Forum dyskusyjne
23 września 2013, 12:39 [cytuj]
jak kupuje sie 14 zawodników i wypożycza sie ludzi za 20 banie
http://www.transfermarkt.co.uk/pl/sunderland-afc/transfers/verein_289.html a tu ich skład:
http://www.transfermarkt.co.uk/pl/sunderland-afc/kader/verein_289.html
masa obrońców, defensywnych pomocników, masa napastników
kadra 27 osób, jak dla mnie bezsens
Ciekawe jak nowy menedżer to ogarnie
jak kupuje sie 14 zawodników i wypożycza sie ludzi za 20 baniek http://www.transfermarkt.co.uk/pl/sunderland-afc/transfers/verein_289.html
a tu ich skład:
http://www.transfermarkt.co.uk/pl/sunderland-afc/kader/verein_289.html
masa obrońców, defensywnych pomocników, masa napastników
kadra 27 osób, jak dla mnie bezsens
Ciekawe jak nowy menedżer to ogarnie:mysli:
23 września 2013, 13:14 [cytuj]
Sunderland to ogólnie dla mnie jedna wielka zagadka. Cały czas się zastanawiam jak oni nie spadli w poprzednim sezonie. Zbiorowisko zwane drużyną ani zgrania, ani pomysłu na gre ani jakości. To cud że się utrzymali. Nie lubię oglądać tej drużyny taka, hmmm... bezpłciowa(?) Di Canio drugi Pardew? Naściągał nie wiadomo kogo a teraz jak w budownictwie, jeden partacz narobi nie wiadomo czego a drugi "fachowiec" będzie poprawiał
Sunderland to ogólnie dla mnie jedna wielka zagadka. Cały czas się zastanawiam jak oni nie spadli w poprzednim sezonie. Zbiorowisko zwane drużyną ani zgrania, ani pomysłu na gre ani jakości. To cud że się utrzymali. Nie lubię oglądać tej drużyny taka, hmmm... bezpłciowa(?) Di Canio drugi Pardew? Naściągał nie wiadomo kogo a teraz jak w budownictwie, jeden partacz narobi nie wiadomo czego a drugi "fachowiec" będzie poprawiał
23 września 2013, 16:58 [cytuj]
Dla mnie Sunderland był pierwszym zespołem do spadku (poza beniaminkami) jeszcze przed rozpoczęciem sezonu i widzę, że rozgrywki dobrze to zweryfikowały. Zgadzam się z Wami, zrobili sobie rewolucję kadrową, naściągali pełno jakichś niewiadomych ze wszystkich stron świata i wyszło jak wyszło. Mnie się wydaje, że oni ze strefy spadkowej już się nie dźwigną... Chyba, że będą mieć ogarnięte zimowe okienko transferowe i do tego czasu nie stracą kontaktu z resztą stawki.
Dla mnie Sunderland był pierwszym zespołem do spadku (poza beniaminkami) jeszcze przed rozpoczęciem sezonu i widzę, że rozgrywki dobrze to zweryfikowały. Zgadzam się z Wami, zrobili sobie rewolucję kadrową, naściągali pełno jakichś niewiadomych ze wszystkich stron świata i wyszło jak wyszło. Mnie się wydaje, że oni ze strefy spadkowej już się nie dźwigną... Chyba, że będą mieć ogarnięte zimowe okienko transferowe i do tego czasu nie stracą kontaktu z resztą stawki
23 września 2013, 19:24 [cytuj]
zimowe okienko to może być dla nich za późno, zobacz sobie terminarz z kim oni przegrywali. Jak dla mnie w 10 kolejkach mogą uzbierać max 7 pkt, ale coś mi sie wydaje ze zostanie jeden;p
zimowe okienko to może być dla nich za późno, zobacz sobie terminarz z kim oni przegrywali. Jak dla mnie w 10 kolejkach mogą uzbierać max 7 pkt, ale coś mi sie wydaje ze zostanie jeden;p
23 września 2013, 21:59 [cytuj]
Jak z nas ograli w pre-sezonie to wszyscy myśleli że to solidna drużyna PL

Spokojnie do końca jeszcze bardzo dużo czasu. Mają do bezpiecznego miejsca 3 punkty...
Transfery faktycznie dziwne zrobili. Przedewszystkim sprzedali Sessègnona który od lat ciągnął grę zespołu.
Jednak może się okazać że zaraz przyjdzie nowy trener, poukłada tych wszystkich nowych i zaczną ich się bać wszyscy jak wtedy gdy drużynę objął O'Neil
Przyznam że nie widziałem ich gry ale piłkarzy z potencjałem napewno mają. Szczególnie z przodu.
