Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Forum dyskusyjne

|<  <<  <  24  25  26  27  28    >  >>  >|
Forum dyskusyjne » Hyde Park » O wszystkim i o niczym :)
1 października 2014, 17:12 [cytuj]
Wrócił też temat Jacksona Martineza. Typ nie będzie tani, ale jest fenomenem. Wczoraj uratował remis Porto, w lidze portugalskiej zmierza po trzecią koronę króla strzelców z rzędu. Kwota ma oscylować wokół 30 milionów, ale Kolumbijczyk jest naprawdę tego wart. Swoim stylem gry idealnie by się wpakował, taki drugi Diego Costa.
Wrócił też temat Jacksona Martineza. Typ nie będzie tani, ale jest fenomenem. Wczoraj uratował remis Porto, w lidze portugalskiej zmierza po trzecią koronę króla strzelców z rzędu. Kwota ma oscylować wokół 30 milionów, ale Kolumbijczyk jest naprawdę tego wart. Swoim stylem gry idealnie by się wpakował, taki drugi Diego Costa
1 października 2014, 17:36 [cytuj]
Michał powiedział/a:
Wrócił też temat Jacksona Martineza. Typ nie będzie tani, ale jest fenomenem. Wczoraj uratował remis Porto, w lidze portugalskiej zmierza po trzecią koronę króla strzelców z rzędu. Kwota ma oscylować wokół 30 milionów, ale Kolumbijczyk jest naprawdę tego wart. Swoim stylem gry idealnie by się wpakował, taki drugi Diego Costa

Najlepszy spośród tych - chociaż teoretycznie - możliwych do wyciągnięcia. Ale i tak nie wierzę żeby do nas przyszedł.
Najlepszy spośród tych - chociaż teoretycznie - możliwych do wyciągnięcia. Ale i tak nie wierzę żeby do nas przyszedł
1 października 2014, 18:03 [cytuj]
Jak dla mnie naturalnym wydaje się być ze taki piłkarz jak Martinez zechce się sprawdzić w ambitnieszej lidze. Zawsze taki etap w karierze nastepuje. Az dziwie się ze na razie nie błaga o transfer. Nie oszukujmy sie, Porto teraz to nie Porto Mou czy nawet Andre Villas Boasa. Teraz nawet słabej portugalskiej ligi nie potrafią wygrać a SLB jest tylko szkółka wyprzedajaca talenty kupione wcześniej z innych portugalskich klubow. A Tottenham to dobry klub by zwrócić uwagę Realu czy innego Chelsea w jakiej pewnie chce grac.
Jak dla mnie naturalnym wydaje się być ze taki piłkarz jak Martinez zechce się sprawdzić w ambitnieszej lidze. Zawsze taki etap w karierze nastepuje. Az dziwie się ze na razie nie błaga o transfer. Nie oszukujmy sie, Porto teraz to nie Porto Mou czy nawet Andre Villas Boasa. Teraz nawet słabej portugalskiej ligi nie potrafią wygrać a SLB jest tylko szkółka wyprzedajaca talenty kupione wcześniej z innych portugalskich klubow. A Tottenham to dobry klub by zwrócić uwagę Realu czy innego Chelsea w jakiej pewnie chce grac
1 października 2014, 20:18 [cytuj]
halabala powiedział/a:
Dobra, z innej beczki - jako ze temat jest o wszystkim, jin-tae, pytanie do Ciebie z kategorii "lifestyle" :D

Jak sie pije sake? Niedawno kupilem na sprobowanie butelke (bodajze w Lidlu byly w sensownej cenie - 20 czy 30 zlotych). I teraz tak - znalazlem sprzeczne informacje ze najlepiej pic prosto z lodowki, w temperaturze pokojowej albo lekko schlodzone. Masz doswiadczenie? Ktora z opcji bys polecil? Z tego co pamietam z ksiazek Clavella, tam pili chyba w temperaturze pokojowej, ale wtedy z kolei nie bylo lodowek ;)

Jako ze ma to moc wina, to pije sie chyba samo, bez dodatkow?

No i ostatnie pytanie - dobre to cholerstwo? Bo przymierzam sie do otwarcia, przymierzam i az sie boje :D

Już Ci mówię.

