Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  19  20  21  22  23    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Co słuchają Spursmaniacy?
19 stycznia 2010, 22:35 [cytuj]
Michał(el Skuterro) A moj avatar cos Ci mowi?
Michał(el Skuterro) A moj avatar cos Ci mowi?
19 stycznia 2010, 23:44 [cytuj]
The Junkers...hmm...a kojazy ktoś to wideo jak kolega z zespołu Castet wypowiada sie na temat w/w w kontekscie koncertu z The Gits?

Junkersi w ogole zawsze mieli klopoty, w Łodzi z 4 lata temu ladna awantura była na ich koncercie. Mozna o tym poczytać na cia bzz net. Nie ma co sie dziwić bo to Junkersi spiewaja na plytce z 2006 'okrągły stół zaprzedał nas'.All Bandits tez tam chyba cos sie pokazywali nie z tymi co trzeba. No ja nie wiem, nie polecam ani jednych ani drugich :P
The Junkers...hmm...a kojazy ktoś to wideo jak kolega z zespołu Castet wypowiada sie na temat w/w w kontekscie koncertu z The Gits? Junkersi w ogole zawsze mieli klopoty, w Łodzi z 4 lata temu ladna awantura była na ich koncercie. Mozna o tym poczytać na cia bzz net. Nie ma co sie dziwić bo to Junkersi spiewaja na plytce z 2006 'okrągły stół zaprzedał nas'.All Bandits tez tam chyba cos sie pokazywali nie z tymi co trzeba. No ja nie wiem, nie polecam ani jednych ani drugich :P
20 stycznia 2010, 12:40 [cytuj]
Pewnie Wojtek że tak - pozdrawiam.
Kapele punkowe i ojowski zazwyczaj grają muzykę zaangażowaną.Nie śpiewają o "dupe maryny" ale o tym co myślą, jednym słowem nie grają pod publikę.Jednym się to podoba innym nie.Na imprezach punkowych zadymy zdarzają się.Ludzie którzy tam przychodzą to nie są grzeczni chłopcy w ładnych fryzurkach których,głównym celem imprezy jest "zamoczyć".Są niepokorni,mają swoje poglądy a to mieszanka wybuchowa.Zwłaszcza kapele ojowe mają ten problem,bo co raz trafi się jakiś zabłąkany naziol(tudzież grupka)walnie jakieś hasło i momentalnie jest kontrreakcja ze strony reszty no i mamy dym. Jeżeli tak przeraża cię jakaś "awantura" to może xBulix zrezygnuj z futbolu bo przecież na stadionach też są bójki.A co do tego "okrągły stół zdradził nas" to w pełni się z tym zgadzam.Będę bronił junkersów bo goście grają tak jak myślą, są niesprzedajni, nie walą komercji.Robią to co kochają.Przypuszczam,że główną ich winą jest to że mają inne poglądy niż xBulix, a to dla niektórych jest wystarczające by kogoś zdyskredytować.
Jak już powiedziałem jest wiele łatwiejszej i przyjemniejszej muzy, więc jest w czym wybierać.Nie każdemu musi się takie granie podobać, dla mnie jest spoko i pewnie nigdy jej nie porzucę, bo daje mi niesamowitego kopa.Przykro mi że jeśli ktoś słucha takiego grania natychmiast jest oceniany przez kogoś.Gdybym napisał że słucham piosenek o tym "że impreza jest fajna i mam drogą furę" to pewnie przeszło by to bez echa. Ale może w tym rzecz. pozdrawiam
ps. W lutym Armia w Katowicach - polecam...hmm..ciekawe co nie tak z Armią?
Pewnie Wojtek że tak - pozdrawiam. Kapele punkowe i ojowski zazwyczaj grają muzykę zaangażowaną.Nie śpiewają o "dupe maryny" ale o tym co myślą, jednym słowem nie grają pod publikę.Jednym się to podoba innym nie.Na imprezach punkowych zadymy zdarzają się.Ludzie którzy tam przychodzą to nie są grzeczni chłopcy w ładnych fryzurkach których,głównym celem imprezy jest "zamoczyć".Są niepokorni,mają swoje poglądy a to mieszanka wybuchowa.Zwłaszcza kapele ojowe mają ten problem,bo co raz trafi się jakiś zabłąkany naziol(tudzież grupka)walnie jakieś hasło i momentalnie jest kontrreakcja ze strony reszty no i mamy dym. Jeżeli tak przeraża cię jakaś "awantura" to może xBulix zrezygnuj z futbolu bo przecież na stadionach też są bójki.A co do tego "okrągły stół zdradził nas" to w pełni