Forum dyskusyjne
26 maja 2014, 15:55 [cytuj]
Sawikowi się w głowie nie mieści, żeby Murzyn (tak Sawik piszemy to z dużej litery

ośmielał się spierać się z przedstawicielem wyższej rasy, do czego to podobne w ogóle :p
,,Dał się sprowokować? Powinien podejść i wylać go po pysku, aby czegoś się nauczył. Nie przystoi, aby murzyn burkał do starszego, o wiele bardziej inteligentnego faceta. Troszkę szacunku się należy. "
Nie zaśmiecaj forum takimi komentarzami.
Sawikowi się w głowie nie mieści, żeby Murzyn (tak Sawik piszemy to z dużej litery:) ośmielał się spierać się z przedstawicielem wyższej rasy, do czego to podobne w ogóle :p
,,Dał się sprowokować? Powinien podejść i wylać go po pysku, aby czegoś się nauczył. Nie przystoi, aby murzyn burkał do starszego, o wiele bardziej inteligentnego faceta. Troszkę szacunku się należy. "
Nie zaśmiecaj forum takimi komentarzami
26 maja 2014, 16:02 [cytuj]
Wduwek,
Dla Interu Mediolan Guarin w ostatnim czasie był postacią fundamentalną. Znalazł się na celowniku dużo lepszego Juventusu Turyn, o którym wspominałeś, że zdobyli trzykrotnie mistrzostwo Włoch, a mimo to nie sprzedali tego zawodnika. Wypada zachować pewną konsekwencję.
Borussia to w Lidze Mistrzów gra od trzech lat, więc stwierdzenie regularnie jest co najmniej komiczne. Marco Reus znajduje się na celowniku takich drużyn jak FC Barcelona, Real Madryt, Manchester United, a mimo to potrafią go zatrzymać. Chociaż to on dziwnym trafem chce zostać. Śmieszy mnie jak ktoś chciał nam wmówić, że jesteśmy zbyt słabym klubem, żeby zatrzymać Bale'a, czy Modricia. Gdyby to się udało, to pokazalibyśmy, że mamy aspiracje.
Borussia dwukrotnie zdobyła mistrzostwo Niemiec, grała w Lidze Mistrzów, a Mario Goetze jednak zdecydował się na przejście do Bayernu. Pogba mimo tytułów Juventusu zostaje we Włoszech, mimo iż większe firmy chcą go pozyskać. Real Madryt, Paris Saint-Germain, Manchester City, czy FC Barcelona. Tam jest odpowiedni projekt sportowy. Tam się co roku wzmacnia drużynę, a nie oddaje najlepszych graczy. U nas jest niestety odwrotnie.
Robert Lewandowski w Cafe Futbol o tym powiedział.
http://natemat.pl/86865,robert-lewandowski-o-pieniadzach-w-borussii-uslyszalem-ze-polak-nie-moze-zarabiac-najwiecej
Lewy nie zgodził się na krocie, które mu w tamtym momencie oferowali.
A gdzie napisałem, że oczernianie Barcelony polega na tym, że ktoś pisze, że nie jest najlepsza na świecie? Logiczne myślenie na poziomie dziecka z gimnazjum.
Wduwek,
Dla Interu Mediolan Guarin w ostatnim czasie był postacią fundamentalną. Znalazł się na celowniku dużo lepszego Juventusu Turyn, o którym wspominałeś, że zdobyli trzykrotnie mistrzostwo Włoch, a mimo to nie sprzedali tego zawodnika. Wypada zachować pewną konsekwencję.
Borussia to w Lidze Mistrzów gra od trzech lat, więc stwierdzenie regularnie jest co najmniej komiczne. Marco Reus znajduje się na celowniku takich drużyn jak FC Barcelona, Real Madryt, Manchester United, a mimo to potrafią go zatrzymać. Chociaż to on dziwnym trafem chce zostać. Śmieszy mnie jak ktoś chciał nam wmówić, że jesteśmy zbyt słabym klubem, żeby zatrzymać Bale'a, czy Modricia. Gdyby to się udało, to pokazalibyśmy, że mamy aspiracje.
Borussia dwukrotnie zdobyła mistrzostwo Niemiec, grała w Lidze Mistrzów, a Mario Goetze jednak zdecydował się na przejście do Bayernu. Pogba mimo tytułów Juventusu zostaje we Włoszech, mimo iż większe firmy chcą go pozyskać. Real Madryt, Paris Saint-Germain, Manchester City, czy FC Barcelona. Tam jest odpowiedni projekt sportowy. Tam się co roku wzmacnia drużynę, a nie oddaje najlepszych graczy. U nas jest niestety odwrotnie.
Robert Lewandowski w Cafe Futbol o tym powiedział.
http://natemat.pl/86865,robert-lewandowski-o-pieniadzach-w-borussii-uslyszalem-ze-polak-nie-moze-zarabiac-najwiecej
Lewy nie zgodził się na krocie, które mu w tamtym momencie oferowali.
A gdzie napisałem, że oczernianie Barcelony polega na tym, że ktoś pisze, że nie jest najlepsza na świecie? Logiczne myślenie na poziomie dziecka z gimnazjum
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
26 maja 2014, 16:09 [cytuj]
Boyd powiedział/a:
Sawikowi się w głowie nie mieści, żeby Murzyn (tak Sawik piszemy to z dużej litery

ośmielał się spierać się z przedstawicielem wyższej rasy, do czego to podobne w ogóle :p
Nie zaśmiecaj forum takimi komentarzami
A muszę to pisać z dużej litery? Mam taki obowiązek? Chyba nie. Cywilizacja europejska budowana była na tym, że młodszy człowiek ma szanować tego starszego. Varane najwidoczniej o tym nie wiem, ale wystarczy spojrzeć na niego, aby wiedzieć dlaczego.
