Forum dyskusyjne
1 sierpnia 2013, 00:51 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Sawik, nie pierdol glupot o tym ze kazdy terrorysta(z malymi wyjatkami) to Arab. Na jaki terroryzm ty patrzysz?
A chociażby ostatnie odbicie więźniów przez Al Kaidę.
Ci ludzie niejednokrotnie wcześniej organizowali zamachy terrorystyczne.
Somalijczycy, którzy kradną tankowce i żądają za nie okupów, jak i za ludzi, którzy na nich się znajdują też są przecież muzułmanami, o czym prasa, jak i oni sami informowali.
A chociażby ostatnie odbicie więźniów przez Al Kaidę.
Ci ludzie niejednokrotnie wcześniej organizowali zamachy terrorystyczne.
Somalijczycy, którzy kradną tankowce i żądają za nie okupów, jak i za ludzi, którzy na nich się znajdują też są przecież muzułmanami, o czym prasa, jak i oni sami informowali
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
1 sierpnia 2013, 00:57 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Sawik nie zawsze jest przechodzenie na islam. Sam znam kilka osób, które są w związkach multireligijnych i każde szanuje wyznanie drugiej osoby. Co więcej znam dziewczynę, która przeszła z islamu na chrześcijan-izm. Wszystko zależy od człowieka.
Jakoś w NL nie widzę dominacji muzułmanów. Nikt mi jeszcze nie wpierdolił za żegnanie się przed kościołem(a robiłem to obok przechodzących turków). Mam znajomych z wielu krajów(z afryki, Azji czy nawet z Australii) i nikt nigdy mi nie powiedział że ma problemy na tle religijnym
Napisałem przecież, że większość jest takich sytuacji, a nie wszystkie
Od początku pisałem, że nie mam nic przeciwko innym rasom, wyznawcom innej wiary, jeśli integrują się ze społeczeństwem, szanują prawo i chcą pracować.
Jeżeli jest inaczej to mamy państwo w państwie, a to do niczego dobrego nigdy nie prowadzi.
Napisałem przecież, że większość jest takich sytuacji, a nie wszystkie :)
Od początku pisałem, że nie mam nic przeciwko innym rasom, wyznawcom innej wiary, jeśli integrują się ze społeczeństwem, szanują prawo i chcą pracować.
Jeżeli jest inaczej to mamy państwo w państwie, a to do niczego dobrego nigdy nie prowadzi
1 sierpnia 2013, 01:52 [cytuj]
Robert powiedział/a:
to ma fart ta dziewczyna ze nie jest w kraju gdzie jest masa islamistów, szczególnie radykałów
Bo islam zabrania odejscia, moga nawet te osoba zabic

jin_tae powiedział/a:
Mieszka tu w NL. Znam masę "ciapatych" jak to ich nazywacie, głównie młodych(urodzeni już w NL) w wieku 22 - 26 lat i możecie mi dać wiarę bądź nie, nie są oni prawie wcale religijni(w każdym razie nie widać po nich). Dla nich liczy się wyjść w piątek w miasto i w niedzielę jako tako się ogarnąć przed powrotem do chaty. W piątek jakieś puby, bary potem sobota meczyk albo na ajaxie albo w pubie wieczorem czerwona i w niedzielę powrót do chaty
Przeczytaj mój wpis;p
napisałem ze miała by przejebane u radykałów, a nie u takich co wymieniłeś
a co do nazywania "ciapaci" nie użwam, bo jest jakieś ch..owe
[quote=jin_tae]Mieszka tu w NL. Znam masę "ciapatych" jak to ich nazywacie, głównie młodych(urodzeni już w NL) w wieku 22 - 26 lat i możecie mi dać wiarę bądź nie, nie są oni prawie wcale religijni(w każdym razie nie widać po nich). Dla nich liczy się wyjść w piątek w miasto i w niedzielę jako tako się ogarnąć przed powrotem do chaty. W piątek jakieś puby, bary potem sobota meczyk albo na ajaxie albo w pubie wieczorem czerwona i w niedzielę powrót do chaty
1 sierpnia 2013, 01:56 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Napisałem przecież, że większość jest takich sytuacji, a nie wszystkie
Jeżeli jest inaczej to mamy państwo w państwie, a to do niczego dobrego nigdy nie prowadzi
Tu muszą pracować, bo dostać zasiłek jest cholernie ciężko i już po samym dostaniu go trzeba się starać aby go nie stracić. Urzędnicy sprawdzają dogłębnie czy szukasz pracy. Jak nie to baj baj zasiłek(chodzi mi o zasiłek po utracie pracy)
Tu muszą pracować, bo dostać zasiłek jest cholernie ciężko i już po samym dostaniu go trzeba się starać aby go nie stracić. Urzędnicy sprawdzają dogłębnie czy szukasz pracy. Jak nie to baj baj zasiłek(chodzi mi o zasiłek po utracie pracy)
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
1 sierpnia 2013, 02:11 [cytuj]
Mały offtop - czy ktoś potrafi rozwiązać tą zagadkę?
