Forum dyskusyjne
20 lutego 2013, 23:12 [cytuj]
Zabawny jesteś
Zabawny jesteś :)
20 lutego 2013, 23:28 [cytuj]
Sawik to już nie pamiętasz tych 2 karnych z dupy w rewanżu w zeszłym sezonie? Króciuteńką macie pamięć tam w tej Hiszpanii. I propo tej ręki to widziałeś z jaką siłą ta piłka leciała po strzale montolivo? Całkiem umyślnie zrobił to Zapata co nie? toż to cały misterny plan wymyślony ćwiczony na treningu od roku jak wykonać rzut wolny przeciw FCB?
Sawik to już nie pamiętasz tych 2 karnych z dupy w rewanżu w zeszłym sezonie? Króciuteńką macie pamięć tam w tej Hiszpanii. I propo tej ręki to widziałeś z jaką siłą ta piłka leciała po strzale montolivo? Całkiem umyślnie zrobił to Zapata co nie? toż to cały misterny plan wymyślony ćwiczony na treningu od roku jak wykonać rzut wolny przeciw FCB?
Offence win games, defence wins titles
20 lutego 2013, 23:38 [cytuj]
PatricziwwersjiBeta powiedział/a:
Z tego co pamiętam to tak do końca z dupy nie były, bo kontakt z zawodnikami FC Barcelony był, a jeżeli jest kontakt to wtedy sędzia ma prawo podyktować rzut karny. Inaczej wyglądałoby jakby nie było. To jest Liga Mistrzów, a nie liga angielska.
http://www.dailymotion.com/video/xpy9xl_fc-barcelona-ac-milan-3-1-3-04-2012-liga-mistrzow-ywieryfinay-rewany_sport?search_algo=2#.USVRLB2Ewfs
Pierwsza sytuacja to ewidentny rzut karny, bo zahaczył uciekającego mu Messiego. 1:45 - idealnie widać jak Antonini zahacza Messiego. Więc część twojej tezy już obaliłem. Dokładnie całą sytuację będziesz widział jak obejrzysz
Drugi rzut karny. 4:04 - możesz sobie na spokojnie obejrzeć jak Nesta ciągnął za koszulkę Busquetsa, zanim został jeszcze wykonany rzut rożny, więc sędzia miał prawo podyktować jedenastkę.
Bez żadnych problemów obaliłem twoją całą tezę
Ręka to ręka i nie ma znaczenia czy umyślna.
Zacytuje Ci komentarz jednego z fanów Realu Madryt:
2013.02.20, godz. 23:09, Zizu666
gol uznany niesłusznie

- chodzi o to, a robiłem kurs sędziowski, że ręka - należy do interpretacji arbitra, a jeżeli np. ręka pomogła w zdobyciu bramki, czy przy podaniu itp... to należy gwizdać tyle... nie ma znaczeniu ruch ręki bo tego w przepisach nie ma.
Ręka to ręka i takie rzeczy się gwiżdże. Jeżeli tego nie wiesz to znaczy, że nie znasz się na piłce nożnej,a jak nie znasz się na piłce nożnej, to znaczy, że ta dyskusja nie ma sensu, bo mielibyśmy rozmawiać na temat piłki nożnej, na której Ty się nie znasz.
Z tego co pamiętam to tak do końca z dupy nie były, bo kontakt z zawodnikami FC Barcelony był, a jeżeli jest kontakt to wtedy sędzia ma prawo podyktować rzut karny. Inaczej wyglądałoby jakby nie było. To jest Liga Mistrzów, a nie liga angielska.
http://www.dailymotion.com/video/xpy9xl_fc-barcelona-ac-milan-3-1-3-04-2012-liga-mistrzow-ywieryfinay-rewany_sport?search_algo=2#.USVRLB2Ewfs
Pierwsza sytuacja to ewidentny rzut karny, bo zahaczył uciekającego mu Messiego. 1:45 - idealnie widać jak Antonini zahacza Messiego. Więc część twojej tezy już obaliłem. Dokładnie całą sytuację będziesz widział jak obejrzysz
Drugi rzut karny. 4:04 - możesz sobie na spokojnie obejrzeć jak Nesta ciągnął za koszulkę Busquetsa, zanim został jeszcze wykonany rzut rożny, więc sędzia miał prawo podyktować jedenastkę.