To, że Twoja partia, która głosi hasła równościowe nie dostała się do Parlamentu Europejskiego, to Twój problem. Ja w przeciwieństwie do Ciebie zdaję sobie sprawę, że każda rasa ma inne atuty, a Ty tego nie potrafisz zrozumieć.
Już tutaj wcześniej tłumaczyłem, że jeżeli rodzice nie potrafili wychować Varane'a, jeżeli nie docierają do niego argumenty słowne, to trzeba zastosować inne środki. To spory przywilej, bo z reguły takie osoby wyrzuca się na margines społeczny.
Forum to Ty zaśmiecasz swoją propagandą, która jest absolutną przeciwnością wartości, na których zbudowana została cywilizacja europejska. Śmieszysz mnie swoją poprawnością polityczną. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam problemów ze wzrokiem i potrafię rozróżniać co jest czarne, a co jest białe.
A muszę to pisać z dużej litery? Mam taki obowiązek? Chyba nie. Cywilizacja europejska budowana była na tym, że młodszy człowiek ma szanować tego starszego. Varane najwidoczniej o tym nie wiem, ale wystarczy spojrzeć na niego, aby wiedzieć dlaczego.
To, że Twoja partia, która głosi hasła równościowe nie dostała się do Parlamentu Europejskiego, to Twój problem. Ja w przeciwieństwie do Ciebie zdaję sobie sprawę, że każda rasa ma inne atuty, a Ty tego nie potrafisz zrozumieć.
Już tutaj wcześniej tłumaczyłem, że jeżeli rodzice nie potrafili wychować Varane'a, jeżeli nie docierają do niego argumenty słowne, to trzeba zastosować inne środki. To spory przywilej, bo z reguły takie osoby wyrzuca się na margines społeczny.
Forum to Ty zaśmiecasz swoją propagandą, która jest absolutną przeciwnością wartości, na których zbudowana została cywilizacja europejska. Śmieszysz mnie swoją poprawnością polityczną. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam problemów ze wzrokiem i potrafię rozróżniać co jest czarne, a co jest białe
26 maja 2014, 16:27 [cytuj]
Robert powiedział/a:
Żółta kartka to poszła za wykopanie piłki, jak by coś nagadał to by dostał czerwoną, tak jak Simeone który został odesłany na trybuny
lekkie kopniecie Varane do Simeone (niedokładne), powinien dostać po mordzie, to dlaczego messi nie dostał po mordzie od Pepe kiedy ten kopnął bombe w kibiców

a fakt, bo Pepe to nie wychowany brutal
"Nie wiem jak wyglądasz, nie wiem gdzie mieszkasz, ale mam wrażenie, że jesteś takim bezbronnym facecikiem, który stara się innym uświadomić, że właściwym zachowaniem mężczyzny jest olewanie pewnych rzeczy. A jedyną broń, którą stosujesz, to internet, bo tutaj czujesz się w pełni bezpieczny."
jak dla mnie to zawsze tak piszą cipy internetowe i życiowe
faktycznie zarejestrowałem sie jakoś przed okienkiem, tylko że na forum zaglądałem juz z 2-3 lata wcześniej. Cały czas byłem za tym aby Bale został, nie ważne ile dawali, ale widze wiesz lepiej
Fakt miałem zalajkowany real, aż do oficjalnego potwierdzenia że kupili Bale, jak rasowy twardziel sawik zabrałem im lajka
@Wduwek Lewandowski w ostatnim sezonie zarabiał dużo więcej jak wcześniej, a nie musieli mu tego dawać, przecież jak by przestał grać to grzanie ławki przez rok to nie wiem czy wyszło by mu na dobre. Odszedł bo nie dostał tak dużej kasy jak mógł w innym klubie, taki tottenhamowy system
Żółtej kartki to on nie dostał wykopanie piłki. Jak ją kopnął, to nawet boczny nie zareagował w żaden sposób. Nie kpij sobie. Simeone pobiegł w jego stronę dopiero chwilę po tym jak Argentyńczyk wykopał piłkę w jego kierunku. Piłka przeleciała nad głową Varane i dopiero Francuz (?) coś do niego burknął. Dlatego podbiegł. Tak to zrobiłbym to od razu. Panowie, logiki trochę.
Dalej chcesz sobie kpić? Widziałeś, żeby kiedyś trener dostał żółtą kartkę. Od razu dostają czerwoną i wylatują na trybuny. Śmieszne rzeczy opowiadasz
Bardziej mnie zastanawia dlaczego Ronaldo nie dostał nawet kartki za to w jaki chamski sposób odepchnął Pepa Guardiolę?