http://www.speedyshare.com/mMxqN/556686-10151813762909756-1236734127-n.jpg
Dzięki za pomoc
Mały offtop - czy ktoś potrafi rozwiązać tą zagadkę? ;)
http://www.speedyshare.com/mMxqN/556686-10151813762909756-1236734127-n.jpg
Dzięki za pomoc ;)
1 sierpnia 2013, 08:51 [cytuj]
Odpowiedź B. W każdym rzędzie musi być taka sama ilość kwiatków tej samej wielkości. w pierwszym od góry są po 2, w następnym po 1 więc w trzecim musi być po 3.
Odpowiedź B. W każdym rzędzie musi być taka sama ilość kwiatków tej samej wielkości. w pierwszym od góry są po 2, w następnym po 1 więc w trzecim musi być po 3. :D
1 sierpnia 2013, 08:55 [cytuj]
Sawik Twój problem polega na tym , ze ludzi traktujesz grupowo- dla Ciebie Biali mają takie cechy, a Czarni inne. Nie podajesz źródeł , wiec trudno odnieść się poważnie do jakiś pseudo badań. Twierdzisz , że to fakty, a to stereotypy. Spokojnie można zgromadzić grupę ludzi , w której najmądrzejszy będzie czarny, a najgłupszy zółty i o czym to świadczy, że jedna rasa ma przewagę nad drugą ? Przykro mi, ale to są właśnie poglądy rasistowskie.
Czy Polacy są coraz bardziej rasistami? Trudno powiedzieć, wiem że są. Wystarczy wybrać się an jakikolwiek mecz lub poczytać komentarze na forach (byle jaki artykuł odnośnie Żydów).
Co do tych Warszawiaków to Cię kompletnie nie rozumiem -,,nie czyni ich od razu Warszawiakami" wtf? Co za różnica czy jesteś z Warszawiakiem, Radomianinem czy pochodzisz z Bombaju. Ważne jakim jesteś człowiekiem i pochodzenie nie może mieć wpływu na ocenę twojej osoby. Nacjonalizm lokalny- ,,my prawdziwi Warszawiacy, nasze miasto" - to tylko pretekst do tłumaczenia swoich niepowodzeń jakimiś obcymi czynnikami.
Sawik Twój problem polega na tym , ze ludzi traktujesz grupowo- dla Ciebie Biali mają takie cechy, a Czarni inne. Nie podajesz źródeł , wiec trudno odnieść się poważnie do jakiś pseudo badań. Twierdzisz , że to fakty, a to stereotypy. Spokojnie można zgromadzić grupę ludzi , w której najmądrzejszy będzie czarny, a najgłupszy zółty i o czym to świadczy, że jedna rasa ma przewagę nad drugą ? Przykro mi, ale to są właśnie poglądy rasistowskie.
Czy Polacy są coraz bardziej rasistami? Trudno powiedzieć, wiem że są. Wystarczy wybrać się an jakikolwiek mecz lub poczytać komentarze na forach (byle jaki artykuł odnośnie Żydów).
Co do tych Warszawiaków to Cię kompletnie nie rozumiem -,,nie czyni ich od razu Warszawiakami" wtf? Co za różnica czy jesteś z Warszawiakiem, Radomianinem czy pochodzisz z Bombaju. Ważne jakim jesteś człowiekiem i pochodzenie nie może mieć wpływu na ocenę twojej osoby. Nacjonalizm lokalny- ,,my prawdziwi Warszawiacy, nasze miasto" - to tylko pretekst do tłumaczenia swoich niepowodzeń jakimiś obcymi czynnikami
1 sierpnia 2013, 12:27 [cytuj]
Ludzi powinno się dzielić na dwie kategorie : DOBRZY i ŹLI. Każde inne podziały są gówno warte i niepotrzebne.
Ludzi powinno się dzielić na dwie kategorie : DOBRZY i ŹLI. Każde inne podziały są gówno warte i niepotrzebne
1 sierpnia 2013, 13:13 [cytuj]
Dobro i zło to pojęcia względne. Nie da się podzielić wszystkich ludzi tak samo.