Bez żadnych problemów obaliłem twoją całą tezę :)
Ręka to ręka i nie ma znaczenia czy umyślna.
Zacytuje Ci komentarz jednego z fanów Realu Madryt:
2013.02.20, godz. 23:09, Zizu666
gol uznany niesłusznie :) - chodzi o to, a robiłem kurs sędziowski, że ręka - należy do interpretacji arbitra, a jeżeli np. ręka pomogła w zdobyciu bramki, czy przy podaniu itp... to należy gwizdać tyle... nie ma znaczeniu ruch ręki bo tego w przepisach nie ma.
Ręka to ręka i takie rzeczy się gwiżdże. Jeżeli tego nie wiesz to znaczy, że nie znasz się na piłce nożnej,a jak nie znasz się na piłce nożnej, to znaczy, że ta dyskusja nie ma sensu, bo mielibyśmy rozmawiać na temat piłki nożnej, na której Ty się nie znasz
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
20 lutego 2013, 23:57 [cytuj]
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/563117_10151352191473505_2036087101_n.jpg
"It's good of AVB to have found a job for Mr Bean! COYS!"
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/563117_10151352191473505_2036087101_n.jpg
"It's good of AVB to have found a job for Mr Bean! COYS!" :rotfl:
White Hart Lane was always a place where I felt I belonged
20 lutego 2013, 23:59 [cytuj]
I przypominam wszystkim, że ja nie chwalę FC Barcelony za to spotkanie, bo na zwycięstwo na pewno nie zasłużyła. Jedyne czego jest mi żal to, że sędzia wypaczył wynik spotkania. Dlatego już od meczu meczu eliminacyjnego między Irlandią, a Francją jestem za wprowadzeniem technologii do futbolu, a wpadka arbitrów na MŚ 2010, kiedy to Niemcy dzięki niej pokonali Anglików w pełni mnie w tym utwierdziła.. Ktoś może mówić, że Niemcy wygrali 4:1, ale to nie ma znaczenia, ponieważ:
Lampard strzeliłby bramkę na 2:2.
A kolejna kwestia to zawodnicy po czymś takim tracą na moralach.
I przypominam wszystkim, że ja nie chwalę FC Barcelony za to spotkanie, bo na zwycięstwo na pewno nie zasłużyła. Jedyne czego jest mi żal to, że sędzia wypaczył wynik spotkania. Dlatego już od meczu meczu eliminacyjnego między Irlandią, a Francją jestem za wprowadzeniem technologii do futbolu, a wpadka arbitrów na MŚ 2010, kiedy to Niemcy dzięki niej pokonali Anglików w pełni mnie w tym utwierdziła.. Ktoś może mówić, że Niemcy wygrali 4:1, ale to nie ma znaczenia, ponieważ:
Lampard strzeliłby bramkę na 2:2.
A kolejna kwestia to zawodnicy po czymś takim tracą na moralach
21 lutego 2013, 02:16 [cytuj]
Oo. Nawet ja się jebłem z tą 'niby' ręką. Zagranie wydaeje się czyste:
http://www.youtube.com/watch?v=2k3wfgh7I4I
Żadnej ręki nie było, piłeczka uderzyła jego głowę. Może potem uderzyła w rękę. Ale chuj. Ja potrzebuję do określenia tego zbliżonej powtórki telewizyjnej, którą obejrzałem 10 razy i dalej nie jestem na 100% pewny, a ty tego oczekujesz od sędziego?
Dla mnie to w ogóle nie jest wypaczony wynik spotkania.
BTW Nasi młodzi awansowali do ćwierćfinału NextGena. Wygrali z PSG po karnych 4-3. W regulaminowym czasie gry było 1-1.
Żadnej ręki nie było, piłeczka uderzyła jego głowę. Może potem uderzyła w rękę. Ale chuj. Ja potrzebuję do określenia tego zbliżonej powtórki telewizyjnej, którą obejrzałem 10 razy i dalej nie jestem na 100% pewny, a ty tego oczekujesz od sędziego?
