Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  103  104  105  106  107    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » O wszystkim i o niczym :)
21 maja 2016, 18:41 [cytuj]
MatMar powiedział/a:
Mnie chodzi jedynie o ewentualną dyskusję, która mogłaby się zawiązać pod relacją z ostatniego meczu. Pewnie byłaby interesująca.

Jak chcesz to mogę zamieścić jakąś bardzo krótką relację, chociaż ja uważam, że wrzucenie jej tydzień po tym "meczu" będzie wyglądać groteskowo.
Jak chcesz to mogę zamieścić jakąś bardzo krótką relację, chociaż ja uważam, że wrzucenie jej tydzień po tym "meczu" będzie wyglądać groteskowo
COYS!
21 maja 2016, 19:14 [cytuj]
Wduwek powiedział/a:
Jak chcesz to mogę zamieścić jakąś bardzo krótką relację, chociaż ja uważam, że wrzucenie jej tydzień po tym "meczu" będzie wyglądać groteskowo

Nie no, lepiej poczekać na jakiś artykuł podsumowujący cały sezon :)
Nie no, lepiej poczekać na jakiś artykuł podsumowujący cały sezon :)
"It is better to fail aiming high than to succeed aiming low" - Bill Nicholson.
21 maja 2016, 19:17 [cytuj]
MatMar powiedział/a:
A z innej beczki - za kim dzisiaj jesteście?

Dzisiaj oczywiście za Crystal Palace. Ale i tak najbardziej czekam na finał pucharu Niemiec :D
Dzisiaj oczywiście za Crystal Palace. Ale i tak najbardziej czekam na finał pucharu Niemiec :D
25 maja 2016, 16:10 [cytuj]
http://www.skysports.com/football/news/11675/10293808/david-pleat-on-tottenhams-bright-future-transfers-and-how-dele-alli-really-signed-for-the-club

Ciekawy artykuł o tym jak do klubu trafił Alli i jeszcze kilku innych sprawach jak na rzykłąd nasza poityke transferowa.

A tutaj pierwszy z serii artykułów analizujących naszą taktykę z poprzedniego sezonu. Myślę, że lektura godna uwagi :)

http://www.spursfanatic.com/blog/spurs-season-defining-tactics-out-to-in-runs/
http://www.skysports.com/football/news/11675/10293808/david-pleat-on-tottenhams-bright-future-transfers-and-how-dele-alli-really-signed-for-the-club Ciekawy artykuł o tym jak do klubu trafił Alli i jeszcze kilku innych sprawach jak na rzykłąd nasza poityke transferowa. A tutaj pierwszy z serii artykułów analizujących naszą taktykę z poprzedniego sezonu. Myślę, że lektura godna uwagi :) http://www.spursfanatic.com/blog/spurs-season-defining-tactics-out-to-in-runs/
28 maja 2016, 16:37 [cytuj]
Zieliński w XI sezonu Serie A. Jeśli my w tym turnieju nie wykręcimy dobrego wyniku (ćwierćfinał?), to już chyba nigdy...
Zieliński w XI sezonu Serie A. Jeśli my w tym turnieju nie wykręcimy dobrego wyniku (ćwierćfinał?), to już chyba nigdy
29 maja 2016, 17:02 [cytuj]
Hull z trzema byłymi Kogutami w składzie wraca do Premier League :brawo:
Hull z trzema byłymi Kogutami w składzie wraca do Premier League :brawo:
29 maja 2016, 20:12 [cytuj]
Hull z futbolem przy którym Stoke Pulisa to artyści. Ale jak coś działa to czemu z tego nie korzystać.

Tak czy inaczej byłem za Sowami, grają ładniej i historię też mają ładniejszą. Na plus w ekipie Hull jest za to obecność Dawsona, który - chociaż poziomem jak najbardziej pasuje do takich placków - jest jednak prawdziwym Kogutem.
Hull z futbolem przy którym Stoke Pulisa to artyści. Ale jak coś działa to czemu z tego nie korzystać. Tak czy inaczej byłem za Sowami, grają ładniej i historię też mają ładniejszą. Na plus w ekipie Hull jest za to obecność Dawsona, który - chociaż poziomem jak najbardziej pasuje do takich placków - jest jednak prawdziwym Kogutem
COYS!
30 maja 2016, 08:13 [cytuj]
Ja również byłem za Sheffield Wednesday ale trzeba uczciwie że Hull na boisku nie pozostawiło im żadnych złudzeń mimo że wynik na to nie wskazuje więc awans jak najbardziej zasłużony.
Ja również byłem za Sheffield Wednesday ale trzeba uczciwie że Hull na boisku nie pozostawiło im żadnych złudzeń mimo że wynik na to nie wskazuje więc awans jak najbardziej zasłużony
2 czerwca 2016, 00:11 [cytuj]
Panowie jak zagraliśmy w Holandią bo nie mogłem oglądać? I jak wypadli Janssen i Bazoer?
Panowie jak zagraliśmy w Holandią bo nie mogłem oglądać? I jak wypadli Janssen i Bazoer?
2 czerwca 2016, 11:29 [cytuj]
Walu powiedział/a:

Polacy - szkoda gadać. Janssen - bramka, mógł strzelić jeszcze ze dwie. Jak dla mnie - kozak.
Polacy - szkoda gadać. Janssen - bramka, mógł strzelić jeszcze ze dwie. Jak dla mnie - kozak
2 czerwca 2016, 16:41 [cytuj]
A powiedzcie mi, czy to ja nie nadążam za zmianą pokoleniową, czy Holandia grała drugim składem (z paroma podstawowymi graczami)?
A powiedzcie mi, czy to ja nie nadążam za zmianą pokoleniową, czy Holandia grała drugim składem (z paroma podstawowymi graczami)?
COYS!
2 czerwca 2016, 21:44 [cytuj]
https://www.youtube.com/watch?v=GxR7MoVHXCg

dobrze, że nic mu poważniejszego się nie stało i szacunek, że wstał i biegł dalej :brawo:
https://www.youtube.com/watch?v=GxR7MoVHXCg dobrze, że nic mu poważniejszego się nie stało i szacunek, że wstał i biegł dalej :brawo:
5 czerwca 2016, 13:32 [cytuj]
Moja chrzestna mieszka obecnie w Lonydnie, w dzielnicy Spurs. Powiedźcie mi czy może bezproblemowo załatwić mi bilety na jakiś mecz nie opłacając membera itp. po prostu kupując go w kasie ? Jest zielona w tym temacie i muszę jej powiedzieć co i jak ma zrobić.
Moja chrzestna mieszka obecnie w Lonydnie, w dzielnicy Spurs. Powiedźcie mi czy może bezproblemowo załatwić mi bilety na jakiś mecz nie opłacając membera itp. po prostu kupując go w kasie ? Jest zielona w tym temacie i muszę jej powiedzieć co i jak ma zrobić
5 czerwca 2016, 14:47 [cytuj]
Możesz sam kupić bilet na te mniej chodliwe mecze przez internet. Na te ważniejsze typu derby itp. nawet mając opłaconego membera jest ciężko, ale przyznawana jest pula biletów na każdy mecz dla członków naszego fanklubu z opłaconym memberem, dzięki temu udało nam się w poprzednim sezonie zrobić zlot na North London Derby :)
Możesz sam kupić bilet na te mniej chodliwe mecze przez internet. Na te ważniejsze typu derby itp. nawet mając opłaconego membera jest ciężko, ale przyznawana jest pula biletów na każdy mecz dla członków naszego fanklubu z opłaconym memberem, dzięki temu udało nam się w poprzednim sezonie zrobić zlot na North London Derby :)
6 czerwca 2016, 14:47 [cytuj]
Terminarz na nowy sezon :)

https://www.docdroid.net/syClcJY/premier-league-fixture-list-2016-17.pdf.html
Terminarz na nowy sezon :) https://www.docdroid.net/syClcJY/premier-league-fixture-list-2016-17.pdf.html
8 czerwca 2016, 00:36 [cytuj]
Słuchajcie, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie są przeprowadzane transfery przed rozpoczęciem okienka transferowego?
Rozumiem, że jeżeli zawodnikowi pod koniec sezonu kończy się kontrakt i nie przedłużył go z obecnym klubem to wtedy może szukać nowego pracodawcy.
Ale w innych przypadkach?
Np. czy jeżeli zawodnik ma klauzule wykupy to też może być wykupiony wcześniej jeżeli się zgodzi i oficjalnie zostanie zaprezentowany po rozpoczęciu okienka?
I co jeżeli w innych ligach już się okienko rozpoczęło, a w angielskiej nie?
Tzn. że kluby z Wysp mogą tylko kupować?

