Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  25  26  27  28  29    >  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » Co słuchają Spursmaniacy?
15 czerwca 2010, 20:35 [cytuj]
http://online.softarchive.net/_hits_football_anthems_cd.292989.html
http://online.softarchive.net/_hits_football_anthems_cd.292989.html
17 czerwca 2010, 13:33 [cytuj]
Byłem wczoraj na Sonisphere i powiem jedno - masakra! Slayer i Anthrax na żywo wypadają średnio, zupełnie nie słychać było jakiejkolwiek melodyki. Ale Megadeth i Metallica - klasa sama w sobie! Szkoda, że Mustaine z ekipą mieli tylko godzinkę na koncert, ale Metallica jako gwiazda wieczoru mogła śmigać ile chce i w sumie na scenie była 2,5 godziny! No i co tu dużo mówić, różni durnie mogą mówić o "komercjalizacji", "końcu na Kill'em all" etc. Różnica talentu między Metallicą i resztą jest astronomiczna (no, Megadeth aż tak bardzo nie odstawał, ale jednak był słabszy) i dlatego na wszystkich plakatach Sonisphere to ich logo jest największe. Oby za rok było jeszcze lepiej - tak jak w innych krajach, po dwa dni.
Byłem wczoraj na Sonisphere i powiem jedno - masakra! Slayer i Anthrax na żywo wypadają średnio, zupełnie nie słychać było jakiejkolwiek melodyki. Ale Megadeth i Metallica - klasa sama w sobie! Szkoda, że Mustaine z ekipą mieli tylko godzinkę na koncert, ale Metallica jako gwiazda wieczoru mogła śmigać ile chce i w sumie na scenie była 2,5 godziny! No i co tu dużo mówić, różni durnie mogą mówić o "komercjalizacji", "końcu na Kill'em all" etc. Różnica talentu między Metallicą i resztą jest astronomiczna (no, Megadeth aż tak bardzo nie odstawał, ale jednak był słabszy) i dlatego na wszystkich plakatach Sonisphere to ich logo jest największe. Oby za rok było jeszcze lepiej - tak jak w innych krajach, po dwa dni
In a world full of Uniteds, Citys and Rovers, there is only One Hotspur!!!
17 czerwca 2010, 18:08 [cytuj]
Ano. Ja też nigdy nie rozumiałem tych zachwytów;) A na metalcore'owców się prycha,że co to za metal:D
O,takie coś to ja rozumiem:
http://www.youtube.com/watch?v=FgPc05Dnw50&NR=1
Ano. Ja też nigdy nie rozumiałem tych zachwytów;) A na metalcore'owców się prycha,że co to za metal:D O,takie coś to ja rozumiem: http://www.youtube.com/watch?v=FgPc05Dnw50&NR=1
17 czerwca 2010, 19:26 [cytuj]
Tak, ja wiem chłopaki, prawdziwy metal skończył się na pierwszych czterech taktach "Metal Massacre". Wczoraj wymyśliliśmy to z dwoma kumplami, z których jeden jest od nastu lat zatwardziałym metalowcem (tyle że ostatnimi czasy, od jakichś dwóch lat, normalnieje - krótkie włosy, czyste ciuchy bez płomieni, pentagramów etc. - cóż, z wiekiem przychodzi otrzeźwienie). "Prawdziwi metalowcy" przyszli tam tylko na Behemotha, reszta to chamska komercha, zupełnie przereklamowana.
Fajne jest to, że tak myślący ludzie śmieją się z "hiphopowców" (w cudzysłowie nieprzypadkowo) i vice versa, choć ci też słuchają tylko składów, które sprzedały maksymalnie 50 płyt. "Może i marnie, ale się starają, a poza tym się nie sprzedali":D Też znam te teorie, że o najlepszych kapelach nikt nigdy nie usłyszał, tak samo jak o najwybitniejszych pisarzach, filozofach, filmowcach, a poza tym to Amerykanie lądowanie na Księżycu zrobili w studio.
Tak, ja wiem chłopaki, prawdziwy metal skończył się na pierwszych czterech taktach "Metal Massacre". Wczoraj wymyśliliśmy to z dwoma kumplami, z których jeden jest od nastu lat zatwardziałym metalowcem (tyle że ostatnimi czasy, od jakichś dwóch lat, normalnieje - krótkie włosy, czyste ciuchy bez płomieni, pentagramów etc. - cóż, z wiekiem przychodzi otrzeźwienie). "Prawdziwi metalowcy" przyszli tam tylko na Behemotha, reszta to chamska komercha, zupełnie przereklamowana. Fajne jest to, że tak myślący ludzie śmieją się z "hiphopowców" (w cudzysłowie nieprzypadkowo) i vice versa, choć ci też słuchają tylko składów, które sprzedały maksymalnie 50 płyt. "Może i marnie, ale się starają, a poza tym się nie sprzedali":D Też znam te teorie, że o najlepszych kapelach nikt nigdy nie usłyszał, tak samo jak o najwybitniejszych pisarzach, filozofach, filmowcach, a poza tym to Amerykanie lądowanie na Księżycu zrobili w studio
17 czerwca 2010, 19:31 [cytuj]
O kuuuurna, Ginola:D Żeś se teorię dowalił:rotfl: Spokojnie, boś takie wnioski wysnuł,że ho ho.

