Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  221  222  223  224  225    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Koguty, newsy, wszystko
6 września 2013, 23:16 [cytuj]
ale bramkarz to bramkarz, może to jest rzadko spotykane i stąd ta cała bulwersacja ale przecież tylko jeden z przeciwników ma rękawice to co to za jakieś śmieszne zmiany

Ważne że Ibra dzisiaj asysta i Szwedzi wskakują na 2 miejsce w tabeli. A i kolejny hit, Sigurdsson bramke strzelił + asysta :krzyk: jednak!!!
ale bramkarz to bramkarz, może to jest rzadko spotykane i stąd ta cała bulwersacja ale przecież tylko jeden z przeciwników ma rękawice to co to za jakieś śmieszne zmiany Ważne że Ibra dzisiaj asysta i Szwedzi wskakują na 2 miejsce w tabeli. A i kolejny hit, Sigurdsson bramke strzelił + asysta :krzyk: jednak!!!
6 września 2013, 23:18 [cytuj]
Jest napisane, że na pozycji spalonej jest gość który jest w momencie podania bliżej bramki przeciwnika niż przedostatni zawodnik drużyny przeciwnej, a bramkarz to też zawodnik więc nie wiem o jakich zmianach piszesz
Jest napisane, że na pozycji spalonej jest gość który jest w momencie podania bliżej bramki przeciwnika niż przedostatni zawodnik drużyny przeciwnej, a bramkarz to też zawodnik więc nie wiem o jakich zmianach piszesz
6 września 2013, 23:20 [cytuj]
to może i tak, stąd te wkurwienie bo to rzadkie, ale karny? Karny był ewidentny i ta pizda boczna zobaczyła spalonego :wysmiewacz: kabaret ludzie, kabaret
to może i tak, stąd te wkurwienie bo to rzadkie, ale karny? Karny był ewidentny i ta pizda boczna zobaczyła spalonego :wysmiewacz: kabaret ludzie, kabaret
6 września 2013, 23:21 [cytuj]
Oglądałem tylko końcówkę więc wcześniejszych kontrowersji nie widziałem :)
Oglądałem tylko końcówkę więc wcześniejszych kontrowersji nie widziałem :)
6 września 2013, 23:23 [cytuj]
zobaczysz zapewne jutro na internecie, Lewandowski ładnie mięciutkim no look pass lobuje obrońców centralnie do Soboty który nadziewa się na kolano przeciwnika na RZEKOMYM SPALONYM. Litości
zobaczysz zapewne jutro na internecie, Lewandowski ładnie mięciutkim no look pass lobuje obrońców centralnie do Soboty który nadziewa się na kolano przeciwnika na RZEKOMYM SPALONYM. Litości
6 września 2013, 23:28 [cytuj]
W sumie... tak było
W sumie... tak było
6 września 2013, 23:29 [cytuj]
to jest przepis od dawna tylko mało kto o nim wie;d
to jest przepis od dawna tylko mało kto o nim wie;d
6 września 2013, 23:45 [cytuj]
szczerze to chętnie bym sobie poczytał co nie co na temat tych wydarzęn boiskowych i sposobu ich interpretacji. Pobawiłbym sie sobie w takiego pana Sławka z ligi +
szczerze to chętnie bym sobie poczytał co nie co na temat tych wydarzęn boiskowych i sposobu ich interpretacji. Pobawiłbym sie sobie w takiego pana Sławka z ligi +
6 września 2013, 23:54 [cytuj]
Za 20 zł można kupić przepisy gry w piłkę nożną. Znajomość, a interpretacja to dwie różne sprawy, ale pewne rzeczy można sobie rozjaśnić. To nie jest przepis, o którym mało kto wie, gdyż to ten sam przepis, który zna każdy. Po prostu często mówi się "wyraźny spalony, wyprzedził obrońców".

Artykuł 11 przepisów gry:

"Zawodnik jest na pozycji spalonej jeżeli:

- znajduje się bliżej linii bramkowej przeciwników niż zarówno piłka jak i przedostatni ZAWODNIK drużyny przeciwnej"

Reasumując:

W pierwszej sytuacji błędną decyzja sędziego liniowego, gdyż nie było spalonego przy podaniu do Soboty. Należało podyktować tam rzut karny i ukarać obrońcę żółtą kartką.

W drugiej sytuacji ostatni zawodnik drużyny przeciwnej stoi na linii bramkowej, a przedostatni parę metrów od niej. Mierzejewski pomiędzy nimi w momencie strzału, stąd po dojściu do piłki, tudzież wzięciu udziału w grze, jest na spalonym zgodnie z podanym przeze mnie wyżej zapisem.

