Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  250  251  252  253  254    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Koguty, newsy, wszystko
26 października 2013, 13:45 [cytuj]
http://populous.com/project/grand-stade-de-lolympique-lyonnais/
Stadion OL wygląda nie tak źle trybuny dosyć blisko od murawy, fakt nie ma "trybuny stojącej" ale o wiele lepiej niż na Emiratach, więc Levy też nie da sobie wcisnąć czegoś Emiratopodobnego. I oby zewnętrznie nie był podobny, niby nic ale lepiej gdy będę się różniły całkowicie.
http://populous.com/project/grand-stade-de-lolympique-lyonnais/ Stadion OL wygląda nie tak źle trybuny dosyć blisko od murawy, fakt nie ma "trybuny stojącej" ale o wiele lepiej niż na Emiratach, więc Levy też nie da sobie wcisnąć czegoś Emiratopodobnego. I oby zewnętrznie nie był podobny, niby nic ale lepiej gdy będę się różniły całkowicie
Offence win games, defence wins titles
26 października 2013, 17:46 [cytuj]
Przykro patrzeć z jaką łatwością strzelają bramki woolwich i liverpool :bezradny:.

Niesamowicie daleka i ciężka droga przed nami.

I trzeba zacząć w końcu te bramki zdobywać, to pewne...
Przykro patrzeć z jaką łatwością strzelają bramki woolwich i liverpool :bezradny:. Niesamowicie daleka i ciężka droga przed nami. I trzeba zacząć w końcu te bramki zdobywać, to pewne
Can't Smile Without You!!!
26 października 2013, 18:49 [cytuj]
No Liverpool co rozklepał West Brom to poezja. Jak dla mnie ten karny dla West Bromu trochę z dupy, ale mecz ciekawy był. W sumie to trzeba przyznać, że napastników mają świetnych. Suarez wrócił po długiej przerwie od poważnych meczów o stawkę i od razu się rozstrzelał.

A tak btw. ogląda ktoś "wielkie" derby aktorków? Jak tam gra ex-kogutów? Bo widzę, że obaj są w składzie od pierwszych minut?
No Liverpool co rozklepał West Brom to poezja. Jak dla mnie ten karny dla West Bromu trochę z dupy, ale mecz ciekawy był. W sumie to trzeba przyznać, że napastników mają świetnych. Suarez wrócił po długiej przerwie od poważnych meczów o stawkę i od razu się rozstrzelał. A tak btw. ogląda ktoś "wielkie" derby aktorków? Jak tam gra ex-kogutów? Bo widzę, że obaj są w składzie od pierwszych minut?
26 października 2013, 19:27 [cytuj]
Michał powiedział/a:
A tak btw. ogląda ktoś "wielkie" derby aktorków? Jak tam gra ex-kogutów? Bo widzę, że obaj są w składzie od pierwszych minut?

Bale, który już zszedł, najgorszy na placu gry.

Modric, zupełne przeciwieństwo, najlepszy w szeregach Realu.
Bale, który już zszedł, najgorszy na placu gry. Modric, zupełne przeciwieństwo, najlepszy w szeregach Realu
Can't Smile Without You!!!
26 października 2013, 19:52 [cytuj]
tuczi powiedział/a:
Bale, który już zszedł, najgorszy na placu gry.