się z tym zgadzam.Będę bronił junkersów bo goście grają tak jak myślą, są niesprzedajni, nie walą komercji.Robią to co kochają.Przypuszczam,że główną ich winą jest to że mają inne poglądy niż xBulix, a to dla niektórych jest wystarczające by kogoś zdyskredytować. Jak już powiedziałem jest wiele łatwiejszej i przyjemniejszej muzy, więc jest w czym wybierać.Nie każdemu musi się takie granie podobać, dla mnie jest spoko i pewnie nigdy jej nie porzucę, bo daje mi niesamowitego kopa.Przykro mi że jeśli ktoś słucha takiego grania natychmiast jest oceniany przez kogoś.Gdybym napisał że słucham piosenek o tym "że impreza jest fajna i mam drogą furę" to pewnie przeszło by to bez echa. Ale może w tym rzecz. pozdrawiam ps. W lutym Armia w Katowicach - polecam...hmm..ciekawe co nie tak z Armią?
20 stycznia 2010, 21:01 [cytuj]
Ale przepraszam bardzo Michał, o co kurwa chodzi? :P
Ja napisałem że Junkersi mają pecha bo ciagle jakas antifa czy inne im podobne organizacje doczepiaja sie ich koncertów czy staraja sie odwołać. Nie wiem czy to dobrze czy to źle bo to juz jakby nie moja sprawa. Nie dziwi mnie to bo teksty maja radykalne, a takie w mojej opini nie pasuja do stylistyki punkowej czy tym bardziej oi-owej, które jednak powinny spiewac o dupie maryni i na szczescie jeszcze niektórzy spiewaja ;) Myśle że mozesz sobie taka napinke darować, dość idiotów w internecie :P
Ale przepraszam bardzo Michał, o co kurwa chodzi? :P Ja napisałem że Junkersi mają pecha bo ciagle jakas antifa czy inne im podobne organizacje doczepiaja sie ich koncertów czy staraja sie odwołać. Nie wiem czy to dobrze czy to źle bo to juz jakby nie moja sprawa. Nie dziwi mnie to bo teksty maja radykalne, a takie w mojej opini nie pasuja do stylistyki punkowej czy tym bardziej oi-owej, które jednak powinny spiewac o dupie maryni i na szczescie jeszcze niektórzy spiewaja ;) Myśle że mozesz sobie taka napinke darować, dość idiotów w internecie :P
21 stycznia 2010, 14:13 [cytuj]
sorki XBulix być może źle cię zrozumiałem odnośnie Junkersów. Osobiście nie znam żądnych punkowych kapel które byłyby nieokreślone i śpiewały o niczym.idea tej muzy to iść pod prąd, to jest muzyka buntu. Jarocin lat 80 i początku 90 jest najlepszym przykładem tego goście w tamtych systemie potrafili śpiewać że komuna musi upaść.to nie była muza o niczym.Antifa też ma jasny światopogląd i "też leją w pysk".Odnośnie jarocina i powstawania polskiego punka polecam dokument wyemitowany w TVP1 13.01 około 23.00(dobre rzeczy zawsze puszczają późno):
http://www.youtube.com/watch?v=fV5200k1PHA
"Idź pod prąd - Lipiński, Grabowski, Brylewski, Olejarczyk,..".Myślę,że naprawdę warto wysłuchać od twórców tej sceny jak ona powstawała i o co im chodziło.
sorki XBulix być może źle cię zrozumiałem odnośnie Junkersów. Osobiście nie znam żądnych punkowych kapel które byłyby nieokreślone i śpiewały o niczym.idea tej muzy to iść pod prąd, to jest muzyka buntu. Jarocin lat 80 i początku 90 jest najlepszym przykładem tego goście w tamtych systemie potrafili śpiewać że komuna musi upaść.to nie była muza o niczym.Antifa też ma jasny światopogląd i "też leją w pysk".Odnośnie jarocina i powstawania polskiego punka polecam dokument wyemitowany w TVP1 13.01 około 23.00(dobre rzeczy zawsze puszczają późno): http://www.youtube.com/watch?v=fV5200k1PHA "Idź pod prąd - Lipiński, Grabowski, Brylewski, Olejarczyk,..".Myślę,że naprawdę warto wysłuchać od twórców tej sceny jak ona powstawała i o co im chodziło
25 stycznia 2010, 19:16 [cytuj]
Ech, znowu kończy się pewna era w muzyce. Scorpionsi kończą karierę :/
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
25 stycznia 2010, 20:15 [cytuj]
Sajmon powiedział/a:

