Forum dyskusyjne
1 czerwca 2014, 13:22 [cytuj]
Nigdy jeszcze na tym forum nie omijałem tylu stron prawie nie czytając próbując coś ciekawego dla siebie znaleźć. Panowie może jednak osobny wątek ?
Nigdy jeszcze na tym forum nie omijałem tylu stron prawie nie czytając próbując coś ciekawego dla siebie znaleźć. Panowie może jednak osobny wątek ?
1 czerwca 2014, 13:25 [cytuj]
SebastianAlex powiedział/a:
Ta "dyskusja" w dalszym ciągu zmierza donikąd. Niech ktoś będzie mądrzejszy i zakończy to ciszą. Sam nikt się nie będzie produkował. Bez odbioru
:milczek:
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
1 czerwca 2014, 21:39 [cytuj]
Wolff powiedział/a:
Podbijam, też mi się wydaje, że czas już na nowy temat. No chyba, że lecimy na jakiś rekord najdłuższego wątku w historii for internetowych. Tak by the way, ciekawe ile taki rekord wynosi...
Podbijam, też mi się wydaje, że czas już na nowy temat. No chyba, że lecimy na jakiś rekord najdłuższego wątku w historii for internetowych. Tak by the way, ciekawe ile taki rekord wynosi... :mysli:
2 czerwca 2014, 02:21 [cytuj]
A czy ja przedstawiłem tylko osobę Johna Locke'a?

Jak jesteś taki pedantyczny to sprawdzaj wszystkie nazwiska. Milton Friedman i Margaret Tchatcher też mają poglądy z XVII?
To i tak nie byłoby tak źle, gdyż demokracja sięga czasów starożytnych. A ludzie zarzucają Korwinowi, że jest taki staroświecki
Trwa w jednym i bez skutku? Koleś ma od tylu lat te same poglądy i w końcu osiągnął sukces. Na tym polega fenomen. Prognozy są takie, że w następnych wyborach jeszcze więcej osób na niego zagłosuje. Gdyby nie internet to wciąż miałby niskie poparcie, bo wiele osób parę lat temu nie wiedziało o jego istnieniu, bo w telewizji nie chcieli go pokazywać. A jak zaczęli, to tylko po to, aby wyciągać jego zdania z kontekstu. Tam też się boją
A czy ja przedstawiłem tylko osobę Johna Locke'a? :mysli: Jak jesteś taki pedantyczny to sprawdzaj wszystkie nazwiska. Milton Friedman i Margaret Tchatcher też mają poglądy z XVII? :wysmiewacz:
To i tak nie byłoby tak źle, gdyż demokracja sięga czasów starożytnych. A ludzie zarzucają Korwinowi, że jest taki staroświecki :wysmiewacz:
Trwa w jednym i bez skutku? Koleś ma od tylu lat te same poglądy i w końcu osiągnął sukces. Na tym polega fenomen. Prognozy są takie, że w następnych wyborach jeszcze więcej osób na niego zagłosuje. Gdyby nie internet to wciąż miałby niskie poparcie, bo wiele osób parę lat temu nie wiedziało o jego istnieniu, bo w telewizji nie chcieli go pokazywać. A jak zaczęli, to tylko po to, aby wyciągać jego zdania z kontekstu. Tam też się boją :)
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
2 czerwca 2014, 02:31 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Rzeczywiście nie masz pojęcia

wypisując takie brednie(ktoś kto próbował metanolu nie żyje, albo jest przez to niewidomy)
Człowiek różni się tylko tym, że jedni są dobrzy a inni źli. W każdym z nas płynie taka sama krew, a serce u każdego działa w taki sam sposób. Rozróżnianie ludzi pod każdym innym względem prowadzi do rasizmu i wyższości jednych nad drugimi.
Tylko Korwin i tym podobne ludzie uważają, że kobiety są mniej inteligentne, a Europa(unia) to zło piekielne. Na szczęście Korwin jest taką samą przejściową ciekawostką jak Palikot
Ty widocznie żyjesz w swoim świecie