Wiadomo, że przykre jest to, iż nie udało się wygrać tego meczu, stąd frustracja po takiej a nie innej decyzji. Jednak trzeba zachować obiektywizm jeśli chodzi o ostatnią sytuację. Gdyby Polacy strzelili 5 bramek ze spalonego i wygrali 5:0, to nikt by nie pisał o mafii czy złym sędziowaniu. Po prostu nie zwróciłoby się na to uwagi.
Za 20 zł można kupić przepisy gry w piłkę nożną. Znajomość, a interpretacja to dwie różne sprawy, ale pewne rzeczy można sobie rozjaśnić. To nie jest przepis, o którym mało kto wie, gdyż to ten sam przepis, który zna każdy. Po prostu często mówi się "wyraźny spalony, wyprzedził obrońców". Artykuł 11 przepisów gry: "Zawodnik jest na pozycji spalonej jeżeli: - znajduje się bliżej linii bramkowej przeciwników niż zarówno piłka jak i przedostatni ZAWODNIK drużyny przeciwnej" Reasumując: W pierwszej sytuacji błędną decyzja sędziego liniowego, gdyż nie było spalonego przy podaniu do Soboty. Należało podyktować tam rzut karny i ukarać obrońcę żółtą kartką. W drugiej sytuacji ostatni zawodnik drużyny przeciwnej stoi na linii bramkowej, a przedostatni parę metrów od niej. Mierzejewski pomiędzy nimi w momencie strzału, stąd po dojściu do piłki, tudzież wzięciu udziału w grze, jest na spalonym zgodnie z podanym przeze mnie wyżej zapisem. Wiadomo, że przykre jest to, iż nie udało się wygrać tego meczu, stąd frustracja po takiej a nie innej decyzji. Jednak trzeba zachować obiektywizm jeśli chodzi o ostatnią sytuację. Gdyby Polacy strzelili 5 bramek ze spalonego i wygrali 5:0, to nikt by nie pisał o mafii czy złym sędziowaniu. Po prostu nie zwróciłoby się na to uwagi
7 września 2013, 00:38 [cytuj]
Motorniczy powiedział/a:
ale też nie mam zamiaru czytać z przysłowiowym słownikiem :bezradny:

Przysłowia o słowniku nie znam, ale radę dać mogę taką, że to jest najskuteczniejszy sposób uczenia się słówek w obcym języku! Owszem, wkuwać listy słówek też trzeba, ale nie zdajesz sobie sprawy, jak dużo zostaje gdy robi się to dobrowolnie na czymś, co cię interesuję. Jak byłem młody, gry komputerowe na szczęście były dostępne tylko w oryginale - przygodówki w stylu Indiany Jonesa przechodziło się rozumiejąc piąte przez dziesiąte, ale coś tam w głowie zostawało. Ucząc się francuskiego kupowałem sobie miesięcznik piłkarski Onze i czytałem go - tak tak - ze słownikiem, potem dawałem radę z prostszą literaturą piękną (Albert Camus, Sartre czy wspaniały Ionesco). Wiadomo, to nie wystarczy, ale jako wsparcie systematycznej nauki języka daje dużo. No i inny mit - nie musisz płynnie mówić, żeby rozwijać znajomość bierną. Owszem, z reguły idzie to w parze, ale z drugiej strony do pewnego momentu prawie zawsze bierna znajomość przewyższa czynną. Dopiero na wysokim poziomie znajomości to się wyrównuje.

Dlatego zachęcam do obcowania z językiem kiedy i gdzie tylko się da.
Przysłowia o słowniku nie znam, ale radę dać mogę taką, że to jest najskuteczniejszy sposób uczenia się słówek w obcym języku! Owszem, wkuwać listy słówek też trzeba, ale nie zdajesz sobie sprawy, jak dużo zostaje gdy robi się to dobrowolnie na czymś, co cię interesuję. Jak byłem młody, gry komputerowe na szczęście były dostępne tylko w oryginale - przygodówki w stylu Indiany Jonesa przechodziło się rozumiejąc piąte przez dziesiąte, ale coś tam w głowie zostawało. Ucząc się francuskiego kupowałem sobie miesięcznik piłkarski Onze i czytałem go - tak tak - ze słownikiem, potem dawałem radę z prostszą literaturą piękną (Albert Camus, Sartre czy wspaniały Ionesco). Wiadomo, to nie wystarczy, ale jako wsparcie systematycznej nauki języka daje dużo. No i inny mit - nie musisz płynnie mówić, żeby rozwijać znajomość bierną. Owszem, z reguły idzie to w parze, ale z drugiej strony do pewnego momentu prawie zawsze bierna znajomość przewyższa czynną. Dopiero na wysokim poziomie znajomości to się wyrównuje. Dlatego zachęcam do obcowania z językiem kiedy i gdzie tylko się da
7 września 2013, 08:57 [cytuj]
W zasadzie to ja nie rozumiem fenomenu wystawiania Mierzejewskiego. Normalnie mam wrażenie że tylko ja widze że to nieudacznik jest :krzyk: jakoś nie przypominam sobie jego jakiejś dobrej akcji albo po prostu była z jakimś przeciwnikiem pokroju Estonii. No po prostu nie pojmuję jak można ta pizde wystawiać w reprezentacji jak z naszej I ligi lepiej grają od niego Marniak do potęgi :blee:

halabala powiedział/a:
Dlatego zachęcam do obcowania z językiem kiedy i gdzie tylko się da
spróbuję w przyszłości :ok:
spróbuję w przyszłości :ok:
7 września 2013, 11:38 [cytuj]
Sigurdsson - gol i 2 asysty :-)
Sigurdsson - gol i 2 asysty :-)
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
7 września 2013, 12:15 [cytuj]
Gylfi nie strzelił, tylko Kolbein Sigthorsson z Ajaxu :P
7 września 2013, 13:01 [cytuj]
Diegomir powiedział/a:
przecież strzelił w 56 minucie
przecież strzelił w 56 minucie
7 września 2013, 13:57 [cytuj]
kurde, wszędzie widzę, że to Kolbeinn strzelił w 56 min, nawet na stronie uefy
kurde, wszędzie widzę, że to Kolbeinn strzelił w 56 min, nawet na stronie uefy
7 września 2013, 14:01 [cytuj]
Nie strzelil. Strzelil Kolbeinn Sigthorsson
Nie strzelil. Strzelil Kolbeinn Sigthorsson
7 września 2013, 14:15 [cytuj]
Gylffi nie strzelił gola.
Miał asystę przy bramcę na 0:1 oraz 4:3
Grał 90 minut.

Poza nim grali:

Szkocja-Belgia 0:2
-Jan Verts- 90 minut
-Nacer Chadli- 90 minut
-Dembele - na ławce , wszedł w 87 minucie

Anglia-Mołdawia 4:0
-Kyle Walker- 90 minut
-Defoe- cały mecz na ławce

Malta-Dania 1:2
-Eriksen-90 minut

Rumunia-Węgry 3:0
-Chiriches-90 minut

Gruzja-Francja 0:0
-Hugo Lloris-90 minut

U21 Anglia- U21 Mołdawia 1:0
-Thomas Caroll-90minut
-Harry Kane- zaczął na ławce, wszedł w 85 minucie

Dziś zapewne zagra w meczu towarzyskim z Australią Paulinho
Gylffi nie strzelił gola. Miał asystę przy bramcę na 0:1 oraz 4:3 Grał 90 minut. Poza nim grali: Szkocja-Belgia 0:2 -Jan Verts- 90 minut -Nacer Chadli- 90 minut -Dembele - na ławce , wszedł w 87 minucie Anglia-Mołdawia 4:0 -Kyle Walker- 90 minut -Defoe- cały mecz na ławce Malta-Dania 1:2 -Eriksen-90 minut Rumunia-Węgry 3:0 -Chiriches-90 minut Gruzja-Francja 0:0 -Hugo Lloris-90 minut U21 Anglia- U21 Mołdawia 1:0 -Thomas Caroll-90minut -Harry Kane- zaczął na ławce, wszedł w 85 minucie Dziś zapewne zagra w meczu towarzyskim z Australią Paulinho
7 września 2013, 15:05 [cytuj]
racja, na livesporcie jest błąd ;) sry
racja, na livesporcie jest błąd ;) sry
7 września 2013, 16:15 [cytuj]
Denninstoun powiedział/a:
Gylffi nie strzelił gola.
Miał asystę przy bramcę na 0:1 oraz 4:3
Grał 90 minut.

Poza nim grali:

Szkocja-Belgia 0:2
-Jan Verts- 90 minut
-Nacer Chadli- 90 minut
-Dembele - na ławce , wszedł w 87 minucie

Anglia-Mołdawia 4:0
-Kyle Walker- 90 minut
-Defoe- cały mecz na ławce

Malta-Dania 1:2
-Eriksen-90 minut

Rumunia-Węgry 3:0
-Chiriches-90 minut

Gruzja-Francja 0:0
-Hugo Lloris-90 minut

U21 Anglia- U21 Mołdawia 1:0
-Thomas Caroll-90minut
-Harry Kane- zaczął na ławce, wszedł w 85 minucie

Dziś zapewne zagra w meczu towarzyskim z Australią Paulinho

Dodajmy, że Townsend cały mecz na ławce w meczu Anglia-Mołdawia :)
Dodajmy, że Townsend cały mecz na ławce w meczu Anglia-Mołdawia :)
7 września 2013, 16:37 [cytuj]
No tak. Jeszcze Soldado 90 minut na ławce.
Chyba już nikogo nie brakuje.
No tak. Jeszcze Soldado 90 minut na ławce. Chyba już nikogo nie brakuje
|<  <<  <  221  222  223  224  225    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 20%
2-3 0%
4-6 20%
7-10 20%
11-20 40%
5 oddanych głosów
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 23 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się