Faworytem do zostania trenerem jest Di Mateo.
Wcale nie mówię że za kilka miesięcy Sunderland będzie w 10. Jednak dużo się jeszcze może zmienić.
Widziałem za to 3 mecze CP. (Którzy jedyne punkty zdobyli z Sunderlandem) To jest dla mnie numer jeden do spadku. Nie grają jakoś źle ale na tle Swansea czy Tottenhamu to jest różnica klas nie do przeskoczenia.
Jak z nas ograli w pre-sezonie to wszyscy myśleli że to solidna drużyna PL:P:P
Spokojnie do końca jeszcze bardzo dużo czasu. Mają do bezpiecznego miejsca 3 punkty...
Transfery faktycznie dziwne zrobili. Przedewszystkim sprzedali Sessègnona który od lat ciągnął grę zespołu.
Jednak może się okazać że zaraz przyjdzie nowy trener, poukłada tych wszystkich nowych i zaczną ich się bać wszyscy jak wtedy gdy drużynę objął O'Neil
Przyznam że nie widziałem ich gry ale piłkarzy z potencjałem napewno mają. Szczególnie z przodu.
Faworytem do zostania trenerem jest Di Mateo.
Wcale nie mówię że za kilka miesięcy Sunderland będzie w 10. Jednak dużo się jeszcze może zmienić.
Widziałem za to 3 mecze CP. (Którzy jedyne punkty zdobyli z Sunderlandem) To jest dla mnie numer jeden do spadku. Nie grają jakoś źle ale na tle Swansea czy Tottenhamu to jest różnica klas nie do przeskoczenia
24 września 2013, 19:00 [cytuj]
Mam pytanie do kibiców zakreconych na punkcie statystyk i liczb. Byłby ktoś w stanie wymienić wszystkie kolejne rekordy transferowe Tottenhamu w XXI wieku. Wiem, że przed tym okienkiem rekord należał do Modrica 16,5 (właśnie tylko euro czy funtów). Także jak ktoś mógłby wymienić nazwiska z cenami zaplaconymi, byłbym mega wdzięczny.
Mam pytanie do kibiców zakreconych na punkcie statystyk i liczb. Byłby ktoś w stanie wymienić wszystkie kolejne rekordy transferowe Tottenhamu w XXI wieku. Wiem, że przed tym okienkiem rekord należał do Modrica 16,5 (właśnie tylko euro czy funtów). Także jak ktoś mógłby wymienić nazwiska z cenami zaplaconymi, byłbym mega wdzięczny
24 września 2013, 20:35 [cytuj]
mysle ze najszybciej było by przejrzeć
http://www.transfermarkt.pl/pl/tottenham-hotspur/transfers/verein_148.html
później sam sprawdze bo jestem ciekawy
mysle ze najszybciej było by przejrzeć
http://www.transfermarkt.pl/pl/tottenham-hotspur/transfers/verein_148.html
później sam sprawdze bo jestem ciekawy:P
25 września 2013, 12:51 [cytuj]
zajebiste !!!
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wqoJ4LzK-PE
zajebiste !!! :D
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wqoJ4LzK-PE
25 września 2013, 13:26 [cytuj]
Michał - w tym artykule masz wszystkie rekordy transferowe Spurs od powstania Premier League, czyli od 1992 roku:
http://www.topspurs.com/thfccol-rbs.htm
Michał - w tym artykule masz wszystkie rekordy transferowe Spurs od powstania Premier League, czyli od 1992 roku:
http://www.topspurs.com/thfccol-rbs.htm
25 września 2013, 13:58 [cytuj]
halabala - dziękuję bardzo
Robert - patrzyłem już wcześniej transfermarkt, ale dopatrzyłem się kilku niezgodności (np. taki Bentley był podobno droższy od Modrica według tego portalu) i wolałem jakieś bardziej pewne źródło. Ale dzięki mimo wszystko.
halabala - dziękuję bardzo ;)
Robert - patrzyłem już wcześniej transfermarkt, ale dopatrzyłem się kilku niezgodności (np. taki Bentley był podobno droższy od Modrica według tego portalu) i wolałem jakieś bardziej pewne źródło. Ale dzięki mimo wszystko. :)
25 września 2013, 14:52 [cytuj]
AVB powiedział, że Rose będzie gotowy na Chelsea - oby bo z Naughtonem może być słabo.
