Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  352  353  354  355  356    >  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Koguty, newsy, wszystko
28 maja 2014, 23:56 [cytuj]
Hades powiedział/a:

Sawik, nie podałem, bo większość z nich już tu padła z ust innych, a ty i tak te swoje głupoty ciągniesz. :)

JKM może je realizować? Przecież on gówno zrobi w europarlamencie(może poza ośmieszeniem Polski), a KNP dużą część głosów zawdzięcza temu, że po prostu są za legalizacją.
W koalicję może wejść, ale kto mu da wolną rękę? Będzie się musiał liczyć z opinią drugiej strony i z masy zapowiedzi przedwyborczych wykona tylko kilka, dokładnie jak obecne partie rządzące.
Może faktycznie kiedyś zdobędzie najwięcej głosów i po 4 latach się okaże, że nic się nie zmieniło.
A ten dobry kierunek? Proszę Cię, co najwyżej mniejsze zło. Cała obecna polityka jest żartem i dopóki ktoś kiedyś tego nie skończy dopóty nie będziemy mieli normalnego świata i będziemy musieli wybierać mniejsze zło.

Stosujesz te metody po troszku? Chyba raczej ciągle udajesz, że jesteś ponad to, a potem skorupa się rozpada i możesz rozwinąć skrzydła. :)

Nie podałeś, bo takowych nie masz. Głupoty? Może w Twoim mniemaniu. Większość też kiedyś uważała, że chociażby Kopernik gada głupoty :)

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz." – Mahatma Gandhi.

Ale Janusz Korwin Mikke uczciwie przyznaje się, że idzie rozwalać ten eurokołchoz i idzie po pieniądze, aby było go stać na to, aby reklamować partię. Za rok będzie startował w parlamentarnych :) Srają muszki będzie wiosna. Kiedy ostatnio wspominał o legalizacji? Janusz Korwin Mikke nie jest za legalizacją, tylko jest za tym, aby człowiek był w pełni wolny i żeby mógł kupić wszystko co chce. Trutkę też. Ponadto temat marihuany w jego ustach nie było już od dawien dawna poruszany. Poczytaj wypowiedzi dlaczego głosują na KNP :) Ostatnio nawet TVN o tym mówili. Znowu bajki opowiadasz, już nawet ciężko zliczyć po raz który :)

Ale jaki problem? Janusz Korwin Mikke nie ukrywa, że może wejść w koalicję. Tym baranom da ministerstwa, aby kradli, a w zamian będą przegłosowywali kolejne ustawy. Przecież 75% osób jest tam po to, aby się kraść. Zawsze trzeba jakieś koszta ponieść i Korwin o tym wie.

Od początku "wolnej" Polski nic się nie zmienia, tylko partie rządzące, które głoszą podobne hasła. Trzeba po prostu z tym skończyć. Trzeba wrócić do korzeni, kiedy świat się rozwijał. Teraz mamy regres gospodarczy, bo wszyscy idą do koryta, aby brać ile mogą. A takie postacie jak Donald Tusk, czy Jarosław Kaczyński co raz wymyślają nowe kłamstwa. Myślą, że ludzie zapominają o tym co głosili parę lat wcześniej.

Obecna polityka jest żartem, bo w parlamentach siedzą osoby, którzy kpią sobie z ludzi i idą tam tylko po to, aby wejść w układy i znaleźć sposób na to, aby zarabiać wielkie pieniądze. Trzeba z tym skończyć. Dopóki Ci ludzie będą siedzieli na stołkach, dopóty nic się nie zmieni. Ludzie się budzą i wszystko idzie powoli, bo powoli, ale w dobrym kierunku.

Nie muszę tego robić, dopóki nie znajdzie się delikwent, który traci na wodzy i popuszczają mu nerwy. Chcąc, nie chcąc schodzę na pewien poziom, bo argumenty wygłaszane w normalnym tonie nie trafiają :)
Nie podałeś, bo takowych nie masz. Głupoty? Może w Twoim mniemaniu. Większość też kiedyś uważała, że chociażby Kopernik gada głupoty :) "Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz." – Mahatma Gandhi. Ale Janusz Korwin Mikke uczciwie przyznaje się, że idzie rozwalać ten eurokołchoz i idzie po pieniądze, aby było go stać na to, aby reklamować partię. Za rok będzie startował w parlamentarnych :) Srają muszki będzie wiosna. Kiedy ostatnio wspominał o legalizacji? Janusz Korwin Mikke nie jest za legalizacją, tylko jest za tym, aby człowiek był w pełni wolny i żeby mógł kupić wszystko co chce. Trutkę też. Ponadto temat marihuany w jego ustach nie było już od dawien dawna poruszany. Poczytaj wypowiedzi dlaczego głosują na KNP :) Ostatnio nawet TVN o tym mówili. Znowu bajki opowiadasz, już nawet ciężko zliczyć po raz który :) Ale jaki problem? Janusz Korwin Mikke nie ukrywa, że może wejść w koalicję. Tym baranom da ministerstwa, aby kradli, a w zamian będą przegłosowywali kolejne ustawy. Przecież 75% osób jest tam po to, aby się kraść. Zawsze trzeba jakieś koszta ponieść i Korwin o tym wie. Od początku "wolnej" Polski nic się nie zmienia, tylko partie rządzące, które głoszą podobne hasła. Trzeba po prostu z tym skończyć. Trzeba wrócić do korzeni, kiedy świat się rozwijał. Teraz mamy regres gospodarczy, bo wszyscy idą do koryta, aby brać ile mogą. A takie postacie jak Donald Tusk, czy Jarosław Kaczyński co raz wymyślają nowe kłamstwa. Myślą, że ludzie zapominają o tym co głosili parę lat wcześniej. Obecna polityka jest żartem, bo w parlamentach siedzą osoby, którzy kpią sobie z ludzi i idą tam tylko po to, aby wejść w układy i znaleźć sposób na to, aby zarabiać wielkie pieniądze. Trzeba z tym skończyć. Dopóki Ci ludzie będą siedzieli na stołkach, dopóty nic się nie zmieni. Ludzie się budzą i wszystko idzie powoli, bo powoli, ale w dobrym kierunku. Nie muszę tego robić, dopóki nie znajdzie się delikwent, który traci na wodzy i popuszczają mu nerwy. Chcąc, nie chcąc schodzę na pewien poziom, bo argumenty wygłaszane w normalnym tonie nie trafiają :)
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
29 maja 2014, 00:28 [cytuj]
A tak włączyłem sobie dzisiaj multilige z ekstraklasy

górnik nie ma celnych strzałów, wygrywa mecz
wisła 2 strzały - 2 bramki i lechia bez pucharów