Albo używasz klawiatury brajlowskiej
Nie chciałem przechodzić do anatomii człowieka, ale jak już to za mnie zrobiłeś, to chciałbym Ci przypomnieć, że mimo wszystko się różnimy. Nawet swego czasu Arsene Wenger wspominał o tym, że dzięki temu Brazylijczycy tak swobodnie operują piłką, ale to nie jest tematem dyskusji
W Twojej ocenie prowadzi do rasizmu, ale nie w mojej i nie tylko w mojej. Każda rasa jest inna, na tym polega właśnie piękno tego świata. Nie jesteśmy tacy, sami. Mamy inne predyspozycje, w innych dziedzinach jesteśmy lepsi. Wystarczy spojrzeć chociażby na konkretne dyscypliny sportowe, czyż nie? Dobrze wiesz, że to nie tyczy się tylko sportu
Korwin mówi, że kobiety są mniej inteligentne, ale za to są mądrzejsze. Jak chcesz to sprawdzić, to proszę napisać do Mensy

Co z tego, że więcej kobiet niż mężczyzn kończy studia wyższe jak to mężczyźni osiągają więcej sukcesów naukowych? Nie tylko Korwin uważa, że Unia nie spełnia swojego zadania. Świadczy o tym wysokie poparcie dla Uniosceptyków w Anglii, Francji, czy w innych państwach europejskich. Takie fakty nie pozostawiają złudzeń.
Emigracja do której dopuściła Unia Europejska nie pozostawia złudzeń. Według Raportu ONZ, Szwecja za 15 lat będzie krajem trzeciego świata. Jak to mówią dzieci w przedszkolu, z kim się zadajesz, takim się stajesz
O tym Twoim szczęściu porozmawiamy za parę lat

Jak to powiedział Artur Dziambor i w dodatku słusznie: "Tej siły już nie powstrzymacie".
Wydaje mi się, że to są najlepsze słowa, aby zakończyć tę dyskusję, bo przeszkadza coraz większej rzeszy osób tutaj na stronie.
Ty widocznie żyjesz w swoim świecie :) Albo używasz klawiatury brajlowskiej :P
Nie chciałem przechodzić do anatomii człowieka, ale jak już to za mnie zrobiłeś, to chciałbym Ci przypomnieć, że mimo wszystko się różnimy. Nawet swego czasu Arsene Wenger wspominał o tym, że dzięki temu Brazylijczycy tak swobodnie operują piłką, ale to nie jest tematem dyskusji :)
W Twojej ocenie prowadzi do rasizmu, ale nie w mojej i nie tylko w mojej. Każda rasa jest inna, na tym polega właśnie piękno tego świata. Nie jesteśmy tacy, sami. Mamy inne predyspozycje, w innych dziedzinach jesteśmy lepsi. Wystarczy spojrzeć chociażby na konkretne dyscypliny sportowe, czyż nie? Dobrze wiesz, że to nie tyczy się tylko sportu :)
Korwin mówi, że kobiety są mniej inteligentne, ale za to są mądrzejsze. Jak chcesz to sprawdzić, to proszę napisać do Mensy :) Co z tego, że więcej kobiet niż mężczyzn kończy studia wyższe jak to mężczyźni osiągają więcej sukcesów naukowych? Nie tylko Korwin uważa, że Unia nie spełnia swojego zadania. Świadczy o tym wysokie poparcie dla Uniosceptyków w Anglii, Francji, czy w innych państwach europejskich. Takie fakty nie pozostawiają złudzeń.
Emigracja do której dopuściła Unia Europejska nie pozostawia złudzeń. Według Raportu ONZ, Szwecja za 15 lat będzie krajem trzeciego świata. Jak to mówią dzieci w przedszkolu, z kim się zadajesz, takim się stajesz :)
O tym Twoim szczęściu porozmawiamy za parę lat :) Jak to powiedział Artur Dziambor i w dodatku słusznie: "Tej siły już nie powstrzymacie".
Wydaje mi się, że to są najlepsze słowa, aby zakończyć tę dyskusję, bo przeszkadza coraz większej rzeszy osób tutaj na stronie
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą...
2 czerwca 2014, 10:13 [cytuj]
Ale się Sawik podsumował - nie dość że rasista, kultywujący poglądy o wyższym intelekcie rasy panów, to jeszcze szowinista, bo przecież kobiety osiągnęły mniej sukcesów naukowych (żałosny demagog Sawik wie dlaczego, bo są mniej inteligentne, co tam fakty o ukończonych studiach). Wiadomo korwiniści uważają, ze jak kobieta mówi nie to znaczy tak. Spóźniłeś się na 19 Wiek.
To jeszcze typ cytuje pape Wengera- to już obelga na tej stronie.
Ale się Sawik podsumował - nie dość że rasista, kultywujący poglądy o wyższym intelekcie rasy panów, to jeszcze szowinista, bo przecież kobiety osiągnęły mniej sukcesów naukowych (żałosny demagog Sawik wie dlaczego, bo są mniej inteligentne, co tam fakty o ukończonych studiach). Wiadomo korwiniści uważają, ze jak kobieta mówi nie to znaczy tak. Spóźniłeś się na 19 Wiek.
To jeszcze typ cytuje pape Wengera- to już obelga na tej stronie
2 czerwca 2014, 10:54 [cytuj]
Strasznie mi się ta gnida naraża. Przysięgam, że jak go zobaczę to nie wytrzymam:
https://www.facebook.com/meczmagazyn/photos/a.266082423539534.1073741828.265116480302795/349346948546414/?type=1&theater
Strasznie mi się ta gnida naraża. Przysięgam, że jak go zobaczę to nie wytrzymam:
https://www.facebook.com/meczmagazyn/photos/a.266082423539534.1073741828.265116480302795/349346948546414/?type=1&theater
You're the first thing, and the last thing on my mind Tottenham Hotspur
2 czerwca 2014, 12:15 [cytuj]
@Boyd niestety ale dużo w TV przekręcają z jego wypowiedzi, ewentualnie zacytują fragment.
Co do gwałtów, jest nadal za karaniem (bo dlaczego miałby być za nimi), mówi ze trzeba znać granice (żyjąc z żoną troche ją znasz, a nie każdą pierwszą lepszą z ulicy