AVB powiedział, że Rose będzie gotowy na Chelsea - oby bo z Naughtonem może być słabo
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
25 września 2013, 15:00 [cytuj]
Poniżej filmik z sytuacjami Vlada w debiucie:
http://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=rtYI-fEJpqE&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DrtYI-fEJpqE%26feature%3Dyoutu.be&app=desktop
Poniżej filmik z sytuacjami Vlada w debiucie:
http://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=rtYI-fEJpqE&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DrtYI-fEJpqE%26feature%3Dyoutu.be&app=desktop
25 września 2013, 23:43 [cytuj]
HULL CITY AT WHL NEXT IN THE CAPITAL ONE CUP
We have been drawn at home to Hull City in the fourth round of the Capital One Cup.
A date has yet to be confirmed for the match but fourth round ties are played the week commencing October 28.
Ciekawe czy Tom i Jake zagrają? Jake pewnie może w COCup przeciwko nam zagrać.
HULL CITY AT WHL NEXT IN THE CAPITAL ONE CUP
We have been drawn at home to Hull City in the fourth round of the Capital One Cup.
A date has yet to be confirmed for the match but fourth round ties are played the week commencing October 28.
Ciekawe czy Tom i Jake zagrają? Jake pewnie może w COCup przeciwko nam zagrać
25 września 2013, 23:57 [cytuj]
arsenal się męczył w dogrywce i trafia na chelsea
chociaż grali mocno rezerwowym składem
arsenal się męczył w dogrywce i trafia na chelsea :rotfl:
chociaż grali mocno rezerwowym składem
26 września 2013, 00:17 [cytuj]
Znów te cipy z realu niesłusznie wygrały. Perez to taki SAF w ESP.
Znów te cipy z realu niesłusznie wygrały. Perez to taki SAF w ESP
26 września 2013, 01:38 [cytuj]
trzaskal
żeby trzymać poziom forum i nie wprowadzać głupich sporów. Twoje słowo "cipy" jest nie na miejscu. Zaraz ktoś tu napisze "Barca to większe cipy"
Jednak zgadzam się z Tobą. Real grał dno totalne.
Ten karny to żenada której chyba nigdy nie widziałem. W PL są wymuszenia a tutaj Pepe łapie obrońce za rękę odwraca się plecami do sędziego i kładzie się na ziemi ciągnąc jego rękę za sobą. To jest już na maksa bezczelne. Ja bym takiemu piłkarzowi ręki przed meczem nie podał
Real wyglądał tragicznie.
W dodatku uważam że mają bardzo wąską kadrę. Gdy wypada ktoś z 5 Bale CR Isco DiMaria i Benzema okazuje się że na ławce nie ma już nikogo kto może dodać coś ekstra.
Taki Benzema gra bardzo słabo. Jednak w następnym meczu znowu zacznie bo nie ma nikogo innego.
Ancelotti gdy wygrywa 1-0 z ostatnią drużyną ligi i zmienia ustawienie z 4-2-3-1 na 5-3-2-1. Przecież ten koleś ma coś nie tak z głową
trzaskal
żeby trzymać poziom forum i nie wprowadzać głupich sporów. Twoje słowo "cipy" jest nie na miejscu. Zaraz ktoś tu napisze "Barca to większe cipy"
Jednak zgadzam się z Tobą. Real grał dno totalne.
Ten karny to żenada której chyba nigdy nie widziałem. W PL są wymuszenia a tutaj Pepe łapie obrońce za rękę odwraca się plecami do sędziego i kładzie się na ziemi ciągnąc jego rękę za sobą. To jest już na maksa bezczelne. Ja bym takiemu piłkarzowi ręki przed meczem nie podał
Real wyglądał tragicznie.
W dodatku uważam że mają bardzo wąską kadrę. Gdy wypada ktoś z 5 Bale CR Isco DiMaria i Benzema okazuje się że na ławce nie ma już nikogo kto może dodać coś ekstra.
Taki Benzema gra bardzo słabo. Jednak w następnym meczu znowu zacznie bo nie ma nikogo innego.
Ancelotti gdy wygrywa 1-0 z ostatnią drużyną ligi i zmienia ustawienie z 4-2-3-1 na 5-3-2-1. Przecież ten koleś ma coś nie tak z głową
26 września 2013, 01:43 [cytuj]
5-3-2-1
a co on bramkarza ściągnął i ustawił na obronie?
A co do Benzemy podobno mieli wprowadzać Morate, a wychodzi na tyle ze Morata i Jese prawie nie grają;d
Pepe jest niereformowalny
Grał Bale i Modrić?
