Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  23  24  25  26  27    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » O wszystkim i o niczym :)
28 września 2014, 22:47 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Szanuję wszystkich wymienionych ale mi najbardziej wpadła w oko trajektoria lotu tejże bramki:

https://www.youtube.com/watch?v=ybx7CHKa2_8
haha Jin, nie musiałem włączać linku żeby wiedzieć, że to będzie bramka azjaty, ale masz racje, niesamowite uderzenie, w takim wypadku bramkarz może jedynie odprowadzić piłkę wzorkiem do siatki :ok:
haha Jin, nie musiałem włączać linku żeby wiedzieć, że to będzie bramka azjaty, ale masz racje, niesamowite uderzenie, w takim wypadku bramkarz może jedynie odprowadzić piłkę wzorkiem do siatki :ok:
28 września 2014, 23:31 [cytuj]
Arcz powiedział/a:

Wiesz czemu? Ja jestem fanem Nakamury. Śledzę jego karierę od początków Regginy i jego pobytu tam. Przydałby nam się ktoś taki na same wolne.

Mało kto potrafi w ostatniej akcji meczu strzelić z wolnego gola na wagę majstra. Mało kto strzela dwa wolne pod rząd Van der Sarowi i wywala MU za burtę. Mało kto potrafi strzelić bez przygotowania piłkę przez okno do jadącego autobusu.

Nakamura i Juninho. Dwaj najlepszy goście od wolnych
Wiesz czemu? Ja jestem fanem Nakamury. Śledzę jego karierę od początków Regginy i jego pobytu tam. Przydałby nam się ktoś taki na same wolne. Mało kto potrafi w ostatniej akcji meczu strzelić z wolnego gola na wagę majstra. Mało kto strzela dwa wolne pod rząd Van der Sarowi i wywala MU za burtę. Mało kto potrafi strzelić bez przygotowania piłkę przez okno do jadącego autobusu. Nakamura i Juninho. Dwaj najlepszy goście od wolnych
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
29 września 2014, 11:20 [cytuj]
Roberto czy Ty czytasz co piszesz?? Po co podajesz przykłądy Becksa etc?? Dokładność - tak; ale ty pisałeś o sile. Nigdy nie kopniesz wewnetrzna tak silnie jak podbicie czy fałszem, ale kopniesz dokłądniej. To akurat jest proste. Większa powierzchnia styku, łatwiej kontrolować tor, między innymi dlatego 90% podań jest tą częscią stopy.
Ronaldo wali , bo częściej potrafi trafić w punkt z odpowiednią mocą. Jest w tym precyzyjny i wytrenowany, no i ma pierdolnięcie w nodze. Faktu to nie zmienia, że sam sposób kopnięcia jest raczej prosty. Wykonanie to zupełnie coś innego.
Co do tamtych piłek, to mozę i były cięzsze, ale też mam wrażenie ,że dużo precyzyjniejsze. Można bylo z nimi dużo więcej zrobić, teraz mam wrażenie, że czasem lepiej jest pierdolnąć i liczyć, że się uda. Chyba najlepiej to widać po bramkarzach, kiedyś wiele piłek prostych by złapali, a teraz piąstkują, wywalają do boku etc.
Roberto czy Ty czytasz co piszesz?? Po co podajesz przykłądy Becksa etc?? Dokładność - tak; ale ty pisałeś o sile. Nigdy nie kopniesz wewnetrzna tak silnie jak podbicie czy fałszem, ale kopniesz dokłądniej. To akurat jest proste. Większa powierzchnia styku, łatwiej kontrolować tor, między innymi dlatego 90% podań jest tą częscią stopy. Ronaldo wali , bo częściej potrafi trafić w punkt z odpowiednią mocą. Jest w tym precyzyjny i wytrenowany, no i ma pierdolnięcie w nodze. Faktu to nie zmienia, że sam sposób kopnięcia jest raczej prosty. Wykonanie to zupełnie coś innego. Co do tamtych piłek, to mozę i były cięzsze, ale też mam wrażenie ,że dużo precyzyjniejsze. Można bylo z nimi dużo więcej zrobić, teraz mam wrażenie, że czasem lepiej jest pierdolnąć i liczyć, że się uda. Chyba najlepiej to widać po bramkarzach, kiedyś wiele piłek prostych by złapali, a teraz piąstkują, wywalają do boku etc
Kogucie życie!
29 września 2014, 11:21 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Szanuję wszystkich wymienionych ale mi najbardziej wpadła w oko trajektoria lotu tejże bramki:

https://www.youtube.com/watch?v=ybx7CHKa2_8

Ty jesteś naprawdę skiksowany.... Bramka jakich setki, ale ważne, że kitajec :P
Ty jesteś naprawdę skiksowany.... Bramka jakich setki, ale ważne, że kitajec :P
Kogucie życie!
29 września 2014, 11:30 [cytuj]
http://www.footytube.com/video/hsv-fran-hl-rus-301773
Piazon w 90
http://www.footytube.com/video/parma-1-2-roma-carlo-zampa-24-09-2014-300513
Pjanic koło 87 minuty, warto posłuchać komentarza , zwłaszcza na początku :D:D
to tylko ostatni weekend
http://www.footytube.com/video/hsv-fran-hl-rus-301773 Piazon w 90 http://www.footytube.com/video/parma-1-2-roma-carlo-zampa-24-09-2014-300513 Pjanic koło 87 minuty, warto posłuchać komentarza , zwłaszcza na początku :D:D to tylko ostatni weekend
Kogucie życie!
29 września 2014, 13:19 [cytuj]
MARCUS powiedział/a:

http://www.footytube.com/video/parma-1-2-roma-carlo-zampa-24-09-2014-300513
Pjanic koło 87 minuty, warto posłuchać komentarza , zwłaszcza na początku :D:D
to tylko ostatni weekend

Z tym komentatorem jest coś nie tak :D chociaż w sumie to Włoch, oni chyba tak już mają ;P
Z tym komentatorem jest coś nie tak :D chociaż w sumie to Włoch, oni chyba tak już mają ;P
29 września 2014, 14:01 [cytuj]
Eidur powiedział/a:

To ja was jeszcze pownerwiam Nakamurą http://vimeo.com/37327625 od 40 sekundy komentator lol

Rozpieprzył mi słuchawki(charczą).
To ja was jeszcze pownerwiam Nakamurą. http://vimeo.com/37327625 od 40 sekundy komentator lol Rozpieprzył mi słuchawki(charczą)
29 września 2014, 15:00 [cytuj]
Nakamura - proste + zewnętrzny , to nie jest czyste uderzenie tylko zewnętrzną ;p
Jagielka w sobote też podobną, a nawet dużo ładniejszą uderzył w koncówce, tylko jego bardziej naszła na podbicie i w samo okienko ;p

Marcus, ale ja cały czas pisze przede wszystkim o kopnięciu piłek z akcji i z ziemi, mocy nie wygenerujesz częścią stopy, a zakresem ruchu nogi, po prostu kopiąc wewnętrzniakiem, masz dłuższy ruch nogą,czym dłuższy tym mocniejszy
Rogala kopniesz tak samo wewnętrzną i zewnętrzną, ale 95% bedzie mocniejszych od tych zewnętrzych, też zależy jak najdziesz na piłke:P
Czy ten sposób jest prosty to nie wiem, Bale uczył sie pół roku czy rok tego uderzenia i uczy sie nadal

A co do bramkarzy, bezpieczniej jest wypiąstkować piłkę, bo nowoczesne są bardzo szybkie. A jak są szybkie to mogą bardzo łatwo przełamać palce i przy tych spadających liściach one w pewnych fazach lotu zmieniają tor lotu;P

piłka Piazona raczej zbyt normalnej trajektori lotu to ona nie miała, a Pjanic kopnął rogala, widać nawet po rotacji piłki