No niestety, też strasznie ich lubię. Ale pocieszę Cię, że mają jeszcze odbyć kilkuletnią trasę zanim odwieszą gitary i odłożą pałeczki.
No niestety, też strasznie ich lubię. Ale pocieszę Cię, że mają jeszcze odbyć kilkuletnią trasę zanim odwieszą gitary i odłożą pałeczki
25 stycznia 2010, 20:42 [cytuj]
ginola powiedział/a:
No niestety, też strasznie ich lubię. Ale pocieszę Cię, że mają jeszcze odbyć kilkuletnią trasę zanim odwieszą gitary i odłożą pałeczki

Nareszczie dobre wieści :)
Kogucie życie!
26 stycznia 2010, 07:18 [cytuj]
Nie wiem czy tak dobre wiesci skoro maja odbyc jeszcze kilkuletnia(?) trase:rotfl:
Nie wiem czy tak dobre wiesci skoro maja odbyc jeszcze kilkuletnia(?) trase:rotfl:
26 stycznia 2010, 11:58 [cytuj]
MARCUS powiedział/a:

Masz kopa w twarz:D
woitek powiedział/a:

A ty dostaniesz z poprawki:D:D:D
Masz kopa w twarz:D [quote=woitek]Nie wiem czy tak dobre wiesci skoro maja odbyc jeszcze kilkuletnia(?) trase:rotfl:
26 stycznia 2010, 12:49 [cytuj]
Coś czuję, ze oni będą kończyć karierę jak Michał Listkiewicz odchodził z funkcji prezesa.
Coś czuję, ze oni będą kończyć karierę jak Michał Listkiewicz odchodził z funkcji prezesa
Well, stone me! We've had cocaine, bribery and Arsenal scoring two goals at home. But just when you thought there were truly no surprises left in football, Vinnie Jones turns out to be an international player!
26 stycznia 2010, 14:35 [cytuj]
Taka refleksja a propo śpiewania o dupie Maryni:]
Wielokrotnie zastanawiałem się co w szeroko pojętej MUZYCE jest ważne (raczej ważniejsze) MUZYKA czy tekst.
Jak dla mnie MUZYKA:tak: Nie nawołuje oczywiscie do spiewania o dupie Maryni ale najlepszy tekst nie uratuje kiepskiej muzyki. Tak oglednie mówiąc.
O czym jest "Stairway To Heaven"??? Tego nie wie nikt(pewnie i sam autor);P A utwór jest genialny.
Tak mnie naszło bo własnie przeszłuchuje całą dyskografię Zeppelinów (pożyczyłem od syna zremasterowane płyty). Wielka Muza. I co ważniejsze jak się człowiek wsłucha to widać (słychać :F ) jak wiele współczesny wykonawcy wzoruje się na Bogach Rocka.
Oczywiscie nie krytykuje tego bo warto się wzorowac na Najlepszych . Niemniej czasami gdy jakaś fajna kapela ekstra gra wart wiedzieć skąd biorą się ich pomysły, sposoby aranżacji itp...
Moze to banalne że gdyby nie The Beatles czy Led Zeppelin nie było by Radiohead, Gren Day czy innych Oasis. Warto znać korzenie. Mnie takie rzeczy stracznie interesuje. Muza to poza rodziną i SPURS moja mania. Kilometry płyt i książek. Dziesiątki koncertów. :muza:I ciągle mi mało :D
Taka refleksja a propo śpiewania o dupie Maryni:] Wielokrotnie zastanawiałem się co w szeroko pojętej MUZYCE jest ważne (raczej ważniejsze) MUZYKA czy tekst. Jak dla mnie MUZYKA:tak: Nie nawołuje oczywiscie do spiewania o dupie Maryni ale najlepszy tekst nie uratuje kiepskiej muzyki. Tak oglednie mówiąc. O czym jest "Stairway To Heaven"??? Tego nie wie nikt(pewnie i sam autor);P A utwór jest genialny. Tak mnie naszło bo własnie przeszłuchuje całą dyskografię Zeppelinów (pożyczyłem od syna zremasterowane płyty). Wielka Muza. I co ważniejsze jak się człowiek wsłucha to widać (słychać :F ) jak wiele współczesny wykonawcy wzoruje się na Bogach Rocka. Oczywiscie nie krytykuje tego bo warto się wzorowac na Najlepszych . Niemniej czasami gdy jakaś fajna kapela ekstra gra wart wiedzieć skąd biorą się ich pomysły, sposoby aranżacji itp... Moze to banalne że gdyby nie The Beatles czy Led Zeppelin nie było by Radiohead, Gren Day czy innych Oasis. Warto znać korzenie. Mnie takie rzeczy stracznie interesuje. Muza to poza rodziną i SPURS moja mania. Kilometry płyt i książek. Dziesiątki koncertów. :muza:I ciągle mi mało :D
26 stycznia 2010, 20:53 [cytuj]
Kasabian , Daft Punk , Stonesi , The Dropkick Murphys ,
Audioslave itd. itp. :wnerw:
Kasabian , Daft Punk , Stonesi , The Dropkick Murphys , Audioslave itd. itp. :wnerw:
Here's pojeb !
26 stycznia 2010, 21:37 [cytuj]
raku powiedział/a:
Jeśli wyjdziemy z założenia, które jest zresztą niestety cholernie prawdziwe, że 3/4 populacji słuchającej muzykę w innym, niż rodzimym języku, nie wie o czym jest piosenka, to faktycznie jedynym słusznym wnioskiem jest potwierdzenie Twojego zdania. A, kurde, szkoda

