Forum dyskusyjne
17 lutego 2014, 23:05 [cytuj]
PatricziwwersjiBeta powiedział/a:
Baldini na wylocie?
bo?
bo?
17 lutego 2014, 23:31 [cytuj]
WojtasTHFC powiedział/a:
Ja wcale nie powiedziałem że wiem o tym dużo i jak widzisz nie uczestniczyłem w rozmowie dotyczącej trenerów bo jak powiedziałeś nie znam się na tym, po prostu nie rozumiem mówienia że jakiś trener jest słaby mimo że wygrywa wszystko po kolei
Nie jest słaby, ale robienie z niego boga nie ma sensu. Samograjem i karyplem to i ułomek "na skrzydło and laga" Moyes wygrałby wszystko
Nie jest słaby, ale robienie z niego boga nie ma sensu. Samograjem i karyplem to i ułomek "na skrzydło and laga" Moyes wygrałby wszystko
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
18 lutego 2014, 00:25 [cytuj]
smackey powiedział/a:
bo?
Oceńmy transfery:
1. Soldado - Napastnika rozlicza się z goli, a niech najlepszym podsumowaniem tego, że z gry w lidze zdobył 1 gola na 1600 minut
2. Paulinho- Udany transfer, filar drużyny,zaklepany jeszcze PRZED przyjściem Baldiniego do klubu .
3. Capoue- Niezły transfer, ale przy bogactwu naszego środka pola, moim zdaniem- zbędny.
4. Chiriches- Jak najbardziej na plus, żadnych zastrzeżeń.
5. Chadli- Dość drogi zmiennik, wchodzący ma końcówki meczów, nic nie wnosi do zespołu.
6. Eriksen- Kapitalny transfer. Młody perspektywiczny zawodnik
7. Lamela- Najdroższy transfer w historii klubu , 1 gol w LE przez cały sezon, czasem podnosi się z ławki, o ile nie złapie kontuzji.
Baldini był więc odpowiedzialny za (moim zdaniem) 3-4 nieudane (jak do tej pory) transfery, które tanimi nie były. Nie chcę mówić, że Baldini wywalił ok. 70 mln w błoto, bo trzeba mieć nadzieję, że Lamela, czy Soldado wreszcie się przebudzą, ale w tym momencie takie są fakty

Powinniśmy znaleźć dyr. sportowego obytego na rynku zarówno europejskim, jak i południowoamerykańskim. Takie jest moje zdanie.
Oceńmy transfery:
1. Soldado - Napastnika rozlicza się z goli, a niech najlepszym podsumowaniem tego, że z gry w lidze zdobył 1 gola na 1600 minut :)
2. Paulinho- Udany transfer, filar drużyny,zaklepany jeszcze PRZED przyjściem Baldiniego do klubu .
3. Capoue- Niezły transfer, ale przy bogactwu naszego środka pola, moim zdaniem- zbędny.
4. Chiriches- Jak najbardziej na plus, żadnych zastrzeżeń.
5. Chadli- Dość drogi zmiennik, wchodzący ma końcówki meczów, nic nie wnosi do zespołu.
6. Eriksen- Kapitalny transfer. Młody perspektywiczny zawodnik :)
7. Lamela- Najdroższy transfer w historii klubu , 1 gol w LE przez cały sezon, czasem podnosi się z ławki, o ile nie złapie kontuzji.
Baldini był więc odpowiedzialny za (moim zdaniem) 3-4 nieudane (jak do tej pory) transfery, które tanimi nie były. Nie chcę mówić, że Baldini wywalił ok. 70 mln w błoto, bo trzeba mieć nadzieję, że Lamela, czy Soldado wreszcie się przebudzą, ale w tym momencie takie są fakty :) Powinniśmy znaleźć dyr. sportowego obytego na rynku zarówno europejskim, jak i południowoamerykańskim. Takie jest moje zdanie
18 lutego 2014, 00:34 [cytuj]
no ale skąd nagle Ci się wzięło na takie dyskusje?
18 lutego 2014, 01:13 [cytuj]
smackey powiedział/a:
Chodzi o to, że w ostatnich dniach pojawiło się sporo podobnych artykułów:
http://www.sportsmole.co.uk/football/spurs/news/report-baldinis-spurs-future-under-threat_138521.html
Sam nie wiem co o tym myśleć, z jednej strony rozmach z jakim przeprowadzaliśmy transfery tego lata był imponujący i jestem przekonany, że Levy by się tak bardzo targował, że część z tych transferów nie doszłaby do skutku. Zwolnienie Baldiniego to byłaby kolejna zmiana na ważnym stanowisku w Tottenhamie. Na pewno takie częste roszady nie pomagają w stabilizacji i hamują rozwój.
