Forum dyskusyjne
26 kwietnia 2014, 13:49 [cytuj]
Swięci prowadzą
Swięci prowadzą :brawo:
26 kwietnia 2014, 13:49 [cytuj]
Arcz powiedział/a:
PS. czytał ktoś już te ksiązkę Harrego? czy jeszcze nie ma jej w sklepach?
Przeczytałem mniej więcej połowę w oryginale i musiałem niestety odłożyć ze względu na natłok obowiązków (koordynuję juwenalia na mojej uczelni + do tego praca 2-3 dni w tygodniu) do wakacji. Ale na żadnym rozdziale się nie zawiodłem, 'Arry dał radę!
Przeczytałem mniej więcej połowę w oryginale i musiałem niestety odłożyć ze względu na natłok obowiązków (koordynuję juwenalia na mojej uczelni + do tego praca 2-3 dni w tygodniu) do wakacji. Ale na żadnym rozdziale się nie zawiodłem, 'Arry dał radę! :)
26 kwietnia 2014, 14:08 [cytuj]
Brawo Alcaraz, właśnie chyba utrzymujesz Wengera na stołku
Brawo Alcaraz, właśnie chyba utrzymujesz Wengera na stołku :krzyk:
26 kwietnia 2014, 14:20 [cytuj]
yid77, masz rację, dopóki strzela bramki jest dobrze. Problem w tym, że wraz z mocniejszymi przeciwnikami będzie mu trudniej te bramki strzelać. Jak od Soldado odejmiesz okazyjne bramki, to zostaje piłkarz, który może włączyć się w akcję i dobrze dograć piłkę(co już kilka razy pokazywał). Z kolei oglądając mecze w których gra Kane bez bramek byłby tylko piłkarzem, który zabiera miejsce zawodnikowi bardziej defensywnemu, dzięki któremu być może nie tracilibyśmy tylu głupich bramek. Chcę zobaczyć jak mu pójdzie w kolejnych meczach, bo strzelać bramki WBA, Fulham i Sunderlandowi prawdopodobnie mógłby też w przyszłym sezonie w Championship.
Co do twojego nie wiadomo skąd wyciągniętego wniosku - Kane powinien zostać wypożyczony do słabszego klubu PL. Tam będzie mógł pokazać, że jest dość dobry na regularną grę w PL. Jak mu się to uda i będzie grał regularnie to nabierze cennego doświadczenia i jeszcze bardziej się rozwinie. Po co ma u nas zostawać, skoro najprawdopodobniej grałby tylko w pucharach, a w lidze wchodziłby co najwyżej na ogonki? Nic by mu to nie dało. To coś jak z Livermorem. U nas rzadko miał szansę grać i jak wchodził to wyglądał po prostu słabo, a teraz pokazuje się z dobrej strony w Hull i jest tam ważnym zawodnikiem.
yid77, masz rację, dopóki strzela bramki jest dobrze. Problem w tym, że wraz z mocniejszymi przeciwnikami będzie mu trudniej te bramki strzelać. Jak od Soldado odejmiesz okazyjne bramki, to zostaje piłkarz, który może włączyć się w akcję i dobrze dograć piłkę(co już kilka razy pokazywał). Z kolei oglądając mecze w których gra Kane bez bramek byłby tylko piłkarzem, który zabiera miejsce zawodnikowi bardziej defensywnemu, dzięki któremu być może nie tracilibyśmy tylu głupich bramek. Chcę zobaczyć jak mu pójdzie w kolejnych meczach, bo strzelać bramki WBA, Fulham i Sunderlandowi prawdopodobnie mógłby też w przyszłym sezonie w Championship.
Co do twojego nie wiadomo skąd wyciągniętego wniosku - Kane powinien zostać wypożyczony do słabszego klubu PL. Tam będzie mógł pokazać, że jest dość dobry na regularną grę w PL. Jak mu się to uda i będzie grał regularnie to nabierze cennego doświadczenia i jeszcze bardziej się rozwinie. Po co ma u nas zostawać, skoro najprawdopodobniej grałby tylko w pucharach, a w lidze wchodziłby co najwyżej na ogonki? Nic by mu to nie dało. To coś jak z Livermorem. U nas rzadko miał szansę grać i jak wchodził to wyglądał po prostu słabo, a teraz pokazuje się z dobrej strony w Hull i jest tam ważnym zawodnikiem
LMAO
26 kwietnia 2014, 14:21 [cytuj]
Ten mecz otwierający kolejkę to jakieś kuriozum. Nie wierzę że w takim stylu Everton żegna się z top 4
Ten mecz otwierający kolejkę to jakieś kuriozum. Nie wierzę że w takim stylu Everton żegna się z top 4 :plask:
26 kwietnia 2014, 14:23 [cytuj]
Everton going really "spursy" way...