Modric, zupełne przeciwieństwo, najlepszy w szeregach Realu

Najlepszy na boisku to kurewski sędzia. Czy kiedyś skończy się faworyzowanie i ciągnięcie za uszy tworu marketingowego o nazwie Barcelona? :glupek:
Najlepszy na boisku to kurewski sędzia. Czy kiedyś skończy się faworyzowanie i ciągnięcie za uszy tworu marketingowego o nazwie Barcelona? :glupek:
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
26 października 2013, 19:53 [cytuj]
Ty tak serio czy po prostu jaja se robisz?
Ty tak serio czy po prostu jaja se robisz?
26 października 2013, 19:57 [cytuj]
No sędzia dzisiaj się popisał:brawo::brawo: naprawde najlepszy zawodnik barcy xdxd a tak serio bale nie taki zły po prostu dobre krycie barcelony a i dodajmy że dopiero niedawno wrócił po kontuzji
No sędzia dzisiaj się popisał:brawo::brawo: naprawde najlepszy zawodnik barcy xdxd a tak serio bale nie taki zły po prostu dobre krycie barcelony a i dodajmy że dopiero niedawno wrócił po kontuzji
26 października 2013, 19:59 [cytuj]
Oglądałem drugą połowę i część pierwszej i muszę się zgodzić, że jedyny który cokolwiek gra w tym Realu to Modric. Królewscy powinni dostać dwa karne (faul na Ronaldo i ręka przy strzale Khediry), Barca jeden (bo chyba był faul na Cescu), ale ogólnie mecz był słaby. Cała ta liga jest przereklamowana, więcej emocji dostarcza pojedynek beniaminków Ligue 1, nie mówiąc już o Premier League. Mam tylko nadzieję, że w przyszłym sezonie nie wylosujemy żadnej z tych dwóch "wielkich" drużyn w LM, bo na wstępie mamy pod prąd z powodu sędziowania. W tym momencie taki Bayern z tamtego sezonu nastrzelałby jednym i drugim po dziesięć goli.
Oglądałem drugą połowę i część pierwszej i muszę się zgodzić, że jedyny który cokolwiek gra w tym Realu to Modric. Królewscy powinni dostać dwa karne (faul na Ronaldo i ręka przy strzale Khediry), Barca jeden (bo chyba był faul na Cescu), ale ogólnie mecz był słaby. Cała ta liga jest przereklamowana, więcej emocji dostarcza pojedynek beniaminków Ligue 1, nie mówiąc już o Premier League. Mam tylko nadzieję, że w przyszłym sezonie nie wylosujemy żadnej z tych dwóch "wielkich" drużyn w LM, bo na wstępie mamy pod prąd z powodu sędziowania. W tym momencie taki Bayern z tamtego sezonu nastrzelałby jednym i drugim po dziesięć goli
26 października 2013, 20:04 [cytuj]
O ile można się zgodzić że białym należał się karny, o tyle już doszukiwanie się jakiejs celowości to gruba przesada. Po prostu w Hiszpanii sędziowanie jest chujowe. Tak samo jak cała otoczka w okół meczu, marketing. Raz dadzą Realowi raz Barcelonie.... tyle
O ile można się zgodzić że białym należał się karny, o tyle już doszukiwanie się jakiejs celowości to gruba przesada. Po prostu w Hiszpanii sędziowanie jest chujowe. Tak samo jak cała otoczka w okół meczu, marketing. Raz dadzą Realowi raz Barcelonie.... tyle
26 października 2013, 20:06 [cytuj]
Michał powiedział/a:
, więcej emocji dostarcza pojedynek beniaminków Ligue 1, nie mówiąc już o Premier League.

ty serio mówisz???? chciałbym zobaczyć jak oglądasz mecz beniaminków ligue 1 a drużyny są wielkie i nie można w żaden sposób tego podważyć kolego, nie jestem zagorzałym kibicem żadnej z tych drużyn ale nie lubie takiego gadania bo nie masz racji.
ty serio mówisz???? chciałbym zobaczyć jak oglądasz mecz beniaminków ligue 1 a drużyny są wielkie i nie można w żaden sposób tego podważyć kolego, nie jestem zagorzałym kibicem żadnej z tych drużyn ale nie lubie takiego gadania bo nie masz racji
26 października 2013, 20:29 [cytuj]
Panowie nie wiecie może czy leci na nc+ jutro Tottenham?
Panowie nie wiecie może czy leci na nc+ jutro Tottenham?
It's not the size of the dog in the fight, it's the size of the fight in the dog.
26 października 2013, 20:54 [cytuj]
Czy kiedyś się skończy żal dupy jin_tae, który nigdy nie pogodził się z hegemonią Barcelony?

Po pierwsze odnieśmy się do ręki Adriano.
To mówią przepisy FIFA:
Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with the ball with his hand or arm. The referee must take the following into consideration:
- The movement of the hand towards the ball (not the ball towards the hand)
- The distance between the opponent and the ball (unexpected ball)
- The position of the hand does not necessarily mean that there is an infringement”

Adriano nie zrobił ruchu w stronę piłki, piłka była nieoczekiwana, bo odległość wynosiła może 0,5 m, zawodnik miał rękę przy sobie i nie miał nawet jak jej schować.

Czyli nie ma mowy o karnym.

