Forum dyskusyjne
6 marca 2013, 08:57 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Kartka jak najbardziej słuszna. Z tego co wiem weszły teraz nowe dyrektywy odnośnie sędziowania i zdrowie zawodników jest jeszcze bardziej chronione. Niebezpieczne wejścia, które trafiają w piłkę mają być gwizdane, nietrafione sanki, wejścia wyprostowaną nogą które nie dochodzą bo zawodnik podskoczył też mają być karane czerwienią. Sam zamiar niebezpiecznego zagrania od niedawna kwalifikuje się na czerwo.
Tu akurat noga powyżej tułowia trafia w brzuch piłkarza i tyle. Nie ma co dyskutować. Jeśli próbował uderzyć w piłkę i nie trafił to jest to błąd w ataku i kartka. Tak sobie ostatnio oglądałem film o przepisach sędziowskich(tych nowych) i już nawet nie ma tłumaczenia, że pierwszy faul, że na środku boiska czy nawet że to pierwsza minuta meczu. Zdrowie zawodnika jest na pierwszym miejscu i jak to było mówione ma być chronione nawet kosztem mniej agresywnej gry w piłkę(ponoć sami piłkarze "Ci najlepsi z najlepszych" przed meczem proszą sędziego o ochronę ich zdrowia i nóg. Nie oglądałem meczu tylko sytuacje i jeśli to był atak na środku boiska czy gdzieś gdzie nie było zagrożenia dla MU to Nani po prostu się zagalopował.
Co do de Jonga i Alonso to tak się właśnie drastycznie przepisy zmieniły, że takie zagranie traktowane jest jako czerwo
Przeczytałem 1 zdanie i dalej mi się nie chciało .. nie byłem ani za realem ani za mu , ale bez przesady , nani przyjmował piłke , nie zauważył przeciwnika , nie ma mowy o żadnej czerwieni!! już widzę co byś pisał jakby ktoś od nas dostał takie czerwo
Przeczytałem 1 zdanie i dalej mi się nie chciało .. nie byłem ani za realem ani za mu , ale bez przesady , nani przyjmował piłke , nie zauważył przeciwnika , nie ma mowy o żadnej czerwieni!! już widzę co byś pisał jakby ktoś od nas dostał takie czerwo ;)
6 marca 2013, 09:37 [cytuj]
Cześć, mam na imię Daniel, jestem tu nowy. Śledzę waszą stronkę od dłuższego czasu, podobnie jak i tottenham.com.pl. Do tej pory nie mogłem się zarejestrować, bo pojawiał się komunikat "rejestracja tymczasowo wyłączona". Teraz kupiłem nowego kompa i proszę, wszystko ok (choć nie wiem czy to ma jakiś związek xD).
Co do kartki, to nie spodziewałem się takiej decyzji sędziego. Może i trzeba teraz chronić zdrowie zawodników, ale w meczu pomiędzy takimi ekipami, stojącym na takim poziomie, takie zagranie powinno spotkać się najwyżej z żółtą kartka. Porównać wystarczy wejście Ibry z meczu z Valencią i faul Naniego.
Cześć, mam na imię Daniel, jestem tu nowy. Śledzę waszą stronkę od dłuższego czasu, podobnie jak i tottenham.com.pl. Do tej pory nie mogłem się zarejestrować, bo pojawiał się komunikat "rejestracja tymczasowo wyłączona". Teraz kupiłem nowego kompa i proszę, wszystko ok (choć nie wiem czy to ma jakiś związek xD).
Co do kartki, to nie spodziewałem się takiej decyzji sędziego. Może i trzeba teraz chronić zdrowie zawodników, ale w meczu pomiędzy takimi ekipami, stojącym na takim poziomie, takie zagranie powinno spotkać się najwyżej z żółtą kartka. Porównać wystarczy wejście Ibry z meczu z Valencią i faul Naniego
6 marca 2013, 09:40 [cytuj]
Marcus nazwał kiedyś LM tworem k.... i szatana i ja się tego trzymam. Sędziowanie to największa porażka w tych rozgrywkach. Jestem przekonany, że absolutnie nikt na świecie nie spodziewał się, że Nani gdy wstanie zobaczy czerwoną. Teraz wszyscy(prawie)ze zrozumieniem kiwają głowami, wyciągają ustępy z przepisów itd.