Z drugiej strony nie mogę się oprzeć wrażeniu, że te pieniądze można było wydać lepiej, a po za tym Baldini to był człowiek AVB i Sherwood (lub ktoś kto go zastąpi w lecie jeśli dojdzie do takiej zmiany)powinien sam zadecydować czy go potrzebuje. Nie podoba mi się też to, że na 7 transferów nie pozyskaliśmy nikogo z doświadczeniem w lidze angielskiej.
Chodzi o to, że w ostatnich dniach pojawiło się sporo podobnych artykułów:
http://www.sportsmole.co.uk/football/spurs/news/report-baldinis-spurs-future-under-threat_138521.html
Sam nie wiem co o tym myśleć, z jednej strony rozmach z jakim przeprowadzaliśmy transfery tego lata był imponujący i jestem przekonany, że Levy by się tak bardzo targował, że część z tych transferów nie doszłaby do skutku. Zwolnienie Baldiniego to byłaby kolejna zmiana na ważnym stanowisku w Tottenhamie. Na pewno takie częste roszady nie pomagają w stabilizacji i hamują rozwój.
Z drugiej strony nie mogę się oprzeć wrażeniu, że te pieniądze można było wydać lepiej, a po za tym Baldini to był człowiek AVB i Sherwood (lub ktoś kto go zastąpi w lecie jeśli dojdzie do takiej zmiany)powinien sam zadecydować czy go potrzebuje. Nie podoba mi się też to, że na 7 transferów nie pozyskaliśmy nikogo z doświadczeniem w lidze angielskiej
18 lutego 2014, 13:37 [cytuj]
Diego powiedział/a:
Powinniśmy znaleźć dyr. sportowego obytego na rynku zarówno europejskim, jak i południowoamerykańskim.
Powinniśmy zrezygnować w ogóle z takiej funkcji...
Transfery porobione, manager zwolniony i po raz wtóry NIE MA odpowiedzialnego za te wzmocnienia. Boas zwala na Baldiniego, Baldini na Boasa etc.
Historia z Damienem Comollim bis...
W naszym klubie to nie wychodziło (Arnesen to wyjątek potwierdzający regułę...), nie wychodzi i zapewne wychodzić nie będzie. Im większa liczba osób wkłada paluchy w transfery, tym gorzej.
Gdzie kucharek sześć...
Powinniśmy zrezygnować w ogóle z takiej funkcji...
Transfery porobione, manager zwolniony i po raz wtóry NIE MA odpowiedzialnego za te wzmocnienia. Boas zwala na Baldiniego, Baldini na Boasa etc.
Historia z Damienem Comollim bis...
W naszym klubie to nie wychodziło (Arnesen to wyjątek potwierdzający regułę...), nie wychodzi i zapewne wychodzić nie będzie. Im większa liczba osób wkłada paluchy w transfery, tym gorzej.
Gdzie kucharek sześć
Can't Smile Without You!!!
18 lutego 2014, 14:59 [cytuj]
Tuczi uważam, że jednak powinna u nas w klubie być osoba dyr. sportowego. Tyle, że masz jedną wielką rację, dopóki w naszym klubie nie będzie jasno rozrysowanych ról kto za co jest odpowiedzialny w klubie to nic na żadnym froncie nie zdziałamy. Czy tak trudno stworzyć model gdzie trener informuje na jaką pozycję potrzebuje piłkarzy dyrektora sportowego i on (trener) zatwierdza czy przedstawieni mu kandydaci pasują do jego drużyny biorąc odpowiedzialność za zakup piłkarza ? Bo jeśli ma to dalej wyglądać: trener - chce jakiś wzmocnień, a dyrektor i prezes odpowiadają - masz tu jakiś piłkarzy, to nic nie zbudujemy i nigdy nie będzie odpowiedzialnych.