Karny na Ronaldo? A komu Wy Panowie kibicujecie? Gdzie gra Tottenham. W Premier League. Tutaj sędzia nie wziąłby nawet pod uwagę, aby podyktować jedenastkę. Ronaldo poczuł bark i upadł rażony niczym piorunem. Co prawda sędzia mógł podyktować jedenastkę, ale nie musiał tego robić.

A co do sędziowania na korzyść Barcelony to do końca nie byłbym tego taki pewien. Wspomnę o dwóch rzeczach, o których się w tej chwili nie mówi.

W 49. minucie spotkania Sergio Ramos za faul od tyłu na Inieście nie obejrzał drugiej żółtej kartki, a w konsekwencji czerwonej.

Parę sekund później Khedira powinien zobaczyć pierwszą żółtą kartkę:
http://www.youtube.com/watch?v=wZtSCUHM-fY

Oznaczałoby to tyle, że dziesięć minut później nie byłoby go na boisku, bo dostał żółty kartonik.

Real pd 60. minuty spotkania mógł grać w dziewiątkę, tak więc nie wiem dlaczego niektórzy tak płaczą.
Czy kiedyś się skończy żal dupy jin_tae, który nigdy nie pogodził się z hegemonią Barcelony? Po pierwsze odnieśmy się do ręki Adriano. To mówią przepisy FIFA: Handling the ball involves a deliberate act of a player making contact with the ball with his hand or arm. The referee must take the following into consideration: - The movement of the hand towards the ball (not the ball towards the hand) - The distance between the opponent and the ball (unexpected ball) - The position of the hand does not necessarily mean that there is an infringement” Adriano nie zrobił ruchu w stronę piłki, piłka była nieoczekiwana, bo odległość wynosiła może 0,5 m, zawodnik miał rękę przy sobie i nie miał nawet jak jej schować. Czyli nie ma mowy o karnym. Karny na Ronaldo? A komu Wy Panowie kibicujecie? Gdzie gra Tottenham. W Premier League. Tutaj sędzia nie wziąłby nawet pod uwagę, aby podyktować jedenastkę. Ronaldo poczuł bark i upadł rażony niczym piorunem. Co prawda sędzia mógł podyktować jedenastkę, ale nie musiał tego robić. A co do sędziowania na korzyść Barcelony to do końca nie byłbym tego taki pewien. Wspomnę o dwóch rzeczach, o których się w tej chwili nie mówi. W 49. minucie spotkania Sergio Ramos za faul od tyłu na Inieście nie obejrzał drugiej żółtej kartki, a w konsekwencji czerwonej. Parę sekund później Khedira powinien zobaczyć pierwszą żółtą kartkę: http://www.youtube.com/watch?v=wZtSCUHM-fY Oznaczałoby to tyle, że dziesięć minut później nie byłoby go na boisku, bo dostał żółty kartonik. Real pd 60. minuty spotkania mógł grać w dziewiątkę, tak więc nie wiem dlaczego niektórzy tak płaczą
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
26 października 2013, 21:20 [cytuj]
I jak ktoś wspominał, faul w polu karnym na Fabregasie.
.
.
Szkoda że marnuje się Gareth w Realu :(
I jak ktoś wspominał, faul w polu karnym na Fabregasie. . . Szkoda że marnuje się Gareth w Realu :(
26 października 2013, 21:55 [cytuj]
jin chyba chce swoimi kontrowersyjnymi wypowiedziami przejąć rolę Motorniczego (który czasowo tutaj się nie udziela) Nie wiem co masz za "manie" nazywania tworami drużyn których nie lubisz.

Mecz dla mnie był pełen emocji.

Ostatnio zauważyłem że wszyscy mówią o tym jak spada znaczenie SerieA w europie. Nikt nie mówi o Anglii. sprawdzałem kursy na zwycięstwo LM. W końcu to fachowcy którzy realnie patrzą na siłę drużyn.
1.Bayern 3.5
2.Barca 5.5
3.Real 6.0
4.BVB 12.0
.PSG 12.0
.Chelsea 12.0
7.Atletico 15.0
dalej Manchestery(18.0), Włosi, Arsenal.

Jakoś nie widzę przedstawicieli ligi angielskiej rywalizujących o LM z Niemcami czy Hiszpanami. Może Chelsea może powalczyć. Reszta to nie ten poziom!