)
z nauką to zły przykład podają
facet nie nadaje sie na opiekunke do dziecka, tak jak kobieta nie nadaje sie do kopalni (do pracy pod ziemią) i wiele innych zawodów
niższe podatki? firmy przez wysokie podatki nie powstają ewentualnie zdychają. Ludzie którzy zarabiają najwięcej, płacą podatki gdzie jest niżej, dlatego najbogatsi nie płacą ich w Polsce.
brak pomocy społecznej? oczywiście, urzedy przeżerają część pieniędzy co mają na pomaganie, dostają ludzie którzy nie powinni, ewentualnie tacy co złapią sie w próg (dla nich to jest lepiej zarobić 400 zł wiecej jak dostać 50 zł)
Mając wiecej pieniedzy ludzie cześciej beda pomagać (teraz nie ma z czego i jest od tego państwo). WOSP, Caritas, daje rade, to dlaczego miały by nie dawać rady później, a pieniedzy na funkcjonowanie idzie dużo mniej
pooglądajcie w wolnej chwili Korwina na yt, ale jego pełne wypowiedzi, z czasem może zmienicie nastawienie, jak nie to trudno
@trzaskal moze czyta nasze forum i robi na złość?
@Boyd niestety ale dużo w TV przekręcają z jego wypowiedzi, ewentualnie zacytują fragment.
Co do gwałtów, jest nadal za karaniem (bo dlaczego miałby być za nimi), mówi ze trzeba znać granice (żyjąc z żoną troche ją znasz, a nie każdą pierwszą lepszą z ulicy:P)
z nauką to zły przykład podają:P
facet nie nadaje sie na opiekunke do dziecka, tak jak kobieta nie nadaje sie do kopalni (do pracy pod ziemią) i wiele innych zawodów
niższe podatki? firmy przez wysokie podatki nie powstają ewentualnie zdychają. Ludzie którzy zarabiają najwięcej, płacą podatki gdzie jest niżej, dlatego najbogatsi nie płacą ich w Polsce.
brak pomocy społecznej? oczywiście, urzedy przeżerają część pieniędzy co mają na pomaganie, dostają ludzie którzy nie powinni, ewentualnie tacy co złapią sie w próg (dla nich to jest lepiej zarobić 400 zł wiecej jak dostać 50 zł)
Mając wiecej pieniedzy ludzie cześciej beda pomagać (teraz nie ma z czego i jest od tego państwo). WOSP, Caritas, daje rade, to dlaczego miały by nie dawać rady później, a pieniedzy na funkcjonowanie idzie dużo mniej
pooglądajcie w wolnej chwili Korwina na yt, ale jego pełne wypowiedzi, z czasem może zmienicie nastawienie, jak nie to trudno:P
@trzaskal moze czyta nasze forum i robi na złość?:P
2 czerwca 2014, 13:00 [cytuj]
@trzaskal moze czyta nasze forum i robi na złość?