Dobro i zło to pojęcia względne. Nie da się podzielić wszystkich ludzi tak samo
1 sierpnia 2013, 13:19 [cytuj]
@Boyd
o tych wynikach co pisze Sawik to mówił Max Kolonko, a on miał wyniki z badan Amerykańskich szkół
jin_tae powiedział/a:
Ludzi powinno się dzielić na dwie kategorie : DOBRZY i ŹLI. Każde inne podziały są gówno warte i niepotrzebne
tylko zaraz bede wymyslać co jest wyznacznikiem i zaraz wyjdzie znonwu do wiary ze biblia koran i tak dalej, a ateiści ?
:brawo:
tylko zaraz bede wymyslać co jest wyznacznikiem i zaraz wyjdzie znonwu do wiary ze biblia koran i tak dalej, a ateiści ?:rotfl:
1 sierpnia 2013, 13:55 [cytuj]
Boyd powiedział/a:
Co do tych Warszawiaków to Cię kompletnie nie rozumiem -,,nie czyni ich od razu Warszawiakami" wtf? Co za różnica czy jesteś z Warszawiakiem, Radomianinem czy pochodzisz z Bombaju. Ważne jakim jesteś człowiekiem i pochodzenie nie może mieć wpływu na ocenę twojej osoby. Nacjonalizm lokalny- ,,my prawdziwi Warszawiacy, nasze miasto" - to tylko pretekst do tłumaczenia swoich niepowodzeń jakimiś obcymi czynnikami
Gdzie ja traktuję ludzi grupowo? Nic o żadnych cechach nie pisałem. Nie wmawiaj mi czegoś czego nie napisałem. Napisałem tylko o ich wynikach w szkołach.
Te badania dotyczyły wszystkich nacji, które chodzą do szkół w Stanach Zjednoczonych. Zostały tym badaniom podjęte MILIONY dzieci z każdej nacji. I fakty mówią jasno: najlepsze wyniki mają żółci, potem biali, potem długo, długo nic, następnie są czarni i latynosi. I to jest fakt czy Ci się to podoba czy nie. Tu nie mowa o grupie ludzi tylko o milionach, które żyją w Stanach Zjednoczonych gdzie występuje wielokulturowość.
To się nie są poglądy rasistowskie tylko badania, w których wszystkie te nacje brały udziały
http://www.youtube.com/watch?v=srzSvDY_XIs
Obejrzyj ten filmik. Próbuję Ci to wytłumaczyć, ale do tej twojej lewicowej głowy to nie dociera. Nie każdy ma takie same uwarunkowania i to jest genetyka. Mam rasizmem nazywać to, że na 100 metrów na Olimpiadzie nie biegnie żaden biały? Nie, bo mają lepsze uwarunkowania ku temu, tak samo jak inne nacje mają lepsze uwarunkowania intelektualne.
Byłem na wielu meczach, na których biegali po boisku czarnoskórzy gracze i w ich stosunku nie padały żadne obraźliwe słowa. Kiedy byłem kilkukrotnie na meczach Wisły to obraźliwe teksty padały tylko w stronę Patryka Małeckiego. Osobiście nigdy się z takim przejawem nie spotkałem, ktoś też tutaj już pisał, że jeździł na mecze i też się nie spotkał. Stereotypem jest właśnie to, że nie można czuć się bezpiecznym na stadionie i zawsze padają obraźliwe słowa, często rasistowskie. To jest właśnie stereotyp.
Ale ja nie wchodziłem na granicę tego jakim jest kto człowiek i nie podałem tekstu "nasze miasto". To, że mieszkasz tam od paru lat po prostu nie czyni Ciebie Warszawiakiem i tyle. Ja z Warszawy nie jestem kolego, ale mieszkając parę lat tam nie mógłbym się po prostu nazywać się Warszawiakiem.
Nazywanie "słoikowcem" robi komuś problem? Trzeba mieć dystans do siebie i śmiać się z tego.
Człowiek, który nie ma dystansu do siebie jest jak inwalida drugiej kategorii. Niestety Ty do wszystkiego podchodzisz poważnie i na każdym kroku widać, że czujesz się obrażony. Jak masz kompleksy to się z nimi sam uporać.
Gdzie ja traktuję ludzi grupowo? Nic o żadnych cechach nie pisałem. Nie wmawiaj mi czegoś czego nie napisałem. Napisałem tylko o ich wynikach w szkołach.