Sake powinno się pić normalnie bez chłodzenia w lodówkach. Ja swoje butelki trzymam w tzw spiżarni pod schodami. Ot taka skrytka na napoje, słoiki z ogórkami czy skrzynkę z piwem. Normalnie sake powinno się pić ciepłe a niektóre japońskie źródła zalecają temperaturę 45 - 65 stopni. Ja dostaje od znajomych oryginalne, a w sklepie mam made in USA(japońska firma z USA) i na tym z usa pisze to samo.

Co do smaku :P weź się przygotuj na najgorsze. Na początku smakuje jak zepsuty bimber, w połowie butelki jak mniej zepsuty a na końcu jesteś przyzwyczajony.

Ja piję sake po jedzeniu(obiedzie) Mam taki zestaw do sake. Jako iż sake nie powinno długo stać otwarte jedna butelka starsza mi na około 3 dni.
Już Ci mówię. Sake powinno się pić normalnie bez chłodzenia w lodówkach. Ja swoje butelki trzymam w tzw spiżarni pod schodami. Ot taka skrytka na napoje, słoiki z ogórkami czy skrzynkę z piwem. Normalnie sake powinno się pić ciepłe a niektóre japońskie źródła zalecają temperaturę 45 - 65 stopni. Ja dostaje od znajomych oryginalne, a w sklepie mam made in USA(japońska firma z USA) i na tym z usa pisze to samo. Co do smaku :P weź się przygotuj na najgorsze. Na początku smakuje jak zepsuty bimber, w połowie butelki jak mniej zepsuty a na końcu jesteś przyzwyczajony. Ja piję sake po jedzeniu(obiedzie) Mam taki zestaw do sake. Jako iż sake nie powinno długo stać otwarte jedna butelka starsza mi na około 3 dni
Life is short, too short to have fun Life is long, too long to go wrong
1 października 2014, 22:19 [cytuj]
Widzieliście jak tam odbyty? Wojtuś czerwień wyłapał, a niechciany przeze mnie w Tottenhamie Welbeck zanotował hat-tricka. Mam nadzieję, że nie da mi już więcej powodów by bić się w pierś, że go u nas nie widziałem.
Widzieliście jak tam odbyty? Wojtuś czerwień wyłapał, a niechciany przeze mnie w Tottenhamie Welbeck zanotował hat-tricka. Mam nadzieję, że nie da mi już więcej powodów by bić się w pierś, że go u nas nie widziałem
1 października 2014, 22:24 [cytuj]
lukempire powiedział/a:
Jak dla mnie naturalnym wydaje się być ze taki piłkarz jak Martinez zechce się sprawdzić w ambitnieszej lidze. Zawsze taki etap w karierze nastepuje. Az dziwie się ze na razie nie błaga o transfer. Nie oszukujmy sie, Porto teraz to nie Porto Mou czy nawet Andre Villas Boasa. Teraz nawet słabej portugalskiej ligi nie potrafią wygrać a SLB jest tylko szkółka wyprzedajaca talenty kupione wcześniej z innych portugalskich klubow. A Tottenham to dobry klub by zwrócić uwagę Realu czy innego Chelsea w jakiej pewnie chce grac

W lecie było kilka ofert zadowalających władze Porto (m.in. z Valencii), ale Kolumbijczyk zdecydował się zostać. Mimo to myślę, że to tylko kwestia czasu nim zobaczymy go w lepszej lidze. Stylem pasuje idealnie do Anglii albo Włoch. Myślę, że któryś z tych kierunków wybierze, a najlepiej gdyby to był Tottenham.
W lecie było kilka ofert zadowalających władze Porto (m.in. z Valencii), ale Kolumbijczyk zdecydował się zostać. Mimo to myślę, że to tylko kwestia czasu nim zobaczymy go w lepszej lidze. Stylem pasuje idealnie do Anglii albo Włoch. Myślę, że któryś z tych kierunków wybierze, a najlepiej gdyby to był Tottenham
1 października 2014, 23:02 [cytuj]
jin_tae powiedział/a:
Już Ci mówię.