A dlaczego Pepe miałby coś zrobić? W niego piłka poleciałą? Już kiedyś bez powodu przekopał zawodnika Getafe. Myślisz, że ktoś ma tutaj krótką pamięć? Określenie brutal w jego kierunku nie jest bezpodstawne
O tym, że jesteś cipą życiową i internetową najlepiej świadczy fakt o czym ogólnie piszesz. Nie musisz niczego od siebie dodawać
Jak ja bym się jeszcze liczył z Twoim zdaniem

Jakbyś coś mądrego napisał, to może jeszcze wtedy miałoby to miejsce
To tylko bardzo proste wnioski, które się nasuwają. Trzeba troszkę myśleć. Na co dzień jak idzie ulicą, ktoś go wyzywa to się nawet nie odezwie, bo twierdzi, że tak zachowuje się mądry człowiek. A naprawdę robi tak zwykły obsraniec. Na forum zawsze ma coś do powiedzenia, gdy mu się coś nie podoba i tutaj burzy się ta logika. Dlaczego? Jak to mawia młodzież: "Kozak w necie, pizda w świecie".
Ja też mogę sobie napisać, że na Spursmanię wchodziłem od samego początku, a konto założyłem sześć lat temu. Znajomy powiedział mi, że jest taka strona, to założyłem konto. Proste jak budowa cepa.
Nie musiałbym nikomu zabierać lajka, bo to jest śmieszne zachowanie. Najpierw musiałbym coś polajkować. To w końcu jesteś sezonowcem Tottenhamu, czy Realu Madryt jak lajki zabierasz?
Żółtej kartki to on nie dostał wykopanie piłki. Jak ją kopnął, to nawet boczny nie zareagował w żaden sposób. Nie kpij sobie. Simeone pobiegł w jego stronę dopiero chwilę po tym jak Argentyńczyk wykopał piłkę w jego kierunku. Piłka przeleciała nad głową Varane i dopiero Francuz (?) coś do niego burknął. Dlatego podbiegł. Tak to zrobiłbym to od razu. Panowie, logiki trochę.
Dalej chcesz sobie kpić? Widziałeś, żeby kiedyś trener dostał żółtą kartkę. Od razu dostają czerwoną i wylatują na trybuny. Śmieszne rzeczy opowiadasz :wysmiewacz:
Bardziej mnie zastanawia dlaczego Ronaldo nie dostał nawet kartki za to w jaki chamski sposób odepchnął Pepa Guardiolę? :mysli: A dlaczego Pepe miałby coś zrobić? W niego piłka poleciałą? Już kiedyś bez powodu przekopał zawodnika Getafe. Myślisz, że ktoś ma tutaj krótką pamięć? Określenie brutal w jego kierunku nie jest bezpodstawne :wysmiewacz:
O tym, że jesteś cipą życiową i internetową najlepiej świadczy fakt o czym ogólnie piszesz. Nie musisz niczego od siebie dodawać :wysmiewacz:
Jak ja bym się jeszcze liczył z Twoim zdaniem :wysmiewacz: Jakbyś coś mądrego napisał, to może jeszcze wtedy miałoby to miejsce :)
To tylko bardzo proste wnioski, które się nasuwają. Trzeba troszkę myśleć. Na co dzień jak idzie ulicą, ktoś go wyzywa to się nawet nie odezwie, bo twierdzi, że tak zachowuje się mądry człowiek. A naprawdę robi tak zwykły obsraniec. Na forum zawsze ma coś do powiedzenia, gdy mu się coś nie podoba i tutaj burzy się ta logika. Dlaczego? Jak to mawia młodzież: "Kozak w necie, pizda w świecie".
Ja też mogę sobie napisać, że na Spursmanię wchodziłem od samego początku, a konto założyłem sześć lat temu. Znajomy powiedział mi, że jest taka strona, to założyłem konto. Proste jak budowa cepa.
Nie musiałbym nikomu zabierać lajka, bo to jest śmieszne zachowanie. Najpierw musiałbym coś polajkować. To w końcu jesteś sezonowcem Tottenhamu, czy Realu Madryt jak lajki zabierasz? :wysmiewacz:
26 maja 2014, 16:28 [cytuj]
Marco Reuss tak bardzo chce zostać w Dortmundzie że nie zgodził się na zmianę kontraktu, podwyżka za zniesienie kwoty odstępnego. Sawik w chwili obecnej nie ma już piłkarzy którzy identyfkują się z klubem. Nie pisz mi o Terrym, Kingu, czy Pirlo, to inne pokolenie. A Balea byśmy nie zatrzymali bo sam był wielkim kibicem realu, także jakbyś Ty grając nie wiem w śląsku wrocław rok w rok o pietruchę miał mnożliwość przejść do drużyny czołowej z ligi belgijskiej to byś się nie zastanawiał.
Marco Reuss tak bardzo chce zostać w Dortmundzie że nie zgodził się na zmianę kontraktu, podwyżka za zniesienie kwoty odstępnego. Sawik w chwili obecnej nie ma już piłkarzy którzy identyfkują się z klubem. Nie pisz mi o Terrym, Kingu, czy Pirlo, to inne pokolenie. A Balea byśmy nie zatrzymali bo sam był wielkim kibicem realu, także jakbyś Ty grając nie wiem w śląsku wrocław rok w rok o pietruchę miał mnożliwość przejść do drużyny czołowej z ligi belgijskiej to byś się nie zastanawiał
26 maja 2014, 16:38 [cytuj]
Gan1982,
Marco Reus nie zgodził się na zmianę kontraktu, bo zgodził się zostać jeszcze jeden sezon w Dortmundzie. Koleś identyfikuje się z tym klubem, ale widzi, że się sypie, odchodzą najlepsi gracze. Chciałbyś grać w drużynie, która co rok oddaje najlepszych graczy? Przecież oni tak szybko już nie doskoczą do Bayernu. Za rok już go w BVB nie będzie, bo włodarze klubu popełnili w ostatnim czasie za dużo błędów. Wiem, że swego czasu byli blisko kryzysu, ale w futbolu nie ma nic za darmo.