[/quote]
A w szczególności kilku osobników. To się nie dziwie, że z nas sobie jaj robi
A w szczególności kilku osobników. To się nie dziwie, że z nas sobie jaj robi :wysmiewacz:
2 czerwca 2014, 13:40 [cytuj]
Robert szkoda tylko , że liberalizm gospodarczy - który ma swoje plusy i minusy (vide USA) powleka się u nas jakimiś poglądami społecznymi, opartymi na niechęci czy to do innych w Europie, imigrantów, czy nawet do równouprawnienia. Dla mnie to paradoks- tak jak nie rozumiem jak można być jednocześnie liberałem - dążyć do zniesienia barier rozwojowych i konserwatystą , czyli wrogiem zmian i zwolennikiem utrzymywania ancien régime.
Robert szkoda tylko , że liberalizm gospodarczy - który ma swoje plusy i minusy (vide USA) powleka się u nas jakimiś poglądami społecznymi, opartymi na niechęci czy to do innych w Europie, imigrantów, czy nawet do równouprawnienia. Dla mnie to paradoks- tak jak nie rozumiem jak można być jednocześnie liberałem - dążyć do zniesienia barier rozwojowych i konserwatystą , czyli wrogiem zmian i zwolennikiem utrzymywania ancien régime
2 czerwca 2014, 14:00 [cytuj]
trzaskal powiedział/a:
A w szczególności kilku osobników. To się nie dziwie, że z nas sobie jaj robi

Trzaskal

chyba podzielę Twój los, bo mam niewyparzony jęzor
Trzaskal :rotfl: chyba podzielę Twój los, bo mam niewyparzony jęzor
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
2 czerwca 2014, 14:34 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Trzaskal