W Bydgoszczy tylko tysiac kibiców, na lechii niby 12 tys, ale co to przy stadionie około 40 tysi

górnik miał szanse, w zasadzie jeszcze ma szanse na granie w pucharach, ale nie bedzie grać bo klub sie nie odwołał i nie mają na to licencji

dziwna ta nasza polska liga
A tak włączyłem sobie dzisiaj multilige z ekstraklasy górnik nie ma celnych strzałów, wygrywa mecz wisła 2 strzały - 2 bramki i lechia bez pucharów W Bydgoszczy tylko tysiac kibiców, na lechii niby 12 tys, ale co to przy stadionie około 40 tysi górnik miał szanse, w zasadzie jeszcze ma szanse na granie w pucharach, ale nie bedzie grać bo klub sie nie odwołał i nie mają na to licencji dziwna ta nasza polska liga
29 maja 2014, 00:30 [cytuj]
Sawik Hades spokój już. Od 10 stron ta dyskusja trwa i to już do nikąd nie prowadzi. Jak chcecie kontynuować to sobie na priv przejdźcie...
Sawik Hades spokój już. Od 10 stron ta dyskusja trwa i to już do nikąd nie prowadzi. Jak chcecie kontynuować to sobie na priv przejdźcie
29 maja 2014, 03:40 [cytuj]
Malcolm Glazer, właściciel Man Utd zmarł. Współczuje rodzinie gościa jak i samemu klubowi. Umiera człowiek, a ludzie piszą "Wybrał zły moment, mógł poczekać do końca okienka transferowego, bo teraz nie wiadomo co z tymi 200 mln na transfery"
Malcolm Glazer, właściciel Man Utd zmarł. Współczuje rodzinie gościa jak i samemu klubowi. Umiera człowiek, a ludzie piszą "Wybrał zły moment, mógł poczekać do końca okienka transferowego, bo teraz nie wiadomo co z tymi 200 mln na transfery"
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
29 maja 2014, 14:44 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
A muszę to pisać z dużej litery? Mam taki obowiązek? Chyba nie. Cywilizacja europejska budowana była na tym, że młodszy człowiek ma szanować tego starszego. Varane najwidoczniej o tym nie wiem, ale wystarczy spojrzeć na niego, aby wiedzieć dlaczego.

To, że Twoja partia, która głosi hasła równościowe nie dostała się do Parlamentu Europejskiego, to Twój problem. Ja w przeciwieństwie do Ciebie zdaję sobie sprawę, że każda rasa ma inne atuty, a Ty tego nie potrafisz zrozumieć.

Już tutaj wcześniej tłumaczyłem, że jeżeli rodzice nie potrafili wychować Varane'a, jeżeli nie docierają do niego argumenty słowne, to trzeba zastosować inne środki. To spory przywilej, bo z reguły takie osoby wyrzuca się na margines społeczny.

Forum to Ty zaśmiecasz swoją propagandą, która jest absolutną przeciwnością wartości, na których zbudowana została cywilizacja europejska. Śmieszysz mnie swoją poprawnością polityczną. Ja w przeciwieństwie do Ciebie nie mam problemów ze wzrokiem i potrafię rozróżniać co jest czarne, a co jest białe

Sawik TY tak na serio ?
Czy musisz pisać z dużej litery ? Pewnie że nie; możesz też walić inne orty, będziesz co najwyżej uważany za analfabetę i mogą być problemy na maturze ;P
Jaka moja partia, nie przypominam sobie bym kandydował, hehe. Co do zakazu dyskryminacji wynika wprost z Konstytucji RP - nie przerabialiście jeszcze w szkole ?
Co więcej każdy, kto nie jest niewidomy, potrafi rozróżnić kolor skóry, ale tylko żałosny rasista podkreśla rasę człowieka, którego krytykuje, koloru skóry używając jako wyznacznika wartości.
A na dyskryminacji i dogmacie o wyższości jednych nad innymi, podkreślaniu fizycznych odrębności i innymi tego typu bzdetami w stylu genetycznie uwarunkowanych cech- z ,,badań'' dr Mengele -to nie Sawiku cywilizacja europejska jest oparta, tylko co najwyżej III rzesza oparta była.

Sawik TY tak na serio ? Czy musisz pisać z dużej litery ? Pewnie że nie; możesz też walić inne orty, będziesz co najwyżej uważany za analfabetę i mogą być problemy na maturze ;P Jaka moja partia, nie przypominam sobie bym kandydował, hehe. Co do zakazu dyskryminacji wynika wprost z Konstytucji RP - nie przerabialiście jeszcze w szkole ? Co więcej każdy, kto nie jest niewidomy, potrafi rozróżnić kolor skóry, ale tylko żałosny rasista podkreśla rasę człowieka, którego krytykuje, koloru skóry używając jako wyznacznika wartości. A na dyskryminacji i dogmacie o wyższości jednych nad innymi, podkreślaniu fizycznych odrębności i innymi tego typu bzdetami w stylu genetycznie uwarunkowanych cech- z ,,badań'' dr Mengele -to nie Sawiku cywilizacja europejska jest oparta, tylko co najwyżej III rzesza oparta była.
29 maja 2014, 16:06 [cytuj]
Boyd powiedział/a:
Sawik TY tak na serio ?
Czy musisz pisać z dużej litery ? Pewnie że nie; możesz też walić inne orty, będziesz co najwyżej uważany za analfabetę i mogą być problemy na maturze ;P
Jaka moja partia, nie przypominam sobie bym kandydował, hehe. Co do zakazu dyskryminacji wynika wprost z Konstytucji RP - nie przerabialiście jeszcze w szkole ?
Co więcej każdy, kto nie jest niewidomy, potrafi rozróżnić kolor skóry, ale tylko żałosny rasista podkreśla rasę człowieka, którego krytykuje, koloru skóry używając jako wyznacznika wartości.
A na dyskryminacji i dogmacie o wyższości jednych nad innymi, podkreślaniu fizycznych odrębności i innymi tego typu bzdetami w stylu genetycznie uwarunkowanych cech- z ,,badań'' dr Mengele -to nie Sawiku cywilizacja europejska jest oparta, tylko co najwyżej III rzesza oparta była.

