Forum dyskusyjne
22 października 2013, 19:58 [cytuj]
San Antonio Spurs to klub z NBA
San Antonio Spurs to klub z NBA :P
22 października 2013, 19:58 [cytuj]
trzaskal powiedział/a:
To chyba dlatego to spotkanie z 49'
Reports that Tottenham's new stadium will be 71,000 in capacity and will have a sliding pitch for NFL to be played there!
71 tys ludzi?

Jeszcze jakaś trybuna za bramką, jedno kondygnacyjna z miejscami stojącymi poproszę.
Jeśli to ma przynieść kasę na stadion niechajpodpisują, podobno Qatar Airwais ma być sponsorem stadionu.
71 tys ludzi? :krzyk: Jeszcze jakaś trybuna za bramką, jedno kondygnacyjna z miejscami stojącymi poproszę.
Jeśli to ma przynieść kasę na stadion niechajpodpisują, podobno Qatar Airwais ma być sponsorem stadionu
Offence win games, defence wins titles
22 października 2013, 23:01 [cytuj]
Z takim stadionem to można organizować finał LM. Mam nadzieję że dojdziemy do takiego poziomu piłkarskiego że bedziemy mogli wystapić w tym finale. A skoro tyle rzeczy Tottenham zrobił pierwszy to czas na wygranie finału u siebie a potem obrona i wszystko jako pierwsi