Przecież od jakiegoś czasu wałkujemy, że ktoś tym zawodnikom opowiada bajki. Tacy gracze jak Vertonghen, Dembele, Lloris chcą sięgać po tytułu, ale jak będziemy oddawać filary drużyny to nie będzie to możliwe. Przecież Van Persie odszedł z Arsenalu, bo chciał w końcu zdobyć jakiś tytuł. I mu się to udało.
Wiem, że Bale jest kibicem Realu Madryt, ale udałoby się go zatrzymać, gdyby ktoś nakreślił projekt sportowy. Koleś ma papiery, aby grać w każdym klubie na świecie, a my lądujemy w Lidze Europy. Jeśli chodzi o Lukę Modricia, to przecież on był kibicem Barcelony. Poszedł do Realu, bo zależało mu na wyższej tygodniówce i chciał sięgać po laury.
Jeśli zarząd nie nakreśli projektu sportowego, nie będzie doceniał swoich graczy, nie będzie konsekwentny w swoich działaniach, to pewnego pułapu nigdy nie przeskoczymy. Po awansie do Ligi Mistrzów ściągnęliśmy Gallasa i Van der Vaarta. To było za mało na tamten moment. Liverpool ma w planach kupić 3-5 klasowych zawodników.
Gan1982,
Marco Reus nie zgodził się na zmianę kontraktu, bo zgodził się zostać jeszcze jeden sezon w Dortmundzie. Koleś identyfikuje się z tym klubem, ale widzi, że się sypie, odchodzą najlepsi gracze. Chciałbyś grać w drużynie, która co rok oddaje najlepszych graczy? Przecież oni tak szybko już nie doskoczą do Bayernu. Za rok już go w BVB nie będzie, bo włodarze klubu popełnili w ostatnim czasie za dużo błędów. Wiem, że swego czasu byli blisko kryzysu, ale w futbolu nie ma nic za darmo.
Przecież od jakiegoś czasu wałkujemy, że ktoś tym zawodnikom opowiada bajki. Tacy gracze jak Vertonghen, Dembele, Lloris chcą sięgać po tytułu, ale jak będziemy oddawać filary drużyny to nie będzie to możliwe. Przecież Van Persie odszedł z Arsenalu, bo chciał w końcu zdobyć jakiś tytuł. I mu się to udało.
Wiem, że Bale jest kibicem Realu Madryt, ale udałoby się go zatrzymać, gdyby ktoś nakreślił projekt sportowy. Koleś ma papiery, aby grać w każdym klubie na świecie, a my lądujemy w Lidze Europy. Jeśli chodzi o Lukę Modricia, to przecież on był kibicem Barcelony. Poszedł do Realu, bo zależało mu na wyższej tygodniówce i chciał sięgać po laury.
Jeśli zarząd nie nakreśli projektu sportowego, nie będzie doceniał swoich graczy, nie będzie konsekwentny w swoich działaniach, to pewnego pułapu nigdy nie przeskoczymy. Po awansie do Ligi Mistrzów ściągnęliśmy Gallasa i Van der Vaarta. To było za mało na tamten moment. Liverpool ma w planach kupić 3-5 klasowych zawodników
26 maja 2014, 16:54 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Wduwek,
Jak rozumiem Juventus był gotów wyłożyć za niego 100 milionów Euro i dać mu taką tygodniówkę jak Real GB?
Sawik powiedział/a:
Borussia to w Lidze Mistrzów gra od trzech lat, więc stwierdzenie regularnie jest co najmniej komiczne.
Ile razy w ostatnich 3 latach Tottenham grał w LM? Konkretnie.
Sawik powiedział/a:
Śmieszy mnie jak ktoś chciał nam wmówić, że jesteśmy zbyt słabym klubem, żeby zatrzymać Bale'a, czy Modricia. Gdyby to się udało, to pokazalibyśmy, że mamy aspiracje.
Wejdź w wątek o odejściu Gomesa na stronie, tam pisał niejaki Paweł899, powinniście się świetnie dogadać
Sawik powiedział/a:
Borussia dwukrotnie zdobyła mistrzostwo Niemiec, grała w Lidze Mistrzów, a Mario Goetze jednak zdecydował się na przejście do Bayernu.
Chcesz mi tym samym udowodnić, że zawodnicy z gorszych/biedniejszych klubów przenoszą się do lepszych/bogatszych? Ze chcą rozwoju sportowego albo wyższej pensji? Brawo Sherlocku, szkoda że zauważyłeś to dopiero gdy już napisałeś że Bale'a dało się zatrzymać.
Sawik powiedział/a:
A gdzie napisałem, że oczernianie Barcelony polega na tym, że ktoś pisze, że nie jest najlepsza na świecie?
To na czym? Jakie oczerniające Barcelonę zdanie padło tu ostatnio?
Sawik powiedział/a:
Logiczne myślenie na poziomie dziecka z gimnazjum
Na to nie mam odpowiedzi, no tu po prostu muszę przyznać rację.
Jak rozumiem Juventus był gotów wyłożyć za niego 100 milionów Euro i dać mu taką tygodniówkę jak Real GB?