Nie muszę i nie mam takiego obowiązku. Ponadto nawet nie pamiętam, co na maturze miałem, bo to było już jakiś czasu temu :)

Ale nie trudno się domyślić na kogo głosujesz :wysmiewacz: Jakby wynikał tak z Konstytucji RP, to dzieci w szkołach nie uczyłyby się pamiętnego wierszyka "Murzynek Bambo w Afryce mieszka, czarnego koloru jest nasz koleżka", czy nie? To przestań opowiadać głupoty.

Wychodzi na to, że Julian Tuwin dyskryminował czarnoskórych, pisząc ten wiersz. Nie kpij sobie :wysmiewacz:

Ja nikogo nie krytykuję, tylko mówię jak jest. Już dawno przytaczałem Ci wyniki dzieci białych, żółtych i czarnych w USA. Takie są fakty. Najpierw są żółci, potem biali, potem długo, długo nikt, potem czarni, a potem latynosi. Wyników nie oszukasz, nawet jakbyś chciał. A nawet próbowano, tylko niestety pojawiła się wielka afera i wszystko wyszło na jaw :)

Poniżej prezentuje kraje z najniższym IQ? Jakiego koloru skórę mają ich obywatele? :mysli:

http://rankingi24.pl/index.php/rozne/494-10-krajow-z-najnizszym-srednim-iq-obywateli.html

Takie są fakty i musisz się z tym pogodzić. Jedna rasa jest bardziej inteligentna, a inna ma lepsze uwarunkowania do biegów na długim dystansie. Nie ma ludzi równych, to samo tyczy się ras. Każda w innej dziedzinie jest lepiej wyspecjalizowana.

Z tego sprawę zdają sobie wszyscy ludzie związani ze sportem i nie tylko. Większość skautów piłkarskich uderza do Ameryki Południowej, gdzie są bardzo utalentowani zawodnicy. Mirosław Okniński specjalnie ściąga zawodników z Czeczenii, gdyż mają świetne predyspozycje, aby trenować sztuki walki. Większość modelek na wybiegach to kobiety białe? Dlaczego? Bo są atrakcyjniejsze i lepiej się sprzedają pod względem marketingowym? Dlaczego? Bo większość ludzi woli je oglądać, bo uważa je za ładniejsze.

Najwyższy poziom IQ na świecie mają Żydzi Aszkenazyjscy (tylko ich nie jest tak dużo jak żółtych). Nie bez powodu, to właśnie oni najczęściej sięgali po Nagrody Nobla. Faktów nie oszukasz :)

To Ty żyjesz w utopii, myśląc, że ludzie są równi. Nie są, nie byli i nigdy nie będą. Każda rasa ma inne uwarunkowania, ale to nie jest równoznaczne z tym, że nie zdarzają się wyjątki.

Śmieszą mnie Twoje poglądy równościowe. Świat nigdy nie był, nie jest i nie będzie równy, nawet jakby każdy tego bardzo chciał. Taka jest rzeczywistość i trzeba się z tym pogodzić, ale Ty masz z tym problemy, bo żaden argument naukowy do Ciebie nie dociera :)
Nie muszę i nie mam takiego obowiązku. Ponadto nawet nie pamiętam, co na maturze miałem, bo to było już jakiś czasu temu :) Ale nie trudno się domyślić na kogo głosujesz :wysmiewacz: Jakby wynikał tak z Konstytucji RP, to dzieci w szkołach nie uczyłyby się pamiętnego wierszyka "Murzynek Bambo w Afryce mieszka, czarnego koloru jest nasz koleżka", czy nie? To przestań opowiadać głupoty. Wychodzi na to, że Julian Tuwin dyskryminował czarnoskórych, pisząc ten wiersz. Nie kpij sobie :wysmiewacz: Ja nikogo nie krytykuję, tylko mówię jak jest. Już dawno przytaczałem Ci wyniki dzieci białych, żółtych i czarnych w USA. Takie są fakty. Najpierw są żółci, potem biali, potem długo, długo nikt, potem czarni, a potem latynosi. Wyników nie oszukasz, nawet jakbyś chciał. A nawet próbowano, tylko niestety pojawiła się wielka afera i wszystko wyszło na jaw :) Poniżej prezentuje kraje z najniższym IQ? Jakiego koloru skórę mają ich obywatele? :mysli: http://rankingi24.pl/index.php/rozne/494-10-krajow-z-najnizszym-srednim-iq-obywateli.html Takie są fakty i musisz się z tym pogodzić. Jedna rasa jest bardziej inteligentna, a inna ma lepsze uwarunkowania do biegów na długim dystansie. Nie ma ludzi równych, to samo tyczy się ras. Każda w innej dziedzinie jest lepiej wyspecjalizowana. Z tego sprawę zdają sobie wszyscy ludzie związani ze sportem i nie tylko. Większość skautów piłkarskich uderza do Ameryki Południowej, gdzie są bardzo utalentowani zawodnicy. Mirosław Okniński specjalnie ściąga zawodników z Czeczenii, gdyż mają świetne predyspozycje, aby trenować sztuki walki. Większość modelek na wybiegach to kobiety białe? Dlaczego? Bo są atrakcyjniejsze i lepiej się sprzedają pod względem marketingowym? Dlaczego? Bo większość ludzi woli je oglądać, bo uważa je za ładniejsze. Najwyższy poziom IQ na świecie mają Żydzi Aszkenazyjscy (tylko ich nie jest tak dużo jak żółtych). Nie bez powodu, to właśnie oni najczęściej sięgali po Nagrody Nobla. Faktów nie oszukasz :) To Ty żyjesz w utopii, myśląc, że ludzie są równi. Nie są, nie byli i nigdy nie będą. Każda rasa ma inne uwarunkowania, ale to nie jest równoznaczne z tym, że nie zdarzają się wyjątki. Śmieszą mnie Twoje poglądy równościowe. Świat nigdy nie był, nie jest i nie będzie równy, nawet jakby każdy tego bardzo chciał. Taka jest rzeczywistość i trzeba się z tym pogodzić, ale Ty masz z tym problemy, bo żaden argument naukowy do Ciebie nie dociera :)
29 maja 2014, 16:15 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Poczekaj jeszcze chwilę :P

ile jeszcze bedzie trwala ta chwila?
29 maja 2014, 16:17 [cytuj]
Robert powiedział/a:

A to moja wina, że koleś chce wdawać się w dyskusję, nie podając żadnych argumentów?

Działam w bardzo prosty sposób. Ktoś pisze jakieś głupoty, to przedstawiam konkretne argumenty.

