Forum dyskusyjne
16 lutego 2014, 14:47 [cytuj]
Guardiola wyprzedał szrot (Ronaldinho, Deco, Eto'o, Zambrotta) i to był jego największy wkład początkowy...
Tych "wielu wychowanków", których wprowadził do drużyny, zamknęło się w liczbie dwóch o ile dobrze pamiętam, Busquets i Pedro (który i tak nie grał)...
Dołóż do tego zakupionego Alvesa oraz powrót Pique, a cała reszta już tam była i grała...
Śmiem twierdzić, że to nie było najtrudniejsze zadanie...
Guardiola wyprzedał szrot (Ronaldinho, Deco, Eto'o, Zambrotta) i to był jego największy wkład początkowy...
Tych "wielu wychowanków", których wprowadził do drużyny, zamknęło się w liczbie dwóch o ile dobrze pamiętam, Busquets i Pedro (który i tak nie grał)...
Dołóż do tego zakupionego Alvesa oraz powrót Pique, a cała reszta już tam była i grała...
Śmiem twierdzić, że to nie było najtrudniejsze zadanie
Can't Smile Without You!!!
16 lutego 2014, 15:27 [cytuj]
chyba pisanie o piłce nie ogranicza się do Barcy, Realu, Bayernu i United. ja zauważyłem, że o Tottenhamie mówi się w ostatnich latach bardzo dużo. podobnie jak my sportowo i medialnie na wyższy poziom wchodzi np: Napoli czy Basel
chyba pisanie o piłce nie ogranicza się do Barcy, Realu, Bayernu i United. ja zauważyłem, że o Tottenhamie mówi się w ostatnich latach bardzo dużo. podobnie jak my sportowo i medialnie na wyższy poziom wchodzi np: Napoli czy Basel
16 lutego 2014, 15:33 [cytuj]
tuczi powiedział/a:
Śmiem twierdzić, że to nie było najtrudniejsze zadanie
Czyli że co, Guardiola jest słaby w swoim fachu i trenerzy bez doświadczenia np Sherwood, niegdyś di Matteo nie powinni dostawać szansy w mocniejszych klubach? OK.
Czyli że co, Guardiola jest słaby w swoim fachu i trenerzy bez doświadczenia np Sherwood, niegdyś di Matteo nie powinni dostawać szansy w mocniejszych klubach? OK
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
16 lutego 2014, 16:27 [cytuj]
Guardiola oczywiscie, że jest słaby. Jakim to trzeba byc geniuszem zeby wygrywac w Słabej lidze samograjkami? Połowa tych klubów u nich nie wie czy piłkarze za tydzien wyjda na boisko a ludzi sie nim podniecaja. 2 lata grał jedna taktyką a jak reszta sie połapała o co w niej chodzi to sobie poszedł do kolejnego gotowca czyli Bayernu Monachium. Dobrzy trenerzy to tacy ktorzy potrafia ze średniaka zrobic klub walczący o najwyższe cele czyli Moyes, Klopp czy powoli do tej ligi wchodzi Martinez.
Guardiola oczywiscie, że jest słaby. Jakim to trzeba byc geniuszem zeby wygrywac w Słabej lidze samograjkami? Połowa tych klubów u nich nie wie czy piłkarze za tydzien wyjda na boisko a ludzi sie nim podniecaja. 2 lata grał jedna taktyką a jak reszta sie połapała o co w niej chodzi to sobie poszedł do kolejnego gotowca czyli Bayernu Monachium. Dobrzy trenerzy to tacy ktorzy potrafia ze średniaka zrobic klub walczący o najwyższe cele czyli Moyes, Klopp czy powoli do tej ligi wchodzi Martinez
16 lutego 2014, 16:59 [cytuj]
vebq powiedział/a:
Czyli że co, Guardiola jest słaby w swoim fachu i trenerzy bez doświadczenia np Sherwood, niegdyś di Matteo nie powinni dostawać szansy w mocniejszych klubach? OK
Czekaj, policzmy ile tych "szans" i ofert od mocniejszych klubów dostał di Matteo po wylocie z Chelsea...
A może on czeka na potknięcie Mourinho?!
Czekaj, policzmy ile tych "szans" i ofert od mocniejszych klubów dostał di Matteo po wylocie z Chelsea...