Marcus nazwał kiedyś LM tworem k.... i szatana i ja się tego trzymam. Sędziowanie to największa porażka w tych rozgrywkach. Jestem przekonany, że absolutnie nikt na świecie nie spodziewał się, że Nani gdy wstanie zobaczy czerwoną. Teraz wszyscy(prawie)ze zrozumieniem kiwają głowami, wyciągają ustępy z przepisów itd
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
6 marca 2013, 10:55 [cytuj]
Arcz powiedział/a:
Przeczytałem 1 zdanie i dalej mi się nie chciało .. nie byłem ani za realem ani za mu , ale bez przesady , nani przyjmował piłke , nie zauważył przeciwnika , nie ma mowy o żadnej czerwieni!! już widzę co byś pisał jakby ktoś od nas dostał takie czerwo

Jak Ade dostawał czerwo z Anusiakami to łapałem się za głowę co ten togijski baran zrobił i biłem brawo sędziemu. Takie zachowania trzeba eliminować już w zarodku. Może i przez to piłka staje się trochę cipkowatym sportem, ale jak pisałem wcześniej takie są nowe przepisy UEFA czy tam fifa i teraz każde niebezpieczne zagranie, trafione w piłkę, nie trafione w piłkarza zostaje uznane jako narażenie zdrowia i czerwień.
Niech mi ktoś proszę powie w jakim miejscu był ten faul.
Jak Ade dostawał czerwo z Anusiakami to łapałem się za głowę co ten togijski baran zrobił i biłem brawo sędziemu. Takie zachowania trzeba eliminować już w zarodku. Może i przez to piłka staje się trochę cipkowatym sportem, ale jak pisałem wcześniej takie są nowe przepisy UEFA czy tam fifa i teraz każde niebezpieczne zagranie, trafione w piłkę, nie trafione w piłkarza zostaje uznane jako narażenie zdrowia i czerwień.
Niech mi ktoś proszę powie w jakim miejscu był ten faul
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
6 marca 2013, 13:37 [cytuj]
Też bardzo się ciesze, że ponownie można się rejestrować
Też bardzo się ciesze, że ponownie można się rejestrować ;)
6 marca 2013, 14:02 [cytuj]
Lepiej dla widowiska by było jakby Nani otrzymał żółtą a nie czerwoną kartke, wiadomo jednak że każdy sędzia inaczej interpretuje sytuacje
Lepiej dla widowiska by było jakby Nani otrzymał żółtą a nie czerwoną kartke, wiadomo jednak że każdy sędzia inaczej interpretuje sytuacje
"Veni, vidi, vici" Jestem jaki jestem i dobrze mi z tym
6 marca 2013, 14:41 [cytuj]
Dla mnie czerwień ewidentna. Nani miał głowę prosto na Arbeloe i dobrze go widział. Mógł mu żebra połamać.
Dla mnie czerwień ewidentna. Nani miał głowę prosto na Arbeloe i dobrze go widział. Mógł mu żebra połamać
6 marca 2013, 14:48 [cytuj]
Witam serdecznie !
Zapraszam na nowy serwis polskich kibiców Tottenhamu
http://tottenham24.pl/
Zachęcam do sprawdzenia
Witam serdecznie ! ;)
Zapraszam na nowy serwis polskich kibiców Tottenhamu :)
http://tottenham24.pl/
Zachęcam do sprawdzenia ;)
6 marca 2013, 14:50 [cytuj]
Tee, mister reklama ;d
Konkurencja widze
Jednak dobrze, ze będzie jakies miejsce na swieze newsy, ale i tak spursmanii nic nie zastapi.
Tee, mister reklama ;d
Konkurencja widze ;)
Jednak dobrze, ze będzie jakies miejsce na swieze newsy, ale i tak spursmanii nic nie zastapi
6 marca 2013, 15:00 [cytuj]
kadra Interu na jutrzejszy mecz
Bramkarze: Handanović, Belec, Gennaro
Obrońcy:Ranocchia, Chivu, Pasa, Pereira, Mbaye, Jesus, Jonathan
Pomocnicy: Zanetti, Alvarez, Guarin, Cambiasso, Gargano, Benassi, Kovacić, Belloni
Napastnicy: Palacio, Cassano, Colombi
Jak na moje oko to nie mamy sie kogo bać już Lyon personalnie wyglądał lepiej
kadra Interu na jutrzejszy mecz
Bramkarze: Handanović, Belec, Gennaro
Obrońcy:Ranocchia, Chivu, Pasa, Pereira, Mbaye, Jesus, Jonathan
Pomocnicy: Zanetti, Alvarez, Guarin, Cambiasso, Gargano, Benassi, Kovacić, Belloni
Napastnicy: Palacio, Cassano, Colombi
Jak na moje oko to nie mamy sie kogo bać już Lyon personalnie wyglądał lepiej
6 marca 2013, 15:09 [cytuj]
nie śledzę Serie A, ale mimo wszystko ta kadra jest dla mnie zaskoczeniem ... pomijając Handanovica to ich defensywa wygląda strasznie kiepsko, druga linia na kolana nie powala, a w ataku do grania nadaje się chyba tylko Palacio ... będzie dobrze
nie śledzę Serie A, ale mimo wszystko ta kadra jest dla mnie zaskoczeniem ... pomijając Handanovica to ich defensywa wygląda strasznie kiepsko, druga linia na kolana nie powala, a w ataku do grania nadaje się chyba tylko Palacio ... będzie dobrze ;)
6 marca 2013, 15:13 [cytuj]
Może z ośmiu zawodników znam tak, żeby ich rozpoznać po twarzy...