Tylko widzę, że kolejna osoba się trafiła, do której takowe nie docierają :)
A to moja wina, że koleś chce wdawać się w dyskusję, nie podając żadnych argumentów? Działam w bardzo prosty sposób. Ktoś pisze jakieś głupoty, to przedstawiam konkretne argumenty. Tylko widzę, że kolejna osoba się trafiła, do której takowe nie docierają :)
29 maja 2014, 16:46 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
A to moja wina, że koleś chce wdawać się w dyskusję, nie podając żadnych argumentów?

sam wymyślasz dziwne rzeczy nie odpowiadając na cześć argumentów innej osoby, dlatego skonczyłem z tobą dyskusje i najważniejsze to jest forum o Tottenhamie;)

a nie o lidze hiszpanskiej, barcelonie, realu czy polityce
sam wymyślasz dziwne rzeczy nie odpowiadając na cześć argumentów innej osoby, dlatego skonczyłem z tobą dyskusje i najważniejsze to jest forum o Tottenhamie;) a nie o lidze hiszpanskiej, barcelonie, realu czy polityce
29 maja 2014, 17:09 [cytuj]
Sawik powiedział/a:
Działam w bardzo prosty sposób. Ktoś pisze jakieś głupoty, to przedstawiam konkretne argumenty.

Tylko widzę, że kolejna osoba się trafiła, do której takowe nie docierają :)

Ale powiedz szczerze, nie zastanawia Cię dlaczego do kolejnej osoby nie docierają akurat Twoje argumenty? ;)

Co do Tuwima to:
"Lecz mama kocha swojego synka,
Bo dobry chłopak z tego Murzynka."

Murzynek jest z wielkiej litery. Mnie nie chodzi o to, że się z Tobą nie zgadzam, bo ja za żadną równością nie jestem. Nie ma nic gorszego niż zrównanie np profesora uniwersytetu i żula spod budki z piwem. Ale jeśli już chcesz się na coś powoływać to sprawdzaj te źródła.
Ale powiedz szczerze, nie zastanawia Cię dlaczego do kolejnej osoby nie docierają akurat Twoje argumenty? ;) Co do Tuwima to: "Lecz mama kocha swojego synka, Bo dobry chłopak z tego Murzynka." Murzynek jest z wielkiej litery. Mnie nie chodzi o to, że się z Tobą nie zgadzam, bo ja za żadną równością nie jestem. Nie ma nic gorszego niż zrównanie np profesora uniwersytetu i żula spod budki z piwem. Ale jeśli już chcesz się na coś powoływać to sprawdzaj te źródła
COYS!
29 maja 2014, 18:16 [cytuj]
Z tym rankingiem IQ to mega przegięcie. Cytujesz fakty, które są Ci na rękę. To tak jak z politykami i prawem. Każdy polityk znajdzie mnóstwo politologów, prawników etc, którzy będą popierać ów decyzję polityka.

Co do wykształcenia w Afryce. Bierzesz pod uwagę coś więcej niż IQ? Coś o nazwie bieda? Gorszy system edukacji? To nie ma wpływu na intelekt ludzi tam mieszkających? Zresztą jak wiadomo(Ty pewnie nie wiesz) oni w Afryce uczą się zupełnie innych rzeczy i powiem Ci coś więcej(co Ciebie jako zwolennika wyższości ludzi białych zbulwersuje) Afrykańczycy są lepiej przystosowani do świata niż my ludzie biali. Afrykańczyk przeżyje w buszu, zdobędzie sobie jedzenie, zbuduje szałas i ogólnie jest samowystarczalny w tzw "dziczy". Co więcej Afrykańczycy potrafią korzystać ze świata białego człowieka. Czy tak jest na odwrót? Nie.

Wrzucić Cie do środka dżungli i umrzesz 2 dnia. Umrzesz zjedzony przez zwierzęta bądź sam się zatrujesz jedząc nie te nasiona co potrzeba
Z tym rankingiem IQ to mega przegięcie. Cytujesz fakty, które są Ci na rękę. To tak jak z politykami i prawem. Każdy polityk znajdzie mnóstwo politologów, prawników etc, którzy będą popierać ów decyzję polityka. Co do wykształcenia w Afryce. Bierzesz pod uwagę coś więcej niż IQ? Coś o nazwie bieda? Gorszy system edukacji? To nie ma wpływu na intelekt ludzi tam mieszkających? Zresztą jak wiadomo(Ty pewnie nie wiesz) oni w Afryce uczą się zupełnie innych rzeczy i powiem Ci coś więcej(co Ciebie jako zwolennika wyższości ludzi białych zbulwersuje) Afrykańczycy są lepiej przystosowani do świata niż my ludzie biali. Afrykańczyk przeżyje w buszu, zdobędzie sobie jedzenie, zbuduje szałas i ogólnie jest samowystarczalny w tzw "dziczy". Co więcej Afrykańczycy potrafią korzystać ze świata białego człowieka. Czy tak jest na odwrót? Nie. Wrzucić Cie do środka dżungli i umrzesz 2 dnia. Umrzesz zjedzony przez zwierzęta bądź sam się zatrujesz jedząc nie te nasiona co potrzeba
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
29 maja 2014, 22:18 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Z tym rankingiem IQ to mega przegięcie. Cytujesz fakty, które są Ci na rękę. To tak jak z politykami i prawem. Każdy polityk znajdzie mnóstwo politologów, prawników etc, którzy będą popierać ów decyzję polityka.

Co do wykształcenia w Afryce. Bierzesz pod uwagę coś więcej niż IQ? Coś o nazwie bieda? Gorszy system edukacji? To nie ma wpływu na intelekt ludzi tam mieszkających? Zresztą jak wiadomo(Ty pewnie nie wiesz) oni w Afryce uczą się zupełnie innych rzeczy i powiem Ci coś więcej(co Ciebie jako zwolennika wyższości ludzi białych zbulwersuje) Afrykańczycy są lepiej przystosowani do świata niż my ludzie biali. Afrykańczyk przeżyje w buszu, zdobędzie sobie jedzenie, zbuduje szałas i ogólnie jest samowystarczalny w tzw "dziczy". Co więcej Afrykańczycy potrafią korzystać ze świata białego człowieka. Czy tak jest na odwrót? Nie.