ps, ten post to ja pisałem, tylko mnie wylogowało w czasie pisania i jakoś tak dziwnie się wrzuciło::P
Nakamura - proste + zewnętrzny , to nie jest czyste uderzenie tylko zewnętrzną ;p Jagielka w sobote też podobną, a nawet dużo ładniejszą uderzył w koncówce, tylko jego bardziej naszła na podbicie i w samo okienko ;p Marcus, ale ja cały czas pisze przede wszystkim o kopnięciu piłek z akcji i z ziemi, mocy nie wygenerujesz częścią stopy, a zakresem ruchu nogi, po prostu kopiąc wewnętrzniakiem, masz dłuższy ruch nogą,czym dłuższy tym mocniejszy Rogala kopniesz tak samo wewnętrzną i zewnętrzną, ale 95% bedzie mocniejszych od tych zewnętrzych, też zależy jak najdziesz na piłke:P Czy ten sposób jest prosty to nie wiem, Bale uczył sie pół roku czy rok tego uderzenia i uczy sie nadal A co do bramkarzy, bezpieczniej jest wypiąstkować piłkę, bo nowoczesne są bardzo szybkie. A jak są szybkie to mogą bardzo łatwo przełamać palce i przy tych spadających liściach one w pewnych fazach lotu zmieniają tor lotu;P piłka Piazona raczej zbyt normalnej trajektori lotu to ona nie miała, a Pjanic kopnął rogala, widać nawet po rotacji piłki ps, ten post to ja pisałem, tylko mnie wylogowało w czasie pisania i jakoś tak dziwnie się wrzuciło::P
29 września 2014, 17:15 [cytuj]
Ale o czym Ty piszesz?? Co za różnica czy z akcji czy ze stojącej??? Ruch jest ten sam, precyzja może być inna. Nie wie czy chcę Cie przekonywać co do tego tematu, ale widziałem dużo soczystych kopnięć fałszem z 35-40 metrów, które były mega trudne do obrony, bo były szybkie. Myślisz, że to samo z tak daleka osiągnąłbyś wewnetrzną stronę stopy?? Dlaczego bramkarz robiąc wykop robi to prostym podbiciem , ewentualnie z lekkim odchyleniem na zewnątrz??
Ps. Linki podesłałem, bo akurat dane mi było obie bramki na "żywo" zobaczyć, z dyskusją wiele nie mają wspólnego - tak nie do końca rozumiem, po co piszesz coś co widac :|:F
Ale o czym Ty piszesz?? Co za różnica czy z akcji czy ze stojącej??? Ruch jest ten sam, precyzja może być inna. Nie wie czy chcę Cie przekonywać co do tego tematu, ale widziałem dużo soczystych kopnięć fałszem z 35-40 metrów, które były mega trudne do obrony, bo były szybkie. Myślisz, że to samo z tak daleka osiągnąłbyś wewnetrzną stronę stopy?? Dlaczego bramkarz robiąc wykop robi to prostym podbiciem , ewentualnie z lekkim odchyleniem na zewnątrz?? Ps. Linki podesłałem, bo akurat dane mi było obie bramki na "żywo" zobaczyć, z dyskusją wiele nie mają wspólnego - tak nie do końca rozumiem, po co piszesz coś co widac :|:F
Kogucie życie!
29 września 2014, 19:17 [cytuj]
Widzę panowie po kursach z PZPN-u :D metodyka nauczania :D
Widzę panowie po kursach z PZPN-u :D metodyka nauczania :D
29 września 2014, 20:52 [cytuj]
Mnie tam uczył Kazek Węgrzyn. Najważniejsza jest siła
Mnie tam uczył Kazek Węgrzyn. Najważniejsza jest siła
29 września 2014, 21:05 [cytuj]
http://transfery.info/70390,paco-alccer-w-tottenhamie

Co Wy na to? Niby już taki jeden z Valencii u nas gra, a raczej grzeje ławę, ale może ten gość by się sprawdził...
http://transfery.info/70390,paco-alccer-w-tottenhamie Co Wy na to? Niby już taki jeden z Valencii u nas gra, a raczej grzeje ławę, ale może ten gość by się sprawdził
30 września 2014, 00:23 [cytuj]
Micha powiedział/a:
http://transfery.info/70390,paco-alccer-w-tottenhamie

Co Wy na to? Niby już taki jeden z Valencii u nas gra, a raczej grzeje ławę, ale może ten gość by się sprawdził

Po coś brali tego Negredo ;)
Po coś brali tego Negredo ;)
30 września 2014, 12:23 [cytuj]
Młody wiec nie przesiakł tą hiszpańska piłką :D Ja bym brał 15 milionów za 20 letniego napastnika to w naszej lidze grosze, beniaminki tyle wydaja. Hull dało tyle za średniego Abela Hernandeza. Mozemy sobie pozwolić na takie ryzyko. Nie jesteśmy przecież Leeds czy Portsmouth.
Młody wiec nie przesiakł tą hiszpańska piłką :D Ja bym brał 15 milionów za 20 letniego napastnika to w naszej lidze grosze, beniaminki tyle wydaja. Hull dało tyle za średniego Abela Hernandeza. Mozemy sobie pozwolić na takie ryzyko. Nie jesteśmy przecież Leeds czy Portsmouth
30 września 2014, 17:29 [cytuj]
Tak, 15 milionow na kolejny przyszlosciowy talent - potrzebny nam napastnik na dzis, a nie na jutro czy pojutrze.