Ktoś słusznie zauważył, że Pochettino właśnie zapewnia czwarte miejsce naszym sąsiadom, więc to najlepszy moment, aby go zatrudnić. U nas może to robić co sezon
Everton going really "spursy" way...
Ktoś słusznie zauważył, że Pochettino właśnie zapewnia czwarte miejsce naszym sąsiadom, więc to najlepszy moment, aby go zatrudnić. U nas może to robić co sezon :D
Can't Smile Without You!!!
26 kwietnia 2014, 14:26 [cytuj]
Eidur powiedział/a:
Levy zawalił sprawę nie zaklepując nam Van Gaala wcześniej. Czasu miał sporo, bo od zwolnienia AVB do zwolnienia Moyesa minęło masę czasu, w którym mógł dojść z nim do porozumienia. Jestem bardzo rozczarowany
Poczekajmy na oficjalne potwierdzenie. A Van Gaal też nie jest głupi, żeby teraz podpisywać kontrakty, skoro po udanych mistrzostwach będzie mógł mieć dużo większe wymagania i dużo więcej ofert. No chyba że Und już dał mu taką lukratywną ofertę, której nie wypada odmówić
Poczekajmy na oficjalne potwierdzenie. A Van Gaal też nie jest głupi, żeby teraz podpisywać kontrakty, skoro po udanych mistrzostwach będzie mógł mieć dużo większe wymagania i dużo więcej ofert. No chyba że Und już dał mu taką lukratywną ofertę, której nie wypada odmówić
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
26 kwietnia 2014, 14:33 [cytuj]
varba powiedział/a:
A może właśnie wie, że nie będzie udany. Zespół skłóconych gwiazd który może nic nie osiągnąć.
A może właśnie wie, że nie będzie udany. Zespół skłóconych gwiazd który może nic nie osiągnąć
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
26 kwietnia 2014, 15:26 [cytuj]
Mateuszek powiedział/a:
Wiadomo już czy jedziemy na jakiś towarzyski Tour latem? Czy znowu promować się do Azjatów? Fajnie by było pojechać towarzysko pograć z z kimś lepszym coś na podobieństwo tego:
http://www.tottenhamhotspur.com/news/us-tour-2014-ticket-details-070114/
Seattle, Toronto i Chicago.
http://www.tottenhamhotspur.com/news/us-tour-2014-ticket-details-070114/
Seattle, Toronto i Chicago
LMAO
26 kwietnia 2014, 15:31 [cytuj]
Ale nędza

czyli przeciwko Defoe i Dempseyowi też
Ale nędza :X czyli przeciwko Defoe i Dempseyowi też :skromny:
26 kwietnia 2014, 16:26 [cytuj]
Nie ma co się dziwić, w Manchesterze ma już gotowy szkielet, wywali szrot, dostanie dużo kasy na nowe transfery i spokojnie to poukłada. Mimo chujowego sezonu większość piłkarzy United osiągało w przeszłości sukcesy, mają mentalność zwycięzców.
Nie ma co się dziwić, w Manchesterze ma już gotowy szkielet, wywali szrot, dostanie dużo kasy na nowe transfery i spokojnie to poukłada. Mimo chujowego sezonu większość piłkarzy United osiągało w przeszłości sukcesy, mają mentalność zwycięzców
26 kwietnia 2014, 20:44 [cytuj]
Mateuszek powiedział/a:
Ale nędza

czyli przeciwko Defoe i Dempseyowi też

Nędza, bo nędza, ale USA to dobry rynek, który może nam też pomóc w budowie stadionu. Szczególnie czytając ostatnie informacje.
Nędza, bo nędza, ale USA to dobry rynek, który może nam też pomóc w budowie stadionu. Szczególnie czytając ostatnie informacje. :)
LMAO
26 kwietnia 2014, 21:08 [cytuj]
Z czego wiem, to mamy tam też wielu fanów.