Sake powinno się pić normalnie bez chłodzenia w lodówkach. Ja swoje butelki trzymam w tzw spiżarni pod schodami. Ot taka skrytka na napoje, słoiki z ogórkami czy skrzynkę z piwem. Normalnie sake powinno się pić ciepłe a niektóre japońskie źródła zalecają temperaturę 45 - 65 stopni. Ja dostaje od znajomych oryginalne, a w sklepie mam made in USA(japońska firma z USA) i na tym z usa pisze to samo.

Co do smaku :P weź się przygotuj na najgorsze. Na początku smakuje jak zepsuty bimber, w połowie butelki jak mniej zepsuty a na końcu jesteś przyzwyczajony.

Ja piję sake po jedzeniu(obiedzie) Mam taki zestaw do sake. Jako iż sake nie powinno długo stać otwarte jedna butelka starsza mi na około 3 dni

Dzięki za info - dam znać jak będę po konsumpcji - co do smaku to właśnie mniej więcej tego się spodziewam ;)
Dzięki za info - dam znać jak będę po konsumpcji - co do smaku to właśnie mniej więcej tego się spodziewam ;)
2 października 2014, 23:37 [cytuj]
"Widzieliście jak tam odbyty? Wojtuś czerwień wyłapał, a niechciany przeze mnie w Tottenhamie Welbeck zanotował hat-tricka. Mam nadzieję, że nie da mi już więcej powodów by bić się w pierś, że go u nas nie widziałem."

spokojnie - Żewłakow mówił, że gra w kratkę - tzn teraz 3 gole a później 3 mecze nic
"Widzieliście jak tam odbyty? Wojtuś czerwień wyłapał, a niechciany przeze mnie w Tottenhamie Welbeck zanotował hat-tricka. Mam nadzieję, że nie da mi już więcej powodów by bić się w pierś, że go u nas nie widziałem." spokojnie - Żewłakow mówił, że gra w kratkę - tzn teraz 3 gole a później 3 mecze nic
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
3 października 2014, 11:41 [cytuj]
kto ukladal terminarz nastepnej(tej) kolejki musi nas bardzo nie lubić. Zamiast nasz mecz dać na 17.00( i canal+ by pewnie pokazal) wala nas na 15 razem z Chelsea i Arsenalem, bedzie zapewne malo streamow slabej jakosci,a o 17 wszyscy spokojnie bedą mogli zobaczyć "wielkie" derby Londynu Whu-QPR....
Co do Jacksona to trzeba bylo go brac teraz jak moglismy ,bo za rok to my nie bedziemy dla niego zadnym wyborem, bo się więksi od nas zgłoszą, no chyba że liczymy na to ,że wszyscy odpuszcza( w najkoszmarniejszym scenariuszu pojdzie do sasiadow...;()
kto ukladal terminarz nastepnej(tej) kolejki musi nas bardzo nie lubić. Zamiast nasz mecz dać na 17.00( i canal+ by pewnie pokazal) wala nas na 15 razem z Chelsea i Arsenalem, bedzie zapewne malo streamow slabej jakosci,a o 17 wszyscy spokojnie bedą mogli zobaczyć "wielkie" derby Londynu Whu-QPR.... Co do Jacksona to trzeba bylo go brac teraz jak moglismy ,bo za rok to my nie bedziemy dla niego zadnym wyborem, bo się więksi od nas zgłoszą, no chyba że liczymy na to ,że wszyscy odpuszcza( w najkoszmarniejszym scenariuszu pojdzie do sasiadow...;()
3 października 2014, 14:27 [cytuj]
Za rok 29 lat koleś będzie miał. Ja bym innego Martineza spróbował, Roberto :hejka:
Za rok 29 lat koleś będzie miał. Ja bym innego Martineza spróbował, Roberto :hejka:
3 października 2014, 16:51 [cytuj]
Zgadzam sie, tego co nam teraz trzeba to zmiana managera.

29 lata to faktycznie juz facet nad grobem stoi, ze o koncu kariery nawet nie wspomne. Potrzebujemy napastnika na dzis, ktory wejdzie do zespolu i bedzie strzelal. Nie potrzebujemy zawodnika, ktorego za kilka lat z zyskiem odsprzedamy, wiek i 'amortyzacja' nie powinny miec tu znaczenia.