BTW Nasi młodzi awansowali do ćwierćfinału NextGena. Wygrali z PSG po karnych 4-3. W regulaminowym czasie gry było 1-1
LMAO
21 lutego 2013, 04:33 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Z tej perspektywy co podałeś to widać, że piłka uderzyła w rękę albo w twarz.
Ale już na tym zdjęciu widać, że piłka uderzyła w prawą rękę Zapaty, więc jak nie masz sprawdzonych źródeł, to nie podawaj.
http://oi46.tinypic.com/u57pu.jpg
A tutaj masz jeszcze filmik i obejrzyj sobie od 0:45
http://www.youtube.com/watch?v=JzHLPHdSFQc
Jakby dostał tak mocną piłką w twarz to by mu przynajmniej głowę do tyłu odrzuciło. Nie raz grałem w piłkę i jak dostawałem takie mocne uderzenie z "zaskoczenia" to zdarzało mi się nawet upadać na ziemię.
Zanim się uwierzy w tytuł filmiku to trzeba go dobrze obejrzeć i przeanalizować, zanim zacznie się nad nim spuszczać
No ale czemu mnie nie dziwi to, że tego nie zrobiłeś
A jeżeli mamy przejść do tego czy sędzia powinien podyktować przewinienie to proszę bardzo:
Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with the ball with his hand or arm. The referee must take the following into consideration:
- The movement of the hand towards the ball (not the ball towards the hand)
- The distance between the opponent and the ball (unexpected ball)
- The position of the hand does not necessarily mean that there is an infringement”
W wolnym tłumaczeniu:
W określeniu sytuacji świadomego dotknięcia piłki przez gracza ręką lub ramieniem, sędzia musi wziąć pod uwagę następujące informacje:
- Ruch ręki w stronę piłki (nie piłka w kierunku ręki)
- Odległość między przeciwnikiem, a piłką (nieoczekiwana piłka)
- Ułożenie ręki, nie musi oznaczać, że nastąpiło przewinienie
Zacznijmy od początku.
1. Na powtórce idealnie widać, że w momencie, kiedy piłka zmierza w kierunku Zapaty, ten mając wcześniej opuszczone ręce podnosi je ku górze. Tak więc wykonuje ruch rękoma w kierunku piłki.
2. W momencie, kiedy piłka leci w stronę Zapaty, odbija się po rykoszecie od Alby. Tylko pytanie brzmi czy piłka zmierzająca w kierunku Zapaty nagle zmieniła tor lotu, odbijając się od Alby, aby stała się nieoczekiwaną? Co prawda, odległość między Albą, a Zapatą była mała, ale jest także dopisek w nawiasie, mówiący o nieoczekiwanej piłce. Kolumbijski zawodnik stał na linii strzału Montolivo, co można łatwo zauważyć oglądając powtórkę, więc nie ma można mówić o nieoczekiwanej piłce, a podniósł dodatkowo ręce ku górze.
3. Zawodnik miał wyciągnięte ręce ku górze, co dobrze widać na powtórkach. Tak więc nie można mówić w tym wypadku o piłce przy ciele.
Z tego jasno wynika, że sędzia powinien odgwizdać przewinienie.
Nawet jeśli przyjęlibyśmy, że piłka była nieoczekiwana, to pozostałe dwa czynniki świadczą o tym, że zagranie było świadome.
Czyli w najgorszym wypadku jest 2:1 na to, aby sędzia odgwizdał przewinienie.
Tak więc sędzia zaliczył wpadkę.
Z tej perspektywy co podałeś to widać, że piłka uderzyła w rękę albo w twarz.
Ale już na tym zdjęciu widać, że piłka uderzyła w prawą rękę Zapaty, więc jak nie masz sprawdzonych źródeł, to nie podawaj.
http://oi46.tinypic.com/u57pu.jpg
A tutaj masz jeszcze filmik i obejrzyj sobie od 0:45 :)
http://www.youtube.com/watch?v=JzHLPHdSFQc
Jakby dostał tak mocną piłką w twarz to by mu przynajmniej głowę do tyłu odrzuciło. Nie raz grałem w piłkę i jak dostawałem takie mocne uderzenie z "zaskoczenia" to zdarzało mi się nawet upadać na ziemię.
