko was. Niech się spotkają z waszą surowością."

Koran 9:23
"Zwalczajcie tych, którzy nie wierzą w Boga i w Dzień Ostatni, który nie zakazują tego, co zakazał Bóg i Jego Posłaniec, i nie poddają się religii prawdy - spośród tych, którym została dana Księga - dopóki oni nie zapłacą daniny własną ręką i nie zostaną upokorzeni."

Koran 47:4
"Kiedy więc spotkacie tych, którzy nie wierzą, to uderzcie ich mieczem po szyi; a kiedy ich całkiem rozbijecie, to mocno zaciśnijcie na nich pęta. A potem albo ich ułaskawicie, albo żądajcie okupu, aż wojna złoży swoje ciężary. Tak jest! Lecz jeśliby zechciał Bóg, to Sam zemściłby się na nich, lecz On chciał doświadczyć jednych przez drugich. A co do tych, którzy zostaną zabici na drodze Boga, to On nie uczyni ich uczynków daremnymi."

Gratuluję znajomości Koranu :brawo:

Podać Ci więcej przykładów?
jin_tae Ty myślisz, że ja nie znam treści Koranu? Koran 2:191 "I zabijajcie ich, gdziekolwiek ich spotkacie, i wypędzajcie ich, skąd oni was wypędzili - Prześladowanie jest gorsze niż zabicie. - I nie zwalczajcie ich przy świętym Meczecie, dopóki oni nie będą was tam zwalczać. Gdziekolwiek oni będą walczyć przeciw wam, zabijajcie ich! - Taka jest odpłata niewiernym!" Koran 8:17 " To nie wy ich zabijaliście, lecz Bóg ich zabijał. To nie ty rzuciłeś, kiedy rzuciłeś, lecz to Bóg rzucił; aby doświadczyć wiernych doświadczeniem pięknym, pochodzącym od Niego. Zaprawdę, Bóg jest słyszącym, wszechwiedzącym!" Koran 9:5 "A kiedy miną święte miesiące, wtedy zabijajcie bałwochwalców, tam gdzie ich znajdziecie; chwytajcie ich, oblegajcie i przygotowujcie dla nich wszelkie zasadzki! Ale jeśli oni się nawrócą i będą odprawiać modlitwę, i dawać jałmużnę, to dajcie im wolną drogę. Zaprawdę, Bóg jest przebaczający, litościwy!" Koran 9:123 "O wy, którzy wierzycie! Zwalczajcie tych spośród niewiernych, którzy są blisko was. Niech się spotkają z waszą surowością." Koran 9:23 "Zwalczajcie tych, którzy nie wierzą w Boga i w Dzień Ostatni, który nie zakazują tego, co zakazał Bóg i Jego Posłaniec, i nie poddają się religii prawdy - spośród tych, którym została dana Księga - dopóki oni nie zapłacą daniny własną ręką i nie zostaną upokorzeni." Koran 47:4 "Kiedy więc spotkacie tych, którzy nie wierzą, to uderzcie ich mieczem po szyi; a kiedy ich całkiem rozbijecie, to mocno zaciśnijcie na nich pęta. A potem albo ich ułaskawicie, albo żądajcie okupu, aż wojna złoży swoje ciężary. Tak jest! Lecz jeśliby zechciał Bóg, to Sam zemściłby się na nich, lecz On chciał doświadczyć jednych przez drugich. A co do tych, którzy zostaną zabici na drodze Boga, to On nie uczyni ich uczynków daremnymi." Gratuluję znajomości Koranu :brawo: Podać Ci więcej przykładów?
|<  <<  <  186  187  188  189  190    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 20%
2-3 0%
4-6 20%
7-10 20%
11-20 40%
5 oddanych głosów
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 21 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się