Te badania dotyczyły wszystkich nacji, które chodzą do szkół w Stanach Zjednoczonych. Zostały tym badaniom podjęte MILIONY dzieci z każdej nacji. I fakty mówią jasno: najlepsze wyniki mają żółci, potem biali, potem długo, długo nic, następnie są czarni i latynosi. I to jest fakt czy Ci się to podoba czy nie. Tu nie mowa o grupie ludzi tylko o milionach, które żyją w Stanach Zjednoczonych gdzie występuje wielokulturowość.
To się nie są poglądy rasistowskie tylko badania, w których wszystkie te nacje brały udziały :)
http://www.youtube.com/watch?v=srzSvDY_XIs
Obejrzyj ten filmik. Próbuję Ci to wytłumaczyć, ale do tej twojej lewicowej głowy to nie dociera. Nie każdy ma takie same uwarunkowania i to jest genetyka. Mam rasizmem nazywać to, że na 100 metrów na Olimpiadzie nie biegnie żaden biały? Nie, bo mają lepsze uwarunkowania ku temu, tak samo jak inne nacje mają lepsze uwarunkowania intelektualne.
Byłem na wielu meczach, na których biegali po boisku czarnoskórzy gracze i w ich stosunku nie padały żadne obraźliwe słowa. Kiedy byłem kilkukrotnie na meczach Wisły to obraźliwe teksty padały tylko w stronę Patryka Małeckiego. Osobiście nigdy się z takim przejawem nie spotkałem, ktoś też tutaj już pisał, że jeździł na mecze i też się nie spotkał. Stereotypem jest właśnie to, że nie można czuć się bezpiecznym na stadionie i zawsze padają obraźliwe słowa, często rasistowskie. To jest właśnie stereotyp.
Ale ja nie wchodziłem na granicę tego jakim jest kto człowiek i nie podałem tekstu "nasze miasto". To, że mieszkasz tam od paru lat po prostu nie czyni Ciebie Warszawiakiem i tyle. Ja z Warszawy nie jestem kolego, ale mieszkając parę lat tam nie mógłbym się po prostu nazywać się Warszawiakiem.
Nazywanie "słoikowcem" robi komuś problem? Trzeba mieć dystans do siebie i śmiać się z tego.
Człowiek, który nie ma dystansu do siebie jest jak inwalida drugiej kategorii. Niestety Ty do wszystkiego podchodzisz poważnie i na każdym kroku widać, że czujesz się obrażony. Jak masz kompleksy to się z nimi sam uporać
1 sierpnia 2013, 14:00 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Z tym się zgodzę, ale powtórzę jeszcze raz. Nie da się żyć w społeczeństwie, gdzie powstają państwa w państwie, bo to do niczego innego nie prowadzi. Wszyscy musimy przestrzegać tego samego prawa, integrować się z kulturą, pracować, bo inaczej zawsze kończy to się konfliktami.
Z tym się zgodzę, ale powtórzę jeszcze raz. Nie da się żyć w społeczeństwie, gdzie powstają państwa w państwie, bo to do niczego innego nie prowadzi. Wszyscy musimy przestrzegać tego samego prawa, integrować się z kulturą, pracować, bo inaczej zawsze kończy to się konfliktami
1 sierpnia 2013, 22:31 [cytuj]
To już jest chore:
Thiago Silva's new contract:
Year: €18,200,000
Month: €1,516,667
Week: €350,000
Day: €50,000
Hour: €2,083.33
Minute: €34.72
Second: €0.58
To już jest chore:
Thiago Silva's new contract:
Year: €18,200,000
Month: €1,516,667
Week: €350,000
Day: €50,000
Hour: €2,083.33
Minute: €34.72
Second: €0.58
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
1 sierpnia 2013, 22:53 [cytuj]
Ramzes powiedział/a:
Koran sroran
Za te słowa to by Cie te Araby za jaja powiesili
Za te słowa to by Cie te Araby za jaja powiesili :D
1 sierpnia 2013, 22:54 [cytuj]
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=484967178263571&set=a.332870396806584.77129.332258180201139&type=1&theater
Ciekawe porównanie

Zobaczcie na średnią strzałów Soldado i Defoe i porównajcie z liczbą goli
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=484967178263571&set=a.332870396806584.77129.332258180201139&type=1&theater
Ciekawe porównanie :mysli: Zobaczcie na średnią strzałów Soldado i Defoe i porównajcie z liczbą goli :)
1 sierpnia 2013, 22:57 [cytuj]
http://www.transfery.info/59524,oficjalnie-wokalista-one-direction-w-doncaster
http://www.transfery.info/59524,oficjalnie-wokalista-one-direction-w-doncaster
1 sierpnia 2013, 23:11 [cytuj]
Ale kolo ja nie mogę, nie szufladkuj mnie , bo trafiasz kulą w płot-nie mam lewicowych poglądów, tylko wolnościowe i uważam ludzi za równych niezależnie od koloru skóry. Ty chyba uważasz się za prawicowca, ale to nie oznacza, że masz prawo do dyskryminacji i kwalifikowanie ludzi po kolorze skóry.