Wrzucić Cie do środka dżungli i umrzesz 2 dnia. Umrzesz zjedzony przez zwierzęta bądź sam się zatrujesz jedząc nie te nasiona co potrzeba

Sawik naturalnie mocno płynie. Szczerze to "intelygętny" osobnik nie powinien z rasistami, homofobami i antysemitami rozmawiać. A tak naprawndę to nie wiem czy
- Martin Luther King
- Wole Soyinka
- Nelson Mandela
- George Alcorn
- Benjamin Banneker
- Patricia Bath
- Otis Boykin
- Marie Van Brittan Brown
- George Washington Carver
- George Crum
- Mark Dean
- Charles Drew
- Kenneth J. Dunkley
- Philip Emeagwali
- Betty Harris
- Shirley Jackson
- Lonnie G. Johnson
- Frederick McKinley Jones
- Garrett Morgan
- Valerie Thomas
- John Henry Thompson
- James E. West

poradziliby sobie w buszu? :D
Sawik naturalnie mocno płynie. Szczerze to "intelygętny" osobnik nie powinien z rasistami, homofobami i antysemitami rozmawiać. A tak naprawndę to nie wiem czy - Martin Luther King - Wole Soyinka - Nelson Mandela - George Alcorn - Benjamin Banneker - Patricia Bath - Otis Boykin - Marie Van Brittan Brown - George Washington Carver - George Crum - Mark Dean - Charles Drew - Kenneth J. Dunkley - Philip Emeagwali - Betty Harris - Shirley Jackson - Lonnie G. Johnson - Frederick McKinley Jones - Garrett Morgan - Valerie Thomas - John Henry Thompson - James E. West poradziliby sobie w buszu? :D
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
30 maja 2014, 02:34 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:

Cytuję fakty naukowe, a nie te, które akurat są mi na rękę. Dlatego jak z Tobą dyskutowałem, to napisałem, że poparcie opinii zależy od miejsca, w którym się znajdujesz. Pisałem to na początku i powtarzałem kilkukrotnie. A Wy wmawialiście, że większość ma rację. Teraz podajesz zupełnie inny argument niż miało to miejsce wcześniej.

Zdaję sobie sprawę, że są mniej wykształceni, ale wiesz jak wygląda typowy test na IQ? Tam jest niewiele rzeczy, które musisz umieć. Przede wszystkim skupia się na logicznym myśleniu i analizie. Jakbym takiego testu nie widział, to bym nie podawał tego przykładu. Przecież takie testy przeprowadza się nawet na pięcioletnich dzieciach, które nie chodzą do przedszkoli. A ich wyniki są lepsze od czarnoskórych rówieśników. Chcąc, nie chcąc taka jest rzeczywistość.

Przecież napisałem, że nie można zrównywać ras, gdyż każda inna jest w czym innym wyspecjalizowana. Potrafią korzystać ze świata białego człowieka, bo do takiego świata się przystosowali, gdy ktoś im w tym pomógł. Miałem styczność z ludźmi, którzy jeżdżą na misje, więc wiem coś na ten temat.

Nie oznacza to, że biały człowiek nie był w stanie przystosować się do ich świata. To samo tyczy się żółtych. Chyba wszyscy słyszeli o tym żołnierzu, który spędził ileś lat w buszu, myśląc, że wciąż jest wojna. Ludzie biali tysiące lat temu też żyli w zupełnie innym świecie, a udało im się zrobić bardzo duży postęp cywilizacyjny.

Równie dobrze mogę stwierdzić, że jak wrzuci się czarnego człowieka z buszu (bez niczyjej pomocy) do miasta, to też nie przeżyje, bo równie dobrze może znaleźć na ulicy, czy w śmietniku jakąś truciznę, którą zje, bo najzwyczajniej w świecie będzie głodny. Może również wejść na słup wysokiego napięcia i porazi go prąd. Takie przykłady można mnożyć.

Dlatego i podkreślam podałem przykład białych, żółtych, czarnych i latynosów w Stanach Zjednoczonych. Najlepsze wyniki mają żółci, potem są biali, potem długo, długo nikt, a potem czarni i na końcu latynosi.

Mam znajomych, którzy mieszkają, uczyli się w Stanach Zjednoczonych i chodzili do klasy z osobami różnych nacji. Nie ukrywają tego, że tak jest. Uczciwie mówią o tym, że żółci intelektualnie biją czarnych o lata świetlne, nie wspominając o latynosach.

Mam też dobrego kumpla, który kilkanaście lat mieszka w Anglii. Na start jego rodzina otrzymała mieszkanie, w którym każde dziecko miało oddzielny pokój. Takie same warunki mieli inni jego znajomi (chodził do klasy multikulturowej). Ponadto wszystko co potrzebne do nauki otrzymywali za darmo. Nauczyciele bez większego problemu godzili się zostać po lekach i coś wytłumaczyć. Jeśli chodzi o końcowe wyniki, to sytuacja podobna co w Stanach Zjednoczonych. Przypadek? Nie.
Cytuję fakty naukowe, a nie te, które akurat są mi na rękę. Dlatego jak z Tobą dyskutowałem, to napisałem, że poparcie opinii zależy od miejsca, w którym się znajdujesz. Pisałem to na początku i powtarzałem kilkukrotnie. A Wy wmawialiście, że większość ma rację. Teraz podajesz zupełnie inny argument niż miało to miejsce wcześniej. Zdaję sobie sprawę, że są mniej wykształceni, ale wiesz jak wygląda typowy test na IQ? Tam jest niewiele rzeczy, które musisz umieć. Przede wszystkim skupia się na logicznym myśleniu i analizie. Jakbym takiego testu nie widział, to bym nie podawał tego przykładu. Przecież takie testy przeprowadza się nawet na pięcioletnich dzieciach, które nie chodzą do przedszkoli. A ich wyniki są lepsze od czarnoskórych rówieśników. Chcąc, nie chcąc taka jest rzeczywistość. Przecież napisałem, że nie można zrównywać ras, gdyż każda inna jest w czym innym wyspecjalizowana. Potrafią korzystać ze świata białego człowieka, bo do takiego świata się przystosowali, gdy ktoś im w tym pomógł. Miałem styczność z ludźmi, którzy jeżdżą na misje, więc wiem coś na ten temat. Nie oznacza to, że biały człowiek nie był w stanie przystosować się do ich świata. To samo tyczy się żółtych. Chyba wszyscy słyszeli o tym żołnierzu, który spędził ileś lat w buszu, myśląc, że wciąż jest wojna. Ludzie biali tysiące lat temu też żyli w zupełnie innym świecie, a udało im się zrobić bardzo duży postęp cywilizacyjny. Równie dobrze mogę stwierdzić, że jak wrzuci się czarnego człowieka z buszu (bez niczyjej pomocy) do miasta, to też nie przeżyje, bo równie dobrze może znaleźć na ulicy, czy w śmietniku jakąś truciznę, którą zje, bo najzwyczajniej w świecie będzie głodny. Może również wejść na słup wysokiego napięcia i porazi go prąd. Takie przykłady można mnożyć. Dlatego i podkreślam podałem przykład białych, żółtych, czarnych i latynosów w Stanach Zjednoczonych. Najlepsze wyniki mają żółci, potem są biali, potem długo, długo nikt, a potem czarni i na końcu latynosi. Mam znajomych, którzy mieszkają, uczyli się w Stanach Zjednoczonych i chodzili do klasy z osobami różnych nacji. Nie ukrywają tego, że tak jest. Uczciwie mówią o tym, że żółci intelektualnie biją czarnych o lata świetlne, nie wspominając o latynosach. Mam też dobrego kumpla, który kilkanaście lat mieszka w Anglii. Na start jego rodzina otrzymała mieszkanie, w którym każde dziecko miało oddzielny pokój. Takie same warunki mieli inni jego znajomi (chodził do klasy multikulturowej). Ponadto wszystko co potrzebne do nauki otrzymywali za darmo. Nauczyciele bez większego problemu godzili się zostać po lekach i coś wytłumaczyć. Jeśli chodzi o końcowe wyniki, to sytuacja podobna co w Stanach Zjednoczonych. Przypadek? Nie
30 maja 2014, 02:55 [cytuj]
trzaskal powiedział/a:
Sawik naturalnie mocno płynie. Szczerze to "intelygętny" osobnik nie powinien z rasistami, homofobami i antysemitami rozmawiać.