A może on czeka na potknięcie Mourinho?!
16 lutego 2014, 17:31 [cytuj]
lukempire powiedział/a:
Guardiola oczywiscie, że jest słaby. Jakim to trzeba byc geniuszem zeby wygrywac w Słabej lidze samograjkami? Połowa tych klubów u nich nie wie czy piłkarze za tydzien wyjda na boisko a ludzi sie nim podniecaja. 2 lata grał jedna taktyką a jak reszta sie połapała o co w niej chodzi to sobie poszedł do kolejnego gotowca czyli Bayernu Monachium. Dobrzy trenerzy to tacy ktorzy potrafia ze średniaka zrobic klub walczący o najwyższe cele czyli Moyes, Klopp czy powoli do tej ligi wchodzi Martinez
Ta wypowiedz jest niesamowita
1.Jakoś udało się też Guardioli wygrać 2 razy wygrać LM w ciągu 3 lat. Też słabe drużyny tam grają?
2. Liga hiszpańska jest biedniejsza i mniej widowiskowa niż EPL ale napewno nie jest słabsza. Spójrz sobie na osiągnięcia w LE Hiszpanów przez ostatnie 10 lat. O LM nie wspominam.
3. Barcelona zanim ją objął Guardiola była w wielkim kryzysie. On miał wizję i ją zrealizował.
4.Połowa klubów nie wie czy ich piłkarze wyjdą na boisko? Chyba trochę przesadzasz.
5.Uważasz że dzisiejszy Bayern i Bayern z przed roku są takie same? Guardiola przewrócił tą drużynę do góry nogami i ułożysz do swojej własnej wizji. Zresztą ich gra dziś to kosmos.
6. Everton w ciągu ostatnich 10 lat grał o jakieś najwyższe cele? Jak już im się udawało raz na kilka lat dostać do pucharów europejskich to odpadali zawsze z potęgami pokroju Sportingu Lizbona, Villarealu.
7. Moyes zrobił ze średniaka?? Everton ostatni raz spadł z ligi 60 lat temu. To jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Anglii. Obecnie mają budżet w pierwszej 10 i zwykle kończą w pierwszej dziesiątce.
Ta wypowiedz jest niesamowita:stres:
1.Jakoś udało się też Guardioli wygrać 2 razy wygrać LM w ciągu 3 lat. Też słabe drużyny tam grają?
2. Liga hiszpańska jest biedniejsza i mniej widowiskowa niż EPL ale napewno nie jest słabsza. Spójrz sobie na osiągnięcia w LE Hiszpanów przez ostatnie 10 lat. O LM nie wspominam.
3. Barcelona zanim ją objął Guardiola była w wielkim kryzysie. On miał wizję i ją zrealizował.
4.Połowa klubów nie wie czy ich piłkarze wyjdą na boisko? Chyba trochę przesadzasz.
5.Uważasz że dzisiejszy Bayern i Bayern z przed roku są takie same? Guardiola przewrócił tą drużynę do góry nogami i ułożysz do swojej własnej wizji. Zresztą ich gra dziś to kosmos.
6. Everton w ciągu ostatnich 10 lat grał o jakieś najwyższe cele? Jak już im się udawało raz na kilka lat dostać do pucharów europejskich to odpadali zawsze z potęgami pokroju Sportingu Lizbona, Villarealu.
7. Moyes zrobił ze średniaka?? Everton ostatni raz spadł z ligi 60 lat temu. To jeden z najbardziej utytułowanych klubów w Anglii. Obecnie mają budżet w pierwszej 10 i zwykle kończą w pierwszej dziesiątce.
16 lutego 2014, 17:58 [cytuj]
Bayern był już "kosmosem" za Heycknesa, nie zauważam różnicy...