A ja po prostu za thrashem nie przepadam:)
O kuuuurna, Ginola:D Żeś se teorię dowalił:rotfl: Spokojnie, boś takie wnioski wysnuł,że ho ho. A ja po prostu za thrashem nie przepadam:)
17 czerwca 2010, 19:36 [cytuj]
Spoko, nie chodziło o Ciebie personalnie. Po prostu znam kilku takich ludzi (a mój kumpel metalowiec kikudziesięciu jak nie więcej). Poważnie słyszałem już, że "ch*j nie Big Four", "co najwyżej to Anthrax, reszta jest mega komercyjna" etc.
Co do przepadania czy nie - "De gustibus...". Ja z metalu słucham tylko trashu, no i oczywiście klasycznego heavy, wszystkie death, black czy gothic już do mnie nie przemawiają. Ale co kto lubi, ważne żeby mieć otwarte spektrum na myzykę. Na ten przykład właśnie słucham sobie Faithless.
Spoko, nie chodziło o Ciebie personalnie. Po prostu znam kilku takich ludzi (a mój kumpel metalowiec kikudziesięciu jak nie więcej). Poważnie słyszałem już, że "ch*j nie Big Four", "co najwyżej to Anthrax, reszta jest mega komercyjna" etc. Co do przepadania czy nie - "De gustibus...". Ja z metalu słucham tylko trashu, no i oczywiście klasycznego heavy, wszystkie death, black czy gothic już do mnie nie przemawiają. Ale co kto lubi, ważne żeby mieć otwarte spektrum na myzykę. Na ten przykład właśnie słucham sobie Faithless
17 czerwca 2010, 20:07 [cytuj]
Nie no, do siebie nic nie wziąłem. A wracając do tego co wcześniej pisałem (żeby nie było niedomówień), tu:

ja powiedział/a:
A A na metalcore'owców się prycha,że co to za metal:D

chodziło mi taką sprawę. Jak słucham ciężkiej, mocnej muzyki to przede wszystkim czegoś na pograniczu metalcore'u i screamo (Bring Me The Horizon!). A tacy "prawdziwi metalowcy", spod znaku Wielkiej Czwórki m.in., to tarktują tę muzykę pogardliwie. Się już nasłuchałem, że emo (no, w sumie tak), że ten kto tym dzieciom powiedział, że są metalem zrobił im krzywdę (a to chyba nawet cytat z Petera z Vadera) itp. Dlatego ja też ich traktuję z ironią. Nie wszystkich i nie zawsze (taa, jasne).

PS. Poza tym metalowiec że mnie żaden:P
chodziło mi taką sprawę. Jak słucham ciężkiej, mocnej muzyki to przede wszystkim czegoś na pograniczu metalcore'u i screamo (Bring Me The Horizon!). A tacy "prawdziwi metalowcy", spod znaku Wielkiej Czwórki m.in., to tarktują tę muzykę pogardliwie. Się już nasłuchałem, że emo (no, w sumie tak), że ten kto tym dzieciom powiedział, że są metalem zrobił im krzywdę (a to chyba nawet cytat z Petera z Vadera) itp. Dlatego ja też ich traktuję z ironią. Nie wszystkich i nie zawsze (taa, jasne). PS. Poza tym metalowiec że mnie żaden:P
17 czerwca 2010, 20:16 [cytuj]
ginola powiedział/a:
Spoko, nie chodziło o Ciebie personalnie. Po prostu znam kilku takich ludzi (a mój kumpel metalowiec kikudziesięciu jak nie więcej). Poważnie słyszałem już, że "ch*j nie Big Four", "co najwyżej to Anthrax, reszta jest mega komercyjna" etc.
Co do przepadania czy nie - "De gustibus...". Ja z metalu słucham tylko trashu, no i oczywiście klasycznego heavy, wszystkie death, black czy gothic już do mnie nie przemawiają. Ale co kto lubi, ważne żeby mieć otwarte spektrum na myzykę. Na ten przykład właśnie słucham sobie Faithless