Z czego wiem, to mamy tam też wielu fanów
26 kwietnia 2014, 22:22 [cytuj]
varba powiedział/a:
to by było bardzo ryzykowne z jego strony. Najtrudniejsza grupa zdecydowanie, a nawet jak wyjdą z 2 miejsca to najprawdopodobniej w 1x8 od razu gospodarz-Brazylia.(plus wspomniane już wewnętrzne ich problemy w kadrze)
co do wczesniejszej dyskusji o Verthongenie ,to mnie zawsze ciekawilo ,czemu on tak narzekał jak miał grać na lewej,, przecież w kadrze też bardzo długo tam grał, bo na środku byli Kompany i Vermalen(plus van Buyten)
to by było bardzo ryzykowne z jego strony. Najtrudniejsza grupa zdecydowanie, a nawet jak wyjdą z 2 miejsca to najprawdopodobniej w 1x8 od razu gospodarz-Brazylia.(plus wspomniane już wewnętrzne ich problemy w kadrze)
co do wczesniejszej dyskusji o Verthongenie ,to mnie zawsze ciekawilo ,czemu on tak narzekał jak miał grać na lewej,, przecież w kadrze też bardzo długo tam grał, bo na środku byli Kompany i Vermalen(plus van Buyten)
27 kwietnia 2014, 13:26 [cytuj]
Wiesz ja myślę, że reprezentacja to inna sprawa. Kadra gdzie może grać jest tylko jedna, natomiast klubów wiele i może wybierać te które oferują mu grę na jego ulubionej pozycji. Tam jak sam napisałeś jest duża konkurencja i może jedynym wyjściem by w niej grać było zaakceptowanie roli lewego obrońcy i próba "wygryzienia" środkowego. Druga sprawa to każdy ma jakieś ulubione i znienawidzone pozycje/role na boisku. Wielu rzeczy do końca po prostu nie wiemy, choćby tego czy były jakieś obietnice o uzupełnieniu lewej obrony lub stwierdzenie grasz tam bo ja tak chcę i koniec. Może kupując go obiecaliśmy mu grę na środku i dlatego wybrał nas ?
Wiesz ja myślę, że reprezentacja to inna sprawa. Kadra gdzie może grać jest tylko jedna, natomiast klubów wiele i może wybierać te które oferują mu grę na jego ulubionej pozycji. Tam jak sam napisałeś jest duża konkurencja i może jedynym wyjściem by w niej grać było zaakceptowanie roli lewego obrońcy i próba "wygryzienia" środkowego. Druga sprawa to każdy ma jakieś ulubione i znienawidzone pozycje/role na boisku. Wielu rzeczy do końca po prostu nie wiemy, choćby tego czy były jakieś obietnice o uzupełnieniu lewej obrony lub stwierdzenie grasz tam bo ja tak chcę i koniec. Może kupując go obiecaliśmy mu grę na środku i dlatego wybrał nas ?
27 kwietnia 2014, 17:02 [cytuj]
Dzisiejsza gra Chelsea nie była widowiskowa, ale skuteczna. Szacun dla Mourinho, bo dosłownie rozwalił Liverpool.
Dzisiejsza gra Chelsea nie była widowiskowa, ale skuteczna. Szacun dla Mourinho, bo dosłownie rozwalił Liverpool. :brawo:
LMAO
27 kwietnia 2014, 17:23 [cytuj]
A ja uważam że drużynę Mourinho powinno sądzić się w Norymberdze za zbrodnie przeciwko wszystkim kibicom piłki nożnej. Jeśli wygrają CL to będzie dramat.
A ja uważam że drużynę Mourinho powinno sądzić się w Norymberdze za zbrodnie przeciwko wszystkim kibicom piłki nożnej. Jeśli wygrają CL to będzie dramat
27 kwietnia 2014, 17:28 [cytuj]
Nie pisz, że wszystkim, bo mnie na przykład taka gra nie przeszkadza. I co teraz?
Nie pisz, że wszystkim, bo mnie na przykład taka gra nie przeszkadza. I co teraz?
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
27 kwietnia 2014, 17:29 [cytuj]
To wy nie kibicujecie graniu w piłkę tylko wykopywaniu jak najdalej od bramki.
To wy nie kibicujecie graniu w piłkę tylko wykopywaniu jak najdalej od bramki
27 kwietnia 2014, 19:13 [cytuj]
Ramzes powiedział/a:
To wy nie kibicujecie graniu w piłkę tylko wykopywaniu jak najdalej od bramki
Cytując Joraha Mormonta: Rhaegar walczył dzielnie, Rhaegar walczył szlachetnie, Rhaegar walczył honorowo. I Rhaegar zginął.
Tu jest ta sama zasada, możesz grać pięknie, tłum będzie Cię kochał a tu Ci przyjdzie Robert z wielkim młotem i zmiażdży Ci klatkę piersiową. Robert to Mourinho, Rhaegar to Ci którzy grają pięknie. Więc cel uświęca środki, i na tym poziomie styl jest dodatkiem a nie celem samym w sobie.
Cytując Joraha Mormonta: Rhaegar walczył dzielnie, Rhaegar walczył szlachetnie, Rhaegar walczył honorowo. I Rhaegar zginął.
Tu jest ta sama zasada, możesz grać pięknie, tłum będzie Cię kochał a tu Ci przyjdzie Robert z wielkim młotem i zmiażdży Ci klatkę piersiową. Robert to Mourinho, Rhaegar to Ci którzy grają pięknie. Więc cel uświęca środki, i na tym poziomie styl jest dodatkiem a nie celem samym w sobie
Offence win games, defence wins titles