Bayern był już "kosmosem" za Heycknesa, nie zauważam różnicy
16 lutego 2014, 18:39 [cytuj]
Di Matteo to spryciula tak mi sie zdaje. Nigdzie nie dostanie poki co takiej forsy jak CIAGLE placi mu chelsea za zerwanie kontraktu. Jak sie skonczy pewnie cos poszuka.
http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/early-doors/di-matteo-still-being-paid-130-000-per-224531275.html
*oczywiscie po podpisaniu umowy z nowym klubem umowa z chelsea staje sie niewazna i konczy sie wplacanie pieniazkow na konto RDM
Di Matteo to spryciula tak mi sie zdaje. Nigdzie nie dostanie poki co takiej forsy jak CIAGLE placi mu chelsea za zerwanie kontraktu. Jak sie skonczy pewnie cos poszuka.
http://uk.eurosport.yahoo.com/blogs/early-doors/di-matteo-still-being-paid-130-000-per-224531275.html
*oczywiscie po podpisaniu umowy z nowym klubem umowa z chelsea staje sie niewazna i konczy sie wplacanie pieniazkow na konto RDM
16 lutego 2014, 18:53 [cytuj]
W sezonie 11/12 Bayern przegrał wszystko:
Bardzo wcześnie przegrali bundeslige
Sensacyjnie LM z Chelsea (powiedzmy wprost z potencjalnie najsłabszą Chelsea w ciągu 10 lat) Na koniec upokorzenie przez BVB w finale pucharu Niemiec 2-5. Trener miał dostać jeszcze jeden sezon.
Sezon 12/13 zaczął się podobnie. Z tą różnicą że BVB zaczęło masowo gubić punkty w lidze.
Po rundzie jesiennej okazuje się że za pół roku stery obejmie Guardiola.
Bayern był wtedy drużyną która ostatnie 2 sezony nie wygrała trofeum. W tamtym okresie wszyscy większy potencjał w przyszłości widzieli w lidze angielskiej.
Nagle Bayern zaczął na wiosnę grać dużo lepiej. Kwintesencja to półfinał z FCB. Wszyscy byli w szoku.
Pewna obrona, 2 genialnych DMfów, świetny napastnik. No i Alaba, Lahm, Ribery, Muller, Robben (kto pamięta że podczas rundy jesiennej był rezerwowym)
Kontry, skrzydła, wrzutki, stałe fragmenty gry.
Przychodzi Guardiola i ma to w dupie.
Gra ustawieniem 4-1-5 (Chyba można to tak nazwać)
Lahm jako defensywny pomocnik który wbiega do linii ataku. Drużyna ma atakować 90 minut, utrzymywać się przy piłce i grać najbardziej ofensywny futbol w Europie. Wymienność pozycji na takim poziomie że głowa mała.
W sezonie 11/12 Bayern przegrał wszystko:
Bardzo wcześnie przegrali bundeslige
Sensacyjnie LM z Chelsea (powiedzmy wprost z potencjalnie najsłabszą Chelsea w ciągu 10 lat) Na koniec upokorzenie przez BVB w finale pucharu Niemiec 2-5. Trener miał dostać jeszcze jeden sezon.
Sezon 12/13 zaczął się podobnie. Z tą różnicą że BVB zaczęło masowo gubić punkty w lidze.
Po rundzie jesiennej okazuje się że za pół roku stery obejmie Guardiola.
Bayern był wtedy drużyną która ostatnie 2 sezony nie wygrała trofeum. W tamtym okresie wszyscy większy potencjał w przyszłości widzieli w lidze angielskiej.
Nagle Bayern zaczął na wiosnę grać dużo lepiej. Kwintesencja to półfinał z FCB. Wszyscy byli w szoku.
Pewna obrona, 2 genialnych DMfów, świetny napastnik. No i Alaba, Lahm, Ribery, Muller, Robben (kto pamięta że podczas rundy jesiennej był rezerwowym)
Kontry, skrzydła, wrzutki, stałe fragmenty gry.
Przychodzi Guardiola i ma to w dupie.
Gra ustawieniem 4-1-5 (Chyba można to tak nazwać)
Lahm jako defensywny pomocnik który wbiega do linii ataku. Drużyna ma atakować 90 minut, utrzymywać się przy piłce i grać najbardziej ofensywny futbol w Europie. Wymienność pozycji na takim poziomie że głowa mała.
16 lutego 2014, 19:21 [cytuj]
Wiesz, przy takim rozumowaniu, to można i AVB nazwać "maestro"...
Przychodzi, nie przegrywa z Porto żadnego meczu w lidze, traci jedynie 13 bramek i wygrywa przewagą 20 punktów. Klasa sama w sobie. Niewielu zauaważa, jaki skład dostał do dyzspozycji...