Tuczi uważam, że jednak powinna u nas w klubie być osoba dyr. sportowego. Tyle, że masz jedną wielką rację, dopóki w naszym klubie nie będzie jasno rozrysowanych ról kto za co jest odpowiedzialny w klubie to nic na żadnym froncie nie zdziałamy. Czy tak trudno stworzyć model gdzie trener informuje na jaką pozycję potrzebuje piłkarzy dyrektora sportowego i on (trener) zatwierdza czy przedstawieni mu kandydaci pasują do jego drużyny biorąc odpowiedzialność za zakup piłkarza ? Bo jeśli ma to dalej wyglądać: trener - chce jakiś wzmocnień, a dyrektor i prezes odpowiadają - masz tu jakiś piłkarzy, to nic nie zbudujemy i nigdy nie będzie odpowiedzialnych
18 lutego 2014, 16:13 [cytuj]
Dyrektor sportowy jest od załatwiania transferów a nie od wyszukiwania celów transferowych.
Bambini nie ma prawa mówić i wybierać zawidników do klubu. Bambini ma dostać listę zawodników spisaną przez trenera i próbować ściągnąć kogoś z tej listy(nie mówię tu o liście typu obrońca, pomocnik tylko o liście nazwisk)
Dyrektor sportowy może mieć nawet zerowe pojęcie o piłce, żeby tylko miał dryg do interesów i dobre gadane.
Dyrektor sportowy jest od załatwiania transferów a nie od wyszukiwania celów transferowych.
Bambini nie ma prawa mówić i wybierać zawidników do klubu. Bambini ma dostać listę zawodników spisaną przez trenera i próbować ściągnąć kogoś z tej listy(nie mówię tu o liście typu obrońca, pomocnik tylko o liście nazwisk)
Dyrektor sportowy może mieć nawet zerowe pojęcie o piłce, żeby tylko miał dryg do interesów i dobre gadane
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
18 lutego 2014, 16:32 [cytuj]
Panowie, zapomnieliście jeszcze o jednym... kto jest naszym prezesem i jak bardzo wtrąca się w transfery. Niby oficjalnie się o tym nie mówi, ale wszyscy wiemy jak jest...
Jeśli więc Levy, jak twierdzą nasi ex managerowie i Comolli, ma solidny (czy też decydujący) głos w sprowadzaniu różnej maści zawodników, to sam w sobie jest tym dyrektorem sportowym.
Dwóch takich, to przynajmniej o jednego za dużo
Panowie, zapomnieliście jeszcze o jednym... kto jest naszym prezesem i jak bardzo wtrąca się w transfery. Niby oficjalnie się o tym nie mówi, ale wszyscy wiemy jak jest...
Jeśli więc Levy, jak twierdzą nasi ex managerowie i Comolli, ma solidny (czy też decydujący) głos w sprowadzaniu różnej maści zawodników, to sam w sobie jest tym dyrektorem sportowym.
Dwóch takich, to przynajmniej o jednego za dużo :D
18 lutego 2014, 18:58 [cytuj]
Tuczi ale z jednej strony to chyba dobrze , że Levy decyduje o tych transferach przy "głowie" Baldiniego - a przynajmniej tak mi się wydaje , gdy oglądałem jego ruchy w Rzymie .
Nie chce aby to też zabrzmiało , że go strasznie bronie bo Levy święty nie jest
Tuczi ale z jednej strony to chyba dobrze , że Levy decyduje o tych transferach przy "głowie" Baldiniego - a przynajmniej tak mi się wydaje , gdy oglądałem jego ruchy w Rzymie .
Nie chce aby to też zabrzmiało , że go strasznie bronie bo Levy święty nie jest :)
18 lutego 2014, 18:59 [cytuj]
Lyon pokazał, jak można klub od podstaw zbudować, mając zajebistego dyrektora sportowego a przypomnę że był nim Santini. Później sam przejął stery w klubie. ALe nie od razu Kraków zbudowano, a w Tottenhamie nie dość, że rządzą debile, to jeszcze nie ma konsekwencji w działaniach.
Lyon pokazał, jak można klub od podstaw zbudować, mając zajebistego dyrektora sportowego a przypomnę że był nim Santini. Później sam przejął stery w klubie. ALe nie od razu Kraków zbudowano, a w Tottenhamie nie dość, że rządzą debile, to jeszcze nie ma konsekwencji w działaniach
18 lutego 2014, 21:04 [cytuj]
Drugler, nie zgadzam się. Nie jest dobrze, gdy Levy decyduje o transferach zamiast MANAGERA...
Manager odpowiada za wyniki, manager odpowiada za taktykę, manager odpowiada za wszystko... Jeśli więc, manager chce "myszkę miki", to nie powinien w zamian dostać "kaczora donalda", bo tak się prezesowi podoba.