Zeby nie bylo, nie znam czlowieka i byc moze jest kozakiem. Ale powinnismy celowac raczej w 'Diegow Costow' niz w 'Souleymanow Coulibalych'.
Tak, 15 milionow na kolejny przyszlosciowy talent - potrzebny nam napastnik na dzis, a nie na jutro czy pojutrze. Zeby nie bylo, nie znam czlowieka i byc moze jest kozakiem. Ale powinnismy celowac raczej w 'Diegow Costow' niz w 'Souleymanow Coulibalych'
30 września 2014, 21:40 [cytuj]
Ale żaden Diego Costa nie kosztuje 15 mln. A skoro chłopak strzela w hiszpanii, kadrze i wszedzie indziej to czemu nie? Jak nie kupimy teraz to za rok mozemy żałować
Ale żaden Diego Costa nie kosztuje 15 mln. A skoro chłopak strzela w hiszpanii, kadrze i wszedzie indziej to czemu nie? Jak nie kupimy teraz to za rok mozemy żałować
1 października 2014, 11:32 [cytuj]
Soldado tez strzelal w Hiszpanii :) popieram Halabale
Soldado tez strzelal w Hiszpanii :) popieram Halabale
1 października 2014, 12:07 [cytuj]
lukempire - okej, ale jak napisal Gan - o Soldado mozna powiedziec wszystko ale nie to, ze nie strzelal w Hiszpanii, bo tlukl gole jak szalony. A piszesz "15 milionow" tak jakby to byly jakies grosze. A grosze to nie sa - Romelu Lukaku kosztowal ile - raptem dwa razy wiecej i zdecydowanie wiekszy sens ma wydanie 20-50 milionow za pilkarza gwarantujacego 15-30 goli w sezonie niz 15 milionow na kolejnego "mlodego dobrze sie zapowiadajacego".
lukempire - okej, ale jak napisal Gan - o Soldado mozna powiedziec wszystko ale nie to, ze nie strzelal w Hiszpanii, bo tlukl gole jak szalony. A piszesz "15 milionow" tak jakby to byly jakies grosze. A grosze to nie sa - Romelu Lukaku kosztowal ile - raptem dwa razy wiecej i zdecydowanie wiekszy sens ma wydanie 20-50 milionow za pilkarza gwarantujacego 15-30 goli w sezonie niz 15 milionow na kolejnego "mlodego dobrze sie zapowiadajacego"
1 października 2014, 12:11 [cytuj]
Dobra, z innej beczki - jako ze temat jest o wszystkim, jin-tae, pytanie do Ciebie z kategorii "lifestyle" :D

Jak sie pije sake? Niedawno kupilem na sprobowanie butelke (bodajze w Lidlu byly w sensownej cenie - 20 czy 30 zlotych). I teraz tak - znalazlem sprzeczne informacje ze najlepiej pic prosto z lodowki, w temperaturze pokojowej albo lekko schlodzone. Masz doswiadczenie? Ktora z opcji bys polecil? Z tego co pamietam z ksiazek Clavella, tam pili chyba w temperaturze pokojowej, ale wtedy z kolei nie bylo lodowek ;)

Jako ze ma to moc wina, to pije sie chyba samo, bez dodatkow?

No i ostatnie pytanie - dobre to cholerstwo? Bo przymierzam sie do otwarcia, przymierzam i az sie boje :D
Dobra, z innej beczki - jako ze temat jest o wszystkim, jin-tae, pytanie do Ciebie z kategorii "lifestyle" :D Jak sie pije sake? Niedawno kupilem na sprobowanie butelke (bodajze w Lidlu byly w sensownej cenie - 20 czy 30 zlotych). I teraz tak - znalazlem sprzeczne informacje ze najlepiej pic prosto z lodowki, w temperaturze pokojowej albo lekko schlodzone. Masz doswiadczenie? Ktora z opcji bys polecil? Z tego co pamietam z ksiazek Clavella, tam pili chyba w temperaturze pokojowej, ale wtedy z kolei nie bylo lodowek ;) Jako ze ma to moc wina, to pije sie chyba samo, bez dodatkow? No i ostatnie pytanie - dobre to cholerstwo? Bo przymierzam sie do otwarcia, przymierzam i az sie boje :D
|<  <<  <  23  24  25  26  27    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 25%
2-3 0%
4-6 25%
7-10 0%
11-20 50%
4 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 13 Zarejestrowanych użytkowników: 5256 Ostatnio zarejestrowany: bartekbartek321

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się