Niby wiekszosc narzeka na Levy'ego, ale mentalnosc duzo z was prezentuje podobna - tanio kupic, drogo sprzedac. A chodzi o to, zeby madrze kupic i najlepiej juz potem nie sprzedawac, tylko niech strzela na nasza chwale chocby i do konca kariery.
Zgadzam sie, tego co nam teraz trzeba to zmiana managera. 29 lata to faktycznie juz facet nad grobem stoi, ze o koncu kariery nawet nie wspomne. Potrzebujemy napastnika na dzis, ktory wejdzie do zespolu i bedzie strzelal. Nie potrzebujemy zawodnika, ktorego za kilka lat z zyskiem odsprzedamy, wiek i 'amortyzacja' nie powinny miec tu znaczenia. Niby wiekszosc narzeka na Levy'ego, ale mentalnosc duzo z was prezentuje podobna - tanio kupic, drogo sprzedac. A chodzi o to, zeby madrze kupic i najlepiej juz potem nie sprzedawac, tylko niech strzela na nasza chwale chocby i do konca kariery
3 października 2014, 18:17 [cytuj]
Nie mówię o zarobku w przypadku kupienia kogoś młodszego. Po prostu nie widzę takich wiekowych zawodników. Soldado 29 lat Adebayor 30 ktoś tu niedawno chciał Kiesslinga :hejka: nie przekonuje mnie to
Nie mówię o zarobku w przypadku kupienia kogoś młodszego. Po prostu nie widzę takich wiekowych zawodników. Soldado 29 lat Adebayor 30 ktoś tu niedawno chciał Kiesslinga :hejka: nie przekonuje mnie to
3 października 2014, 20:29 [cytuj]
lepiej kupić jakiegoś w wieku około 25, czym starszy tym gorzej mu zmienić nastawienia co do ligi (zazwyczaj), przykładem moze być Soldado, w hiszpani walił brame za bramą a u nas to wygląda dość blado;p
lepiej kupić jakiegoś w wieku około 25, czym starszy tym gorzej mu zmienić nastawienia co do ligi (zazwyczaj), przykładem moze być Soldado, w hiszpani walił brame za bramą a u nas to wygląda dość blado;p
4 października 2014, 03:36 [cytuj]
Napastnik w wieku 27-31 lat jest w większości przypadków w szczytowej formie, więc nie wiem o co halo.
Napastnik w wieku 27-31 lat jest w większości przypadków w szczytowej formie, więc nie wiem o co halo
4 października 2014, 08:47 [cytuj]
halabala powiedział/a:

Mam nadzieję, że to ironia.
Mam nadzieję, że to ironia
4 października 2014, 09:51 [cytuj]
Michał powiedział/a:
Mam nadzieję, że to ironia
A co masz wątpliwości? :D
4 października 2014, 11:22 [cytuj]
halabala powiedział/a:

29 lata to faktycznie juz facet nad grobem stoi, ze o koncu kariery nawet nie wspomne. Potrzebujemy napastnika na dzis, ktory wejdzie do zespolu i bedzie strzelal. Nie potrzebujemy zawodnika, ktorego za kilka lat z zyskiem odsprzedamy, wiek i 'amortyzacja' nie powinny miec tu znaczenia.

Niby wiekszosc narzeka na Levy'ego, ale mentalnosc duzo z was prezentuje podobna - tanio kupic, drogo sprzedac. A chodzi o to, zeby madrze kupic i najlepiej juz potem nie sprzedawac, tylko niech strzela na nasza chwale chocby i do konca kariery