Zanim się uwierzy w tytuł filmiku to trzeba go dobrze obejrzeć i przeanalizować, zanim zacznie się nad nim spuszczać :)
No ale czemu mnie nie dziwi to, że tego nie zrobiłeś :)
A jeżeli mamy przejść do tego czy sędzia powinien podyktować przewinienie to proszę bardzo:
Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with the ball with his hand or arm. The referee must take the following into consideration:
- The movement of the hand towards the ball (not the ball towards the hand)
- The distance between the opponent and the ball (unexpected ball)
- The position of the hand does not necessarily mean that there is an infringement”
W wolnym tłumaczeniu:
W określeniu sytuacji świadomego dotknięcia piłki przez gracza ręką lub ramieniem, sędzia musi wziąć pod uwagę następujące informacje:
- Ruch ręki w stronę piłki (nie piłka w kierunku ręki)
- Odległość między przeciwnikiem, a piłką (nieoczekiwana piłka)
- Ułożenie ręki, nie musi oznaczać, że nastąpiło przewinienie
Zacznijmy od początku.
1. Na powtórce idealnie widać, że w momencie, kiedy piłka zmierza w kierunku Zapaty, ten mając wcześniej opuszczone ręce podnosi je ku górze. Tak więc wykonuje ruch rękoma w kierunku piłki.
2. W momencie, kiedy piłka leci w stronę Zapaty, odbija się po rykoszecie od Alby. Tylko pytanie brzmi czy piłka zmierzająca w kierunku Zapaty nagle zmieniła tor lotu, odbijając się od Alby, aby stała się nieoczekiwaną? Co prawda, odległość między Albą, a Zapatą była mała, ale jest także dopisek w nawiasie, mówiący o nieoczekiwanej piłce. Kolumbijski zawodnik stał na linii strzału Montolivo, co można łatwo zauważyć oglądając powtórkę, więc nie ma można mówić o nieoczekiwanej piłce, a podniósł dodatkowo ręce ku górze.
3. Zawodnik miał wyciągnięte ręce ku górze, co dobrze widać na powtórkach. Tak więc nie można mówić w tym wypadku o piłce przy ciele.
Z tego jasno wynika, że sędzia powinien odgwizdać przewinienie.
Nawet jeśli przyjęlibyśmy, że piłka była nieoczekiwana, to pozostałe dwa czynniki świadczą o tym, że zagranie było świadome.
Czyli w najgorszym wypadku jest 2:1 na to, aby sędzia odgwizdał przewinienie.
Tak więc sędzia zaliczył wpadkę
21 lutego 2013, 09:06 [cytuj]
jeżeli my porzebujemy 23042 powtórek z 20342 perspektyw to nie ma co pierdolić na sędziego w takim wypadku
http://i.minus.com/ibcKx36owXsO6H.gif
barcelona jeden z gorszych meczów ever
jeżeli my porzebujemy 23042 powtórek z 20342 perspektyw to nie ma co pierdolić na sędziego w takim wypadku
http://i.minus.com/ibcKx36owXsO6H.gif
barcelona jeden z gorszych meczów ever
21 lutego 2013, 09:18 [cytuj]
Sawik, ale co ty pokazujesz? Zdjęcie, w którym piłka jeszcze leci i niczego nie dotyka? Barcelona zagrała kupę i tyle w temacie. Żale proszę wynurzać na jakimś forum FCB. Barcelona Szmandzelona. I tak strach już otwierać lodówkę.