fajnie pomarzyć nie wiadomo czy kiedykolwiek tak bedzie.
Z takim stadionem to można organizować finał LM. Mam nadzieję że dojdziemy do takiego poziomu piłkarskiego że bedziemy mogli wystapić w tym finale. A skoro tyle rzeczy Tottenham zrobił pierwszy to czas na wygranie finału u siebie a potem obrona i wszystko jako pierwsi :D:D fajnie pomarzyć nie wiadomo czy kiedykolwiek tak bedzie
23 października 2013, 00:41 [cytuj]
Co się dzieje ze sportem na świecie...
W ten weekend doszło już do tego że macz ligowy NFL był grany na Wemblay.
Pewnie ta to współpraca to szukanie stadionu w europie żeby zagrać tu kilka meczy ligowych w sezonie.
Mam wielką nadzieje że Europa nie pójdzie nigdy w stone ameryki i nie będą rozgrywane mecze ligowe gościnnie w azji czy ameryce.
Z drugiej strony Superpuchar WŁoch zdąrzył zagościć już w chinach od kilku sezonów...
Co się dzieje ze sportem na świecie...
W ten weekend doszło już do tego że macz ligowy NFL był grany na Wemblay.
Pewnie ta to współpraca to szukanie stadionu w europie żeby zagrać tu kilka meczy ligowych w sezonie.
Mam wielką nadzieje że Europa nie pójdzie nigdy w stone ameryki i nie będą rozgrywane mecze ligowe gościnnie w azji czy ameryce.
Z drugiej strony Superpuchar WŁoch zdąrzył zagościć już w chinach od kilku sezonów
23 października 2013, 09:32 [cytuj]
Super Puchar Francji tak samo, wszystko idzie na rynek Azjatycki bo wiadomo że tam największy zysk bo sporo ludzi. Czemu taki Arsenal tak często jeździ do Azji? Dla kasy.
Byłą propozycja grania Super Pucharu Polski w Wielkiej Brytanii dla naszej Polonii tam będącej ale co z tym nie mam pojęcia
Super Puchar Francji tak samo, wszystko idzie na rynek Azjatycki bo wiadomo że tam największy zysk bo sporo ludzi. Czemu taki Arsenal tak często jeździ do Azji? Dla kasy.
Byłą propozycja grania Super Pucharu Polski w Wielkiej Brytanii dla naszej Polonii tam będącej ale co z tym nie mam pojęcia
23 października 2013, 11:28 [cytuj]
Trochę historii z pierwszej ręki:
http://www.thefightingcock.co.uk/2013/10/yid-the-man-who-gave-us-the-name/
Trochę historii z pierwszej ręki:
http://www.thefightingcock.co.uk/2013/10/yid-the-man-who-gave-us-the-name/
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
23 października 2013, 19:40 [cytuj]
http://transfery.info/60918,oficjalnie-gallas-w-a-league
http://transfery.info/60918,oficjalnie-gallas-w-a-league
23 października 2013, 19:42 [cytuj]
Gallas wylądował na drugim końcu świata, konkretnie będzie kopał dla Perth GLory w Australii
Gallas wylądował na drugim końcu świata, konkretnie będzie kopał dla Perth GLory w Australii :)
23 października 2013, 22:37 [cytuj]
ale bale kaszana dziś, wszedł na 30 min i tylko raz widziałem żeby miał piłkę...
ale bale kaszana dziś, wszedł na 30 min i tylko raz widziałem żeby miał piłkę
24 października 2013, 16:28 [cytuj]
http://www.futbol.pl/node/475657
Czy to nie przypadkiem te dwie gazety ciągle pisały, że Bale zagra w Realu i będzie wielkim wzmocnieniem?
Jest niewielu graczy z Wysp Brytyjskich, którym udaje się grać pierwsze skrzypce w klubach hiszpańskich. Mimo, iż Bale jest bardzo utalentowanym zawodnikiem to jego miejsce jest w Premier League.
http://www.futbol.pl/node/475657
Czy to nie przypadkiem te dwie gazety ciągle pisały, że Bale zagra w Realu i będzie wielkim wzmocnieniem?
Jest niewielu graczy z Wysp Brytyjskich, którym udaje się grać pierwsze skrzypce w klubach hiszpańskich. Mimo, iż Bale jest bardzo utalentowanym zawodnikiem to jego miejsce jest w Premier League
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
24 października 2013, 17:32 [cytuj]
Sawi powiedział/a:
http://www.futbol.pl/node/475657 Czy to nie przypadkiem te dwie gazety ciągle pisały, że Bale zagra w Realu i będzie wielkim wzmocnieniem?
Jest niewielu graczy z Wysp Brytyjskich, którym udaje się grać pierwsze skrzypce w klubach hiszpańskich. Mimo, iż Bale jest bardzo utalentowanym zawodnikiem to jego miejsce jest w Premier League
Też mi się wydaje, że za dwa lata wróci do jakiejś Chelsea albo Manchesteru i tam też sie nie spisze. Popadnie w marazm i skończy w jakims West Hamie. Życzę mu jak najlepiej, ale kurde wtedy by sobie pomyślał "mogłem zostać w Tottenhamie i stać się legendą, a tak grzeję ławe w Fulham." Ile to już talentów z Wysp Brytyjskich zniszczyła hiszpanska "ziemia obiecana". Owen jak dla mnie jest chyba najlepszym przykładem.
Też mi się wydaje, że za dwa lata wróci do jakiejś Chelsea albo Manchesteru i tam też sie nie spisze. Popadnie w marazm i skończy w jakims West Hamie. Życzę mu jak najlepiej, ale kurde wtedy by sobie pomyślał "mogłem zostać w Tottenhamie i stać się legendą, a tak grzeję ławe w Fulham." Ile to już talentów z Wysp Brytyjskich zniszczyła hiszpanska "ziemia obiecana". Owen jak dla mnie jest chyba najlepszym przykładem
24 października 2013, 18:01 [cytuj]
Michał powiedział/a:
Też mi się wydaje, że za dwa lata wróci do jakiejś Chelsea albo Manchesteru i tam też sie nie spisze. Popadnie w marazm i skończy w jakims West Hamie. Życzę mu jak najlepiej, ale kurde wtedy by sobie pomyślał "mogłem zostać w Tottenhamie i stać się legendą, a tak grzeję ławe w Fulham." Ile to już talentów z Wysp Brytyjskich zniszczyła hiszpanska "ziemia obiecana". Owen jak dla mnie jest chyba najlepszym przykładem
Bale rezerwowym w Fulham? Ty sobie jaja robisz? Owen? Gdyby nie kontuzje pewnie by nie skończył tak jak skończył. A co powiesz, o Beckhamie, CR7, Van Nisterloyu, Henry'm, Fabregasie(który też piłkarsko ukształtował się w Anglii), Modriciu? Sprawa Bale'a jest wciąż otwarta, leczył kontuzje, przespał okres przygotowawczy, a Ty już ferujesz wyroki. Ktoś tu wspominał że się nie nadaje na Hiszpanie, ja nie wiem czy macie ból dupy czy mu źle życzycie ale wg mnie Bale idealnie pasuje do filozofii Realu, zwłaszcza że w jego grze można znaleźć podobieństwo do CR7 który wyprawia niesamowite rzeczy. Kwestia czasu. A tak btw AS i Marca ŻENADA
Bale rezerwowym w Fulham? Ty sobie jaja robisz? Owen? Gdyby nie kontuzje pewnie by nie skończył tak jak skończył. A co powiesz, o Beckhamie, CR7, Van Nisterloyu, Henry'm, Fabregasie(który też piłkarsko ukształtował się w Anglii), Modriciu? Sprawa Bale'a jest wciąż otwarta, leczył kontuzje, przespał okres przygotowawczy, a Ty już ferujesz wyroki. Ktoś tu wspominał że się nie nadaje na Hiszpanie, ja nie wiem czy macie ból dupy czy mu źle życzycie ale wg mnie Bale idealnie pasuje do filozofii Realu, zwłaszcza że w jego grze można znaleźć podobieństwo do CR7 który wyprawia niesamowite rzeczy. Kwestia czasu. A tak btw AS i Marca ŻENADA
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
24 października 2013, 18:02 [cytuj]
Bale się za bardzo nakręcił, media jeszcze bardziej cały ten transfer nakręcały a tu póki co zapowiada się klapa. Wiem, jeszcze dużo czasu ale nie wygląda to dobrze bo albo nie gra ze względu na kontuzję albo wejdzie z ławki, po czym znowu nigdzie go nie ma