Trafia do Premier League i dalszą historię znamy...
Przyklasnę Guardioli, gdy poprowadzi zespół "od początku", przez siebie skonstruowany, bez gigantycznego budżetu i zrobi z nimi sukces.
Wiesz, przy takim rozumowaniu, to można i AVB nazwać "maestro"...
Przychodzi, nie przegrywa z Porto żadnego meczu w lidze, traci jedynie 13 bramek i wygrywa przewagą 20 punktów. Klasa sama w sobie. Niewielu zauaważa, jaki skład dostał do dyzspozycji...
Trafia do Premier League i dalszą historię znamy...
Przyklasnę Guardioli, gdy poprowadzi zespół "od początku", przez siebie skonstruowany, bez gigantycznego budżetu i zrobi z nimi sukces
16 lutego 2014, 20:23 [cytuj]
Wiecie , kto lubi Guardiole to przedstawi argumenty świadczące o tym , że jest dobrym trenerem .
Może zawsze ma dobrze ułożoną drużynę gdy przychodzi , zawsze olbrzymie pieniądze , zawsze zawodników , których każdy trener chciałby mieć , ale wprowadził do futbolu coś , co stało się już historią ( tiki-take ) , więc nie należy do grupy trenerów pokroju Smudy czy nawet Pelegriniego tylko do znacznie lepszej .
Jak ktoś wyżej napisał , ma za sobą wychowanków , którzy pójdą z nim w ogień , ale to jest spowodowane wychowaniem hiszpańskich piłkarzy i całym ich zachowaniem - mam na myśli szacunek do poprzedniego klubu / managera czy innych osób związanych z ich sukcesem .
Żeby nie było , że za wszelką cenę bronie Guardiolę to przytoczę tylko fakt , że skład Bayernu zapewne niszczyłby całą tą Bundesligę na stojąco z lub bez Peppa
Wiecie , kto lubi Guardiole to przedstawi argumenty świadczące o tym , że jest dobrym trenerem .
Może zawsze ma dobrze ułożoną drużynę gdy przychodzi , zawsze olbrzymie pieniądze , zawsze zawodników , których każdy trener chciałby mieć , ale wprowadził do futbolu coś , co stało się już historią ( tiki-take ) , więc nie należy do grupy trenerów pokroju Smudy czy nawet Pelegriniego tylko do znacznie lepszej .
Jak ktoś wyżej napisał , ma za sobą wychowanków , którzy pójdą z nim w ogień , ale to jest spowodowane wychowaniem hiszpańskich piłkarzy i całym ich zachowaniem - mam na myśli szacunek do poprzedniego klubu / managera czy innych osób związanych z ich sukcesem .
Żeby nie było , że za wszelką cenę bronie Guardiolę to przytoczę tylko fakt , że skład Bayernu zapewne niszczyłby całą tą Bundesligę na stojąco z lub bez Peppa
16 lutego 2014, 21:49 [cytuj]
Dajcie AVB zostać trenerem Bayernu a zobaczycie że kiepski trener rozpierdzieli dobrą drużynę tylko dlatego że nie zapanuje nad szatnią.
Dajcie AVB zostać trenerem Bayernu a zobaczycie że kiepski trener rozpierdzieli dobrą drużynę tylko dlatego że nie zapanuje nad szatnią
16 lutego 2014, 22:07 [cytuj]
Mourinho to genialny trener w mojej ocenie. Zupełnie za nim nie przepadam. Nie jestem też jakimś kibicem Bayernu Pepa. Poprostu fascynuje mnie jak widzę ich mecz oraz to że można diametralnie zmienić styl gry genialnej drużyny i osiągać równie dobre wyniki i jeszcze bardziej widowiskową grę.
Nie lubię hegemonii więc nie mam nic przeciwko żeby Bayern odpadł w LM zaraz po wyeliminowaniu Arsenalu.
Mourinho to genialny trener w mojej ocenie. Zupełnie za nim nie przepadam. Nie jestem też jakimś kibicem Bayernu Pepa. Poprostu fascynuje mnie jak widzę ich mecz oraz to że można diametralnie zmienić styl gry genialnej drużyny i osiągać równie dobre wyniki i jeszcze bardziej widowiskową grę.