[quote=Sawik]Borussia to w Lidze Mistrzów gra od trzech lat, więc stwierdzenie regularnie jest co najmniej komiczne
COYS!
26 maja 2014, 18:07 [cytuj]
Jak ktoś ma zły dzień to proszę nie czytać , a jak ktoś ma dobry to też nie czytać bo będzie zły już na zawsze .
5 miejsce w Premier League ( Everton ) będzie w Champions League , jest to wynik tego , że ukraińskie zespoły zostały wykluczone z rozgrywek . Pozdrawiam i życze jeszcze gorszego dnia !
Jak ktoś ma zły dzień to proszę nie czytać , a jak ktoś ma dobry to też nie czytać bo będzie zły już na zawsze .
5 miejsce w Premier League ( Everton ) będzie w Champions League , jest to wynik tego , że ukraińskie zespoły zostały wykluczone z rozgrywek . Pozdrawiam i życze jeszcze gorszego dnia !
26 maja 2014, 18:16 [cytuj]
Drugler powiedział/a:
No to dałeś info dnia. Tottenham zawsze się sfrajerzy. Szkoda słów.
No to dałeś info dnia. Tottenham zawsze się sfrajerzy. Szkoda słów
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
26 maja 2014, 18:34 [cytuj]
Ten klub to jest jakiś nienormalny. Ukraina ma 2 miejsca a drugie komu dadzą?
Ten klub to jest jakiś nienormalny. Ukraina ma 2 miejsca a drugie komu dadzą?
26 maja 2014, 18:38 [cytuj]
Drugler powiedział/a:
A skąd to info ? nie widzę żadnego potwierdzenia. Dodatkowo czemu akurat liga angielska miała by dostać 5 drużynę a nie włoska czwartą ?
Jakaś bzdura, nie ma szansy by anglie reprezentowało 5 ekip.
A skąd to info ? nie widzę żadnego potwierdzenia. Dodatkowo czemu akurat liga angielska miała by dostać 5 drużynę a nie włoska czwartą ?
Jakaś bzdura, nie ma szansy by anglie reprezentowało 5 ekip
26 maja 2014, 18:52 [cytuj]
Też już gdzieś o tym dziś czytałem To wcale nie muszą być bzdury, niestety.
Też już gdzieś o tym dziś czytałem To wcale nie muszą być bzdury, niestety
Can't Smile Without You!!!
26 maja 2014, 19:05 [cytuj]
Wduwek,
A po co miał wykładać 100 milionów euro? Po prostu chcieli ściągnąć solidnego zawodnika z Interu Mediolan. Guarin był kluczowym graczem tego klubu, a klub musi opierać się na kluczowych graczach, dlatego nie zgodzili się na jego sprzedaż. To jest klub piłkarski, a nie klub finansowy.
Jakie to ma znaczenie ile razy Tottenham grał w ostatnich latach w Lidze Mistrzów? Swego czasu graliśmy i doszliśmy nawet do ćwierćfinału. Borussia dopiero wchodzi na piłkarskie salony. Ja mam dłuższą pamięć i dłużej interesują się piłką nożną, aby trzy lata robiły na mnie wrażenie. Może robią, ale na 10 latku, który od trzech lat interesuje się futbolem.
Nie interesuje mnie, że ktoś tam pisał. Po to człowiek kibicuje jakiejś drużynie, bo chce oglądać jak się na jego oczach klub rozwija. My niestety od jakiegoś czasu zmierzamy w innym kierunku, robiąc za akademię piłkarską.
Kwestia Mario Goetze ma dodatkowy smaczek Sherlocku. Niemiec miał wpisaną klauzulę odejścia i wszyscy pluli sobie w brodę. Czy Borussia chciał, czy nie chciała już go sprzedać musiała. Bale i Modrić nie mieli i nie trzeba było ich sprzedawać. Już tylu graczy krzyczało, że nie będą grali, trenowali, a jak zakończyło się okno transferowe to potulnie wracali do treningów z zespołem. Dlaczego? Bo za pół roku przerwa dla zawodnika, to bardzo dużo czasu.
Jakiś czas temu odnośnie afery związanej z zakazem transferowym. Pisałem na początku, że cały ten zakaz jest śmieszny, bo jest niezgodny z prawem. FIFA zawiesiła i wiele wskazuje na to, że zostanie całkowicie anulowany. Na razie się nie myliłem.
Mógłbym wspomnieć o tzw. "Neymargate". LFP uznało, że transfer Brazylijczyka został przeprowadzony zgodnie z prawem. Niektórzy musieli pokrzyczeć o rzekomych przekrętach.
Jak się pewnych kwestii nie wyjaśni, to niektórzy żyją w obłudzie. A z obłudą trzeba walczyć
W takiej samej obłudzie żyją niektórzy twierdząc, że nie dało się zatrzymać Luki Modricia, czy Garteha Bale'a. Wszystko się da, tylko są ku temu potrzebne odpowiednie chęci. Jak nie ma chęci, to nie ma rezultatów. Levy nie skupił się na tym, aby graczy zatrzymać, tylko wyciągnąć jak najwięcej szmalu.
Zachowaliśmy się tak samo, jak przed laty robił Arsenal, z którego tłumnie wielu osób się tutaj śmieje. Kpiną jest to, że podążamy tą samą drogą.