chyba podzielę Twój los, bo mam niewyparzony jęzor
:brawo:
2 czerwca 2014, 14:56 [cytuj]
myślę, że jako OFICJALNY FANCLUB TOTTENHAMU powinniśmy odpowiedzieć
----
mamy pole do popisu
między 9 marca 2008 a 28 grudnia 2009 wygraliśmy z WHU 6 razy z rzędu (bilans bramkowy 12-1)
myślę, że jako OFICJALNY FANCLUB TOTTENHAMU powinniśmy odpowiedzieć
----
mamy pole do popisu
między 9 marca 2008 a 28 grudnia 2009 wygraliśmy z WHU 6 razy z rzędu (bilans bramkowy 12-1) :brawo:
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
2 czerwca 2014, 14:59 [cytuj]
wysłałem, zapytanie do Małego czy może ogarnąć znowu temat koszulek ..
wysłałem, zapytanie do Małego czy może ogarnąć znowu temat koszulek
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
2 czerwca 2014, 15:29 [cytuj]
trzaskal powiedział/a:
Parę lat temu jeszcze nawet gościa ceniłem za, jak wtedy mi się wydawało, błyskotliwość, ciętość języka i komentarzy. Potem się okazało że kozaczy w swoich opiniach jak nie ma bezpośredniego rozmówcy, który mu kontrujące argumenty poda. W innym wypadku albo omija krytyczne wypowiedzi/wypominki, albo jakieś śmieszne bany stosuje. O ile drogę miał dosyć wyboistą żeby się znaleźć gdzie jest, to palma potem ewidentnie mu odbiłą
Parę lat temu jeszcze nawet gościa ceniłem za, jak wtedy mi się wydawało, błyskotliwość, ciętość języka i komentarzy. Potem się okazało że kozaczy w swoich opiniach jak nie ma bezpośredniego rozmówcy, który mu kontrujące argumenty poda. W innym wypadku albo omija krytyczne wypowiedzi/wypominki, albo jakieś śmieszne bany stosuje. O ile drogę miał dosyć wyboistą żeby się znaleźć gdzie jest, to palma potem ewidentnie mu odbiłą
2 czerwca 2014, 15:54 [cytuj]
@Boyd
z wszystkiego trzeba czerpać po troche
u Korwina jedyna niechęć to jest do poglądów lewicowych, nic wiecej.
Jak dla mnie jest przeciwny równouprawnienia, ale robionego na siłe
a co do konserwatyzmu, wolałbym uniknąć uczenia dzieci o gender i innych dziwnych rzeczach
@Boyd
z wszystkiego trzeba czerpać po troche;)
u Korwina jedyna niechęć to jest do poglądów lewicowych, nic wiecej.
Jak dla mnie jest przeciwny równouprawnienia, ale robionego na siłe
a co do konserwatyzmu, wolałbym uniknąć uczenia dzieci o gender i innych dziwnych rzeczach
2 czerwca 2014, 16:28 [cytuj]
O już ten link krąży. Ta pizdeczka w okularkach to jakiś anal? No bo nie wiem tak naprawdę w zasadzie czym jest kibicem. Słyszałem nawet że MC. Ale to jest wykolejeniec jebany, podczas multiligi jak go widziałem to zbluzgałem bidny telewizor
O już ten link krąży. Ta pizdeczka w okularkach to jakiś anal? No bo nie wiem tak naprawdę w zasadzie czym jest kibicem. Słyszałem nawet że MC. Ale to jest wykolejeniec jebany, podczas multiligi jak go widziałem to zbluzgałem bidny telewizor
2 czerwca 2014, 16:36 [cytuj]
Boyd powiedział/a:
Robert szkoda tylko , że liberalizm gospodarczy - który ma swoje plusy i minusy (vide USA) powleka się u nas jakimiś poglądami społecznymi, opartymi na niechęci czy to do innych w Europie, imigrantów, czy nawet do równouprawnienia. Dla mnie to paradoks- tak jak nie rozumiem jak można być jednocześnie liberałem - dążyć do zniesienia barier rozwojowych i konserwatystą , czyli wrogiem zmian i zwolennikiem utrzymywania ancien régime
Przecież Korwin nie chce zamknięcia granic, nigdy nic nie mówił o wyższości jednej rasy albo ze zabroni pracować kobietom. Konserwatystą to on sobie jest prywatnie, jednak jego program polityczny to w głównej mierze liberalizm.
Przecież Korwin nie chce zamknięcia granic, nigdy nic nie mówił o wyższości jednej rasy albo ze zabroni pracować kobietom. Konserwatystą to on sobie jest prywatnie, jednak jego program polityczny to w głównej mierze liberalizm
2 czerwca 2014, 17:31 [cytuj]
Podoba mi się ta dyskusja. Ciągniemy ją dalej czy już spokój? Bo też chciałbym swoje 3 grosze dorzucić
Podoba mi się ta dyskusja. Ciągniemy ją dalej czy już spokój? Bo też chciałbym swoje 3 grosze dorzucić :kotek:
Tottenham till I die,
I'm Tottenham till I die,
I know I am,
I'm sure I am,
I'm Tottenham till I die...
2 czerwca 2014, 17:47 [cytuj]
A jednak progres?
http://tottenhamhotspur.blogspot.com/2014/06/tottenham-up-4-places-to-23rd.html?
A jednak progres?
http://tottenhamhotspur.blogspot.com/2014/06/tottenham-up-4-places-to-23rd.html?