Nie lubię hegemonii więc nie mam nic przeciwko żeby Bayern odpadł w LM zaraz po wyeliminowaniu Arsenalu
17 lutego 2014, 11:17 [cytuj]
Dobrze się maskował
Dobrze się maskował ;)
17 lutego 2014, 11:54 [cytuj]
lukempire powiedział/a:
Stwórz jedną z najlepszych drużyn wszechczasów, poprowadź genialnego piłkarza do zdobycia Złotych Piłek, wygraj wszystko co się da, pokonaj Real 6-2 na SB i 5-0 na CN. Dalej bądź słabym trenerem. sic!
Stwórz jedną z najlepszych drużyn wszechczasów, poprowadź genialnego piłkarza do zdobycia Złotych Piłek, wygraj wszystko co się da, pokonaj Real 6-2 na SB i 5-0 na CN. Dalej bądź słabym trenerem. sic!
Dobry czas to nie rolex tylko chwile co są wolne
17 lutego 2014, 14:25 [cytuj]
Bardzo mnie bawią komentarze że "Guardiola to słaby trener" ludzie chyba nie znacie się na rzeczy, wasze uwagi co do niego są na tak niskim poziomie że nie chce się tego czytać, może żyjecie w jakiś piwnicach czy gdzieś ale nic kompletnie nie znacie się na trenowaniu poza tym z FM'a. Więc proszę nie wypowiadajcie się tak krytycznie o rzeczach o których nie macie pojęcia najmniejszego
Bardzo mnie bawią komentarze że "Guardiola to słaby trener" ludzie chyba nie znacie się na rzeczy, wasze uwagi co do niego są na tak niskim poziomie że nie chce się tego czytać, może żyjecie w jakiś piwnicach czy gdzieś ale nic kompletnie nie znacie się na trenowaniu poza tym z FM'a. Więc proszę nie wypowiadajcie się tak krytycznie o rzeczach o których nie macie pojęcia najmniejszego :)
17 lutego 2014, 18:15 [cytuj]
A co Ty o tym wiesz, panie Wojtas?
Ale tak dokładnie... Jakieś UEFA Pro ukończyłeś? "Kuleszówkę" może?
Czy może sam wyznaczasz kryteria "zajebistości" trenera/managera ze swej "piwnicy" w Olszanach?
Więc, nie obrażaj proszę innych, którzy krytykują rzeczy, o których Ty również nie masz najmniejszego pojęcia...
A co Ty o tym wiesz, panie Wojtas?
Ale tak dokładnie... Jakieś UEFA Pro ukończyłeś? "Kuleszówkę" może?
Czy może sam wyznaczasz kryteria "zajebistości" trenera/managera ze swej "piwnicy" w Olszanach?
Więc, nie obrażaj proszę innych, którzy krytykują rzeczy, o których Ty również nie masz najmniejszego pojęcia
17 lutego 2014, 21:20 [cytuj]
Ja wcale nie powiedziałem że wiem o tym dużo i jak widzisz nie uczestniczyłem w rozmowie dotyczącej trenerów bo jak powiedziałeś nie znam się na tym, po prostu nie rozumiem mówienia że jakiś trener jest słaby mimo że wygrywa wszystko po kolei.
Ja wcale nie powiedziałem że wiem o tym dużo i jak widzisz nie uczestniczyłem w rozmowie dotyczącej trenerów bo jak powiedziałeś nie znam się na tym, po prostu nie rozumiem mówienia że jakiś trener jest słaby mimo że wygrywa wszystko po kolei
17 lutego 2014, 21:29 [cytuj]
Baldini na wylocie?
Baldini na wylocie?
Offence win games, defence wins titles
17 lutego 2014, 21:44 [cytuj]
Eriksen wybrał się w weekend do Amsterdamu.
Przed meczem zorganizowano mu huczne podziękowanie za to co zrobił dla Ajaxu.
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2561044/Ajax-bid-farewell-Tottenhams-Christian-Eriksen.html
Eriksen wybrał się w weekend do Amsterdamu.
Przed meczem zorganizowano mu huczne podziękowanie za to co zrobił dla Ajaxu.
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2561044/Ajax-bid-farewell-Tottenhams-Christian-Eriksen.html