Jak tak Bale bardzo pragnął przejść do Realu Madryt, to trzeba było rzucić taką kwotą, aby on jeszcze z własnej kieszeni musiał dopłacić chociaż te parę milionów funtów. Ciekawe, czy wtedy też deklarowałby taką miłość
Wykazujesz się taką logiką, że po prostu chce mi się śmiać. Żaden klub nie ma obowiązku sprzedać zawodnika. Czy Bale i Modrić są małymi dziećmi, że nie wiedzą co podpisują? Bądźmy poważni. Jakiś czas temu wszyscy śmiali się z Arsenalu, że oddają najlepszych graczy, a my idziemy ich śladami. Trochę przyzwoitości.
Wduwek,
A po co miał wykładać 100 milionów euro? Po prostu chcieli ściągnąć solidnego zawodnika z Interu Mediolan. Guarin był kluczowym graczem tego klubu, a klub musi opierać się na kluczowych graczach, dlatego nie zgodzili się na jego sprzedaż. To jest klub piłkarski, a nie klub finansowy.
Jakie to ma znaczenie ile razy Tottenham grał w ostatnich latach w Lidze Mistrzów? Swego czasu graliśmy i doszliśmy nawet do ćwierćfinału. Borussia dopiero wchodzi na piłkarskie salony. Ja mam dłuższą pamięć i dłużej interesują się piłką nożną, aby trzy lata robiły na mnie wrażenie. Może robią, ale na 10 latku, który od trzech lat interesuje się futbolem.
Nie interesuje mnie, że ktoś tam pisał. Po to człowiek kibicuje jakiejś drużynie, bo chce oglądać jak się na jego oczach klub rozwija. My niestety od jakiegoś czasu zmierzamy w innym kierunku, robiąc za akademię piłkarską.
Kwestia Mario Goetze ma dodatkowy smaczek Sherlocku. Niemiec miał wpisaną klauzulę odejścia i wszyscy pluli sobie w brodę. Czy Borussia chciał, czy nie chciała już go sprzedać musiała. Bale i Modrić nie mieli i nie trzeba było ich sprzedawać. Już tylu graczy krzyczało, że nie będą grali, trenowali, a jak zakończyło się okno transferowe to potulnie wracali do treningów z zespołem. Dlaczego? Bo za pół roku przerwa dla zawodnika, to bardzo dużo czasu.
Jakiś czas temu odnośnie afery związanej z zakazem transferowym. Pisałem na początku, że cały ten zakaz jest śmieszny, bo jest niezgodny z prawem. FIFA zawiesiła i wiele wskazuje na to, że zostanie całkowicie anulowany. Na razie się nie myliłem.
Mógłbym wspomnieć o tzw. "Neymargate". LFP uznało, że transfer Brazylijczyka został przeprowadzony zgodnie z prawem. Niektórzy musieli pokrzyczeć o rzekomych przekrętach.
Jak się pewnych kwestii nie wyjaśni, to niektórzy żyją w obłudzie. A z obłudą trzeba walczyć :)
W takiej samej obłudzie żyją niektórzy twierdząc, że nie dało się zatrzymać Luki Modricia, czy Garteha Bale'a. Wszystko się da, tylko są ku temu potrzebne odpowiednie chęci. Jak nie ma chęci, to nie ma rezultatów. Levy nie skupił się na tym, aby graczy zatrzymać, tylko wyciągnąć jak najwięcej szmalu.
Zachowaliśmy się tak samo, jak przed laty robił Arsenal, z którego tłumnie wielu osób się tutaj śmieje. Kpiną jest to, że podążamy tą samą drogą.
Jak tak Bale bardzo pragnął przejść do Realu Madryt, to trzeba było rzucić taką kwotą, aby on jeszcze z własnej kieszeni musiał dopłacić chociaż te parę milionów funtów. Ciekawe, czy wtedy też deklarowałby taką miłość :mysli:
Wykazujesz się taką logiką, że po prostu chce mi się śmiać. Żaden klub nie ma obowiązku sprzedać zawodnika. Czy Bale i Modrić są małymi dziećmi, że nie wiedzą co podpisują? Bądźmy poważni. Jakiś czas temu wszyscy śmiali się z Arsenalu, że oddają najlepszych graczy, a my idziemy ich śladami. Trochę przyzwoitości
26 maja 2014, 19:31 [cytuj]
Drugler powiedział/a:
Cały Tottenham. Jak 4 miejsce nie daje LM to jesteśmy czwarci, jak 5 miejsce daje awans to jesteśmy szóści. Fart.
Sawik, ty to jesteś jakiś oszołom. Masz w kilku kwestiach rację, ale poza tym wypisujesz takie głupoty, że się w głowie nie mieści. Przyznaj raz na jakiś czas, że ktoś inny ma rację i nie pogrążaj się.
Cały Tottenham. Jak 4 miejsce nie daje LM to jesteśmy czwarci, jak 5 miejsce daje awans to jesteśmy szóści. Fart.
Sawik, ty to jesteś jakiś oszołom. Masz w kilku kwestiach rację, ale poza tym wypisujesz takie głupoty, że się w głowie nie mieści. Przyznaj raz na jakiś czas, że ktoś inny ma rację i nie pogrążaj się
LMAO
26 maja 2014, 19:43 [cytuj]
Hades powiedział/a:
Sawik, ty to jesteś jakiś oszołom. Masz w kilku kwestiach rację, ale poza tym wypisujesz takie głupoty, że się w głowie nie mieści. Przyznaj raz na jakiś czas, że ktoś inny ma rację i nie pogrążaj się
To Twoje zdanie, że wypisuję głupoty. Część osób przyznaje mi rację, bo mają wgląd na to forum. Dlaczego miałbym przyznawać komuś rację, jeśli moim i nie tylko moim zdaniem pieprzy głupoty? Nie interesuje mnie, że ktoś ma inne poglądy.