Żadnych konkretnych źródeł nie dajesz tylko jakieś brednie kolesia, który ma parcie na szkło, żaden to autorytet (chyba, że za taki go uznajemy, bo był w USA, wow), więc nie ma się do czego odnosić.A w USA to nic dziwnego , ze w prywatnych szkołach dla białych mają inne nauczanie niż w publicznych dla biedoty, tak samo jest ze szpitalami itp, to nie kwestia koloru skóry tylko kasy.
Też byłem na kilku

meczach oczywiście w większości Spurs, ale także na Śląsku, Wiśle i tylko w Polsce słyszałem określenia ,, czarnuch", dość często -kto chodzi to wie.Zaklinanie rzeczywistości nic ci nie da.
No i tak rzeczywiście podchodzę do dyskryminacji i rasizmu poważnie, tobie tez to polecam. Nie każdy ma tyle ,,dystansu" , że łyka zniewagi, niektórzy mogą się obrazić , a inni dać w ryj lub cie pozwać. To tyle w temacie.
Ale kolo ja nie mogę, nie szufladkuj mnie , bo trafiasz kulą w płot-nie mam lewicowych poglądów, tylko wolnościowe i uważam ludzi za równych niezależnie od koloru skóry. Ty chyba uważasz się za prawicowca, ale to nie oznacza, że masz prawo do dyskryminacji i kwalifikowanie ludzi po kolorze skóry.
Żadnych konkretnych źródeł nie dajesz tylko jakieś brednie kolesia, który ma parcie na szkło, żaden to autorytet (chyba, że za taki go uznajemy, bo był w USA, wow), więc nie ma się do czego odnosić.A w USA to nic dziwnego , ze w prywatnych szkołach dla białych mają inne nauczanie niż w publicznych dla biedoty, tak samo jest ze szpitalami itp, to nie kwestia koloru skóry tylko kasy.
Też byłem na kilku:) meczach oczywiście w większości Spurs, ale także na Śląsku, Wiśle i tylko w Polsce słyszałem określenia ,, czarnuch", dość często -kto chodzi to wie.Zaklinanie rzeczywistości nic ci nie da.
No i tak rzeczywiście podchodzę do dyskryminacji i rasizmu poważnie, tobie tez to polecam. Nie każdy ma tyle ,,dystansu" , że łyka zniewagi, niektórzy mogą się obrazić , a inni dać w ryj lub cie pozwać. To tyle w temacie
1 sierpnia 2013, 23:17 [cytuj]
trzaska powiedział/a:
Czego się nie robi dla marketingu :glupek:
1 sierpnia 2013, 23:25 [cytuj]
Robert powiedział/a:
tylko zaraz bede wymyslać co jest wyznacznikiem i zaraz wyjdzie znonwu do wiary ze biblia koran i tak dalej, a ateiści ?

Dobry człowiek to ten co jest dobry a zły to ten co jest zły nie ze względu na wiarę tylko na czyny. W 21 wieku nie trudno ocenić jakie zachowania są dobre a jakie złe. Do tego nie jest potrzebna ani religia, ani 10 przykazań.
Dobry człowiek to ten co jest dobry a zły to ten co jest zły nie ze względu na wiarę tylko na czyny. W 21 wieku nie trudno ocenić jakie zachowania są dobre a jakie złe. Do tego nie jest potrzebna ani religia, ani 10 przykazań
1 sierpnia 2013, 23:37 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Dobry człowiek to ten co jest dobry a zły to ten co jest zły nie ze względu na wiarę tylko na czyny. W 21 wieku nie trudno ocenić jakie zachowania są dobre a jakie złe. Do tego nie jest potrzebna ani religia, ani 10 przykazań
Nie filozofuj tylko napraw stronę!!
Nie filozofuj tylko napraw stronę!!
ankieta
Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
5 oddanych głosów
archiwum ankiet
Użytkownicy online:
Gości online: 23
Zarejestrowanych użytkowników:
5256
Ostatnio zarejestrowany:
bartekbartek321