Wczoraj tylko raz widziałem, że coś próbował zrobić a skończyło się na tym, że wyleciał razem z piłką za linię końcową. Coś czuję, że jego kariera w Realu będzie przebiegała podobnie jak Woodgate'a. Tak na marginesie, jak długi kontrakt dostał?
Bale się za bardzo nakręcił, media jeszcze bardziej cały ten transfer nakręcały a tu póki co zapowiada się klapa. Wiem, jeszcze dużo czasu ale nie wygląda to dobrze bo albo nie gra ze względu na kontuzję albo wejdzie z ławki, po czym znowu nigdzie go nie ma ;P Wczoraj tylko raz widziałem, że coś próbował zrobić a skończyło się na tym, że wyleciał razem z piłką za linię końcową. Coś czuję, że jego kariera w Realu będzie przebiegała podobnie jak Woodgate'a. Tak na marginesie, jak długi kontrakt dostał?
24 października 2013, 18:05 [cytuj]
chyba że chodziło o graczy narodowości UK to zwracam racje
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
24 października 2013, 18:59 [cytuj]
Eidur powiedział/a:
Bale się za bardzo nakręcił, media jeszcze bardziej cały ten transfer nakręcały a tu póki co zapowiada się klapa. Wiem, jeszcze dużo czasu ale nie wygląda to dobrze bo albo nie gra ze względu na kontuzję albo wejdzie z ławki, po czym znowu nigdzie go nie ma

Wczoraj tylko raz widziałem, że coś próbował zrobić a skończyło się na tym, że wyleciał razem z piłką za linię końcową. Coś czuję, że jego kariera w Realu będzie przebiegała podobnie jak Woodgate'a. Tak na marginesie, jak długi kontrakt dostał?
Do 30 czerwca 2019 roku

Poczekajcie z tymi wyrokami, Modrić płowa sezonu lipa taka że głowa pereza mała, a potem i teraz? nie do ruszenia.
Do 30 czerwca 2019 roku ;) Poczekajcie z tymi wyrokami, Modrić płowa sezonu lipa taka że głowa pereza mała, a potem i teraz? nie do ruszenia
Offence win games, defence wins titles
24 października 2013, 20:02 [cytuj]
vebq powiedział/a:
Czytasz ze zrozumieniem?! Napisałem, że życzę mu jak najlepiej, to raz. Dwa jak dla mnie to on nie pasuje ze swoim stylem do futbolu hiszpańskiego, Bale jest stworzony by grać w Anglii, gdzie gra się dużo bardziej siłowy futbol, gdzie warunki fizyczne mają ogromne znaczenie. Mnie się wydaje, że te 100 mln... ułatwi mu zadanie, bo na trenera będzie nakładana presja, że na ławce siedzi tyle kasy. Z tą ławką Fulham może przesadziłem, ale ja go mimo wszystko widzę w Premier League.
vebq powiedział/a:
Właśnie o nich mi chodziło. Sory, bo wina leży też po mojej stronie, źle sformułowałem zdanie.
Czytasz ze zrozumieniem?! Napisałem, że życzę mu jak najlepiej, to raz. Dwa jak dla mnie to on nie pasuje ze swoim stylem do futbolu hiszpańskiego, Bale jest stworzony by grać w Anglii, gdzie gra się dużo bardziej siłowy futbol, gdzie warunki fizyczne mają ogromne znaczenie. Mnie się wydaje, że te 100 mln... ułatwi mu zadanie, bo na trenera będzie nakładana presja, że na ławce siedzi tyle kasy. Z tą ławką Fulham może przesadziłem, ale ja go mimo wszystko widzę w Premier League.
[quote=vebq]chyba że chodziło o graczy narodowości UK to zwracam racje
24 października 2013, 21:22 [cytuj]
Bale podobno kosztował 91 mln, Perez w jakimś wywiadzie powiedział ze ubezpieczyli na 91, czyli na tyle za ile go kupili
nie rozumiem tego pisania ze sobie nie poradzi w hiszpani, modric grał straszne gówno a teraz podstawa
Bale podobno kosztował 91 mln, Perez w jakimś wywiadzie powiedział ze ubezpieczyli na 91, czyli na tyle za ile go kupili:)
nie rozumiem tego pisania ze sobie nie poradzi w hiszpani, modric grał straszne gówno a teraz podstawa;)
24 października 2013, 23:20 [cytuj]
Robert powiedział/a:
Bale podobno kosztował 91 mln, Perez w jakimś wywiadzie powiedział ze ubezpieczyli na 91, czyli na tyle za ile go kupili
nie rozumiem tego pisania ze sobie nie poradzi w hiszpani, modric grał straszne gówno a teraz podstawa