Jeśli chcemy być konsekwentni i powierzamy komuś "misję" budowania drużyny od A do Z... to nie wpierdalajmy się przy literce G...
Ps. Jeśli Ty, ja i kilku innych (nawet na Spursmanii) widziało jego "głowę" do interesów w Rzymie, to kto (KTO???) był tak tępy, aby go kurwa zatrudnić?
Levy...
Drugler, nie zgadzam się. Nie jest dobrze, gdy Levy decyduje o transferach zamiast MANAGERA...
Manager odpowiada za wyniki, manager odpowiada za taktykę, manager odpowiada za wszystko... Jeśli więc, manager chce "myszkę miki", to nie powinien w zamian dostać "kaczora donalda", bo tak się prezesowi podoba.
Jeśli chcemy być konsekwentni i powierzamy komuś "misję" budowania drużyny od A do Z... to nie wpierdalajmy się przy literce G...
Ps. Jeśli Ty, ja i kilku innych (nawet na Spursmanii) widziało jego "głowę" do interesów w Rzymie, to kto (KTO???) był tak tępy, aby go kurwa zatrudnić?
Levy
18 lutego 2014, 21:16 [cytuj]
Ale Silva to zajebista 10 :O
Ale Silva to zajebista 10 :O
18 lutego 2014, 21:30 [cytuj]
Oczywiście , że nie jest to dobre zachowanie gdy Levy wpierdala się naszemu managerowi ( przepraszam ) , ale gdy Harry wprowadzał dom starców to też nie miało to za dużego poparcia , wiesz ... ciężko wszystkich zadowolić , ale ta kontrola przez prezesa musi być , bo potem robi się tak jak np w Liverpoolu 2 lata temu .
Oczywiście , że nie jest to dobre zachowanie gdy Levy wpierdala się naszemu managerowi ( przepraszam ) , ale gdy Harry wprowadzał dom starców to też nie miało to za dużego poparcia , wiesz ... ciężko wszystkich zadowolić , ale ta kontrola przez prezesa musi być , bo potem robi się tak jak np w Liverpoolu 2 lata temu
18 lutego 2014, 21:37 [cytuj]
Racjonalna kontrola... tak.
Irracjonalna ingerencja... nie.
Jeśli mamy kupować młodszych zawodników, których zaraz chcemy odsprzedać (Lamela, Holtby, Capoue...), to nie warto patrzeć na wiek... No i pamiętaj, dokąd Harry zajechał z tym "domem starców"
Racjonalna kontrola... tak.
Irracjonalna ingerencja... nie.
Jeśli mamy kupować młodszych zawodników, których zaraz chcemy odsprzedać (Lamela, Holtby, Capoue...), to nie warto patrzeć na wiek... No i pamiętaj, dokąd Harry zajechał z tym "domem starców" :D
18 lutego 2014, 21:52 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=qkx2EOy6Rvs
wiem, że dość stare, ale może jeszcze nie było (nie czytam ostatnio regularnie). Ładna bramka.
http://www.youtube.com/watch?v=qkx2EOy6Rvs
wiem, że dość stare, ale może jeszcze nie było (nie czytam ostatnio regularnie). Ładna bramka
COYS!
18 lutego 2014, 23:18 [cytuj]
[quote=Wduwek
http://www.youtube.com/watch?v=qkx2EOy6Rvs wiem, że dość stare, ale może jeszcze nie było (nie czytam ostatnio regularnie). Ładna bramka [/quote]
Coś jak Townsend - miało być dośrodkowanie, a wyszła z tego bramka
Coś jak Townsend - miało być dośrodkowanie, a wyszła z tego bramka :D
19 lutego 2014, 20:56 [cytuj]
I dlatego Lamela jest lepszy od Ozila. Czy argentyńczyk zmarnował rzut karny w 1/8 finału CL? Nie sądzę.
I dlatego Lamela jest lepszy od Ozila. Czy argentyńczyk zmarnował rzut karny w 1/8 finału CL? Nie sądzę
19 lutego 2014, 21:01 [cytuj]
A Lamela grał kiedyś w 1/8 finału CL?
Nie sądzę
A Lamela grał kiedyś w 1/8 finału CL?
Nie sądzę ;P
19 lutego 2014, 21:05 [cytuj]
Nie grał to nie grał, na chuj drazyc temat

Lamela > Ozil i basta!
Nie grał to nie grał, na chuj drazyc temat :D Lamela > Ozil i basta!