Widzisz Tomek i to jest właśnie przekręcanie definicji, w które lubi się bawić wiele osób. Ironiczne z Twojej strony :P Ale pewne rzeczy muszę wytłumaczyć :P

Nie zakładam, że rasa biała jest wyższa od czarnej, tylko zakładam, że występują pomiędzy nami pewne różnice, co jest naturalne. W pewnych kwestiach rasa biała jest lepsza, w innych rasa czarna jest lepsza (wspominałem wcześniej). Problem polega na tym, że ludzie mają pewne kompleksy, aby to zrozumieć, czy się z tym pogodzić. Czarnoskórzy mają poczucie, że rasa biała dysponuje cechami, które są lepsze, czy powszechnie uważane za bardziej istotne. Tak nas po prostu ukształtowała natura i czy ktoś chce, czy nie chce, to trzeba się z tym pogodzić.

Czy ja mam coś do homoseksualistów? Przecież żyją od tysięcy lat. Niech sobie żyją, ale niech nie robią niepotrzebnych cyrków. Te parady, czy wszelkie akcje są niepotrzebne. Problem pojawia się, kiedy homoseksualista karze mi nazywać związek dwóch mężczyzn, czy kobiet małżeństwem, bo jak nie to jestem homofobem. Ja się zgadzam na to, aby homoseksualiści mieli dzieci, ale pod warunkiem, ta dwójka homoseksualistów spłodzi sobie dziecko. Dziecko potrzebuje zarówno matki i ojca, co jest udowodnione naukowo. Te całe akcje to kpina z natury, która ukształtowała człowieka.

Do żadnych religii nic nie mam pod warunkiem, że w żaden sposób nie atakuje mnie, ani mojej wiary. Jeśli nawołuje do nienawiści w stosunku do innowierców (jak to zdarza się bardzo często wśród Islamistów), to trzeba sobie zadać pytanie, czy mamy się biernie przyglądać temu? Ja uważam, że nie. Spójrzmy na to co się dzieje w Belgii, gdzie Islamscy radni chcą wprowadzenia Prawa Szariatu.

Powszechna tolerancja jest to broń obusieczna, która nie przeniesie wymiernych efektów. Ciekawe czy ktoś zadał sobie pytanie co się stanie z tymi wszystkimi LGBT, czy feministkami, kiedy do władzy w jednym z krajów Europy do władzy dojdą Muzułmanie, a rodzi się ich coraz więcej? W niektórych krajach podnoszone są głosy przez Islamistów, aby wprowadzić Szariat.
Widzisz Tomek i to jest właśnie przekręcanie definicji, w które lubi się bawić wiele osób. Ironiczne z Twojej strony :P Ale pewne rzeczy muszę wytłumaczyć :P Nie zakładam, że rasa biała jest wyższa od czarnej, tylko zakładam, że występują pomiędzy nami pewne różnice, co jest naturalne. W pewnych kwestiach rasa biała jest lepsza, w innych rasa czarna jest lepsza (wspominałem wcześniej). Problem polega na tym, że ludzie mają pewne kompleksy, aby to zrozumieć, czy się z tym pogodzić. Czarnoskórzy mają poczucie, że rasa biała dysponuje cechami, które są lepsze, czy powszechnie uważane za bardziej istotne. Tak nas po prostu ukształtowała natura i czy ktoś chce, czy nie chce, to trzeba się z tym pogodzić. Czy ja mam coś do homoseksualistów? Przecież żyją od tysięcy lat. Niech sobie żyją, ale niech nie robią niepotrzebnych cyrków. Te parady, czy wszelkie akcje są niepotrzebne. Problem pojawia się, kiedy homoseksualista karze mi nazywać związek dwóch mężczyzn, czy kobiet małżeństwem, bo jak nie to jestem homofobem. Ja się zgadzam na to, aby homoseksualiści mieli dzieci, ale pod warunkiem, ta dwójka homoseksualistów spłodzi sobie dziecko. Dziecko potrzebuje zarówno matki i ojca, co jest udowodnione naukowo. Te całe akcje to kpina z natury, która ukształtowała człowieka. Do żadnych religii nic nie mam pod warunkiem, że w żaden sposób nie atakuje mnie, ani mojej wiary. Jeśli nawołuje do nienawiści w stosunku do innowierców (jak to zdarza się bardzo często wśród Islamistów), to trzeba sobie zadać pytanie, czy mamy się biernie przyglądać temu? Ja uważam, że nie. Spójrzmy na to co się dzieje w Belgii, gdzie Islamscy radni chcą wprowadzenia Prawa Szariatu. Powszechna tolerancja jest to broń obusieczna, która nie przeniesie wymiernych efektów. Ciekawe czy ktoś zadał sobie pytanie co się stanie z tymi wszystkimi LGBT, czy feministkami, kiedy do władzy w jednym z krajów Europy do władzy dojdą Muzułmanie, a rodzi się ich coraz więcej? W niektórych krajach podnoszone są głosy przez Islamistów, aby wprowadzić Szariat
30 maja 2014, 02:57 [cytuj]
Robert powiedział/a:
sam wymyślasz dziwne rzeczy nie odpowiadając na cześć argumentów innej osoby, dlatego skonczyłem z tobą dyskusje i najważniejsze to jest forum o Tottenhamie;)

a nie o lidze hiszpanskiej, barcelonie, realu czy polityce

Odpowiadam z reguły na wszystkie argumenty (Ty akurat takowych nie miałeś), chociaż w przypadku innych osób mogło mi się zdarzyć, że coś przeoczyłem.