5-3-2-1
a co on bramkarza ściągnął i ustawił na obronie?:D
A co do Benzemy podobno mieli wprowadzać Morate, a wychodzi na tyle ze Morata i Jese prawie nie grają;d
Pepe jest niereformowalny :luzik:
Grał Bale i Modrić?
26 września 2013, 15:27 [cytuj]
Robert powiedział/a:
5-3-2-1
a co on bramkarza ściągnął i ustawił na obronie?
Pepe jest niereformowalny
Grał Bale i Modrić?
Modric grał, Bale kontuzja
Modric grał, Bale kontuzja ;)
Offence win games, defence wins titles
26 września 2013, 15:50 [cytuj]
Denninstoun powiedział/a:
trzaskal
Tak na przyszłość. Jeżeli kogoś upominasz, to w kolejnym zdaniu nie używaj sugestii "zaraz ktoś tu napisze...", bo ona również nie była na miejscu i poza obrazą nic konkretnego nie wniosła. Chciałeś go upomnieć, ale zrobiłeś to w niewłaściwy sposób.
Osobiście rozumiem trzaskala, bo ten klub po transferze Modricia i Bale'a nie należy do grona najbardziej lubianych tutaj, oczywiście nie biorę pod uwagę tych osób, które właśnie z powodu tych graczy poczuły chemię do Kogutów i tutaj się niedawno zarejestrowały.
Tak na przyszłość. Jeżeli kogoś upominasz, to w kolejnym zdaniu nie używaj sugestii "zaraz ktoś tu napisze...", bo ona również nie była na miejscu i poza obrazą nic konkretnego nie wniosła. Chciałeś go upomnieć, ale zrobiłeś to w niewłaściwy sposób.
Osobiście rozumiem trzaskala, bo ten klub po transferze Modricia i Bale'a nie należy do grona najbardziej lubianych tutaj, oczywiście nie biorę pod uwagę tych osób, które właśnie z powodu tych graczy poczuły chemię do Kogutów i tutaj się niedawno zarejestrowały
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
26 września 2013, 21:25 [cytuj]
[quote=Denninstoun]
trzaskal
Nie wprowadzam tutaj żadnych sporów. To nie jest forum Gran Derby i gówno mnie interesuje kto kogo lubi. Dla mnie liczy się tylko Tottenham lecz kiedy Real zaczyna mnie swoimi zagrywkami po raz KOLEJNY wqrwiać to mam prawo nazwać ich w ten sposób na "tym" forum. Kocham piłkę i oglądam rózne mecze. Akurat zdarzyło się, że włączyłem mecz z Elche w 85 min bo widziałem wynik i szlag mnie trafił jak widziałem tego KAPELUSZA. Wiecie, że sympatykiem RM nie jestem ale za takiego karnego to bym każdego piłkarza SPURS zbeształ z gnojem. A, że nadażył się RM to tym bardziej poszło mi gładko. Są CIPAMI i tyle. Real, Barca, Chelsea i wiele innych rozkapryszonych gwiazd w przeszacowanych firmach typu Lehman Brothers to CIPY, które niszczą futbol jaki ja jeszcze znam. Za parę lat nic z tych wartości nie zostanie. Będzie wygrywać 8-10 najbogatszych koncernów i tyle.
Poza tym nie palę od miesiąca
[quote=Denninstoun]
trzaskal
Nie wprowadzam tutaj żadnych sporów. To nie jest forum Gran Derby i gówno mnie interesuje kto kogo lubi. Dla mnie liczy się tylko Tottenham lecz kiedy Real zaczyna mnie swoimi zagrywkami po raz KOLEJNY wqrwiać to mam prawo nazwać ich w ten sposób na "tym" forum. Kocham piłkę i oglądam rózne mecze. Akurat zdarzyło się, że włączyłem mecz z Elche w 85 min bo widziałem wynik i szlag mnie trafił jak widziałem tego KAPELUSZA. Wiecie, że sympatykiem RM nie jestem ale za takiego karnego to bym każdego piłkarza SPURS zbeształ z gnojem. A, że nadażył się RM to tym bardziej poszło mi gładko. Są CIPAMI i tyle. Real, Barca, Chelsea i wiele innych rozkapryszonych gwiazd w przeszacowanych firmach typu Lehman Brothers to CIPY, które niszczą futbol jaki ja jeszcze znam. Za parę lat nic z tych wartości nie zostanie. Będzie wygrywać 8-10 najbogatszych koncernów i tyle.
Poza tym nie palę od miesiąca :D