Jak ja bym się przejmował, że ktoś nazwie mnie oszołomem, bo ma inne zdanie i od razu gul mu skacze, jak napiszę coś, co mu się nie podoba, to wtedy byłbym skończonym idiotą. Znam wielu ludzi, którzy podzielają moje zdanie w wielu kwestiach i mam specjalnie dla paru osób je zmieniać. Nie kpij sobie
Jak ktoś mi już jakiś czas temu przyznał, że mam argumenty na swoje tezy. Jeżeli do kogoś nie trafiają to jest to problem tej osoby, a nie mój. Ktoś się może z nimi nie zgadzać, ale niech mi nie wmawia, że z tego powodu nie mam racji.
Ja tutaj wygłosiłem pewną swoją opinię, a potem podniósł się bunt. To nawet nie jest prowokacja, ale to pokazuje, że niektórzy tutaj mają z tym problem.
To Twoje zdanie, że wypisuję głupoty. Część osób przyznaje mi rację, bo mają wgląd na to forum. Dlaczego miałbym przyznawać komuś rację, jeśli moim i nie tylko moim zdaniem pieprzy głupoty? Nie interesuje mnie, że ktoś ma inne poglądy.
Jak ja bym się przejmował, że ktoś nazwie mnie oszołomem, bo ma inne zdanie i od razu gul mu skacze, jak napiszę coś, co mu się nie podoba, to wtedy byłbym skończonym idiotą. Znam wielu ludzi, którzy podzielają moje zdanie w wielu kwestiach i mam specjalnie dla paru osób je zmieniać. Nie kpij sobie :)
Jak ktoś mi już jakiś czas temu przyznał, że mam argumenty na swoje tezy. Jeżeli do kogoś nie trafiają to jest to problem tej osoby, a nie mój. Ktoś się może z nimi nie zgadzać, ale niech mi nie wmawia, że z tego powodu nie mam racji.
Ja tutaj wygłosiłem pewną swoją opinię, a potem podniósł się bunt. To nawet nie jest prowokacja, ale to pokazuje, że niektórzy tutaj mają z tym problem
26 maja 2014, 22:33 [cytuj]
Sorry Sawik ale pozostawianie szczura i Garetha to było ryzyko.
1) mogli grać, ale nie musieli w tę grę wkładać 100%
2) ich wartość by spadła
3) potencjalni kupcy wiedząc o ich potencjalie wcale by się chwilowym spadkiem formy nie przejmowali.
4) Tottenham by na tym nic nie zyskał
I zapominasz o jednym
Luka już sezon wcześniej chciał odejść ale został. Levu go nie puścił i pamiętamy jak wyglądało bieganie do prasy i psucie atmosfery. Bale też zaczął ściemniać z kontuzją, na zgrupowaniu mówił kolegom że w koszulce Tottenhamu już nie zagra itp.
To Ty żyjesz jakiś oderwany od rzeczywistości, Tottenham to nie Twoja barcelona która może kupić Neymara ( sorry ale nie wart swojej ceny ) za kupę kasy, a potem niezadowolonemu Messiemu dać mega podwyżkę. Zejdź wreszcie na ziemie i nie porównuj nas chociażby do Liverpooli. Oni mają
1 - większy stadion
2 - większą wartość marketingową
3 - znacznie większą ilość kibiców na świecie
4 - bogatszego właściciela
Żałuję że nie ma już z nami GB ale co by nie powiedzieć to Levy rozegrał to po królewsku.
Sorry Sawik ale pozostawianie szczura i Garetha to było ryzyko.
1) mogli grać, ale nie musieli w tę grę wkładać 100%
2) ich wartość by spadła
3) potencjalni kupcy wiedząc o ich potencjalie wcale by się chwilowym spadkiem formy nie przejmowali.
4) Tottenham by na tym nic nie zyskał
I zapominasz o jednym
Luka już sezon wcześniej chciał odejść ale został. Levu go nie puścił i pamiętamy jak wyglądało bieganie do prasy i psucie atmosfery. Bale też zaczął ściemniać z kontuzją, na zgrupowaniu mówił kolegom że w koszulce Tottenhamu już nie zagra itp.
To Ty żyjesz jakiś oderwany od rzeczywistości, Tottenham to nie Twoja barcelona która może kupić Neymara ( sorry ale nie wart swojej ceny ) za kupę kasy, a potem niezadowolonemu Messiemu dać mega podwyżkę. Zejdź wreszcie na ziemie i nie porównuj nas chociażby do Liverpooli. Oni mają
1 - większy stadion
2 - większą wartość marketingową
3 - znacznie większą ilość kibiców na świecie
4 - bogatszego właściciela
Żałuję że nie ma już z nami GB ale co by nie powiedzieć to Levy rozegrał to po królewsku
26 maja 2014, 22:42 [cytuj]
Sawik, po prostu bądź realistą i przynajmniej czasami staraj się być choć trochę obiektywny. A twoja opinia często ma się nijak do rzeczywistości i z tym wiele osób ma problem. Swoją drogą fajna wymówka na bezmyślność.