Dziwne rzeczy, to znaczy? W Twoim wypadku to mogą być takie, które dla Ciebie są dosyć frustrujące.

Kolejna kwestia, że ten dział nazywa się "Koguty, Newsy, Wszystko".
Odpowiadam z reguły na wszystkie argumenty (Ty akurat takowych nie miałeś), chociaż w przypadku innych osób mogło mi się zdarzyć, że coś przeoczyłem. Dziwne rzeczy, to znaczy? W Twoim wypadku to mogą być takie, które dla Ciebie są dosyć frustrujące. Kolejna kwestia, że ten dział nazywa się "Koguty, Newsy, Wszystko"
30 maja 2014, 03:07 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:
Ale powiedz szczerze, nie zastanawia Cię dlaczego do kolejnej osoby nie docierają akurat Twoje argumenty? ;)

Co do Tuwima to:
"Lecz mama kocha swojego synka,
Bo dobry chłopak z tego Murzynka."

Murzynek jest z wielkiej litery. Mnie nie chodzi o to, że się z Tobą nie zgadzam, bo ja za żadną równością nie jestem. Nie ma nic gorszego niż zrównanie np profesora uniwersytetu i żula spod budki z piwem. Ale jeśli już chcesz się na coś powoływać to sprawdzaj te źródła

Tak jak wspominałem, argumenty docierają w zależności od poglądów osób, z którymi w danym momencie polemizujesz. W innych miejscach docierają bez większego problemu :)

Wtedy zastanawia mnie jak to jest, że niektórzy ludzie rozumieją pewne rzeczy i potrafią jest konstruktywnie analizować, a inni są na to oporni :)

Wspominałem o tym wcześniej i również pisałem o tym, że nie będę zmieniał poglądów w zależności od miejsca, gdzie są wygłaszane jak to lubi robić wiele osób, czy politycy z partii, na którą głosowałeś :)

Podałem przykład Tuwima, bo wielokrotnie podnosi się głos, że słowo "Murzyn" jest obraźliwe i powoduje dyskryminację. Nie chodziło o to, czy z małej, czy z dużej. A ja uważam, że słowo "Murzyn" nie jest obraźliwe. Ja na słowo Białas się nie obrażam.

Ukazanie przykładu profesora i żulów spod budki z piwem nie miało na celu być obraźliwe tylko ukazanie jak stwierdzenie, że większość ma rację jest komiczne.

Jakbyś zwrócił uwagę, to podając przykład tego wiersza napisałem "Murzynek" z dużej litery. Jak chcesz tak się czepiać, to proszę czytać ze zrozumieniem, albo dokładniej sprawdzać :)
Tak jak wspominałem, argumenty docierają w zależności od poglądów osób, z którymi w danym momencie polemizujesz. W innych miejscach docierają bez większego problemu :) Wtedy zastanawia mnie jak to jest, że niektórzy ludzie rozumieją pewne rzeczy i potrafią jest konstruktywnie analizować, a inni są na to oporni :) Wspominałem o tym wcześniej i również pisałem o tym, że nie będę zmieniał poglądów w zależności od miejsca, gdzie są wygłaszane jak to lubi robić wiele osób, czy politycy z partii, na którą głosowałeś :) Podałem przykład Tuwima, bo wielokrotnie podnosi się głos, że słowo "Murzyn" jest obraźliwe i powoduje dyskryminację. Nie chodziło o to, czy z małej, czy z dużej. A ja uważam, że słowo "Murzyn" nie jest obraźliwe. Ja na słowo Białas się nie obrażam. Ukazanie przykładu profesora i żulów spod budki z piwem nie miało na celu być obraźliwe tylko ukazanie jak stwierdzenie, że większość ma rację jest komiczne. Jakbyś zwrócił uwagę, to podając przykład tego wiersza napisałem "Murzynek" z dużej litery. Jak chcesz tak się czepiać, to proszę czytać ze zrozumieniem, albo dokładniej sprawdzać :)
30 maja 2014, 08:06 [cytuj]
Żeby tak Sawik nie był osamotniony to napisze tak - wejście JKM'a do mainstremu i PE to była najlepszą rzecz, która przydarzyła się polskiej polityce od długiego czasu, nawet dla osoby o odemiennych poglądach. Prawda jest taka że od 25 lat panował układ zamknięty. Mieliśmy lewicę która udaje lewicę albo prawicę która udaje prawicę. Najgorzej wyszło dla Polski wybranie człowieka który zgrywal liberała.
Od czasów p. Leppera nikt nowy do polityki nie wszedł (Palikot był przecież częścią tego układu w Platformie), więc dobrze się stało ze jakiś powiew świeżości dzięki p. Januszowi jest.
Wystarczyl jeden człowiek z poza ukladziku i który otwarcie mówi o swoich poglądach a patrzcie jak reaguje establishment, kreaujac go na człowieka który gardzi niepełnosprawnymi, kobietami i ogólnie to blisko mu do faszysty (ktoś chyba zapomniał o fakcie że poglądy tego pana są bardzo bliskie poglądom libertariańskim, to jak tu można mówić o faszyźmie?).
Dobrze się stało, mam nadzieję tylko że do głosu nie dojdą narodowcy, bo koło tych ludzi rzeczywiście zbierają się osoby z poglądami bliskimi faszyzmu.
Żeby tak Sawik nie był osamotniony to napisze tak - wejście JKM'a do mainstremu i PE to była najlepszą rzecz, która przydarzyła się polskiej polityce od długiego czasu, nawet dla osoby o odemiennych poglądach. Prawda jest taka że od 25 lat panował układ zamknięty. Mieliśmy lewicę która udaje lewicę albo prawicę która udaje prawicę. Najgorzej wyszło dla Polski wybranie człowieka który zgrywal liberała. Od czasów p. Leppera nikt nowy do polityki nie wszedł (Palikot był przecież częścią tego układu w Platformie), więc dobrze się stało ze jakiś powiew świeżości dzięki p. Januszowi jest. Wystarczyl jeden człowiek z poza ukladziku i który otwarcie mówi o swoich poglądach a patrzcie jak reaguje establishment, kreaujac go na człowieka który gardzi niepełnosprawnymi, kobietami i ogólnie to blisko mu do faszysty (ktoś chyba zapomniał o fakcie że poglądy tego pana są bardzo bliskie poglądom libertariańskim, to jak tu można mówić o faszyźmie?). Dobrze się stało, mam nadzieję tylko że do głosu nie dojdą narodowcy, bo koło tych ludzi rzeczywiście zbierają się osoby z poglądami bliskimi faszyzmu
30 maja 2014, 08:25 [cytuj]
Sawik, no ja jestem właśnie tego zdania. Słowo Murzyn nie jest obraźliwe, ale powinno być jednak z wielkiej. I nie wiem gdzie Boyd twierdził inaczej?