Może z ośmiu zawodników znam tak, żeby ich rozpoznać po twarzy
6 marca 2013, 15:20 [cytuj]
Niezły mają skład. Mają świetnego bramkarza, młodych, przyzwoitych obrońców, doświadczenie w pomocy: Zanetti, Cambiasso, połączone z Guarinem, a na awaku Cassano i Palacio. Łatwo nie będzie.
Niezły mają skład. Mają świetnego bramkarza, młodych, przyzwoitych obrońców, doświadczenie w pomocy: Zanetti, Cambiasso, połączone z Guarinem, a na awaku Cassano i Palacio. Łatwo nie będzie
LMAO
6 marca 2013, 15:54 [cytuj]
Wracając do tematu wczorajszego meczu to mimo tego iż nie lubię MU, w ogóle się nie cieszę, że odpadli... Jeżeli dalej kluby angielskie nie będą odnosiły sukcesów na europejskim podwórku, to będziemy tracić punkty rankingowe i w końcu 4 miejsce "premiowane" do gry LM nam przepadnie na rzecz innej ligi.
Wracając do tematu wczorajszego meczu to mimo tego iż nie lubię MU, w ogóle się nie cieszę, że odpadli... Jeżeli dalej kluby angielskie nie będą odnosiły sukcesów na europejskim podwórku, to będziemy tracić punkty rankingowe i w końcu 4 miejsce "premiowane" do gry LM nam przepadnie na rzecz innej ligi. :zalamka:
Harry Kane: "Never f*cking give up!"
6 marca 2013, 16:10 [cytuj]
Rozjebiemy ich w pył
Rozjebiemy ich w pył
"Taką ja mam po ojcu zasadę życiową: Boso, ale w ostrogach."
6 marca 2013, 17:06 [cytuj]
Paweł powiedział/a:
Jeśli jakieś przepisy są głupie, to znaczy, że mamy je akceptować i koniec? Jak wojna wybuchnie i każą ci w tej Holandii nosić opaskę z gwiazdą Dawida, żeby wiadomo komu spuścić wpierdol to też będziesz mówił, że takie przepisy i trzeba je egzekwować?

Paweł, ale to nie przepisy są głupie tylko Nani, Ade a wcześniej Kompany dwukrotnie. Dla mnie ważniejsze jest zdrowie piłkarzy niż ostra gra. Już niejednokrotnie słyszałem, że gracze pokroju CR7 proszą sędziego o szczególną uwagę na ich zdrowie(ich zdrowie = zarobek). Przepisy piłkarskie będą coraz bardziej szły w stronę ochrony piłkarzy nawet kosztem delikatniejszej gry.
Już teraz wślizg, który wchodzi w piłkę a potem w zawodnika jest gwizdany jako faul, a groźny nietrafiony wślizg kwalifikuje się jako czerwień. I bardzo dobrze. Tępić trzeba takich boiskowych łamaczy i gości, którzy wyznają zasadę "Nie ma ch...ja we wsi, że Ci nie odbiorę tej piłki" Nani doskonale widział gościa i nawet nie próbował cokolwiek zrobić z nogą.
Paweł, ale to nie przepisy są głupie tylko Nani, Ade a wcześniej Kompany dwukrotnie. Dla mnie ważniejsze jest zdrowie piłkarzy niż ostra gra. Już niejednokrotnie słyszałem, że gracze pokroju CR7 proszą sędziego o szczególną uwagę na ich zdrowie(ich zdrowie = zarobek). Przepisy piłkarskie będą coraz bardziej szły w stronę ochrony piłkarzy nawet kosztem delikatniejszej gry.
Już teraz wślizg, który wchodzi w piłkę a potem w zawodnika jest gwizdany jako faul, a groźny nietrafiony wślizg kwalifikuje się jako czerwień. I bardzo dobrze. Tępić trzeba takich boiskowych łamaczy i gości, którzy wyznają zasadę "Nie ma ch...ja we wsi, że Ci nie odbiorę tej piłki" Nani doskonale widział gościa i nawet nie próbował cokolwiek zrobić z nogą
Life is short, too short to have fun
Life is long, too long to go wrong
6 marca 2013, 19:16 [cytuj]
Lotar - dlatego musimy wygrać LE
Lotar - dlatego musimy wygrać LE :D
6 marca 2013, 20:13 [cytuj]
Jak mam wolny weekend to ogladam czasami Inter i musze powiedziec, ze to nie druzyna. Czasami ktos jakas indywidualna akcje przeprowadzi i tyle. Wygramy
Jak mam wolny weekend to ogladam czasami Inter i musze powiedziec, ze to nie druzyna. Czasami ktos jakas indywidualna akcje przeprowadzi i tyle. Wygramy :)