Z góry dziękuję za pomoc!
Słuchajcie, czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć na jakiej zasadzie są przeprowadzane transfery przed rozpoczęciem okienka transferowego? Rozumiem, że jeżeli zawodnikowi pod koniec sezonu kończy się kontrakt i nie przedłużył go z obecnym klubem to wtedy może szukać nowego pracodawcy. Ale w innych przypadkach? Np. czy jeżeli zawodnik ma klauzule wykupy to też może być wykupiony wcześniej jeżeli się zgodzi i oficjalnie zostanie zaprezentowany po rozpoczęciu okienka? I co jeżeli w innych ligach już się okienko rozpoczęło, a w angielskiej nie? Tzn. że kluby z Wysp mogą tylko kupować? Z góry dziękuję za pomoc!
Harry Kane: "Never f*cking give up!"
8 czerwca 2016, 18:20 [cytuj]
Handel kartą zawodnika może być dokonywany zawsze, o każdej porze dnia i nocy. Okno transferowe to po prostu moment kiedy można rejestrować graczy w lidze. Jeśli ktoś powiedzmy wykupuje zawodnika w połowie marca to wyobrażam sobie że w umowach i z zawodnikiem jak i z klubem są klauzule które mówią że zaczną one obowiązywać po zakończeniu sezonu żeby zawodnik mógł dokończyć sezon w obecnym klubie.
Handel kartą zawodnika może być dokonywany zawsze, o każdej porze dnia i nocy. Okno transferowe to po prostu moment kiedy można rejestrować graczy w lidze. Jeśli ktoś powiedzmy wykupuje zawodnika w połowie marca to wyobrażam sobie że w umowach i z zawodnikiem jak i z klubem są klauzule które mówią że zaczną one obowiązywać po zakończeniu sezonu żeby zawodnik mógł dokończyć sezon w obecnym klubie
9 czerwca 2016, 00:29 [cytuj]
Czyli nie ma przepisów związanych z tym kiedy kluby mogą zacząć "rozmowę" o transferze zawodnika?

I czy dobrze zrozumiałem, że jeżeli okienko się kończy to jedynie kamień spada kibicom z serca, bo do następnego (okienka), zawodnik na pewno zostanie w danym klubie ale jest możliwość że kluby dojdą do porozumienia w połowie rundy i przy następnym to będzie jedynie formalność?

Dzięki dzejkob za pomoc :).
Czyli nie ma przepisów związanych z tym kiedy kluby mogą zacząć "rozmowę" o transferze zawodnika? I czy dobrze zrozumiałem, że jeżeli okienko się kończy to jedynie kamień spada kibicom z serca, bo do następnego (okienka), zawodnik na pewno zostanie w danym klubie ale jest możliwość że kluby dojdą do porozumienia w połowie rundy i przy następnym to będzie jedynie formalność? Dzięki dzejkob za pomoc :)
Harry Kane: "Never f*cking give up!"
9 czerwca 2016, 13:17 [cytuj]
Lotar powiedział/a:
Czyli nie ma przepisów związanych z tym kiedy kluby mogą zacząć "rozmowę" o transferze zawodnika?

I czy dobrze zrozumiałem, że jeżeli okienko się kończy to jedynie kamień spada kibicom z serca, bo do następnego (okienka), zawodnik na pewno zostanie w danym klubie ale jest możliwość że kluby dojdą do porozumienia w połowie rundy i przy następnym to będzie jedynie formalność?

Dzięki dzejkob za pomoc :)

Kluby mogą ustalić transfer nawet w jednym okienku a transfer może dojść do skutku dopiero na koniec sezonu.
Negocjacje mogą trwać cały czas, ale transfery mogą być wejść w życie tylko, jak jest otwarte.
Zawodnik zawsze może odwalić maniane i nie przychodzić na treningi (ale są tutaj poważne konsekwencje) lub może zostać zdegradowany to treningu z drużyną rezerw albo u-18. Ale w zasadzie poza okienkiem transferowym nie ma co się martwić.
Kluby mogą ustalić transfer nawet w jednym okienku a transfer może dojść do skutku dopiero na koniec sezonu. Negocjacje mogą trwać cały czas, ale transfery mogą być wejść w życie tylko, jak jest otwarte. Zawodnik zawsze może odwalić maniane i nie przychodzić na treningi (ale są tutaj poważne konsekwencje) lub może zostać zdegradowany to treningu z drużyną rezerw albo u-18. Ale w zasadzie poza okienkiem transferowym nie ma co się martwić
15 czerwca 2016, 11:13 [cytuj]
Zaczynamy sezon na Goodison i będzie to pierwszy mecz o stawkę Koeman'a. Początek sezonu nie licząc meczu z Liverpoolem u siebie mamy raczej spoko ale za to od końca października do połowy grudnia mamy maraton ciężkich meczów jaki jeszcze chyba się nam nie trafił od kiedy kibicuję Spurs.

Zbieramy się na NLD 29. Kwietnia albo ostatni mecz na WHL z ManUtd 13. Maja?
Zaczynamy sezon na Goodison i będzie to pierwszy mecz o stawkę Koeman'a. Początek sezonu nie licząc meczu z Liverpoolem u siebie mamy raczej spoko ale za to od końca października do połowy grudnia mamy maraton ciężkich meczów jaki jeszcze chyba się nam nie trafił od kiedy kibicuję Spurs. Zbieramy się na NLD 29. Kwietnia albo ostatni mecz na WHL z ManUtd 13. Maja?
|<  <<  <  103  104  105  106  107    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 64 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się