Jeśli piosenki są po angielsku to jeszcze da radę. A jak nie, można sobie przetłumaczyć-dzięki internetowym tłumaczom przełożyłem sobie już teksty z fińskiego, rumuńskiego czy litewskiego.

Co do znaczenia tekstu 'Stairway To Heaven'- ja tam swoją teorię mam, i wcale nie chodzi mi o to, że to rzekomo hymn ku czci Szatana:D
Jeśli piosenki są po angielsku to jeszcze da radę. A jak nie, można sobie przetłumaczyć-dzięki internetowym tłumaczom przełożyłem sobie już teksty z fińskiego, rumuńskiego czy litewskiego. Co do znaczenia tekstu 'Stairway To Heaven'- ja tam swoją teorię mam, i wcale nie chodzi mi o to, że to rzekomo hymn ku czci Szatana:D
26 stycznia 2010, 22:28 [cytuj]
Cyryl i Metody to z Salonik byli;) W Bizancjum chyba jednak po rosyjsku nie mówiono.

Ja też się przyznaję, że w większości nie wiem o czym jest utwór, którego słucham. Tyczy sie to głównie folkowych zespołów- Moonsorrow, Zalvarinisa czy Negura Bunget. Choć kiedyś znalazłem tłumaczenie, na angielski, jedej piosenki Rumunów i jestem pod dużym wrażeniem, dlatego napisałem, że warto sobie potłumaczyć. A zdarza mi się, ze z poglądami zawartymi w teksatch moich ulubionych zespołów się zupełnie nie zgadzam-np Sina Rittat Mokomy. Czy Rytmihahirio. A są takie utwory, w których to tekst się wybija na pierwszy plan-Satanismus Percivala np.
Cyryl i Metody to z Salonik byli;) W Bizancjum chyba jednak po rosyjsku nie mówiono. Ja też się przyznaję, że w większości nie wiem o czym jest utwór, którego słucham. Tyczy sie to głównie folkowych zespołów- Moonsorrow, Zalvarinisa czy Negura Bunget. Choć kiedyś znalazłem tłumaczenie, na angielski, jedej piosenki Rumunów i jestem pod dużym wrażeniem, dlatego napisałem, że warto sobie potłumaczyć. A zdarza mi się, ze z poglądami zawartymi w teksatch moich ulubionych zespołów się zupełnie nie zgadzam-np Sina Rittat Mokomy. Czy Rytmihahirio. A są takie utwory, w których to tekst się wybija na pierwszy plan-Satanismus Percivala np
|<  <<  <  19  20  21  22  23    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 20%
2-3 0%
4-6 20%
7-10 20%
11-20 40%
5 oddanych głosów
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 41 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się