Amen. Większość mysli, że klub to kupić/sprzedać. Jaka wiedza na temat , takie i poglądy. Ale co się dziwić jak pogląd kształtuje FM czy inna bajka dla dzieci ciutkę starszych. Podrasowana mediami i tym na co czekają czyli oknem transferowym.
Co do wieku, to ja zawsze powtarzam: Gary Mcallister i Liverpool anno domini 2000. Mozna przywołać przykład Pirlo (albo jak to Szpakowski gadał PRILLO) w Juve, pomijam już, że z Interu odchodził jako "delikatnie" niespełniony talent włoskiej piłki. Xavi tak naprawdę stał się kim jest koło 26-27 roku zycia. Wcześniej nie brakowało głosów, że tak jakoś nie udaje mu się Guardioli zastąpić. Jakby do nas kupić kogoś koło 27 roku życia to już bez sensu, bo stary i jak go sprzedamy, to nie zarobimy. Jak HR brał Saha'ę to debil, ale jak Mou bierze Drogbę, a wcześniej Eto, to wie co robi. A to my baby na targu jesteśmy czy może , przysłowiowy, Mirek handlarz bezwypadkowymi autami z RFN??
Amen. Większość mysli, że klub to kupić/sprzedać. Jaka wiedza na temat , takie i poglądy. Ale co się dziwić jak pogląd kształtuje FM czy inna bajka dla dzieci ciutkę starszych. Podrasowana mediami i tym na co czekają czyli oknem transferowym. Co do wieku, to ja zawsze powtarzam: Gary Mcallister i Liverpool anno domini 2000. Mozna przywołać przykład Pirlo (albo jak to Szpakowski gadał PRILLO) w Juve, pomijam już, że z Interu odchodził jako "delikatnie" niespełniony talent włoskiej piłki. Xavi tak naprawdę stał się kim jest koło 26-27 roku zycia. Wcześniej nie brakowało głosów, że tak jakoś nie udaje mu się Guardioli zastąpić. Jakby do nas kupić kogoś koło 27 roku życia to już bez sensu, bo stary i jak go sprzedamy, to nie zarobimy. Jak HR brał Saha'ę to debil, ale jak Mou bierze Drogbę, a wcześniej Eto, to wie co robi. A to my baby na targu jesteśmy czy może , przysłowiowy, Mirek handlarz bezwypadkowymi autami z RFN??
Kogucie życie!
4 października 2014, 12:15 [cytuj]
MARCUS powiedział/a:
A to my baby na targu jesteśmy czy może , przysłowiowy, Mirek handlarz bezwypadkowymi autami z RFN??

Bezwypadkowy,pierwszy właściciel emeryt,jeździł tylko co niedziela do kościoła, garażowany a dziadek płakał jak sprzedawał 
Bezwypadkowy,pierwszy właściciel emeryt,jeździł tylko co niedziela do kościoła, garażowany a dziadek płakał jak sprzedawał 
4 października 2014, 13:04 [cytuj]
Mateuszek powiedział/a:

Nie, po prostu rzuciło mi się w oczy, a nie doczytałem do końca postu. Mój błąd.

A tak odnośnie napastników jeszcze, to oglądałem w środę mecz Benfiki i Bayeru i strasznie podobała mi się gra Sona. Pamiętam, że jego temat był już poruszany na forum. Wybrali go później do ostatniej jedenastki kolejki LM. Tylko, że on jest chyba takim cofnietym, przynajmniej tak wywnioskowalem ze stylu jego gry i parametrów fizycznych . Mógłby stworzyć niezły duet z takim Martinezem.
Nie, po prostu rzuciło mi się w oczy, a nie doczytałem do końca postu. Mój błąd. A tak odnośnie napastników jeszcze, to oglądałem w środę mecz Benfiki i Bayeru i strasznie podobała mi się gra Sona. Pamiętam, że jego temat był już poruszany na forum. Wybrali go później do ostatniej jedenastki kolejki LM. Tylko, że on jest chyba takim cofnietym, przynajmniej tak wywnioskowalem ze stylu jego gry i parametrów fizycznych . Mógłby stworzyć niezły duet z takim Martinezem
4 października 2014, 14:05 [cytuj]
http://www.youtube.com/watch?v=AAgwh1mEmc4

DNA SPURS
wrócimy do tego??:|
http://www.youtube.com/watch?v=AAgwh1mEmc4 DNA SPURS wrócimy do tego??:|
be three times in London and not see Big Ben - I'm Yido!
|<  <<  <  24  25  26  27  28    >  >>  >|

ankieta

Na którym miejscu w tabeli Tottenham zakończy sezon Premier League 2025/2026?
1 33.33%
2-3 0%
4-6 0%
7-10 0%
11-20 66.67%
3 oddane głosy
archiwum ankiet

kontuzje

Użytkownicy online: Gości online: 18 Zarejestrowanych użytkowników: 5255 Ostatnio zarejestrowany: maciek_1984

Zaloguj się

Zapamiętaj mnie Zapomniałeś hasło?

Zarejestruj się