Sawik, ale co ty pokazujesz? Zdjęcie, w którym piłka jeszcze leci i niczego nie dotyka? Barcelona zagrała kupę i tyle w temacie. Żale proszę wynurzać na jakimś forum FCB. Barcelona Szmandzelona. I tak strach już otwierać lodówkę
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
21 lutego 2013, 09:19 [cytuj]
Lol, to co ty mi tutaj wrzuciłeś wcale nie pokazuje więcej niż to co ja wrzuciłem post wyżej. Ty mi wytykasz, że ja daję chujowy i niesprawdzony filmik, a sam dajesz coś jeszcze gorszego? Przypatrz się dobrze, zobaczysz, że Zapata dostał najpierw w bok głowy(jak dostaniesz w bok, to głowa tak łatwo i szybko nie odskoczy jak przy strzale prosto w twarz). Może potem piłka odbiła się od jego prawego ramienia, ale na pewno nie wcześniej. To są już dwa rykoszety. Ale jak już pisałem: Sędzia to nie jest kurwa maszyna, która wszystko dokładnie widzi. My tu o tym dyskutujemy po meczu, jak już obejrzeliśmy 20 powtórek i dalej nie mamy pewności do tego co dokładnie się stało.
Co do tych rąk, piłka leciała w kierunku bliskim Zapacie, więc chciał zasłonić twarz, a jak się odbiła od Alby to je cofnął najszybciej jak potrafił. Chyba nie powiesz mi, że widząc mocny strzał kolegi wyciągnął ręce, żeby zatrzymać piłkę. Dodatkowo to była niespodziewana piłka, bo chyba nie powiesz mi, że przewidział dokładnie jak się odbije od tego piłkarza Barcelony i w jaki sposób wyciągnięte ręce pozwolą mu ją zatrzymać.
Lol, to co ty mi tutaj wrzuciłeś wcale nie pokazuje więcej niż to co ja wrzuciłem post wyżej. Ty mi wytykasz, że ja daję chujowy i niesprawdzony filmik, a sam dajesz coś jeszcze gorszego? Przypatrz się dobrze, zobaczysz, że Zapata dostał najpierw w bok głowy(jak dostaniesz w bok, to głowa tak łatwo i szybko nie odskoczy jak przy strzale prosto w twarz). Może potem piłka odbiła się od jego prawego ramienia, ale na pewno nie wcześniej. To są już dwa rykoszety. Ale jak już pisałem: Sędzia to nie jest kurwa maszyna, która wszystko dokładnie widzi. My tu o tym dyskutujemy po meczu, jak już obejrzeliśmy 20 powtórek i dalej nie mamy pewności do tego co dokładnie się stało.
Co do tych rąk, piłka leciała w kierunku bliskim Zapacie, więc chciał zasłonić twarz, a jak się odbiła od Alby to je cofnął najszybciej jak potrafił. Chyba nie powiesz mi, że widząc mocny strzał kolegi wyciągnął ręce, żeby zatrzymać piłkę. Dodatkowo to była niespodziewana piłka, bo chyba nie powiesz mi, że przewidział dokładnie jak się odbije od tego piłkarza Barcelony i w jaki sposób wyciągnięte ręce pozwolą mu ją zatrzymać
LMAO
21 lutego 2013, 09:37 [cytuj]
Wracając do meritum czyli Spurs. Patrzcie jak się rozkładają płace wśród naszych graczy https://twitter.com/Spurs_Tweets/status/303657417382699010/photo/1
Wracając do meritum czyli Spurs. Patrzcie jak się rozkładają płace wśród naszych graczy https://twitter.com/Spurs_Tweets/status/303657417382699010/photo/1
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
21 lutego 2013, 10:06 [cytuj]
Hades pierdolenie, ta ręka powinna być gwizdnięta i to że była z 'zaskoczenia' o niczym nie świadczy. Barca zagrała kupę Milan nadrobił walką i pomocą sędziego(nie sugeruje że była celowa)
Hades pierdolenie, ta ręka powinna być gwizdnięta i to że była z 'zaskoczenia' o niczym nie świadczy. Barca zagrała kupę Milan nadrobił walką i pomocą sędziego(nie sugeruje że była celowa)
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
21 lutego 2013, 10:18 [cytuj]
aapa powiedział/a:
wiarygodne źródło?
wiarygodne źródło?