Może liga hiszpańska nie jest tak zacięta i wyrównana jak EPL. Może jest nudna
Trzeba jednak obiektywnie spojrzeć gdzie dochodzą Hiszpanie a gdzie Anglicy w pucharach przez ostanie 5 lat.
Angielskie półfinały czy Liverpool eliminujący Real .. te czasy już dawno się skończyły. Ostanio EPL ma zwykle jedną drużynę w najlepszej 8.

Radzę nabrać trochę pokory i szacunku do Realu i Barcelony. Nie mówię o sympatii
Stwierdzenia że te drużyny to "twory" albo że mogą w przyszłości wygrać z Tottenhamem tylko z pomocą sędziego to są jakieś brednie....

Jeżeli obecnie jakaś liga ma w sobie najwięcej marketingu w stosunku do wyników w Europie to chyba jednak EPL
jin chyba chce swoimi kontrowersyjnymi wypowiedziami przejąć rolę Motorniczego (który czasowo tutaj się nie udziela) Nie wiem co masz za "manie" nazywania tworami drużyn których nie lubisz. Mecz dla mnie był pełen emocji. Ostatnio zauważyłem że wszyscy mówią o tym jak spada znaczenie SerieA w europie. Nikt nie mówi o Anglii. sprawdzałem kursy na zwycięstwo LM. W końcu to fachowcy którzy realnie patrzą na siłę drużyn. 1.Bayern 3.5 2.Barca 5.5 3.Real 6.0 4.BVB 12.0 .PSG 12.0 .Chelsea 12.0 7.Atletico 15.0 dalej Manchestery(18.0), Włosi, Arsenal. Jakoś nie widzę przedstawicieli ligi angielskiej rywalizujących o LM z Niemcami czy Hiszpanami. Może Chelsea może powalczyć. Reszta to nie ten poziom! Może liga hiszpańska nie jest tak zacięta i wyrównana jak EPL. Może jest nudna Trzeba jednak obiektywnie spojrzeć gdzie dochodzą Hiszpanie a gdzie Anglicy w pucharach przez ostanie 5 lat. Angielskie półfinały czy Liverpool eliminujący Real .. te czasy już dawno się skończyły. Ostanio EPL ma zwykle jedną drużynę w najlepszej 8. Radzę nabrać trochę pokory i szacunku do Realu i Barcelony. Nie mówię o sympatii Stwierdzenia że te drużyny to "twory" albo że mogą w przyszłości wygrać z Tottenhamem tylko z pomocą sędziego to są jakieś brednie.... Jeżeli obecnie jakaś liga ma w sobie najwięcej marketingu w stosunku do wyników w Europie to chyba jednak EPL
26 października 2013, 23:10 [cytuj]
Denninstoun powiedział/a:
Może liga hiszpańska nie jest tak zacięta i wyrównana jak EPL. Może jest nudna
Trzeba jednak obiektywnie spojrzeć gdzie dochodzą Hiszpanie a gdzie Anglicy w pucharach przez ostanie 5 lat.
Angielskie półfinały czy Liverpool eliminujący Real .. te czasy już dawno się skończyły. Ostanio EPL ma zwykle jedną drużynę w najlepszej 8.

Liga angielska jest zbyt wyrównana i zabiera zbyt dużo sił, jak by w angli też byly tylko z 2 drużyny i dobijające sie atletico (juz w sumie są w tej trójce)
to też by zachodzili tak daleko ;)
jak dla mnie to żadna liga nie jest tak wyrównana
Liga angielska jest zbyt wyrównana i zabiera zbyt dużo sił, jak by w angli też byly tylko z 2 drużyny i dobijające sie atletico (juz w sumie są w tej trójce) to też by zachodzili tak daleko ;) jak dla mnie to żadna liga nie jest tak wyrównana
26 października 2013, 23:32 [cytuj]
No i się zaczęło :wysmiewacz:
No i się zaczęło :wysmiewacz:
Offence win games, defence wins titles
27 października 2013, 00:27 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=Z1_9LAoZ0l8

Proszę spojrzeć na sytuację z 42:40.