Sawik, po prostu bądź realistą i przynajmniej czasami staraj się być choć trochę obiektywny. A twoja opinia często ma się nijak do rzeczywistości i z tym wiele osób ma problem. Swoją drogą fajna wymówka na bezmyślność
LMAO
26 maja 2014, 22:42 [cytuj]
Zwróć też uwagę w tym okienku co będzie się działo z Atletico Madryt, klubie z zagwarantowaną LM.
I zastanów się co może w tym przypadku zdziałać Tottenham który takich możliwości nie ma.
Niestety piłką nożną rządzą pieniądze i jak spojrzysz w przeszłość, to zobaczysz że maluczcy mogą co najwyżej podrażnić tych bogatych, Tak było z klubami francuskimi, Ajaxem, FC Porto czy w zasadzie Borussia. I tak samo będzie z Atletico. Kluby ter miały sukcesy po czym zostały rozgrabione przez menadżerów którzy naobiecywali piłkarzom złote góry.
Zwróć też uwagę w tym okienku co będzie się działo z Atletico Madryt, klubie z zagwarantowaną LM.
I zastanów się co może w tym przypadku zdziałać Tottenham który takich możliwości nie ma.
Niestety piłką nożną rządzą pieniądze i jak spojrzysz w przeszłość, to zobaczysz że maluczcy mogą co najwyżej podrażnić tych bogatych, Tak było z klubami francuskimi, Ajaxem, FC Porto czy w zasadzie Borussia. I tak samo będzie z Atletico. Kluby ter miały sukcesy po czym zostały rozgrabione przez menadżerów którzy naobiecywali piłkarzom złote góry
26 maja 2014, 23:31 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Sędzia jest od wymierzania sprawiedliwości
Normalny, cywilizowany człowiek nie pozwala się obrażać takim ludziom.
Właśnie. Sędzia. Nie trener przeciwnej drużyny.
Normalny, cywilizowany człowiek nie zniża się do poziomu Varane, i go ignoruje. Chyba, że ma kompleksy, albo z innego powodu słowa wypowiedziane przez druga osobę na prawdę go bolą (na przykład dlatego, że to prawda). Nie kłóć się z głupim bo ściągnie Cię do swojego poziomu i wygra z Tobą doświadczeniem. Jak dla mnie Simeone zakończył ten mecz bez klasy, miałby dużo większe poważanie i prasę, gdyby nie zareagował, bo swoją drużynę przygotował do meczu bardzo dobrze, a teraz w wielu miejscach, na przykład tutaj, pisze się o tym co zrobił w końcówce Simeone, a nie o tym jak Atletico świetnie zagrało przeciwko Realowi. Na boiskach do takich słownych utarczek, czy innych prowokacji dochodzi o wiele częściej niż Ci się wydaje. Gdyby każdy reagował tak jak Simeone, to mecze kończyłyby się karaniem walkowerami drużyn, które jako pierwsze dostały 4 czerwone kartki za bijatyki. Inteligentny piłkarz po prostu ignoruje zaczepki i gra dalej, ale widzę, że Tobie takie zachowanie jest obce i wolałbyś oglądać boks na boisku piłkarskim... Już kurwa nie mogę z tymi Twoimi wywodami. Nie wiem czy się śmiać czy płakać
Właśnie. Sędzia. Nie trener przeciwnej drużyny.
Normalny, cywilizowany człowiek nie zniża się do poziomu Varane, i go ignoruje. Chyba, że ma kompleksy, albo z innego powodu słowa wypowiedziane przez druga osobę na prawdę go bolą (na przykład dlatego, że to prawda). Nie kłóć się z głupim bo ściągnie Cię do swojego poziomu i wygra z Tobą doświadczeniem. Jak dla mnie Simeone zakończył ten mecz bez klasy, miałby dużo większe poważanie i prasę, gdyby nie zareagował, bo swoją drużynę przygotował do meczu bardzo dobrze, a teraz w wielu miejscach, na przykład tutaj, pisze się o tym co zrobił w końcówce Simeone, a nie o tym jak Atletico świetnie zagrało przeciwko Realowi. Na boiskach do takich słownych utarczek, czy innych prowokacji dochodzi o wiele częściej niż Ci się wydaje. Gdyby każdy reagował tak jak Simeone, to mecze kończyłyby się karaniem walkowerami drużyn, które jako pierwsze dostały 4 czerwone kartki za bijatyki. Inteligentny piłkarz po prostu ignoruje zaczepki i gra dalej, ale widzę, że Tobie takie zachowanie jest obce i wolałbyś oglądać boks na boisku piłkarskim... Już kurwa nie mogę z tymi Twoimi wywodami. Nie wiem czy się śmiać czy płakać :bezradny:
26 maja 2014, 23:43 [cytuj]
Wybaczcie, muszę,
Hades powiedział/a:
Sawik, po prostu bądź realistą i przynajmniej czasami staraj się być choć trochę obiektywny. A twoja opinia często ma się nijak do rzeczywistości i z tym wiele osób ma problem. Swoją drogą fajna wymówka na bezmyślność
Jak możesz nazwać Sawika realistą?

Toż to się nie godzi!
Jak mówiłem, musiałem, przepraszam.
Jak możesz nazwać Sawika realistą? :rotfl: Toż to się nie godzi!
Jak mówiłem, musiałem, przepraszam
Offence win games, defence wins titles