www.facebook.com/OgienOdSkaja
21 lutego 2013, 10:25 [cytuj]
Jak ja nie lubie kibiców barcelony.. Wy macie jakiś kompleks wiecznego usprawiedziliwania porażki , ja pierdo** przegrali to przegrali .. czy oni kiedykolwiek przegrali uczciwie? chyba nigdy. Więcej grania mniej klepania , to samo było z Celticiem
Jak ja nie lubie kibiców barcelony.. Wy macie jakiś kompleks wiecznego usprawiedziliwania porażki , ja pierdo** przegrali to przegrali .. czy oni kiedykolwiek przegrali uczciwie? chyba nigdy. Więcej grania mniej klepania , to samo było z Celticiem
21 lutego 2013, 10:34 [cytuj]
To sprzedac Gomes'a Ade i gallas'a i ile pieniedzy bedzie z samej ich tygodniowki.
To sprzedac Gomes'a Ade i gallas'a i ile pieniedzy bedzie z samej ich tygodniowki
21 lutego 2013, 10:38 [cytuj]
Skaju powiedział/a:
wiarygodne źródło?
a są takie?

Oficjalnie raczej nie podają takich informacji. Wygląda dość realnie.
a są takie? :) Oficjalnie raczej nie podają takich informacji. Wygląda dość realnie
21 lutego 2013, 10:59 [cytuj]
Jak to możliwe, że Ade za taką kasę gra gówno? No i to samo z Gylfim. Za co on to dostaje? Reszta okej, chociaż trochę mało Daws, Kaboul i Sandro. ;d
Jak to możliwe, że Ade za taką kasę gra gówno? No i to samo z Gylfim. Za co on to dostaje? Reszta okej, chociaż trochę mało Daws, Kaboul i Sandro. ;d
LMAO
21 lutego 2013, 12:29 [cytuj]
Sawik może masz rację może rację mają inni. Może gdyby sędzia nie preferował "angielskiego" stylu gry to wbiłaby kilkanaście goli, gdyby nie ręka to ... ale to gdybania. Jedno jest pewne Barcelona zagrała tragicznie to spotkanie i nie miała pomysłu na sforsowanie obrony. Mając 66 procentowe posiadanie piłki oddała tylko dwa celne strzały na bramkę, dodatkowo większość z 4 niecelnych strzałów była za pola karnego. Milan zagrał koncertowo w obronie i możemy teraz jedynie spierać się czy powinno być jeden zero czy dwa bo drugą bramkę zdobyli prawidłowo (ale tu pewnie będziemy się kłócić, że pierwsza podcieła Barcelonie skrzydła). Kończąc miejmy nadzieje, że dziś my będziemy mieli dalej dobre humory po awansie.
Sawik może masz rację może rację mają inni. Może gdyby sędzia nie preferował "angielskiego" stylu gry to wbiłaby kilkanaście goli, gdyby nie ręka to ... ale to gdybania. Jedno jest pewne Barcelona zagrała tragicznie to spotkanie i nie miała pomysłu na sforsowanie obrony. Mając 66 procentowe posiadanie piłki oddała tylko dwa celne strzały na bramkę, dodatkowo większość z 4 niecelnych strzałów była za pola karnego. Milan zagrał koncertowo w obronie i możemy teraz jedynie spierać się czy powinno być jeden zero czy dwa bo drugą bramkę zdobyli prawidłowo (ale tu pewnie będziemy się kłócić, że pierwsza podcieła Barcelonie skrzydła). Kończąc miejmy nadzieje, że dziś my będziemy mieli dalej dobre humory po awansie
21 lutego 2013, 12:44 [cytuj]
ej właśnie, znacie profile fejsbukowe jakiś naszych graczy co wrzucają posty? wiem tylko o bale'u, lennon widzę, że kiedyś pisał teraz już nic, a ciekaw jestem. a no i oczywiście holtby
ej właśnie, znacie profile fejsbukowe jakiś naszych graczy co wrzucają posty? wiem tylko o bale'u, lennon widzę, że kiedyś pisał teraz już nic, a ciekaw jestem. a no i oczywiście holtby :D
21 lutego 2013, 12:52 [cytuj]
Ja mam jeszcze Walker'a, czasami on coś napisze.
Ja mam jeszcze Walker'a, czasami on coś napisze
Blue and white blood...