Podobna sytuacja z Ronaldo i Mascherano, a wtedy sędzia karnego nie podyktował. Sam Alexis nic nie sugerował.
http://www.youtube.com/watch?v=Z1_9LAoZ0l8 Proszę spojrzeć na sytuację z 42:40. Podobna sytuacja z Ronaldo i Mascherano, a wtedy sędzia karnego nie podyktował. Sam Alexis nic nie sugerował
27 października 2013, 00:54 [cytuj]
Padłem jak to zobaczyłem:
http://kwejk.pl/obrazek/1938276/fc-barcelona-real-madrid-2-1-bale.html
Padłem jak to zobaczyłem: http://kwejk.pl/obrazek/1938276/fc-barcelona-real-madrid-2-1-bale.html
27 października 2013, 02:15 [cytuj]
Denninstoun powiedział/a:
jin chyba chce swoimi kontrowersyjnymi wypowiedziami przejąć rolę Motorniczego

Kontrowersyjne? Mówię to co myśli wielu kibiców(nie Realowców) Przy każdym Gran Derbi jest co najmniej jedna klarowna sytuacja uwalona na korzyść Barcy. Zbyt trudny mecz dla hiszpańskich sędziów? To niech wezmą naszych. Webba chociażby.

Na Hiszpańskim podwórku hegemonia może i owszem(kwestia złego budowania madryckiego klubu) ale nie tak oczywista jak kilka lat wstecz natomiast w Europie co Sawik nie zaprzeczysz w ostatnich 2 latach Barcelona nie pokazała nic wielkiego.

Skoro większość komentatorów(nie tylko polskich, bo w studio po meczu w holenderskiej tv też mówili ewidentny karny) po meczu, ba w trakcie meczu stwierdziło karnego to nie ma co dyskutować. Karny był, a argument że w Anglii się nie dyktuje. To samo powiesz jak ktoś Ci w polskiej ekstraklasie nakładką wejdzie? Przecież nakładki się w Anglii nie gwiżdże.

Nie jestem fanem obu drużyn, ba tak wracając do gwizdania, gwiżdże na obie. Oglądam jako ciekawe widowisko sportowe i na każdym Gran Derbi z ostatnich 5 sędzia mylił się więcej razy na korzyść Barcy niż Realu. Z faworyzowaniem to przesadziłem, sędzia jest bezstronny aczkolwiek kiedyś słyszałem, że po UEFA krąży lista klubów, które powinny być na świeczniku w danych ligach, bo przynosi to wymierne korzyści finansowe dla UEFY
Kontrowersyjne? Mówię to co myśli wielu kibiców(nie Realowców) Przy każdym Gran Derbi jest co najmniej jedna klarowna sytuacja uwalona na korzyść Barcy. Zbyt trudny mecz dla hiszpańskich sędziów? To niech wezmą naszych. Webba chociażby. Na Hiszpańskim podwórku hegemonia może i owszem(kwestia złego budowania madryckiego klubu) ale nie tak oczywista jak kilka lat wstecz natomiast w Europie co Sawik nie zaprzeczysz w ostatnich 2 latach Barcelona nie pokazała nic wielkiego. Skoro większość komentatorów(nie tylko polskich, bo w studio po meczu w holenderskiej tv też mówili ewidentny karny) po meczu, ba w trakcie meczu stwierdziło karnego to nie ma co dyskutować. Karny był, a argument że w Anglii się nie dyktuje. To samo powiesz jak ktoś Ci w polskiej ekstraklasie nakładką wejdzie? Przecież nakładki się w Anglii nie gwiżdże. Nie jestem fanem obu drużyn, ba tak wracając do gwizdania, gwiżdże na obie. Oglądam jako ciekawe widowisko sportowe i na każdym Gran Derbi z ostatnich 5 sędzia mylił się więcej razy na korzyść Barcy niż Realu. Z faworyzowaniem to przesadziłem, sędzia jest bezstronny aczkolwiek kiedyś słyszałem, że po UEFA krąży lista klubów, które powinny być na świeczniku w danych ligach, bo przynosi to wymierne korzyści finansowe dla UEFY
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
27 października 2013, 07:18 [cytuj]
No widzisz, Barcelonie pomagają w klasykach za to Realowi w normalnych ligowych meczach.
No widzisz, Barcelonie pomagają w klasykach za to Realowi w normalnych ligowych meczach
|<  <<  <  250  251  252  253  254    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 20%
2-3 0%
4-6 20%
7-10 20%
11-20 40%
5 oddanych głosów
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 51 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się