Ale Modric nie kosztował 100 mln euro, poza tym był Ozil w formie i Kaka na ławce, więc Modric miał czas i spokój by się zaaklimatyzować. Od Bale'a wymaga się, że od razu stanie się kluczową postacią w składzie i najlepszym zawodnikiem obok Ronaldo. Wciąż wszyscy powtarzają, że te 100 mln to za dużo. Czas pokaże, czy Walijczyk sprosta presji i oczekiwaniom.
Ale Modric nie kosztował 100 mln euro, poza tym był Ozil w formie i Kaka na ławce, więc Modric miał czas i spokój by się zaaklimatyzować. Od Bale'a wymaga się, że od razu stanie się kluczową postacią w składzie i najlepszym zawodnikiem obok Ronaldo. Wciąż wszyscy powtarzają, że te 100 mln to za dużo. Czas pokaże, czy Walijczyk sprosta presji i oczekiwaniom
25 października 2013, 00:10 [cytuj]
Robert powiedział/a:

Problemy z aklimatyzacją to inna bajka. Spójrz na to jak Modrić porusza się po boisku, a jak Bale. Modrić jest wszechstronnym graczem i poradzi sobie w każdej lidze na świecie, a La Liga jest bardzo specyficzna, gdzie gra się zupełnie inaczej niż w Anglii i inaczej porusza się po boisku. Zauważ, że Cristiano Ronaldo w Manchesterze United pozwalał sobie na wiele rajdów z piłką, a w Realu gra inaczej. Różnica pomiędzy Walijczykiem, a Portugalczykiem polega na tym, że ten drugi wychował się na technicznym futbolu, bo w lidze portugalskiej gra się podobnie, jak w Hiszpanii. Bale jest stworzony, aby grać w Premier League, a wielkie pieniądze i utopijna miłość do Realu Madryt powoduje, że wyjazd do stolicy Hiszpanii odbija mu się czkawką, a wraz z każdym kolejnym spotkaniem będzie znajdował się pod większą presją.
Tutaj masz wszystko ładnie opisane:
http://spursmania.org/index/news/2756/N17_Piekarnia_Przy_Lane
Problemy z aklimatyzacją to inna bajka. Spójrz na to jak Modrić porusza się po boisku, a jak Bale. Modrić jest wszechstronnym graczem i poradzi sobie w każdej lidze na świecie, a La Liga jest bardzo specyficzna, gdzie gra się zupełnie inaczej niż w Anglii i inaczej porusza się po boisku. Zauważ, że Cristiano Ronaldo w Manchesterze United pozwalał sobie na wiele rajdów z piłką, a w Realu gra inaczej. Różnica pomiędzy Walijczykiem, a Portugalczykiem polega na tym, że ten drugi wychował się na technicznym futbolu, bo w lidze portugalskiej gra się podobnie, jak w Hiszpanii. Bale jest stworzony, aby grać w Premier League, a wielkie pieniądze i utopijna miłość do Realu Madryt powoduje, że wyjazd do stolicy Hiszpanii odbija mu się czkawką, a wraz z każdym kolejnym spotkaniem będzie znajdował się pod większą presją.
Tutaj masz wszystko ładnie opisane:
http://spursmania.org/index/news/2756/N17_Piekarnia_Przy_Lane
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
25 października 2013, 00:21 [cytuj]
91 + 9 w bonusach --- jeśli chodzi o GB11
-----------------------------------------
91 + 9 w bonusach --- jeśli chodzi o GB11
-----------------------------------------
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!