No i w dalszym ciągu jedna sprawa: dlaczego to akurat przy czytaniu Twoich postów wyłącza się wszystkim umiejętność czytania ze zrozumieniem? :P

Ramzes, do czego jest JKM blisko a do czego daleko to trudno stwierdzić chwilami. " Problem nie polega na tym, że pan generał zrobił stan wojenny, bo ja nie mam nic przeciwko stanowi wojennemu." - to JKM z wczoraj :D Co mnie zresztą jakoś specjalnie nie boli, bo mnie obchodzi bardziej gospodarka niż Jaruzelski, legalizacja i tolerancja.

Co do "świeżości" Leppera to miałeś możliwość ją oglądać przez 6 lat w tym 2 lata w koalicji. Jak się dopchali to kradli tak samo jak inni, tylko nie byli na tyle zręczni stad mieli więcej procesów :P Kaczyński zresztą oficjalnie twierdził, że gdziekolwiek Samoobrona maczała palce w sprawy władzy tam wysyłał za nimi CBA.

Na świeżość u Palikota też teoretycznie można było liczyć, bo jednak poza nim to zasadniczo wniósł do sejmu nowe mordy. Pokemoniaste co prawda baaardzo, ale nowe :P I program gospodarczy miał moim zdaniem najlepszy ze wszystkich, bo podatek od księży i przede wszystkim włączenie KRUS do ZUS to byłoby dla mnie coś bardzo pozytywnego. Jak się skończyło wiadomo, bo zamiast zająć się swoim programem zajął się krzyżem na sali sejmowej, który na moją kieszeń ma taki wpływ jak koniungcja Marsa i Jowisza.

Reasumując: nie wierzę w jakiekolwiek zmiany ze strony Korwina ani żadnego tego rodzaju wynalazku.
Sawik, no ja jestem właśnie tego zdania. Słowo Murzyn nie jest obraźliwe, ale powinno być jednak z wielkiej. I nie wiem gdzie Boyd twierdził inaczej? No i w dalszym ciągu jedna sprawa: dlaczego to akurat przy czytaniu Twoich postów wyłącza się wszystkim umiejętność czytania ze zrozumieniem? :P Ramzes, do czego jest JKM blisko a do czego daleko to trudno stwierdzić chwilami. " Problem nie polega na tym, że pan generał zrobił stan wojenny, bo ja nie mam nic przeciwko stanowi wojennemu." - to JKM z wczoraj :D Co mnie zresztą jakoś specjalnie nie boli, bo mnie obchodzi bardziej gospodarka niż Jaruzelski, legalizacja i tolerancja. Co do "świeżości" Leppera to miałeś możliwość ją oglądać przez 6 lat w tym 2 lata w koalicji. Jak się dopchali to kradli tak samo jak inni, tylko nie byli na tyle zręczni stad mieli więcej procesów :P Kaczyński zresztą oficjalnie twierdził, że gdziekolwiek Samoobrona maczała palce w sprawy władzy tam wysyłał za nimi CBA. Na świeżość u Palikota też teoretycznie można było liczyć, bo jednak poza nim to zasadniczo wniósł do sejmu nowe mordy. Pokemoniaste co prawda baaardzo, ale nowe :P I program gospodarczy miał moim zdaniem najlepszy ze wszystkich, bo podatek od księży i przede wszystkim włączenie KRUS do ZUS to byłoby dla mnie coś bardzo pozytywnego. Jak się skończyło wiadomo, bo zamiast zająć się swoim programem zajął się krzyżem na sali sejmowej, który na moją kieszeń ma taki wpływ jak koniungcja Marsa i Jowisza. Reasumując: nie wierzę w jakiekolwiek zmiany ze strony Korwina ani żadnego tego rodzaju wynalazku
COYS!
30 maja 2014, 10:40 [cytuj]
Cd. Leppera to zadziałało to samo co u Orwella w "Folwarku zwierzecym".
A z Palikotem to jest taka sprawa ze to polityk chorągiewka, potrafił wydawać pismo "Ozon" w którym padały krytyczne opinię nt. aborcji, homoseksualizmu i eutanazji. Po paru latach mu się odwidzialo, dzisiaj kocha Grodzkich, za każdym rogiem widzi faszyzm :/
Cd. Korwina, te słowa mają się nijak do jego hipotetycznych rządów, także wolałbym poczekać na owoce jego politycznej pracy i zobaczymy czy zaginie w akcji jak Palikot czy rzeczywiście coś zmieni.
Cd. Leppera to zadziałało to samo co u Orwella w "Folwarku zwierzecym". A z Palikotem to jest taka sprawa ze to polityk chorągiewka, potrafił wydawać pismo "Ozon" w którym padały krytyczne opinię nt. aborcji, homoseksualizmu i eutanazji. Po paru latach mu się odwidzialo, dzisiaj kocha Grodzkich, za każdym rogiem widzi faszyzm :/ Cd. Korwina, te słowa mają się nijak do jego hipotetycznych rządów, także wolałbym poczekać na owoce jego politycznej pracy i zobaczymy czy zaginie w akcji jak Palikot czy rzeczywiście coś zmieni
30 maja 2014, 17:27 [cytuj]
chyba tylko ty tak myslisz;)

koguty, newsy, wszystko
pierwsze słowo kładzie nacisk ze wszystko, ale o spurs;)

zrób sobie temat sawik szkoli innych czy coś innego, tam pisz, tu pisałeś trzaskalowi ze skonczysz ;)
chyba tylko ty tak myslisz;) koguty, newsy, wszystko pierwsze słowo kładzie nacisk ze wszystko, ale o spurs;) zrób sobie temat sawik szkoli innych czy coś innego, tam pisz, tu pisałeś trzaskalowi ze skonczysz ;)
|<  <<  <  352  353  354  355  356    >  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2024/2025?
1 50%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 50%
2 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 19 Zarejestrowanych użytkowników: 5254 Ostatnio zarejestrowany: trafostacja

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się