Zszokuję cie Ginola ale się z Tobą zgodzę, tylko idioci tworzą sobie ograniczenia. Jeżeli coś jest klasykiem w swoim gatunku, mam tu na myśli wymieniony przez Ciebie Faithless (itp.) to nie widzę powodu, żeby go nie słuchać
Zszokuję cie Ginola ale się z Tobą zgodzę, tylko idioci tworzą sobie ograniczenia. Jeżeli coś jest klasykiem w swoim gatunku, mam tu na myśli wymieniony przez Ciebie Faithless (itp.) to nie widzę powodu, żeby go nie słuchać
"If you dont have to drag yourself of the field exhausted after 90 minutes, you cant claim to have done my best" Sir Bill Nicholson
17 czerwca 2010, 20:19 [cytuj]
Ja z kolei nie widzę nikogo kto by tu widział;)
Ja z kolei nie widzę nikogo kto by tu widział;)
18 czerwca 2010, 20:13 [cytuj]
czyżby Pete Steele miał polskie korzenia? oglądam jakiś filmik na youtube i czytam,że jego prawdziwie imię to Petrus T. Ratajczyk:mysli: RIP! A Bloody Kisses pozostanie na zawsze jedna z moich ulubionych płyt ever!
i jeszcz http://www.youtube.com/watch?v=m_MSWSC1jYE&feature=related :D
czyżby Pete Steele miał polskie korzenia? oglądam jakiś filmik na youtube i czytam,że jego prawdziwie imię to Petrus T. Ratajczyk:mysli: RIP! A Bloody Kisses pozostanie na zawsze jedna z moich ulubionych płyt ever! i jeszcze http://www.youtube.com/watch?v=m_MSWSC1jYE&feature=related :D
I need a get. What!? Without a get I'm an aguna! You're what!?!?
18 czerwca 2010, 20:16 [cytuj]
No, wikipedia potwierdza, zresztą cytując samego Steela. Poza tym, kto dziś nie ma polskich korzeni;)
No, wikipedia potwierdza, zresztą cytując samego Steela. Poza tym, kto dziś nie ma polskich korzeni;)
18 czerwca 2010, 20:19 [cytuj]
eeee:rotfl:
eeee:rotfl:
I need a get. What!? Without a get I'm an aguna! You're what!?!?
18 czerwca 2010, 20:30 [cytuj]
Ooo, Mokoma. Tak to jest coś:brawo: Zwłaszcza ich "Luihin ja ytimiin". Ale to podobno "blackned thrash" :D Dawno nie słuchałem, bo wiosna i lato to u mnie okres niemetalowy, ale pamiętam hiciory takie jak Nujerra ihminem, Turvaa selusta czy Kolmannen asteen kuulustelu:muza: Przy okazji przypomniała mi się Stam1na. Nie wiem na ile to thrash (jesli w ogóle) ale też warto.
Ooo, Mokoma. Tak to jest coś:brawo: Zwłaszcza ich "Luihin ja ytimiin". Ale to podobno "blackned thrash" :D Dawno nie słuchałem, bo wiosna i lato to u mnie okres niemetalowy, ale pamiętam hiciory takie jak Nujerra ihminem, Turvaa selusta czy Kolmannen asteen kuulustelu:muza: Przy okazji przypomniała mi się Stam1na. Nie wiem na ile to thrash (jesli w ogóle) ale też warto
27 czerwca 2010, 16:58 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=svORteZtEok

takie coś ode mnie, własnej roboty :muza:
http://www.youtube.com/watch?v=svORteZtEok takie coś ode mnie, własnej roboty :muza:
www.facebook.com/OgienOdSkaja
27 czerwca 2010, 18:20 [cytuj]
raku powiedział/a:
A czemu to jest lepsze niż oryginał? :P

co poradzę ? :glupek: doszła koszulka?
co poradzę ? :glupek: doszła koszulka?
www.facebook.com/OgienOdSkaja
|<  <<  <  25  26  27  28  29    >  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 20%
2-3 0%
4-6 20%
7-10 20%
11-20 40%
5 oddanych głosów
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 16 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się